|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
mimo, że południe idę szukać zbożowej![]() 36? Cytat:
![]() ![]() ![]() Panika bez paniki, USG już niedługo, będzie ok Cytat:
no właśnie a ja zamiast odpocząć to za porządki się wzięłam...ej no jak to jest dziewczyny, że im więcej sprzątam i częściej to większy bałagan mam... ![]() ![]() Kulek mój padł to mam chwile dla siebie...
|
|
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
ja juz po lekarzu. mm sie nie stresowac cisnienie jest dobre. we wtorek mam kolejne usg (chyba ostatnie) a w czwartek wizyte u konsultanta w szpitalu na temat krzywej cukrowej i jak chce rodzic. wogole to w niedziele zaczne 21 tydzien i dzidzka szaleje juz dobrze w brzuchu
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
a mój lekarz ma odmienne zdanie na temat badań po 1 poronieniu.
Mówił mi, że jedno poronienie to najczęściej wady genetyczne które się więcej nie powtarzają, ale on sugeruje robić badania jeśli tylko kobieta tego chce, choć u większości badania wychodzą dobrze i przyczyny poronienia się nie znajduje. Twierdzi, że świadomość kobiety, że się przebadała i wszystko jest w porządku ma bardzo duże znaczenie dla jej psychiki w kolejnej ciąży Stres jak wiadomo ciąży również nie służy.Dostałam więc całą liste badań (oczywiście wszystko prywatnie - trochę kasy zostawiłam). Okazał się że jestem w tym niewielkim procencie gdzie udało się znaleść przyczynę, a leki uchroniły mnie przed kolejnymi stratami
|
#1894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko to 2 koniec Polski...
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka była Twoja przyczyna?? |
|
|
|
|
#1896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza.. widać, że weekend się zbliża. Już nie mogę się doczekać aż Tż wróci
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
No cisza straszna...
Ja własnie zarezerowowałam nam wczasy na Dominikanie..Lecimy 27.09 na 14 dni.... AAaaaaa bosko! |
|
|
|
#1899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
_______________ trochę boli mnie brzuch, nie wiem czemu, co i jak. idę zaraz coś zjeść i się położę. rano byliśmy na zakupach, trochę połaziliśmy. |
||
|
|
|
#1900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
o jacieeee. nie znasz dnia ani godziny ![]() ![]() Cytat:
fakt. nie odezwala sie po powrocie. , hoppp hoppp! Wasze jeszcze owocuja??? ![]() ![]() tez Cie kocham.jak Olo sie z babcia dogaduje??? o ktorej? ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ wróci pewnie koło 20 więc jeszcze trochę muszę zaczekać.
Ale już nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty u gina i diabetologa. Ciekawe czy pozwolą mi rodzić naturalnie czy cc. |
|
|
|
#1902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam jeszcze czas by o tym myslec- takie nierealne mi sie to wydaje!!!
|
||
|
|
|
#1903 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez jestem sama, tz nie wiem kiedy wroci. czekam za zlewozmywakiem, wczoraj firma napisala, ze wyslali dpd, ale na str spr przesylke i nie maja tego nr, wiec nie wiem czy zly nr przesylki mi przeslali czy co... mam andieje, ze dzis przyjdzie bo jak nie to sie zalamie, juz bym chciala mniec zrobiona wreszcze ta kuchnie!
meble do sypialni beda w ciagu 3 tyg, moje rzeczy u tz sa we workach, ni chce mi sie ich rozpakowywac, bo od razu wrzuce je do nowej szafy. dzis mija 2 tyg od #, zawsze jak sobie przypomne slub to od razu mi sie przypomina wszystko, nie umiem sie cieszyc ze slubu, boje sie zdjec, nie mam ochoty ogladac filmu z wesela itp. czasem sie zastanawiam co zlego zrobilam, ze ten u gory ak mnie ukaral.... jeszcze ciagle rozmyslam o szefowej z pracy i kierowiczkach, chce miec wyrabane na nie, ale w koncu wraam do pracy i bede z nimi pracowac. mam nadzieje, ze szybko zajde w ciaze i nie bede musiala juz znosic takich rzeczy. rozumiem Was dziewczyny z tym radoscia po # kidy zobaczycie 2 kreski, ja pewnie tez od razu nie bede mowic wszystkim( w sumie teraz tez nie mowilam, na wieczorze panienskim tylko 2 dzewczyny wiedzial, a innym sciemnialam ze biore antybiotyk, na weselu juz nie msialam sciemniac bo napad bralam antybiotyk). ewccik jak tam starania? kiedy mniej wiecej powinnas dostac @? ja mam 15dzien po # i jak bylam w ciazy to nie kupowalam podpasek bo cieszylam sie ze przez 9 miesiecy bede miec spokoj, ale musze sie zapotarzec bo niech mnie zaskoczy![]() w ogole ostanio jak wspolzylam z tz, byl orga to na drugi dzien jeszcze wylecialo cos, tzn pozostalosci po zabiegu, zastanawiam sie czy przez ten orga moze do konca sie oczyscilo
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
esko mnie lekarz już na ostatniej wizycie wypisał zaświadczenie do becikowego..
Sama zobaczysz jak ten czas i tobie szybko zleci |
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udało Ci się zarezerwować za taką cenę jak planowałaś?Przynajmniej się załapiesz na becikowe bo od nowego roku becikowe będzie zależało od dochodu...
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Przeciwciała przeciwjądrowe. Cóż mam "kopnietą" immunologię i mój organizm sam atakował ciążę.
|
#1907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w sumie zamkneliśmy sie w 1 tys euro. Wiec jest ok. Chociaz hotelik bez luksusu. Jednak 4 * ma Cytat:
Jakie badanie sie na to robi? Co brałaś?? Robiłaś tez przeciwciała antykardiolipiniowe? Ja czekam juz tydzien na wyniki... chociaz krwinek w ostatnim badaniu mam wiecej to i tak tuz przy najniższej normie. |
||
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
juhu
Cytat:
dzis wspominalam pierwsze II kreski.. takie szczescie i ból.. a to dziecko przyjełam-no sa dwie kreski, fajnie ale pieron wie co z tego bedzie teraz moj dzidziol jest juz realnym dzieckiem i mysle inaczej chociaż prawie codziennie mam wizje typu pogrzeb.. bo na tym poziomie bym juz zrobila, chociaz nie wiem po co o tym mysle i pisze jak mnie to nie dotyczy i nie bedzie dotyczylo... Dziewczyny co miały/będą mieć położną, powiedzcie mi jaki to mniej wiecej koszt? Bo tak się zastanawiam.. mam nerwice.. i jak są sytuacje stresujące (zabieg przy #) czy cookolwiek mnie boli itp. to trace świadomość, jakby mdleje i mam napady bezdechu.. oprocz tego rosnie mi cisnienie niesamowicie i nawet ostatnio na wizycie polozna powiedziala ze jak zobacza takie cisnienie przy porodzie to mnie odrazu będą kroić a mną poprostu musi ktoś wstrząsnąć bo inaczej nie wiem co się dzieje.. hmm do tej pory o tym nie myślałam, ale teraz zaczełam.. |
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z krwi - przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne (test przesiewowy ANA1) - tu mi wyszły przeciwciała przeciwjądrowe o jąderkowym typie świecenia w mianie 320 acard i fraxiparine (heparyna w zastrzykach) antykardiolipinowe też robiłam - miałam ujemne
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Luna a jakie masz ciśnienie
![]() U mnie koszt położnej to 200-400 zł |
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
wow. moje kolezanki placily od 600 do 1000 zl
ale na pewna pania, ktora zna Sylwie, Mikolaja i Kasie bym nie zalowala... luddyyy... jeszcze o tym nie mysle. abstrakcja...
|
|
#1912 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
odpoc zniesz sobie![]() Cytat:
![]() u mnie też nie wszystko się oczyściło, dopiero po 2 @ gin stwierdził,że już ok a Wy kiedy zaczynacie starania? Jeszcze będzie dobrze ja to jeśli mi się kiedyś uda zajść w ciążę, to chyba powiem po porodzie...tęsknie za tym beztroskim myśleniem o ciąży sprzed #... ![]() Cytat:
Ja to wpadłam na niecny plan... ten gin co mi robił cytologię wczoraj wypisał mi skierowanie na toxo i różyczkę(chyba dla świętego spokoju swojego, bo przecież dopiero co robiłam...ehh) i się zastanawiam czy nie zaznaczyć sobie na tym skierowaniu innych badań czy tak nie wolno???Cytat:
co do położnej - napiszę na prive
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
e to nie duzo!
PANI! dla mnie tez abstrakcja - wczoraj na sr dalej o porodzie było- słuchałam jakby mnie to wcale nie dotyyczyło w najblizszej przyszłosci! ale p. Beatke to ja tez bym chciała! |
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że w szpitalu w którym chcę rodzić jest położna, która potrafi zaburzyć ktg i po tym zaraz robią cc.. Nie wiem czy bym się odważyła na takie coś. W sumie to jest wymuszenie porodu bez powodu, bo dziecku nic nie jest
|
|
|
|
|
#1915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przyda nam sie urlop..nawet bardzo...ehhh..juz odliczam dni...13 Oj tam, oj tam ja tez kiedyś tak chciałam zrobić.... Nie przesadz tylko |
||
|
|
|
#1916 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam z programem usuwania sierści i sprawdza się rewelacyjnie. Cytat:
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o historię twojej koleżanki to przerażające... brak słów... Cytat:
Nasuwa sie tylko jedno pytanie: dlaczego? Minął mi tydzień urlopu który spędziłam na totalnym lenistwie ![]() Miałam bardzo ambitny plan żeby umyć okna, zrobić generalne porządki, poodwiedzać rodzinkę, pobuszować w sklepach a tym czasem mam takiego lenia że szok ![]() No nic może w przyszłym tygodniu zrobię drugie podejście ![]() Ogląda ktoś Julkę?
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Esia jak tam rybka wyszła? Bo dzisiaj byłam w biedronce i się nad nią zastanawiałam, ale jednak te ości mnie odstraszyły ![]() Berbie dasz przepis na rybkę w sosie chrzanowym i ten w szpinaku?
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, to muszę mamie zadzwonić, żeby mi jutro kupiła jak pojedzie na zakupy.
Pani a z cytryną, pietruszką i masełkiem mogę go zrobić. Bo się nie znam
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
do kazdej 'zywej' ryby daje koperek - galazke (ja zjadam, chlop wywala). i przyprawe do ryb.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Mam nadzieję, że wytrwam chociaż do następnej niedzieli
mimo, że południe idę szukać zbożowej
no właśnie a ja zamiast odpocząć to za porządki się wzięłam...

coming soon lipiec'2016

Stres jak wiadomo ciąży również nie służy.

o jacieeee. nie znasz dnia ani godziny 
bo ja Cie juz znam!

dzis wspominalam pierwsze II kreski.. takie szczescie i ból.. a to dziecko przyjełam-no sa dwie kreski, fajnie ale pieron wie co z tego bedzie 

czy tak nie wolno???
moja kolezanka z podstawowki na tydzien przed terminem porodu urodzila martwe dziecko.... dzis maja cudowna coreczke, ale wiem jak abdzo przezywala smierc synka, jak urodzila coreczke to nikomu nie chciala jej dawac i caly czzs przy niej byla, teraz jest juz lepiej. inna kolzenaka miesiac przed dostala silnych boli brzucha, pojechala na pogotowe, zignorowali ja, nazajutrz ona i dziecko niezyli.... mlodz dziewczyna bo 24 lata. ja nie moge, boje sie ciazy, strach bedzie do samego konca, tym bardziej, ze nie wierzylam ze # to mi sie przytrafi, teraz juz wiem, ze nie mozna niczego ignorowac i dbac o siebie w czasie ciazy