Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2311 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 19:56   #69301
agulaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
nie hennuję, oj już dawno dawno to było, ale nie byłam zachwycona pierwszą hennę robiłam w marcu, potem jeszcze tylko gloss raz...ale rudawo----może ja już mam takie włosy, że na rudawo wszystko bierze a w sumie swój kolor mam chłodniejszy. bardziej popielaty

myślałam jeszcze, żeby zrobić ciemny brąz (hennę), ale nie wiem czy mnie odrosty do szały nie doprowadzą

pokaz też po podcięciu! na pewno włosy na tym zyskały
pokażę na dniach póki co siedzę z waxem na głowie, jutro będę zmywać
ja hennowałam 2 razy w wakacje, ale strasznie szybko się wypłukały, a ja wolę w siebie w ciemniejszych włosach, plus jest taki, że kolor mi się ujednolicił, bo wcześniej miałam odrosty i na stanie mam 2 henny khadi ciemny brąz, tak czy siak będę hennować, mam nadzieję, że dłużej będą ciemne, a Ty czym farbujesz? nie chcę wracać do chemicznych, chyba, że coś delikatnego, bo jednak marzą mi się włoski takie czekoladowe
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 20:19   #69302
Arachnes
Raczkowanie

Hej dziewczyny Jestem ciekawa czy któraś z Was, która używała/używa Kallosa Latte, zaobserwowała rozprostowanie skrętu?
Od niedawna właśnie go stosuję, nic nowego jednocześnie do pielęgnacji nie wprowadzałam i włosy nie chcą się kręcić nawet przy użyciu stylizatora i po ręcznikowaniu. Wychodzą tylko delikatne fale. Efekt nawet mi się podoba, tylko muszę się upewnić, czy faktycznie sprawcą może być Kallos
Arachnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 20:24   #69303
agatka89
Raczkowanie

[B]Eloe[B] wcieralam jantar ale to bylo jeszcze w pl, teraz ciezko mi cokolwiek ogarnac kosmetycznie. Mam zamiar kupic sobie jakies witaminy + jakies na wlosy ale musze sie tu rozejrzec. Mylisz ze picie drozdzy cos by tu poprawilo? Na dniach chce rowniez pokombinowac z zelatyna (laminowanie) - ale to wiadomo raz na jakis czas...
Troche gorzej sie prowadze niz w pl z braku czasu, jedyny plus to pije duzo wody min.
i wlosy nie sa gumowate, po prostu cieniutkie przez silikony troche mniej.

A no wlasnie i jeszcze wazna rzecz po kazdym myciu robilam plukanke octowa moze to im zaszkodzilo, moze za czesto...

zapuszczam do talii

Edytowane przez agatka89
Czas edycji: 2012-09-14 o 20:27
agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 20:29   #69304
Elainetka
Raczkowanie

Arachnes, myślę, że to może być Kallos. U mnie jest podobnie, kręciołki się prostują. Tylko że u mnie po Kallosie to się wgle te moje kłaczki strasznie dziwne robią ;/ takie piórka...
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 21:59   #69305
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Co będzie lepsze dla włosów przy niższej temp.? lepiej im fundować coś cięższego czy może lżejszą odżywką? Bo zastanawiam się co zmienić jak się robi powoli zimniej i bardziej wilgotno, żeby moje włosy nie dostały szoku nagle, tylko stopniowo je przyzwyczajać do czegoś nowego. No i jeszcze jedno pytanie, co najlepsze jest na zimę?
A to zalezy od punktu rosy danego dnia. Szczegoly w pierwszym poscie

Przy wiekszej wilgotnosci najlepiej sprawdzaja sie emolientowe odzywki i takie tez zabezpiecza wlosy zima. Humektanty moga spuszyc.
Ja dodatkowo zima stosuje silikony

Malina
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 22:05   #69306
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Z tego, co pamiętam składy, nie są specjalnie ciężkie.
Może wstawisz do analizowego? Powolutku wychodzę na prostą, choć samej jest ciężko
Jasne, że wstawię - żeby jeszcze lżej Ci było, nawet zanalizowany Ale to dopiero po weekendzie. Imprezę mam jutro, przygotowania pełną parą i nie mogę poświęcić zbyt dużo czasu na siedzenie w necie w ten weekend
Chociaż mogę wrzucić kilka przeanalizowanych z mojego bloga - coś się uaktualni w naszym zakręconym spisie

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 22:07   #69307
mantysa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Arachnes Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Jestem ciekawa czy któraś z Was, która używała/używa Kallosa Latte, zaobserwowała rozprostowanie skrętu?
Od niedawna właśnie go stosuję, nic nowego jednocześnie do pielęgnacji nie wprowadzałam i włosy nie chcą się kręcić nawet przy użyciu stylizatora i po ręcznikowaniu. Wychodzą tylko delikatne fale. Efekt nawet mi się podoba, tylko muszę się upewnić, czy faktycznie sprawcą może być Kallos
Ja zauważyłam dokładnie to samo! z loków po kallosie moje włosy przechodziły w fale. Efekt fal był niezły ale pracuję nad skrętem wiec nie do końca mi odpowiadał. Zaczęłam więc używać kallosa tylko wtedy nie musiałam wychodzić z domu. Wtedy też zamiast zostawiać kallosa na dłuzej dawałam np Glorie z dodatkiem jojoby i aloesu a potem myłam kallosem potem na to żel lniany i...kręcą się nawet mocniej niż bez kallosa! Generalnie zauważyłam zasadę że im dłużej u mnie kallos na głowie tym delikatniejsze fale
mantysa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 22:32   #69308
Arachnes
Raczkowanie

A jednak to wszystko Kallosa sprawka! Ten efekt długo się utrzymuje, bo wczoraj przy myciu już go nie użyłam, a kłaczki nadal tylko lekko pofalowane. W sumie to fajna odmiana
Stary 2012-09-15, 10:47   #69309
Enilis
Rozeznanie

Ja nie wiem co z tą odżywką z Isany, bo wczoraj obeszłam 3 rosmany w Rzeszowie w żadnym nie było nawet miejsca na tą odżywkę ale szampony z tej serii były. I tak w pierwszym pytam gościa czy nie ma - om mi mówi że właśnie rozpakował dostawę która przyszła dzień wcześniej i że tej odżywki nie było. W następnych dwóch pytałam dwie Panie i mi powiedziały że one już długo nie mają tej odżywki i że już parę os. o nią pytało a one nie mają możliwości jej zamówić bo produkty przychodzą odgórnie. Zapytałam czy może wiedzą że wycofują albo coś i się dowiedziałam że nic nie wiedzą i że może tak, ale może to być tylko chwilowe problemy z dostawą. Tak czy siak dobrze by było się jakąś drogą dowiedzieć o co tak właściwie chodzi może jakąś wiad. do Rossmana wysłać z zapytaniem?

U was są, u mnie nie

Edytowane przez Enilis
Czas edycji: 2012-09-15 o 10:54
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 10:52   #69310
201704240951
Konto usunięte

Gdzies widziałam w którymś wątku info o starym składzie Kallosa, to było u Was drogie moje?
Chciałam sobie zamówić wlasnie maskę i było gdzies podawane i nazwę allegrowicza.
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 11:36   #69311
Arachnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co z tą odżywką z Isany, bo wczoraj obeszłam 3 rosmany w Rzeszowie w żadnym nie było nawet miejsca na tą odżywkę ale szampony z tej serii były. I tak w pierwszym pytam gościa czy nie ma - om mi mówi że właśnie rozpakował dostawę która przyszła dzień wcześniej i że tej odżywki nie było. W następnych dwóch pytałam dwie Panie i mi powiedziały że one już długo nie mają tej odżywki i że już parę os. o nią pytało a one nie mają możliwości jej zamówić bo produkty przychodzą odgórnie. Zapytałam czy może wiedzą że wycofują albo coś i się dowiedziałam że nic nie wiedzą i że może tak, ale może to być tylko chwilowe problemy z dostawą. Tak czy siak dobrze by było się jakąś drogą dowiedzieć o co tak właściwie chodzi może jakąś wiad. do Rossmana wysłać z zapytaniem?

U was są, u mnie nie
Może faktycznie to tylko chwilowy problem w dostawie, zauważyłam, że z tymi rossmannowskimi markami często tak bywa. Zawsze Isany z babassu było mniej na półkach niż reszty, bo była rozchwytywana, więc myślę, że nie miałoby sensu wycofywanie jej. Oby...
Stary 2012-09-15, 12:39   #69312
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
żółtko to raczej trzyma się na włosach do max 30 minut, bo może nieźle wysuszyć
yhmy, ja trzymałam w masce całą noc - nie zauważyłam nic złego

Cytat:
Napisane przez agusia2569 Pokaż wiadomość
dziewczyny, która maska bingo jest najlepsza?
Wyśle siostrę do tesco
czyli wychodzi na to, że mi pasują proteiny najbardziej przemawia do mnie spirulina z keratyną a stosowałam też 5 alg z shea i kaszmir z kolagenem

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Moje tesco jest wybrakowane jakieś bo jeszcze Bingaczy tam nie widziałam, a tyle dziewczyn pisze że w tesco są
u mnie też jakoś nie ma (chyba, że jestem ślepa i nie widzę) w sumie trochę czekam na październik (pomimo zaczęcia studiów), żeby móc pochodzić po rzeszowskich tescach i innych supermarketach wyposażonych w dobre kosmetyki ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z Rzeszowem i bingaczami ?

Cytat:
Eloe77 zauważyłam na Twoim wizażu w KWC że masz ten produkt https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-kokosowy.html w "ulubieńcach" że tak powiem. Gdzie go kupujesz?
moja koleżanka go posiada i zakupiła w zielarskim

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja jeszcze tylko sie pochwale, ze mamy drugiego kota. Przypomnialo mi sie, jak przeczytalam podpis Chatul.
a mój kociak dalej zaginiony mam nadzieję tylko, że żyje i jakoś sobie radzi...

a tak nawiasem to zastanawiam się gdzie kupujecie te wszystkie Joanny z lnem i rumiankiem, z makiem i innymi cudami ? bo ja ich jakoś nie mogę spotkać dlatego jeszcze nie goszczą na moich półkach z kosmetykami :P

pisałam (dawno temu - trzy dni temu jakoś, a może dwa?) o dziwnym spuszeniu, sam olej na noc zadziałał i nie było to już aż tak bardzo dramatycznego spuszenia, niestety efekt utrzymał się jeden dzień (wow) i na następny nie dało się zrobić nic innego jak tylko rozczesać (rozczesywanie moich włosów na sucho jest męczarnią!), żeby zrobić jakąś fryzurę muszę je rozczesać, i zaplecienie (ostatnio króluje u mnie francuzik od dołu z kokiem )

zdj 1 zdjęcie po samym oleju, widać różnicę (przynajmniej ja widzę)
zdj 2 francuz od dołu z kokiem, zdjęcie z zaraz przed rozpleceniem, z lapmą, bo ciemno i po całym dniu (a w trakcie dnia zabawa z dziećmi także rozumiecie ten puszek)
zdj 3 puch o którym pisałam, na żywo jeszcze gorszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201209121308.jpg (61,3 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201209071287.jpg (37,1 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201209111290.jpg (55,8 KB, 60 załadowań)

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 12:45   #69313
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Dziewczyny proszę pomóżcie

Umyłam odżywką, potem d/s, potem b/s, potem stylizacja. Nie mam żadnego żelu CG ani pianki, dopiero muszę kupić jak dostanę jakąś kasę. Póki co pocieszyłam się jakąś gumą (?) z Welli czy jakaś tam, bardzo mocna.

Włosy są fajne, małospuszone ale oklapnięte i zrobiły się strąki Użyłam tej gumy 3 raz, wcześniej nie miałam problemów ale dzisiaj chyba przedobrzyłam i dałam za dużo - przez to efekt strąków i oklapu.

Jak to mogę uratować? dzisiaj wychodzę "do ludzi" i zależy mi na normalnych włosach, a nie 5 strączkach może mogłabym potraktować to jakimś psikaczem ze zwykłą wodą i jeszcze raz odcisnąć? Wtedy zrobi się co prawda puch, ale nie będą tak tragicznie wyglądać?

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 12:48   #69314
cyferki
Raczkowanie

Ja też z Joannami mam problem, jedynie szampony dwa, dwie odżywki b/s (pokrzywowa i cytryna z miodem), natomiast nigdzie tych do spłukiwania, a o makowej czy lawendowej to pomarzyc mogę.

Dorwałam dziś za to w Naturze w Kielcach Olejki łopianowe Green Pharmacy - ze skrzypem, czerwoną papryką i drzewem herbacianym.
Na wykazie ich nie ma, czy one są zgodne z CG?
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 12:53   #69315
Arachnes
Raczkowanie

Widzę, że nie tylko ja poszukuję stacjonarnie Joaśki z makiem i lnem, zawsze spotykam tylko te z pokrzywą i cytryną :/
Stary 2012-09-15, 13:16   #69316
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość

Umyłam odżywką, potem d/s, potem b/s, potem stylizacja. Nie mam żadnego żelu CG ani pianki, dopiero muszę kupić jak dostanę jakąś kasę. Póki co pocieszyłam się jakąś gumą (?) z Welli czy jakaś tam, bardzo mocna.

Włosy są fajne, małospuszone ale oklapnięte i zrobiły się strąki Użyłam tej gumy 3 raz, wcześniej nie miałam problemów ale dzisiaj chyba przedobrzyłam i dałam za dużo - przez to efekt strąków i oklapu.

Jak to mogę uratować? dzisiaj wychodzę "do ludzi" i zależy mi na normalnych włosach, a nie 5 strączkach może mogłabym potraktować to jakimś psikaczem ze zwykłą wodą i jeszcze raz odcisnąć? Wtedy zrobi się co prawda puch, ale nie będą tak tragicznie wyglądać?
odgnieć je po prostu ;d

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-09-15, 13:38   #69317
affbe
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, ogolnie przez jakies 3 miesiace stosowalam pielegnacje bezsilikonowa, bylam przekonana, ze tak dla nich,moich wloskow, bedzie najlepiej, jednak wlosy zamiast zeby byly w lepszym stanie byly w coraz gorszym stanie... A ja taka madra nie wpadlam na to ,ze zycie bez silikonow jest nie dla mnie,uparlam sie ze z moich falowanych wlosow przy odstawieniu silikonow zrobia sie loki, tak jak tutaj u niektorych z Was sie zdarzalo, a tu taki psikus ze nawet falowac przestac sie chcialy, dopiero niedawno mnie olśniło, gdy wygrzebałam jakąś maskę z silikonami i nawalilam sobie na glowe. Od razu odżyły Czy jest tutaj jakas falowana glowa, ktorej pielegnacja bezsilikonowa nie podeszla? Potrzebuje jakis propozycji kosmetycznych, cos sprawdzonego, w tych drogeriach i wszedzie jest tyle kosmetykow prze roznych, ze ja chyba nie mam juz cierpliwosci do analizowania tego wszystkiego...

Aha i mam taki jeden problem, a mianowicie moja skora glowy produkuje ogromne ilosci tego łoju/sebum czy jak to się zwie, że nie nadążam z myciem, czasami baaa nawet nie czasami, a bardzo czesto, zdarza mi sie nie domyc do konca wlosow z tego :/ Umyje je i po wyschnieciu one dalej jeszcze troche sa tluste u nasady... wątpie, zebym robila to jakos niedokładnie badz nieumiejetnie... Moze to wina szamponu? Za slaby albo co... teraz myje babydream

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2012-09-15 o 13:43
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:45   #69318
Enilis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
u mnie też jakoś nie ma (chyba, że jestem ślepa i nie widzę) w sumie trochę czekam na październik (pomimo zaczęcia studiów), żeby móc pochodzić po rzeszowskich tescach i innych supermarketach wyposażonych w dobre kosmetyki ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z Rzeszowem i bingaczami ?

moja koleżanka go posiada i zakupiła w zielarskim

a tak nawiasem to zastanawiam się gdzie kupujecie te wszystkie Joanny z lnem i rumiankiem, z makiem i innymi cudami ?
ja kupiłam wczoraj w Rzeszowie bingacza z 5 algami w Tesko, była jeszcze jakaś jedna tylko nie pamiętam który rodzaj. A w Leclerc też była jakaś (inna niż te w Tesco).

dziękuje

Joanny widziałam w Wispolu z MH

Edytowane przez Enilis
Czas edycji: 2012-09-15 o 13:47
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:59   #69319
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez horgen Pokaż wiadomość
destylowana nie ma żadnych minerałów i "zabiera je ze sobą", w którymś z programów chyba "wiem co jem", przyrównywali to do tego, że jakby destylowana woda płynęła rurami zdecydowanie szybciej ulegałyby korozjii i pokrywały się rdzą
Czyli im twardsza kranówa i bardziej zarośnięte kamieniem krany tym zdrowsi jesteśmy.
Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość

Wygnieć je dobrze, powinny zniknąć te strąki.
Ja tak miałam jak użyłam morelki alterry raz jako b/s
Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Aha i mam taki jeden problem, a mianowicie moja skora glowy produkuje ogromne ilosci tego łoju/sebum czy jak to się zwie, że nie nadążam z myciem, czasami baaa nawet nie czasami, a bardzo czesto, zdarza mi sie nie domyc do konca wlosow z tego :/ Umyje je i po wyschnieciu one dalej jeszcze troche sa tluste u nasady... wątpie, zebym robila to jakos niedokładnie badz nieumiejetnie... Moze to wina szamponu? Za slaby albo co... teraz myje babydream
Może ta głowa broni się przez takim agresywnym myciem produkcją coraz większej ilości łoju.
Ja tam miałam z twarzą im bardziej ją wysuszałam tym bardziej się świeciła.
Może skóra na głowie reaguje podobnie.
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:59   #69320
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Czesc dziewczyny, ogolnie przez jakies 3 miesiace stosowalam pielegnacje bezsilikonowa, bylam przekonana, ze tak dla nich,moich wloskow, bedzie najlepiej, jednak wlosy zamiast zeby byly w lepszym stanie byly w coraz gorszym stanie... A ja taka madra nie wpadlam na to ,ze zycie bez silikonow jest nie dla mnie,uparlam sie ze z moich falowanych wlosow przy odstawieniu silikonow zrobia sie loki, tak jak tutaj u niektorych z Was sie zdarzalo, a tu taki psikus ze nawet falowac przestac sie chcialy, dopiero niedawno mnie olśniło, gdy wygrzebałam jakąś maskę z silikonami i nawalilam sobie na glowe. Od razu odżyły Czy jest tutaj jakas falowana glowa, ktorej pielegnacja bezsilikonowa nie podeszla? Potrzebuje jakis propozycji kosmetycznych, cos sprawdzonego, w tych drogeriach i wszedzie jest tyle kosmetykow prze roznych, ze ja chyba nie mam juz cierpliwosci do analizowania tego wszystkiego...
Ja mam fale i lubię sylikony. To znaczy, lubię je niekiedy w maskach i uwielbiam w produktach do modelowania włosów. W szamponie nie znoszę ich
Stary 2012-09-15, 14:07   #69321
affbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość

Może ta głowa broni się przez takim agresywnym myciem produkcją coraz większej ilości łoju.
Ja tam miałam z twarzą im bardziej ją wysuszałam tym bardziej się świeciła.
Może skóra na głowie reaguje podobnie.
hmm, ale ja wlasnie nie myje jej agresywnie ani nie uzywam mocnych szamponow...ale moze faktycznie jest wysuszona i dlatego tak duzo tego produkuje:/

A powie mi ktos jeszcze...bo mam maslo shea w domu i mocznik, to sa humektanty tak, jak je wykorzystac?
Stary 2012-09-15, 14:07   #69322
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Ja też z Joannami mam problem, jedynie szampony dwa, dwie odżywki b/s (pokrzywowa i cytryna z miodem), natomiast nigdzie tych do spłukiwania, a o makowej czy lawendowej to pomarzyc mogę.

ja ostatnio latam za tymi naturiami bs, bo nagle znikły mi z osiedlowych sklepików, musze sprawdzić jakieś delikatesy w mieście poluję na tę z mięta i wrzosem

wczoraj pierwszy raz umyłam skalp alterra parfumfrei - kubeczkowo- czego już daaaawno nie robiłam, wrażenia nawet pozytywne, nic nie swędzi, ogólnie chyba nawet fajniej niż po tym dulgonie kokosowym

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 14:09   #69323
affbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja mam fale i lubię sylikony. To znaczy, lubię je niekiedy w maskach i uwielbiam w produktach do modelowania włosów. W szamponie nie znoszę ich
To fale tez idzie wymodelowac? Hooww Jakich produktow uzywasz do modelowania?
Stary 2012-09-15, 14:11   #69324
cyferki
Raczkowanie

I jeszcze o jedno zapytam, bo nie ma w zanalizowanych, a na KWC jest, ale o innym składzie.
Artiste hair care &styling gęsty jedwab:

Skład: Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Etyl Esster Of hydrolyzed Silk.

Czy jest zgodny z CG, czy ma szansę zadziałać - jedwab na ostatnim miejscu. Używałyście może?
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 14:17   #69325
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
ja kupiłam wczoraj w Rzeszowie bingacza z 5 algami w Tesko, była jeszcze jakaś jedna tylko nie pamiętam który rodzaj. A w Leclerc też była jakaś (inna niż te w Tesco).

dziękuje

Joanny widziałam w Wispolu z MH
jaaa, to już nie mogę się doczekać października, specjalnie teraz po kosmetyki jechać nie będę, le w październiku to stracę tam dużo pieniędzy coś czuję

no to do wispolu zaglądnę, obecnie pracuję koło niego (już nie rossmann) ;P

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-09-15, 14:23   #69326
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
ja tak samo. Sera silikonowo-olejowe sprawdzaja sie do zabezpieczania wlosow, nic tak nie chroni mnie przed puchem.
Stary 2012-09-15, 14:30   #69327
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość

Wiem że na milion procent w Rz w tesco są bingo, 5 alg i jescze jakaś jedna, nie pamiętam jaka
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:11   #69328
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja taka madra nie wpadlam na to ,ze zycie bez silikonow jest nie dla mnie,uparlam sie ze z moich falowanych wlosow przy odstawieniu silikonow zrobia sie loki, tak jak tutaj u niektorych z Was sie zdarzalo, a tu taki psikus ze nawet falowac przestac sie chcialy, dopiero niedawno mnie olśniło, gdy wygrzebałam jakąś maskę z silikonami i nawalilam sobie na glowe. Od razu odżyły Czy jest tutaj jakas falowana glowa, ktorej pielegnacja bezsilikonowa nie podeszla? Potrzebuje jakis propozycji kosmetycznych, cos sprawdzonego, w tych drogeriach i wszedzie jest tyle kosmetykow prze roznych, ze ja chyba nie mam juz cierpliwosci do analizowania tego wszystkiego..
Ja lubie silikony tak jak Chatul, glownie w odzywkach i kremach albo serach do stylizacji. Rowniez falowana jestem. Mam teraz serum do stylizacji - same silikony i 1 emolient. Pyszne na zwalczanie puchu.
Z rodzimych produktow pamietam silikonowy jedwab z L'biotica - mialam probke dolaczona do Waxa. Mial kilka silikonow cyklicznych, dimethicone i amodimethicone. Calkiem niezly.
Dzis zmylam orzech wloski lekkim bez-sls-owcem i nalozylam na pol godziny bingo shea z domieszka oleju dyniowego, miodu i zelu aloesowego. Plukanie woda z cytryna, jako bd odrobina Garniera Pure&Shine, na to troche zelu Isany pomieszanego z shea.
Po odgnieceniu urocze sprezyny. Troche mi sie rozwalily podczas przejazdzki rowerowej (okropnie wieje) spielam je w loose bun, ale zadowolona jestem. Wracam zdecydowanie do regularnego olejowania, i do kwasnych plukanek, bo to naprawde zmniejsza puch.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:46   #69329
xyz7
Zadomowienie

Dziewczyny czy olej słonecznikowy rafinowany nadaje się do włosów ciemnych, kręconych, suchych i suchego skalpu?
xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:49   #69330
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, ale ja wlasnie nie myje jej agresywnie ani nie uzywam mocnych szamponow...ale moze faktycznie jest wysuszona i dlatego tak duzo tego produkuje:/

A powie mi ktos jeszcze...bo mam maslo shea w domu i mocznik, to sa humektanty tak, jak je wykorzystac?
To nie wiem Nigdy mi się nie przetłuszczała, więc się nie zagłębiałam w temat.

Dorzucić do jakiejś maski ?
Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
I jeszcze o jedno zapytam, bo nie ma w zanalizowanych, a na KWC jest, ale o innym składzie.
Artiste hair care &styling gęsty jedwab:

Skład: Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Etyl Esster Of hydrolyzed Silk.

Czy jest zgodny z CG, czy ma szansę zadziałać - jedwab na ostatnim miejscu. Używałyście może?
3 silikony w tym taki, który zmyjesz tylko sls i jedwab w małych ilościach.
Zależy co chcesz z tym robić, bo jak czasem użyć jako zabezpieczenia, to ten silikon Ci się nie nadbuduje.
Ale jak często i myjesz włosy bez sls to nie warto.
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości