|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Dzisiaj byłam świadkiem dziwnego zachowania.
Byłam sobie w lumpeksie. Przerzucam wieszaki, oglądam ciuchy i nagle słyszę jak jakaś baba mówi do swojego na oko 15-letniego syna: "-Nie wyjdziesz stąd jak nie weźmiesz jeszcze przynajmniej jednej pary spodni!! -Ale mi się już żadne nie podobają -Weź te!! (i wciska mu jakieś na siłę) -Ta bluzę też masz wziąć!! (i pokazuje mu jakąś szkaradę) -Ale ja nie będę w niej chodził. -Aaa bo Ty wszystko tylko czarne i szare. Jak depresant jakiś. Jesteś taki młody, MUSISZ w kolorowych ciuchach chodzić. -Jak chcesz mi kupić jakąś bluzę to wezmę tą -Natą absolutnie nie wyrażam zgody. Masz wziąć tą co ja mówię. To wszystko mówiła krzycząc, aż ja i inne babki rzuciły jakimś komentarzem w jej stronę, ale się nie przejęła i dalej wydzierała na chłopaka. Na szczęście chłopak o tyle postawił na swoim, że wolał nie wziąć nic zamiast tych jej ohydztw, które mu wybierała.
|
#2162 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A zachowanie jego matki było koszmarne
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym moją babcię widziała. Też należy do osób, które z upodobaniem układają innym życie łącznie z dietą i ubraniami. Dodam, że o gustach się nie dyskutuje, ale jej pozostawia wiele do życzenia. Dziwią mnie ludzie nie szanujący czyichś wyborów i narzucający swoje zdanie. Żal mi tego chłopaka, że ma taką durną matkę.
|
|
|
|
#2164 |
|
biegam dla Zabawy
|
Trafiłam dzisiaj na taki przypadek męskiego szowinizmu, że aż mnie dotąd trzęsie
.Nie miałam ochoty ustępować, więc stoimy obydwoje. I wtedy się zaczęła masakra - przechodzi 2 gości i stukają się w czoło w i pokazują na mnie, wkurzyłam się, opuszczam szybę i mówię, że ja wjechałam pierwsza i ten pan mnie blokuje, a oni, że skąd, na pewno on był pierwszy, bo wiadomo jak kobiety jeżdżą. Później inny stanął za tym jeepem i zaczął trąbić i też do mnie, że ja na pewno byłam druga. Jeszcze wymyślił, że mam zjechać bliżej aut stojących to może się zmieszczę- taa, jasne, ja mam komuś auto porysować i wina będzie moja.Już nie ważne na jakiego buraka w tym jeepie trafiłam, ale przerażona jestem pozostałymi facetami. Nie widzieli sytuacji, a każdy z góry przyjął, że moja wina, bo jestem kobietą. Później obejrzałam taśmy ze strażnikiem na parkingu i mówi mi, że mam zgłosić policji może coś zrobią, ale pewnie raczej nic to nie da, bo w końcu kolizji nie było- ustąpiłam głupszemu i wycofałam. Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2012-09-15 o 23:06 |
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
Alkaxy nie przejmuj się głupimi ludźmi
Ja byłam kiedyś zmuszona przejechać kilkanaście kilometrów na pierwszym biegu bo auto odmówiło posłuszeństwa w trakcie jazdy i trzeba je było gdziekolwiek odstawić. Starałam się jak najbardziej ułatwić innym wyprzedzanie mnie, ale oczywiście kretynów którzy na mnie trąbili i wyprzedzali pukając się jednocześnie w czoło albo pokazywali mi przez okno środkowy palec ciężko mi zliczyć - jasne, jestem kobietą więc na bank to że jadę na jedynce wynika tylko i wyłącznie z mojej głupoty
|
#2166 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Moim zdaniem 30-35 lat to tak akurat na dziecko. Jeśli moja droga na uczelni potoczy się tak jak bym chciała, to studia skończę mając 27 lat, a możliwa jest obsuwa. Więc niech będzie 28 lat. Po studiach chciałabym zacząć szukać pracy już takiej "normalnej" z dyplomem (bo jakieś tam doświadczenie oczywiście mam), więc pewnie dziecko też po 30-stce. Ale zdarzyć się może oczywiście różnie Niemniej wcale nie krytykuję macierzyństwa po 30-stce, bo uważam, że w obecnych czasach, kiedy żyjemy dłużej, kończy się studia albo dłużej dochodzi do pozycji zawodowej (moja mama w wieku 20-stu lat dostała umowę na czas nieokreślony i mieszkanie; a ja... no cóż), dłużej nie ma się stabilnej sytuacji finansowej, jest normalne, że jednak pewne normy wiekowe się przesuwają. Moja mama urodziła mnie przed 30-stką i byłam jedną z nielicznych, większość rówieśników miała mamy młodsze 8 czy 9 lat od mojej. Ale nigdy mi to nie przeszkadzało i absolutnie bym nie powiedziała, że to było późne macierzyństwo ![]() A, no i co mnie dziwi, to mówienie o swoim facecie "mąż" i "narzeczony". Ale już wyjaśniam kiedy Nie normalnie, kiedy mówimy obcym osobom lub osobom nieznającym naszego męża/narzeczonego o nim, ale wtedy, kiedy żonka czy narzeczona siedzi w otoczeniu znajomych, ten mąż/narzeczony siedzi koło niej, a ona go tak tytułuje Mam koleżankę, która nie mówi o swoim mężu po imieniu tylko właśnie mąż. Ja wiem, jak jej mąż ma na imię, wszyscy wiedzą, więc jakby powiedziała "rozmawiałam z X o tym", to każdy by się zorientował, o kogo chodzi. A ona mówi: "nie wiem, porozmawiam o tym z mężem", "muszę poczekać aż mąż wróci", "ja bym chętnie pojechała, ale mąż pewnie nie będzie chciał". No mnie to dziwi, wydaje mi się to takie nienaturalne
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2012-09-16 o 09:59 |
|
|
|
|
#2167 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#2169 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2170 | |||||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Możesz wyjąć kartę,schować ładowarkę, baterię...---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
No to Ty się nie liczysz Nie popadajmy ze skrajności w skrajność, bo ja nie mówię, że 20-lat to najlepszy wiek, by zachodzić w ciąże... Wg mnie tak samo zły jak 40+ .To prawda, że nie zależy to tylko od wieku, ale nie poruszając już tematu sytuacji finansowej to typowa 45 -latka ma mniej siły fizycznej i wytrzymałości psychicznej niż typowa 30-latka. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
.Jezu, czy możliwość posiadania dziecka świadczy o starości/młodości? ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Poza tym, na Boga: ja nie pisałam, że 35 lat to zły wiek na zachodzenie w ciążę, pisałam o babkach 40+. To duża różnica. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
- mam 20+ lat, jakieś problemy to dla mnie nowość, uczę się radzić sobie z nimi, mam dziecko, studia, mało kasy - ale też realne szanse na poprawę tej sytuacji, po studiach być może znajdę lepszą pracę, itp. Po prostu ze względu na to, że mało przeżyłam mam jeszcze nadzieję , że będzie lepiej.- mam 40+ lat, stałą pracę(nie zawsze świetnie płatną), dzieci w szkole(czyli koszty: książki, ciuchy, itp.), muszę się nimi zająć, zrobić obiad(czy łotewa ), mąż w robocie, doświadczenie życiowe(czytaj: sporo zmartwień już przeżyłam), raczej brak perspektyw, że mi się sytuacja życiowa poprawi.... (plus jest taki, że więcej rąk do opieki nad dzieckiem---> starsze rodzeństwo, oczywiście dla nich nie zawsze jest to plus)---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
|
#2171 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Każda sytuacja ma swoje wady i zalety. 40-letnia kobieta też może sobie poradzić z wychowaniem dziecka
|
|
#2172 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Chyba głównie kobiety tak mówią... I chyba chodzi o to: "Bo wiesz, JA mam męża..."---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|
#2173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2174 |
|
kobieta za ladą
|
mojej mamie bym powierzyła babce tż jakbym już musiala
![]() i jeszcze jedno każdy kiedyś umrze nie mozna zakładać ze lepiej żeby dziecko miało wtedy 50 lat jak ja sie zawinę na tamten świat niż jakby miało 20, ból pozostanie taki sam---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- właśnie sobie siedze przed kompem jedyny wkład dzisiejszy w obiad to zrobienie surówki ![]() nie gotuje codziennie bo dzielimy sie obowiązkami więc nie kazda polka musi gotować
|
#2175 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Tylko tak oszukujecie...Naprawdę nie musicie mi udowadniać, że wy nie co dzień gotujecie obiad/sprzątacie, albo że nie robicie tego wcale. Moja mama np. to robi... ale nie siedzi na wizażu .Co jak co, ale 20-latka nie chciałabym osierocić... 40,50 latek ma już swoją rodzinę, swoje życie... 20-latek na ogół jest jeszcze zależny od rodziców, albo dopiero co ich opuścił więc ta więź jest silniejsza.
|
|
#2176 |
|
kobieta za ladą
|
nie chciałabyś tak samo jak nikt niechciałby to zrozumiałe ja też bym nie chciała
ale kiedy zejde ze świata to już tak anprawde nie ode mnie zależy
|
#2177 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2178 | |||||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2179 | |
|
now or never
|
Cytat:
mag widzę, że mamy podobnie, ja od 6 lat nie mieszkam z rodzicami, ale jak czasem jadę na wekeend to nadal tak jest . :/
|
|
#2180 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Niby tak, ale:
1) jak można zasnąć latem o 20, skoro nawet się jeszcze nie ściemnia ![]() 2) o 20 to niektórzy dopiero życie zaczynają i często było tak, że odwoływała nasze spotkania, bo "już 19, ona niedługo idzie spać", a ja wcześniej po prostu nie mogłam
|
#2181 | |
|
now or never
|
Cytat:
można zasnąć, można nawet o 18ale ja mam pracę, gdzie żeby dojechać musze wcześniej wstać, więc, to godziny mi się przesuwają.
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie takich nie znam. i sama też już się tak przestawiłam, że nawet jeśli muszę wstać o 5, to za Chiny Ludowe nie usnę przed 23-24.
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie słyszałam jeszcze żeby starsi ludzie wśród znajomych i rodziny mówili o sobie mąż, żona- zawsze mój Stasio, Zbyszek, Krystyna. W urzędzie, przy sąsiadce itp. to wiadomo, ale wśród swoich mówi sie po imieniu.
|
|
|
#2184 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Można i o 15, ja czasem robię sobie taką drzemkę... Ale wstaję i potem się kładę koło północy
|
#2185 | |
|
now or never
|
Cytat:
![]() więc staram się w dzień nei spać ...
|
|
#2186 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
chodzę spać o 21, 22 to już jest mój max... A ostatni tydzień chodziłam nawet o 19
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasami siedząc w samochodzie, na parkingu gdy widzę osobę wciskającą się do swojego auta sama proponuję, że odjadę żeby mogła swobodnie wsiąść.
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się przestawiam na sezon zimowy, to muszę naprawdę się postarać, żeby nie przysypiać w fotelu już od momentu, w którym robi się ciemnawo za oknem. Ale na swoje usprawiedliwienie- wstaję wcześnie.
|
|
#2189 | ||
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Cytat:
A ten facet wczoraj jeszcze za mną później leciał na parkingu i krzyczał, że mam nie wyjeżdżać między ludzi i takie tam |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

.
Ja byłam kiedyś zmuszona przejechać kilkanaście kilometrów na pierwszym biegu bo auto odmówiło posłuszeństwa w trakcie jazdy i trzeba je było gdziekolwiek odstawić. Starałam się jak najbardziej ułatwić innym wyprzedzanie mnie, ale oczywiście kretynów którzy na mnie trąbili i wyprzedzali pukając się jednocześnie w czoło albo pokazywali mi przez okno środkowy palec ciężko mi zliczyć - jasne, jestem kobietą więc na bank to że jadę na jedynce wynika tylko i wyłącznie z mojej głupoty

potoczy się tak jak bym chciała, to studia skończę mając 27 lat, a możliwa jest obsuwa. Więc niech będzie 28 lat. Po studiach chciałabym zacząć szukać pracy już takiej "normalnej" z dyplomem (bo jakieś tam doświadczenie oczywiście mam), więc pewnie dziecko też po 30-stce. Ale zdarzyć się może oczywiście różnie