|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
![]() Cytat:
też czuję, że mnie jutro wypuszczą. Tylko gorzej bo szyjki nie mam i jak chlusną wody to się tego paciorkowca u Maluszkowej boję. No ale zobaczymy.Dobranoc
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli w środę idę.A śpiworek taki (nie wiem czy się wgra, to z telefonu) ![]() Widać??? |
|
|
|
|
#1803 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem wytłumaczyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wrzesień i choroba mnie łapie.. Gardło boli, kicham i 37temperatury..
|
||||
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, myślicie że mogę się napić herbatki z kopru Hippa? Bo kłuje mnie brzuch od wzdęcia chyba i szukam sposobu, żeby sobie ulżyć...
|
|
|
|
#1805 | ||||
|
Zadomowienie
|
Konczita ja mam po synku z Baby Design takie niebiesko-szare z owieczką.Bardzo długo nam służyło i będzie teraz,mogę polecić.Ja byłam bardzo zadowolona.Coś podobnego http://beta.ceneo.pl/2057708
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Idę spać.Dobranoc!
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam jutro wizyte i mam nadzieje ze mi doktorek powie ze mam isc rodzic bo juz mam dosc ... dzisiasj rycze pół dnia bo juz nie wyrabiam ciezko mi i w dodatku martwie sie moim wielowodziem i ta gestoza całą i kuwa psychicznie nie wyrabiam...
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutro! Sprobuj sie wyspac |
|
|
|
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
hej ktora dzis w kolejce???
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-09-18 o 06:32 |
|
|
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
malej wszystko sie nie wchlonelo jeszcze ale wczoraj na usg widzieli ze jednak mozgu przybywa wiec chca nas pocieszyc...wylew byl II stopnia,czesc sie wchlonela,troszke zeszlo tez przy ostatnim upuszczaniu plynow...wciaz nie chca nam nic powiedzie ctylko kaza czekac...kiedy mozemy cokolwiek wiedziec jakie to bedzie mialo skutki wszytsko??Naczytalam sie wczoraj o skutkach wodoglowia, potem o porażeniu i jestem dzis klebkiem nerwow...mam nadzieje ze dizs glowka nie urosla juz nic!! lefak tez jest dobry..na kolki to polecam tez podanie glukozy z wodą,masowanie bvrzuszka kroplami kminkowymi oraz przykladanie cieplej pieluszki na brzuszek,noszenie brzuszkiem w dol i masowanie ruchami okreznymi wokol pepka a u znajomych sprawdzilo sie wanczanie suszarki na uspokojenie i wozenie malej autem :P |
|
|
|
|
#1810 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie niegrzeczna88
trzymam kciuki będzie dzis dzieciaczek
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1811 | |
|
Zadomowienie
|
.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}
Cytat:
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
No to chyba ja jestem w kolejce
![]() 30 minut temu odeszło mi trochę wód. Poszłam siku, wstaję z kibelka a tam chlust po nogach. Ale nic się nie dzieje, więc umyłam się, zjem i jedziemy na IP. Tak się nie mogłam doczekać, a jak poleciało, to aż mi nogi z przerażenia zdrętwiały! :P |
|
|
|
#1813 |
|
Raczkowanie
|
Piszecie tak szybko, że nie nadążam
Gratuluję kolejnym mamusiom i trzymam kciuki za rozpakowujące się
|
#1814 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda przywitasz dzisiaj maluszka
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Kolejna noc do bani... Gratulacje dla Lady Beatty i Filusi Niegrzeczna co u Ciebie? Jeszcze kciuki trzymac? ![]() Elena kochana trzymam kciuki Ktoś jeszcze ma dzisiaj cos waznego do zalatwienia? O kims zapomnialam? Moj mozg troche gorzej zaczyna funkcjonowac. Konczi jak juz mowilam ja mam drewex http://guguland.pl/p/37/52/krzeselko...karmienia.html ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Mamunie kochane moze ktoras mi cos doradzi. Wydaje mi sie ze mlody myli dzien z noca. W dzien ladnie spi. Zasypia mi przy cycu i funcjonuje od karmienia do karmienia. W nocy walcze zeby zasnal. Powinnam go budzic w dzien??? |
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gda no to dzisiaj będziesz miała w końcu maluszka ![]() zazdroszcze i trzymam kciukiA tak ogólnie to dzień dobry ![]() my się nawet wyspaliśmy ale od rana mam jakiś dzień porządków ![]() wyszorowałam łazienkie,toalete,kuchenk e,zlew i pranie sie pierze ![]() muszę jeszcze zmyć podłogi,pościerać kurze,przeprać kilka ciuszków Fabianka,bo dokupiłam wczoraj i zrobić obiadek ![]() mam aktywny dzień dzisiaj
|
|
|
|
|
#1816 | ||||
|
Raczkowanie
|
Czesc z rańca!
Po raz pierwszy od 3 tygodni przespalam ponad 5 godzin!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Ale skurczy to chyba nie mam, coś tam boli, ale to nic konkretnego...
Jeszcze pojechaliśmy do kawiarni na śniadanko i soczek. Potem do szpitala
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przewód Bottala to tętnica która w życiu płodowym doprowadza krew do płuc, zwykle zamyka się samoistnie pod koniec życia płodowego, u wcześniaków często pozostaje otwarta co powoduje np to ze dzieciaczki nie mogą zejść z respi. leczy się farmakologicznie lub operacyjnie
|
|
#1819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Grayulacje dla Filusi, Lady Beatty i 3mam kciuki za Gda i Niegrzeczna Muminku dużo siły dla was i Wierzę że Twoja córeczkw wyjdzie z tego cała i zdrowa miłego dnia później się odezwę. Brak mi sił na cokolwiek
|
|
|
|
#1821 |
|
Raczkowanie
|
Cisza zaległa na forum, pewnie jak na godzinke odejde od kompa to będe pozniej godzine nadrabiac
![]() uciekam poszperac w lodowce ![]() do pozniej!
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu tak ciucho??
no co wszystkie rodzić poszłyście?? |
|
|
|
#1823 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
ja dziś nawet wyspana. tylko raz wstawałam siku w nocy Kurczę już widzę że wszystko się nie pocytowało, a nadrabiałam sporo ![]() Aga_Ton tylko przy tych gruszkach pamietaj o wyjeciu goździków przed włozeniem do słoiczków, bo jak z goździkami się włoży to gruszki zrobią się takie brzydkie, ciemne Lidka przykro mi ze obrot sie nie udał.widocznie tak musiało być. skoro mała nie chce sie przekrecić to widocznie ma jakiś swój powód ![]() tylko ja myślałam ze od razu zrobia Ci cięcie, a tu jeszcze 2 tygodnie. mi lekarz mówił ze jak sie nie przekreci to ciecie w 39 tygodniu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Marta sól fizjologiczna jest do przemywania ropiejących oczek no i gdzie reszta moich cytowanych postów ![]() Niegrzeczna, Gda, Elena trzymam za was kciuki
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z wieściami od TAMLIN
![]() Czekają na wizyte pediatry i pewnie dzisiaj wyjdą Czują się dobrze,Mateuszek przespał pięknie noc i ogólnie jest grzeczniutki i kochany .Tamlin postara sie dzisiaj zajrzeć i nadrobić wątek .No to czekamy na Nich
|
|
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
haj... i co? i góeno byłam u lekarza i mnie kuwa txyle pocieszył ze powiedział ze jeszcze daleka droga przedemna i ze jeszcze nie rodze... nie ma rozwarcia, uoławy brunatne bo sie kaqnał oczyszcza przed porodem ale to jeszcze potrwa... mam se na ktg chodzic co 3 dni az do terminu czyli do 28 wrzesnia a jak nie bede w tewrminie rodzic to tydzien po terminie wywoływanie czyli kuwa se moge do października pochodzić.... załamałam sie... i w dodatku zwolnienia mi juz nie mógł dac boi juz mio sie nja ciaze nie nalezy i musze po południu do internisty isc po zwolnienie na co inne czyli znowu mniejsza kasa kuwa bo juz tylko 80% płatne boooszeeeee....
|
|
|
|
#1826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pierwsze slyszę. co on wymyslił
|
|
#1827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sciskam kciuki!znam to uczucie i czekam na nie z niecierpliwością teraz ![]() Lukrecja wpołczuje, coś mi sie zdaje ze podziele Twój los, w piatek ide na kontrole i zobaczymy czy cos sie ruszyło, boje sie przeterminowania ciekawe czy choć ktg mi zleci lekarz....
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#1828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muminku trzymam za Was kciuki! Jesteś silną dziewczyną i poradzisz sobie ze wszystkim, podobnie jak Twoja córeczka! GDA trzymam kciuki za Was ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was ma laktator ręczny z LOVI? Ja dostałam taki właśnie i zastanawiam się jak się będzie sprawował.
|
|
#1829 |
|
Wtajemniczenie
|
no bo do 38 podobno sie nalezy naiaze bo po 38 tc jest juz ciaza donoszona i nie ma zagrozenia wczesniejszym porodem i nie mozna juz mi dac... kolezanka tez tak miała no ale nie wiem... no przecie sie z mlekarzem kłócic nie bede co nie??? Zapytam tej internistki co ide do niej po południu... wsciekła jezdem myslałam ze juz urodze
dzidek pewnie wyskoczy mi w urodziny 22 albo w tatusia urodziny 28 wrzesnia bo jak kuwa nie to sie potne no.... bosze bedzie dzidkiem październikowym w koncu
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.