|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Colds dopisz proszę mojej córeczce na początku waga 3045g i 56cm.
|
|
|
|
#1382 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jabłka zesmaż krótko w rondelku z niewielką ilością wody, wsyp jedną, dwie galaretki ( w zależności od ilości jabłek, najlepiej cytrynowe lub pomarańczowe). biszkopt przekrój i przełóż gorącymi jabłkami i do lodówki. pychota ![]() jako drugą warstwę robię bitą śmietanę z żelatyną, ale to już więcej zachodu Cytat:
![]() Cytat:
to był chyba 18, 19 tydzień, ale kiedy dokładnie ![]() Cytat:
![]() a masz może metalowe foremki do babeczek? jak nie miałam formy do muffinek to robiłam w takich ![]() Cytat:
super wieści Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niestety |
||||||||
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
wpadłam zameldowac ze u mnie tez sie nic nie dzieje ![]() dzis z mezem jedziemy polazic konkretnie po galeri , musze sobie jakies butki nowe kupic ![]() poza tym wszyscy mi sie pytaja kiedy rodze jakbym ja miala to wiedziec,, irytuja mnie te pytania, straznie drazliwa sie stalam ostatnio![]() ja mam przeczucie ze przyszły tydzien bedzie wysyp dzieciaczków ![]() miłej soboty Wam życze kochane, buziaki |
|
|
|
#1384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zmykam, będę później bo biorę się za pranie pluszaków mojego psiaka. przez niecałe 2 lata nazbierało się ich ponad 30 ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
u mnie to samo, nie ma dnia by ktoś nie pytał kiedy urodzę ![]() a co ja wróżka ![]() również życzę miłej soboty |
||
|
|
|
#1385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Świetnie, że tak szybko akcja się potoczyła ![]() Też czekam na te łzy wzruszenia z utęsknieniem, ale najpierw musimy obrócić malutką, jak już nam się to uda to pozostaje tylko oczekiwanie na ten wspaniały moment przytulenia dziecka! Oby już po tym gronkowcu dłuuugo nic się nie działo i Paulinka spokojnie sobie rosła w siłę. |
||
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Bo poród się zbliża wielkimi krokami
mnie też już by mogło zacząć coś boleć ![]() Anusia no bryka pierwsza klasa i gratuluję Tobie oraz reszcie świętującej dziś nowe tygodnie ![]() Wszystkie zdjęcia dzieciaczków cudowne
|
#1387 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez sie czuje jakbym tam 'bejsbolem'oberwala porzadnie.czy to znaczy,ze przy porodzie beda skurcze krzyzowe..? Cytat:
|
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
chyba się zdrzemnę, bo śpiąca jestem
|
|
|
|
#1389 |
|
Zadomowienie
|
|
#1390 | |||
|
Zakorzenienie
|
przynajmniej sie zameldowałaś
Cytat:
u nas kolka w przypadku Zuzi tez była zawsze wieczorową porą ona potrafiuła płakać ciagiem 5 godzin i nic nie pomagało mineło dość szybko jak skonczyła 2 miesiace nie wiedzielismy co to kolki. Cytat:
tak ja robię obiady, sprzatam nie pieke bo jestem na diecie ale i na to znalazłby sie czas tylko że ja mam aniołka ![]() Cytat:
![]() dzien dobry jak sie cieszę że jutro mój mąż wraca. Zuzia to diabeł wcielony i wszędzie jej pełno ja nawet wyspana jestem ale organizm chyba mam zmeczony bo dzisiaj doistałam takich bolesci zoladka ze myslalam ze sie nie podniose (mnie zawsze zoladek boli jak jestem przemeczona) wiec dotrwac do jutra i sobie troszkę odpoczne ![]() muszę się pochwalić że moje dziecko wodzi oczkami już za przedmiotem dzisiaj sprawdzałam wziełam grzechotkę i ja ruszałam a on się ciagle na nia patrzył
|
|||
|
|
|
#1391 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
u mnie nic się nie dzieje, chyba ten czop schodzi ale nie wylezie na raz tylko stopniowo ![]() Byłam na zakupach, kupiłam jeden stanik do karmienia bo był fajny i niedrogi i landrynki ![]() Cytat:
Tylko ja ciapa jestem i nie wiem czy się uda. Z drugiej strony jak mam tam leżeć 3 dni i np. komuś łóżko zajmować to chyba nie fair. No zobaczymy jak pojadę. Choć moja bratowa jak się tam pojawiła to nikt o nic nie pytał a zaraz do łóżka kładli.Karolluki witaj i dużo zdrówka dla Paulinki Aguś za pępuszek ![]() Hatti za wizytę.Dobra, idę posprzątać, znowu ......... A i chcę urodzić już
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, które rodziły - czy Wy czułyście przed porodem takie kłucie w dole brzucha i okropny nacisk i ból w pachwinach...? Ja się czuję jakbym w lewej pachwinie miała jakiegoś guza bolącego, co naciska mocno na ścięgna A u mnie też codziennie pojawia się taki mleczno-żółtawy glutek na wkładce, ale to chyba nie czop...? |
|
|
|
|
#1393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, aczkolwiek! .. Wózio bardzo miękko się prowadzi na podłożu chodnikowym Dobrze, dopiszę Cytat:
No bo w sumie kupki moja Maluda robi normalne. Takie jak na początku podawania Nanu. No i robi ich kilka dziennie, więc to też nie jest tak, że Jej coś tam zalega.. Hmm. Cytat:
Idę obiadosa robić.. .
|
|||
|
|
|
#1394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A te gluty to mi się pojawiają kilka razy w ciągu dnia. Jak nie to to co to może być? Na upławy to za gęste jest. Przynajmniej dla mnie.
|
|
#1395 | ||
|
potworkowa
|
Cytat:
Cytat:
![]() pozwolicie, że i ja pochwalę się moim małym Szczęściem? o 10:55 skończyłyśmy 3 tygodnie
|
||
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ton a nie masz wpisane w karcie ciąży kiedy czułaś pierwsze ruchy?
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() ![]() Dziękuję za wszystkie porady dotyczące piersi Na szczęscie zapalenie minęło Mam miękkie cycochy ![]() Wczoraj byliśmy z Zuzią u lekarza,przybrała na wadze 340 g,jest zdrów jak rybka ![]() Mam nadzieję że niedługo ruszy się na wątku lawina porodów. Teraz idę pod prysznic,potem odciągnąć pokarm a potem mamy gości. Trzymajcie się kochane.
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest bardzo uciążliwy i ciągły. U mnie też te gluty raz dziennie wychodzą, a przez resztę czasu mam zwykłą wydzielinę, ale skąpą raczej. |
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to czopa to ja od jakiś 2 dni mam taki gesty zoltawy śluz głównie od rana jak wstaje i też się właśnie zastanawiam czy to czasem nie czop .
|
|
#1400 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy pamiętacie, ale ja wam narzekałam na ból w pachwinie taki piękocy, jakby ktoś mnie żywym ogniem palił szczególnie kiedy przeszłam się kawałeczek, tyle że u mnie to był objaw który zadecydował o cięciu bo to mięsień macicy rozrywało moje rosnące dziecie i gdyby mi pozwolili rodzić sn to przy partych macica by strzeliła i możliwe że nie byłoby ani Zochny ani mnie.
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
Co do czopa to faktycznie ja też miałam czop taki jak gęste upławy. Kolor deko pod różowy podchodził. Działo się tak tydzień przed porodem. Tylko, że ja w rozwarciem na 3cm chodziłam około tygodnia.
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
kaczuszka twoja corcia jest dosc podobna do naszej Laury...w wtorek skonczymy 3 tyg
dziekuje wam za modlitwe i wsparcie, z mala bez zmian w sumie ale dzis juz jej tak nie uciekają oczka,zaczynamy sie uczyc ssac...co do glowki to dopiero dowiemy sie za 2 dni a dodatkowo wdala jej sie jakas infekcja po wenflonie w główce... |
|
|
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko się cieszyć
|
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Wtajemniczenie
|
niestety nie, nie dopilnowałam tego
Cytat:
posprzątałam i dostałam strasznych skurczy, ale przeszło po wizycie w toalecie matko, nigdy mnie tak jelita nie bolały jak w ciąży ![]() też tak macie? miśki poprane, teraz suszą się na suszarce a psiak siedzi pod nią z łepkiem zadartym i popiskuje by mu je oddać ![]() on kocha pluszaki, śpi z nimi, je z nimi, idzie z nimi na dwór... istny komik z mojego psa ![]() zmykam robić ciasto. małżonek wykupił sobie dostęp do obejrzenia dzisiejszych KSW i zaprosił brata na wspólny seans. trzeba więc coś upichcić
|
|
|
|
|
#1406 |
|
Wtajemniczenie
|
a to mój cudak
![]() proszę nie patrzeć na jego fryz bo potargany dzisiaj strasznie
|
|
|
|
#1407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry. U mnie cisza i spokój.
Wiecie, mam wrażenie że im więcej seksu tym spokojniej u mnie, także celibat chyba wprowadzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A landrynki też mam spakowane
|
|||
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje ze baobabek jest na porodowce najpierw odszedl czop potem zaraz wody
3mamy kciuki
|
|
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1410 | |||
|
Zadomowienie
|
Dokładnie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

więc mam dużo pić i polegiwać. KTG w porządku, szyjka rozmięka. Zrobiła mi wymaz na paciorkowca.
W końcu jakiś zabomboniec kiedyś był, że się rodzi w dniu, kiedy się poczuje pierwsze ruchy 

i machamy z radości nóżkami

W każdym razie Melka ma tylko taki jeden moment w ciągu dnia, w którym zaczyna mieć problem z brzuszkiem. Akurat wczoraj była to wieczorna pora.. Wcześniej, na Nanie, było to południe. Tyle, że wcześniej miała zatwardzenie, a teraz wzdęcia. 

Tylko ja ciapa jestem