Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 10:24   #3271
patinkas
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Mam nadzieje że przeżyje do wtorku.
Boli i mam wrażenie że już większy obszar i gorące!
Różne myśli chodzą mi po głowie....czytałam ze podobne objawy ma także ropień piersi...ale żeby ginekolog nie rozoznał ? hmm
Miłego dnia!
Stary 2012-09-15, 11:39   #3272
gwendolinka
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
gwen to gdzie jedziesz i na ile? aaaa i te spodnie z suwaczkami zrobiłaś już?
No wlaśnie nie zrobiłam . Znów mi z głowy wyleciało Poza tym przechodzę systematycznie ciężkie efekty menstruacji więc nie chce mi się wbijać w te wąskie spodnie
Jadę do Kusadasi w Turcji na tydzień. Jakie są aquaparki Już ze dwa obczaiłam. Ogólnie będę wygrzewać dupę ... już siebie tam widzę na long beach po parasolem... a jeszcze 10 dni!!! muszę czekać. Może jeszcze uda mi się zrzucić ze dwa kg Jak myślicie ? jest szansa?

- 18.04.2011 Dr ES
325 Hp ESy florESy (.)(.)
gwendolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 12:02   #3273
jooasi
Wtajemniczenie

jest szansa złapać szympansa Gwen daj sobie spokój bo się namęczysz z tymi 2kg a z wakacji wrócisz plus 4 bo tam dietą nie będziesz przecież się katować i ciałko bedzie chciało z nawiązką odzyskać to co mu zabrałaś. gdyby moje chciało wciąż być tak jędrne jak 20 paro latki to wcale by się tymi kg nie przejmowała bo krągłości są seksi
Stary 2012-09-15, 12:04   #3274
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gwendolinka Pokaż wiadomość
No wlaśnie nie zrobiłam . Znów mi z głowy wyleciało Poza tym przechodzę systematycznie ciężkie efekty menstruacji więc nie chce mi się wbijać w te wąskie spodnie
Jadę do Kusadasi w Turcji na tydzień. Jakie są aquaparki Już ze dwa obczaiłam. Ogólnie będę wygrzewać dupę ... już siebie tam widzę na long beach po parasolem... a jeszcze 10 dni!!! muszę czekać. Może jeszcze uda mi się zrzucić ze dwa kg Jak myślicie ? jest szansa?
Gwen szansa jest...regularne pozywne ale nie zapychajace posilki bez podjadania...no czasem cos ale nie co chwile. Daje efekty np u mnie,sportu zadnego no chyba ze latanie za dzieckiem a waga spadla i sie utrzymuje.
Stary 2012-09-15, 12:06   #3275
jooasi
Wtajemniczenie

Patinkas napisz priva do Mya, ona się coś ostatnio nie pojawia a jest jedyną osobą która może coś Ci podpowiedzieć. to co opisujesz mi kojarzy się tylko z zapaleniem piersi, miałam takie coś przy zastoju mleczka jak karmiłam córe.
Stary 2012-09-15, 12:10   #3276
Olivkaa200
Zakorzenienie

Gwen jakos pusto tu ostatnio a urlopu zazdroszcze kurcze tez by mi sie przydal taki mialam ciezki okres w te wakacje 10 dni szybko zleci fotki oczywiscie cykaj jak najwiecej

glowa mi zaraz peknie jakis koszmarta pogoda jest dobijajaca i chyba jeszcze dobija mnie fakt ze za 2 tygodnie plecak na plecy i na uczelnie bede zapierniczacnie moge sie doczekac

milego dnia kobietki ide chate ogarnac bo dzis zwalenisko chlopow w domu bede miala. Cycki musze ladnie wystroictak ciekawea jestem czy ludzie cos widza tak mnie to ciekawi ze nie macie pojecia ale chyba nie. Ogolnie kolezanki mam 2 ktorym pokazywalam piersi to zachwycone mowia ze nie widac zeby ktos tam majstrowal to chyba dobrze

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 16:11   #3277
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patinkas Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że przeżyje do wtorku.
Boli i mam wrażenie że już większy obszar i gorące!
Różne myśli chodzą mi po głowie....czytałam ze podobne objawy ma także ropień piersi...ale żeby ginekolog nie rozoznał ? hmm
Miłego dnia!
Witam cieplutko bidulko
Doczytałam, że jedziesz do swojego dr - więc już niedługo sprawa się wyjaśni.
Skoro gin dał Ci antybiotyk to musiał podejrzewać naciek zapalny który z czasem przeobraża się właśnie w ropień piersi. Niestety często się zdarza, że antybiotyk nie jest wystarczający i sprawy nie zakończy- i wtedy z nacieku robi się ropień, czasem z przetoką
Czy masz jakiś wyciek z brodawki? zmienioną skórę na piersi? wciągniętą? czy węzły chłonne pod pacha masz powiększone? z pewnością gin wszystko to sprawdził i wykluczył inne zmiany.
Nie martw się Twój lekarz będzie wiedział co to jest i jak Ci pomóc i wszystko skończy się dobrze.

A i jeszcze dodam, że przykurcz torebki byłby widoczny na USG piersi- czytałam, że robiłaś i że nie było żadnych zmian w tkance.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gwendolinka Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100% z Jooasią że o 2 kg za dużo młodego ciałka to tyle co nic Kusadasi ale fajnie, zaraz sobie luknę gdzie to jest dokładnie.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Gwen jakos pusto tu ostatnio a urlopu zazdroszcze kurcze tez by mi sie przydal taki mialam ciezki okres w te wakacje 10 dni szybko zleci fotki oczywiscie cykaj jak najwiecej

glowa mi zaraz peknie jakis koszmarta pogoda jest dobijajaca i chyba jeszcze dobija mnie fakt ze za 2 tygodnie plecak na plecy i na uczelnie bede zapierniczacnie moge sie doczekac

milego dnia kobietki ide chate ogarnac bo dzis zwalenisko chlopow w domu bede miala. Cycki musze ladnie wystroictak ciekawea jestem czy ludzie cos widza tak mnie to ciekawi ze nie macie pojecia ale chyba nie. Ogolnie kolezanki mam 2 ktorym pokazywalam piersi to zachwycone mowia ze nie widac zeby ktos tam majstrowal to chyba dobrze

Hihi no jasne że dobrze- jeśli oczywiście mówią do tego że są śliczne No bo jak się zrobi i nic nie widać, albo jak nadal straszą to nie chyba nie za dobrze A tak w ogóle dzień doberek A co Ty za imprezkę dziś masz że same chłopy będą

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-09-15 o 15:58
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 16:12   #3278
patinkas
Raczkowanie

MyaDiva. Dziękuje. Może naprawde niema torebki, niewiedziałam że USG by wykazało.
Naprawde mi lżej!
Okaże sie na wizycie.
Byle mogły zostać!
Stary 2012-09-15, 16:22   #3279
MyaDiva
Zakorzenienie

Lecę teraz namierzyć kto ma nowe zdjęcia

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez patinkas Pokaż wiadomość
MyaDiva. Dziękuje. Może naprawde niema torebki, niewiedziałam że USG by wykazało.
Naprawde mi lżej!
Okaże sie na wizycie.
Byle mogły zostać!
O super , że jesteś nie martw się - gdyby było to coś poważnego to byś już o tym wiedziała. Byłaś na USG i oglądał Cię gin- skoro nie masz skierowania na dalsze badania pewnie na prawdę chodzić tylko o naciek zapalny. Przykurcz torebki możesz wykluczyć nacieki płynów pod/w obrębie implantu też by wyszły jak i inne poważne choroby piersi nie związane z implantem Będzie dobrze , oby do wtorku

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-09-15 o 16:24
Stary 2012-09-15, 18:47   #3280
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarsis87 Pokaż wiadomość
Miałam cięcie na tej samej bliźnie pod piersią

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Ta torebka to postrach.
Czułam tylko dyskomfort jak naciągałam mięśnie ale nic mnie nie bolało i to jest najdziwniejsze.
Najbardziej charakterystyczny objaw to obie piersi miałam już miękkie a po 3 miesiącach jedna pierś zrobiła mi się twarda i większa.
Cytat:
Napisane przez Katarsis87
Jestem załamana
Chyba się poryczę bo już nie widzę wyjścia.
Operacje miałam 3 miesiące temu zdjęcia wrzuciłam do albumu.
3 dni temu zauważyłam, że jedną pierś mam bardziej wypełnioną, później wrzucę zdjęcie.
Mam jeszcze nadzieję, że to przez to, że np może mięsień się rozluźnił i że druga pierś zrobi się też taka pełna, ale czuję się coraz gorzej psychicznie... nie wiem co dalej zrobić.

Witaj Katarsis
Znalazłam Twój stary post z kwietnia bo tak coś mi świtało , że Ty się kiedyś skarżyłaś na jedną większą pierś. I to właśnie w tej miałaś przerost torebki? Kołatało mi też coś w głowie, że się uderzyłaś w pierś i krew Ci leciała z blizny- ale znalazłam, że to nie Tobie a Twojej koleżance się przytrafiło.
Najważniejsze, że już po wszystkim- oby było już wszystko dobrze

Stary 2012-09-15, 20:38   #3281
anne001
Raczkowanie

Dzień Dobry Diewczynkiiiii Witam wszystkie
Stary 2012-09-16, 00:36   #3282
anne001
Raczkowanie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06628.jpg (41,5 KB, 82 załadowań)
Stary 2012-09-16, 10:29   #3283
blondi2302
Przyczajenie

hej dziewczyny!jestem tu nowa i chciałabym powiększyć piesi.Czy zna ktoś dobrego chirurga plastycznego w Poznaniu lub okolicy?Bardzo proszę piszcie na priv.Z góry Dziękuję

Edytowane przez blondi2302
Czas edycji: 2012-09-16 o 11:10
blondi2302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 12:09   #3284
Darling15
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

anne001 śliczne zdjęcie. Ale masz super figurę!
Darling15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 12:26   #3285
Katarsis87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Katarsis87
Jestem załamana
Chyba się poryczę bo już nie widzę wyjścia.
Operacje miałam 3 miesiące temu zdjęcia wrzuciłam do albumu.
3 dni temu zauważyłam, że jedną pierś mam bardziej wypełnioną, później wrzucę zdjęcie.
Mam jeszcze nadzieję, że to przez to, że np może mięsień się rozluźnił i że druga pierś zrobi się też taka pełna, ale czuję się coraz gorzej psychicznie... nie wiem co dalej zrobić.

Witaj Katarsis
Znalazłam Twój stary post z kwietnia bo tak coś mi świtało , że Ty się kiedyś skarżyłaś na jedną większą pierś. I to właśnie w tej miałaś przerost torebki? Kołatało mi też coś w głowie, że się uderzyłaś w pierś i krew Ci leciała z blizny- ale znalazłam, że to nie Tobie a Twojej koleżance się przytrafiło.
Najważniejsze, że już po wszystkim- oby było już wszystko dobrze
Katarsis87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 14:09   #3286
Fuksja132
Raczkowanie

Anne001 cześć cześć Masz super figurkę

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Nie wiedziałam, że Darling też Ci to napisałą
Stary 2012-09-16, 15:06   #3287
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Cycki musze ladnie wystroictak ciekawea jestem czy ludzie cos widza tak mnie to ciekawi ze nie macie pojecia ale chyba nie. Ogolnie kolezanki mam 2 ktorym pokazywalam piersi to zachwycone mowia ze nie widac zeby ktos tam majstrowal to chyba dobrze

No właśnie, a jak z reakcją otoczenia? Bo wiadomo, że chirurgia plastyczna to temat kontrowersyjny, a szczerze, to chciałabym uniknąć komentarzy, że np nie mam na co pieniędzy wydawać itp. Jak było w Waszym przypadku? Miłego dnia
Saba08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 15:43   #3288
jwoww92
Przyczajenie

Jakiej firmy najlepsze są staniki po operacji?
jwoww92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 16:03   #3289
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jwoww92 Pokaż wiadomość
Jakiej firmy najlepsze są staniki po operacji?
hej nie ma najlepszych stanikow przede wszystkim wazne jest to u kogo masz op bo kazdy lekarz preferuje rozne stanikija np mialam top przez jakis czas potem stanik triumpha a czasami dostajesz stanik od lekarzamasz juz termin op??
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 18:47   #3290
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
No właśnie, a jak z reakcją otoczenia? Bo wiadomo, że chirurgia plastyczna to temat kontrowersyjny, a szczerze, to chciałabym uniknąć komentarzy, że np nie mam na co pieniędzy wydawać itp. Jak było w Waszym przypadku? Miłego dnia
U mnie nikt sie nie orientuje ze mialam operacje ogolnie z tym sie nie kryje. Tzn nie chodze i nie opowiadam kazdemu ze mialam operacje ale bliskim osobom powiedzialam i nigdy nie uslyszalam zlego slowa.

12.07.2012r.

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Stary 2012-09-16, 19:50   #3291
Katarsis87
Raczkowanie

Cytat:
Witam cieplutko bidulko
Doczytałam, że jedziesz do swojego dr - więc już niedługo sprawa się wyjaśni.
Skoro gin dał Ci antybiotyk to musiał podejrzewać naciek zapalny który z czasem przeobraża się właśnie w ropień piersi. Niestety często się zdarza, że antybiotyk nie jest wystarczający i sprawy nie zakończy- i wtedy z nacieku robi się ropień, czasem z przetoką
Czy masz jakiś wyciek z brodawki? zmienioną skórę na piersi? wciągniętą? czy węzły chłonne pod pacha masz powiększone? z pewnością gin wszystko to sprawdził i wykluczył inne zmiany.
Nie martw się Twój lekarz będzie wiedział co to jest i jak Ci pomóc i wszystko skończy się dobrze.

A i jeszcze dodam, że przykurcz torebki byłby widoczny na USG piersi- czytałam, że robiłaś i że nie było żadnych zmian w tkance.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Zgadzam się w 100% z Jooasią że o 2 kg za dużo młodego ciałka to tyle co nic Kusadasi ale fajnie, zaraz sobie luknę gdzie to jest dokładnie.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

[/U]
Hihi no jasne że dobrze- jeśli oczywiście mówią do tego że są śliczne No bo jak się zrobi i nic nie widać, albo jak nadal straszą to nie chyba nie za dobrze A tak w ogóle dzień doberek A co Ty za imprezkę dziś masz że same chłopy będą

Moje zgrubienie torebki niestety nie było widoczne na USG
Stary 2012-09-16, 20:03   #3292
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to w tej większej miałam zgrubienie torebki i płyn.
A przypomnij jeśli możesz- czy Ty byłaś na kontroli właśnie w tamtym momencie.Tzn w okolicach 3 msc jak zauważyłaś, że dzieje się coś dziwnego i pierś się powiększa? I jeśli tak to co mówił lekarz- robiłaś wtedy USG ? Potem, po 3 msc, zniknęłaś z forum więc nie wiemy jak Twoja historia potoczyła się dalej, jak zareagował lekarz, jak Ci pomógł i przez co przeszłaś. Czy teraz bierzesz lek który ma zapobiec nadbudowie tkanki? I czy widziałaś po operacji tą tkankę którą lekarz usunął?
Cieszę się, że jesteś w tak dobrej formie- zwłaszcza psychicznej. I życzę oby Twoje kłopoty na tym się skończyły.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Moje zgrubienie torebki niestety nie było widoczne na USG
O właśnie o to pytałam. A w którym miesiącu robiłaś USG- i jeśli nie było widoczne skąd lekarz wiedział że to była torebka skoro USG tego nie potwierdziło???Powiem, że troszkę to zastanawiające

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
U mnie nikt sie nie orientuje ze mialam operacje ogolnie z tym sie nie kryje. Tzn nie chodze i nie opowiadam kazdemu ze mialam operacje ale bliskim osobom powiedzialam i nigdy nie uslyszalam zlego slowa.
no jak nie usłyszłaś raz że małe

Stary 2012-09-16, 20:13   #3293
jwoww92
Przyczajenie

tak, 20.09 robię, Pani doktor mowi zebym kupila z triumpha sportowy. ale zastanawiam się czy są jeszcze jakies inne dobrze ale troszkę tańsze
jwoww92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 20:30   #3294
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
no jak nie usłyszłaś raz że małe
a no tak zapomnialam
Ale ogolnie nikt nie poznaje ze cos robilam z piersiami(albo w sumie nic nie mowia) nie wiem jak to jest bo ludzie mysle nie powiedza mi w oczy czy cos robilam a sama nie wejde i nie zapytam czy widac ze cycki powiekszylamwiec ciezko okreslic reakcje otoczenia-ogolnie nie slyszlam od nikogo ze cos tam robilam wiec chyba jest dobrze
No Mya widzialas moje piersi i co wcale giganty nie sa na moje oko male sredniaczki

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Aaa i bym zapomniala musze sie pochwalic mam juz 99cm w biuscie doszly mi 2 cm

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
tak, 20.09 robię, Pani doktor mowi zebym kupila z triumpha sportowy. ale zastanawiam się czy są jeszcze jakies inne dobrze ale troszkę tańsze
Ja na stanikach bym nie oszczedzlakup sobie jeden narazie sportowiec a po czasie kupisz sobie inny tanszy. Jak dla mnie stanik z triumpha jest rewelacja tylko ja mam model trophy n. A podtrzymanie piersi dobrze po operacji jest wazne a nawet bardzo wazne

12.07.2012r.

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Stary 2012-09-16, 21:26   #3295
tasha2
Raczkowanie

Dziewczyny troche mnie martwi ze nie mam czucia w prawym sutku... Ktoras tez tak miala? Boje sie ze to juz tak na amen zostanie Slyszalam ze jest to permanentne jezeli dr umieszcza implant podmiesniowo i nacina miesien (wtedy tez i nerw moze nieumyslnie przeciac a to podobno maly nerw wiec ciezko go zlokalizowac podczas operacji), podobno jezeli dr tylko podnosi miesien a nie przecina to wtedy jest wieksza szansa na powrot czucia w sutku....Dzieczyny od dr E.S. Wiecie moze czy ona przecina czy tylko podnosi miesien? Wczesniej nawet nie myslalam zeby o to zapytac ale teraz minelo 7 tyg a sutek nie wraca do normy
Stary 2012-09-16, 21:35   #3296
magdalen_32
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anne001 Pokaż wiadomość
Anneoo1

Laseczka jesteś!

Wakacje pewnie się udały! z takim fajnym biuścikiem !!!!
magdalen_32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 21:44   #3297
Elminio
Raczkowanie

Witam Was kobiety! To mój pierwszy wpis i mam nadzieję, że nie ostatni. Dzisiaj moja córka kończy 3 miesiące Jestem szczęśliwą mamą trójki dzieci, ale nieszczęśliwą kobietą... powód jest oczywisty - piersi. Mam ogromny kompleks na tym punkcie - kiedyś miałam piękne, duże D, po dwóch ciążach C z silikonową wkładką w staniku... po trzeciej aż się boję myśleć. Jestem zmęczona tym udawaniem, potrzebuję wsparcia, osób które mnie zrozumieją, czuję żal do męża, że mówi mi, że jestem piękna, a w historii widzę, że oglądał biust natalii siwec itp. Planuję powiększenie biustu w maju 2013, powiedziałam mężowi i rodzinie - ich reakcja była okropna. Mam nadzieję, że znajdę tu siłę i mi też się uda. Proszę Was o rady - chciałabym operować się w Warszawie, ale czytając Wasze wpisy tą najbardziej znaną klinikę A.S. już wykluczyłam. Jeśli nie tam, to gdzie??? Ciągle robię wszystko dla innych, teraz będzie mój czas. Malutka się wierci, więc czas na mnie. Pozdrawiam Was ciepło i podziwiam. E.
Elminio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:08   #3298
jooasi
Wtajemniczenie

Elminio witamy
pewnie, że u nas znajdziesz wsparcie i to jakie z wielkimi wątpliwościami i brakiem zrozumienia ze strony otoczenia wpadłam tu ponad rok temu a teraz już cycuszki od 10mc mam też jestem mamą trójki dzieci wykarmionych piersią więc wiem co to za ból i co zostaje w staniku. te cycki to jest nasza nagroda nie przejmuj się otoczeniem i tak większość z nich się nie połapie co zrobiłaś a mąż po fakcie będzie zachwycony i zakochany w Twoim nowym wizerunku wiem po sobie, mój niby akceptował a w gabinecie przy lekarzu strzelił, że plastikowe protezy chce sobie wsadzić i po co jak on kocha to co ma może i kochał ale teraz kocha bardziej, wciąż ich dotyka, zagląda i widze ile im czasu poświęca także główka do góry i częściej zaglądaj, opowiedz o sobie, o swoich oczekiwaniach, postaramy się pomóc

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Tasha zanik czucia całkowity bądź częsciowy jest bardzo częsty po naszej operacji. na razie nie masz się czym martwić, połączenia nerwowe odbudowują się do roku, warto jest stymulować suteczki aby nerwy łatwiej znalazły drogę, muskając, głaszcząc, podszypując, ciepło-zimno i co fantazja podpowie u mnie pół roku były częsciowo niewrażliwe a częściowo wręcz bolesne, teraz zostało mi jedno miejsce na prawym sutku około 1cm kwadratowego, które pobolewa przy dotyku i go nie lubi a reszta jest super.
Stary 2012-09-16, 22:32   #3299
Elminio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jooasi Pokaż wiadomość
Elminio witamy
pewnie, że u nas znajdziesz wsparcie i to jakie z wielkimi wątpliwościami i brakiem zrozumienia ze strony otoczenia wpadłam tu ponad rok temu a teraz już cycuszki od 10mc mam też jestem mamą trójki dzieci wykarmionych piersią więc wiem co to za ból i co zostaje w staniku. te cycki to jest nasza nagroda nie przejmuj się otoczeniem i tak większość z nich się nie połapie co zrobiłaś a mąż po fakcie będzie zachwycony i zakochany w Twoim nowym wizerunku wiem po sobie, mój niby akceptował a w gabinecie przy lekarzu strzelił, że plastikowe protezy chce sobie wsadzić i po co jak on kocha to co ma może i kochał ale teraz kocha bardziej, wciąż ich dotyka, zagląda i widze ile im czasu poświęca także główka do góry i częściej zaglądaj, opowiedz o sobie, o swoich oczekiwaniach, postaramy się pomóc

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Tasha zanik czucia całkowity bądź częsciowy jest bardzo częsty po naszej operacji. na razie nie masz się czym martwić, połączenia nerwowe odbudowują się do roku, warto jest stymulować suteczki aby nerwy łatwiej znalazły drogę, muskając, głaszcząc, podszypując, ciepło-zimno i co fantazja podpowie u mnie pół roku były częsciowo niewrażliwe a częściowo wręcz bolesne, teraz zostało mi jedno miejsce na prawym sutku około 1cm kwadratowego, które pobolewa przy dotyku i go nie lubi a reszta jest super.
Od tej pory zdanie "te cycki to jest nasza nagroda" jest moją mantrą. Dziękuję jooasi, obserwowałam Wasze forum cz 7. Obecnie jestem 3 miesiące po porodzie, każde dziecko rodziłam "siłami natury" i wiem czym jest ból. Liczę się z tym, że będzie mi towarzyszył. Mam jeszcze 6 kg nadwagi, ale nie dramatyzuje, jestem specjalistką w odchudzaniu i służę radą. Moje wymiary po 2gim dziecku biust... talia 59, biodra 90, wzrost 171 cm, waga 54kg. Dobijam do 30stki. Pokrótce - środki finansowe posiadam, chciałabym mieć implanty anatomiczne, chciałabym mieć większe - ale nie wielkie - naturalnie wyglądające piersi. Chyba najbardziej boję się BLIZN i rekonwalescencji po operacji. Napiszcie proszę ile po zabiegu można wykonywać normalne czynności w stylu podnoszenie rąk, swobodne poruszanie. W tym tygodniu "pochwalę się" Wam tym co mam, a swoją drogą nigdy nie widziałam swoich piersi na zdjęciu. Zależy mi przede wszystkim na dobrym lekarzu i na ZROZUMIENIU kobiet, które są lub były w podobnej sytuacji. Czytałam o powikłaniach, liczę się ze wszystkim, nie boję się i cieszę się, że do Was trafiłam. Mój mąż... najcudowniejszy mężczyzna na świecie - ale nie rozumie mojego kompleksu. Tłumaczy mi (i sobie), że to normalne po karmieniu. Powoli oswaja się z myślą, że nie żartuję. Widzi, że jest mi źle. Wiem, że będzie mnie wspierał. Mimo wszystko robię to przede wszystkim dla siebie. Ale się rozpisałam - małe wypracowanie Czuję się dziś naprawdę dobrze
Elminio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 23:09   #3300
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz- ale to jest i tak ta tańsza opcja bo profesjonalny stanik pooperacyjny kosztuje w granicach 200zł. A ten sportowiec kupisz już do 100zł- jest wygodny i odpowiedni na te pierwsze miesiące. Do tego jakościowo jest dość solidny i będzie Ci służył przez długie miesiące cały czas spełniając swoje zadanie.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
a no tak zapomnialam
Ale ogolnie nikt nie poznaje ze cos robilam z piersiami(albo w sumie nic nie mowia) nie wiem jak to jest bo ludzie mysle nie powiedza mi w oczy czy cos robilam a sama nie wejde i nie zapytam czy widac ze cycki powiekszylamwiec ciezko okreslic reakcje otoczenia-ogolnie nie slyszlam od nikogo ze cos tam robilam wiec chyba jest dobrze
No Mya widzialas moje piersi i co wcale giganty nie sa na moje oko male sredniaczki

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Aaa i bym zapomniala musze sie pochwalic mam juz 99cm w biuscie doszly mi 2 cm

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Ja na stanikach bym nie oszczedzlakup sobie jeden narazie sportowiec a po czasie kupisz sobie inny tanszy. Jak dla mnie stanik z triumpha jest rewelacja tylko ja mam model trophy n. A podtrzymanie piersi dobrze po operacji jest wazne a nawet bardzo wazne
tak,tak widziałam Twoje maluszki- hihi no i wcale na maluszki mi nie wyglądały No a teraz proszę-99cm ja Cię jakie mikruski Olivko- jesteś niemożliwa
A co do staniczka to zgadzam się w 100%- potem można oszczędzać ale na początku po prostu nie wolno!!

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez tasha2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny troche mnie martwi ze nie mam czucia w prawym sutku... Ktoras tez tak miala? Boje sie ze to juz tak na amen zostanie Slyszalam ze jest to permanentne jezeli dr umieszcza implant podmiesniowo i nacina miesien (wtedy tez i nerw moze nieumyslnie przeciac a to podobno maly nerw wiec ciezko go zlokalizowac podczas operacji), podobno jezeli dr tylko podnosi miesien a nie przecina to wtedy jest wieksza szansa na powrot czucia w sutku....Dzieczyny od dr E.S. Wiecie moze czy ona przecina czy tylko podnosi miesien? Wczesniej nawet nie myslalam zeby o to zapytac ale teraz minelo 7 tyg a sutek nie wraca do normy
ojej- a gdzie Ty to wyczytałaś? brzmi groźnie nawet bardzo podaj źrodło poczytamy
Wiesz- chyba bardziej mięśnia nie można pociąć niż podczas umiejscowienia pod mięsień a nie podmięśniowo. I ciekawe o jaki JEDEN nerw chodzi ? i jak to podnosi a nie przecina ? hihi a podobno to u nas bzdury się wypisuje
A o czucie się nie martw- bo nawet do kilku msc/roku może się odbudowywać Więc na razie nie ma powodu do zmartwień Jooasia już pięknie napisała co możesz robić by sobie pomóc - piórko w dłoń i działaj cierpliwie

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Elminio -trafiłaś świetnie. To jest najlepsze miejsce gdzie znajdziesz zrozumienie i potwierdzenie. Hihi zresztą nikt z bliskich nie będzie miał tyle cierpliwości i sił by gadać o cyckach przez kolejne parę msc w przeciwieństwie do Ciebie. Więc zostań z nami , będzie nam bardzo miło.
Ja rozumie Cię świetnie- przeszłam dokładnie to samo z dwoma różnicami- operacje zrobiłam kilka lat po ciąży- o kilka za późno, nie wiem jak mogłam chodzić z takimi piersiami tyle czasu!!!!!!! hihi no i niestety ja nie wykreśliłam "tej" kliniki . Więc Ty jesteś na bardzo dobrej drodze.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości