|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
to jest tak ze np 2 tygodnie ok albo i wiecej i pare dni zaparc;/ dziwne to
|
|
|
#3212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciągle nie mogę uwierzyć mimo iż zaczynam 24 tydzień Cytat:
Delicjanko, to marsz do biedronki po mleko |
|||
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaa, myslalam, ze blenderujesz te pieczarki czy cos w tym rodzaju. Nigdy nie robilam takiej zupy, na pewno sprobuje
|
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez. na dowód tego wstawiam fotkę naszego pierwszego dzieciowego zakupu eh, takie małe a jak cieszy wczoraj to normalnie miałam ochotę spac z tym bodziakiem a kolorki i motyw idealne dla marsi
|
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, tak nas sobie czytam i myślę, bo kiedyś napewno obiło się niejednej z nas że ciąża to taki wspaniały okres w życiu kobiety, z jednej strony tak bo jednak te wszystkie przeżycia pierwsze ruchy itp...
Ale z drugiej każdej z nas coś dolega, jak na oddziale geriatrycznym i najgorsze że coś nas boli a nic nie możemy z tym zrobić i dopóki sama nie zaszłam w ciąże serio zdawało mi się to takie "brzuszek rośnie jest super "A wcale tak nie jest.... Ale najśmieszniejsze dla mnie ejst to że mi naprawde nie przeszkadza to że coś mnie boli mam kaszel itp, najbardziej w tym wszystkim przeszkadza mi stres związany z tym czy aby przez to nie szkodze maluchowi.... i powoli (niestety dopiero teraz) zaczynam dostrzegać każde poświęcenie mojej mamy wynikające z miłości do mnie, bo ja już czuje moja miłość która naprawde jest inna niż normalna.... tak ot taka dygresja
|
#3216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ooo, kisiel bardzo lubię, napewno wypróbuje
|
||
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ziemniaki pokrojone w kostkę gotuję osobno. Pieczarek nie podsmażam, tylko od razu daję do gotowania do bulionu + pokrojoną w kostkę cebulę (bez marchewki i pietruszki). Do przyprawienia daję jeszcze magę.
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję ślicznie
Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
Mój mąż lubi pieczarki, zupę też zje, ale się nie zachwyca
|
||
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj sobie tak lezałam i marzylam juz o tym jak dzidzia bedzie, jak bedzie obok nas i w ogole achh zawsze marzylam o wlasnej rodzinie, marzenie się spełnia cholera, plakac az mi sie chce jak to pisze..Btw, Marsi, w domku swoim masz kuchnie otwartą czy zamkniętą?
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-09-17 o 11:14 |
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik86, all the best z okazji rocznicy
![]() pstryczek84, śliczne body bokeh, dobrze Cię rozumiem ![]() Też Wam wkleję moje łowy 3x body, półśpioszki i kombinezon zimowy na 56 od siostry |
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() Zapomniałam napisać, że w sobotę mąż przywiózł od siostry ubranka po jej córci także też mam już kilka rzeczy M.in. dwa kombinezony, jeden na 3-6 miesięcy, drugi na roczek A wczoraj Dominisia skopała tatusia. Akurat jak mąż przystawił ucho to ona kopnęła w to miejsce. I tak dwa razy
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Delicjanko, ja też się wzruszam, wcześniej mój syn dużo ze mną rozmawiał,żebym się nie gniewała ale on nie lubi małch dzieci i pytał czy ja już kocham z tatą maluszka, powiedziałam,że oczywioście a on że niestety nie czuje tego było mi strasznie przykro ale rozumiałam go bo tłumaczył,że on go nie czuje, nie wie jak wygląda itpaż do zeszłego tygodnia..... Samuel przyleciał ze szkoły, otwiera książkę do biologi i pyta:, mamo, czy Leonard będzie taki malutki jak ten dzidziuś z obrazka ja się uśmiechnęłam i mówię: tak synuś, będzie podobny a Samuel na to: jejku, jak ja będę go kochać poryczałam się ze wzruszenia bo myślałam,że Samuel zostanie zimny ze swoimi emocjami aż do narodzin dziecka a tu proszę
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Wtajemniczenie
|
Gasuły.... nie mam czasu Was nadrobić
Wstawiam narazie zdjęcia torcika i Karinki pijącej bezalkoholowego szampana Strasznie jej smakował ![]() reszta zdjęć w klubie Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-09-17 o 11:20 |
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to fajnie, że dostałaś ubranka, zawsze to mniej wydatków. My ze szwagierką tez się będziemy wymieniać ubrankami, bo ona w połowie listopada ma termin. Najpierw my będziemy jej dziecku kupować ubranka, a potem dostaniemy je z powrotem
|
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Zjadłam rogalika na śniadanie, w kolejce jeszcze bułka z ziarnem na potem Ewik wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy ślubu! Dużo miłości i pociechy z Dominisi E_vel świetny tort A Karinka jaka skupiona Marsi bardzo to miłe co Twój synek powiedział Szaja jak tam Agatka? Mam nadzieję, że po tych zastrzykach już lepiej W ogóle wczoraj wieczorem złapał mnie taki dziwny ból w krzyżu i pachwinie. Panikowałam jak nie wiem co, już się zdążyłam poryczeć bo nie wiem co mnie może boleć, a co nie. Na szczęście nie był to silny ból no i przeszło dość szybko
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My od siostry męża dostaniemy jeszcze wózek, łóżeczko z materacem także narzekać nie możemy, bo byśmy zgrzeszyli
|
|
|
|
|
#3229 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam dylemat. rezygnuję z konta internetowego i muszę zrobić przelew na 60 zł, polećcie mi co mam kupić dla córeczki, niby potrzebne jest tyle rzeczy a ja nie wiem co kupić. ta kwota nie jest duża ale doradźcie mi co się przyda. Chciałam kupić http://allegro.pl/wyprawka-2czesci-k...604022588.html ale zabrakło mi kilka zł a nie chce mi się robić przelewów żeby mi starczyło, bo chcę zaraz zrezygnować z tego konta a nie mogę wypłacić gotówki bo zgubiłam kartę
|
#3230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może i u Ciebie ta rwa kulszowa daje znać
|
||
|
|
|
#3231 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
------------------------------------- U nas kolejne 5 zastrzyków, bo antybiotyk nie może byc 2,5 dnia podawany
|
||||||
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36574918]O, jak moja teściowa mówisz
[/QUOTE]Bo używam magę jak onaczej to nazwać?
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj będzie potwierdzenie, bo idzie na usg. U mnie jeszcze nie wiadomo.To jeszcze lepiej z wyprawką My też raczej sporo odziedziczymy, tzn wózek i nosidełko po siostrzeńcu i łóżeczko po synku kuzynki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
ja mówie np."daj magi" ale nie wiem czy dobrze
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36574918]U nas kolejne 5 zastrzyków, bo antybiotyk nie może byc 2,5 dnia podawany
[/QUOTE]Biedna Agatka
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36574918]
Ja nowy piekarnik mam i też 220 i fajnie, a smakowało? [/QUOTE] bardzo dobre, chociaz takie "inne" niz zazwyczaj jadam (zazwyczaj sa to ciasta "biszkoptowe"). A to jak najbardziej była miła niespodzianka wyjelam je wczoraj po 20tej a rano juz bylo mniej jak 1/3 tortownicy wiec domownikom też smakowalo ![]() ja dodalam jeszcze rodzynek, mi.in. na wierzch i chyba to byl błąd bo to własnie te rodzyny spaliły się na maxa, wygladały jak nie powiem co
|
|
|
|
#3237 |
|
Rozeznanie
|
AniołekKB nie mogę wypłacić z banku bo mam tylko internetowe. trochę głupie, INTELIGO, pododdział banku PKO BP a w banku nie można nic załatwić, albo telefonicznie albo internet, dlatego rezygnuję.
|
#3238 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie pierwszy był kocyk malusi z PEPCO, też niedawno![]() Cytat:
Zrozumienie i nową miłość do matki![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ide sobie kisiel zrobić i ogarniam szafki w biurku, jej jakie one pojemne... ![]() wiecie co, chyba zrobie sernik po wiedeńsku mmmm... a co do leżenia, cięzko mi sie juz przewrócic z boku na bok
|
|
|
#3240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

No teraz to już na pewno "pamięta", ale nie zająknął się jak na razie na ten temat.
Nici z mojego niecnego planu 

Trę na tarce marchewkę, pietruszkę, kroję ziemniaki w kostkę i pieczarki i je podsmażam na patelni. Wrzucam wszystko do bulionu. Gotuję aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Zabielam śmietaną i dodaję pokrojoną nać pietruszki i gotowe 

było mi strasznie przykro ale rozumiałam go bo tłumaczył,że on go nie czuje, nie wie jak wygląda itp