Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 12:02   #1381
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Colds dopisz proszę mojej córeczce na początku waga 3045g i 56cm.
Stary 2012-09-15, 12:02   #1382
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A jak robisz? Prosty przepis? Bo mam dużo jabłek to bym trzasła jabłecznika
tamlin, upiecz lub kup biszkopt.
jabłka zesmaż krótko w rondelku z niewielką ilością wody, wsyp jedną, dwie galaretki ( w zależności od ilości jabłek, najlepiej cytrynowe lub pomarańczowe).
biszkopt przekrój i przełóż gorącymi jabłkami i do lodówki.
pychota
jako drugą warstwę robię bitą śmietanę z żelatyną, ale to już więcej zachodu

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Byłyśmy u lekarza wczoraj - córcia waży 2400 i jak mówi gin, jest malutka, brzuszek mały... Do tego ja mam mało wód więc mam dużo pić i polegiwać. KTG w porządku, szyjka rozmięka. Zrobiła mi wymaz na paciorkowca.
lourose, moja mała też malutka , w 37 tyg ważyła tyle co Twoja, ale lekarz nie widzi nic w tym niepokojącego. stwierdził, że zbudowana proporcjonalnie do mamusi

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Ech no, może 17 urodzę W końcu jakiś zabomboniec kiedyś był, że się rodzi w dniu, kiedy się poczuje pierwsze ruchy
a ze mnie wyrodna matka, bo nawet nie pamiętam kiedy poczułam pierwsze ruchy
to był chyba 18, 19 tydzień, ale kiedy dokładnie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Zrobilabym te muffiny ale nie mam tych papierkow - mozna czyms je zastapić?????

A gdzie Agaton???
jestem, jestem

a masz może metalowe foremki do babeczek? jak nie miałam formy do muffinek to robiłam w takich

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
bo smarujemy kremem (maść witaminowa lub bepanten) przy każdej zmianie pieluszki (a przy wcześniejszym odparzeniu sudocrem i tormentiol). Więc teraz sobie leżymy na macie i wietrzymy pupę i machamy z radości nóżkami
mi też tormentiol poleciły dwie położne, w razie czego mam w apteczce

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

No i najważniejsze z oczkami Jasiu ma wporządku
super wieści

Cytat:
Jestem. A więc ....szyjka zgładzona i miekka. Rozwarcie na palec. Gin zrobił mi masaż szyjki. Powiedział, że to delikatne było chyba nie chcę wiedzieć jak boli niedelikatnie. Mówił, że jakby chciał to by już rozwarcie na dwa palce było ale jeszcze poczekamy.
Jak nie urodzę w weekenda to mam do szpitala się zgłosić 18. I nie dać się stamtąd wyrzucić. Najlepiej jakby wtedy podłączyli mi oxy. Mówił, że najlepiej jeszcze dziś jakby mi podłączyli bo fajnie by poszło
elena, a musisz mieć skierowanie do szpitala czy nie jest potrzebne?

Cytat:
Acha i przypomniało mi sie, że gin mówił, że jakby wsadził głębiej tego palca to mógłby już odkleić dolny biegun pęcherza płodowego Moja mina w tym momencie bezcenna
mój ostatnio podczas badania na samolociku powiedział: właśnie smyram główkę małej, czuje pani?

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Już mi wszystko jedno, nic nie działa na mnie... Nie chcę tylko leżeć w szpitalu ani mieć wywoływanego porodu.

Jedyne co mnie trzyma, to że mam jeszcze drugi termin z OM na 20.09 i z usg ostatniego taki nawet wyszedł, więc może mam jeszcze czas
ja też nie chcę, ale czuję że tak się właśnie skończy

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ludzie to mają tupet :/
niestety
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 12:09   #1383
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej
wpadłam zameldowac ze u mnie tez sie nic nie dzieje
dzis z mezem jedziemy polazic konkretnie po galeri , musze sobie jakies butki nowe kupic
poza tym wszyscy mi sie pytaja kiedy rodze jakbym ja miala to wiedziec,, irytuja mnie te pytania, straznie drazliwa sie stalam ostatnio

ja mam przeczucie ze przyszły tydzien bedzie wysyp dzieciaczków

miłej soboty Wam życze kochane, buziaki

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 12:13   #1384
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Koleżance ze szpitala wróżyli z USG duże dziecko z wagą nawet 4kg, a urodziła się kruszynka która nie miała nawet 3, więc to całe USG potrafi być bardzo omylne.
wydaje mi się, że wiele zależy od sprzętu i lekarza wykonującego usg. jak sprzęt i ginekolog kiepscy to i pomiary też

zmykam, będę później bo biorę się za pranie pluszaków mojego psiaka. przez niecałe 2 lata nazbierało się ich ponad 30

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hej
wpadłam zameldowac ze u mnie tez sie nic nie dzieje
dzis z mezem jedziemy polazic konkretnie po galeri , musze sobie jakies butki nowe kupic
poza tym wszyscy mi sie pytaja kiedy rodze jakbym ja miala to wiedziec,, irytuja mnie te pytania, straznie drazliwa sie stalam ostatnio

ja mam przeczucie ze przyszły tydzien bedzie wysyp dzieciaczków

miłej soboty Wam życze kochane, buziaki

u mnie to samo, nie ma dnia by ktoś nie pytał kiedy urodzę
a co ja wróżka

również życzę miłej soboty
Stary 2012-09-15, 12:28   #1385
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Witamy się z rańca

Konkretna kobita

Bliżej terminu z OM, bo On był na 5.09., natomiast ten z USG był na 14.09., ale nim się w ogóle z doktorkiem nie sugerowaliśmy.

Zielona - Śliczny Dominik

Nie mam pojęcia jak z tą kolką W każdym razie Melka ma tylko taki jeden moment w ciągu dnia, w którym zaczyna mieć problem z brzuszkiem. Akurat wczoraj była to wieczorna pora.. Wcześniej, na Nanie, było to południe. Tyle, że wcześniej miała zatwardzenie, a teraz wzdęcia.
Może herbatkę z kopru?
A w ogóle, jakie krople polecasz? I jak podawać?

Co zauważyłam.. Bardzo pomaga Jej leżenie na brzuszku . Uwielbia tak leżeć, a nawet spać.

Używałam kory dębu. Podmywałam się tym.

Dziewczyny.. Ogólnie nie uwierzycie..
Moja Mała, po przygodzie z brzuszkiem, SPAŁA CAŁĄ NOC!
Byłam w takim szoku, że budziłam się, co 3h ( tak jak zawsze Ona się budzi) i sprawdzałam czy żyje . Ostatecznie obudziła się o 7, głodna jak wilk .
Ja pewnie tak samo bym się budziła i sprawdzała, czy z małą wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Hej mamcie
Piszę do was dopiero teraz bo jesteśmy z Paulinką jeszcze w szpitalu, bo mała ma gronkowca i musi brać antybiotyk, ale wychodzimy do domku w poniedziałek
A dopiero dziś mam na chwilę dostęp do internetu więc mogę do was napisać
Gratuluję wszystkim mamciom które się już rozpakowały
Niestety nie nadrobię tylu stron, nawet nie próbuję
Moja malutka jest słodka, grzeczniutka, ładnie je i nie mam z nią większych problemów
A poród wspominam całkiem znośnie Mąż był ze mną cały czas, do samego końca wytrwał dzielnie i przeciął pępowinę Naprawdę spisał się na medal
Ja miałam wywoływany poród tydzień po terminie, przed 11 w piątek dostałam kroplówkę i akcja tak szybko się rozwinęła że o 14.10 malutka już była z nami
Powiem wam że bolało jak diabli ale warto było jak mi ją położyli na brzuchu to się popłakałam, zresztą mój mąż też się wzruszył miałam super położną która bardzo mi pomagała Troszkę mnie nacięli więc mam kilka szwów ale już się pozbierałam, nawet brzuszka już prawie nie mam

Jak wróce do domu to na spokojnie wrzucę na maila kilka zdjęć naszej malutkiej
Pozdrawiam was wszystkie bardzo gorąco
Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia
Świetnie, że tak szybko akcja się potoczyła
Też czekam na te łzy wzruszenia z utęsknieniem, ale najpierw musimy obrócić malutką, jak już nam się to uda to pozostaje tylko oczekiwanie na ten wspaniały moment przytulenia dziecka!

Oby już po tym gronkowcu dłuuugo nic się nie działo i Paulinka spokojnie sobie rosła w siłę.
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 12:29   #1386
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Boli mnie krzyż i brzuch od rana... Takim ciągłym, irytującym bólem
Bo poród się zbliża wielkimi krokami mnie też już by mogło zacząć coś boleć

Anusia
no bryka pierwsza klasa i gratuluję Tobie oraz reszcie świętującej dziś nowe tygodnie

Wszystkie zdjęcia dzieciaczków cudowne
Stary 2012-09-15, 12:30   #1387
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
Koleżance ze szpitala wróżyli z USG duże dziecko z wagą nawet 4kg, a urodziła się kruszynka która nie miała nawet 3, więc to całe USG potrafi być bardzo omylne.
licze,ze bedzie ciut mniej w takim razie.z 500g chociaz,bo jak tu przepchnac taka kluseczke..

Cytat:
Boli mnie krzyż i brzuch od rana... Takim ciągłym, irytującym bólem
ja tez sie czuje jakbym tam 'bejsbolem'oberwala porzadnie.czy to znaczy,ze przy porodzie beda skurcze krzyzowe..?

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że wiele zależy od sprzętu i lekarza wykonującego usg. jak sprzęt i ginekolog kiepscy to i pomiary też
to ja bym chciala wiedziec czy ten sprzet dobry jest czy taki sobie
Stary 2012-09-15, 12:52   #1388
lidka0308
Zadomowienie

chyba się zdrzemnę, bo śpiąca jestem
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:06   #1389
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
chyba się zdrzemnę, bo śpiąca jestem
Śpij póki możesz :P
Stary 2012-09-15, 13:09   #1390
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tylko wpadam powiedzieć, że oczywiście nic się nie dzieje...
przynajmniej sie zameldowałaś
Cytat:
Byłam w takim szoku, że budziłam się, co 3h ( tak jak zawsze Ona się budzi) i sprawdzałam czy żyje . Ostatecznie obudziła się o 7, głodna jak wilk .
no to wow pozazdrościć u nas kolka w przypadku Zuzi tez była zawsze wieczorową porą ona potrafiuła płakać ciagiem 5 godzin i nic nie pomagało mineło dość szybko jak skonczyła 2 miesiace nie wiedzielismy co to kolki.
Cytat:
Dzisiaj wypadł Alicji pępuszek, także pępkowe mamy dziewczyny

Oczywiście, że trzymamy kciuki.
Dajecie rade zrobić obiad? Mój na urlopie do jutra to robi obiady, a co będzie od poniedziałku to nie wiem. Mała czasami pośpi za dnia ze 2-3 godziny, ale tak to głównie nie spanie jej w głowie tylko jedzenie i oglądanie świata(bynajmniej nie po cichu w łóżeczku)
W domu burdel, nie nadążam, a co dopiero jeszcze obiad zrobić.

Hm faktycznie dziwnie. Chociaż ja się na dzieciach nie znam kompletnie. Widać wasza bliskość jest dla niej ważniejsza, nawet od pustego brzuszka. (Moja maleńka to ma tylko cycka w głowie )
Jak dużo ulewa to może sprawdźcie czy to nie ten cały refluks?

A na co te ciacha?
Miałaś czas na pieczenie ciast?
gratulacje na zapepuszek tak ja robię obiady, sprzatam nie pieke bo jestem na diecie ale i na to znalazłby sie czas tylko że ja mam aniołka a po 15 mam Zuzię ale i rowniez wszystko potrafie zrobic nawet zrobic i dac jej kolacje czasami z Jasiem na rekach

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Hej mamcie
Piszę do was dopiero teraz bo jesteśmy z Paulinką jeszcze w szpitalu, bo mała ma gronkowca i musi brać antybiotyk, ale wychodzimy do domku w poniedziałek
A dopiero dziś mam na chwilę dostęp do internetu więc mogę do was napisać
Gratuluję wszystkim mamciom które się już rozpakowały
Niestety nie nadrobię tylu stron, nawet nie próbuję
Moja malutka jest słodka, grzeczniutka, ładnie je i nie mam z nią większych problemów
A poród wspominam całkiem znośnie Mąż był ze mną cały czas, do samego końca wytrwał dzielnie i przeciął pępowinę Naprawdę spisał się na medal
Ja miałam wywoływany poród tydzień po terminie, przed 11 w piątek dostałam kroplówkę i akcja tak szybko się rozwinęła że o 14.10 malutka już była z nami
Powiem wam że bolało jak diabli ale warto było jak mi ją położyli na brzuchu to się popłakałam, zresztą mój mąż też się wzruszył miałam super położną która bardzo mi pomagała Troszkę mnie nacięli więc mam kilka szwów ale już się pozbierałam, nawet brzuszka już prawie nie mam

Jak wróce do domu to na spokojnie wrzucę na maila kilka zdjęć naszej malutkiej
Pozdrawiam was wszystkie bardzo gorąco
no to czekamy na zdjecia oby Paulinka szybko z tego wyszla

dzien dobry
jak sie cieszę że jutro mój mąż wraca. Zuzia to diabeł wcielony i wszędzie jej pełno ja nawet wyspana jestem ale organizm chyba mam zmeczony bo dzisiaj doistałam takich bolesci zoladka ze myslalam ze sie nie podniose (mnie zawsze zoladek boli jak jestem przemeczona) wiec dotrwac do jutra i sobie troszkę odpoczne

muszę się pochwalić że moje dziecko wodzi oczkami już za przedmiotem dzisiaj sprawdzałam wziełam grzechotkę i ja ruszałam a on się ciagle na nia patrzył
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:11   #1391
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

u mnie nic się nie dzieje, chyba ten czop schodzi ale nie wylezie na raz tylko stopniowo

Byłam na zakupach, kupiłam jeden stanik do karmienia bo był fajny i niedrogi i landrynki

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Witam się z rana . Jak widzę taki ponury dzień to nawet mi się nie chce z łóżka wychodzić .
Tz wrócił z nocki i widzę że sniadanko na mnie czeka koło łóżka więc trzeba wszamac

Jejku ja już nie mam pojęcia co robić żeby to moje uparte dziecko w końcu zechciało wyjść na ten świat .
Hehe ostatnio gin mi się pytał co robię żeby urodzić a ja że sprzątam ogólnie dużo jestem w ruchu , biegam po schodach kilka razy dziennie na to nasze 4 piętro a on no to jeszcze trochę partnera wykorzystać i może coś ruszy a ja Panie doktorze to to swoją droga usmialismy się trochę

ELENA jeśli by mieli nam wywoływać to Twoja mała przyjdzie wcześniej na świat skoro we wtorek masz się zgłosić w szpitalu . Bo u mnie po 10 dniach dopiero :/
Wercia i Aga_ton. Nie dostałam skierowania. Kazał mi się pojawić w tym dniu i no coż nieelegancko przyznać ale trochę nakłamać. Powiedział, że najlepiej jakby mi już we wtorek dali oxy a najpóźniej w czwartek. W związku z tym kazał mi nacyganić o skurczach (podobno tam na dole mam już tak przygotowane że mi uwierzą na 100%) i słabych ruchach dziecka i nie dać się wywalić do domu Tylko ja ciapa jestem i nie wiem czy się uda. Z drugiej strony jak mam tam leżeć 3 dni i np. komuś łóżko zajmować to chyba nie fair. No zobaczymy jak pojadę. Choć moja bratowa jak się tam pojawiła to nikt o nic nie pytał a zaraz do łóżka kładli.

Karolluki
witaj i dużo zdrówka dla Paulinki

Aguś za pępuszek

Hatti za wizytę.

Dobra, idę posprzątać, znowu .........

A i chcę urodzić już

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:23   #1392
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość

ja tez sie czuje jakbym tam 'bejsbolem'oberwala porzadnie.czy to znaczy,ze przy porodzie beda skurcze krzyzowe..?
Nie wiem właśnie, ale boję się tego...

Dziewczyny, które rodziły - czy Wy czułyście przed porodem takie kłucie w dole brzucha i okropny nacisk i ból w pachwinach...? Ja się czuję jakbym w lewej pachwinie miała jakiegoś guza bolącego, co naciska mocno na ścięgna

A u mnie też codziennie pojawia się taki mleczno-żółtawy glutek na wkładce, ale to chyba nie czop...?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:36   #1393
colds
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładny a jaki podobny do mojego
a powiedz jak się prowadzi? bo ja póki co trenuję na sucho po salonie
Cóż mi oceniać po tych kilku dniach , aczkolwiek! .. Wózio bardzo miękko się prowadzi na podłożu chodnikowym

Cytat:
Colds dopisz proszę mojej córeczce na początku waga 3045g i 56cm.
Dobrze, dopiszę

Cytat:
no to wow pozazdrościć u nas kolka w przypadku Zuzi tez była zawsze wieczorową porą ona potrafiuła płakać ciagiem 5 godzin i nic nie pomagało mineło dość szybko jak skonczyła 2 miesiace nie wiedzielismy co to kolki.
Aaaaa. Bo ja myślałam, że jak jest kolka to dzidzię cały czas boli brzusio. Naiwna .
No bo w sumie kupki moja Maluda robi normalne. Takie jak na początku podawania Nanu. No i robi ich kilka dziennie, więc to też nie jest tak, że Jej coś tam zalega.. Hmm.

Cytat:

Dziewczyny, które rodziły - czy Wy czułyście przed porodem takie kłucie w dole brzucha i okropny nacisk i ból w pachwinach...? Ja się czuję jakbym w lewej pachwinie miała jakiegoś guza bolącego, co naciska mocno na ścięgna

A u mnie też codziennie pojawia się taki mleczno-żółtawy glutek na wkładce, ale to chyba nie czop...?
Ja miałam, jak już miałam skurcze na bloku porodowym, nacisk na pachwiny. Tłumaczyli mi, że niby Mała się główką niżej ustawia.

Idę obiadosa robić.. .
Stary 2012-09-15, 13:49   #1394
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Gda a czy ten ból w pachwinie jest taki jakby paraliżujący. Bo jak tak mam, czasem tak mnie zetnie, że mi się nogi uginają.

A te gluty to mi się pojawiają kilka razy w ciągu dnia. Jak nie to to co to może być? Na upławy to za gęste jest. Przynajmniej dla mnie.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:58   #1395
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Mamusie które są już po porodzie mam pytanie - jakiego płynu do higieny intymnej używałyście po porodzie.
Zapisałam juz, że psikałyscie Tantum Rosa rozrobionym z wodą.
Ja miałam białego jelenia z korą dębu, ale jak mama przywiozła mi Lactacyd, to się przerzuciłam na niego i w sumie cały czas się nim podmywam.

Cytat:

ja dzień przed porodem czułam się fatalnie, zgaga mnie męczyła, wymiotowałam i w ogóle nie do życia byłam, położna mi powiedziała później że to przez to, że szyjka się skróciła

pozwolicie, że i ja pochwalę się moim małym Szczęściem? o 10:55 skończyłyśmy 3 tygodnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0627.jpg (62,3 KB, 79 załadowań)

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 14:14   #1396
kraven
Zakorzenienie

Aga ton a nie masz wpisane w karcie ciąży kiedy czułaś pierwsze ruchy?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 14:22   #1397
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Dziękuję za wszystkie porady dotyczące piersi
Na szczęscie zapalenie minęło
Mam miękkie cycochy

Wczoraj byliśmy z Zuzią u lekarza,przybrała na wadze 340 g,jest zdrów jak rybka

Mam nadzieję że niedługo ruszy się na wątku lawina porodów.

Teraz idę pod prysznic,potem odciągnąć pokarm a potem mamy gości.

Trzymajcie się kochane.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 14:26   #1398
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Gda a czy ten ból w pachwinie jest taki jakby paraliżujący. Bo jak tak mam, czasem tak mnie zetnie, że mi się nogi uginają.

A te gluty to mi się pojawiają kilka razy w ciągu dnia. Jak nie to to co to może być? Na upławy to za gęste jest. Przynajmniej dla mnie.
Może nie paraliżujący, ale utrudnia poruszanie się i zmienianie pozycji...
Jest bardzo uciążliwy i ciągły.

U mnie też te gluty raz dziennie wychodzą, a przez resztę czasu mam zwykłą wydzielinę, ale skąpą raczej.
Stary 2012-09-15, 14:27   #1399
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyna z która ostatnio leżałam na patologii dzień przed porodem strasznie narzekała na ból podbrzusza i w pachwinach właśnie ... a mnie tam nic nie boli .

Co to czopa to ja od jakiś 2 dni mam taki gesty zoltawy śluz głównie od rana jak wstaje i też się właśnie zastanawiam czy to czasem nie czop .
Stary 2012-09-15, 14:40   #1400
Sojka1990
Zadomowienie

Nie wiem czy pamiętacie, ale ja wam narzekałam na ból w pachwinie taki piękocy, jakby ktoś mnie żywym ogniem palił szczególnie kiedy przeszłam się kawałeczek, tyle że u mnie to był objaw który zadecydował o cięciu bo to mięsień macicy rozrywało moje rosnące dziecie i gdyby mi pozwolili rodzić sn to przy partych macica by strzeliła i możliwe że nie byłoby ani Zochny ani mnie.
Stary 2012-09-15, 14:53   #1401
OlejmyJutro
Raczkowanie

GG do OlejmyJutro Send a message via Skype™ to OlejmyJutro

Co do czopa to faktycznie ja też miałam czop taki jak gęste upławy. Kolor deko pod różowy podchodził. Działo się tak tydzień przed porodem. Tylko, że ja w rozwarciem na 3cm chodziłam około tygodnia.

Jestem mamą !
27.08.2012r.
OlejmyJutro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:32   #1402
muminek88
Zadomowienie

kaczuszka twoja corcia jest dosc podobna do naszej Laury...w wtorek skonczymy 3 tyg

dziekuje wam za modlitwe i wsparcie, z mala bez zmian w sumie ale dzis juz jej tak nie uciekają oczka,zaczynamy sie uczyc ssac...co do glowki to dopiero dowiemy sie za 2 dni a dodatkowo wdala jej sie jakas infekcja po wenflonie w główce...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 16:19   #1403
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy się z rańca

Gratulacje 1 przespanej nocyTylko się cieszyć
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 16:28   #1404
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
kaczuszka twoja corcia jest dosc podobna do naszej Laury...w wtorek skonczymy 3 tyg

dziekuje wam za modlitwe i wsparcie, z mala bez zmian w sumie ale dzis juz jej tak nie uciekają oczka,zaczynamy sie uczyc ssac...co do glowki to dopiero dowiemy sie za 2 dni a dodatkowo wdala jej sie jakas infekcja po wenflonie w główce...
Kochana wierzę mocno, że wszystko będzie dobrze i wyjdziecie na prostą lada dzień! Oby z główką wszystko było ok, infekcję na pewno da się raz dwa zwalczyć...
Stary 2012-09-15, 16:38   #1405
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga ton a nie masz wpisane w karcie ciąży kiedy czułaś pierwsze ruchy?
niestety nie, nie dopilnowałam tego

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

jestem z Wami myślami i trzymam kciuki za małą

posprzątałam i dostałam strasznych skurczy, ale przeszło po wizycie w toalecie matko, nigdy mnie tak jelita nie bolały jak w ciąży
też tak macie?

miśki poprane, teraz suszą się na suszarce a psiak siedzi pod nią z łepkiem zadartym i popiskuje by mu je oddać
on kocha pluszaki, śpi z nimi, je z nimi, idzie z nimi na dwór... istny komik z mojego psa

zmykam robić ciasto. małżonek wykupił sobie dostęp do obejrzenia dzisiejszych KSW i zaprosił brata na wspólny seans. trzeba więc coś upichcić
Stary 2012-09-15, 16:51   #1406
aga_ton
Wtajemniczenie

a to mój cudak

proszę nie patrzeć na jego fryz bo potargany dzisiaj strasznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Odi.jpg (38,1 KB, 95 załadowań)
Stary 2012-09-15, 18:09   #1407
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry. U mnie cisza i spokój.
Wiecie, mam wrażenie że im więcej seksu tym spokojniej u mnie, także celibat chyba wprowadzę
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Czarna w sedanie? Moja mama taką ma i też ją wiecznie za tajniaków biorą.Kiedyś nawet jakiś koleś jej zjechał na pobocze. Czasami ją od niej pożyczamy i wtedy TŻ ma niezłą frajdę jak kierowcy przed nami zwalniają. Śmiałam się ostatnio, że przywiozę jej za rok z nad morza takie te czapeczki kapitańskie i będzie mogła sobie za szybę wrzucić.
Srebrna hatchback

Cytat:
Mamy pytanie - jakiej firmy farbą malowaliście pokój dla Dzidzi? Bo nie wiem jaką wybrać. Znajomi malowali farbą Benjamin Moore ale tam puszka kosztuje 400 zł za opakowanie - jeszcze mnie nie pogięło
Pauli Nobilesem, a Małemu Dekoral.

Cytat:
cześć

u mnie nic się nie dzieje, chyba ten czop schodzi ale nie wylezie na raz tylko stopniowo

Byłam na zakupach, kupiłam jeden stanik do karmienia bo był fajny i niedrogi i landrynki
No właśnie ja dziś miałam takiego konkretniejszego gluta na majtkach, ale niewiem czy to to, bo krwi nie było, lekko różowy troszkę.
A landrynki też mam spakowane
Stary 2012-09-15, 18:16   #1408
Asiuulka89
Zakorzenienie

Melduje ze baobabek jest na porodowce najpierw odszedl czop potem zaraz wody 3mamy kciuki
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 18:29   #1409
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Melduje ze baobabek jest na porodowce najpierw odszedl czop potem zaraz wody 3mamy kciuki
Będzie dzidzia!
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 18:36   #1410
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Śpij póki możesz :P
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy pamiętacie, ale ja wam narzekałam na ból w pachwinie taki piękocy, jakby ktoś mnie żywym ogniem palił szczególnie kiedy przeszłam się kawałeczek, tyle że u mnie to był objaw który zadecydował o cięciu bo to mięsień macicy rozrywało moje rosnące dziecie i gdyby mi pozwolili rodzić sn to przy partych macica by strzeliła i możliwe że nie byłoby ani Zochny ani mnie.
Brzmi strasznie.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
pozwolicie, że i ja pochwalę się moim małym Szczęściem? o 10:55 skończyłyśmy 3 tygodnie
piękny

Cytat:
a to mój cudak

proszę nie patrzeć na jego fryz bo potargany dzisiaj strasznie
jaki fajny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości