|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
gmyrek, ale jak tak leży na podusi cichutko i nie gada, to wtedy co mają robić?
![]() |
#3032 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
A Igor chory - nos ma zapchany gęstym katarem i kaszle, jak ten mu spłynie do gardła. Maruda straszna.
Tylko temperatura spadła i dzieciaki chorują.
#3033 |
Zakorzenienie
|
a moja zdrowa (póki co , ofkors), a menda taka, że słów brak ..... nie słucha się nic, a nic, wyje o wszystko i jest jednym wielkim upierdem....bosz, jakie to wychowywanie dzieci jest męczące....
dobrze, ze jutro poniedziałek-młoda do przechowalni, a ja mam wolne ![]() zdrówka dla igusia ![]()
![]() |
#3034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- bidulek, moja tez jak sie uprze.... dzis np. chciala zalozyc suknie ktora nie jest wyprana, darła sie w niebo głosy, ale powiedzialam ze nie zaloze jej takiej, sama nie wiem co mam w takiej sytuacji zrobic... zajelam ja czym innym, probowalam jej uwage odwracac, troche to trwalo bo co chwile jej sie przypominalo, ale w koncu ustąpiła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Megi łatwo nie jest. Właśnie Tz usypia go od pól h. Marci na zmianę wyje, skacze po kocu bo buja sie w łóżku, ssie palce więc Tz mu wyjmuje i ten znowu wyje. Koło sie zamyka. I teraz rozżalony wyje ze chce mamę i nie możemy mu ustąpić bo wczoraj chciał Tatę. Ryk identyczny jak w przedszkolu, wymuszajacy ze chce mama a ze on wytrwały to wyje i wyje. Wygania z pokoju ojca bo chce sie pobujac i ssac palca, a ze Tz nie chce wyjśc to wyje. O masakra! Ale pani nas ostrzegala ze tak to właśnie będzie wyglądać... Evi jeśli leży i nie ssie palca to ok. Niech leży. Aktualnie moj syn krzyczy ze swojego pokoju " chce Cię mamo Anieszko" Hahahaha uparty truten, no i rzecz jasna Tz walczy dalej bo ustąpić nie możemy.
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-09-16 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj była histeria z okazji: dałam mu odrobinę coli, ale napiłam się wcześniej, a że wyskoczyła mi opryszczka, to zmieniłam mu rurkę do picia. Jak zobaczył, że tamtą wyrzucam do kosza i daję nową, to tak się rozryczał. Ale usiadłam i czekałam, aż mu przejdzie. Już nie mam siły odwracać uwagi. Popłakał, popłakał, a później z namaszczeniem wypił swoją porcję zabójczej coli
![]()
#3037 |
Zakorzenienie
|
Koglus synek chlopina ze hej , słodki . Nie dziwie się ze się spóźnił , nie chciało mu się wychodzić bo miał tam w środku dobrze hehe mój dobil do 4 kg i tez mu się wychodzić nie chciało hehe
Gmyrelka chyba ci lepiej po tej wizycie , widać ze cię naladowala . To ja dobrze robię bo mi jak zaplecze bo coś chce a ja nie dam ( rzadko ale jednak płacze z taka histeria , wymuszaniem) to zlewam , nie wiem jakim cudem ale nabylam ta zdolność do wyłączenia się i nie słyszę . Uwagę tez odwracam w pewnych sytuacjach ale nie ma przy tym histeri , nie dam i tyle i szybko zmiana frontu. My to jesteśmy nowoczesna rodzinka , mój starszy na laptopie ja na telefonie a mój mały na i padzie slucha piosenek hehe i tak siedzimy na kanapie hehe chwila spokoju, zaraz ich klade . Madzia my tez podkladki nie używamy , ma schodki na które wchodzi i siura albo siada i medytuje . |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - mój zawsze chce tylko mamę
![]() Ale jak A. idzie go usypiać i słyszę, jak się zanosi, to idę zmienić go i tylko wchodzę, a Igor przestaje płakać, kładę się koło niego, on mnie obejmuje i zaczyna się uśmiechać. W ogóle nie miałam o tym pisać, ale tak wyszło ![]() No i zapomniałam Wam nadmienić, że A. sprawuje się całkiem poprawnie. No idealnie oczywiście nie jest, ale mega postęp. Bo rzadko piszę o nim dobrze, to piszę teraz. No i podjęłam decyzję w sprawie skargi na szpital. Umówię się na rozmowę z ordynatorem, wezmę pisemną skargę z adnotacją do wiadomości NFZ. Tylko muszę zdobyć info o podstawowych procedurach stosowanych w Polsce w różnych przypadkach... etc. Dzisiaj jak gmerałam w necie trafiłam na takie niejednoznaczne informacje, a muszę mieć pewność.
#3039 |
Zakorzenienie
|
tez wam laski pokaze
![]()
![]() |
#3040 | ||||
Zakorzenienie
|
Koglus gratuluję.Śliczny synuś i taki wielki
![]() bao GRATULUJĘ!!! Izunia śliczna ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gmyrelka cieszę się że p psycholog tak pomogła. Obyście szybko się problemów pozbyli. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Michał czasem jeszcze zakaszle ale jutro już będzie miał swój debiut w przedszkolu. Jakoś go przekonałam do samego wyjazdu tam - pokazałam co mamy do zabrania(wyprawka) i ciągle opowiadał ze ma klej z supermenem ![]() ![]() My po weekendzie u moich rodziców. Znów z ogrodu pełen bagażnik warzyw i owoców nawieźliśmy... Mamy co jeść ![]()
![]() |
#3041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mnie skumalas . Ja tam wole zapobiegać takim histeria . Tym bardziej jak zdarza się ze pije z Twojej rurki czasami więc teraz dla niego to był szok i dziwna sytuacja ze zawsze może w teraz nagle mamie odbiło hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Wtajemniczenie
|
Monka no naprawdę mnie naladowala pozytywnym spojrzeniem na to. Jestem przekonana ze krzywda mu sie nie dzieje i ze urządza histerię bo chce postawić na swoim a ze wytrwały z niego typ to końca wycia nie widać. Dodatkowo ten nasz problem bujano-ssany z którym definitywnie trzeba skończyć i tak oto mocna praca nad naszym dzieckiem nas czeka.
Najlepsze jest to ze problemem nie jest brak mamy/taty/niani/głód/siusiu/kupa tylko to ze on chce sie pobujac i postać kciuka ale mu nie wolno. W przedszkolu z kolei skupia sie na czymś inny. Sprytny gamon. Śpi, po godzinie walki.
#3043 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Bao Iza cudna ![]() Kogluś Oskar też niczego sobie ![]() Madzia ja kupiłam kiedyś w Lidlu nocnik i wkładkę/nakładkę (jak kto woli). Obie rzeczy się sprawdzają nieźle choć ulubionym jest nocnik ![]() Gmyrelka czyli okazuje się że najważniejsza jest ta znienawidzona konsekwencja i wtedy mozna liczyć na efekty stosowania wskazówek. Życzę powodzenia ![]() ![]() Megi zdrówka dla Igusia ![]() Evi nie jesteś sama ![]() ![]() Jak nie marudzi i nie zrzędzi to jest do rzeczy dziewczyna. A najciekawsze jest to że z moją mamą np. takich cyrków nie odprawia ![]()
#3044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też do mojego mówię jak skończysz płakać to możesz przyjść do mnie bo nie raz próbuje rykiem . Lind u nas też tak długo dosyć na rower nawet nie zaglądał aż w końcu wziął i zaczął jeździć ,a my kasku nadal nie mamy ![]() PoP czy Ciebie aby jakaś deprecha poporodowa nie dopada? Sprzedałam dzisiaj kojec i krzesełko ![]() Mój Mik się chyba całkiem ze spaniem w dzień pożegna wczoraj nie spał i przedwczoraj i robił bonanze przed spaniem w łóżeczku. Wywalał wszystko ,szarpał się ,złościł. Dzisiaj sobie myślę to może go uśpię jednak na godzinkę ,ale gdzie tam zaczął girami machać dźwig sobie z nóg robił czy tam ładowacz ,więc dałam spokój.Po południu byliśmy na przejażdżce rowerem myślałam że uśnie ale nie. Na wieczór przy myciu trochę popłakał już padnięty był.W łóżeczku jednak już ładnie usnął bez cyrku więc może to tylko tak przejściowe było. Dziwi mnie jednak że to się tak z dnia na dzień stało z 2-3 godzinnych drzemek a tu wcale. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | |
Zakorzenienie
|
Daria urocze
![]() Cytat:
![]() Bo dzieciaki są mądrzejsze niż nam się wydaje ![]()
![]() |
#3046 |
Zakorzenienie
|
Libra my kask kupiliśmy krótko po rowerku. Zawsze jak wychodziliśmy braliśmy kask a teraz Michał nie usiądzie na rower bez kasku. W ogródku nie raz mu proponowałam że nie musi mieć (jak gorąco to całą spoconą głowę miał) ale nie dał się.
Misiek na co dzień śpi w dzień ale jak gdzieś jedziemy (jak w ten weekend) to nie chce spać. Wieczorem jest padnięty - wczoraj był przemęczony, nie mógł zasnąć a w nocy coś go bardzo męczyło i się nikt nie wyspał. Dziś padł w aucie po 18 i tylko go przebrałam... Też jak ryczy to mówię że ma się uspokoić i porozmawiamy, albo jak płacze z żalu czy coś mu się stało to spokojnie mówię że musi przestać płakać bo nie rozumiem o co mu chodzi... Ale tz jest miękki i nie moze słuchać ![]() ![]() ![]()
#3047 |
Zakorzenienie
|
Darusia dziewczyny super
![]() Gmyrelka ja zawsze Zosi pozwalam się wypłakać, nigdy nie odwracam i nie odwracałam jej uwagi. Evi nie jesteś sama, Zosia też od kilku dni jest okropna, na zakupach też nam dała niezle popalić, ale mam nadzieje że to szybko minie ![]()
#3048 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo lubię ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=NScs_qX2Okk ![]() ![]() Ale śliczny chłopak ![]() ![]() Cytat:
Super że jesteś naładowana pozytywna energią i oby do przodu . Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3049 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3050 |
Zakorzenienie
|
Na zakupach też Misiek nam niedawno zrobił cyrk o soczek.... Ciężko było. Dwa dni później zastosowaliśmy tę metodę o mówieniu po co idziemy, co mu kupimy i nic poza tym (nie wiem czemu wcześniej tak nie robiliśmy
![]()
#3051 |
Wtajemniczenie
|
Daria śliczne dziewczyny! Ale z nich słodkie paczuszki!
![]() Pop a gdzie foto obu Twoich lasek na jednym? Megi zdrowia dla Igutka! Do kiedy masz zwolnienie?
#3052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lind mój tż to samo miękka dupa ,zaraz będę wysłuchiwać tekstów że jego tyle nie ma to nie będzie dzieciom zabraniał ,jasne a im rogi porosną a później mamusia będzie piłować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to jeszcze moją dopiszcie do klubu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 |
Zakorzenienie
|
Moja matka miała dla mnie ostatnio radę, co zrobić, jak Igor nie słucha: powiedz mu, że go nie kochasz... To przyznaję, że czasem jestem wybuchowa. Pewnie szybko nie usłyszę kolejnej rady.
Gmyrelka- pocieszę, że ja do Igora co noc wstaję tak średnio po 3 razy. Kręci się, popłakuje a czasem wybudza na znacznie dłużej. Niektóre dni później w pracy są ciężkie. Ale przecież to kiedyś musi minąć. Do pracy za tydzień.
#3055 |
Zakorzenienie
|
ja wyjade z innej beczki
czy ktoras moze zamawiala zdjecie na plotnie? chodzi mi o jakis mega rozmiar bo chcemy w salonie na jednej scianie takie megaaaa czarno biale zdjecie calej naszej4.... a ja przepraszam,wpadam wypadam itdale wczoraj przewozilismy meble do przycięcia tz w tyg bedzie cial , auto przeprowadzkowe zamowione na 29 wrzesnia ![]() do tego megi dopisze ze ja z matka sie ostatnio nie odzywalam bo tez takimi tekstami sadzila albo, "co ty glupia jestes?" do Oliwki,myslalam ze wyde z siebie...
![]() |
#3056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale sie pociezszyłam.. że Wasze .. w wasze dzieci tez cos wstapiło.. może dopadła ich wczesna deprecha jesienna ![]() ale od tygodnia z michalina jest koszmar... a ja poprosiłam o KALMS.. chodx zapomniał mi kupic !!! wrrrrr dziś było do 12 tylko 3 razy siedzenie na kocyku.." Jak przestaniesz płakac to pogadamy.." i pogadałysmy ale tak 3 razy buuuuuuuuuuuu Ona ma niesamowite pokłady energii wymysla rózne zabawy niestworzone historie i zabawy na niby... siedzi tylko chwilami a tak ciagle cos.. ostatnio- wczoraj nie w piatek.. usiadła na karton na płasko.. kazała mi usiąśc okrakiem za nia i powiedziała " mamo zawieź mnie do adasia"..wiec usiadłam i udawałam że kierujemy autem itd... wkłada do koszyka kloocki i mówi że to kurczaczki.. i musimy je karmic głaskać spiewac im i cieszyc sie jak ładnie jedzą.. a jak nakarmiłam na niby 4 kurczaki to krzyczy że jeszcze ten nie dostał.. i piąty kolcek tez musi otrzymać przydział... Niedawno latała na chmurkach wyyyysoko... i pokazuje mamo patrz na tamtej chmurce byłam taak wysoko i latałam... Ma baaardzo ciekawa wyobraźnie:d.. a ja wymiekam przy niej.......
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2012-09-16 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |||
Zakorzenienie
|
To nie deprecha, to zmęczenie materiału.
Cytat:
Filmik fajny. Bycie matką to takie życie dla kogoś a nie dla siebie. A mi tego "siebie" brakuje. Cytat:
A czy nie ma jakiegoś zamiennika na ssanie palca? tak jak to bujanie skakaniem? Oliwka przy zasypianiu sama wkłada ręce pod poduszkę aby przytrzymać i nie ssać. ale w nocy już nad tym nie panuje. Nie mam takich. One na razie to tak średnio się razem komponują. Cytat:
Dadusia - widać że miłość siostrzana kwitnie ![]() Ja dzisiaj straciłam panowanie nad sobą i się wydarłam na Oliwkę. Natasza leżała na kanapie a ta od tyły wlazła na oparcie i skoczyła na nią. Nic się malutkiej na szczęście nie stało.
![]() |
#3058 |
Zakorzenienie
|
niestety uroki posuadania dzieci z mala rozbica czyli oczy w dupie w twarzy i wszedzievtrzeba miec oliwia tak swiadomie to by nic malej nigdy nie zrovila ale z milosci moze
![]() |
#3059 |
Zakorzenienie
|
U nas jeszcze nie widać tej miłości siostrzanej. Czasami podejdzie i pocałuje malutką ale to rzadko. Mam nadzieję że jak Natasza będzie bardziej komunikatywna to się to zmieni.
![]() Teraz to ona kocha swoją 5 letnią sąsiadkę i jej całą rodzinę. ![]()
#3060 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tekst "uspokój się i wtedy porozmawiamy" skutkuje wrzaskami, dyskusją małego gnoma i jego byciem na "nie". A wściekać się potrafi ![]() Cytat:
![]() Myślę, że niedługo wrócisz do pracy (poprzedniej czy też jakiejś nowej) i na nowo umościsz sobie miejsce na ziemi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.