Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 12:44   #1141
Sojka1990
Zadomowienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Przy dziewczynkach zabrali mi karte ciąży, przy Zośce oddali
Stary 2012-09-13, 12:46   #1142
marta1986222
Zakorzenienie

Dzięki kochane

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 12:49   #1143
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

właśnie na receptę ale 100% płacimy bez zniżki czyli 38,18 za małą puszeczkę która na 4 dni nie wystarczy nam zapewne ... bo hippa 800 na 7 dni starcza ... ... mamy dlatego by sprawdzić czy to nie alergiczne bóle brzuszka
Bidulka się namęczy

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Dziewczynki czyli jak będę u gina to mogę mu dać to zaświadczenie do becikowego, żeby mi wypełnił? Bo potem to go nawiedzę dopiero za 6 tygodni. Szkoda tyle na kasę czekać.
Wydaje mi się, że możesz dać ginowi do wypełnienia . Mi położna wypisała na pierwszych odwiedzinach po wyjściu ze szpitala . I takim cudem pieniążki będziemy mieć 20września.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36495912]Anusia pisze ze już chodzi i pozdrawia wszystkie.Oto Bartuś

Bidulek wymęczony[/QUOTE]
Ale taki.. spokojny na tym zdjęciu. I śliczne ma usta

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Tamlin pomocy

Mam 40 stopni gorączki,dreszcze,ból głowy,cyce twarde jak kamienie nawet przekręcić się nie mogę,każda kość boli błagam powiedz co mi pomoże jestem taka słaba że nawet małą nie mogę się zająć,dodam że ściągam pokarm laktatorem bo mała z piersi nie umie zassać bo mam okropne brodawki.
Mam wrażenie, że przechodzisz to samo, co ja.. Tyle, że ja miałam niższą temperaturę.. To może być zapalenie.
Możesz wziąć ibuprom. I przy takiej temperaturze najlepiej udaj się do lekarza, bo może nie obejść się bez antybiotyku.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czym się podmywać zaraz po porodzie? Jakimś żelem do higieny intymnej, czy tylko tym roztworem z tantum rosa? Bo mi się wydaje, że samo tantum rosa nie wystarczy do mycia, ale może się mylę?
Ja używam kory dębu tylko.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Wszystkiego dobrego dla Dusi i Jaśka z okazji ich pierwszego miesiąca!!!
Stary 2012-09-13, 12:50   #1144
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
matusiu zasypują mnie pytaniami co chcemy na chrzciny aaaaaaaa i co teraz? nie mam pomysłu !

kochana Dusia ma juz miesiac wiec zaczna ja zabawki interesowac ja CI polecam np te z firmy lamaze

http://allegro.pl/lamaze-opaski-grze...613054490.html

http://allegro.pl/lamaze-grzechotki-...613054489.html

http://allegro.pl/lamaze-kolorowa-za...581412845.html

tak dla przykladu. mozesz tez poprosic o ubranka tylko w wiekszych rozmiarach 68, 74 na pewno sie przyda

angel twoja corcia jest przepiekna zakochałam sie
Anusia a twoj synek jaki ma wlosy!!!! przystojniak z niego bedzie

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-09-13 o 12:57
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 13:08   #1145
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Przy dziewczynkach zabrali mi karte ciąży, przy Zośce oddali

mi tez oddali kartę

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Bidulka się namęczy

[/COLOR] Wszystkiego dobrego dla Dusi i Jaśka z okazji ich pierwszego miesiąca!!!

dziękujemy

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
kochana Dusia ma juz miesiac wiec zaczna ja zabawki interesowac ja CI polecam np te z firmy lamaze

http://allegro.pl/lamaze-opaski-grze...613054490.html

http://allegro.pl/lamaze-grzechotki-...613054489.html

http://allegro.pl/lamaze-kolorowa-za...581412845.html

tak dla przykladu. mozesz tez poprosic o ubranka tylko w wiekszych rozmiarach 68, 74 na pewno sie przyda

sobie zamówię dziękuje
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 13:18   #1146
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj wyciągłam męża na ostatnie zakupy - tym razem dla siebie buty chciałam, bo myślałam, że dziś mogę nie zdążyć. Cóż za naiwność

W każdym razie nie było mojego nr w tym kolorze co chciałam i sobie online zamówiłam. Mam nadzieję, że dojdą zanim urodzę, bo potem nie będzie miał kto odebrać.

Takie se wybrałam
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka
fajne, stabilny obcasik, muszą być wygodne. ja mam spuchnięte stopy i chodzę tylko w jednych sandałkach. dzisiaj pada, więc nie wiem w czym wyjdę

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
No więc przyjście Jagódki na świat rozpoczęło się tak...
za górami, za lasami, oglądając tv zaczęłam zauważa, że co 10 minut silniej boli mnie skurcz. Nie nazwałabym tego nawet bólami, a raczej pobolewaniem. Rozpoczęły się one około 20. Koło 22 nawet przysnęłam na 20 minut, bo byłam pewna, że to nie możliwe, że wybiła już godzina zero koło północy zwątpiłam,bo pobolewania stały się bardziej uciążliwe. Mężul cały czas przekonywał mnie, że to na pewno się nie zaczyna, bo tak lajtowo bym sobie nie leżała w łóżku no ale postanowimy pojechać koło 1 w nocy na ip i tu zonk: rozwarcie na 2/3 cm od razu kazali mi się zaklimatyzować i wypakować w sali dla matki z dzieckiem. Sąsiadka z sali urodziła o 21. Mi lekarz na dzień dobry powiedział, że do rana powinno już być po wszystkim. Na ktg jednak w ogóle nie wykazano skurczy położna kazała mi się zdrzemnąć przekonując, bym nabrała sił, bo najcięższa robota przede mną. Oczywiście nie spałam tylko gadu gadu z sąsiadką z sali a mężul biedny poszedł czekać w aucie na rozwój akcji i telefon kiedy coś się ruszy, bo zabroniłam mu wracać do domu. Do dziś wspomina, że wymarzł się ten nocy jak cholera, a na telefon zerkał co 2 minuty
koło 3 w nocy skurcze był już silniejsze, a rozwarcie na 5m, o 5 na 7cm. Skurcze regularne ale zdaniem położnej to był raczej skurczyki i miała rację, gdy po 7 rano podłączyli mi oksy to dopiero poczułam co to są skurcze. Wtedy postanowiłam wezwać "posiłki" pod postacią męża, bo było już bliżej końca niż dalej. Do 9 chodziliśmy razem po korytarzu, a mężul czekał tylko na sygnał kiedy wchodzimy na porodówkę. Pare minut po 9 zawołano nas na porodówkę, 20 minut po 9 położna przebiła mi wody i przy 3 partym o godzinie 9:55 na moim brzuchu pojawiło się nasze 2570g i 51cm największego szczęścia jakie nas spotkało w życiu jedyne co pamiętam to nie samowitą radość, całą zapłakaną twarz mojego męża i Jagódkę wtuloną do mojego cyca, tuż po zbadaniu. Ten moment badania, chociaż trwał z 5 minut dłużył mi się nie samowicie. Gdy usłyszałam wagę, wzrost i 10 ptk kamień spadł mi z serca...
dobra kochane więcej napiszę później, bo czas dac niuni cyca buziaki i do zobaczyska
pięknie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość

dokoncze moje wczorajsze biadolenie. odechcialo mi sie wszystkiego, doszlam do wniosku, ze za wczesnie dla mnie na macierzynstwo, bo sama nie czuje sie dosc dojrzala, ze przez to bede zla matka i w ogole juz nie bedzie mojego zycia, tylko poswiecanie sie dziecku ech....

w dodatku od wczoraj bardziej stawia mi sie brzuch, i kluje przy chodzeniu. skurcze to czy nie skurcze...? ale nic wiecej sie nie dzieje.
mialam fenka brac tak jak gin przykazal jeszcze tydzien, ale policzylam i ... skonczy mi sie jutro
będziesz dobrą mamusią, zobaczysz! nikt nie jest dostatecznie dojrzały...

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36493016]Wiadomosc od Anusi:
Urodziłam o 4.20 sn.Mały ma 3400 i 54 cm.Troche się nameczyłam ale warto było.
Jedyny mankament.Musieli mnie naciąc i mam dużo szwów.Lezy teraz pchła na brzuchu i odsypia
[/QUOTE]

brawo, brawo

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
U mnie w piekarniku już jabłecznik
daj troszeczkę

Cytat:
Moje dziecko doszło do wniosku, że między 1, a 3 warto się bawić Po co w ogóle spać, no nie?
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 13:43   #1147
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Tak, tak, ta położna co po porodzie przychodzi może wypisać.
Cytat:

Wydaje mi się, że możesz dać ginowi do wypełnienia . Mi położna wypisała na pierwszych odwiedzinach po wyjściu ze szpitala . I takim cudem pieniążki będziemy mieć 20września.

Dzięki dziewczyny. Zabiorę do niego, niech wypisze. Nawet jak mi zabiorą kartę ciąży to będzie podstawą żeby położna wypisała jeszcze raz.

Colds tak mi się przypomniało, jak napisałaś, że Melcia nie chce w nocy spać tylko się bawić. Moja bratanica czasem ze mną spała, no ale miała tak ze dwa latka. Budziła się w środku nocy, brała maskotkę czy z czym tam spała, kontynuowała zabawę z wieczora jakby nigdy nic, się po czym po 20 min. padała i spała do rana

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 13:45   #1148
Almariel
Zakorzenienie

Angel piękny opis
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 13:45   #1149
elena_100
Wtajemniczenie

Konczi tak mi się przypomniało, że jak nie masz spiworka zimowego do wózka to też możesz podrzucić pomysł.

Stary 2012-09-13, 13:49   #1150
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Wróciłam do domku,kupiłam pampersy dla Fabisia,zjadłam gołąbki to teraz nadrobie
Dziękujemy za komplementy z Gracjankiem,no włosy ma skubaniec takie,że nawet jak go całego na niebiesko ubiore to ludzie mówią:jaką śliczną ma Pani córcie''

Konczi ja z Gracjankiem miałam problemy z brzuszkiem,od początku miał mleko bebiko,ale płakał czasami,prężył się wręcz,więc poszłam do pediatry i przepisała mi Enfamil. Mały wcale pić tego nie chciał,a darł sie jak zwykle i sama wróciłam do Bebiko. Akcje z brzuszkiem później minęły a mały cały czas na Bebiko jechał.
Nie znam sie,ale nie wiem czy mleko na alergie coś tu da,skoro alergii stwierdzonej Dusia nie ma. A męczy sie biedna rzy tym ochydztwie.
Ale trzymam kciuki aby minęło.

Anusia ma pięknego synkaale jaka minka nie zadowolona

Marta biedna Naszaodciągaj mleczko i do lekarza jutroa karte ciąży mi też zabrali przy synku.

Colds wiem co znaczą nocne zabawy albo awantury,z synkiem miałam tak samoto przechodzi...z czasem

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 13:50   #1151
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
fajne, stabilny obcasik, muszą być wygodne. ja mam spuchnięte stopy i chodzę tylko w jednych sandałkach. dzisiaj pada, więc nie wiem w czym wyjdę

Tak myślę, że stabilny. W sklepach zawsze takie się wydają, a potem szkoła przetrwania na ulicy

Ja sobie na okres ciązy kupiłam takie balerinki w ccc z gumką. Trochę za szerokie były, ale dzięki gumce z nóg nie spadały. W tej chwili już się na szmelc nadają, ale kurcze jak dobrze się w nich samochód prowadziło.

Ja dziś do gina się w spódnicy wybiorę albo w dresie

Stary 2012-09-13, 13:56   #1152
lourose
Wtajemniczenie

Elena, cierpliwości podobno wizualizacje pomagają do przyciągania wymarzonych rzeczy

Anusi Bartoszek wygląda jakby mówił " wtf gdzie ja jestem ? "

Angel dzięki za opis zazdroszczę już Wam wspólnych chwil...

Cytat:
Pomalowałam szafę, obiadek się pichci, zaraz nastawię pranie i odkurzę i koniec planów na dziś. No mógłby poród wpaść, ale tego zaplanować nie mogę niestety.
Tamlin, rozwaliłaś mnie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja pierwsza myśl właśnie była taka, że to od hemoroidów. Tyle, że ja nie mam z nimi od dobrych kilku tygodni problemu. Zresztą szybciutko przyłożyłam jeszcze raz papier w obie dziury ( ) dla pewności i to jednak z tej bliżej. Na szczęście było niewiele tego. Od tego nocnego prysznica, po krwi ani śladu, choć latam co chwilę i kukam co tam się dzieje. Czuję się tam taka cała jakby poobcierana. Normalnie zrzuciłabym winę na wkładkę, ale przy moich infekcjach, stosuję je jedynie, gdy wychodzę z domu, więc nie miałam jej na noc. Bzykanka też nie było. Może po prostu bielizna mnie obtarła jak spałam? W końcu nabrałam sporej masy. Najważniejsze, że na razie spokój, a Mały ładnie się wierci.

Kochana nie przejmuj się wagą małej. Jak już nie raz dziewczyny pisały na wątku, jest pewien próg błędu, jeżeli chodzi o pomiary według usg. Zresztą teraz w tych ostatnich tygodniach maluszki już nie rosną tak szybko i co usg ich waga skacze. Chyba Choco pisała, że jej synuś długo był za duży według tych pomiarów na swój wiek, a później z kolei za mały, a zobacz jakiego zdrowego chłopaka urodziła.

Co do wód to pij jak najwięcej... wiem, że Konczita też miała taką sytuację i gdy znacznie więcej zaczęła pić, to od razu ilość wód pozskoczyła.
Obserwuj co się dzieje tam na dole, dziwna ta krew, może faktycznie obtarcie? A śpisz w obcisłej piżamie? ja staram się wietrzyć bobra jak najczęściej żeby nie dopuścić do infekcji, dopiero co się jej pozbyłam.

Ja nie wiem co z tą wagą, ostatnio się martwiłam że będzie z niej klocek, bo na ostatniej wizycie brzuszek był duży, waga ok, a teraz zonk.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
nie martw sie waga, nie jest wcale zła poza tym ma jeszcze czas zeby przybrac

wspolczuje ze musisz leciec na uczelnie, mi sie nigdy tez nie chcialo jak trzeba bylo podbic legitymacje czy oddac indeks to rozliczenia dzieki bogu od zeszlego roku my nie musimy miec juz indeksów!! i chwale to sobie bardzo.
dzięki A co szanowny UJ, to indeks musi być, chociaż niby jest ten pieroński usos :/

Cytat:
dokoncze moje wczorajsze biadolenie. odechcialo mi sie wszystkiego, doszlam do wniosku, ze za wczesnie dla mnie na macierzynstwo, bo sama nie czuje sie dosc dojrzala, ze przez to bede zla matka i w ogole juz nie bedzie mojego zycia, tylko poswiecanie sie dziecku ech....

w dodatku od wczoraj bardziej stawia mi sie brzuch, i kluje przy chodzeniu. skurcze to czy nie skurcze...? ale nic wiecej sie nie dzieje.
mialam fenka brac tak jak gin przykazal jeszcze tydzien, ale policzylam i ... skonczy mi sie jutro
Oj kochana nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja też miałam i nieraz nachodzą mnie takie wątpliwości, czy podołam, czy nie zrobię z niej patologicznej jednostki, jak będzie wyglądać moje życie, tęsknię za starym życiem jeszcze sprzed ciąży ... choć z drugiej strony nie pamiętam jak wygląda Tyle miesięcy już za nami... czy po porodzie będę potrafiła mówić na inne tematy niż dzieci i kupki i czy zamiast mózgu nie zrobi mi się papka Ale wtedy sobie mówię że miłości nie da się ograniczyć i mam magiczną moc rozciągania się, i że dziecko na pewno będę kochać z całych sił, że czekaliśmy na nie i staraliśmy się o nie. I że pozostanę sobą tylko będę mieć przy sobie połowę mnie i męża

Edytowane przez lourose
Czas edycji: 2012-09-13 o 13:57
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 14:01   #1153
katiem
Wtajemniczenie

Ale Bartoszek slodziutki

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
No właśnie ja też nie wiem czy ten miękki czy usztywniany dlatego pytam

I kompletnie zapomniałam,że dzisiaj jest 13 czyli mamy miesiąc do terminubo mamy na 13 października.
Oczywiście mam nadzieje urodzić wcześniej
Łe no to super

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Gratulacje !!

My dzisiaj zaczynamy 36 tc, pełnych 35 skończone .

Mala mi się rozpycha zaraz nad bobrem, jak przyłożę rękę to czuje n dole brzuch główkę, jakaś duża sie wydaje, jak to urodzić…
Gratuluje

Cytat:
cześć

pojęczę, uwaga: chcę dziś rodzić !!

Te skurcze nocne mnie wykończą. Pobudka o 3 i nie zaśniesz. Brzuch non stop twardy a jak się z boku na bok kulam to jeszcze gorzej. Maluszkowa też nie jest zadowolona, bo jak mija to tak kopie, że łapią na nowo. Ale wstałam i skurczy brak.

Nie, dziś mam wizytę u gina. Do szpitala jak nie urodzę kazał mi się zgłosić w przyszły tydzień w przedziale od wtorku do czwartku.
To co? Rodzisz dzisiaj
W kazdym razie trzymam kciuki

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 14:18   #1154
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

To co? Rodzisz dzisiaj
W kazdym razie trzymam kciuki
Ech no, może 17 urodzę W końcu jakiś zabomboniec kiedyś był, że się rodzi w dniu, kiedy się poczuje pierwsze ruchy

Stary 2012-09-13, 14:21   #1155
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Ech no, może 17 urodzę W końcu jakiś zabomboniec kiedyś był, że się rodzi w dniu, kiedy się poczuje pierwsze ruchy
To ja 16-tego

Kurde zrobiłam już wszystko w chacie, wszystko lśni, obiad tylko do piekarnika wstawić, szafę muszę jeszcze raz przemalować ale dopiero wieczorem mogę. I co ja mam robić? Ech jadę po dziecko do przedszkola
Stary 2012-09-13, 14:22   #1156
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlejmyJutro Pokaż wiadomość
Urodziłam 18 dni temu córcię o wadze 3620g i 54 cm. Chciałabym się przyłączyć do wątku.
Jak będę miała czas to opisze wam mój poród.
Gratulacje śliczna córcia

Muminku trzymam kciuki, Laura da radę silna z niej kobietka
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 14:23   #1157
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj wyciągłam męża na ostatnie zakupy - tym razem dla siebie buty chciałam, bo myślałam, że dziś mogę nie zdążyć. Cóż za naiwność

W każdym razie nie było mojego nr w tym kolorze co chciałam i sobie online zamówiłam. Mam nadzieję, że dojdą zanim urodzę, bo potem nie będzie miał kto odebrać.

Takie se wybrałam
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka
Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Tamlin pomocy

Mam 40 stopni gorączki,dreszcze,ból głowy,cyce twarde jak kamienie nawet przekręcić się nie mogę,każda kość boli błagam powiedz co mi pomoże jestem taka słaba że nawet małą nie mogę się zająć,dodam że ściągam pokarm laktatorem bo mała z piersi nie umie zassać bo mam okropne brodawki.
Ojej biedulko Oby szybko minelo.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Anusi!!!! Ale Bartuś jest śliczniutki Normalnie się zakochałam

Dzisiaj mi się śniło, że urodziłam i byliśmy już w domu i nie bardzo potrafiłam się odnaleźć w nowej roli i teraz zaczynam się bać, że sobie nie poradzę, że nie będę miała żadnego matczynego instynktu i się nie zrozumiemy z Małym

Dzisiaj mam w końcu wizytę.... Pierwszy raz od miesiąca, bo mój ginek miał prawie miesięczny urlop Dzisiaj zrobi mi chyba usg, więc się dowiem, czy Krystianek jest dalej Krystiankiem, czy może się zrobił Dominisią

Dziewczyny, czym się podmywać zaraz po porodzie? Jakimś żelem do higieny intymnej, czy tylko tym roztworem z tantum rosa? Bo mi się wydaje, że samo tantum rosa nie wystarczy do mycia, ale może się mylę?
Kciuki za wizyte.
Ja do teraz myje bialym jeleniem.

Cytat:
angel witajcie!
anusia gratulacje
olejmyjutro- witam super opis

Lady nie smuć się. Zobaczysz, ze jak tylko dzieciatko przyjdzie na swiat bedziesz potrafila wziac sie w garsc i bedziesz dla niego najlepsza mama na swiecie

Angel i Olejmyto dzielne mamusie z Was

Konczi ja Ci podpowiem co Pawełek dostał:
Srebrny smoczek na pierwszego ząbka
Medalik na lancuszku
Srebrna ciuchcia w ktorej wagoniki to takie puzderka na drobiazgi
Łoś na biegunach - drewniany z Ikei
Ciuszki i od kogos pieniadze.
My mielismy chrzest podwojny - moj synek i moj bratanek. I dla bratanka kupilam srebrna grzechotke.

JAk widac głownie pamiatkowe prezenty - ale mnie sie nikt nie pytal co chcemy.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 14:24   #1158
ula2689
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36493016]Wiadomosc od Anusi:
Urodziłam o 4.20 sn.Mały ma 3400 i 54 cm.Troche się nameczyłam ale warto było.
Jedyny mankament.Musieli mnie naciąc i mam dużo szwów.Lezy teraz pchła na brzuchu i odsypia
[/QUOTE]

To superGratulacje
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 14:28   #1159
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Oby nie, bo moje pierwsze świadome ruchy to było chyba 2, czy 3 maja, więc co, mam czekać do października?
Stary 2012-09-13, 14:32   #1160
tamlin111
Zakorzenienie

Aż sprawdziłam, Paulę poczułam 12-tego a urodziłam 13-tego.
Stary 2012-09-13, 14:37   #1161
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Witajcie mamuśki!

Cytat:

Wszystkiego dobrego dla Dusi i Jaśka z okazji ich pierwszego miesiąca!!!
Na prawdę to już miesiąc?? Jak ten czas leci.
To jak najbardziej duuużo zdrówka dla Waszych Słodziaków
Przy dziecku to już w ogóle, jak się 3/4 dnia spędza na kanapie lub w łóżku karmiąc
Usnęła na trochę to może po nadrabiam cokolwiek. Opis porodu dalej nie udało mi się skończyć.
Stary 2012-09-13, 14:37   #1162
Dearlie
Zakorzenienie

U mnie nadal wszystko w porządku, więc na marne strachu narobiłam znowu sobie i wszystkim dookoła.

Kurde, ja poczułam ruchy 25 maja, a termin mam na 26, więc może coś w tym być.

Olejmyto, Angel dziękujemy za wzruszające opisy
Stary 2012-09-13, 14:42   #1163
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

dzięki A co szanowny UJ, to indeks musi być, chociaż niby jest ten pieroński usos :/

ale ja tez UJ. od roku 2011/2012 indeksów nie ma. wydaja tylko tym co chca. mnie sie Pani zapytala w zeszlym roku czy chce jak sie zapisywalam na mgr. a po co mi teraz wykladowcy maja obowiazek wpisywac do usosa i pamietac o tym, nie trzeba juz ganiac po wpisy ani myslec o rozliczeniu.

j wróciłam od kosmetyczki, zrobiłam sobie henne brwi, moge rodzic

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-09-13 o 14:43
Stary 2012-09-13, 14:53   #1164
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
A w ogóle to może pokażecie zdjęcia jak te porodowe wargi wyglądają? Jakieś fotki typu "przed i po".
Hahaha rozbawiłaś mnie
Stary 2012-09-13, 15:08   #1165
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyłączam się do całusów dla waszych słodkich miesięczniaków oby zdrowo rosły

Weszło to i wyjdzie, ale zdecydowanie będzie mniej przyjemne

I gratki za nowy tydzień, jeszcze tylko troszkę i będziecie donoszeni
No niestety, ale myślę, że będzie się opłacało . Cieszę się z nowych tygodni, za te 2 będę mogła już spokojnie czekać na poród.
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36495912]Anusia pisze ze już chodzi i pozdrawia wszystkie.Oto Bartuś

Bidulek wymęczony[/QUOTE]
Faktycznie trochę zdezorientowany biedak, ale za to słodziutki .
Cytat:
Dziewczyny moja pierwsza myśl właśnie była taka, że to od hemoroidów. Tyle, że ja nie mam z nimi od dobrych kilku tygodni problemu. Zresztą szybciutko przyłożyłam jeszcze raz papier w obie dziury ( ) dla pewności i to jednak z tej bliżej. Na szczęście było niewiele tego. Od tego nocnego prysznica, po krwi ani śladu, choć latam co chwilę i kukam co tam się dzieje. Czuję się tam taka cała jakby poobcierana. Normalnie zrzuciłabym winę na wkładkę, ale przy moich infekcjach, stosuję je jedynie, gdy wychodzę z domu, więc nie miałam jej na noc. Bzykanka też nie było. Może po prostu bielizna mnie obtarła jak spałam? W końcu nabrałam sporej masy. Najważniejsze, że na razie spokój, a Mały ładnie się wierci.
Też mi 2 razy się zdarzyło lekki krwawienie wcześniej, to chyba błona śluzowa taka wrażliwa, że jakieś lekkie obtarcie i krew, u mnie to były z dwie kropelki, ale jak u Ciebie się to powtórzy to chyba lepiej się wybrać do lekarza lub na IP.
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
No więc przyjście Jagódki na świat rozpoczęło się tak...
za górami, za lasami, oglądając tv zaczęłam zauważa, że co 10 minut silniej boli mnie skurcz. Nie nazwałabym tego nawet bólami, a raczej pobolewaniem. Rozpoczęły się one około 20. Koło 22 nawet przysnęłam na 20 minut, bo byłam pewna, że to nie możliwe, że wybiła już godzina zero koło północy zwątpiłam,bo pobolewania stały się bardziej uciążliwe. Mężul cały czas przekonywał mnie, że to na pewno się nie zaczyna, bo tak lajtowo bym sobie nie leżała w łóżku no ale postanowimy pojechać koło 1 w nocy na ip i tu zonk: rozwarcie na 2/3 cm od razu kazali mi się zaklimatyzować i wypakować w sali dla matki z dzieckiem. Sąsiadka z sali urodziła o 21. Mi lekarz na dzień dobry powiedział, że do rana powinno już być po wszystkim. Na ktg jednak w ogóle nie wykazano skurczy położna kazała mi się zdrzemnąć przekonując, bym nabrała sił, bo najcięższa robota przede mną. Oczywiście nie spałam tylko gadu gadu z sąsiadką z sali a mężul biedny poszedł czekać w aucie na rozwój akcji i telefon kiedy coś się ruszy, bo zabroniłam mu wracać do domu. Do dziś wspomina, że wymarzł się ten nocy jak cholera, a na telefon zerkał co 2 minuty
koło 3 w nocy skurcze był już silniejsze, a rozwarcie na 5m, o 5 na 7cm. Skurcze regularne ale zdaniem położnej to był raczej skurczyki i miała rację, gdy po 7 rano podłączyli mi oksy to dopiero poczułam co to są skurcze. Wtedy postanowiłam wezwać "posiłki" pod postacią męża, bo było już bliżej końca niż dalej. Do 9 chodziliśmy razem po korytarzu, a mężul czekał tylko na sygnał kiedy wchodzimy na porodówkę. Pare minut po 9 zawołano nas na porodówkę, 20 minut po 9 położna przebiła mi wody i przy 3 partym o godzinie 9:55 na moim brzuchu pojawiło się nasze 2570g i 51cm największego szczęścia jakie nas spotkało w życiu jedyne co pamiętam to nie samowitą radość, całą zapłakaną twarz mojego męża i Jagódkę wtuloną do mojego cyca, tuż po zbadaniu. Ten moment badania, chociaż trwał z 5 minut dłużył mi się nie samowicie. Gdy usłyszałam wagę, wzrost i 10 ptk kamień spadł mi z serca...
dobra kochane więcej napiszę później, bo czas dac niuni cyca buziaki i do zobaczyska
fajnie się czyta, pozytywnie
Cytat:
angel witajcie!
anusia gratulacje
olejmyjutro- witam super opis

Też mam czasem takie myśli, szkoda mi tego co bym mogła zrobić gdyby nie ciąża i się boję, czy sobie poradzę, ale staram się szybko takie myśli odganiać...

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
U mnie nadal wszystko w porządku, więc na marne strachu narobiłam znowu sobie i wszystkim dookoła.

Kurde, ja poczułam ruchy 25 maja, a termin mam na 26, więc może coś w tym być.

Olejmyto, Angel dziękujemy za wzruszające opisy
Ja kompletnie nie pamiętam kiedy poczułam ruchy . Jakoś w 20-21 tc, tyle wiem, zresztą jak już poczułam to stwierdziłam, że już wcześniej coś tam wyczuwałam, ale nie byłam w stanie rozpoznać, że to to .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 15:16   #1166
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Aż sprawdziłam, Paulę poczułam 12-tego a urodziłam 13-tego.
To może to działa. Cieszyłybyśmy się bejbikami dzień po dniu

Stary 2012-09-13, 15:18   #1167
Konczita
Zakorzenienie

dziewczynki dziękuję za wszystkie pomysły co do prezentu ... mój brat zaproponował że dusia dostanie krzesełko do karmienia mamy sobie wybrać ... więc jeden prezent z głowy
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 15:53   #1168
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cześć dziewczynki!

Gratuluję wszystkim mamusiom! Cudowne te Wasze dzieciaczki! I opisy porodów super - takie pozytywne

Wybaczcie, że ostatnio rzadziej się odzywałam, ale mieliśmy mały przypływ gotówki i wzięłam się za wielkie zakupy wyprawkowe. Tak mnie to pochłonęło, że ledwo mi starczało czasu żeby Was podczytywać, a i tak zostało parę stron do nadrobienia...

Nie wiem czy wcześniej się chwaliłam ale pomalowaliśmy w końcu łóżeczko kupiłam materacyk, pościel, fasolkę, termometr i sporo innych pierdółek których mi brakowało. Do tego kupiliśmy wózek (może jutro pokażę, teraz nie chce mi się fotek cykać ). Jutro będzie kurier z fotelikiem. Zamówiłam też kilka koszul do karmienia. Jeszcze tylko elektroniczna niania, laktator, staniory, parę drobiazgów i będzie wsio! Aaa i w poniedziałek przyjedzie komoda, więc będę mogła zająć się praniem i prasowaniem. Ufff... przygotowania ruszyły pełną parą!

To jeszcze się pochwalę, że w końcu odwiedziłam moją fryzjerkę (ostatni raz byłam przed Bożym Narodzeniem ) a mój TŻ kupił lustrzankę cyfrową, żeby robić ładne zdjęcia dla żony i dzidzi
Tyle wrażeń w tak krótkim czasie sprawiło, że czuję się totalnie wypompowana
Dodam tylko że w poniedziałek byłam u gina. Pobrał wymazy, miałam ktg i dostałam zakaz rodzenia do następnej wizyty, czyli do 24 ;P Mam nadzieję że grzecznie wytrwam, bo trochę brzuchol mi opadł i mam lęki że niedługo urodzę...

Trochę Wam tu poprzynudzałam i biorę się za nadrabianie
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 16:00   #1169
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczynki dziękuję za wszystkie pomysły co do prezentu ... mój brat zaproponował że dusia dostanie krzesełko do karmienia mamy sobie wybrać ... więc jeden prezent z głowy
super pomysl z tym krzeselkiem brawa dla brata

Stary 2012-09-13, 16:18   #1170
olus0607
Raczkowanie

Dziewczyny polećcie jakies łóżeczko turystyczne najlepiej z allegro
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości