Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-16, 08:46   #4471
joanna200
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

ja Ci dam sztuczny!
Hihih jak mi padnie (tfu, tfu) to też zrobię fotkę i się przekonasz, że był najprawdziwszy z prawdziwych...
hihih.. taki żarcik..
sama mam sztucznego, bo jak mi kwiatki przekwitają i np przez kilka miesięcy nie ma nic, to wbijam sztucznego i też jest piękny..

Cytat:
jakieś typy z karocą dla maluszka?
ja ciągle za tym xlanderem jestem - wczoraj o mało babeczki w markecie nie zapytałam jak się wózek sprawuje... następnym razem jak jakąś spotkam nie będę się już czaić tylko ją przyatakuję
mnie tak babka pod kościołem zaatakowała i pół godziny za mną łaziła z ojcem i matką.. jakaś maskara.. hihihi..

Lunka tak ona ma taką minę.. wtedy jest taka skupiona.. nawet jak prywatnie do niej do gabinetu chodzę to też się zdarzy.. czasem mnie przeraża..

dzień dobry..
trzeba wstać.. niestety..

polećcie mi jakąś aptekę internetową dobrą..
aha i jeszcze jedno mam pytanie.. macie jakieś pomysły na prezent z okazji 25 rocznicy ślubu rodziców? Mam totalną pustkę.. a nie chcę kupować jakichś niepotrzebnych badziewi..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 09:19   #4472
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie miałyście USG genetyczne? Przez brzuch i dopochwowe? Czy tylko przez brzuch?
Szczerze nie bardzo chciałabym mieć dopochwowe przy TŻ nie dlatego że się go wstydze, no bo niby jak, jak dziecko w drodze ale badanie przy nim napewno mnie troche zawstydzi
ja miałam najpierw przez brzuch ale potem jeszcze dopochwowe - gin sobie chciała potwierdzic pomiary wykonane przez brzuch. Ale pomimo małego gabinetu, było to w miarę dyskretnie - siedziała na krzesełku pomiędzy mną i Tżtem, więc większość przysłaniała Poza tym byłam w sukience, więc też się zawsze można przysłonić w trakcie badania
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
scina mnie co godzine....

od 10 tc mam przez brzuch (juz dwa)... moze przez te krwawienia?
jak poprosilam wczesniej, by konkubent mogl wejsc, to doktork cyry robil straszliwe - tak mnie zaslanial takim szerszym recznikiem papierowym (zawsze w kieckach chodze na badanie - rozpinanych z przodu, wiec moglby poly zarzucic...)
o, to bardzo szybciutko Myślę, że faktycznie przez krwawienia. Ja jak byłam teraz w szpitalu w 13 tyg to jeszcze oprócz tego że przez brzuch to bylo tez dopochwowo
Jestem ciekawa jak to będzie u mojej gin za 1,5 tygodnia... będę wtedy w końcówce 15 tygodnia, ale w tym gabinecie w którym mnie przyjmuje nie ma "normalnej" kozetki
Cytat:
i po co to napisałaś? ? ?
teraz będę musiała je sprawdzić
Sama się ukarzę
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cisza... zero rozmów o Porodach!

Ledwo zipię z przejedzenia. Zaczynamy 14 tydzień i mam 0,5 kg do przodu Dzidzia po domowej pizzy pomiziała mnie po brzuszku

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Niestety oba. Byłam z TŻ i po 1 części przesiadł się sam dalej, do biurka lekarza.
Powiedzcie, płacicie coś za płytę CD i zdjęcia ginowi po USG??
USG mam darmowe.
ja była prywatnie. Płaciłam 150zł i dostałam 4 zdjęcia. O płycie nawet nic nie wspomniała... a my też zapomnieliśmy zapytać
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
2 dni - masakryczne. taka szczesliwa bylam ze nie za duzo a tu nagle w piatek ledwo co do kibleka w pracy zdarzylam. w sumie na przystanku tez za wiata ledwo co z busa wysialam, taka laska z obrzydzeniem na mnie luka, a ja do niej '' no co w ciazy jestem, to chyba normalne''

Cytat:
Normalka.
Gin tłumacztł, że macica to taka piłeczka/balonik na 2 sznureczkach... umocowanych w pachwinach. Balonik w brzuszku trochę lata na boki i ciągnie za sznureczki, aż boli :/
bardzo ładnie Ci wytłumaczył:ehem :
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
ja zamawiam w doz - dbam o zdrowie, bo zamówienie mozna odebrać w dowolnym ich punkcie No i jest w miare tanio
Stary 2012-09-16, 09:43   #4473
alliw
Zadomowienie

[QUOTE=Luna0;36546072]Dziewczyny jakie miałyście USG genetyczne? Przez brzuch i dopochwowe? Czy tylko przez brzuch?
Szczerze nie bardzo chciałabym mieć dopochwowe przy TŻ nie dlatego że się go wstydze, no bo niby jak, jak dziecko w drodze ale badanie przy nim napewno mnie troche zawstydzi

Ja miałam i takie i takie. Ale gabinet był tak urządzony, że leżałam sobie za parawanem, a tż miał swój osobny monitor do oglądania, więc kulturka. Płyty nie dostałam, tylko zdjęcia, w tym foto "ptaszka", jak to określił pan doktor

[QUOTE=joanna200;36554838]

Często zamawiam w Aptece Słonik, mają bardzo duży wybór, jest w miarę tanio i szybko wysyłają towar, tak więc polecam. A o doz też słyszałam że ok.
alliw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 09:55   #4474
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Płyty nie dostałam, tylko zdjęcia, w tym foto "ptaszka", jak to określił pan doktor
kolejny siusiak.
szybciutko u ciebie w ktorym 12 tyg?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 10:02   #4475
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
kolejny siusiak.
szybciutko u ciebie w ktorym 12 tyg?
Nie, nie kolejny, ujawniony ponad dwa tygodnie temu
Badanie miałam w 13 tyg 1d., czyli praktycznie w ostatnim momencie na badanie genetyczne

Zaraz kończę 16 tydzień i powoli robi mnie się coraz więcej
Stary 2012-09-16, 10:23   #4476
Tasia34
Wtajemniczenie

Witam w niedzielny poranek Oj, ja mogłabym dziś spać i spać, ale za długo nie powinnam, bo nie zasnę normalnie wieczorem i kto za mnie jutro do pracy wstanie?

Cytat:
Gin tłumacztł, że macica to taka piłeczka/balonik na 2 sznureczkach... umocowanych w pachwinach. Balonik w brzuszku trochę lata na boki i ciągnie za sznureczki, aż boli :/
Ale taki "latający balonik" jest i w ciąży i bez ciąży? Bo przecież poza ciążą praktycznie nic tam nie boli? Próbuję sobie wyobrazić to

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja zamawiam w doz - dbam o zdrowie, bo zamówienie mozna odebrać w dowolnym ich punkcie No i jest w miare tanio
Cytat:
Często zamawiam w Aptece Słonik, mają bardzo duży wybór, jest w miarę tanio i szybko wysyłają towar, tak więc polecam. A o doz też słyszałam że ok.
Rozumiem, że w DOZ przy odbiorze w aptece jest darmowe zamówienie, a tym Słoniku ile płaci się za dostawę?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 10:30   #4477
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Ale taki "latający balonik" jest i w ciąży i bez ciąży? Bo przecież poza ciążą praktycznie nic tam nie boli? Próbuję sobie wyobrazić to
Może dlatego boli bo teraz ma obciążenie?
W ogóle to dzień dobry Właśnie piekę bułeczki nadziewane twarożkiem z dymką i rzodkiewką

Oo i za dwa dni zaczynamy 14 tydzień czyli drugi trymestr
Że się tak pochwalę

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-16, 10:38   #4478
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

hejka,
u mnie co raz weselej. zawsze mi się głupoty śniły ale teraz to już nieźle.
ostatnio mi się śniło że miałam córkę i próbowałam ja nakarmić i nie wiedziałam jak trzymać główkę a dziś że próbowałam dziecko przewinąć i chwyciłam za nogi i podniosłam do góry tak ze wisiało głową w dół no po prostu bosko
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 10:38   #4479
megi-megi
Zakorzenienie

No teraz macica ciągnie te więzadła, bo się powiększa. Pod sam koniec to dopiero czuć. Cały czas coś ciągnie i bolą pachwiny - miednica się rozchodzi jeszcze.

Boziu - jestem nienażarta dzisiaj, mogę jeść cały czas.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 11:10   #4480
klementyna1
Zakorzenienie

WItam, ja juz po kosciele (oczywiście w środku wytrzymałam tradycyjnie do kazania), będę zaraz gotować rosołek i czekać do 19 na męza z pracy....
Ale za to pyknęłam sobie foty brzucha;p Zaraz dołącze. Ciekawa jestem czy wielkość odpowiednia 14tyg5dni;p Oceńcie same;p Wydaje mi się, ze jeszcze nikt go nie zauważa,a dla mnie jest duży i okrągły
Pierwsza fota w spodniach ciążówkach druga w dresiorach.

o qrde dopiero teraz zauważyłam jakie mam brudne lustro ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1110280.jpg (87,7 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1110282.jpg (85,9 KB, 65 załadowań)

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-09-16 o 11:11
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 11:23   #4481
alliw
Zadomowienie

Cytat:

Rozumiem, że w DOZ przy odbiorze w aptece jest darmowe zamówienie, a tym Słoniku ile płaci się za dostawę?
W Słoniku to zależy, od tego czy wpłata na konto czy za pobraniem, czy pocztą czy kurierem i od wagi przesyłki. Opłaty zaczynają się od 5,9 zł pocztą, kurierem przy wpłacie na konto 14 zł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-16, 11:33   #4482
Vereado
Przyczajenie

Cytat:
heh co gin to opinia. ja mam zakaz kapieli. nawet prycha ma byc niezbyt ciepla.... od poprzedniego tez mialam taki przykaz....
Co do kąpieli w gorącej wodzie, to całkowicie się zgadzam - nie wolno, prysznic tez z umiarem. Ale w sytuacji wjątkowej - tj ból głowy, chwila z cieplejszym prysznicem na karku, myślę ze nie zaszkodzi (nie zmuszam, podpowiadam co sie u mnie sprawdziło).
A co do gin. - mój poprzedni zdawał się nie słyszeć jak go na każdej wizycie błagałam o coś na uśmierzenie zgagi (calutka ciąże mnie dręczyła a leki dostępne bez recepty nic nie pomagały), a teraz okazuje się że leki były, tylko jemu się nie chciało nic z tym robić.
Z resztą, wtedy nie wolno mi było prawie nic - ani za dużo chodzić, ani ćwiczyć, ani za wysoko podnosić rąk, ani ... ech dużo tego było ... , wolno mi było leżeć ...
Teraz już nie jestem taka grzeczna - w granicach zdrowego rozsądku oczywiście.
Z resztą teraz jest dużo więcej zmian - pierwsza i najważniejsza to zmiana gina ... ten przynajmniej mnie niepotrzebnie nie zastrasza
Vereado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 11:44   #4483
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Cytat:
Kawkę strzeliłam - nie pomogła Za tabletki nawet się nie biorę... mam nadzieję, że to jednodniówka...
W ogóle teraz mi przyszło do głowy, że to chyba KAC. Mąż wrócił nad ranem zrobiony jak ta lala... położył się koło mnie i się zaczęło - chrapał, chuchał na mnie, więc wzięłam podusię pod pachę i zwinęłam się do drugiego pokoju... Ale pewnie całe mieszkanie było przesączone % i stąd ból głowy

Jak się patrzy za okno to pogoda piękna - jesiennie się robi na Hucie przez te ilości kasztanowców przy drogach. A jak wyszłam na małe zakupy to mnie chłód prawie zmroził...
Sorceresss ja tak zawsze mam że tż się napije a ja mam kaca i głowa mnie boli cały następny dzień pomimo, iż okna pootwierane to i tak nawdycham się tych % a on wstaje jak gdyby nigdy nic

Cytat:
hihih.. taki żarcik..
sama mam sztucznego, bo jak mi kwiatki przekwitają i np przez kilka miesięcy nie ma nic, to wbijam sztucznego i też jest piękny..

mnie tak babka pod kościołem zaatakowała i pół godziny za mną łaziła z ojcem i matką.. jakaś maskara.. hihihi..

Lunka tak ona ma taką minę.. wtedy jest taka skupiona.. nawet jak prywatnie do niej do gabinetu chodzę to też się zdarzy.. czasem mnie przeraża..

dzień dobry..
trzeba wstać.. niestety..

aha i jeszcze jedno mam pytanie.. macie jakieś pomysły na prezent z okazji 25 rocznicy ślubu rodziców? Mam totalną pustkę.. a nie chcę kupować jakichś niepotrzebnych badziewi..
joanna200 ja korzytsałam ostatnio parę razy z apteki eskulap w sumie przesyłka szybka, jak mieli brak albo potwierdzić zamówienie chcieli to dzwonią. Polecam no i ceny też fajne mają

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
WItam, ja juz po kosciele (oczywiście w środku wytrzymałam tradycyjnie do kazania), będę zaraz gotować rosołek i czekać do 19 na męza z pracy....
Ale za to pyknęłam sobie foty brzucha;p Zaraz dołącze. Ciekawa jestem czy wielkość odpowiednia 14tyg5dni;p Oceńcie same;p Wydaje mi się, ze jeszcze nikt go nie zauważa,a dla mnie jest duży i okrągły

klementyna1 śliczny brzusio lustrem się nie przejmuj

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Dziewczyny takie pytanie bo ja jeszcze nie zorientowana w związku z moimi dolegliwościami dopiero wgłębiam się w ciąże co i jak. Jak jestem w ciąży 8 tygodni i 5 dni czyli jest to 9 tydzień i zaraz zacznę 10 tak?? i tygodnie ciąży liczymy od OM?

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2012-09-16 o 11:46
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 11:45   #4484
Vereado
Przyczajenie

Cytat:
Album ze zdjęciami z radosnych wydarzeń z tych 25 lat.
Stary 2012-09-16, 11:55   #4485
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny takie pytanie bo ja jeszcze nie zorientowana w związku z moimi dolegliwościami dopiero wgłębiam się w ciąże co i jak. Jak jestem w ciąży 8 tygodni i 5 dni czyli jest to 9 tydzień i zaraz zacznę 10 tak?? i tygodnie ciąży liczymy od OM?
Wg mnie jesteś w 9 tc i za 2 dni zaczniesz 10
Ja mam 7t2d, czyli wczoraj zaczęłam 8tc
Ania
Stary 2012-09-16, 12:02   #4486
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
chytrze!!!!
heh ciekawa jestem co wymyslisz z rocznica. moi maja okragla w kwietniu i juz sie boje... myslalam nad jakims weekendem w spa lub czyms takim na co sami w zyciu by nie wpadli (moi rodzice zyja jak amisze jak gdzies jada to najczesciej ekstrim - splyw kajakowy albo inne przygody )

Cytat:
o, to bardzo szybciutko Myślę, że faktycznie przez krwawienia. Ja jak byłam teraz w szpitalu w 13 tyg to jeszcze oprócz tego że przez brzuch to bylo tez dopochwowo
hmmm zaczynam myslec ze to ze mam niewyrazne zdjecia Torreska to nie winna jego ruchliwosci a tego ze nie bylo to badanie dowcipne....

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
idziemy leb w leb

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
u mnie co raz weselej. zawsze mi się głupoty śniły ale teraz to już nieźle.
hehe
ja mam sny rozliczeniowe. jacys ludzie z podstawowki, przyjaciolki z wakacji...

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
mogę jeść cały czas.
a konkretne smaki?

Cytat:
Oceńcie same;p
ksztaltny brzuszek, slicznie sie zaokragla

Cytat:
Napisane przez Vereado Pokaż wiadomość
Teraz już nie jestem taka grzeczna - w granicach zdrowego rozsądku oczywiście.
hehe, ale tez nie jestes wydygana pierworodka

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 12:26   #4487
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Tasia34 dziękujęn

Odnośnie snów to ja po moim ostatnim śnie staram się już czytać jak najmniej o ciąży w granicach potrzeby, śniło mi się że miałam już maleństwo przy sobie i jechałam samochodem dziecko zapięte w foteliku i na podwórku robiłam autem kółko/a i zakupy mi zleciały na dziecko które z tym fotelikiem wypadło z samochodu ja próbowałam je reanimować ale nic nie dało i mi akurat w tym momencie budzik zadzwonił do teraz nie mogę się otrząsnąć po tym śnie a skąd mi się to wzięło to pojęcia nie mam
Ale od tamtej pory nie miałam już takich strasznych snów.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 12:49   #4488
maria28
Kniaginia

Cytat:

Cytat:
To ja już zgłupiałam. Lekarze liczą tylko skończone tygodnie. Ja posługuję się takim wyliczeniem jak lekarz. Wczoraj zaczęłam 13 tydzień i mówię, że jestem w 13 tc, mimo że to 13t2d. Bo inaczej, to już bym mogła się chwalić, że zaczęłam 14 tydzień, czyli II trymestr
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 12:53   #4489
klementyna1
Zakorzenienie

ja jak byłam na wizycie w 7t3d to mi napisała w karcie ciązy, że 7 tydzien, a jak 11t6dni to w karcie mam 11/12 tydzień wiec liczą się chyba te skończone

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-16, 13:07   #4490
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Nie, nie kolejny, ujawniony ponad dwa tygodnie temu
Badanie miałam w 13 tyg 1d., czyli praktycznie w ostatnim momencie na badanie genetyczne

Zaraz kończę 16 tydzień i powoli robi mnie się coraz więcej
ale kolejny u nas na forum.
widze że termin porodu masz tak jak ja

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Że się tak pochwalę

Cytat:
fajnie ci sie brzusio zaokragla

Cytat:

każda tutaj inaczej
ja licze skończone wiec wg mnie jestes w 8 i zaczniesz 9.
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
To ja już zgłupiałam. Lekarze liczą tylko skończone tygodnie. Ja posługuję się takim wyliczeniem jak lekarz. Wczoraj zaczęłam 13 tydzień i mówię, że jestem w 13 tc, mimo że to 13t2d. Bo inaczej, to już bym mogła się chwalić, że zaczęłam 14 tydzień, czyli II trymestr
no ja tak samo licze.

Stary 2012-09-16, 13:12   #4491
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

idziemy leb w leb
Ha to może pójdziemy razem rodzić

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 13:15   #4492
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

ja liczę też skończone, ale liczę od owulacji bo owulację miałam w 25 dniu cyklu.
także ja skończyłam 8 tydzień w środę kończę 9
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 13:51   #4493
Vereado
Przyczajenie

Cytat:
hehe, ale tez nie jestes wydygana pierworodka
no właśnie, i trochę mi żal że wtedy, przez to wydyganie wiele przyjemnego mi umknęło - teraz nadrabiam

Skoro już mowa o snach to moje też są osobliwe ... ostatnio śniło mi się, że szłam miedzą, a tu z nieba nadlatuje jakaś gigantyczna puszka. Z puszki wyskakuje dwóch gości w uniformach i zabierają się za opryskiwanie rosnącej na polu kukurydzy ... tia ... polewali to jakimś kwasem, tak ze od razu paliło roślinki ... a ja z nimi walczyłam ... i do tego pilnowałam jeszcze żeby mój dzieć, pies i małż nie podeszli za blisko żeby im się krzywda nie stała ...
Dzisiaj też było ciekawie, chociaż śnił mi się taki chaos, że trudno to pozbierać z logiczna całość.
Ale przynajmniej śnią mi się kolorowe sny, w pierwszej ciąży śniły mi się tylko czarno-białe i zawsze pola bitew :conf used:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-16, 14:02   #4494
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
ja jak byłam na wizycie w 7t3d to mi napisała w karcie ciązy, że 7 tydzien, a jak 11t6dni to w karcie mam 11/12 tydzień wiec liczą się chyba te skończone
Hehe
Mi lekarz liczy tak, jak wcześniej Oliwce napisałam, że jak mam 7t2d to znaczy, że już skończyłam 7 tygodni, ale jestem w trakcie 8 tc (czyli "w ósmym tygodniu" )
I sensownie jest imho pisać, jak w poście Klementyny - że jak 7t2d, wtedy tydzień 7/8
Ale ja też kręćka dostaję
Maria - mój lekarz by Ci powiedział, że jednak zaczęłaś ten 14 tc

Aha, dziś miałam pierwsze "obejmowanie muszli"
Ania

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2012-09-16 o 14:04
Stary 2012-09-16, 14:18   #4495
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

za odbiór w DOZ nic sie nie płaci
Cytat:

ja troche z duszą na ramieniu szłam dziś usiąść do przodu, bo tylko tam byly wolne miejsca ale w sumie calą msze bardzo dobrze się czulam
A brzusio sliczny
Cytat:

Zarówno ginekolog jak i sam sprzęt usg przyjmuje/pokazuje tygodnie liczone od OM. Więc żeby za jakiś czas się nie pomylić i nie pogubić - lepiej liczyć tak jak gin i sprzęt usg Więc według mnie - jeśli jesteś w 8 tyg 5 dniu, to oznacza że masz skończone 8 tygodni i leci Ci już 5 dzień 9tego tygodnia Więc za 3 dni rozpocznie Ci się 10 tydzień
Cytat:
maria, jeśli jesteś w 13tyg 2dniu, to ja sie nie zgadzam że jesteś w 13 tygodniu Przecież z tego zapisu wynika, że skończyłaś już 13 tygodni. I leci Ci 14 tydzień
Ja w chwili obecnej jestem w 13t 3d i absolutnie i zdecydowanie jestem teraz w 14 tygodniu
A poza tym, jak wylądowalam w szpitalu w 12tyg3 dniu, to gdy lekarze pytali mnie który to tydzień, to ja własnie podawałam im skończone i móiwłam, że skończony 12sty, a oni sami sprawdzali że wg OM to połowa 13 tygodnia i tak też mówili - że jestem w 13 tygodniu (3 lekarzy mnie badało i wszyscy tak mówili) W karcie na łóżku tez miałam wspisany 13 tydzień
Stary 2012-09-16, 15:25   #4496
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
maria, jeśli jesteś w 13tyg 2dniu, to ja sie nie zgadzam że jesteś w 13 tygodniu Przecież z tego zapisu wynika, że skończyłaś już 13 tygodni. I leci Ci 14 tydzień
Ja w chwili obecnej jestem w 13t 3d i absolutnie i zdecydowanie jestem teraz w 14 tygodniu
A poza tym, jak wylądowalam w szpitalu w 12tyg3 dniu, to gdy lekarze pytali mnie który to tydzień, to ja własnie podawałam im skończone i móiwłam, że skończony 12sty, a oni sami sprawdzali że wg OM to połowa 13 tygodnia i tak też mówili - że jestem w 13 tygodniu (3 lekarzy mnie badało i wszyscy tak mówili) W karcie na łóżku tez miałam wspisany 13 tydzień
no ale jak jestęs pierwszy dzien w ciązy to trwa ona 1 dzień a nie już tydzień

Stary 2012-09-16, 15:47   #4497
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też liczę tak, 12 tydzień i 2 dni czyli 12 tydzień, tak samo liczą w szpitalu skąd mój lekarz, pytałam wujka ze szpitala uniwersyteckiego i tak samo tam liczą i uczy tak studentów że liczy się skończone tygodnie i w tym się jest.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-16, 15:57   #4498
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
za odbiór w DOZ nic sie nie płaci

Zarówno ginekolog jak i sam sprzęt usg przyjmuje/pokazuje tygodnie liczone od OM. Więc żeby za jakiś czas się nie pomylić i nie pogubić - lepiej liczyć tak jak gin i sprzęt usg Więc według mnie - jeśli jesteś w 8 tyg 5 dniu, to oznacza że masz skończone 8 tygodni i leci Ci już 5 dzień 9tego tygodnia Więc za 3 dni rozpocznie Ci się 10 tydzień

Dokładnie tak , tak też pisałam wcześniej

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no ale jak jestęs pierwszy dzien w ciązy to trwa ona 1 dzień a nie już tydzień
Jak jestem pierwszy dzień w ciąży (umownie, bo chodzi o pierwszy dzień miesiączki przed zapłodnieniem ) to jest to 0t1d, czyli 1-szy tydzień ciąży
Jeszcze dopiszę - nie to, że już trwa tydzień, ale że pierwszy tydzień właśnie "leci" Czyli jest się "w pierwszym tc"

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

A zresztą to jest tylko kwestia nazewnictwa, zwał jak zwał
Ania

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2012-09-16 o 16:00
Stary 2012-09-16, 16:07   #4499
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

A ja dzis chwilę po północy dostałam tel żę ma przyjechać do szwagierki bo jej wody odeszły i czy popilnuję jej 5 letniej córci... Więc szybko ubrałam na siebie to co miałam i ruszyłam w drogę wpadam tam taka zdyszana a ona spokojna rozluzniona z lekkimi skurczami pojechała i co biedulka męczyła się 7 godzin aż wkońcu lekarz stwierdził że rozwarcie jest już ma tyle duże że można zaczynać ale musieli ją delikatnie naciąć bo mały dość duży 55cm i 3,6 kg ale czuja się dobrze

Jak narazie nie będe jej odwiedzać bo i tak ją wszyscy już zaczynają męczyć ja pójdę na spokojnie jak już w domku będzie...

Sama zresztą też bym nie chciała aby każdy mnie nachodził odrazu po porodzie

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 16:47   #4500
klementyna1
Zakorzenienie

Dziewczyny, co to za cisza przy niedzieli? Ja pojutrze mam wizyte i to póznym wieczorem i już się zaczynam martwić, żeby tylko u maluszka wszystko było dobrze! Jak dla mnie to wizyty co 4 tygodnie za rzadko są, bo po 2 tyg. zaczynam sie niepokoić, ale z drugiej strony zbankrutowałabym Któraś z Was ma jutro lekarza?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości