Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 11:57   #1891
wieka22
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Black widzę, że jedziemy na jednym wózku, ja dziś mam 35t6d
Miałam dziś 2 skurcze, albo mi się to śniło. Bo wtedy się obudziłam i coś mnie zabolało, ale i wtedy Mały się ruszał więc to może jeszcze nie skurczeMam nadzieję, że wytrwam chociaż do następnej niedzieli
coraz bliżejjuż niedługo9ale jeszcze zaciskaj nogi)
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
wieka teściowa będzie miec ten....http://www.skapiec.pl/site/cat/332/comp/2502903
ten co TY masz już nie produkują bo tez ten chciała,....
napisz potem jak się sprawuje

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
A.. wczoraj rozmawiał z siostrą, która ma koleżankę w ciąży, chyba 3 tygodnie do porodu jej zostały i opowiadała mi na jaki "wspaniały" pomysł wpadał to koleżanka, mianowicie lekarz od początku mówił jej że dzidziuś będzie duży więc ono przerażona wizją porodu "wielkoluda" stwierdziła że będzie jadła jak najmniej i co.. i na wizycie jakieś 2 tyg. temu okazało się że dzidziuś prawie w ogóle nie urósł w porównaniu do poprzednich pomiarów i wygląda na niedożywionego więc teraz je jak szalona, ale po prostu pomysły niektórych kobiet mnie rozwalają

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
dzien dobry

witam sie z rana. ja wlasnie slaba rozpuszczalna kawke z mlekiem wypilam.

dzis zaczynamy 36 tc
ale narobiłaś smakamimo, że południe idę szukać zbożowej
36?

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
heh. ja, cwok, nawet nie wiem czego oczekiwac... dzieki kochana!
24.09 - kolejne USG

nie mysl. powtorz.
osz Ty diablico kusicielko

Panika bez paniki, USG już niedługo, będzie ok

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość

pić kawkę, odpoczywać, pić kawkę, poleżeć, ogl. TV, poczytać książkę
oj ja bym nie miała problemu z organizacją pobytu w domku

Moja córcia też chora i w domku została ale z Tż, ja niestety musiałam iść do pracy
też chciałam z TŻ zostawić, ale nie mógł no właśnie a ja zamiast odpocząć to za porządki się wzięłam...

ej no jak to jest dziewczyny, że im więcej sprzątam i częściej to większy bałagan mam...

Kulek mój padł to mam chwile dla siebie...

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:13   #1892
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

ja juz po lekarzu. mm sie nie stresowac cisnienie jest dobre. we wtorek mam kolejne usg (chyba ostatnie) a w czwartek wizyte u konsultanta w szpitalu na temat krzywej cukrowej i jak chce rodzic. wogole to w niedziele zaczne 21 tydzien i dzidzka szaleje juz dobrze w brzuchu
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:18   #1893
Alfahelisa
Zakorzenienie

a mój lekarz ma odmienne zdanie na temat badań po 1 poronieniu.
Mówił mi, że jedno poronienie to najczęściej wady genetyczne które się więcej nie powtarzają, ale on sugeruje robić badania jeśli tylko kobieta tego chce, choć u większości badania wychodzą dobrze i przyczyny poronienia się nie znajduje. Twierdzi, że świadomość kobiety, że się przebadała i wszystko jest w porządku ma bardzo duże znaczenie dla jej psychiki w kolejnej ciąży Stres jak wiadomo ciąży również nie służy.
Dostałam więc całą liste badań (oczywiście wszystko prywatnie - trochę kasy zostawiłam). Okazał się że jestem w tym niewielkim procencie gdzie udało się znaleść przyczynę, a leki uchroniły mnie przed kolejnymi stratami
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:26   #1894
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Mówił mi, że jedno poronienie to najczęściej wady genetyczne które się więcej nie powtarzają, ale on sugeruje robić badania jeśli tylko kobieta tego chce, choć u większości badania wychodzą dobrze i przyczyny poronienia się nie znajduje. Twierdzi, że świadomość kobiety, że się przebadała i wszystko jest w porządku ma bardzo duże znaczenie dla jej psychiki w kolejnej ciąży Stres jak wiadomo ciąży również nie służy.
Dostałam więc całą liste badań (oczywiście wszystko prywatnie - trochę kasy zostawiłam). Okazał się że jestem w tym niewielkim procencie gdzie udało się znaleść przyczynę, a leki uchroniły mnie przed kolejnymi stratami
ja chcę do Twojego lekarza...
tylko to 2 koniec Polski...

coming soon lipiec'2016
Stary 2012-09-14, 12:30   #1895
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Jaka była Twoja przyczyna??

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:35   #1896
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
ja juz po lekarzu. mm sie nie stresowac cisnienie jest dobre. we wtorek mam kolejne usg (chyba ostatnie) a w czwartek wizyte u konsultanta w szpitalu na temat krzywej cukrowej i jak chce rodzic. wogole to w niedziele zaczne 21 tydzien i dzidzka szaleje juz dobrze w brzuchu
Super że wszystko ok

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Jaka była przyczyna?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:42   #1897
fiolusiek
Zakorzenienie

Ale tu cisza.. widać, że weekend się zbliża. Już nie mogę się doczekać aż Tż wróci
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:58   #1898
kooocur
Zakorzenienie

No cisza straszna...

Ja własnie zarezerowowałam nam wczasy na Dominikanie..Lecimy 27.09 na 14 dni....

AAaaaaa bosko!

Synuś
Stary 2012-09-14, 13:58   #1899
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Pamiętam ten uśmiech na twarzach i ten błysk w oczach gdy zobaczyliśmy II kreski.. To były jedne z najpiękniejszych chwil w moim życiu..
Ale szczęście trwało tylko 12 dni
Nie chcę tego rozpamiętywać, ale nie umiem zapomnieć..
nasze szczęście przy pierwszych II kreskach też trwało bardzo krótko, podobnie jak u Was. przy drugich II kreskach już było sporo strachu i to szczęście zdecydowanie nie było takie jakie powinno być. czasem tak bardzo żałuję, że tylko przez tak strasznie krótki czas było mi dane na prawdę cieszyć się ciążą, bo po # ta radość już jest zupełnie inna.. czasem aż mam wyrzuty, że przecież dziecko wszystko czuje, a ja nie potrafię się cieszyć tak jak wcześniej.......

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
a co do tych badań to ja się pytam CO IM SZKODZI???potem jest a dlaczego nie miala pani tego , albo tego zbadanego?
dokładnie. zwłaszcza jak się chodzi prywatnie, to co lekarzowi szkodzi powiedzieć jakie badania warto zrobić? jego i tak nikt nie obciąży kosztami

trochę boli mnie brzuch, nie wiem czemu, co i jak. idę zaraz coś zjeść i się położę. rano byliśmy na zakupach, trochę połaziliśmy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:05   #1900
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
dzis zaczynamy 36 tc
o jacieeee. nie znasz dnia ani godziny

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Tęsknie za Wami, jestem w szoku, że można wirtualnie się tak z kimś zżyć

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ale już chyba tydzień minął...
fakt. nie odezwala sie po powrocie. , hoppp hoppp!

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Jak pomidorki - zajadasz?

Wasze jeszcze owocuja???

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
PANI! Tylko sobie niczego nie wkręcaj bo ja Cie juz znam!
tez Cie kocham.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
w poniedziałek wracam do pracy
jak Olo sie z babcia dogaduje???

Cytat:
Już nie mogę się doczekać aż Tż wróci
o ktorej?

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja własnie zarezerowowałam nam wczasy na Dominikanie..Lecimy 27.09 na 14 dni....
cuddnieeee!!!!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
czasem aż mam wyrzuty, że przecież dziecko wszystko czuje, a ja nie potrafię się cieszyć tak jak wcześniej.......
klatwa AM...

Cytat:
trochę boli mnie brzuch, nie wiem czemu, co i jak. idę zaraz coś zjeść i się położę. rano byliśmy na zakupach, trochę połaziliśmy.
odpocznij Mala. Nogi w gore i oddychamy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:05   #1901
fiolusiek
Zakorzenienie

TŻ wróci pewnie koło 20 więc jeszcze trochę muszę zaczekać.

Ale już nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty u gina i diabetologa. Ciekawe czy pozwolą mi rodzić naturalnie czy cc.
Stary 2012-09-14, 14:45   #1902
eseska
Zakorzenienie

Cytat:

AAaaaaa bosko!
Ale suuuuuuuuuupeeeeeeerrrrrr rrrr

Cytat:
Ale już nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty u gina i diabetologa. Ciekawe czy pozwolą mi rodzić naturalnie czy cc.
O Matko FIO! Ty juz o porodzie bedziesz rozmawiac z lekarzami ja mam jeszcze czas by o tym myslec- takie nierealne mi sie to wydaje!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:45   #1903
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja tez jestem sama, tz nie wiem kiedy wroci. czekam za zlewozmywakiem, wczoraj firma napisala, ze wyslali dpd, ale na str spr przesylke i nie maja tego nr, wiec nie wiem czy zly nr przesylki mi przeslali czy co... mam andieje, ze dzis przyjdzie bo jak nie to sie zalamie, juz bym chciala mniec zrobiona wreszcze ta kuchnie!
meble do sypialni beda w ciagu 3 tyg, moje rzeczy u tz sa we workach, ni chce mi sie ich rozpakowywac, bo od razu wrzuce je do nowej szafy.
dzis mija 2 tyg od #, zawsze jak sobie przypomne slub to od razu mi sie przypomina wszystko, nie umiem sie cieszyc ze slubu, boje sie zdjec, nie mam ochoty ogladac filmu z wesela itp.
czasem sie zastanawiam co zlego zrobilam, ze ten u gory ak mnie ukaral....
jeszcze ciagle rozmyslam o szefowej z pracy i kierowiczkach, chce miec wyrabane na nie, ale w koncu wraam do pracy i bede z nimi pracowac.
mam nadzieje, ze szybko zajde w ciaze i nie bede musiala juz znosic takich rzeczy.
rozumiem Was dziewczyny z tym radoscia po # kidy zobaczycie 2 kreski, ja pewnie tez od razu nie bede mowic wszystkim( w sumie teraz tez nie mowilam, na wieczorze panienskim tylko 2 dzewczyny wiedzial, a innym sciemnialam ze biore antybiotyk, na weselu juz nie msialam sciemniac bo napad bralam antybiotyk).
ewccik jak tam starania? kiedy mniej wiecej powinnas dostac @? ja mam 15dzien po # i jak bylam w ciazy to nie kupowalam podpasek bo cieszylam sie ze przez 9 miesiecy bede miec spokoj, ale musze sie zapotarzec bo niech mnie zaskoczy
w ogole ostanio jak wspolzylam z tz, byl orga to na drugi dzien jeszcze wylecialo cos, tzn pozostalosci po zabiegu, zastanawiam sie czy przez ten orga moze do konca sie oczyscilo

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:51   #1904
fiolusiek
Zakorzenienie

esko mnie lekarz już na ostatniej wizycie wypisał zaświadczenie do becikowego..Sama zobaczysz jak ten czas i tobie szybko zleci
Stary 2012-09-14, 15:49   #1905
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Super Udało Ci się zarezerwować za taką cenę jak planowałaś?

Cytat:
esko mnie lekarz już na ostatniej wizycie wypisał zaświadczenie do becikowego..Sama zobaczysz jak ten czas i tobie szybko zleci
Przynajmniej się załapiesz na becikowe bo od nowego roku becikowe będzie zależało od dochodu...

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 15:58   #1906
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka była Twoja przyczyna??
Przeciwciała przeciwjądrowe. Cóż mam "kopnietą" immunologię i mój organizm sam atakował ciążę.
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-09-14, 16:10   #1907
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Super Udało Ci się zarezerwować za taką cenę jak planowałaś?

Przynajmniej się załapiesz na becikowe bo od nowego roku becikowe będzie zależało od dochodu...

Tak w sumie zamkneliśmy sie w 1 tys euro. Wiec jest ok.

Chociaz hotelik bez luksusu. Jednak 4 * ma

Cytat:
Przeciwciała przeciwjądrowe. Cóż mam "kopnietą" immunologię i mój organizm sam atakował ciążę.

Jakie badanie sie na to robi?

Co brałaś??

Robiłaś tez przeciwciała antykardiolipiniowe?

Ja czekam juz tydzien na wyniki... chociaz krwinek w ostatnim badaniu mam wiecej to i tak tuz przy najniższej normie.

Synuś
Stary 2012-09-14, 16:46   #1908
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
dzis zaczynamy 36 tc
juhu bedziemy miec dzidzie niedlugo

Cytat:
nasze szczęście przy pierwszych II kreskach też trwało bardzo krótko, podobnie jak u Was. przy drugich II kreskach już było sporo strachu i to szczęście zdecydowanie nie było takie jakie powinno być. czasem tak bardzo żałuję, że tylko przez tak strasznie krótki czas było mi dane na prawdę cieszyć się ciążą, bo po # ta radość już jest zupełnie inna.. czasem aż mam wyrzuty, że przecież dziecko wszystko czuje, a ja nie potrafię się cieszyć tak jak wcześniej.......
mi tez tego bardzo zal dzis wspominalam pierwsze II kreski.. takie szczescie i ból.. a to dziecko przyjełam-no sa dwie kreski, fajnie ale pieron wie co z tego bedzie
teraz moj dzidziol jest juz realnym dzieckiem i mysle inaczej
chociaż prawie codziennie mam wizje typu pogrzeb.. bo na tym poziomie bym juz zrobila, chociaz nie wiem po co o tym mysle i pisze jak mnie to nie dotyczy i nie bedzie dotyczylo...

Dziewczyny co miały/będą mieć położną, powiedzcie mi jaki to mniej wiecej koszt? Bo tak się zastanawiam.. mam nerwice.. i jak są sytuacje stresujące (zabieg przy #) czy cookolwiek mnie boli itp. to trace świadomość, jakby mdleje i mam napady bezdechu.. oprocz tego rosnie mi cisnienie niesamowicie i nawet ostatnio na wizycie polozna powiedziala ze jak zobacza takie cisnienie przy porodzie to mnie odrazu będą kroić
a mną poprostu musi ktoś wstrząsnąć bo inaczej nie wiem co się dzieje..
hmm do tej pory o tym nie myślałam, ale teraz zaczełam..

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 17:02   #1909
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie badanie sie na to robi?

Co brałaś??

Ja czekam juz tydzien na wyniki... chociaz krwinek w ostatnim badaniu mam wiecej to i tak tuz przy najniższej normie.
więc po koleji:

z krwi - przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne (test przesiewowy ANA1) - tu mi wyszły przeciwciała przeciwjądrowe o jąderkowym typie świecenia w mianie 320

acard i fraxiparine (heparyna w zastrzykach)

antykardiolipinowe też robiłam - miałam ujemne
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-09-14, 17:03   #1910
fiolusiek
Zakorzenienie

Luna a jakie masz ciśnienie
U mnie koszt położnej to 200-400 zł
Stary 2012-09-14, 17:12   #1911
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wow. moje kolezanki placily od 600 do 1000 zl
ale na pewna pania, ktora zna Sylwie, Mikolaja i Kasie bym nie zalowala...
luddyyy... jeszcze o tym nie mysle. abstrakcja...

Stary 2012-09-14, 17:15   #1912
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
No cisza straszna...

AAaaaaa bosko!
ale Ci zazdroszczęodpoc zniesz sobie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
dzis mija 2 tyg od #, zawsze jak sobie przypomne slub to od razu mi sie przypomina wszystko, nie umiem sie cieszyc ze slubu, boje sie zdjec, nie mam ochoty ogladac filmu z wesela itp.
czasem sie zastanawiam co zlego zrobilam, ze ten u gory ak mnie ukaral....
jeszcze ciagle rozmyslam o szefowej z pracy i kierowiczkach, chce miec wyrabane na nie, ale w koncu wraam do pracy i bede z nimi pracowac.
mam nadzieje, ze szybko zajde w ciaze i nie bede musiala juz znosic takich rzeczy.
rozumiem Was dziewczyny z tym radoscia po # kidy zobaczycie 2 kreski, ja pewnie tez od razu nie bede mowic wszystkim( w sumie teraz tez nie mowilam, na wieczorze panienskim tylko 2 dzewczyny wiedzial, a innym sciemnialam ze biore antybiotyk, na weselu juz nie msialam sciemniac bo napad bralam antybiotyk).
w ogole ostanio jak wspolzylam z tz, byl orga to na drugi dzien jeszcze wylecialo cos, tzn pozostalosci po zabiegu, zastanawiam sie czy przez ten orga moze do konca sie oczyscilo
Kathe
u mnie też nie wszystko się oczyściło, dopiero po 2 @ gin stwierdził,że już ok

a Wy kiedy zaczynacie starania? Jeszcze będzie dobrze
ja to jeśli mi się kiedyś uda zajść w ciążę, to chyba powiem po porodzie...tęsknie za tym beztroskim myśleniem o ciąży sprzed #...

Cytat:
Alfahelisa a jak temu zapobiegać???
Cytat:

Ja to wpadłam na niecny plan...
ten gin co mi robił cytologię wczoraj wypisał mi skierowanie na toxo i różyczkę(chyba dla świętego spokoju swojego, bo przecież dopiero co robiłam...ehh) i się zastanawiam czy nie zaznaczyć sobie na tym skierowaniu innych badańczy tak nie wolno???

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
juhu bedziemy miec dzidzie niedlugo

Dziewczyny co miały/będą mieć położną, powiedzcie mi jaki to mniej wiecej koszt? Bo tak się zastanawiam.. mam nerwice.. i jak są sytuacje stresujące (zabieg przy #) czy cookolwiek mnie boli itp. to trace świadomość, jakby mdleje i mam napady bezdechu.. oprocz tego rosnie mi cisnienie niesamowicie i nawet ostatnio na wizycie polozna powiedziala ze jak zobacza takie cisnienie przy porodzie to mnie odrazu będą kroić
a mną poprostu musi ktoś wstrząsnąć bo inaczej nie wiem co się dzieje..
hmm do tej pory o tym nie myślałam, ale teraz zaczełam..

co do położnej - napiszę na prive

coming soon lipiec'2016
Stary 2012-09-14, 17:19   #1913
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
e to nie duzo!

PANI! dla mnie tez abstrakcja - wczoraj na sr dalej o porodzie było- słuchałam jakby mnie to wcale nie dotyyczyło w najblizszej przyszłosci! ale p. Beatke to ja tez bym chciała!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 17:23   #1914
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
wow. moje kolezanki placily od 600 do 1000 zl
luddyyy... jeszcze o tym nie mysle. abstrakcja...
Na panią Beatke też nie było by mi szkoda..

Wiem, że w szpitalu w którym chcę rodzić jest położna, która potrafi zaburzyć ktg i po tym zaraz robią cc.. Nie wiem czy bym się odważyła na takie coś. W sumie to jest wymuszenie porodu bez powodu, bo dziecku nic nie jest
Stary 2012-09-14, 17:25   #1915
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
więc po koleji:

z krwi - przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne (test przesiewowy ANA1) - tu mi wyszły przeciwciała przeciwjądrowe o jąderkowym typie świecenia w mianie 320

acard i fraxiparine (heparyna w zastrzykach)

antykardiolipinowe też robiłam - miałam ujemne
No własnie tych przeciwciał jest od groma...ja czekam na te jedne. Myslę, że na podstwie tych agregacji krwinek tez lekarz wypisze heparyne. Przynajmniej tak wywnoskowałam po jego wypowiedzi kiedy dzwoniłam

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszczęodpoc zniesz sobie

Alfahelisa a jak temu zapobiegać???

Ja to wpadłam na niecny plan...
ten gin co mi robił cytologię wczoraj wypisał mi skierowanie na toxo i różyczkę(chyba dla świętego spokoju swojego, bo przecież dopiero co robiłam...ehh) i się zastanawiam czy nie zaznaczyć sobie na tym skierowaniu innych badańczy tak nie wolno???

Przyda nam sie urlop..nawet bardzo...ehhh..juz odliczam dni...13

Oj tam, oj tam ja tez kiedyś tak chciałam zrobić.... Nie przesadz tylko

Synuś
Stary 2012-09-14, 17:37   #1916
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
o widzisz...w sumie to ja pierwsze o pralki powinnam podpytywać a potem o sprzęty do kuchni
Ja polecam tak jak Alfa pralkę beco
Mam z programem usuwania sierści i sprawdza się rewelacyjnie.

Cytat:
Bry..

Dzisiaj mija od rok od zrobienia pierwszego testu ciążowego.. Nie wiem czemu człowiek (ja to już szczególnie) pamięta takie daty.. Dzisiaj jest też kolejny rok odkąd jesteśmy z Tż oficjalnie parą ..

Pamiętam ten uśmiech na twarzach i ten błysk w oczach gdy zobaczyliśmy II kreski.. To były jedne z najpiękniejszych chwil w moim życiu..
Ale szczęście trwało tylko 12 dni
Nie chcę tego rozpamiętywać, ale nie umiem zapomnieć..

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość

Kilka slow o moi usg wczorajszym, Mala ma zdrowe serducho (dziekujemy za kciuki) na ten moment - jak to lekarz powiedzial, zeczela nam albo spiewac albo mowic ruszala usteczkami, drapala sie po brodzie, wsadzala sobie kciuka do buzi, niesamowite to bylo to ja podgladac w ciazy tygodnia przybrala 100gr teraz wazy 555gr. termin na 7 stycznia... narazie jest chudzinka lekarz powiedzial ze tluszczyk dopiero bedzie sie pojawaic w dalszych tygodniach...

Dzis z rana przezylam szok - wcielo mnie w fotel, jak przeczytalam wiadomosc od znajomej na Facebooku, wczoraj napisala ze miala szycie na zywca (miala tp pod koniec sierpnia, bylo jeszcze spotkanie na poczatku sierpnia, swietnie wygladala, dziecko w brzuchu jej fikalo, wygladala kwitnaco) wiec zapytalam ja czy miala cesarke - a dzis otwieram skrzynke i czytam, czytalam ze 3 razy bo nie moglam uwierzyc w to co napisala... jej dziecko bylo obwiniete pepowina, lozysko sie odkleilo, urodzila naturalnie martwe dzieciatko, a malo nie wykrwaiwla sie na smierc miala 6 operacji, wycieli jej macice, Boze to jest straszne..... teraz po tym co napisala zdalam sobie jeszcze wieksza sprawe ze dopoki nie bedzie sie mialo zywego dziecka na rekach to strach nie minie... starali sie o nia prawie rok, lekarza jej powiedzili ze jej przypadek zdarza sie raz na 100tys (komplikacje na koncu ciazy)...
Boze tak pragne zeby moje, Wasze, innych dzieci to ominelo....
Wspaniałe wieści jeśli chodzi o twoją wizytę
Natomiast jeśli chodzi o historię twojej koleżanki to przerażające... brak słów...

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
brzuch mnie rozbolal od tego co napisalas, dziewczyna juz nie bedzie mogla miec dzieci moja kolezanka z podstawowki na tydzien przed terminem porodu urodzila martwe dziecko.... dzis maja cudowna coreczke, ale wiem jak abdzo przezywala smierc synka, jak urodzila coreczke to nikomu nie chciala jej dawac i caly czzs przy niej byla, teraz jest juz lepiej. inna kolzenaka miesiac przed dostala silnych boli brzucha, pojechala na pogotowe, zignorowali ja, nazajutrz ona i dziecko niezyli.... mlodz dziewczyna bo 24 lata. ja nie moge, boje sie ciazy, strach bedzie do samego konca, tym bardziej, ze nie wierzylam ze # to mi sie przytrafi, teraz juz wiem, ze nie mozna niczego ignorowac i dbac o siebie w czasie ciazy
Straszne są te historie, takie tragedie masakra...
Nasuwa sie tylko jedno pytanie: dlaczego?

Minął mi tydzień urlopu który spędziłam na totalnym lenistwie
Miałam bardzo ambitny plan żeby umyć okna, zrobić generalne porządki, poodwiedzać rodzinkę, pobuszować w sklepach a tym czasem mam takiego lenia że szok
No nic może w przyszłym tygodniu zrobię drugie podejście

Ogląda ktoś Julkę?

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 17:38   #1917
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie

Esia jak tam rybka wyszła? Bo dzisiaj byłam w biedronce i się nad nią zastanawiałam, ale jednak te ości mnie odstraszyły

Berbie dasz przepis na rybkę w sosie chrzanowym i ten w szpinaku?

Stary 2012-09-14, 17:42   #1918
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Bo dzisiaj byłam w biedronce i się nad nią zastanawiałam, ale jednak te ości mnie odstraszyły
z pstraga slicznie odchodza. nie lekaj sie

Stary 2012-09-14, 17:44   #1919
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
z pstraga slicznie odchodza. nie lekaj sie
Hmm, to muszę mamie zadzwonić, żeby mi jutro kupiła jak pojedzie na zakupy.
Pani a z cytryną, pietruszką i masełkiem mogę go zrobić. Bo się nie znam

Stary 2012-09-14, 17:48   #1920
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pani a z cytryną, pietruszką i masełkiem mogę go zrobić. Bo się nie znam
do kazdej 'zywej' ryby daje koperek - galazke (ja zjadam, chlop wywala). i przyprawe do ryb.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości