|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Mamy pytanie - jakiej firmy farbą malowaliście pokój dla Dzidzi? Bo nie wiem jaką wybrać. Znajomi malowali farbą Benjamin Moore ale tam puszka kosztuje 400 zł za opakowanie - jeszcze mnie nie pogięło
|
#1352 |
|
Raczkowanie
|
witam się
też myślałam że wczoraj zacznie się coś dziać, wieczorkiem były jakieś bóle już liczylam że to to.... a tu.... d....pa
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja polecam Ci http://ekobud-sklep.pl/beckers-desig...do-wyboru.html Jest dobra dla alergików, w ogóle jej nie czuć przy malowaniu, więc nie trzeba jakoś wyjątkowo wietrzyć po malowaniu i dobrze kryje. Generalnie my byliśmy z niej bardzo zadowoleni.
|
|
#1354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas było dziwnie bo po dwóch miesiącach bycia razem się zaręczyliśmy, ale wydaje mi się, że po prostu byliśmy (i jesteśmy, zeby nie było ) od początku pewni tego, że to jest to.. właściwie od początku już zamieszkaliśmy razem, rozmawialiśmy jak stare dobre małżeństwo, dziecko było tematem codziennym. Tydzień po zaręczynach okazało się, że jestem w ciąży.. Cieszyliśmy się bardzo, chociaż planowaliśmy po ślubie, ale że wyszło jak wyszło wcześniej to tym bardziej się cieszyliśmy Znajomi od razu myśleli oczywiście, że specjalnie po zaręczynach powiedzieliśmy, żeby nie było że tylko dlatego się zaręczyliśmy itd...ale to nieprawda..bo nawet nie podejrzewaliśmy niczego, bo ja nie miałam żadnych objawów..dopiero później się zaczęło.Ja miałam trochę gorszą sytuację, bo mój tata po prostu zbił mnie swoim głupim tekstem...Na początku był taki szczęśliwy, super super.. Pojechaliśmy z mężem do niego na tydzień w marcu (bo mieszka w Budapeszcie) ustalić wszystkie ślubne szczegóły itp... przez cały wyjazd był nastawiony na wszystko jak najbardziej na tak, wszystko dogadaliśmy więc myśleliśmy, że jest ok. I dopiero na lotnisku dobił nas swoim wywodem, "jak to jesteśmy nieodpowiedzialni..blablb abla.." i najgorszy tekst, który usłyszałam (oczywiście do tej pory nie przeprosił mnie za to) "że skoro jestem taka chętna na wszystko, to TRZEBA BYŁO TRZY RAZY POMYŚLEĆ ZANIM ZDJĘŁAM MAJTKI"... mi po prostu wtedy szczena opadła.. odwróciłam się i poszłam na odprawę bez słowa.
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Nisia bardzo dziękuje.
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Kalpana nas się teściowie zapytali czy dziecko było planowane czy to wpadka bo ti już w końcu 2,5 roku po śłubie a my jeszcze dziecka nie mamy
|
#1356 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Co za noc! masakrejszyn, Dusia stękała płakała i tuliła się mocno!
Cytat:
Uhum u nas nie ma póki co nic ale ja ostro linomagiem smaruje za każdym razem ... chcę ten puder linomaga kupić solejka go polecała na wakacyjnych mamusiach ... Dusia dostała kolek po 3 - 4 dniach na mm ... obserwuj małą i jakby co dawaj krople one nie wchłaniają się więc są bezpiecznie a ulżą małej i może nie dopuszczą do tego by kolka się powiększała ... Tule Was .. Cytat:
Cytat:
o kurcze ale dorodna dzidzia ! wow! ![]() Cytat:
za kolejny tydzień a dla Mamusi 100 lat i dużo radości z wnuków i dzieciaczków swych ehh mam nadzieje, że jakoś ją oduczymy tego pieszczotliwego noszenia ale nie mogę jak tak płacze i się dosłownie zwija w kłębek z bólu więc ją biorę i noszę przy czym brzuszek o brzuszek masuje i jakby ukojenie jej to daje ![]() Cytat:
my malowaliśmy nobilesem i tamlin chyba również bo mamy podobne kolory w pokojach córeczek naszych Sojka kochana jaki masz smoczek dla Zosi? ja zmieniłam z TT na aventa ale nie wiem czy dobrze robię ![]() widziałam foty że niektóre dzieciaczki śpią na podusiach zostawiacie im na noc je ??? ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
W rodzinnej miejscowości mojego małżonka jak nie masz dziecka przez pierwsze 2 lata po ślubie to na pewno jesteś bezpłodna/bezpłodny :/
|
#1358 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A dzidzia znajomych duuuża się urodziła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A my zaszliśmy w ciążę ponad trzy lata po ślubie i niewielu się pytało, czy już się staramy o dzidziusia, ale pewnie dlatego, że wiedzieli, z czego to wynika, po prostu zapracowani na maksa byliśmy i na dziecko trzeba było troszkę poczekać, aż się sytuacja z firmą ustabilizuje, żeby się niepotrzebnie nie stresować. No ale jak by byli za bardzo wścibscy to już ja bym im powiedziała do słuchu!!! |
|||||
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie nie mają po prostu taktu
Bo gdyby ktoś naprawdę miał problem z posiadaniem dziecka to takie pytania i rozważania strasznie muszą frustrować i sprawiać przykrość. A poza tym to nasza sprawa kiedy będziemy mieć dziecko.
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
No i się nie przywitałam
![]() Więc dzień dobry! Dziś mam zamiar mieć leniwy dzionek, choć muszę się spakować, bo jutro po 16 mam się stawić w szpitalu a w poniedziałek obracamy Lili z rana no i muszę być spakowana jak do porodu w razie W, więc torbiszcza trzeba będzie potaszczyć ze sobą. |
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się ta miejscowość debilizm nazywa ?
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tylko wpadam powiedzieć, że oczywiście nic się nie dzieje...
|
|
|
|
#1364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze bym sie tez zaopatrzyla, bo masc juz mam. no to pieknie stawiasz sie dzis do szpitala? na ktora? informuj nas!! angel wczoraj juz nie odpisalam ale trzymam kciuki za Jagodke, na pewno sie wchłonie |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie które są już po porodzie mam pytanie - jakiego płynu do higieny intymnej używałyście po porodzie.
Zapisałam juz, że psikałyscie Tantum Rosa rozrobionym z wodą.
|
#1367 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale zaraz po porodzie jak poszłam pod prysznic pierwszy raz to samą wodą |
|
|
|
|
#1368 |
|
Zadomowienie
|
Konczi kochana my mamy Aventa i jesteśmy zadowolone
smoczki fajnie odpowietrzają (troszke głośno) i jak na razie problemów z brzuszkiem brak. (no oprócz tego że mała wymiotuje wszystkim co nie jest moim mlekiem :P, skubanica chyba prędko nie zejdzie z cyca, dwa razy podałam mm i dwa razy był rzyg, to samo przy wodzie zwykłej czystej czy herbatce z kopru)
|
#1369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() to tak jak u mnie Cytat:
można drzeć szorstką stroną gąbki a farba i tak nie zejdzie ![]() Cytat:
odnośnie tantum rosa... jeśli mam buteleczkę z atomizerem 100 ml to ile saszetki powinnam do niej wsypać ? |
||
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Na szkole rodzenia mówili że 1 saszetka na 500 ml.
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy się z rańca
Cytat:
![]() Cytat:
Zielona - Śliczny Dominik Cytat:
W każdym razie Melka ma tylko taki jeden moment w ciągu dnia, w którym zaczyna mieć problem z brzuszkiem. Akurat wczoraj była to wieczorna pora.. Wcześniej, na Nanie, było to południe. Tyle, że wcześniej miała zatwardzenie, a teraz wzdęcia. Może herbatkę z kopru? A w ogóle, jakie krople polecasz? I jak podawać? Co zauważyłam.. Bardzo pomaga Jej leżenie na brzuszku ![]() Cytat:
Dziewczyny.. Ogólnie nie uwierzycie.. ![]() Moja Mała, po przygodzie z brzuszkiem, SPAŁA CAŁĄ NOC! Byłam w takim szoku, że budziłam się, co 3h ( tak jak zawsze Ona się budzi) i sprawdzałam czy żyje . Ostatecznie obudziła się o 7, głodna jak wilk .
|
||||
|
|
|
#1373 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczyny,troche mnie nie bylo na wizazu,ale tez nic konkretnego sie nie dzialo
![]() jak to wczoraj lekarz okreslil-nuudna ciaza,ksiazkowa. co mi dokucza,to w krzyzach niesamowicie rabie-zawsze na okres mialam takie bole.a teraz to juz dzien i noc ostatnio. jutro zaczynam 38tydz,jeszcze 2 tygodnie do tp.(kiedy to zlecialo??) jedyne, co powoduje szybsze bicie serca i lekka trwoge, to waga mojej malej-z wczorajszego usg- 3500 i nic nie zapowiada na wczesniejszy porod,powiedzial doktorek..dzidziusiowa ulozona glowka w dol-juz ulokowana na pasach startowych ![]() gratuluje wszystkim mamusiom,tyle porodow juz u nas na watku! ogladam zdjecia waszych pociech, przekochane,przeslodkie z nich bobasy
|
#1374 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zaszkodzi spróbować ![]() Cytat:
![]() a powiedz jak się prowadzi? bo ja póki co trenuję na sucho po salonie ![]() Cytat:
nie smutaj si się, każdemu może się zdarzyć. a babie w ciąży w szczególności ![]() zauważyłam, że ostatnio też jestem rozkojarzona za kierownicą, może nie tyle rozkojarzona, co łatwo się irytuję. wystarczy, że ktoś mnie podkurzy, zajmie miejsce na parkingu, wyjedzie w ostatniej chwili to mu taką wiązankę poślę, że uszy więdną... aż sama siebie się boję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gda, bardzo dobry pomysł |
||||||
|
|
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
dziś się tylko witam, bo ogarniam chatę, ale musiałam zajrzeć czy mamy nowe pociechy
|
|
#1377 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj wypadł Alicji pępuszek, także pępkowe mamy dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
Dajecie rade zrobić obiad? Mój na urlopie do jutra to robi obiady, a co będzie od poniedziałku to nie wiem. Mała czasami pośpi za dnia ze 2-3 godziny, ale tak to głównie nie spanie jej w głowie tylko jedzenie i oglądanie świata(bynajmniej nie po cichu w łóżeczku) ![]() W domu burdel, nie nadążam, a co dopiero jeszcze obiad zrobić. Cytat:
Widać wasza bliskość jest dla niej ważniejsza, nawet od pustego brzuszka. (Moja maleńka to ma tylko cycka w głowie Jak dużo ulewa to może sprawdźcie czy to nie ten cały refluks? Cytat:
Miałaś czas na pieczenie ciast? |
|||
|
|
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamcie
![]() Piszę do was dopiero teraz bo jesteśmy z Paulinką jeszcze w szpitalu, bo mała ma gronkowca i musi brać antybiotyk, ale wychodzimy do domku w poniedziałek ![]() A dopiero dziś mam na chwilę dostęp do internetu więc mogę do was napisać ![]() Gratuluję wszystkim mamciom które się już rozpakowały ![]() Niestety nie nadrobię tylu stron, nawet nie próbuję ![]() Moja malutka jest słodka, grzeczniutka, ładnie je i nie mam z nią większych problemów ![]() A poród wspominam całkiem znośnie Mąż był ze mną cały czas, do samego końca wytrwał dzielnie i przeciął pępowinę Naprawdę spisał się na medal ![]() Ja miałam wywoływany poród tydzień po terminie, przed 11 w piątek dostałam kroplówkę i akcja tak szybko się rozwinęła że o 14.10 malutka już była z nami ![]() Powiem wam że bolało jak diabli ale warto było jak mi ją położyli na brzuchu to się popłakałam, zresztą mój mąż też się wzruszył miałam super położną która bardzo mi pomagała Troszkę mnie nacięli więc mam kilka szwów ale już się pozbierałam, nawet brzuszka już prawie nie mam ![]() Jak wróce do domu to na spokojnie wrzucę na maila kilka zdjęć naszej malutkiej ![]() Pozdrawiam was wszystkie bardzo gorąco
|
|
|
|
#1379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
usłyszeć coś takiego od swojego ojca...
|
||
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Boli mnie krzyż i brzuch od rana... Takim ciągłym, irytującym bólem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

Jestem żonką 
też myślałam że wczoraj zacznie się coś dziać, wieczorkiem były jakieś bóle już liczylam że to to.... a tu.... d....pa
) od początku pewni tego, że to jest to.. właściwie od początku już zamieszkaliśmy razem, rozmawialiśmy jak stare dobre małżeństwo, dziecko było tematem codziennym. Tydzień po zaręczynach okazało się, że jestem w ciąży.. Cieszyliśmy się bardzo, chociaż planowaliśmy po ślubie, ale że wyszło jak wyszło wcześniej to tym bardziej się cieszyliśmy

Kazano odstawić chusteczki to może to któryś wina? Bo używaliśmy kilka rodzai 

za kolejny tydzień 

także 60 ml beblilonu + cyc = 5h spania w nocy