|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36587745]Madziu, kiedy w końcu wybierzesz się do lekarza? Chudniesz, jesteś osłabiona... a teraz jeszcze bóle brzucha. Może zrób jakieś wyniki?[COLOR=Silver]
[/QUOTE] Zgadzam się z mrowinką ![]() A test ciążowy też bym zrobiła dla formalności... ![]() Mama mi dzisiaj wróżyła z obrączki...stwierdziłam, żeby teraz to jeszcze raz zrobiła, skoro wiadomo, że jestem w ciąży....wyszła parka!!! ![]() Ciekawe czy się sprawdzi...
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowinko to będę musiała sie teściowej zapytać
![]() Miałam robic ten test, ale potem mi osłabienie przeszło i stwierdziłam, że nie ma co. W ciaży raczej nie jestem A od 3 dni znowu się czuję osłabiona. W niedzielę jak byłam u rodziców (hm... to znaczy wczoraj) to tez mnie rano scięło, ale się kąpałam u nich i pomyślałam, ze miałam za ciepłą wodę (bo leżałam w wannie - u nas jest prysznic, więc czasami sobie korzystam ).
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36587917]A może powinnaś?
Co do badań - najlepiej byłoby poradzić się lekarza.[/QUOTE] Dokładnie!! Madziu, zacznij od zrobienia testu!! |
|
|
|
#3364 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36587492]Chodzi mi o wizytę w celu sprawdzenia, czy wszystko się goi jak należy. Ale skoro musisz iść na ściągnięcie szwów, to pewnie wtedy sprawdzą
Najdłużej bolało mnie właśnie koło pępka - do tej pory to miejsce jest dość wrażliwe. @ przyszła o czasie, po 25 dniach.[/QUOTE] No nie mam żadnej wizyty kontrolnej. A szwy niby mi w szpitalu na oddziale ściągną.. Także nie wiem czy mnie zbadają ale może jak po proszę to ktoś się nade mną zlituje. Pytam się o @ bo czytałam, że może się przesunąć. No ale poczekamy zobaczymy ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36587745]Madziu, kiedy w końcu wybierzesz się do lekarza? Chudniesz, jesteś osłabiona... a teraz jeszcze bóle brzucha. Może zrób jakieś wyniki? Mnie jakiś czas temu pytano, czy się staramy, kiedy dzidziuś będzie... teraz wszyscy umilkli. Chyba domyślają się, że coś jest nie tak. A najbliżsi wiedzą.[/QUOTE] Zgadzam się z Mrowinką idź do lekarza z tym. Może masz anemię? Może coś Ci dolega? A @ dostałaś w końcu? No u nas też rodzinka już wie, a najbliżsi znajomi powoli się domyślają
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko nie, nie . @ jeszcze nie dostałam. JUż ponad rok nie mam
![]() Dziewczyny nie straszcie mnie z ta ciążą. Rozmawiałam z mężem, to mówi, ze nie wierzy abym zaszła, ze akurat taki złoty strzał by był Ale może cichaczem sobie zrobię ten test.Maleństwo masz jakieś typy imion?? |
|
|
|
#3366 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A imiona nie wiem...dla chłopca już pisałam nie raz tutaj...a dla dziewczynki nadal nie mam...
|
|
|
|
|
#3368 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A dostałaś jakieś leki przy wypisie? Mnie przepisali przeciwbólowe i przeciwzapalne, tak na wszelki wypadek. Też czytałam, że @ może się przesunąć, ale ja krótko po zabiegu miałam owulację, więc spodziewałam się, że cykl będzie raczej krótki. |
|
|
|
|
#3369 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Cie cos boli to nie nadwyrezaj Tez mialam zaczac cwiczenia, ale jestem przeziebiona i nie mam na nic ochoty Powodzenia z jazdami Bedzie dobrze![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a na rocznice tez sobie nic nie kupujemy, nawet nie jezdzimy, tylko jakas kolacje robie itp. Cytat:
Jeju co Tobie jest? Cytat:
A test zrobilabym dla wlasnego spokoju Cytat:
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-09-17 o 21:23 |
|||||||
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo no tak, Maja też była ze złotego strzału
![]() Przypomnij mi imiona dla chłopców. I ani jednego typu dla dziewczynki?? A ja wam moge coś napisać odnośnie wózków. Nie patrzcie w ogole na gondole. Czy jest duża, czy mała bo dziecko i tak niej jest krótko. Lepiej wybrać dobrą spacerówkę (bo niektóre w tych wózkach wielofunkcyjnych sa koszmarne). Maja od jakiś 3 tyg nie nawidzi leżeć w gondoli. Bo nic nie widzi poza niebiem. jak jest drzewo po drodze to się smieje, jak tylko niebo to jest ryk. No masakra. Ale na spacerówkę jest jeszcze za mała. Blonde
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-09-17 o 21:13 |
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia co do imion dla chłopca to był: Filip, Szymon, Dawid (którego mi koleżanka sprzątnęła Dla dziewczynki to ostatnio tylko Dominika i Iza...i nic więcej A co do wózka..nie znam się na kręgosłupach dzieci, ale nie możesz jej w foteliku wozić? Chyba więcej by widziała...
|
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Nie chcę zaśmiecać wątku (mam do nadrobienia z 15 ston i mój post ze wszystkimi odpowiedziami byłby mega długi) i odpisze tylko po krótce.
Cytat:
W tym roku pociągniemy tylko do 0. Reszta jak zorganizujemy kasę. Jestem w kontakcie z osobami które wybudowały już mój projekt i twierdzą że jest on dosyć drogi. Sam dach ok 80 tyś... A do tego budujemy obok drugi budynek z garażem więc koszty rosną. Na samą myśl o rachunkach za to wszystko robi mi się słabo...Mój na spotkaniu u księdza zaprzeczył, że ma dzieci =) Może jednak powinnam go podpytać czy mówi mu coś imię- Kamil =) Baobabek gratulacje ogromne!!! ![]() Napisałam ale nie oddałam. Nie mam kontaktu z promotorem =/ Jutro jadę do dziekanatu spytać czy jeszcze jakieś podanie mnie ratuje czy mnie cofną na rok do tyłu i różnice programowe każą nadrabiać. Zła jestem strasznie, no ale co. Tak już jest jak się to zostawia na ostatnią chwilę. Dzięki za pamięć Madzialenka12344321 no zaczynamy, nieśmiale i wolniutko =) Butter dzięki za przepis. Jutro jadę do sklepu po składniki, bo w mojej kuchni raczej studenckie klimaty- goździków i cynamonu niet =) dodaja kciuki za dietę. Ja kiedyś na niej byłam. Nawet schudłam, ale ona jest tak rygorystyczna, że wytrzymałam tylko z 3 miesiące. Ja dużo więcej schudłam po odstawieniu białego pieczywa, napojów gazowanych i słodyczy. kaska87 I jestem na bieżąco w końcu =) Jutro jadę na uczelnie z rana, a potem na zakupy ślubne. Od wczoraj jestem na 3 tygodniowym urlopie =) Ale z nie ma on nic wspólnego z odpoczynkiem. Do ślubu 12 dni... Od dwóch dni nie rozmawiam z TŻ. Strasznie się pokłóciliśmy. Mijamy się cały czas, śpimy oddzielnie... Wymiękam. Rozklejam się na każdym kroku...
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo w foteliku to max 2 godziny można. Mogę ją do spacerówki przełożyć bo się rozkłada na płasko, ale wtedy też będzie tylko niebo widziała
A moja córcia dziś zaczeła sie turlać
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36584643]Chodzi Ci o to, ile kto napisał wiadomości? Przy nazwie wątku masz kto nadał ostatnią wiadomość, a dalej jest rubryka odpowiedzi. Kliknij na ilość odpowiedzi, pokażą się nicki osób i liczba napisanych przez nich wiadomości.[/QUOTE]
Dziękuję Ci baaardzo Cytat:
Pamiętasz naszą małą z panien młodych? dziś ją wspominam, czytam jej posty i płaczę Też była zdrowa i nagle zachorowała..
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I miałaś ją nagrać! :P |
|
|
|
|
#3376 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36588513]Ja miałam zaleconą kontrolę ginekologiczną po 10 dniach.
A dostałaś jakieś leki przy wypisie? Mnie przepisali przeciwbólowe i przeciwzapalne, tak na wszelki wypadek. Też czytałam, że @ może się przesunąć, ale ja krótko po zabiegu miałam owulację, więc spodziewałam się, że cykl będzie raczej krótki.[/QUOTE] No właśnie nic nie dostałam i nic mi nie powiedzieli o kontroli. Zobaczymy co mi jutro powiedzą. Oby mnie zbadali.. |
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
tasia my budujemy ytongiem. U nas tez jest drogi dach.
Maleństwo niedługo zrobi się chłodniej to juz tak nie będę z nią latała. Na weekend byłam u rodziców (jak mąż był na studiach). A dziś jak się starałam ja nagrać, to zanim włączyłam kamerę to ta przestawała ![]() strippi pamiętam ją wiadomo co jej było??
|
|
|
|
#3378 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3379 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To pewnie te nerwy przed ślubem.. Cytat:
|
||
|
|
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie bylo mnie przez weeekend, nie powiem ile mam do nadrobienia..
![]() wiec zabieram sie za czytanieA i najwazniejsze: Baobabku gratuluje kochana, Izunia sliczniutka ![]() ![]() wracaj do nas szybciutko
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Today co robiłaś ciekawego w weekend??
Maleństwo, tomalinko
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Tasia
Przykro mi, a czemu sie mijacie?Pogadajcie spokojnie Cytat:
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Tasiu, te kłótnie to na pewno stres przed ślubem. Chyba nie warto, co?
Mrowniko, Twoim sposobem sprawdziłam, kto u nas najwięcej pisze i wychodzi, że ja... Nic się już nie odzywam do końca wątku
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Butter do porodu to ja byłam taką wątkową gadułą
|
|
|
|
#3386 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikita ale zaszalalas z ymi zakupami. Brawo
Bikus teraz na Ciebie czas kochana. Madzius, moze to tylko rzemeczenie, ale ja jak wiekszosc dziewczyn polecam test dla samej formalnosci ![]() Malenstfffo c do imion ktore wybralas ja z oczywistych wzgledow polecam Filip ![]() A my dzis bylismy pierwszy dzien w Filipa nowej szkole i jakos mi tak smutno ze teraz juz pol dnia bez niego bede. Przez 5 lat spedzalam z nim kazdy dzien i godzine i tak jakos mi dziwnie ale widzialam ze zadowolony i ze sie cieszzyl to troszke mi lepiej. A w czwartek mam SCAN juz sie doczekac nie moge tak dawno nie widzialam Mai i jesczze cala 3 idzimy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Madziu bylismy chyba na wsyztskich zabawkach w oklicy, jakies kulki, smartland, park, zakupy ..... no i bylismy z Filipem u laryngologa ale wsyztsko ok uszka ma sliczne i zdrowe wiec super ![]() Czytalam ze Maja juz zaczyna rozrabiac, tura sie jak pileczka wreszcie zzaczyna sie ten czas gdzie bedzie wszytskiego ciekawa
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Today super, że z małym dobrze. Kochana niedługo Maja będzie na świecie, to docenisz, że synek jest w szkole
a Ty znowu będziesz miała zajęcie. Jeszcze tylko troszkę musisz wytrzymać. Wyobrażam sobie jak sie nie możesz doczekać skanu, ja tez cała ciązę żyłam od usg do usg Kochałam to podglądanie i ciągle mi było mało hehe.Oj tak Maja pokazuje swój charakterek Super. Ja kocham te jej postępy.
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko wracaj do zdrowia i nie forsuj się! Mam nadzieje, że będziesz zadowolona z jutrzejszej wizyty!
magda uważaj na siebie i zrób może jakieś podstawowe badania razem z TSH. Brawa dla Majki za postępy! Today super, że idziecie całą trójką na usg rewelacja! ![]() Daj znać jak wizyta ![]() Tasia stres Wam się udziela. Polecam chwycić sie za ręce, położyć na łóżku i pogadać o wszystkim tylko nie o ślubie! Rozluźnijcie się, wypijcie dobre winko! Będzie dobrze
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madzia heh no juz nieldugo bedzie Maja biegac a pozniej to bedziesz chlopakow od niej odpedzac, ajk ten czas leci ![]() Gucia dziekuje kochana, napewno przyjde sie "pochwalic"
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-09-17 o 22:08 |
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Today to czekamy
![]() Ja też się nie mogę doczekać kolejnej wizyty...a tak wolno leci czas...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

A od 3 dni znowu się czuję osłabiona. W niedzielę jak byłam u rodziców (hm... to znaczy wczoraj) to tez mnie rano scięło, ale się kąpałam u nich i pomyślałam, ze miałam za ciepłą wodę (bo leżałam w wannie - u nas jest prysznic, więc czasami sobie korzystam 

no przeciez nie mozna miec takiego pecha
ciekawe czy chociaz rusze 

W tym roku pociągniemy tylko do 0. Reszta jak zorganizujemy kasę. Jestem w kontakcie z osobami które wybudowały już mój projekt i twierdzą że jest on dosyć drogi. Sam dach ok 80 tyś... A do tego budujemy obok drugi budynek z garażem więc koszty rosną. Na samą myśl o rachunkach za to wszystko robi mi się słabo...

dziś ją wspominam, czytam jej posty i płaczę