|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
![]() sama mam sztucznego, bo jak mi kwiatki przekwitają i np przez kilka miesięcy nie ma nic, to wbijam sztucznego i też jest piękny.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Lunka tak ona ma taką minę.. wtedy jest taka skupiona.. nawet jak prywatnie do niej do gabinetu chodzę to też się zdarzy.. czasem mnie przeraża.. ![]() ![]() dzień dobry.. trzeba wstać.. niestety.. ![]() polećcie mi jakąś aptekę internetową dobrą.. aha i jeszcze jedno mam pytanie.. macie jakieś pomysły na prezent z okazji 25 rocznicy ślubu rodziców? Mam totalną pustkę.. a nie chcę kupować jakichś niepotrzebnych badziewi.. ![]()
![]() |
![]() |
#4472 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jestem ciekawa jak to będzie u mojej gin za 1,5 tygodnia... będę wtedy w końcówce 15 tygodnia, ale w tym gabinecie w którym mnie przyjmuje nie ma "normalnej" kozetki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja zamawiam w doz - dbam o zdrowie, bo zamówienie mozna odebrać w dowolnym ich punkcie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Luna0;36546072]Dziewczyny jakie miałyście USG genetyczne? Przez brzuch i dopochwowe? Czy tylko przez brzuch?
Szczerze nie bardzo chciałabym mieć dopochwowe przy TŻ nie dlatego że się go wstydze, no bo niby jak, jak dziecko w drodze ![]() ![]() Ja miałam i takie i takie. Ale gabinet był tak urządzony, że leżałam sobie za parawanem, a tż miał swój osobny monitor do oglądania, więc kulturka. Płyty nie dostałam, tylko zdjęcia, w tym foto "ptaszka", jak to określił pan doktor ![]() [QUOTE=joanna200;36554838] polećcie mi jakąś aptekę internetową dobrą.. Często zamawiam w Aptece Słonik, mają bardzo duży wybór, jest w miarę tanio i szybko wysyłają towar, tak więc polecam. A o doz też słyszałam że ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szybciutko u ciebie w ktorym 12 tyg?
![]() |
![]() |
#4475 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4476 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam w niedzielny poranek
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to dzień dobry ![]() ![]() Oo i za dwa dni zaczynamy 14 tydzień czyli drugi trymestr ![]() Że się tak pochwalę ![]()
![]() |
![]() |
#4478 |
Wtajemniczenie
|
hejka,
u mnie co raz weselej. zawsze mi się głupoty śniły ale teraz to już nieźle. ostatnio mi się śniło że miałam córkę i próbowałam ja nakarmić i nie wiedziałam jak trzymać główkę a dziś że próbowałam dziecko przewinąć i chwyciłam za nogi i podniosłam do góry ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
No teraz macica ciągnie te więzadła, bo się powiększa. Pod sam koniec to dopiero czuć. Cały czas coś ciągnie i bolą pachwiny - miednica się rozchodzi jeszcze.
Boziu - jestem nienażarta dzisiaj, mogę jeść cały czas.
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
WItam, ja juz po kosciele (oczywiście w środku wytrzymałam tradycyjnie do kazania), będę zaraz gotować rosołek i czekać do 19 na męza z pracy....
Ale za to pyknęłam sobie foty brzucha;p Zaraz dołącze. Ciekawa jestem czy wielkość odpowiednia 14tyg5dni;p Oceńcie same;p Wydaje mi się, ze jeszcze nikt go nie zauważa,a dla mnie jest duży i okrągły ![]() Pierwsza fota w spodniach ciążówkach druga w dresiorach. o qrde dopiero teraz zauważyłam jakie mam brudne lustro ;p Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-09-16 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4481 |
Zadomowienie
|
W Słoniku to zależy, od tego czy wpłata na konto czy za pobraniem, czy pocztą czy kurierem i od wagi przesyłki. Opłaty zaczynają się od 5,9 zł pocztą, kurierem przy wpłacie na konto 14 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4482 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A co do gin. - mój poprzedni zdawał się nie słyszeć jak go na każdej wizycie błagałam o coś na uśmierzenie zgagi (calutka ciąże mnie dręczyła a leki dostępne bez recepty nic nie pomagały), a teraz okazuje się że leki były, tylko jemu się nie chciało nic z tym robić. Z resztą, wtedy nie wolno mi było prawie nic - ani za dużo chodzić, ani ćwiczyć, ani za wysoko podnosić rąk, ani ... ech dużo tego było ... , wolno mi było leżeć ... Teraz już nie jestem taka grzeczna - w granicach zdrowego rozsądku oczywiście. Z resztą teraz jest dużo więcej zmian - pierwsza i najważniejsza to zmiana gina ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4483 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Dziewczyny takie pytanie bo ja jeszcze nie zorientowana w związku z moimi dolegliwościami dopiero wgłębiam się w ciąże co i jak. Jak jestem w ciąży 8 tygodni i 5 dni czyli jest to 9 tydzień i zaraz zacznę 10 tak?? i tygodnie ciąży liczymy od OM?
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2012-09-16 o 11:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4484 |
Przyczajenie
|
Album ze zdjęciami z radosnych wydarzeń z tych 25 lat.
![]() |
#4485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam 7t2d, czyli wczoraj zaczęłam 8tc ![]()
![]() |
![]() |
#4486 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh ciekawa jestem co wymyslisz z rocznica. moi maja okragla w kwietniu i juz sie boje... myslalam nad jakims weekendem w spa lub czyms takim na co sami w zyciu by nie wpadli (moi rodzice zyja jak amisze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja mam sny rozliczeniowe. jacys ludzie z podstawowki, przyjaciolki z wakacji... a konkretne smaki? ksztaltny brzuszek, slicznie sie zaokragla ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie snów to ja po moim ostatnim śnie staram się już czytać jak najmniej o ciąży w granicach potrzeby, śniło mi się że miałam już maleństwo przy sobie i jechałam samochodem dziecko zapięte w foteliku i na podwórku robiłam autem kółko/a i zakupy mi zleciały na dziecko które z tym fotelikiem wypadło z samochodu ja próbowałam je reanimować ale nic nie dało i mi akurat w tym momencie budzik zadzwonił do teraz nie mogę się otrząsnąć po tym śnie a skąd mi się to wzięło to pojęcia nie mam ![]() Ale od tamtej pory nie miałam już takich strasznych snów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4488 | ||
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
ja jak byłam na wizycie w 7t3d to mi napisała w karcie ciązy, że 7 tydzien, a jak 11t6dni to w karcie mam 11/12 tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4490 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze że termin porodu masz tak jak ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja licze skończone wiec wg mnie jestes w 8 i zaczniesz 9. no ja tak samo licze.
![]() |
![]() |
#4491 |
Zadomowienie
|
![]() |
#4492 |
Wtajemniczenie
|
ja liczę też skończone, ale liczę od owulacji bo owulację miałam w 25 dniu cyklu.
także ja skończyłam 8 tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4493 |
Przyczajenie
|
no właśnie, i trochę mi żal że wtedy, przez to wydyganie wiele przyjemnego mi umknęło - teraz nadrabiam
![]() Skoro już mowa o snach to moje też są osobliwe ... ostatnio śniło mi się, że szłam miedzą, a tu z nieba nadlatuje jakaś gigantyczna puszka. Z puszki wyskakuje dwóch gości w uniformach i zabierają się za opryskiwanie rosnącej na polu kukurydzy ... tia ... polewali to jakimś kwasem, tak ze od razu paliło roślinki ![]() Dzisiaj też było ciekawie, chociaż śnił mi się taki chaos, że trudno to pozbierać z logiczna całość. Ale przynajmniej śnią mi się kolorowe sny, w pierwszej ciąży śniły mi się tylko czarno-białe i zawsze pola bitew ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi lekarz liczy tak, jak wcześniej Oliwce napisałam, że jak mam 7t2d to znaczy, że już skończyłam 7 tygodni, ale jestem w trakcie 8 tc (czyli "w ósmym tygodniu" ![]() I sensownie jest imho pisać, jak w poście Klementyny - że jak 7t2d, wtedy tydzień 7/8 ![]() Ale ja też kręćka dostaję ![]() Maria - mój lekarz by Ci powiedział, że jednak zaczęłaś ten 14 tc ![]() Aha, dziś miałam pierwsze "obejmowanie muszli" ![]() ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2012-09-16 o 14:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4495 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A brzusio sliczny ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja w chwili obecnej jestem w 13t 3d i absolutnie i zdecydowanie jestem teraz w 14 tygodniu ![]() A poza tym, jak wylądowalam w szpitalu w 12tyg3 dniu, to gdy lekarze pytali mnie który to tydzień, to ja własnie podawałam im skończone i móiwłam, że skończony 12sty, a oni sami sprawdzali że wg OM to połowa 13 tygodnia i tak też mówili - że jestem w 13 tygodniu (3 lekarzy mnie badało i wszyscy tak mówili ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4497 |
Wtajemniczenie
|
Ja też liczę tak, 12 tydzień i 2 dni czyli 12 tydzień, tak samo liczą w szpitalu skąd mój lekarz, pytałam wujka ze szpitala uniwersyteckiego i tak samo tam liczą i uczy tak studentów że liczy się skończone tygodnie i w tym się jest.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze dopiszę - nie to, że już trwa tydzień, ale że pierwszy tydzień właśnie "leci" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- A zresztą to jest tylko kwestia nazewnictwa, zwał jak zwał ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2012-09-16 o 16:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4499 |
Raczkowanie
|
A ja dzis chwilę po północy dostałam tel żę ma przyjechać do szwagierki bo jej wody odeszły i czy popilnuję jej 5 letniej córci... Więc szybko ubrałam na siebie to co miałam i ruszyłam w drogę wpadam tam taka zdyszana a ona spokojna rozluzniona z lekkimi skurczami pojechała i co biedulka męczyła się 7 godzin aż wkońcu lekarz stwierdził że rozwarcie jest już ma tyle duże że można zaczynać ale musieli ją delikatnie naciąć bo mały dość duży 55cm i 3,6 kg ale czuja się dobrze
Jak narazie nie będe jej odwiedzać bo i tak ją wszyscy już zaczynają męczyć ja pójdę na spokojnie jak już w domku będzie... Sama zresztą też bym nie chciała aby każdy mnie nachodził odrazu po porodzie
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co to za cisza przy niedzieli? Ja pojutrze mam wizyte i to póznym wieczorem i już się zaczynam martwić, żeby tylko u maluszka wszystko było dobrze!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.