|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() Timii - a tak przy okazji, jak się leciało z małym dzieckiem? jak przeżył to Twój wózek - bo ja zdecydowałam się lecieć do Polski na chwilę, wreszcie Adaś ma paszport, w Listopadzie bilety na nas dwoje w obie strony to 60 euro - a ja potrzebuje odpocząć od tego kraju ale panicznie się boje podróży samej z dzieckiem. Mój syn będzie miał już wtedy 8 miesięcy. Jakieś rady? ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Benka - mi też niestety zostało tyle do zrzucenia i marnie mi idzie... wkurzam się ale co mam zrobić, przecież cycków sobie nie poobcinam. Poczekam aż Adam wreszcie przejdzie na jedzenie stałe i wtedy do roboty. Mam nadzieję że się ruszy, bo u mnie trochę się ruszy, potem staje w miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Dzień u nas w porządku, Paulinka cały dzień czuwała, miała dwie pół godz drzemki. Gadała bez przerwy ![]() ![]() ![]() Chyba dlatego że w dzień ładnie pospała. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Paulinka umie to co Maja ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może dzierga kocyki ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Dziewczynki, czy jeśli dziecko dużo leży na plecach lub na boczkach, to naprawdę odkształca się główka?? Paulinka ostatnio nie lubi jak ją noszę, płacze i wyrywa się, jak ją położę w łóżeczku, macie lub leżaczku od razu ma bananka na buzi. Na brzuszku też mało leży. No i martwię się że za dużo leży. Słusznie???
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do zastojów - wcześniej miałam zastoje z guzkami, a teraz już tylko pierś robi się po prostu twarda jak kamień, z której strony jej się zachce, ale zazwyczaj od wewnątrz. W sumie to już tymi zastojami się przestałam przejmować, bo wiem jaki jest mechanizm ich schodzenia. Odciąganie nic nie daje (chociaż to robię, bo chcę zebrać trochę mleka na zapas), bo leci tylko z miejsc gdzie nie ma zastoju. Przystawienie dziecka nie wchodzi z kolei w tym momencie w grę, bo w ogóle nie chce łapać. Ba, teraz to już w ogóle jestem załamana, bo Celina się totalnie wypięła na tą pierś i jeżeli już, to jest w stanie chwilę popić jak przyjmuję pozycję "na lotnika" (dosłownie wiszę nad nią). Nie wiem co jej nie pasuje w tym cycku ![]() A, ale nie napisałam jak schodzą te zastoje u mnie- muszę poczekać aż konkretnie się napełni pierś i wtedy oczywiście najlepiej żeby dziecko spiło, ale raczej wystarczy, że tylko trochę pociągnie (całe szczęście) i resztę mogę ściągnąć laktatorem. Prawie zawsze skutkuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się późnym wieczorem ![]() Trochę mnie nie było, ale miałam mnóstwo papierkowej roboty, a i córka wymagała sporo uwagi. Już ostatnio chciałam pisać, że jeszcze nigdy się tak nie okupsztaliła, żeby aż na plecy poszło, ale od razu w tym tygodniu zdarzyło nam się to dwa razy ![]() Byłam dzisiaj na dłuższym spacerze i nagle pod koniec zaczął padać deszcz, a ja oczywiście nie byłam przygotowana na taką okoliczność - ani parasola, ani osłony na wózek. Hah, ale biegłam z tym wózkiem do domu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Wtajemniczenie
|
8letni chrześniak mojego męża dostał na urodziny "Wampirologię" !!! Mają ludzie pomysły.
I tym wampirowym akcentem żegnam się z Wami ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() lecieliśmy aerlingusem. matki z dzieckiem wchodzą na pokład pierwsze (tylko nie jak lecisz ryanairem niestety) więc Marcia była pierwsza na pokładzie ![]() ![]() wózek oddawałam zaraz przed wejściem do rękawa i tuż po wyjściu z samolotu już na mnie czekał więc super. zarówno w PL jak i tutaj organizacja na poziomie. jeśli lecisz ryanairem to pewnie będzie trochę inaczej bo przynajmniej tutaj w Dublinie nie wchodzi się z rękawa, po schodach trzeba zejść od bramki do wyjścia na płytę itd ale spoko, na pewno dasz radę. no i wózki ludzie też zostawiają na płycie lotniska, oby tylko nie padało! aa i na lotnisku wózek mi prześwietlali. trzeba go rozłożyć na 2 części - gondola i stelaż i włożyć na taśme. z dzieckiem na rękach przechodzisz przez bramkę. myślę że na pewno ci ktoś pomoże. w końcu nie jesteś pierwsza podróżująca sama z dzieckiem. głowa do góry! aa i nie pakuj się w żadne walizki. ja w takiej sytuacji wziełabym plecak. bilety kupiłaś super tanio!!! fajnie!! my za 6 biletów daliśmy 650eur!!!! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobranoc, ide wreszcie spać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze nie kupiłam. Leciałabym Wizzarem z Cork do Warszawy Modlin, ani jednego ani drugiego lotniska nie znam, bo zazwyczaj latała z Dublina do Łodzi albo do Warszawy Chopin. Też myślałam o plecaku, bo jest poręczniejszy. A co z torbą przy wózku? płaciłaś dodatkowo? ja zastąpiłam torbę do wózka inną bardziej przestronną torbą, ale nie chciałabym mieć z tym problemów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam
A co to ma znaczyc, ze ja dziś szczycę pierwszym postem???? ![]() Oj dziewczyny dziewczyny, no nieładnie... ![]() Ehh wątek naprawdę chyba zaczyna wymierac... ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() Aż w końcu przestałam zwracac na to uwagę i przeczekuję ten ryk. Bujam, aż uśnie. Wiem, że łatwo się mówi i że trudno czasem zniesc te lamenty, ale tak musi byc. ![]()
![]() |
#3489 | ||
Zadomowienie
|
Wszystko na jednym, kobieta miała taki gotowy formularz i się tam dwie daty wpisywało
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3490 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Od wielu dziewczyn/kobiet słyszałam, że powrót do formy trwa około 6m-cy, albo nawt, że tyle ile trwa ciąża. Dasz radę, jak co to mogę Ci podesłac kilka przepisow z tej ksiazki co millena pisala bo ja ją kupiłam. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- No właśnie... ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- a czym się zajmujesz, jeżeli to nie tajemnica? ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Zmykam! Dzis jadę na panieński ![]()
![]() |
#3491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3492 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z kawusią i jogurcikiem
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jadę jutro na zakupy (tż będzie miał dzień z Paulincią ![]() ![]() ![]() ![]() No i przybył mi kilogram !!! to jest niemożliwe : (
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-09-14 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Rozeznanie
|
Hej!
To jest możliwe. ![]() ![]() Do wagi sprzed ciąży zostało mi jeszcze 6 kg. Nie ma cudów w moim przypadku. O każdy kg trzeba walczyć. Pocieszam się że do pół roku dojdę do siebie. A jeśli nie to zbilansuję bardziej dietę. Teraz jem zdrowo, czasami jakieś słodkości mi wpadną w rękę. Z ćwiczeniami na razie przystopowałam. Za mocno się wkręciłam. W końcu ma mi to też sprawiać przyjemność. ![]() Hania śpi 2 h. Miałam w planach spacer przed wyjazdem do szefa, ale Hania ma chyba inne plany. ![]() Jaka to jest ta super promocja na pampersy z Rossnę? Szukam a nie mogę znaleźć? Chodzi o rozmiar 3, tak?
Edytowane przez ladybird_1987 Czas edycji: 2012-09-14 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jade jutro, ciekawe czy jeszcze będą ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Nasz Skarbuś kończy dziś 3 miesiące ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nie martw się, ja też nie mam co ubrać a jak już się wyrwę na zakupy to dzieci obkupię a dla siebie zwykle nic ![]() ![]()
![]() |
#3496 | |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mloda zarazila mnie i meza.... masakra jakas... wszyscy jestesmy chorzy ![]() ![]() Cytat:
![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zadomowienie
|
Wrzuć fotę
![]() Na plebanii w Wilkowyjach ![]() Cytat:
Nie pozostaje nam nic innego jak cierpliwie czekać, aż się dzieciaki nad nami zlitują. Kupiłam buciki i szatkę, więc przygotowania zakończone do chrztu. I komplecik bluzka i spodnie za 10 zł, bo wyprzedaż letnich rzeczy była. No i mój syn dziś dostał prezent od pani sprzedawczyni, bo gadał z nią chyba z 15 minut i była zachwycona, więc grzechotka gratis- rośnie mi podrywacz ![]() Uciekam do taty na naleśniki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gorąco polecam stosowanie bardziej pozytywnego przekazu do dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() Pewnie jeszcze nieraz coś tego typu będę pisać, więc proszę, nie zrozumcie, że chcę kogoś pouczać, chcę oczywiście pomóc ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Haloooo! Gdzie Was wywiało? ![]() ![]() Przez 2h żadnego posta? ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-09-14 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dziś w nocy mała nas obudziła chrapiącym nosem, dopadł ją katar..... ![]() Zaliczyłyśmy wizytę u lekarza mamy kropelki i dwa syropy. Płuca i oskrzela czyste. Więc tylko męczymy się z katarem. Czasem pokasłuje ale nie dużo. Mi do wagi sprzed ciąży brakuje 1kg, ale wole już nie chudnąć bo zawsze pierwsza chudnie mu buzia i później tak szczurowato wyglądam ![]() We wszystkie ciuchy sprzed ciąży wchodzę, niektóre nawet mi zlatują ![]() Miłego popołudnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na szybko co u nas ![]() ![]() Z Szymkiem gorzej,poszłam dziś znowu do lekarza bo tak mnie coś tkneło i dobrze ze poszłam,z nosa się leje,kaszelek nadal jest a więc są szmery na oskrzelkach i zawalone gardełko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Rozeznanie
|
a ja idę przeprosić się z żelazkiem... tak, nie zrobiłam w chrzciny zdjęcia synkowi a przydałoby się na pamiątkę samego zrobić a nie z innymi
![]() ogólnie mały śpi, a ja na kompie zamiast sprzątać czy tam coś innego robić... chata wolna, sami jesteśmy przez weekend z mężem i dzieckiem, a ja mam lęk przed przytulankami ![]() ![]() ![]() ![]() dostaliśmy matę, używaną... nie wiem czy namawiać męża na jej pranie czy odpuścić sobie i jej nie wyciągać... trochę zimno w mieszkaniu się robi a tu dziecko na podłodze kłaść ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zadomowienie
|
Mamusie co sądzicie o słoiczkach?Nie mam dostępu do warzyw ogródkowych bez chemi,tylko jabluszka posiadam z sadu.
#3504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wypierz, spróbuj, może akurat zaskoczy Cię pozytywnie i będzie się bawił. Pisałyście ostatnio o śpiworkach, a że pogoda i temperatura nie rozpieszczają to chcę kupić. Na co mam zwracać uwagę? Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-09-14 o 18:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my się pod kołderkę przenieśliśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Ja matę kłade albo na łózku albo na rozłożonym starym kocu. Ile by dziecko nie wytrzymało na niej to zawsze cos, powoli bedzie coraz dłuzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() -ramiączka powinny być odpinane -sprawdzić zamek jak chodzi -lepiej kupić taki większy, żeby starczył na dłużej co do maty, to też kładłam na łóżko z tym, że na podłodze bezpieczniej, dziecko zaczyna się ruszać i może zacząć się przemieszczać |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zadomowienie
|
temat był wałkowany ale nie doczytałam wtedy dobrze,jakie polecacie butelki avent bo te tomme tipe mnie dobijają.Do tego jeszcze mi zafarbowała soczkiem i nie chce puścić.tylko nie chce tych nakładek antykolkowych bo te rureczki to masakra
#3509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej już nie potrafię wytłumaczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | ||||||
Rozeznanie
|
wow ale cisza
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.