|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
to ja sie tak trzymam teraz ta dzidzia coś mi się zdaje mała jest więc pewnie sie przesunie do przodu termin....Gratuluje chłopca!!! i meduzie dziewczynki! ale jaja.... dobrze jednak że ja sie nie dowiedziałam wcześniej
|
|
#3032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sisior, hurraaaa jakaś równowaga musi w końcu byc skoro jeden odpadł to się pojawił gdzie indziej
|
||
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Nomen kochana wszystkiego najlepszego!
Jeden pisior odpadl, drugi sie pojawil gratulacje dziolszki ![]() Ide zjesc ogarnac sie i jedziemy sie przegonic po sklepach buziaki Ale moj kot pierdzi!!!!!! Boshe zaczadzila cale mieszkanie koszmar
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- taaaak, tej daty [; |
|
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ![]() dzień się zaczął cudownie, Karinka o 7 rano: "Mamusiu, zaśpiewam Ci 100 lat... niech zyje nam!" Wzruszyłam się, a jeszcze bardziej wczoraj gdy małż po pracy zadzwonił, że się spóźni bo zostaje dłużej. Wkurzona nakrzyczałam na niego, że miał mi pomagać. A ten przyjechał, wziął Karisie na ręce i poszedł, za chwilę słyszę, MAMUSIU NIEZPODZIKANKA i przyszli z kwiatkiem i prezentem Jej aż mi łzy w oczach stanęły, bo mąż przeważnie przypomina sobie o moich urodzinach popołudniu, jedzie do sklepu i kupuje coś na odczep się. A tutaj taka niespodzianka ![]() Wam oczywiście też dziękuję za życzenia ![]() Wkleję Wam potem fotki Karinki torcika, podoba mi się jak wyszedł, ale zobaczymy czy Wam i gościom się spodoba. Pani Młodej dzisiejszej życzę dużo szczęścia i miłości na wspólnej drodze. A z okazji urodzinek dużo zdrówka i zdrowego Maluszka oraz spełnienia marzeń ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- aaaaa.... wczoraj byłam na wizycie. czekałam 3 godziny Dziecię ślicznie się rozwija, nadal jest Majeczką i to nawet ja widziałam waży 645 g, lekarz powiedział, że pewnie przy porodzie będzie około 3,5... Kolejny wielkoludek jak Karinka I wiecie co powiedział? Że będzie miała długie nogi
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kurtek to się zobaczy na bieżąco. Teraz płaszczyk mam dobry, bo taki grzybek a brzuszek w miarę mały, wiec na razie obejdę się bez zakupów. A zimowy bede widziec jak sprawa wygląda. |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mężuś faktycznie się postarał, brawa dla niego
|
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję. Ja tak Was czytałam, to aż sama byłam ciekawa czy u nas też się coś zmieni, bo lekarz już od 12tc mówił, że chłopiec Powodzenia Gratuluję
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma się co spinać i tak wszystko pójdzie po swojemu A ja Ci mówie, że jak tak na razie to wszystko nie wygląda za dobrze to znaczy, że będzie super dzień Gratuluję i życzę szczęścia z mężulkiem![]() e_velWszystkiego najlepszego i gratuluję koszykarki w brzuchu ![]() nafiyqaA więc wędrujący pisorek znalazł się u Ciebie!? Gratuluję ![]() Już nie mogę doczekać się szycia fikuśnych sukienek dla córci
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam załamke, wczoraj w nocy az płakałam, że nie umiem się wyleczyć że każdy lekarz tak to olewa
nie wiem pewnie panikuje, ale ileż można mieć kaszel? naprawde dobija mnie to strasznie taka bezsilność bo nie wiem już sama gdzie iść co robić, nie wiem czy ta moja ginka jest ok, ona jakas taka na lajtowo wszystko..... przecież taka infekcja nie jest dobra dla dziecka.... a wszyscy każa mi tylko pić to durne mleko z czosnkiem niech se je wsadzą do du.py już mam dość ;(po co oni wszyscy sa lekarzam !!!!! żeby kase zbierać a jak sie choruje albo coś to nawet szuje nie wiedza co przepisywaćnormlnie sory musiałam sie wyżalić
|
#3041 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
E_vel Również zyczę Ci wszystkiego naj naj naj !!! Własnie mówicie o tych kurtkach i butach u mnie tragedia- nic nie mam, płaszczyk na jesien mam taki sukienko-grzybkowy pod biustem koncza sie guziki ale i tak juz ostatniego nie moge dopiąć i mi sie za bardzo rozszerza na brzuchu,kurtke ziomowa kupilam sobie rok temu taka obcisła i dluga i tez juz sie nie zasunę, buty jesienne mam tylko na obcasie a teraz jak naloze obcasy to 5 min w nich wytrzymam potem bym sie pewnie przewrocila echhh tyle wydatków |
|||
|
|
|
#3042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nafiyqa, w takim razie gratuluję chłopczyka!
Jakie macie imię? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lenova, ja z kolei mam tak, że nie mogę chodzić w płaskich butach (typu balerinki czy całkowicie płaskie botki), bo mnie potwornie bolą od tego stopy i łydki - przed ciążą tak nie było. Lepiej mi na obcasie, niż na płaskim...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-15 o 11:33 |
|||
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh, mi moja ginka też powiedziała, że mogę się kurować tylko domowymi sposobami
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Niby tak ale czasem taka nie leczona infekcja (jak u mnie ciągnąca się 3 tygodnie) nie wiem czy nie jest gorsza niż pare dni antybiotyku ??
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi ginka zaleciła: czosnek, syrop cebulowy, herbatkę lipowa i sok malinowy
|
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
No ale z kolei antybiotyki nie są dostosowane do potrzeb ciężarnych i lekarze nie chcą brać za nie odpowiedzialności... Więc prawdopodobnie żaden z nich Ci nie przepisze nic silniejszego... Kuruj się w domu, pod kołderką, nie wychodź nigdzie, pij dużo gorącej herbaty, to chyba jedynie, co możesz zaradzić. Nawet kropli do nosa nie można używać.
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
syrop grintuss (ziołowy) syrop z cebuli mleko z miodem i czosnkiem herbate z sokiem malinowym inhalacje z rumianku paracetamol (wczoraj na noc i rano żeby to wypocić) szczerze? żadnej poprawy
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ostatnio pisałam, że mam ciuszki dla córy załatwione, bo moja siostra ma 2letnią Zosię i będę miała "spadek" po niej... Jednak ostatnio siostra mi powiedziała, że jej szkoda ubranek i odda mi tylko niektóre... Trochę to przykre.
To tylko ubranka, gdybym to ja miała dziecko jako pierwsza, to na pewno wszystko bym jej oddała, jak coś się zniszczy to trudno, taka kolej rzeczy, ubrania nie są wieczne... Na wózek też trochę kręciła głową, chociaż już go nie używa i stoi u nas w domu (zawsze u nas stał, jej córka tylko w nim spała, jak u nas przebywali)... Jestem lekko zawiedziona jej postawą, bo nie jesteśmy kuzynkami, tylko rodzonymi siostrami... ![]() Laktator też ma, ale pożyczyła przyjaciółce, zamiast mi - nie będę prosić, kupię sobie swój...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-15 o 11:57 |
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Black faktycznie dziwne podejście ma Twoja siostra
Bokeh pozostaje tylko siedzieć w cieple i liczyć na poprawę |
|
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
Nomen powodzenia na ślubie! I wszystkiego dobrego, dużo miłości i szczęśliwego życia
Meduza i Nafiyqa gratuluję dzieciaczków E_vel niespodzianka bardzo miła, czekam na zdjęcia tortu no i tradycyjnie sto lat i dużo radości! Bokeh a ten pulmonolog kiedy? Bo jakoś mi umknęło. Mnie dzisiaj wszystko denerwuje. Miałam jechać do Rodziców, ale chyba nie pojadę bo autobusem mi się nie chce. Dobrze, że mam jeszcze bigos, to przynajmniej o obiedzie nie muszę myśleć bo inaczej to bym się już całkiem wściekła
|
|
|
|
#3052 | |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
![]() Nomen - dużo szczęścia Wam życzę na Nowej Drodze Życia, przede wszystkim miłości i wzajemnego zrozumienia E_vel - 100 lat Życzenia także dla córci i mężaJa dziś czuję się kiepsko, nie mam siły i jestem taka ociężała. Pogoda do bani. Zaczęło mi się dłużyć, bo czekam na wizytę we wtorek - połówkowe. Mam nadzieję, że dzidziuś zdrowy i że dowiem się jaka płeć. Dziś zaczynam 21 tydz., ale chciałabym już styczeń !!! Poza tym znowu w ruch poszedł Lactovaginal Cytat:
|
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę przykre, ale jak ma Ci później wyrzucać, ze coś zniszczyłaś, to może lepiej od niej nie brać
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że ona też dużo rzeczy dostała od innych osób, ale tak czy siak - powiedziała, że szkoda jej pieniędzy, nie chce potem znowu wydawać takiej kasy na drugie dziecko. Ehh. Ma też masę ciuchów ciążowych - kurtki, spodnie, płaszcze i inne rzeczy (na początku ciąży była dość zgrabna), ale nawet nie zaproponowała, że mi pożyczy, a wyżej wspomnianej przyjaciółce od laktatora wszystko dała, jak ta była w ciąży. Ja rozumiem, na początku, jak nie miałam brzucha, mogła nie pamiętać o tych ciuchach, ale teraz, kiedy ja mam już taki duży brzuch? Nawet nie chcę jej o to pytać, bo ileż to można... Jeszcze tym bardziej jest to dziwne, bo ja noszę tylko czarne ubrania, więc wzięłabym od niej jakąś malutką część tych ciuchów i szybko jej zwróciła. No ale nic nie proponowała, a jak pytałam, to "później, później, bo są na strychu". Już mi się nie chce pytać. Ja jestem taką osobą, że jak komuś bliskiemu coś trzeba, to podzielę się, pożyczę, nawet kosmetyków mi nie szkoda, chociaż one akurat się zużywają i to jest logiczne... Ale nie każdy umie odpłacić tym samym. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-15 o 12:39 |
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem tylko od siebie, ze mnie strasznie wkurzało, jak jeszcze przed slubem mój wtedy chłopak pozyczał bez przerwy ubrania swojemu bratu- w sumie ciągle kupował a tamtemu zawsze pasowały jego ubrania i czasami zwracał zniszczone, albo - w ogóle nie oddawał i mój Mariusz ponosił kolejne wydatki... Po ślubie powiedziałam dosyc skoro on zarobi ponad 2 tys na miesiac to chyba go stac na kupno ubran, zwłaszcza, że kawaler na garnuszku matki. Ale ciuszki dla maleństwa to przecież zupełnie inna bajka ileż taki dzidziuś nosi te ubranka? Czasami nawet nie miesiąc... Pogadaj z nią może, przecież to siostra.....
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
Wszystkim mamusiom gratuluje pociech i tych z siusiorami i tych z bułeczkami. Co do kurtek to wczoraj przymierzałam swój płaszcz.Myślę że jeszcze jakiś miesiąc w nim popomykam ale napewno nie dłużej bo cyce i brzuszek nie dadzą ![]() Z kurtką (moją najulubięszą) gorsza sprawa bo już się nie dopina i mogę śmigać w niej tylko rozpięta. Buty napewno musze kupić na zimę bo wszystkie szpile lub koturny w których troszkę już boję się chodzić sama bo mam zawroty głowy i łatwo mi równowagę stracić.I tak zawsze łamaga ze mnie była a teraz już asekurować mnie TŻ musi bo sobie nie wieże (on mi też ![]() ) .Dziecinka moja strasznie nie lubi jak siedzę przy biurku,wierci się i kopie O spodniach które mają gumkę (taką wpinającą się) mogę zapomnieć bo już wtedy całkiem szleje a i mi nie wygodnie.Nawet pasy mi w samochodzie przeszkadzają niemiłosiernie.Właśnie dziewczyny. Przypinacie się pasami w samochodzie? Bo nie musimy przy widocznej ciąży.No ale w sumie co to znaczy w widocznej ciąży ![]() Niektóre panie mają brzuszek w 9 msc taki jak ja teraz po bigosie ![]()
|
|
|
|
#3057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam jej smsa, że chętnie do niej dzisiaj przyjadę i razem to przejrzymy, te wszystkie ciuchy, żeby mogła zdecydować, co mi pożyczy, a co nie - napisałam go rano, ale nie odpisała do tej pory, chyba udaje, że nie widzi tego smsa. Cytat:
|
||
|
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
Nie zapinaj pasów jeśli Cię cisną. Ja nie zapinam
![]() Dziewczęta pochwalę się filmem mojej prawdopodobnie (TŻ musi zaakceptować a na razie głowa go boli i zdycha ) JULKI![]() http://www.youtube.com/watch?v=ENFF9...&feature=g-upl Mała pięknie prezentuje swoje bicepsy i łapie się za głowe jakby myślała: co za ludzie?? Hehe
|
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zapinam - nie wyobrażam sobie inaczej
|
#3060 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To już trzeci albo czwarty siusiak widmo Coraz bardziej jestem zdania, że lekarze nie powinni przedwcześnie "zgadywać" płci tylko dopiero na połówkowym bo znając mnie to już bym miała całe mnóstwo rzeczy kupionych pod daną płeć jakby mi np w 16 tc powiedział lekarz...a po połówkowym okazałoby się że mogę to wszystko co kupiłam sobie wsadzić ![]() Cytat:
Życzę Ci wszystkiego najlepszego w życiu małżeńskim, samych cudownych chwil, dużo wsparcia ze strony męża i spełnienia marzeń z okazji urodzin Cytat:
Też jestem ciekawa imienia, myśleliście już?Cytat:
Cytat:
![]() To teraz wrażenia po teście obciążenia glukozą. Dzisiaj badania laboratoryjne były od godz 8. Dojechałam około 7:50. W kolejce do rejestracji było około 10 osób. NIKT nie zaproponował że mnie przepuści a w kolejce było z 5 kobiet w wieku 40-60 i 5 facetów w wieku 45-55. Nie chciałam się sama wpychać i słuchać gadania więc poczekałam w kolejce. Miałam zlecone badanie moczu, morfologię i tą glukozę. W gabinecie pielęgniarka pobrała mi strzykawką krew z żyły i kroplę z palca. Tą z palca od razu wkropiła na taki pasek i urządzenie pokazało wynik 79. Później rozrobiła mi glukozę z wodą (nie musiałam mieć swojej) w kubeczku, było tego około 200 ml więc sporo. Spytałam czy mogę wcisnąć do tego cytrynę. Pozwoliła więc wycisnęłam sok z połówki cytryny. Wypiłam bez problemu. Po opowieściach z wymiotami naprawdę nie spodziewałam się takiego smaku. Nawet dobre to było Nie wiem jak bez cytryny ale z cytryną nawet się nie skrzywiłam i wypiłam bez najmniejszego problemu. Pani kazała przyjść po dwóch godzinach. Zapytałam czy muszę siedzieć tam w poczekalni czy mogę iść sobie gdzieś. Pielęgniarka odpowiedziała że jeśli mieszkam niedaleko to mogę pojechać do domu i poleżeć lub posiedzieć przez ten czas i później wrócić. Absolutnie zabroniła spacerować, chodzić dłużej niż do samochodu i z samochodu lub do wc i zabroniła też robić zakupy np. Ponoć wtedy szybciej się spala glukoza i wynik może być zafałszowany. Po dwóch godzinach wróciłam. Pierwsze pytanie, czy nie zwymiotowałam glukozy pobrała mi krew tym razem tylko z żyły. Od razu po wyjściu z gabinetu zjadłam kanapkę bo szczerze mówiąc głodna już byłam bardzo (godz 10:30) i bałam się że słabo mi się zrobi zanim dojadę do domu. Zaraz jadę po wyniki.Jeśli chodzi buty i kurtkę na jesień/zimę to kurtkę już mam. Kupiłam z ogłoszenia od dziewczyny ode mnie z miasta czarną pikowaną przed kolano z paskiem nad brzuszek - H&M MAMA za 20 zł Muszę kupić kozaki jakieś płaskie bo mam wszystkie na obcasie a przydadzą mi się później też na spacery z młodym.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-09-15 o 13:04 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

hehehe

jakaś równowaga musi w końcu byc 

tz zrobił mi mleko z czosneczkiem... eh.. ale na 18.09 umówiłam się do pulmonologa (czy jak to sie tam pisze
klask i: 
Sukienkę kupiłam tydzień temu, wyglądałam po prostu jak przejedzony człowiek. W czwartek wywaliło mi ciążowy bebech

ileż taki dzidziuś nosi te ubranka? Czasami nawet nie miesiąc... Pogadaj z nią może, przecież to siostra.....