|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
witam mamusie
![]() chętnie się przyłącze jeśli można ![]() 21 lipca 2012 roku dowiedzieliśmy się zostaniemy rodzicami 17 wrzesień 2012 nasz dzidziuś ma już 12 tygodni wykształcone organy, szpik kostny, krąży mu krew, wykształcają się organy płciowe, robi siusiu, połyka, wkłada paluszki do ust i jest coraz bardziej ruchliwe mogłabym tak bez końca... ![]() jesteśmy razem już 4,5 roku przez poznanie, narzeczeństwo i ślub dotarliśmy do momentu oczekiwania na kolejnego członka naszej malej już rodziny ja mam 25 lat, mąż 27 lat ![]() to nasz pierwsza pociecha, która była długo wyczekiwana "czasowo" planując odpowiednią chwilę, choć staraliśmy się tylko 1raz (no w sumie dwa razy )dla nas jest to wielki cud, ponieważ przez moja głupotę mogłam całkowicie zniszczyć swoją szanse na dziecko (obsesyjne odchudzanie) ... owszem schudłam 13kg w 3 msc - ale efektem całkowicie zatrzymała mi się menstruacja, dalej były leki / hormony i wyczekiwanie na polepszenie, diagnoza lekarza, że będzie bardzo ciężko zajść mi w ciąże o ile w ogóle bd to możliwe w najbliższych 2/3 latach ... po zakończeniu hormonów doszliśmy do wniosku, że jeśli ktoś tam u góry zechce abyśmy i my mogli zostać rodzicami to zostaniemy - i... udało się ... oczywiście był to czas najmniej odpowiedni byliśmy wtedy w uk na walizkach zjeżdżając do polski po rocznej emigracji, więc wracaliśmy z torbami do kraju bez pracy i perspektyw...pierwsza reakcja - (trwająca jakieś 30 minut ) niedowierzanie, zaskoczenie, strach i płacz ![]() obecnie - zwariowaliśmy oboje na punkcie naszego dziecka odliczamy minuty do momentu kiedy będzie z nami ![]() na ta chwilę powoli wszystko się klaruje ja już pracuje w biurze mężuś musi czekać na kilka decyzji choć u niego nie będzie tak kolorowo więc musimy pomyśleć co dalej z nim ... osobiście mamy też kilka pomysłów dla nas obojga w sensie własnej firmy - zobaczymy ... ![]() ja niestety dopiero niedawno bo już w 11 tygodniu ciąży zrobiłam podstawowe badania... niestety nie miałam możliwości wcześniej ponieważ w uk najzwyczajniej w świecie do 10 tygodnia nie wykonuje się żadnych badan poza testem ciążowym :| (nie chcą stresować mam, bo jak się dowiedziałam "do 10tygodnia przecież jest największy odsetek poronień - debile ... ") dziś jedziemy na usg genetyczne - troszkę się stresuję... tym bardziej, że mój mężuś wyjątkowo nie może być dziś ze mną ... sam też nie może sobie wybaczyć że go nie będzie ... - oczywiście wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4533 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w rozpoczętym 5 miesiącu
Cytat:
Cytat:
zazdroszczę dobrej zabawy! no i sukienki w którą się zmieściłaś hahaCytat:
zdrowe masz podejście! na pewno wszystko się poukłada tak jak pisałaś trzymamy kciuki za genetyczne!
|
|
|
|
#4534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to na kiedy masz termin?
|
|
|
#4535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak byliśmy 2 tyg temu na weselu to UWAGA o godz 20 spać mi się chciałoCytat:
Co do odwiedzin po porodzie to rodzina ok i to może na drugi dzień ale nikt więcej. |
|||
|
|
|
|
#4536 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
,musiałam wstać o 6.00-masakra.....Cytat:
Cytat:
,wiadomo na co czekał.....Cytat:
![]() och,ludzie są dziwni........ Cytat:
.... jedynie bolało mnie krocze (przez nacięcie)-dlatego bardzo polecam kółko połogowe!!!(och,ogromną ulgę daje...)Prz porodzie natural.bez komplikacji w szpitalu przebywa się 2 doby.Więc w sumie nie ma potrzeby wycieczek,tata dziecka ,nasi rodzice i w sumie wystarczy.I tez nigdzie nie musiałam chodzić-to oni przychodza do nas do pokoju... No i wszyscy odwiedzający musza pamiętać aby być zdrowym...nawet bez kataru-a to trudne np.w marcu..... ![]() Cytat:
!Trzymam kciuki - za badanko...!....jejku już 5.... !!!
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-09-17 o 09:56 |
|||||
|
|
|
|
#4537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak moja siostra urodziła to sama zadzwoniła i prosiła mamę, żeby przyjechała zobaczyć wnuczkę położne wpuściły nas na sale poporodową gdzie mała leżała jeszcze w beciku w mazi. Po mimo tego to było urocze
|
|
|
|
#4538 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzięki.. robiłam to w tamtym roku.. i żałuję, że nie poczekałam.. ![]() Cytat:
pewnie skończy się na koszu 25 róż i jakimś alkoholu i słodkościach.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale mi głównie chodziło o szpital, bo ja nigdy nie leżałam i to było dla mnie okropne.. ale po roku właśnie zaczęło mi się tęsknić za drugim bobasem.. żałuje, że nie zdecydowaliśmy się z tż wcześniej.. widzę po mojej córci, że bardzo potrzebuje towarzystwa .. ![]() Cytat:
|
|
|
#4539 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki
Mam pyt mam małą chrypkę czy mogę zażyć jakieś tabletki do ssania bez konsultacji lekarza?
|
|
#4540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hej wam.. dzięki dziewczyny za namiary na apteki.. na pewno, z którejś skorzystam.. ja powoli wstaję.. trzeba się szybko ogarnąć z obiadem i domem, bo później gin.. już się doczekać nie mogę..
|
|
|
#4541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NAwet spodnie ciązowe kupiłam 4 szt używane-wszystkie w idealnym stanie po 15-20złsztuka. Cytat:
![]() Nestella podziwiam siły i energi my tydzień temu byliśmy na weselu to ja 23.15 byłam już w łóżku;p A mój mąz mówi, że jutro pojedzie ze mną na wizyte, ale jeszcze nie podjął decyzji, czy wejdzie ze mną do środka...JA bym bardzo chciała, ale nic na siłę- nie che go zrażac moim widokiem na samolocie;p Mówi, ze może koło połowy ciązy predzej wejdzie ze mną to będzie więcej widać;p Ehhh faceci to tchórze;p |
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- na samolocie...
|
|
|
#4543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja u gina mam tez juz przez brzuch i w sumie szczupla jestem wiec przez brzuch ladnie widac, a bardziej krępuje mnie rozbieranie przy partnerze niż badanie, chociaz myśle że w takich gabinetach będzie zasłonka ![]() Jutro to USG genetyczne a ja juz mam jakies głupie myśli trzymajcie kciuki ![]() Dziewczyny czy was boli tak migrenowo glowa? Myślalam że to przeziębienie ale nie.. poprostu co 3 dni mam ogromny ból glowy i nie minie dopuki nie zażyje apapu a jestem przeciwniczką tabletek.. jednak już dwa razy probowałam na przetrzymanie i nic, wczoraj się męczylam od 9 do 19 aż TŻ pobiegł po apap... a nie chce go zazywać Cytat:
![]() Cytat:
ja tak liczeCytat:
Chyba normalne ze chcą malucha zobaczyć ![]() ale raz i 5 minut, a nie pielgrzymki, babcia, ciocia, kuzynka...
|
|||
|
|
|
|
#4544 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I powodzenia na genetycznym, opisz jak było! ![]() Łał ![]() Cytat:
No i w ogóle witam wszystkie Panie! ![]() Nie mogłam dziś się obudzić, spóźniłam się do pracy. Dziewczyny, coś takiego jak "zaświadczenie ciążowe" trzeba dawać do kadr w pracy? Nie wystarczy samo zwolnienie z odpowiednim kodem?
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie w DDTVN mówią, ze najgorsza rzecząjaką może zrobić kobieta to urodzić dziecko, bo mąż tego chce....Tak przypomniało mi się a propo naszej "koleżanki" z forum.
|
|
|
|
|
#4546 | |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze:
![]() Cytat:
|
|
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#4548 | ||
|
Zakorzenienie
|
trzymamy i liczymy na fotki
![]() Cytat:
jak bede miala nastepne we wro ( bo chodze tez w opolu) to go wezme bo juz przez brzuch to nie bedzie mial sie czego wstydzic. tchórz ![]() oj ciekawe jak z porodem bedzie. kiedys gadalam ze nie chce bo sie wstydze ale chcialabym jakas znajoma mordke a nie tłum obcych ludzi Cytat:
co do glowy to u mnie tez goli, na poczatku ciazy bolala kilka dni potemm spokój ale ostatnio znowu. tylko ze u mnie wstaje z bolem glowy potem przestaje potem znow boli przestaje , boli itd co do odwiedzin to my we wro sami mieszkamy, wiec ewentualnie moze rodzice moi przyjada jak poprosze, a tak to nikt, tesciowie moze jak wyjdziemy. nie wiem jak po porodzie ale jak rok temu byłam w szpitalu to mi brakowalo towarzystwa.
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
kółko połogowe to taka poduszka z dziurą - wygląda tak samo jak kółko do pływania dla dzieci tylko jest wypełnione kuleczkami styropianowymi(niektóre dziewczyny używają właśnie tego koła dla dzieci-do pływania...no ale może nie wytrzymać....
) Jest to dla tych co miały nacięcie lub obolałe krocze,poniewaz po "tym " wszystkim siadanie jest bardzo bolesne to kółko to przynosi wieeeelką ulgę -bo jak siadamy na tym to samo krocze jest w powietrzu..... a niewieli koszt -ok 17-20 zł.Polecam!Cytat:
...........
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spodnie ciążowe widziałam w takim sklepie (jak jeszcze nie potrzebowałam, jakiś czas temu ) i wisiały wśród zwykłych, więc trzeba poszperać Albo spytać sprzedawczyni, może będzie kojarzyć
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie leń dopadł łóżko niepościelone, gary niepozmywane a ja siedze przed tv i kompem...Czas wziąć się do roboty i iśc na spacer korzystać z pięknej pogody. |
|
|
|
|
|
#4554 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam z badań na HIV HCV TOXO I COŚ JESZCZE I 120 ZŁ ZAPŁACIŁAM...
Dobrze że na 4 inne dostałam skierowanie... Ale co tego jak za 2 tyg mam kolejną wizytę i 100 zł znów będę musiała wydać
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
a ja już po zakupach, nakupiłam lodów
i dziś na obiad żeberka mniam mniam
|
|
#4556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam dzis gastro-faze... pierwszy raz. zjadlam juz dwie kanapki, malego Marsa i banana. caly czas mi w brzuchu burczy... o 13 bedzie kapusniak odgrzewany - o ile wytrzymam...
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pewnie jutro też dostanę skierowanie....Ciekawe ile zabulę!
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Raczkowanie
|
Liwka to już 5 miesiąc? super
szybko to leciJoanna, Myaja trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! Lunaza Twoją jutrzejszą wizytę też już ściskam kciuki! ![]() ja wczoraj kupiłam swoje pierwsze ciążowe spodnie - co prawda nie w sklepie (przerażały mnie ich ceny), a na targowisku, ale też nie mogę powiedzieć, żeby były tanie Ja nie wiem dlaczego jak coś nazywa się ciążowe to zaraz cena musi być kosmiczna :/ Przeglądałam ubrania na allegro, ale chyba nie mam odwagi kupować bez mierzenia.
|
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
ja jedne kupiłam na allegro. Czasem sa tak dokłądne wymiary, że na prawdę warto, bo można zaoszczędzić nawet 100zł.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

... sam też nie może sobie wybaczyć że go nie będzie ... - oczywiście wszystko będzie dobrze 

05.07.2008
!
.I nawet znalazłam sukienkę (........w swojej szafie.....) w której całkiem,całkiem wyglądałam(tzn. ..nie ciążowo..
).
ja chyba do takich wyczynów z tym samopoczuciem jakie mam nie jestem zdolna
,wiadomo na co czekał.....
za badanko...!

Jak dla mnie to wizyty co 4 tygodnie za rzadko są, bo po 2 tyg. zaczynam sie niepokoić, ale z drugiej strony zbankrutowałabym