|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Ponoć tak,czytałam że jak się dziecko interesuje dorosłym jedzeniem to na takowe jest gotowe.
To kup i daj znać jak idzie Ewelince picie z tego kubka. ![]() A mam pytanie,czy Wasze dzieci jak się smieją na głos,to dostają czkawke i ulewa im się mleko-serek??bo u nas za każdym razem,jak maly się śmieje w głos jest czkawka i zdarza mu się ulać serkiem.
|
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zdarzyło się aby ulała... ale ile ona się na głoś śmieje
|
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki nie mam siły was porządnie nadrobić bo naprawdę kiepsko się czuje..syncio póki co zdrowy na szczęście...
Byliśmy dziś na rehab i strasznie płakal przez większość czasu...leniuszek mój nie lubi się przemęczać... Lenka Kajulka śliczna w tej czapie..ach te niebieskie oczka Natka gratuluję zakupu aparatu..jak juz załapiesz co i jak to pochwal się fotkami ![]() Aguska super, że samochód kupiony... Emigra a to się przytrafiło mężowi...dobrze że dobrze się skończylo..no i fajnie, że kolejne szczepienia juz za córunią.. Ivonka ależ Ewcia zdolniaszka..zanim sie obejrzysz już do szkoly będzie szła.. |
|
|
|
#634 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ulewania wtedy nei zauwazylam Cytat:
Dzien dobry!
|
|
#635 | ||
|
Raczkowanie
|
Yeahhh, gratuluję, marzenia się spełniają ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#636 | |||
|
Gang Iren
|
Hej!
Dzis mialam trzy pobudki w nocy,a karmienia dwa.Nie wyspalam sie zbytnio. Wiecie co ja chyba jestem jakas zle zorganizowana,niewniele udaje mi sie zrobic w ciagu dnia i wieczorem jak sobie miniony dzien przeanalizuje to zla jestem na siebie strasznie,ze nie udalo mi sie czegos zrobic i znowu odlozylam na jutro ![]() W sumie to zdaje sobie sprawe,ze w duzej mierze to przez internet To moj naczelny pozeracz czasu.Cytat:
![]() Cytat:
Ale ona idzie jak burza z nowymi umiejetnosciami! ![]() Cytat:
Jeszcze troszeczke i bedzie sama siedziec,super!Fajne takie zainteresowanie jedzonkiem.Eryk czasem gdy widzi,ze cos jem to buzie otwiera
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
desiu88,to mój syn nie jest sam odnośnie czkawek vs śmiania
U nas głownie ulewanie,jak jest po jedzeniu.Z godzine później też.Bry ![]() U nas pierwsza pobudka była po 4, ale wziełam go do siebie i jakoś zasnął znowu i nie musiałam wstawać robić mleko. A druga po 8-mej, a ja się czuje niewyspana. A teraz młody siedzi w bujaczku i przed chwilą dokazywał. ![]() gosiu,mam podobnie,aczkolwiek jak jestem padnięta bo mały do wiwatu,to wole posiedzieć ( na wizażu ) i nie robić nic i odpocząć.No,ale nieraz denerewuje mnie to,że nie moge nic zrobić,u mnie głównie z powodu dokazywania małego,jest absorbujący,bo szybko mu się nudzi. A jak śpi,to nie zawsze mi się chce coś robić. Za to wieczorem,jak mały śpi mogłabym wtedy ogarnąć mieszkanie i wtedy sprzątam,ale nie całe mieszkanie to co miałam zrobić w dzień.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-18 o 10:31 |
|
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
kochane powiedzcie jak macie doświadczenie, jak robić zupke z grudkami?
|
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i zakupiłam też kubek lovi 360 st., ale to jeszcze trochę czasu zanim przetestujemy. A co do śmiechu - Kaja bardzo często dostaje czkawkę jak się śmieje ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Natka bardzo fajnie że kupiłaś oaparat to teraz pochwal się jakie zdjęcia robi ![]() Cytat:
A co do rehab to się chyba z Kają zgrali, bo moja córa też dziś popłakiwała na cwiczeniach. Desia, czy u Viki było widac chocby "cień" tych wychodzących ząbków? Kaja troszkę marudna jest bardziej od kilku dni no i dziś o 4 nam się obudziła i marudkowała, wzięliśmy Ją do siebie i w końcu usnęła, ale mam wrażenie że coś Jej dolega, nie wiem czy to nie ząbki. Ale patrzyłam Jej w buziaka i nic nie widac chyba.. Sama już nie wiem.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-18 o 10:45 |
||
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo widelcem rodrabniac.. Mi pierwsza marchewka wyszła z delikatnymi grudkami, robiłam przez sitko, potem dopiero przypomniałam sobie o tym że moge to blenderem potraktowac. |
|
|
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() dzis Tz ma wolne i jedziemy z Mateuszkiem na szczepienie, teraz wygoniłam TZ na spacer z małym, bo mam juz dosc non stop z dzieckiem, a on ciagle ma jakies rozrywki.. Nalozylam odzywke na wlosy, posprzatam troche i mam nadzieje ,ze szybko nie wrócą, bo dziecko moje od rana strasznie jękliwe i głowa mi pęka. miłego dnia kochane ![]()
|
#643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Domyslilam sie po slinieniu i po tym jak namietnie gryzla zimny gryzaczek z lodowki. No i tez dlatego ze Adas w jej wieku mial juz pierwsze zabki, wiec w sumie spodziewalam sie szybko Pozatym tez widzialam ze jest marudna i placzliwa jak nigdy. Wiec na wyczucie posarowalam zelem , dalalm panadol i jakos nie pomoglo to pomyslalam ze sie pomylialam pewnie. Ale na drugi dzien bylo to samo i podalam nurofen to zrobila sie " normalna", i potem juz szybko poszlo ze widzialam te kreseczki na dziaselkach a na drugi dzien juz chyba wyczulam palcem. A rozmawialam z pediatra i mowila, ze nie zawsze dziasla sa zaczerwienione i rozpulchnione przy zabkowaniu, czyli czasami mozna nie zauwazyc. Pozatym tez mowila, ze jakby co to dawac syropek, jesli panadol nie pomaga to nurofen. No albo czopek co kto tam ma. Dobrze, ze mozna jakos ulge przyniesc - bo ani to dla dziecka przyjemne ani dla nas ![]() Cytat:
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ja muszę pochwalić dziś moją Madzię dziś pierwsze nocne karmienie było dopiero o 5 rano o 1 się wierciła i zakwękała ale dałam smoczka i usnęła bez płaczu. Obudziła się o 5, jak zobaczyłam która godz to w szoku byłam cyce miałam twarde zjadła jednego, usnęła o 6:15 zjadła 2 i spałyśmy do 8 teraz jest już po godz drzemce, zje zupkę i jedziemy po kurteczkę jesienną do pepco
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatni szok mial wlasnie po brzoskwini, jakies 2 lata temu. A rodzynki jadl cale zycie, dzien wczesniej tez i tu nagle ciach - najpierw dretwialo mu w ustach (ale nie przestal jesc ) a pozniej zaczely sie robic bable i plamy na calym ciele, naszczescie nie doszlo do puchniecia... Czesc mamuski, normalnie ostatnio coraz mniej przesiaduje przy kompie co za tym idzie i na wizazu... ciagle malutka mnie absorbuje. Skok sie skonczyl, no ale zeby i szczepienie razem to jedna masakra. Mala cala noc poplakiwala przez sen, w miejscu klucia ma zaczerwienienie i wyraznie boli ja ta nozka... podaje jej paracetamol, choc temp oskaluje w okolicach 38 °. Bylysmy dzisiaj znowu na zakupkach, tym razem sobie kupilam sweterek w h&M no ale malej dostala sie czapka taka na jesien (mam albo calkiem cienkie albo calkiem grube ) i bluzeczka rozowa - taka jak w tamtym tyg dostala fioletowa bylysmy tez z kolezanka na kawce, kupilysmy sushi i czekamy na babcie, bo ma przyjechac za jakas h. Malusia spi na balkonie ![]() Musze poczytac o tym BLW.. Karolca kupilas ten kubeczek? Ja sie zastanawiam.... choc mam juz chyba 4 i Julcia z zadnego nie chce pic ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#646 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja w H&M tez upatrzylam dla siebie sweterek i dzinsy jeszcze fajne widzialam,musze tam pojsc po wyplacie mezowskiej. Dziewczyny planujecie przebrania dla dzieciaczkow na Halloween? U nas juz zaczely sie w sklepach pokazywac rozne rzeczy z tej okazji.Tylko z tego co widzialam na razie,dla takich malych kiepski wybor jest.Na to wyglada,ze Eryk bedzie dynia
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napewno bedzie przeslodki!
|
|
#648 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry dzien!
super! to teraz tylko opanowac funkcje i bedziemy mialy codziennie nowa porcje zdjec,prawda? a co w koncu zakupilas?Cytat:
. Swoja droga ladnie sie pobyczyliscie, teraz poprosze o fotorelacje![]() Fajnie,ze Anson taka grzeczna byla . OO czyli decyzja podjeta i odcinasz doplyw w mleczarni? Wazne,abyscie obie byly zadowolone, to podstawa!!Ty sobie tam nie wizualizuj ,bo takich wielkich kocy nie robia cobym sie mogla okryc Cytat:
Co do Twoich niecheci smakowych..pomidorow niet? kurcze,a to takie pyszne;ppp ,ale rozumiem,ze pod postacia sosu sa juz zjadliwe dla Twojego podniebienia? ![]() Ja jestem antybrukselkowa..jakos to warzywa "staje mi" w gardle. Takie miekkie i ten smak..bleeeh. Jako dziecko nie chcialam jesc jajek,bo balam sie ,ze kurczak mi sie w brzuchu zagniezdzi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
..Potem tylko T dzwoni "juz mozemy przyjsc,czy jeszcze potrzebujesz czasu?"![]() Cytat:
Bo chce zakupic takowa i dawac z owocami i tak z ciekawosci pytam,czy juz moze testowalas? ![]() ___________ ja wlasnie popelnilam nalesniki...potem nawrzucam sera i zapieke w piekarniku..na to brzoskwinie i sos czekoladowy. Ludzie jak o tym pisze to mam jezyk do podlogi . Ogorkowa tez czeka w kolejce na swoje 5 minut. Dzis mam dzien gloda, ale chyba zbliza sie pierwszy @ od...hohoh..Kurcze juz nie pamietam jak to bylo.W czw i pt znowu zostaje sama,bo T leci do Danii. Licze,ze mi przywiezie taka pyszna czekolade z orzechami..Tabliczka jest duuuuza,ale ostatnio dałam rade prawie naraz . Wyrzuty sumienia byly tylko przez chwile;]
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2012-09-18 o 13:18 |
||||||
|
|
|
#649 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Plus chce wprowadzac stale pokarmy metoda BLW gdzie nie mozna dziecka pospieszac ani decydowac za nie o wielkosci porcji wiec chce miec komfort psychiczny ze jej choc mleczka nie brakuje Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-09-18 o 13:05 |
||
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
aah i jeszcze zapytowywuje w jednej sprawie
![]() Myslalyscie juz o kombinezonach na zime? Bo jakby nie patrzec zbliza sie powoli i chyba za niedlugo nalezaloby cos zakupic,zeby dzieciowi cieplo w zadek bylo. W sumie na kilka mc (listopad-luty) oczywiscie zaleznie od "ilosci"zimna. Na jesien mam juz kurtki/grubsze spodnie i jakis cienszy ...ale te zimowe zakupy mnie troche przerazaja ![]() Zastanawiam sie tylko jaki powinien byc..bo to,ze jednoczesciowy to juz wiem . Nie wiem tylko na co dokladnie zwrocic uwage. Na pewno chcialabym aby Rob mogl sie w Nim ruszyc i nie wygladal jak hipek z rekoma po bokach(wiecie co mam na mysli,ze dziecko rusza tylko gałkami ocznymi,bo reszta nie moze ). Wiadomo,ze to bedzie zakup jednorazowy/jednosezonowy..ale chcialabym nie "umoczyc";]Jakies propozycje/pomysly/sugestie? bede dzwieczna!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kaszy jaglanej to dodawałam jej do zupki i jej smakowała, używam też kaszy kukurydzianej i płatków owsianych do zupek i do owsianki ![]() kochana kusisz tymi nalesnikami z czym je robisz, tylko z serem do piekarnika? i na to brzoskwinie z puszki? ja dzis jadłam na sniadanie naleśniki z dżemem własnej roboty, mąż robi naleśniki bo ost ma smaka na naleśniki na śniadanie więc robi prawie codziennie
|
|
#652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest o tyle fajny że ma suwaki na nogach i można zrobic albo spodenki albo śpiworek w zalezności od potrzeby fajnie się go odpina można rozebrac śpiące dziecko itd cena wysoka ale teściowa sponsorowała![]() http://www.babyland.pl/inkontrahent....47&q=&r=0&rg=0
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bylismy właśnie w Pepco po kurteczkę i oczywiście kupiłam jeszcz bluzeczke z długim, ogrodniczki jeansowe i rajtuzki, lubię ten sklep bo za wszystko dałam 70zł
|
|
#654 |
|
Rozeznanie
|
Słuchajcie dziewczyny, rada mi potrzeba od innych mamuś. Mianowicie Ewa ładnie wcina wszelkie obiadki, owoce i kaszkę ale zawsze popija cycusiem. Czasami daje jej z kubeczka wody, ale to może 2 łyczki. Ona praktycznie nic innego niż mleko nie pije
No i tak się zastanawiam czy powinnam ją dopajać, uczyć czegoś innego czy skoro na razie karmie i zamierzam to robić to pierś wystarczy... Mamy niekapek oraz kapek -ale te kubeczki służą jako gryzaki niestety, tak jak wszystko dookoła... Jakieś rady? Prooosze
|
|
|
|
#655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w sumie nie wiem czy nie zanwestowac w jakis spiworek, tylko musialby byc taki zeby i do spacerowki i do fotelika (o otwory na pasy chodzi). No ale wtedy nie ma zbyt opcji zeby bobasa z wozka wyjac na spacerze
|
|
|
|
|
#656 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/M-CO-Boys-...vip=true&rt=nc http://www.ebay.co.uk/itm/Marks-Spen...vip=true&rt=nc Ale dotykowo jeszcze nie wiem jakie sa,bo nie dotarly,tzn musze odebrac z poczty,bo awizo mam. Cytat:
|
|
#657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli nie jest to nic złego, mam nadzieje że nie będzie problemu z kubeczkiem jak już się odstawimy. Ale oczywiście będę karmić tak długo jak tylko będę mogła.
|
|
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
o to jest nasze zimowe wdzianko
![]() kombinezon jako spodenki śpiworek i otwarty
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka,
my dzisiaj byłyśmy na szczepieniu, Kaja waży 9100 i 70 cm ma .Nawet nie zapiszczała, a to wzw w girkę było, więc widocznie Kochana chciała mi zaoszczędzić smutku. Od 11 do teraz byłyśmy na dworze, trzeba korzystać z pięknej pogody. Mravka ja mam kombinezon po Ninie, z coccodrillo, tani nie był, ale jest wart swojej ceny, nie jest grubaśny,a ciepły. Nie sztywnieje na zimnie ( co ponoć niektórym materiałom się zdarza), daje możliwość poruszania się. Ogólnie liczy się dobry materiał i wypełnienie.Jeśli chodzi o śpiworki to koniecznie z dziurą na pasy, no chyba że ktoś lubi nie zapinać, no ale zimą to na jakieś zaspy się podjeżdża itd. więc lepiej żeby dziecko było zapięte.Poza tym warto zwrócić uwagę na kolor, ciemniejszy , bezpieczniejszy, w razie plamy po ulaniu itd. to jednak schnie długo, a to zima będzie. Ivonka nie dopajam póki co, nie ma upałów , więc potrzeby nie widzę, mleko traktuje jako picie.Wszystkiego dobrego dla Ewy Ps. Mravka u nas też naleśniki z serkiem z bitą na wierzchu i polane sosem czekoladowym .Do tego kalafiorowa , moja na dietę buhahahaha. A co do tych pomidorów....nie lubię tylko surowych solo, w sałatkach zdzierżę , ale sok pomidorowy, ketchup uwielbiam, a sos pomidorowy od goląbków to bym jadla na okrągło. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-18 o 16:22 |
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

Dobrej nocy!
To moj naczelny pozeracz czasu.
Ululałam, śpi
A teraz młody siedzi w bujaczku i przed chwilą dokazywał. 

ostatni szok mial wlasnie po brzoskwini, jakies 2 lata temu. A rodzynki jadl cale zycie, dzien wczesniej tez i tu nagle ciach - najpierw dretwialo mu w ustach (ale nie przestal jesc
) a pozniej zaczely sie robic bable i plamy na calym ciele, naszczescie nie doszlo do puchniecia...
a co w koncu zakupilas?

No i tak się zastanawiam czy powinnam ją dopajać, uczyć czegoś innego czy skoro na razie karmie i zamierzam to robić to pierś wystarczy... Mamy niekapek oraz kapek -ale te kubeczki służą jako gryzaki niestety, tak jak wszystko dookoła...