|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
u nas kolejny dzien niejadka mamy, Seba jadł dziś tyllko 3 razy po 12 dostał obiadek, później o 15 cyca i wybraliśmy siię do szwagierki no i w aucie Seba wszystko zwymiotował tzn i obiad i mleko i był to porządny haft on od butów po czapke w wymiocinach, cały fotelik mi też się dostało... aż się krztusić zaczął i krzyknęłam na męża że ma się zatrzymać... nie wiem z czym to wiązać czy zaszkodziły mu dziś jarzyny z kurczakiem, czy może chorobe lokomocyjną będzie miał czy jakaś infekcja nas dopadła i z tego tytułu też brak apetytu? Ale gorączki nie ma bo sprawdzam co kilka godzin. Od dziś na wyjazdy biore na przebranie w razie w wszystko od stóp do głów, bo miałam dziś tylko spodnie i body na zmiane w razie przesikania, a bluzy i czapki już nie wzięłam. Na szczęście szwagierka mnie poratowała bluzą i czapką swojej 2 letniej córki. A ja teraz cały wieczór się zadręczam co małemu jest a on po powrocie do domu już miał dobry humor w kąpieli się śmiał wypił ładnie cyca, co prawda ulał ciut.... więc gdyby mu coś dolegało to raczej by się nie śmiał i nie bawił nie??
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jest talent ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() my dzis spedzilismy dzien u mnoich rodziców standardowo zaliczylismy kosciol i dlugi spacer, mój kochany przespal dzis w dzien w sumie 5 godzin, babcia go wymeczyla i padl i spi![]() w ogole to pospalismy do 11, a pozniej wszystko na biega ![]() Aguska bardzo Ci wspolczuje oby Ci sie wszystko ułożyło Natkulec ja mialam taki babel jak twoja Madzia jak sie oparzyłam termoforem, do tej pory mam blizne, wiec moze to odparzenie.. Zacpana ja bym jednak probowala przekonac i naklonic TZ ,zeby pojechał sam, wytlumacz mu ze nie bedzie to dla Ciebie problemem. U nas objawów alergii narazie brak, a manne dodaje do mleczka, Mateuszka smaruje po kapieli oliwka, bo mial bardzo wysuszona skóre po tych plamkach i jest lepiej, balsam nivea tak nie nawilza, dlatego zuzyje go sama ![]() Lenka zdjecia sa z centrum ,kolo tego parkingu wielopoziomowego, parku i z os na stoku ![]() Lenka Kaja jest urocze, wwyslylaj wiecej zdjec !Cytrynko najgorzej jak ktos tak wtraca swoje trzy grosze niepotrzebnie, wspolczuje, sama bardzo nie lubie jak ktos interesuje sie nie swoimi sprawami, nawet jelsi jest to najblizsza rodzina i sama tez nie mieszam sie w czyjes sprawy czy portfele. Ja aukrat zabunkrowalam Mateuszkowe piniążki na cos dla niego je przeznacze,ale sama jeszcze nie wiem na co, mój TZ to by przefikał odrazu![]() Nowaken dla Ani rózyczka z okazji 5 miesiecy ![]() Karolca łącze sie z Toba w bólu, mój TZ wydaje bardzo duzo kasy na auta jedno mamy stare osobowe a drugie stare ciężarowe i ciagle cos, jak nie światełko to lampeczki, nie mam juz siły.
|
#486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Dzięki, no jakoś ogarnąc się nie mogłam z tymi zdjęciami ostatnio.. Bo postanowiłam ze zrobię taki album Kai.. no isiedziałam, siedziałam i w końću wybrałam.. 450 zdjęc do wywołania..
|
||
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
mój tż na disco
![]() Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś stanęło mu na żołądku i takie zbieg okoliczności, że akurat w aucie... Jeśli byłoby coś powazniejszego na rzeczy na pewno nie miałby dobrego humorku. Oby to był jednorazowy incydent. tynka, moj TŻ kupił złom, który uparcie remontuje. Tak, tak. Drugą syrenę. Chce ją wyremontować i sprzedać. Jak mówilam, żeby przemyślał, to zaraz był zły a i tak zrobił jak chciał. Jestem o to zła, wściekła i w ogóle. Całe becikowe poszło się j..... że tak powiem. Nie kupiłam nic sobie, dziecku, do domu. NIC!
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
ale w żołądku miał jeszcze zawartość tego, co zjadł w południe. Po tylu godzinach powinno być jednak strawione
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochane uciekam spać spokojnych nocek
|
|
|
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Karolca mój ma plan ,zeby ze swojego auta zrobic unikat -zabytek, nie stac nas na nowe auto , wiec uparcie udoskonala to co ma, nic chyba na to nie poradzimy
tez zmykam spac dobranoc![]() ps . alegna moze go przetrzepało w samochodzie i dlatego zwrocil , ja raz dawalam Mateuszkowi resztke mleka w aucie i zwymiotowal co do kropli, ale on ma jakies sklonnosci do wymiotów..
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-09-16 o 22:06 |
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj caly dzien bylismy w trasie ogladac autka, dzis tez bylismy i w koncu wybralismy, Tak sie ciesze, w koncu bedziemy mogli schowac wozek Szymonkowy. Jeszcze w czwartek przegląd i jesli bedzie wszystko ok to kupujemy ![]() Mała to dobrze ze Tymuś juz lepiej sie czuje ![]() Cytat:
Strzele fote jak mąż mi skonczy szafke robic. ![]() karo_z oj Piotrusiowi ubylo wloskow Ale dalej jest przystojniaczkiem![]() Roksape wlasnie ostatnio mezowi wypomnialam zarobki ale tylko dlatego, ze mnie wkurzyl, bo mowi: no musisz szukac pracy z fajnymi zarobkami. A dlaczego?? Niech on poszuka czegos lepszego a ja bym z checia znalazla cos lajtowego za 1500. Zdenerwowal mnie ![]() gosia moj Szymon tez sypia po ok. 30 minut czasem 20 minut w dzien. Noc na szczescie przesypia całą. Ale te drzemki dzienne sa krociutkie ![]() Flowerbombka wlasnie najgorsze jest to ze przy tym obnizonym wymiarze czasu pracy sa kijowe zarobki, ja bez nocek i bez swiat zarobie malusio... Morfik jest jak zawsze uroczy ![]() Nikii ja bylam ostatnio w miejscowosci Orzech ogladac autko lenka dzieki kochana Co do obnizonego wymiaru czasu pracy-trzeba zlozyc wniosek 2 tyg przed rozpoczeciem (czyli np jak jestem na urlopie to wystarczy ze 2 tyg przed koncem urlopu zloze wniosek o obnizenie wymiaru czasu pracy) i czytalam ze musza sie zgodzic na to bo takie prawo nam przysluguje.![]() aalegna mozliwe ze to skok u Małego albo te zabki jak ma luzne kupki.. Oby szybko Sebastiankowi minely gorsze dniI mysle jak Ty, gdyby mu dolegalo cos powazniejszego to bylby marudny. konia super ze Kaja tak fajnie sie rozwija Fajnie to drugi raz przezywac nie? To siadanie potem chodzenie itd itd...![]() No i swietnie ze Ninka z Kaja tak fajnie "żyją". U nas tez coraz lepiej, Filip interesuje sie Szymonkiem, codziennie rano koniecznie musi go wycalusiac, musi z nim porozmawiac troszke podokuczac, no i lubi pokazywac swoje zabawki Szymonkowi a Szymon sie cieszy pelną gębą jak Filip do niego mowi, spiewa czy pokazuje mu grajace i swiecace zabawki A Szymon jak tylko uslyszy glos Filipa to sie tak juz chichra i caly "biega" na łóżku, fajne to jest![]() nowaken gratulacje dla Ani z okazji 5 mcy karolca ale mialas przejscia bidulko...najwazniejsze ze wiedzialas co robic. A co powiedzial lekarz? Mnie tez sie wydaje, ze zachlysnela sie ślinką bo lezala na pleckach. Oj takie sytuacje sa okropne. ![]() nowaken gratulacje z okazji jutrzejszej 7 rocznicy evvcia ![]() natkulec ogladalam fotke i ta zmiana to juz jest rana (prawdopodobnie z odparzenia) i wiesz co ja nie smarowalabym tego sudokremem. Mozesz zdezynfekowac tak jak Ci dziewczyny pisaly Octeniseptem i wietrzenie tego msca to tez swietny i wg mnie najlepszy pomysl. Staraj sie zeby pieluszka w tym mscu byla luzno zapieta. Dobra na zasuszenie rany jest betadyna ale musialabys sie dowiedziec czy u takich bobaskow mozna ja stosowac. Jest jeszcze taki żółty proszek-Dermatol ale tez musialabys sie dopytac czy mozna u takiego dziecka stosowac, wiem ze dzieci moga ale nie wiem czy takie malutkie tez. Zasypuje sie rankę i ładnie tez zasusza.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-09-16 o 22:10 |
|
|
|
|
#494 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No to |
||
|
|
|
#495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a właśnie po wypiciu mleczka przed wyjazdem był marudny, więc pewnie mu coś tam zalegało..uciekam spać bo wykończona jestem tą przygodą
|
|
#496 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla Laury duzu zdrowka,zeby juz nie chorowala! Jest filigranowa dziewczynka,ale nie wazy przeciez az tak malo.Mysle,ze waga jest OK!Ja Eryka zwazylam wczoraj na domowej wadze i wyszlo mi 8500,a za kilka dni dopiero 5 miesiecy skonczy ![]() Cytat:
A nie wiem czy wiesz,ze jest tez ksiazka Czas honoru Cytat:
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
lenka nie moge sie napatrzec na Kajulkę
Piekne ma oczka i slodko wyglada w tej czapie
|
#498 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Też tylko głośno myślę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lekarka powiedziała, że bardzo pogodne dziecko I że dziecko zdrowe i przy ząbkowaniu mogą zdarzyć się wymioty, gorączka, biegunka. Mam obserwować.---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
karolca najwazniejsze, ze lekarka Ewelinkę obejrzała to przynajmniej wiesz ze gardelko w porzadku i osluchowo tez
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam "się" pochwalić, że Ewelince prawie udało się usiąść. Kombinowała, kombinowała i do półsiadu się podniosła (z czterech). Tylko jeszcze nie wie co zrobić aby się wyprostować, bo jak wzięła ręce to się przewróciła. Za to w wannie sama sobie umyła buzię
|
|
#501 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() My cały dzień w rozjazdach...w kościele, u teściów na obiedzie, na zakupach itd...ale Piotruś nie marudził za bardzo więc dzień udany. Teraz sobie słodko śpi już od godziny. Cytat:
mam tylko nadzięję że nie pęknie tam nic... Cytat:
a nawet sam wkłada do buzi. Cytat:
Ale Cytrynko - nie dziwię się że się wkurzyłaś! Mama nie powinna Ci wypominać takich rzeczy ani się wtrącać i powinna uszanować twoją decyzję dot karmienia. Cytat:
Cytat:
od mamy bo się jaszczura odnalazła ![]() Cytat:
nie wiem sama...przesadzam? ![]() Cytat:
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska fajnie ze zajrzałaś do nas
widziałam twoich przystojniaków na mailu
|
|
|
|
#503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedział mi przez sen
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swieże owoce też dostaje (takie skrobane łyżeczką). Bardzo smakowała jej gruszka (dostała do gryzienia) i brzoskwinia. Na "nasze" smaki przyjdzie jeszcze pora, ale pozwalam jej "liznąć" wiele rzeczy. Siostra dała jej kiedyś memlać lizaka ale dostała ochrzan ode mnie (mam ochotę użyc inne słowo, ale same wiecie, cenzura )
|
|
#505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a masz gdzieś pod "ręką" ten schemat i ogłabyś jeszcze raz zamieścić? dziękuję
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dopiero zaczynam szukać, ale takpomyslalam o tym bo jest sprawdzone przez znajomych i polecane ![]() chodzi mi też o to by nie był z ceratki, a więszkość jest,, |
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro wrzucę, bo link mam w ulubionych na drugim komputerze. Ok?
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sobie też Szymusia obejrzałam jest przesłodki, śmieszek to wycałowania!!! No i super te fotki jak razem z Filipkiem sobie leżą to tak jak Nina i Kaja Koni |
|
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Miałam dzisiaj gościnną niedzielę i czasu brak niestety. Nieoczekiwanie wpadła bratowa z małą Gabrysią. Tato w Warszawie a one tutaj bo czekają aż samochód im naprawią wtedy szwagier przyjedzie i zabierze mini gromadkę. Mała strasznie płaczliwa jest, płącze i płacze nic jej nie pasuje, wszyscy zabawiają albo się chowają a ona taka beksa. Nawet udało mi się ją ponosić z 10 min i zabawiłam to nie miała jak zbytnio popłakać, ale pomysłów mi zbrakło i oddałam bo zaczęła marudzić. Moja nie jest taka wymagająca na szczęście, położyłam na kocyku i sama się bawiła. W każdym razie po jakimś tam czasie dała Gabi dwa biszkopty i później się nawet ładnie dała zabawić. Już sama nie wiem czy ona głodna czy taki charakter. Płakała niby ale to raczej wrzask był bo nawet łzy nie uroniła. Karolca no widzisz, nie mam pojęcia jak to na tych kursach jest. Chciała bym jednak gdybym miała taką możliwość żeby spróbował. Zapisała bym na to i owo i gdyby się nie spodobało to by rezygnował. Nie przymuszała bym na siłę. Zwyczajnie fajnie by było gdyby przez te kursy, gdzieś tam odkrył swoją pasję, a jak nie to by przynajmniej spróbował i miał tą satysfakcję, że miał w ogóle taką okazje. Wracając do tańca towarzyskiego, jak by Maciek okazał się ugodowy to przydała by mu się dyscyplina, dobrze by mu zrobiła, w domu ciężko go ''zdyscyplinować''. Aguśkaa Nie dziwię się, że mąż Cię zdenerwował tamtym tekstem. Kurcze tyle czasu spędzasz z dziećmi, to już by on coś lepszego poszukał, a Ty byś odpracowała mniejszy wymiar pracy i miała czas by spokojnie zająć się dziećmi. Napewno nie będzie łątwo zajmować się dwoma chłopczykami po ciężkiej nocce. Mravka Roba podrzuć do mnie Miał by co robić hihi Co do gotowania na wsi to ja karmiłam moje wówczas 3 letnie siostry, gołąbkami z babki trawiastej z nadzieniem z błota z piachu i mielonymi również z piachu. Nawet im smakowało bo buzię otwierały a ja szczęśliwa byłam. Niestety mama przyuważyła i nakrzyczała na mnie
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape, też będę chciała umożliwić Ewelince spróbować różnych kursów/ zajęć. Z podobnych względów. Mi na niektóre zabrakło odwagi albo nie było pieniędzy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

po 12 dostał obiadek, później o 15 cyca i wybraliśmy siię do szwagierki no i w aucie Seba wszystko zwymiotował tzn i obiad i mleko
czy zaszkodziły mu dziś jarzyny z kurczakiem, czy może chorobe lokomocyjną będzie miał
i to jest talent 
klask i:
na cos dla niego je przeznacze,ale sama jeszcze nie wiem na co, mój TZ to by przefikał odrazu

Morfik jest jak zawsze uroczy
Dziwne to moje dziecko czasem
a właśnie po wypiciu mleczka przed wyjazdem był marudny, więc pewnie mu coś tam zalegało..
może dotrwam jakoś do choć do tego października, a jak mi się nie uda to będziecie słać paczki do psychiatryka?
już bym sama wolała chorować, bo tak się biedna wymęczyła.