|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Przy dziewczynkach zabrali mi karte ciąży, przy Zośce oddali
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane
|
#1143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. I takim cudem pieniążki będziemy mieć 20września. [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36495912]Anusia pisze ze już chodzi i pozdrawia wszystkie.Oto Bartuś Bidulek wymęczony[/QUOTE] Ale taki.. spokojny na tym zdjęciu. I śliczne ma usta Cytat:
Możesz wziąć ibuprom. I przy takiej temperaturze najlepiej udaj się do lekarza, bo może nie obejść się bez antybiotyku. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------
|
||||
|
|
|
#1144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana Dusia ma juz miesiac wiec zaczna ja zabawki interesowac ja CI polecam np te z firmy lamaze http://allegro.pl/lamaze-opaski-grze...613054490.html http://allegro.pl/lamaze-grzechotki-...613054489.html http://allegro.pl/lamaze-kolorowa-za...581412845.html tak dla przykladu. mozesz tez poprosic o ubranka tylko w wiekszych rozmiarach 68, 74 na pewno sie przyda angel twoja corcia jest przepiekna Anusia a twoj synek jaki ma wlosy!!!! przystojniak z niego bedzie
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-09-13 o 12:57 |
|
|
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
mi tez oddali kartę Cytat:
![]() Cytat:
sobie zamówię dziękuje
|
|
#1146 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36493016]Wiadomosc od Anusi: Urodziłam o 4.20 sn.Mały ma 3400 i 54 cm.Troche się nameczyłam ale warto było. Jedyny mankament.Musieli mnie naciąc i mam dużo szwów.Lezy teraz pchła na brzuchu i odsypia[/QUOTE] brawo, brawo daj troszeczkę ![]() Cytat:
|
|
#1147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Colds tak mi się przypomniało, jak napisałaś, że Melcia nie chce w nocy spać tylko się bawić. Moja bratanica czasem ze mną spała, no ale miała tak ze dwa latka. Budziła się w środku nocy, brała maskotkę czy z czym tam spała, kontynuowała zabawę z wieczora jakby nigdy nic, się po czym po 20 min. padała i spała do rana
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Angel piękny opis
|
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczi tak mi się przypomniało, że jak nie masz spiworka zimowego do wózka to też możesz podrzucić pomysł.
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do domku,kupiłam pampersy dla Fabisia,zjadłam gołąbki to teraz nadrobie
![]() Dziękujemy za komplementy z Gracjankiem,no włosy ma skubaniec takie,że nawet jak go całego na niebiesko ubiore to ludzie mówią:jaką śliczną ma Pani córcie'' ![]() Konczi ja z Gracjankiem miałam problemy z brzuszkiem,od początku miał mleko bebiko,ale płakał czasami,prężył się wręcz,więc poszłam do pediatry i przepisała mi Enfamil. Mały wcale pić tego nie chciał,a darł sie jak zwykle i sama wróciłam do Bebiko. Akcje z brzuszkiem później minęły a mały cały czas na Bebiko jechał. Nie znam sie,ale nie wiem czy mleko na alergie coś tu da,skoro alergii stwierdzonej Dusia nie ma. A męczy sie biedna rzy tym ochydztwie. Ale trzymam kciuki aby minęło Anusia ma pięknego synka Marta biedna Nasza Colds wiem co znaczą nocne zabawy albo awantury,z synkiem miałam tak samo to przechodzi...z czasem
|
|
|
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sobie na okres ciązy kupiłam takie balerinki w ccc z gumką. Trochę za szerokie były, ale dzięki gumce z nóg nie spadały. W tej chwili już się na szmelc nadają, ale kurcze jak dobrze się w nich samochód prowadziło. Ja dziś do gina się w spódnicy wybiorę albo w dresie
|
|
#1152 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Elena, cierpliwości
podobno wizualizacje pomagają do przyciągania wymarzonych rzeczy Anusi Bartoszek wygląda jakby mówił " wtf gdzie ja jestem ? " Angel dzięki za opis zazdroszczę już Wam wspólnych chwil...Cytat:
Cytat:
Ja nie wiem co z tą wagą, ostatnio się martwiłam że będzie z niej klocek, bo na ostatniej wizycie brzuszek był duży, waga ok, a teraz zonk. Cytat:
A co szanowny UJ, to indeks musi być, chociaż niby jest ten pieroński usos :/ Cytat:
Tyle miesięcy już za nami... czy po porodzie będę potrafiła mówić na inne tematy niż dzieci i kupki i czy zamiast mózgu nie zrobi mi się papka tylko będę mieć przy sobie połowę mnie i męża
Edytowane przez lourose Czas edycji: 2012-09-13 o 13:57 |
||||
|
|
|
#1153 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ale Bartoszek slodziutki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W kazdym razie trzymam kciuki
|
|||
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech no, może 17 urodzę
W końcu jakiś zabomboniec kiedyś był, że się rodzi w dniu, kiedy się poczuje pierwsze ruchy
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde zrobiłam już wszystko w chacie, wszystko lśni, obiad tylko do piekarnika wstawić, szafę muszę jeszcze raz przemalować ale dopiero wieczorem mogę. I co ja mam robić? Ech jadę po dziecko do przedszkola
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1157 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby szybko minelo.Cytat:
Ja do teraz myje bialym jeleniem. Cytat:
Angel i Olejmyto dzielne mamusie z Was ![]() Konczi ja Ci podpowiem co Pawełek dostał: Srebrny smoczek na pierwszego ząbka Medalik na lancuszku Srebrna ciuchcia w ktorej wagoniki to takie puzderka na drobiazgi Łoś na biegunach - drewniany z Ikei Ciuszki i od kogos pieniadze. My mielismy chrzest podwojny - moj synek i moj bratanek. I dla bratanka kupilam srebrna grzechotke. JAk widac głownie pamiatkowe prezenty - ale mnie sie nikt nie pytal co chcemy. |
||||
|
|
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36493016]Wiadomosc od Anusi:
Urodziłam o 4.20 sn.Mały ma 3400 i 54 cm.Troche się nameczyłam ale warto było. Jedyny mankament.Musieli mnie naciąc i mam dużo szwów.Lezy teraz pchła na brzuchu i odsypia[/QUOTE] To super
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Aż sprawdziłam, Paulę poczułam 12-tego a urodziłam 13-tego.
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki!
Cytat:
To jak najbardziej duuużo zdrówka dla Waszych Słodziaków Przy dziecku to już w ogóle, jak się 3/4 dnia spędza na kanapie lub w łóżku karmiąc ![]() Usnęła na trochę to może po nadrabiam cokolwiek. Opis porodu dalej nie udało mi się skończyć. |
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nadal wszystko w porządku, więc na marne strachu narobiłam znowu sobie i wszystkim dookoła.
![]() Kurde, ja poczułam ruchy 25 maja, a termin mam na 26, więc może coś w tym być. ![]() Olejmyto, Angel dziękujemy za wzruszające opisy
|
#1163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz wykladowcy maja obowiazek wpisywac do usosa i pamietac o tym, nie trzeba juz ganiac po wpisy ani myslec o rozliczeniu. j wróciłam od kosmetyczki, zrobiłam sobie henne brwi, moge rodzic
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-09-13 o 14:43 |
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1165 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Cieszę się z nowych tygodni, za te 2 będę mogła już spokojnie czekać na poród.[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36495912]Anusia pisze ze już chodzi i pozdrawia wszystkie.Oto Bartuś Bidulek wymęczony[/QUOTE] Faktycznie trochę zdezorientowany biedak, ale za to słodziutki Cytat:
Cytat:
fajnie się czyta, pozytywnie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
. Jakoś w 20-21 tc, tyle wiem, zresztą jak już poczułam to stwierdziłam, że już wcześniej coś tam wyczuwałam, ale nie byłam w stanie rozpoznać, że to to .
|
|||||
|
|
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
To może to działa. Cieszyłybyśmy się bejbikami dzień po dniu
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki dziękuję za wszystkie pomysły co do prezentu ... mój brat zaproponował że dusia dostanie krzesełko do karmienia mamy sobie wybrać ... więc jeden prezent z głowy
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki!
![]() Gratuluję wszystkim mamusiom! Cudowne te Wasze dzieciaczki! I opisy porodów super - takie pozytywne Wybaczcie, że ostatnio rzadziej się odzywałam, ale mieliśmy mały przypływ gotówki i wzięłam się za wielkie zakupy wyprawkowe. Tak mnie to pochłonęło, że ledwo mi starczało czasu żeby Was podczytywać, a i tak zostało parę stron do nadrobienia... Nie wiem czy wcześniej się chwaliłam ale pomalowaliśmy w końcu łóżeczko ). Jutro będzie kurier z fotelikiem. Zamówiłam też kilka koszul do karmienia. Jeszcze tylko elektroniczna niania, laktator, staniory, parę drobiazgów i będzie wsio! Aaa i w poniedziałek przyjedzie komoda, więc będę mogła zająć się praniem i prasowaniem. Ufff... przygotowania ruszyły pełną parą! To jeszcze się pochwalę, że w końcu odwiedziłam moją fryzjerkę (ostatni raz byłam przed Bożym Narodzeniem ) a mój TŻ kupił lustrzankę cyfrową, żeby robić ładne zdjęcia dla żony i dzidzi Tyle wrażeń w tak krótkim czasie sprawiło, że czuję się totalnie wypompowana Dodam tylko że w poniedziałek byłam u gina. Pobrał wymazy, miałam ktg i dostałam zakaz rodzenia do następnej wizyty, czyli do 24 ;P Mam nadzieję że grzecznie wytrwam, bo trochę brzuchol mi opadł i mam lęki że niedługo urodzę... Trochę Wam tu poprzynudzałam i biorę się za nadrabianie
|
|
|
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawa dla brata
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny polećcie jakies łóżeczko turystyczne
najlepiej z allegro
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

. I takim cudem pieniążki będziemy mieć 20września. 

koło północy zwątpiłam,bo pobolewania stały się bardziej uciążliwe. Mężul cały czas przekonywał mnie, że to na pewno się nie zaczyna, bo tak lajtowo bym sobie nie leżała w łóżku
położna kazała mi się zdrzemnąć przekonując, bym nabrała sił, bo najcięższa robota przede mną. Oczywiście nie spałam tylko gadu gadu z sąsiadką z sali

Zresztą szybciutko przyłożyłam jeszcze raz papier w obie dziury (
Normalnie zrzuciłabym winę na wkładkę, ale przy moich infekcjach, stosuję je jedynie, gdy wychodzę z domu, więc nie miałam jej na noc. Bzykanka też nie było. Może po prostu bielizna mnie obtarła jak spałam? W końcu nabrałam sporej masy. Najważniejsze, że na razie spokój, a Mały ładnie się wierci. 

Oby szybko minelo.
Dzisiaj zrobi mi chyba usg, więc się dowiem, czy Krystianek jest dalej Krystiankiem, czy może się zrobił Dominisią