|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Wczorajsze zdobycze carbootowe
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
myjuz po lekarzu, mała byla grzeczniutka, na swierzym powietrzu zaczeła lepiej oddychac. lekarka mowila ze nic poza katarem Jej nie jest. Mam Jej robic inhalacje i dawac wit c i cos tam do psikania tez kazała kupic(mam napisane ale niepamiuetam nazwy). Mowila ze jak bedzie kaszel to wtedy mamy przyjsc jeszcze raz. No i Wazy juz 4860
czekam teraz na mame i przypilnuje Ja a ja pojde do apteki po te lekarstwa. Musimy kupic nawilzacz powietrza i ten inhalator......
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przystawiam na chwilę do piersi i przechodzi Cytat:
U nas przy katarku sprawdziła się woda morska i odciągacz odkurzaczowy
|
||
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
wide morska mam ale kurde ona tam mocno psika ze masakra.....a frude mam taka co sie samemyu odciaga , i taka odciagam jej
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Haniu, ciuszki super! Szczególnie podoba mi się pajacyk z pierwszego i z szóstego zdjęcia Jakich to firm? (tak pytam, bo lubię czasem sobie coś fajnego na allegro wyhaczyć - firm, które tu są niedostępne)
|
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
hej. Od rana dopiero teraz Emil zasnął
Była położna. Ostatni raz. W razie "w" mamy dzwonić i mam wysyłać sms'y co u nas. Przyniosła mi reklamówkę próbek allerco emulsji do kąpieli 20x20ml ![]() Zawiera to emolienty a mnie to jakoś nie przekonuje.... Poza tym używaliśmy do pierwszych kąpieli oliatum i bez rewelacji a Emil tak czy siak miał tak suchą skórę że aż mu płatami odchodziła. Dopiero kąpiel w krochmalu z mąki ziemniaczanej pomogła. Ładna dziś pogoda. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() u nas też jak synkowi ulżyło to obsrane było wszystko. a najchętniej kończy ceremonię po kilku minutach gdy ma już nowego pampka bo mama lub tata myśleli że już koniec ![]()
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy za to jest inny, różne informacje można tam wpisać, także w końcu muszę się za to zabrać ![]() Ale tak myślę, że jak w końcu zawitamy do Polski to i Marysi taki album się dostanie ![]() Niestety na tym pierwszym pajacu nie napisali jaka to firma... ten drugi jest natomiast z TU (marka do kupienia w Sainsbury's). |
|
|
|
|
#818 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, później kontrola po 3-4 miesiącach.Ooo Cytat:
![]() U nas nic nowego, nudzi mi się czasem w domu.Mam ochotę pójśc do kogoś,albo żeby ktoś przyszedł do mnie. Ale odkąd urodziłam Patryka ,jakoś wszyscy się odsunęli
|
|
#819 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#821 | |
|
Zadomowienie
|
Ech, chyba Krokodyla na spacer wyprowadzę, co prawda to nie jej pora (chodzimy zazwyczaj w porze poobiedniej), ale coś mi marudzi ewidentnie z nudów
![]() Cytat:
Z niemałym trudem był ściągany z Polski (bo sobie zażyczyłam taki jeden konkretny, a trudno go było dostać) i teraz co? też leży i tylko półkę zdobi ![]() Dzięki Firmę TU znam, pamiętam, że kupowałam coś od nich na allegro (bo właśnie nie raz wpadało mi w oko coś od nich)No, to ja też zaprezentuję ostatnie nabytki (co mam lepszego do roboty, jak i tak siedzę z małą na kolanach) - wszystkie z drugiej ręki (niemiecka sieć second handów Humana) |
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne-szczególnie te w jabłuszka
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
lekarka przepisala malej krople do nosa od 2 roku zycia
|
#824 |
|
Rozeznanie
|
hej,
wesele się udało , byliśmy do 2 w nocy. super lokal i muzyka, jedzenie tez smaczne. małą chcieliśmy zabrać tylko do kościoła ale tak się rozpłakała ze babcia wrócił się z nią do domu. resztę dnia i nocy była grzeczna. za dużo mleka odmroziłam i 2 porcje musiałam wylać. w hotelu raz odciągnęłam mleko o 20-tej i mogłam bawić się dalej. hanja , depoison- super ciuszki pumasmoja tez obrażona na cyce jakoś od tygodnia, czasem zje a czasem taki ryk , ze podaje jej z butli.dziwne bo do tej pory było ok. Edytowane przez houserka Czas edycji: 2012-09-17 o 13:49 |
|
|
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
to w jabłuszka tak mnie za serce chwyciło, że musiałam wziąć
Mimo, że to rampers - na to lato za duży (zresztą za późno) na przyszłe - może być za mały. Ale trudno, najwyżej będzie nosić jako body ![]() Hmm, teraz się zastanawiam - małą w wózek czy w nosidło? W nosidle na pewno nie będzie awantury, ale to wózek bardziej kojarzy mi się ze spacerowaniem (nosidło używam raczej jak muszę coś jeszcze załatwić) |
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet do parku zabieram małą w nosidle tak mnie sterroryzowała
|
|
|
|
#827 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ma gluty w nosie ale od ulewania, wiec raz dziennie jak wyjme frida to wystarczyCytat:
Widzisz ja zaniedbalam to, a szkoda bo miałabym juz pewnie jakiś % rabaciku Cytat:
co do rossmana poszłam dzisiaj i dostałam nowa kartę, jutro kupię pampki z promocji Cytat:
ale muszę to nadrobić!niestety nie slicznoty Cytat:
![]() klas ki: Cytat:
![]() ![]() Helo co jest z moim dzieckiem śpi od 11 Pogoda dopisuje, nie wiem co na obiad zrobic, wiec dzis nie robię, a zjem razowiec z jajkiem i szynką
|
||||||
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...604799014.html co myslicie o takim inhalatorze
??
|
#829 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wizualnie bardzo mi się podoba---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Kurcze, jakbym o nas czytała w wózku na każdym spacerze RYK... w nosidełku dziecko przycina od razu komara![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Też tak ostatnio mieliśmy tyle, że z czopkami stwierdziłam, że nie ma opcji - nie wsadzę dziecku w tyłek tak wielkiego czopa![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|
#830 | |
|
Zadomowienie
|
No masz
![]() Teraz, jak małą ubrałam i sama się wyszykowałam to... zasnęła. No w głowie się nie mieści ja zawsze biorę nosidło na wszelki wypadek (zwija się w pakuneczek wielkości chleba, w dodatku nic nie waży), ale wózek wciąż na chodzie. Głównie, jak się spotykam z kimś na kawie (w nosidle nie mam prawa usiąść, wózkiem na szczęście można ruszać) ![]() Cytat:
![]() Książki kupuję różne, takie dla dziecka pięcioletniego też (np. to przepiękne "interaktywne" wydanie Alicji w Krainie Czarów - po prostu bałam się, że mi się nakład wyczerpie) Ale dla malucha mogłabym chyba polecić Bardzo głodną gąsienicę (rzecz już kultowa), przesłodką serię Znajdź kotka/pieska/misia. Szukajmy razem, serię Obrazki dla maluchów, albo urocze Pierwsze urodziny prosiaczka Oj tam, oj tam. Jaś Ci śpi, zrobiłabyś zdjęcia
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja polecam nowe wydania książek z serii "Poczytaj mi mamo"
|
|
#832 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Dzisiejszy dzień miałam zaplanowany: rano spacer do mojej mamy, mała zostaje u niej, a my z małżem jedziemy na zakupy do CH - nie chciałam targać dziecka. A tu teściowa zażyczyła sobie, żeby do nich przyjechać (oni dzisiaj wrócili z wyjazdu). Małż na to, że nie ma jak bo jedziemy na zakupy, a o 17 ma spotkanie z jakimś chłopem, więc jeśli chcą zobaczyć małą to niech jadą do mojej mamy. To teściowa strzeliła focha, że nie chcemy do nich przyjechać i coś tam jeszcze nadawała domałża... Efekt jest taki, że jestem wk....iona i nie mam weny na żadne zakupy. Siedzimy w domu... Cytat:
Jedyne co dobre to te dwie 50 ![]() Cytat:
![]() Nocka Ci się udała i to we własnym łóżku ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Waleczna mamuśka z Ciebie, dobrze chronisz swój skarb. Super, że ogólnie wszystko wyszło dobrze ![]() Co do chronienia nie wiem czemu, ale moją córcię najchętniej trzymałabym z dala od teściowej. Moja mama może z nią robić co tylko chce, ale irytuje mnie jak ma ją teściowa... Zła synowa ze mnie Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-09-17 o 15:15 |
|||
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#834 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Jakie maleństwo.
Cytat:
dla małej i wp.ie.rd.ol dla tz za takie teksty i zachowanie.Teściową i babką się nie przjmuj - olać je ciepłym moczem. Cytat:
![]() Cytat:
Babcia spryciula Ale daliście radę ![]() Cytat:
![]() Ponoć czkawka nie męczy dzieci (nie wiem jak to sprawdzili). u nas działa albo okrycie i przytulenie albo podać pierś/butelkę - też przechodzi. ładne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
A to co zacytowałam - mam tak samo Bo my złe kobiety jesteśmy
|
||||||||
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jak tylko zbliżam się z czymś do jej noska i wrzeszczy jak zdąży się odsunąć i sól poleci na buźkę (oby nie spłynęło jej do oka!), ale samo psiknięcie do noska najmniej jej przeszkadza. Nie wkładam do dziurek nawet końcówki, więc daleko nie poleci, a trochę pomaga. No i sól tak samo jak krople podrażnia gardło, więc przed aplikacja podnoszę jej chociaż główkę, żeby nie spłynęło. Zasypiam! Wydaje mi się, że spałam 4 godziny, więc to nic dziwnego. |
|
|
|
|
#836 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=39913
to która by tak zrobiła? Bo ja sobie tego nie wyobrażam. Ani odbierania porodu ani obecności takiego stada ludzi na sali
|
|
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niepokoisz mnie. ![]() Blue - ja bym uzupełniała oba albumy. Właściwie nawet będę, bo mama kupiła dwa i jeden zostawię sobie, a drugi dam dorosłej córci. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Nawiązując do opisów chrzcin: Nadalka - trochę brak słów. Zachowanie męża i teściowej może dobić każdego. Blue - tym składaniem życzeń bym się nie przejmowała, bo może nie wiedzą, że się składa. Ja na pewno coś do chrześniaczki pogadałam, ale 11 lat temu, więc nie pamiętam, czy akurat życzenia. Na pewno powinni zainteresować się dzieckiem. Czym Twoim zdaniem objawia się ta niechęć? |
||
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja bardzo lubi jak jej daje do noska krople soli fizjologicznej ma banana bo wie ze zaraz Jej bede kozuchy wyciągac i bedzie Jej sie lepiej oddychac---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- mam w pokoju 22 stoipnie tak jak najlepiej a mała jak jest ubrana w samych spodenkach i bodziakach ma czkawke i zimne ece i nogi musi miec rajtuzy i na bodziaku cos jeszcze a najlepiej by byla przykryta
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
co robicie jak sie dziecko zakrztusi innie mozezłapac oddechu??
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

Jakich to firm? (tak pytam, bo lubię czasem sobie coś fajnego na allegro wyhaczyć - firm, które tu są niedostępne)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Każdy za to jest inny, różne informacje można tam wpisać, także w końcu muszę się za to zabrać 

klas ki: