|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#69301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
póki co siedzę z waxem na głowie, jutro będę zmywać![]() ja hennowałam 2 razy w wakacje, ale strasznie szybko się wypłukały, a ja wolę w siebie w ciemniejszych włosach, plus jest taki, że kolor mi się ujednolicił, bo wcześniej miałam odrosty i na stanie mam 2 henny khadi ciemny brąz, tak czy siak będę hennować, mam nadzieję, że dłużej będą ciemne, a Ty czym farbujesz? nie chcę wracać do chemicznych, chyba, że coś delikatnego, bo jednak marzą mi się włoski takie czekoladowe |
|
|
|
|
#69302 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Jestem ciekawa czy któraś z Was, która używała/używa Kallosa Latte, zaobserwowała rozprostowanie skrętu?Od niedawna właśnie go stosuję, nic nowego jednocześnie do pielęgnacji nie wprowadzałam i włosy nie chcą się kręcić nawet przy użyciu stylizatora i po ręcznikowaniu. Wychodzą tylko delikatne fale. Efekt nawet mi się podoba, tylko muszę się upewnić, czy faktycznie sprawcą może być Kallos
|
|
|
|
#69303 |
|
Raczkowanie
|
[B]Eloe[B] wcieralam jantar ale to bylo jeszcze w pl, teraz ciezko mi cokolwiek ogarnac kosmetycznie. Mam zamiar kupic sobie jakies witaminy + jakies na wlosy ale musze sie tu rozejrzec. Mylisz ze picie drozdzy cos by tu poprawilo? Na dniach chce rowniez pokombinowac z zelatyna (laminowanie) - ale to wiadomo raz na jakis czas...
Troche gorzej sie prowadze niz w pl z braku czasu, jedyny plus to pije duzo wody min. ![]() i wlosy nie sa gumowate, po prostu cieniutkie przez silikony troche mniej.A no wlasnie i jeszcze wazna rzecz po kazdym myciu robilam plukanke octowa moze to im zaszkodzilo, moze za czesto...
dbam o włosy od 31.12.2011 zapuszczam do talii Edytowane przez agatka89 Czas edycji: 2012-09-14 o 20:27 |
|
|
|
#69304 |
|
Raczkowanie
|
Arachnes, myślę, że to może być Kallos. U mnie jest podobnie, kręciołki się prostują. Tylko że u mnie po Kallosie to się wgle te moje kłaczki strasznie dziwne robią ;/ takie piórka...
|
|
|
|
#69305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy wiekszej wilgotnosci najlepiej sprawdzaja sie emolientowe odzywki i takie tez zabezpiecza wlosy zima. Humektanty moga spuszyc. Ja dodatkowo zima stosuje silikony ![]() Malina
|
|
|
|
|
#69306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to dopiero po weekendzie. Imprezę mam jutro, przygotowania pełną parą i nie mogę poświęcić zbyt dużo czasu na siedzenie w necie w ten weekend ![]() Chociaż mogę wrzucić kilka przeanalizowanych z mojego bloga - coś się uaktualni w naszym zakręconym spisie
|
|
#69307 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69308 |
|
Raczkowanie
|
A jednak to wszystko Kallosa sprawka!
Ten efekt długo się utrzymuje, bo wczoraj przy myciu już go nie użyłam, a kłaczki nadal tylko lekko pofalowane. W sumie to fajna odmiana
|
|
|
|
#69309 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie wiem co z tą odżywką z Isany, bo wczoraj obeszłam 3 rosmany w Rzeszowie w żadnym nie było nawet miejsca na tą odżywkę ale szampony z tej serii były. I tak w pierwszym pytam gościa czy nie ma - om mi mówi że właśnie rozpakował dostawę która przyszła dzień wcześniej i że tej odżywki nie było. W następnych dwóch pytałam dwie Panie i mi powiedziały że one już długo nie mają tej odżywki i że już parę os. o nią pytało a one nie mają możliwości jej zamówić bo produkty przychodzą odgórnie. Zapytałam czy może wiedzą że wycofują albo coś i się dowiedziałam że nic nie wiedzą i że może tak, ale może to być tylko chwilowe problemy z dostawą. Tak czy siak dobrze by było się jakąś drogą dowiedzieć o co tak właściwie chodzi
może jakąś wiad. do Rossmana wysłać z zapytaniem?U was są, u mnie nie
Edytowane przez Enilis Czas edycji: 2012-09-15 o 10:54 |
|
|
|
#69310 |
|
Konto usunięte
|
Gdzies widziałam w którymś wątku info o starym składzie Kallosa, to było u Was drogie moje?
Chciałam sobie zamówić wlasnie maskę i było gdzies podawane i nazwę allegrowicza. |
|
|
|
#69311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69312 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najbardziej przemawia do mnie spirulina z keratyną a stosowałam też 5 alg z shea i kaszmir z kolagenem ![]() Cytat:
w sumie trochę czekam na październik (pomimo zaczęcia studiów), żeby móc pochodzić po rzeszowskich tescach i innych supermarketach wyposażonych w dobre kosmetyki ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z Rzeszowem i bingaczami ?Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję tylko, że żyje i jakoś sobie radzi...a tak nawiasem to zastanawiam się gdzie kupujecie te wszystkie Joanny z lnem i rumiankiem, z makiem i innymi cudami ? bo ja ich jakoś nie mogę spotkać dlatego jeszcze nie goszczą na moich półkach z kosmetykami :P pisałam (dawno temu - trzy dni temu jakoś, a może dwa?) o dziwnym spuszeniu, sam olej na noc zadziałał i nie było to już aż tak bardzo dramatycznego spuszenia, niestety efekt utrzymał się jeden dzień (wow) i na następny nie dało się zrobić nic innego jak tylko rozczesać (rozczesywanie moich włosów na sucho jest męczarnią!), żeby zrobić jakąś fryzurę muszę je rozczesać, i zaplecienie (ostatnio króluje u mnie francuzik od dołu z kokiem )zdj 1 zdjęcie po samym oleju, widać różnicę (przynajmniej ja widzę) zdj 2 francuz od dołu z kokiem, zdjęcie z zaraz przed rozpleceniem, z lapmą, bo ciemno i po całym dniu (a w trakcie dnia zabawa z dziećmi także rozumiecie ten puszek) zdj 3 puch o którym pisałam, na żywo jeszcze gorszy
|
|
#69313 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę pomóżcie
![]() Umyłam odżywką, potem d/s, potem b/s, potem stylizacja. Nie mam żadnego żelu CG ani pianki, dopiero muszę kupić jak dostanę jakąś kasę. Póki co pocieszyłam się jakąś gumą (?) z Welli czy jakaś tam, bardzo mocna. Włosy są fajne, małospuszone ale oklapnięte i zrobiły się strąki Użyłam tej gumy 3 raz, wcześniej nie miałam problemów ale dzisiaj chyba przedobrzyłam i dałam za dużo - przez to efekt strąków i oklapu.Jak to mogę uratować? dzisiaj wychodzę "do ludzi" i zależy mi na normalnych włosach, a nie 5 strączkach
|
#69314 |
|
Raczkowanie
|
Ja też z Joannami mam problem, jedynie szampony dwa, dwie odżywki b/s (pokrzywowa i cytryna z miodem), natomiast nigdzie tych do spłukiwania, a o makowej czy lawendowej to pomarzyc mogę.
Dorwałam dziś za to w Naturze w Kielcach Olejki łopianowe Green Pharmacy - ze skrzypem, czerwoną papryką i drzewem herbacianym. Na wykazie ich nie ma, czy one są zgodne z CG? |
|
|
|
#69315 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że nie tylko ja poszukuję stacjonarnie Joaśki z makiem i lnem, zawsze spotykam tylko te z pokrzywą i cytryną :/
|
|
|
|
#69316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#69317 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, ogolnie przez jakies 3 miesiace stosowalam pielegnacje bezsilikonowa, bylam przekonana, ze tak dla nich,moich wloskow, bedzie najlepiej, jednak wlosy zamiast zeby byly w lepszym stanie byly w coraz gorszym stanie... A ja taka madra nie wpadlam na to ,ze zycie bez silikonow jest nie dla mnie,uparlam sie ze z moich falowanych wlosow przy odstawieniu silikonow zrobia sie loki, tak jak tutaj u niektorych z Was sie zdarzalo, a tu taki psikus ze nawet falowac przestac sie chcialy, dopiero niedawno mnie olśniło, gdy wygrzebałam jakąś maskę z silikonami i nawalilam sobie na glowe. Od razu odżyły
Czy jest tutaj jakas falowana glowa, ktorej pielegnacja bezsilikonowa nie podeszla? Potrzebuje jakis propozycji kosmetycznych, cos sprawdzonego, w tych drogeriach i wszedzie jest tyle kosmetykow prze roznych, ze ja chyba nie mam juz cierpliwosci do analizowania tego wszystkiego...Aha i mam taki jeden problem, a mianowicie moja skora glowy produkuje ogromne ilosci tego łoju/sebum czy jak to się zwie, że nie nadążam z myciem, czasami baaa nawet nie czasami, a bardzo czesto, zdarza mi sie nie domyc do konca wlosow z tego :/ Umyje je i po wyschnieciu one dalej jeszcze troche sa tluste u nasady... wątpie, zebym robila to jakos niedokładnie badz nieumiejetnie... Moze to wina szamponu? Za slaby albo co... teraz myje babydream Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-09-15 o 13:43 |
|
|
|
#69318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuje Joanny widziałam w Wispolu z MH
Edytowane przez Enilis Czas edycji: 2012-09-15 o 13:47 |
|
|
|
|
#69319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tak miałam jak użyłam morelki alterry raz jako b/s Cytat:
Ja tam miałam z twarzą im bardziej ją wysuszałam tym bardziej się świeciła. Może skóra na głowie reaguje podobnie. |
|||
|
|
|
#69320 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#69321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ani nie uzywam mocnych szamponow...ale moze faktycznie jest wysuszona i dlatego tak duzo tego produkuje:/A powie mi ktos jeszcze...bo mam maslo shea w domu i mocznik, to sa humektanty tak, jak je wykorzystac? |
|
|
|
|
#69322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ostatnio latam za tymi naturiami bs, bo nagle znikły mi z osiedlowych sklepików, musze sprawdzić jakieś delikatesy w mieście poluję na tę z mięta i wrzosem ![]() wczoraj pierwszy raz umyłam skalp alterra parfumfrei - kubeczkowo- czego już daaaawno nie robiłam, wrażenia nawet pozytywne, nic nie swędzi, ogólnie chyba nawet fajniej niż po tym dulgonie kokosowym
|
|
#69323 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#69324 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze o jedno zapytam, bo nie ma w zanalizowanych, a na KWC jest, ale o innym składzie.
Artiste hair care &styling gęsty jedwab: Skład: Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Etyl Esster Of hydrolyzed Silk. Czy jest zgodny z CG, czy ma szansę zadziałać - jedwab na ostatnim miejscu. Używałyście może? |
|
|
|
#69325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no to do wispolu zaglądnę, obecnie pracuję koło niego (już nie rossmann) ;P
|
|
#69326 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tak samo. Sera silikonowo-olejowe sprawdzaja sie do zabezpieczania wlosow, nic tak nie chroni mnie przed puchem.
|
#69327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem że na milion procent w Rz w tesco są bingo, 5 alg i jescze jakaś jedna, nie pamiętam jaka
|
|
|
|
|
#69328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak Chatul, glownie w odzywkach i kremach albo serach do stylizacji. Rowniez falowana jestem . Mam teraz serum do stylizacji - same silikony i 1 emolient. Pyszne na zwalczanie puchu. Z rodzimych produktow pamietam silikonowy jedwab z L'biotica - mialam probke dolaczona do Waxa. Mial kilka silikonow cyklicznych, dimethicone i amodimethicone. Calkiem niezly. Dzis zmylam orzech wloski lekkim bez-sls-owcem i nalozylam na pol godziny bingo shea z domieszka oleju dyniowego, miodu i zelu aloesowego. Plukanie woda z cytryna, jako bd odrobina Garniera Pure&Shine, na to troche zelu Isany pomieszanego z shea. Po odgnieceniu urocze sprezyny . Troche mi sie rozwalily podczas przejazdzki rowerowej (okropnie wieje) spielam je w loose bun, ale zadowolona jestem. Wracam zdecydowanie do regularnego olejowania, i do kwasnych plukanek, bo to naprawde zmniejsza puch.
|
|
|
|
|
#69329 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy olej słonecznikowy rafinowany nadaje się do włosów ciemnych, kręconych, suchych i suchego skalpu?
|
|
|
|
#69330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy mi się nie przetłuszczała, więc się nie zagłębiałam w temat. Dorzucić do jakiejś maski ? Cytat:
Zależy co chcesz z tym robić, bo jak czasem użyć jako zabezpieczenia, to ten silikon Ci się nie nadbuduje. Ale jak często i myjesz włosy bez sls to nie warto. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

pierwszą hennę robiłam w marcu, potem jeszcze tylko gloss raz...ale rudawo----może ja już mam takie włosy, że na rudawo wszystko bierze
a w sumie swój kolor mam chłodniejszy. bardziej popielaty

przez silikony troche mniej.
Ale to dopiero po weekendzie. Imprezę mam jutro, przygotowania pełną parą i nie mogę poświęcić zbyt dużo czasu na siedzenie w necie w ten weekend 

może jakąś wiad. do Rossmana wysłać z zapytaniem?

Użyłam tej gumy 3 raz, wcześniej nie miałam problemów ale dzisiaj chyba przedobrzyłam i dałam za dużo - przez to efekt strąków i oklapu.
poluję na tę z mięta i wrzosem