Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 08:37   #1351
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Mamy pytanie - jakiej firmy farbą malowaliście pokój dla Dzidzi? Bo nie wiem jaką wybrać. Znajomi malowali farbą Benjamin Moore ale tam puszka kosztuje 400 zł za opakowanie - jeszcze mnie nie pogięło

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 08:48   #1352
coventry
Raczkowanie

witam się też myślałam że wczoraj zacznie się coś dziać, wieczorkiem były jakieś bóle już liczylam że to to.... a tu.... d....pano nic dziś biorą się za mega sprzatanie, pózniej jade do teściów na obiadek, jutro mam ktg - zobaczymy co i jak, a poza tym jutro mam urodziny i może Mateuszek sprawi prezent mamusi, a jak nie to pozniej mam ktg 18.09, a poza tym bedzie sex- może podziała
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 08:49   #1353
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Mamy pytanie - jakiej firmy farbą malowaliście pokój dla Dzidzi? Bo nie wiem jaką wybrać. Znajomi malowali farbą Benjamin Moore ale tam puszka kosztuje 400 zł za opakowanie - jeszcze mnie nie pogięło
Dzień Dobry!

A ja polecam Ci http://ekobud-sklep.pl/beckers-desig...do-wyboru.html Jest dobra dla alergików, w ogóle jej nie czuć przy malowaniu, więc nie trzeba jakoś wyjątkowo wietrzyć po malowaniu i dobrze kryje. Generalnie my byliśmy z niej bardzo zadowoleni.
Stary 2012-09-15, 08:51   #1354
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Kurcze, a u mnie w tym przewijaku nic nie ma.... Ciekawe czy można to dokupić???

Wiecie co, już 2 razy zadano mi pytanie, czy to planowana ciąża, czy "wpadka". No normalnie szczena mi opadła i nie wiedziałam co odpowiedzieć.... Po prostu ludzie są bezczelni!!! Ostatnio zaskoczyła mnie tym pytaniem znajoma i z tego szoku nic nie odpowiedziałam, więc uznała, że nie planowaliśmy, ale nie miałam ochoty się jej tłumaczyć.... Macie jakiś pomysł co w takim przypadku odpowiedzieć, ale nie udzielając odpowiedzi? No bo sorry, ale to jest jednak sprawa prywatna i mimo, że dziecko planowane, to nie zamierzam się ludziom z tego spowiadać....
Nie przejmuj się takim gadaniem.. ludzie zawsze muszą dodać swoje trzy grosze i zadawać głupie pytania ze swojej nieopanowanej ciekawości.
U nas było dziwnie bo po dwóch miesiącach bycia razem się zaręczyliśmy, ale wydaje mi się, że po prostu byliśmy (i jesteśmy, zeby nie było ) od początku pewni tego, że to jest to.. właściwie od początku już zamieszkaliśmy razem, rozmawialiśmy jak stare dobre małżeństwo, dziecko było tematem codziennym. Tydzień po zaręczynach okazało się, że jestem w ciąży.. Cieszyliśmy się bardzo, chociaż planowaliśmy po ślubie, ale że wyszło jak wyszło wcześniej to tym bardziej się cieszyliśmy Znajomi od razu myśleli oczywiście, że specjalnie po zaręczynach powiedzieliśmy, żeby nie było że tylko dlatego się zaręczyliśmy itd...ale to nieprawda..bo nawet nie podejrzewaliśmy niczego, bo ja nie miałam żadnych objawów..dopiero później się zaczęło.
Ja miałam trochę gorszą sytuację, bo mój tata po prostu zbił mnie swoim głupim tekstem...Na początku był taki szczęśliwy, super super.. Pojechaliśmy z mężem do niego na tydzień w marcu (bo mieszka w Budapeszcie) ustalić wszystkie ślubne szczegóły itp... przez cały wyjazd był nastawiony na wszystko jak najbardziej na tak, wszystko dogadaliśmy więc myśleliśmy, że jest ok. I dopiero na lotnisku dobił nas swoim wywodem, "jak to jesteśmy nieodpowiedzialni..blablb abla.." i najgorszy tekst, który usłyszałam (oczywiście do tej pory nie przeprosił mnie za to) "że skoro jestem taka chętna na wszystko, to TRZEBA BYŁO TRZY RAZY POMYŚLEĆ ZANIM ZDJĘŁAM MAJTKI"... mi po prostu wtedy szczena opadła.. odwróciłam się i poszłam na odprawę bez słowa.
Stary 2012-09-15, 08:55   #1355
kraven
Zakorzenienie

Nisia bardzo dziękuje.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Kalpana nas się teściowie zapytali czy dziecko było planowane czy to wpadka bo ti już w końcu 2,5 roku po śłubie a my jeszcze dziecka nie mamy

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-15, 09:01   #1356
Konczita
Zakorzenienie

Co za noc! masakrejszyn, Dusia stękała płakała i tuliła się mocno!

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Tak jakby odparzenie, ale takie miejscowe. W sensie, że czerwone kropki, jakby poodparzane właśnie, z białą skórką wokół.
Szczerze mówiąc.. Cały czas myślałam,że to odparzenie właśnie i sudocremem smarowałam..

Chyba Mała miała wzdęcia, bo popierdziała, popierdziała i zasnęła. Ale co się namęczyła przy tym to się Bidula namęczyła

W sumie, tak się zastanawiam, to może być od tego mleka już? Czy tak po prostu mogło Ją coś złapać?
Mleko pije 3.dzień dopiero.. A myślę, że żelazo z Nanu jeszcze trzyma się w Jej organiźmie. Czy to już niemożliwe?

Nie mam pojęcia od czego Kazano odstawić chusteczki to może to któryś wina? Bo używaliśmy kilka rodzai
Też miałam przed porodem infekcje, ale Małej na początku nic nie było. Od dwóch chyba dni dopiero ma takie te plamki..

Uhum u nas nie ma póki co nic ale ja ostro linomagiem smaruje za każdym razem ... chcę ten puder linomaga kupić solejka go polecała na wakacyjnych mamusiach ...
Dusia dostała kolek po 3 - 4 dniach na mm ... obserwuj małą i jakby co dawaj krople one nie wchłaniają się więc są bezpiecznie a ulżą małej i może nie dopuszczą do tego by kolka się powiększała ...
Tule Was ..

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
[B]mam pytanko do dziewczyn, które mają już maluszki przy sobie urodziłyście bliżej terminu OM czy tego wyznaczonego na podstawie usg?

Aguś nastąpi nastąpi .. ja urodziłam dużo wcześniej bo w 37t więc nie pomogę ale to sprawa bardzo indywidualna, weź ciepłą kąpiel, napij się ciepłej herbatki, pospaceruj po schodach, przytul mężusia i może ruszy

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Witam sie rano po ciezkiej nocy
Wieczorem kolo 18-19 tak mnie zaczął boleć tepym bólem krzyz ze myslalam ze wyjde z siebie, poł nocy bolało i teraz tez ale mniej. Chyba przegiełam wczoraj ze spacerami bo nic innego takiego nie robiłam... jak mnie dzis tak bedzie cały dzien boleć to chyba oszaleje, z czego to tak boli? z ucisku ?

Konczi Dusia juz ma miesiąc szok!

Wczoraj był u nas znajomy zdac relacje z porodu żonki (12 wrzesnia urodziła im sie córeczka) mała miała 4600 i 66 cm !!
o kurcze nie zazdroszczę bólu .. mnie krzyż też nawalał po porodzie i teraz jak pospaceruje za dużo to odczuwam go przy noszeniu Dusiu wieczorem bądź w nocy ..
o kurcze ale dorodna dzidzia ! wow!

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Konczi kochana spokojnie,mała z tego noszenia prędzej czy później wyrośnie. Mój synek był nauczony noszenia,w łóżeczku leżać nie lubiał,ale jak zaczął siedzieć dostawał zabawki do łóżeczka i tak sie nauczył samodzielnej zabawy. Ale nie żałuje,że był taki wypieszczony,do tej pory lubi na ręce wskoczyć.

Kupiliśmy wczoraj wózeczek,mamy już kompletnie wszystko.
Mieliśmy kupić nowy po porodzie,ale ten na ogłoszeniu mi się tak spodobał,że musiałam go kupić i stoi już w pokoju

I chwale sie,że dzisiaj na suwaczku mamy 36 tydzień czyli wkraczamy w 37
w domu mam tylko soczek więc stawiam
:dziękuje:
Super wózio .. i za kolejny tydzień a dla Mamusi 100 lat i dużo radości z wnuków i dzieciaczków swych
ehh mam nadzieje, że jakoś ją oduczymy tego pieszczotliwego noszenia ale nie mogę jak tak płacze i się dosłownie zwija w kłębek z bólu więc ją biorę i noszę przy czym brzuszek o brzuszek masuje i jakby ukojenie jej to daje

Cytat:

my malowaliśmy nobilesem i tamlin chyba również bo mamy podobne kolory w pokojach córeczek naszych

Sojka kochana jaki masz smoczek dla Zosi? ja zmieniłam z TT na aventa ale nie wiem czy dobrze robię

widziałam foty że niektóre dzieciaczki śpią na podusiach zostawiacie im na noc je ???

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się takim gadaniem.. ludzie zawsze muszą dodać swoje trzy grosze i zadawać głupie pytania ze swojej nieopanowanej ciekawości.
U nas było dziwnie bo po dwóch miesiącach bycia razem się zaręczyliśmy, ale wydaje mi się, że po prostu byliśmy (i jesteśmy, zeby nie było ) od początku pewni tego, że to jest to.. właściwie od początku już zamieszkaliśmy razem, rozmawialiśmy jak stare dobre małżeństwo, dziecko było tematem codziennym. Tydzień po zaręczynach okazało się, że jestem w ciąży.. Cieszyliśmy się bardzo, chociaż planowaliśmy po ślubie, ale że wyszło jak wyszło wcześniej to tym bardziej się cieszyliśmy Znajomi od razu myśleli oczywiście, że specjalnie po zaręczynach powiedzieliśmy, żeby nie było że tylko dlatego się zaręczyliśmy itd...ale to nieprawda..bo nawet nie podejrzewaliśmy niczego, bo ja nie miałam żadnych objawów..dopiero później się zaczęło.
Ja miałam trochę gorszą sytuację, bo mój tata po prostu zbił mnie swoim głupim tekstem...Na początku był taki szczęśliwy, super super.. Pojechaliśmy z mężem do niego na tydzień w marcu (bo mieszka w Budapeszcie) ustalić wszystkie ślubne szczegóły itp... przez cały wyjazd był nastawiony na wszystko jak najbardziej na tak, wszystko dogadaliśmy więc myśleliśmy, że jest ok. I dopiero na lotnisku dobił nas swoim wywodem, "jak to jesteśmy nieodpowiedzialni..blablb abla.." i najgorszy tekst, który usłyszałam (oczywiście do tej pory nie przeprosił mnie za to) "że skoro jestem taka chętna na wszystko, to TRZEBA BYŁO TRZY RAZY POMYŚLEĆ ZANIM ZDJĘŁAM MAJTKI"... mi po prostu wtedy szczena opadła.. odwróciłam się i poszłam na odprawę bez słowa.

brak słów - nie skomentuję !
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 09:05   #1357
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Kalpana nas się teściowie zapytali czy dziecko było planowane czy to wpadka bo ti już w końcu 2,5 roku po śłubie a my jeszcze dziecka nie mamy
W rodzinnej miejscowości mojego małżonka jak nie masz dziecka przez pierwsze 2 lata po ślubie to na pewno jesteś bezpłodna/bezpłodny :/
Stary 2012-09-15, 09:12   #1358
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje za komplementy na temat wózka i Melcia dziękuje za komplementy w sprawie Jej urody

Miałyśmy dzisiaj wizytę położnej.
Mała waży 3200g Dobre chociaż to, bo cyc nadal kiepskawy.
Okazało się, że Maluda złapała jakiegoś grzyba Mam przemywać Jej cipuleńkę Kalium i smarować jakimiś dwiema maściami. Oprócz tego zakaz używania chusteczek nawilżonych. Dopiero gdy grzyb odejdzie to możemy do nich wrócić.
Gdy zapytałam czego to wina to usłyszałam.. 'niemowlaki tak mają'

Byłyśmy dzisiaj odwiedzić prababkę Melci. Mała jest rozpieszczana przez wszystkie kobiety w rodzinie

A po powrocie Maludę coś męczyło. Bite 4h płakała..
Oby te zabiegi szybciutko pomogły na tego grzyba

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
biedna maleńka mam nadzieję że szybko jej to zniknie..ciekawe od czego to?? ja dlatego boję się o małego bo ja teraz mam tą infekcję i się też zastanawiałam czy coś nie przejdzie na niego :/ teraz biorę tabletki dopochwowe po wczorajszej wizycie bo gin z Bielska mi zapisala i sie zdziwila czemu moja lekarka nic mi nie przepisala, stwierdzila ze dobrze ze mamy czas to przed porodem podleczyc...choć i tak mam mieszane uczucia co do przyjmowania lekarstw w ciąży i nie wiem co gorsze: chemia czy zarożenie ze strony infekcji

a tak poza tym, chyba wczorajszy masaż szyjki oraz dzisiejsze sprzątanie i bieganina na coś się zdały bo czop chyba w końcu ruszył ;] na razie drobna ilość ale zawsze coś..mam nadzieję że się nie mylę i to jest to a nie efekt uboczny tabletek zawsze coś do przodu
No to niech się dziejetylko kochana się nie przepracowuj jednak, pamiętaj o łożysku i pilnuj ruchów maluszka

Cytat:
Hej spioszka ale uroczy ten Twoj synus jak z okładki!

Witam sie rano po ciezkiej nocy
Wieczorem kolo 18-19 tak mnie zaczął boleć tepym bólem krzyz ze myslalam ze wyjde z siebie, poł nocy bolało i teraz tez ale mniej. Chyba przegiełam wczoraj ze spacerami bo nic innego takiego nie robiłam... jak mnie dzis tak bedzie cały dzien boleć to chyba oszaleje, z czego to tak boli? z ucisku ?

Konczi Dusia juz ma miesiąc szok!

Wczoraj był u nas znajomy zdac relacje z porodu żonki (12 wrzesnia urodziła im sie córeczka) mała miała 4600 i 66 cm !!
Współczuję bólu, niestety nic nie pomogę, bo nie doświadczyłam ani o tym nic nie czytałam
A dzidzia znajomych duuuża się urodziła

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
wczoraj mnienie było,ale widzę,żenikt nie rodził.
Rano pojechaliśmy sobie na grzybki no i się pokazały,a ja sie nałaziłam po lesie.
Dzisiaj moja mamcia ma urodziny,jedziemy później po jakiś prezent dla niej i na torcikwięc dzisiaj za dużo mnie też nie będzie.

Tamlin dobrze,że Kropek jakoś to wyprostował,każdemu się mogło zdarzyć kochana.Pamiętam jak kupiliśmy sobie dwa lata temu autko i tydzień przed chrzcinami synka jechaliśmy do mamy i ktoś przed Nami skręcał bez kierunku,nagle w ostatniej chwili i jak mu mąż w dupe przypierdzielił to Nasze autko do kasacjii ani autka ani kasy,bo Nasza wina,że mu w tą dupe wjechaliśmy.Myślałam,że się zastrzele.
A teraz mamy od roku audiczke a4 i służy dzielna.

Konczi kochana spokojnie,mała z tego noszenia prędzej czy później wyrośnie. Mój synek był nauczony noszenia,w łóżeczku leżać nie lubiał,ale jak zaczął siedzieć dostawał zabawki do łóżeczka i tak sie nauczył samodzielnej zabawy. Ale nie żałuje,że był taki wypieszczony,do tej pory lubi na ręce wskoczyć.

Kupiliśmy wczoraj wózeczek,mamy już kompletnie wszystko.
Mieliśmy kupić nowy po porodzie,ale ten na ogłoszeniu mi się tak spodobał,że musiałam go kupić i stoi już w pokoju

Colds piękny wózeczek i kolorki rewelcyjne.

Dzieciaczki też macie śliczniusieja chce swojego

I chwale sie,że dzisiaj na suwaczku mamy 36 tydzień czyli wkraczamy w 37
w domu mam tylko soczek więc stawiam
:dziękuje:
Gratulacje tygodni i pięknego powozu

Cytat:
My też Beckersem malowaliśmy i nic nie śmierdziało w domku, normalnie ani trochę, aż byłam w szoku, bo ja nadal mam dość wyczulony nos na intensywne zapachy, więc szczerze mogę polecić, dwa malowania i ściany pięknie pokryte.

Cytat:
Nisia bardzo dziękuje.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

A my zaszliśmy w ciążę ponad trzy lata po ślubie i niewielu się pytało, czy już się staramy o dzidziusia, ale pewnie dlatego, że wiedzieli, z czego to wynika, po prostu zapracowani na maksa byliśmy i na dziecko trzeba było troszkę poczekać, aż się sytuacja z firmą ustabilizuje, żeby się niepotrzebnie nie stresować. No ale jak by byli za bardzo wścibscy to już ja bym im powiedziała do słuchu!!!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 09:18   #1359
kraven
Zakorzenienie

Ludzie nie mają po prostu taktu Bo gdyby ktoś naprawdę miał problem z posiadaniem dziecka to takie pytania i rozważania strasznie muszą frustrować i sprawiać przykrość. A poza tym to nasza sprawa kiedy będziemy mieć dziecko.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-15, 09:19   #1360
lidka0308
Zadomowienie

No i się nie przywitałam

Więc dzień dobry!

Dziś mam zamiar mieć leniwy dzionek, choć muszę się spakować, bo jutro po 16 mam się stawić w szpitalu a w poniedziałek obracamy Lili z rana no i muszę być spakowana jak do porodu w razie W, więc torbiszcza trzeba będzie potaszczyć ze sobą.
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 09:33   #1361
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
W rodzinnej miejscowości mojego małżonka jak nie masz dziecka przez pierwsze 2 lata po ślubie to na pewno jesteś bezpłodna/bezpłodny :/

się ta miejscowość debilizm nazywa ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 09:37   #1362
zielona1911
Zakorzenienie

witam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0631.jpg (116,4 KB, 55 załadowań)
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 09:48   #1363
gda
Zakorzenienie

A ja tylko wpadam powiedzieć, że oczywiście nic się nie dzieje...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 09:55   #1364
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Co za noc! masakrejszyn, Dusia stękała płakała i tuliła się mocno!

Uhum u nas nie ma póki co nic ale ja ostro linomagiem smaruje za każdym razem ... chcę ten puder linomaga kupić solejka go polecała na wakacyjnych mamusiach ...
Dusia dostała kolek po 3 - 4 dniach na mm ... obserwuj małą i jakby co dawaj krople one nie wchłaniają się więc są bezpiecznie a ulżą małej i może nie dopuszczą do tego by kolka się powiększała ...
Tule Was ..

to ten puder? http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/P-g-...lek,24304.html
moze bym sie tez zaopatrzyla, bo masc juz mam.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
no to pieknie stawiasz sie dzis do szpitala? na ktora? informuj nas!!

angel wczoraj juz nie odpisalam ale trzymam kciuki za Jagodke, na pewno sie wchłonie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 09:57   #1365
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
to ten puder? http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/P-g-...lek,24304.html
moze bym sie tez zaopatrzyla, bo masc juz mam.

no to pieknie stawiasz sie dzis do szpitala? na ktora? informuj nas!!
Dzwoniłam do swojej położnej i ona powiedziała, że jeśli nic się nie dzieje i czuję ruchy, to żebym sobie spokojnie w poniedziałek do przychodni szpitalnej poszła na ktg i wizytę.
Stary 2012-09-15, 10:07   #1366
kraven
Zakorzenienie

Mamusie które są już po porodzie mam pytanie - jakiego płynu do higieny intymnej używałyście po porodzie.
Zapisałam juz, że psikałyscie Tantum Rosa rozrobionym z wodą.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-15, 10:51   #1367
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Mamusie które są już po porodzie mam pytanie - jakiego płynu do higieny intymnej używałyście po porodzie.
ja ziają z wyciągiem z kory dębu i tym tantum rosa
ale zaraz po porodzie jak poszłam pod prysznic pierwszy raz to samą wodą
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 10:52   #1368
Sojka1990
Zadomowienie

Konczi kochana my mamy Aventa i jesteśmy zadowolone smoczki fajnie odpowietrzają (troszke głośno) i jak na razie problemów z brzuszkiem brak. (no oprócz tego że mała wymiotuje wszystkim co nie jest moim mlekiem :P, skubanica chyba prędko nie zejdzie z cyca, dwa razy podałam mm i dwa razy był rzyg, to samo przy wodzie zwykłej czystej czy herbatce z kopru)
Stary 2012-09-15, 10:54   #1369
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

Cytat:
to tak jak u mnie

Cytat:
tikkurilą. bardzo polecam, trwała, łatwo zmywa się wszelkie zabrudzenia można drzeć szorstką stroną gąbki a farba i tak nie zejdzie

Cytat:

odnośnie tantum rosa... jeśli mam buteleczkę z atomizerem 100 ml to ile saszetki powinnam do niej wsypać ?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 11:05   #1370
kraven
Zakorzenienie

Na szkole rodzenia mówili że 1 saszetka na 500 ml.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-15, 11:06   #1371
gda
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny

to tak jak u mnie

odnośnie tantum rosa... jeśli mam buteleczkę z atomizerem 100 ml to ile saszetki powinnam do niej wsypać ?
Ja wymyśliłam, że rozpuszczę całą saszetkę w małej butelce Żywca Zdrój i będę przelewać do tej buteleczki z atomizerem
Stary 2012-09-15, 11:17   #1372
colds
Zakorzenienie

Witamy się z rańca

Cytat:
Konkretna kobita

Cytat:
mam pytanko do dziewczyn, które mają już maluszki przy sobie urodziłyście bliżej terminu OM czy tego wyznaczonego na podstawie usg?
Bliżej terminu z OM, bo On był na 5.09., natomiast ten z USG był na 14.09., ale nim się w ogóle z doktorkiem nie sugerowaliśmy.

Zielona - Śliczny Dominik

Cytat:
Tule Was ..
Nie mam pojęcia jak z tą kolką W każdym razie Melka ma tylko taki jeden moment w ciągu dnia, w którym zaczyna mieć problem z brzuszkiem. Akurat wczoraj była to wieczorna pora.. Wcześniej, na Nanie, było to południe. Tyle, że wcześniej miała zatwardzenie, a teraz wzdęcia.
Może herbatkę z kopru?
A w ogóle, jakie krople polecasz? I jak podawać?

Co zauważyłam.. Bardzo pomaga Jej leżenie na brzuszku . Uwielbia tak leżeć, a nawet spać.

Cytat:
Używałam kory dębu. Podmywałam się tym.

Dziewczyny.. Ogólnie nie uwierzycie..
Moja Mała, po przygodzie z brzuszkiem, SPAŁA CAŁĄ NOC!
Byłam w takim szoku, że budziłam się, co 3h ( tak jak zawsze Ona się budzi) i sprawdzałam czy żyje . Ostatecznie obudziła się o 7, głodna jak wilk .
Stary 2012-09-15, 11:22   #1373
Hatti
Rozeznanie

witam dziewczyny,troche mnie nie bylo na wizazu,ale tez nic konkretnego sie nie dzialo
jak to wczoraj lekarz okreslil-nuudna ciaza,ksiazkowa.
co mi dokucza,to w krzyzach niesamowicie rabie-zawsze na okres mialam takie bole.a teraz to juz dzien i noc ostatnio.

jutro zaczynam 38tydz,jeszcze 2 tygodnie do tp.(kiedy to zlecialo??)
jedyne, co powoduje szybsze bicie serca i lekka trwoge, to waga mojej malej-z wczorajszego usg- 3500 i nic nie zapowiada na wczesniejszy porod,powiedzial doktorek..
dzidziusiowa ulozona glowka w dol-juz ulokowana na pasach startowych

gratuluje wszystkim mamusiom,tyle porodow juz u nas na watku!
ogladam zdjecia waszych pociech, przekochane,przeslodkie z nich bobasy
Stary 2012-09-15, 11:33   #1374
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Nie mogę sobie pospacerować więc se vivę puściłam i się bujam po pokoju. Efekt, boli mnie andzia i mam jakieś farfocle dziwne, ale nie jestem przekonana czy to czop czy skutki wczorajszego badania
bardzo dobry pomysł właśnie sobie przypomniałam, że położna poleciła nam taniec na przyspieszenie porodu, oczywiście nie żadne tam techno ale opływowe ruchy, jak najwięcej kołysania biodrami.
nie zaszkodzi spróbować

Cytat:
A my chwalimy się wózkiem oraz fotelikiem - choć to już wcześniej zrobiłyśmy . Dodatkowo dołączam zdjęcie Mel
bardzo ładny a jaki podobny do mojego
a powiedz jak się prowadzi? bo ja póki co trenuję na sucho po salonie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Przyszłam poryczeć
Niewiem jak to się stało, niewiem. Pomroczność jakaś mnie ogarnęła czy coś. Parkowałam i widzę że się nie zmieszczę... i nic nie zrobiłam... i walnęłam moją piękną cudowną vectrą i wyję jak kojot. Nie mogę na nią patrzeć tak mi szkoda. Niewiem jak to się stało, pierwszy raz takie coś a prawko mam już ładnych kilka lat. I to jeszcze wiedząc że zahaczę, pojechałam dalej. Jestem beznadziejna

nie smutaj si się, każdemu może się zdarzyć. a babie w ciąży w szczególności

zauważyłam, że ostatnio też jestem rozkojarzona za kierownicą, może nie tyle rozkojarzona, co łatwo się irytuję. wystarczy, że ktoś mnie podkurzy, zajmie miejsce na parkingu, wyjedzie w ostatniej chwili to mu taką wiązankę poślę, że uszy więdną... aż sama siebie się boję

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Kurcze, a u mnie w tym przewijaku nic nie ma.... Ciekawe czy można to dokupić???

Wiecie co, już 2 razy zadano mi pytanie, czy to planowana ciąża, czy "wpadka". No normalnie szczena mi opadła i nie wiedziałam co odpowiedzieć.... Po prostu ludzie są bezczelni!!! Ostatnio zaskoczyła mnie tym pytaniem znajoma i z tego szoku nic nie odpowiedziałam, więc uznała, że nie planowaliśmy, ale nie miałam ochoty się jej tłumaczyć.... Macie jakiś pomysł co w takim przypadku odpowiedzieć, ale nie udzielając odpowiedzi? No bo sorry, ale to jest jednak sprawa prywatna i mimo, że dziecko planowane, to nie zamierzam się ludziom z tego spowiadać....
mnie za to pytają czy udało nam się zajść naturalnie czy przez in vitro a co ich to obchodzi i jakie to ma za znaczenie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Serdecznie gratuluje nowym mamom i trzymam kciuki za nastepne!
Niestety podejrzewam,ze nie bede sie tak czesto udzielac, ale sprobuje od czasu do czasu do Was zajrzec.
Wstawiam fotke mojego 3-tygodniowego szkraba
śliczności

Cytat:
Na szkole rodzenia mówili że 1 saszetka na 500 ml.
Cytat:
Ja wymyśliłam, że rozpuszczę całą saszetkę w małej butelce Żywca Zdrój i będę przelewać do tej buteleczki z atomizerem
dzięki dziewczyny za informacje
gda, bardzo dobry pomysł
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 11:33   #1375
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

dziś się tylko witam, bo ogarniam chatę, ale musiałam zajrzeć czy mamy nowe pociechy
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 11:36   #1376
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
mnie za to pytają czy udało nam się zajść naturalnie czy przez in vitro a co ich to obchodzi i jakie to ma za znaczenie
Ludzie to mają tupet :/
Stary 2012-09-15, 11:47   #1377
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dzisiaj wypadł Alicji pępuszek, także pępkowe mamy dziewczyny

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
hey kochane wpadam tylko dokończyc pisac co tam u nas tak po za tym slychac. Niunia ma zalecone podwójne pieluszkowanie, bo ma niestabilny staw biodrowy, za mc mamy zrobic usg i zobaczyc czy już jest ok. Gorsze drugie info też ze względu na to nie wchodziłam na wątek, bo byłam trochę przejęta. W niedzielę, gdy wypisywano nas do domku pediatra poinformowala, że musimy także usg główki Jagódki powtórzyc za mc, bo miała wylew podczas porodu i ma torbiel 2,5mm zmartwiła nas ta informacja strasznie ale wczoraj była położna i wytłumaczyła nam, co i jak, że u większości dzieciaczków z niską masą urodzeniową dochodzi do takich wylewów i, że zazwyczaj te torbiele się wchłaniają. Trzymajcie kciuki ciotki by za mc nie było ani śladu tego torbiela w główce malutkiej

tak po za tym to wszystko ok, małą karmię piersią na żądanie ale w nocy bez butli się nie obejdzie bo ze względu na małą wagę dokarmiali ją już w szpitalu i ciężko jej w nocy na samej piersi także 60 ml beblilonu + cyc = 5h spania w nocy przez pierwsze dwa dni w domku męczyły małą tez straszne zaparcia i wzdęcia ale na szczęście pomógł koper włoski z hippa od 1tyg i wreszcie malutka pięknie robi kupkę i się nei męczy. Normalnie serce nam się krajało jak się prężyła, prężyła i płakała.

ja po porodzie czułam się super o dziwo z porodówki na sale opieki matka dziecko wróciłam o własnych siłach hehe. To pewnie dlatego, że obyło się bez nacięcia i pęknięcia ale 2 szwy dostałam - kosmetyczne - jak to ginek powiedział, w prezencie dla tatusia, że taki dzielny był

Dobra zmykam jeszcze na biegu rozwiesic pranie, bo nie długo znów trza cyca dać i obiad męzulowi podać
Oczywiście, że trzymamy kciuki.
Dajecie rade zrobić obiad? Mój na urlopie do jutra to robi obiady, a co będzie od poniedziałku to nie wiem. Mała czasami pośpi za dnia ze 2-3 godziny, ale tak to głównie nie spanie jej w głowie tylko jedzenie i oglądanie świata(bynajmniej nie po cichu w łóżeczku)
W domu burdel, nie nadążam, a co dopiero jeszcze obiad zrobić.

Cytat:
Napisane przez OlejmyJutro Pokaż wiadomość
Chodzi o to, że non stop ma smoczek w buzi tylko wypadnie i jest krzyk. Sama też wypluwa. Daje jej pierś ona ssie i wypluwa i jest spokój na 5 minut. Nie zawsze zasypia przy cycku. Jak jest noszona to nie płacze. Już sama nie wiem co ona chce i kiedy. Ulewa się jej nawet jak zje tylko troszkę. Staram się sprawdzać kiedy ma pełny brzuszek i karmić ja co jakiś czas. Ona nawet jak jest głodna po 4 godzinach snu jak się ją buja na rekach lub na kolanach to nie płacze. Na prawdę nie potrafię jej rozszyfrować. Boje się po prostu, że ona się nie najada czy coś choć mleka mam pod dostatkiem. Wiadomo jak każda mama martwię się o córcię. Już sama nie wiem.
Hm faktycznie dziwnie. Chociaż ja się na dzieciach nie znam kompletnie. Widać wasza bliskość jest dla niej ważniejsza, nawet od pustego brzuszka. (Moja maleńka to ma tylko cycka w głowie )
Jak dużo ulewa to może sprawdźcie czy to nie ten cały refluks?

Cytat:

boli mnie głowa aaaaa i chce mi się spać ale muszę ogarnąć "chałupę" wczoraj piekłam ciacha dobrze że siostra ma z odsieczą przybyła i u siebie dopiekła resztę - dobrze że wszystkim smakowało
A na co te ciacha?
Miałaś czas na pieczenie ciast?
Stary 2012-09-15, 11:48   #1378
karolluki
Raczkowanie

Hej mamcie
Piszę do was dopiero teraz bo jesteśmy z Paulinką jeszcze w szpitalu, bo mała ma gronkowca i musi brać antybiotyk, ale wychodzimy do domku w poniedziałek
A dopiero dziś mam na chwilę dostęp do internetu więc mogę do was napisać
Gratuluję wszystkim mamciom które się już rozpakowały
Niestety nie nadrobię tylu stron, nawet nie próbuję
Moja malutka jest słodka, grzeczniutka, ładnie je i nie mam z nią większych problemów
A poród wspominam całkiem znośnie Mąż był ze mną cały czas, do samego końca wytrwał dzielnie i przeciął pępowinę Naprawdę spisał się na medal
Ja miałam wywoływany poród tydzień po terminie, przed 11 w piątek dostałam kroplówkę i akcja tak szybko się rozwinęła że o 14.10 malutka już była z nami
Powiem wam że bolało jak diabli ale warto było jak mi ją położyli na brzuchu to się popłakałam, zresztą mój mąż też się wzruszył miałam super położną która bardzo mi pomagała Troszkę mnie nacięli więc mam kilka szwów ale już się pozbierałam, nawet brzuszka już prawie nie mam

Jak wróce do domu to na spokojnie wrzucę na maila kilka zdjęć naszej malutkiej
Pozdrawiam was wszystkie bardzo gorąco
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 11:56   #1379
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
jutro zaczynam 38tydz,jeszcze 2 tygodnie do tp.(kiedy to zlecialo??)
jedyne, co powoduje szybsze bicie serca i lekka trwoge, to waga mojej malej-z wczorajszego usg- 3500 i nic nie zapowiada na wczesniejszy porod,powiedzial doktorek..
dzidziusiowa ulozona glowka w dol-juz ulokowana na pasach startowych
Koleżance ze szpitala wróżyli z USG duże dziecko z wagą nawet 4kg, a urodziła się kruszynka która nie miała nawet 3, więc to całe USG potrafi być bardzo omylne.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
O masakrrra usłyszeć coś takiego od swojego ojca...
Stary 2012-09-15, 11:59   #1380
gda
Zakorzenienie

Boli mnie krzyż i brzuch od rana... Takim ciągłym, irytującym bólem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości