|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
witam mamusie
![]() chętnie się przyłącze jeśli można ![]() 21 lipca 2012 roku dowiedzieliśmy się zostaniemy rodzicami ![]() ![]() ![]() 17 wrzesień 2012 nasz dzidziuś ma już 12 tygodni ![]() wykształcone organy, szpik kostny, krąży mu krew, wykształcają się organy płciowe, robi siusiu, połyka, wkłada paluszki do ust i jest coraz bardziej ruchliwe ![]() ![]() jesteśmy razem już 4,5 roku ![]() ![]() ![]() to nasz pierwsza pociecha, która była długo wyczekiwana "czasowo" planując odpowiednią chwilę, choć staraliśmy się tylko 1raz (no w sumie dwa razy ![]() dla nas jest to wielki cud, ponieważ przez moja głupotę mogłam całkowicie zniszczyć swoją szanse na dziecko (obsesyjne odchudzanie) ... owszem schudłam 13kg w 3 msc - ale efektem całkowicie zatrzymała mi się menstruacja, dalej były leki / hormony i wyczekiwanie na polepszenie, diagnoza lekarza, że będzie bardzo ciężko zajść mi w ciąże o ile w ogóle bd to możliwe w najbliższych 2/3 latach ... po zakończeniu hormonów doszliśmy do wniosku, że jeśli ktoś tam u góry zechce abyśmy i my mogli zostać rodzicami to zostaniemy - i... udało się ![]() ![]() ![]() ... oczywiście był to czas najmniej odpowiedni ![]() pierwsza reakcja - (trwająca jakieś 30 minut ![]() ![]() obecnie - zwariowaliśmy oboje na punkcie naszego dziecka ![]() ![]() na ta chwilę powoli wszystko się klaruje ![]() ![]() ![]() ja niestety dopiero niedawno bo już w 11 tygodniu ciąży zrobiłam podstawowe badania... niestety nie miałam możliwości wcześniej ponieważ w uk najzwyczajniej w świecie do 10 tygodnia nie wykonuje się żadnych badan poza testem ciążowym :| (nie chcą stresować mam, bo jak się dowiedziałam "do 10tygodnia przecież jest największy odsetek poronień - debile ... ") dziś jedziemy na usg genetyczne - troszkę się stresuję... tym bardziej, że mój mężuś wyjątkowo nie może być dziś ze mną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4532 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4533 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam się w rozpoczętym 5 miesiącu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4535 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do odwiedzin po porodzie to rodzina ok i to może na drugi dzień ale nikt więcej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4536 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() och,ludzie są dziwni........ Cytat:
![]() Prz porodzie natural.bez komplikacji w szpitalu przebywa się 2 doby.Więc w sumie nie ma potrzeby wycieczek,tata dziecka ,nasi rodzice i w sumie wystarczy.I tez nigdzie nie musiałam chodzić-to oni przychodza do nas do pokoju... No i wszyscy odwiedzający musza pamiętać aby być zdrowym...nawet bez kataru-a to trudne np.w marcu..... ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki - ![]() ....jejku już 5.... ![]() ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-09-17 o 08:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak moja siostra urodziła to sama zadzwoniła i prosiła mamę, żeby przyjechała zobaczyć wnuczkę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4538 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzięki.. robiłam to w tamtym roku.. i żałuję, że nie poczekałam.. ![]() Cytat:
pewnie skończy się na koszu 25 róż i jakimś alkoholu i słodkościach.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale po roku właśnie zaczęło mi się tęsknić za drugim bobasem.. żałuje, że nie zdecydowaliśmy się z tż wcześniej.. widzę po mojej córci, że bardzo potrzebuje towarzystwa .. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki
Mam pyt mam małą chrypkę czy mogę zażyć jakieś tabletki do ssania bez konsultacji lekarza?
![]() |
#4540 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() hej wam.. dzięki dziewczyny za namiary na apteki.. na pewno, z którejś skorzystam.. ![]() ja powoli wstaję.. trzeba się szybko ogarnąć z obiadem i domem, bo później gin.. już się doczekać nie mogę.. ![]()
![]() |
![]() |
#4541 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nestella podziwiam siły i energi my tydzień temu byliśmy na weselu to ja 23.15 byłam już w łóżku;p A mój mąz mówi, że jutro pojedzie ze mną na wizyte, ale jeszcze nie podjął decyzji, czy wejdzie ze mną do środka...JA bym bardzo chciała, ale nic na siłę- nie che go zrażac moim widokiem na samolocie;p Mówi, ze może koło połowy ciązy predzej wejdzie ze mną to będzie więcej widać;p Ehhh faceci to tchórze;p |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- na samolocie... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4543 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja u gina mam tez juz przez brzuch i w sumie szczupla jestem wiec przez brzuch ladnie widac, a bardziej krępuje mnie rozbieranie przy partnerze niż badanie, chociaz myśle że w takich gabinetach będzie zasłonka ![]() Jutro to USG genetyczne a ja juz mam jakies głupie myśli ![]() trzymajcie kciuki ![]() Dziewczyny czy was boli tak migrenowo glowa? Myślalam że to przeziębienie ale nie.. poprostu co 3 dni mam ogromny ból glowy i nie minie dopuki nie zażyje apapu a jestem przeciwniczką tabletek.. jednak już dwa razy probowałam na przetrzymanie i nic, wczoraj się męczylam od 9 do 19 aż TŻ pobiegł po apap... a nie chce go zazywać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale raz i 5 minut, a nie pielgrzymki, babcia, ciocia, kuzynka... ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4544 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I powodzenia na genetycznym, opisz jak było! ![]() Łał ![]() ![]() Cytat:
No i w ogóle witam wszystkie Panie! ![]() Nie mogłam dziś się obudzić, spóźniłam się do pracy. Dziewczyny, coś takiego jak "zaświadczenie ciążowe" trzeba dawać do kadr w pracy? Nie wystarczy samo zwolnienie z odpowiednim kodem?
![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Własnie w DDTVN mówią, ze najgorsza rzecząjaką może zrobić kobieta to urodzić dziecko, bo mąż tego chce....Tak przypomniało mi się a propo naszej "koleżanki" z forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Wtajemniczenie
|
I jeszcze:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4547 | ||
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4548 | ||
Zakorzenienie
|
trzymamy i liczymy na fotki
![]() Cytat:
![]() jak bede miala nastepne we wro ( bo chodze tez w opolu) to go wezme bo juz przez brzuch to nie bedzie mial sie czego wstydzic. tchórz ![]() oj ciekawe jak z porodem bedzie. kiedys gadalam ze nie chce bo sie wstydze ale chcialabym jakas znajoma mordke a nie tłum obcych ludzi Cytat:
![]() co do glowy to u mnie tez goli, na poczatku ciazy bolala kilka dni potemm spokój ale ostatnio znowu. tylko ze u mnie wstaje z bolem glowy potem przestaje potem znow boli przestaje , boli itd co do odwiedzin to my we wro sami mieszkamy, wiec ewentualnie moze rodzice moi przyjada jak poprosze, a tak to nikt, tesciowie moze jak wyjdziemy. nie wiem jak po porodzie ale jak rok temu byłam w szpitalu to mi brakowalo towarzystwa.
![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
kółko połogowe to taka poduszka z dziurą - wygląda tak samo jak kółko do pływania dla dzieci tylko jest wypełnione kuleczkami styropianowymi(niektóre dziewczyny używają właśnie tego koła dla dzieci-do pływania...no ale może nie wytrzymać....
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie leń dopadł łóżko niepościelone, gary niepozmywane a ja siedze przed tv i kompem...Czas wziąć się do roboty i iśc na spacer korzystać z pięknej pogody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4554 |
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam z badań na HIV HCV TOXO I COŚ JESZCZE I 120 ZŁ ZAPŁACIŁAM...
Dobrze że na 4 inne dostałam skierowanie... Ale co tego jak za 2 tyg mam kolejną wizytę i 100 zł znów będę musiała wydać
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
a ja już po zakupach, nakupiłam lodów
![]() ![]()
![]() |
#4556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mam dzis gastro-faze... pierwszy raz. zjadlam juz dwie kanapki, malego Marsa i banana. caly czas mi w brzuchu burczy... o 13 bedzie kapusniak odgrzewany - o ile wytrzymam...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Ja pewnie jutro też dostanę skierowanie....Ciekawe ile zabulę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4559 |
Raczkowanie
|
Liwka to już 5 miesiąc? super
![]() Joanna, Myaja trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! Lunaza Twoją jutrzejszą wizytę też już ściskam kciuki! ![]() ja wczoraj kupiłam swoje pierwsze ciążowe spodnie - co prawda nie w sklepie (przerażały mnie ich ceny), a na targowisku, ale też nie mogę powiedzieć, żeby były tanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
ja jedne kupiłam na allegro. Czasem sa tak dokłądne wymiary, że na prawdę warto, bo można zaoszczędzić nawet 100zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.