|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
Dziewczyny super, fajnie razem wyglądają. Miałam pytać bo widziałam ze serek monte mała je, one podobno od 3 roku życia są, tak samo jak danonki. W 100 g zawierają az 3 lyzeczki cukru . A co bolec ci pewnie trul ze idziesz i takie tam ? A on często sam wychodzi? Ty tez masz taka możliwość? |
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
serek jadla Oliwia jak weszlam do pokoju to akurat postanowila sie podzielic z siostra, a Oliwia owszem je od czasu do czasu monte.
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem po godzinnej zumbie!!!
o mamoooooooooooooooo jutro jak podniose się z łożka to bede wdzieczna!!! Włosy jak spod prysznica bluzka stanik mokre ale jakos mi tak miło !! nie mogę doczekac sie środy - salsa.. Ps.. dziewczyna skasowała nas do konca wrzesnia 30 zł czyli za 4 wejscia
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
Lind Zuch z Miska, brawa dla Niego!! I oby tak dalej
U nas dzisiaj lepiej - odpukac! - płakał rano ale poszedł z panią i sie uspokoił zjadł ładnie i śniadanie i obiad. Nie bujal sie, nie ssal kciuka. Nie angazowal sie co prawda w zabawy ale spacerowal wkoło dzieci, przyglądał sie i takie tam. Madziwania super ze w tak dobrej cenie udało Ci sie zapisać na zajęcia!! Mi już faza na zumbe przeszła, straszne na niej tłumy przynajmniej w wawie. Ja mam ten komfort ze mi pracodawca opłaca karte benefit - mam darmowy wstęp do wieeeeeelu siłowni, fitness clubow, basenów, zajęć tanecznych, grot solnych itp więc mam do wyboru, do koloru
|
#3096 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powoli mam więcej czasu dla siebie i Ty za jakiś czas będziesz go miała wiecej Cytat:
Cytat:
![]() I że to odwróci uwagę od takich zachowań. Cytat:
Kilka razy to robiłam jak się dogadałam z kimś poza allegro .
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ile pieczarek do takich 12-tu naleśników ?
Mam plan na jutro. Ciasto już gotowe w lodówce czeka na poranek
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Mrowak chyba musicie w tych momentach łapać ją za rączkę i spokojnie tłumaczyć że tak nie wolno robić i że czasem trzeba poczekać jak ktoś inny skończy mówić jak się chce coś powiedzieć ,myślę że jak będziecie tak jej tłumaczyć tłumaczyć to w końcu pomoże bo zrozumie na pewno. U mnie nie ma takiego problemu bo jak Miko chce coś powiedzieć a nikt go nie słucha to ryja wydrze i tyle też nie wiem czy to dobrePoP zmień nastawienie to i nie będzie zmęczenia materiału zawsze są dobre strony wszystkiego Madziwnia ja brałam nerwosol w płynie kiedyś i mi pomagał i jakoś mnie nie otępiał bardzo ani nie uzależnił bo jak mi stresy przeszły to przestałam i brałam też to http://sklep.labofarm.pl/index.php?p...rm-60-tabletek ale najlepszy jest ruch ,wysiłek fizyczny co już nie raz tu pisałam ![]() Lind super że tak w sumie gładko poszło ![]() Gmyrelka będzie już lepiej na pewno Do kąpieli mam emolium ale nie to co się wlewa do wody tylko to co się na rękę wydusza tak jak mydło w płynie. Jeszcze tych buntów po drodze trochę będzie także się uzbrójcie w cierpliwość ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Jakby Ci ciasto jednak się okazało że za gęste to możesz dolać trochę wody,bo też zależy od mąki jednak moje zawsze jest akurat. |
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy się pojętny chłopak ,nauka w las nie poszła
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
hej lasencje
wpadam na moment pochwalić się że udało się Maciej poszedł do przedszkola , na początek będzie chodził po godzinie a w przyszłym tyg już normalnie
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dziś serducho pękało... Michał od rana mówił że nie chce iść do przedszkola, wymyślał co chwilę coś żeby tylko wyjście opóźnić. Do tego kupa go męczyła ale nie chciał zrobić. W drodze mówił że nie chce, jak już zjechaliśmy w drogę do przedszkola (3km przed) to zaczął płakać. Jak wyjęłam go to na chwilę się uspokoił ale już w drzwiach wejściowych się darł. Pani stwierdziła że najlepiej będzie jak go po prostu weźmie i pójdzie... Ryczeliśmy oboje jak bobry a ja całą drogę do domu... Chyba nie jestem taka dzielna jak wczoraj myślałam. Jutro wezmę chyba jakiegoś upokajacza żeby się trzymać, tylko mam takie co trzeba min 2h przed jazdą autem...
Wziął dziś ze sobą małą maskotkę, może mu pomoże Bardziej się chyba trzymałam jak rok temu złamał rękę i zabrali go na zabieg Tz ryczał a ja go pocieszałam. Pewnie jakby tz miał go odwozić to by został razem z nim bo on bardziej miękki ode mnieKupiłam wczoraj sokowirówkę. Michał w życiu nie zjadł surowej marchewki, jabłek też nie jadł. A wczoraj i dziś wypił po szklance świeżego soku jabłkowo-marchewkowo-gruszkowego Może mu się z tą kupą ureguluje wreszcie Z czego robicie jeszcze soki?
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lind ja tak miałam po pierwszym dniu, siedziałam i ryczałam. Mogłaś poczekac i zajrzeć ukradkiem czy nie płacze, mnie to uspokajało i od razu troche lżej na sercu. Trzymaj się ![]() Zosia też dzisiaj nie chciała się za bardzo mnie puścić, płakać już nie płacze. Panie mnie pocieszają że nizła aparatka nam rośnie
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj mnie też panie uczuliły żeby jednak nie mówić dziecku że po obiadku przyjadę. Potem im cała taka brygada na szybko wcina obiad lub wcale i stoją pod drzwiami i wyglądają na korytarz czy mama nie idzie.. Nie chcą już w tym czasie nic robić...
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie laseczki
Ja już z rana smażyłam naleśniki na dzisiejsze krokiety z pieczarkami . Zosia na śniadanie zjada naleśniki.W międzyczasie dzwoniła do mnie ciotka i tak gadu, gadu i zeszło na obiad wiec mówię jej jaki mam plan a ona mi mówi że robiła ostatnio krokiety z zieloną soczewicą i mięsem. Podobno pycha. Muszę wieczorem zadzwonić po proporcje. Ania mądry chłopak Lind będzie dobrze choć nie przyjdzie to łatwo Aneczka na 1 godz. ? Nie szkoda trochę zachodu na tak krótki czas ? No chyba ze chodzi wogóle o moment zostawienia w obcym miesjcu. Gmyrelka za postępy. Takie proste wskazówki a taka zmiana Tak sobie myślę że Twój Marcel swoje bujanie i kciuka traktował nie tylko jako radzenie sobie z emocjami ale i lekarstwo na wszystko. Wiecie, po Waszych doświadczeniach z przedszkolami to jak będę taka mądra jak Zosia pójdzie że hej... ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Sara bo Zośki to niezłe aparatki są Cytat:
![]() Ale skoro odbierasz po obiadku to dlaczego nie możesz mu tak powiedzieć? Może coś w zamian dały ?
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Iza tak CI sie wydaje... Ja teorię też mam obcykaną i co z tego jak łez nie potrafię powstrzymać i swojego zdenerwowania i wszystko szlak trafia bo Misiek widzi że ja też się stresuje?
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
No niby tak... Ale tak sobie wkręci i nie będzie chciał potem dłużej zostać. Teraz odbieram po obiadku ale obiad jest o 11.30 a Michaś ostatecznie ma do 13 zostawać. To potem będzie siedział od tej 11.30 pod drzwiami...
|
|
#3107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) powinno być bo tak jak piszesz mimo znanej teorii silniejsze są emocje .---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Chodziło mi o to jak powiedzieć że kiedy go odbierzesz ? Pewnie mają jakieś cykliczne zajęcia. Właśnie teraz jak wychodzimy na placyk (50 m od przedszkola) dokładnie obserwuję jak się dzieciaki pojawiają.
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje że szybko się zaaklimatyzuje w nowym miejscu.Sokowirówki nie mam , podsunęłaś mi niezły pomysł Maciej ponoć troszkę płakał , później siedział i bacznie obserwował panie i dzieci , jak przyszłam to ciągnął mnie za rękę żeby się z nim pobawić hehe ładnie powiedział do widzenia i poszliśmy po drodze zaczął płakać, jak zobaczył bawiące się na dworze przedszkolaki , więc musieliśmy zahaczyć o plac zabaw koło domu Iza teraz w naszej grupie przychodzi po godzinie 3 dzieci w tym Maciej ,nie wiem czy to dobry pomysł czy nie , ale mi to nie przeszkadza bo mam przedszkole bardzo blisko więc nie ma problemu Słuchajcie a wasze dzieciaki są w jakich grupach? nasz w żłobkowej . . .
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
Oliwka dzisiaj siedzi w domu. w przedszkolu jest dzień integracji i wyjazd więc aby jej nie było przykro to została w domu. w związku z tym ja nie mam czasu na nic i nawet chili oddechu przy dwójce dzieci. Skończę jedną karmić to zaczynam drugą. A wieczory to już masakra bo trzeba jedną wykąpać i uśpić i drugą wykąpać. Aneczka - fajnie że udało się z przedszkolem. Lind - dużo sił Ci życzę.
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka brawo
Będzie dobrze. Placyk to fajny pomysł na później znaczy po przedszkoluPop dużo siły Jeszcze trochę a Twoje laseczki będą się wspólnie kąpały, razem jadły i razem kładły spać
|
#3111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę nigdy nie jadł surowego jabłka?? To twardziel! No i pokaż tę sokowirówkę. Ja zaczynam po malutku myśleć nad jakimś robotem kuchennym. Cytat:
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
pokazuje mego urwisa
|
#3113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami nie daje nam za nic porozmawiać. Nie wiem o co chodzi... czy jest zazdrosna, że nie jej poświęcam uwagę?? ![]() Mrówka- nie wiem co poradzić. Słaba jestem w te klocki... Moja też kiedyś miała taki etap, że się klepała po buzi, szczegolnie jak się zdenerwowala ale to trwalo krótko i samo minęło... nawet nie zaczęłam się tym jakoś martwić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pogrubionego... SERIO?? Nigdy? Moja w swoim życiu to pewnie z kilkanaście albo nawet kilkadziesiąt kilo jabłek zjadła Sokowirówka więc dla was jest świetnym rozwiązaniem Moja wlaśnie zasypia... czyli kopie, rzuca nogami, gada sobie... aż w reszcie (chyba) uśnie... ![]() Ciekawe jak tam bao... czy mleko zaczęło napływać do cycuchów
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki..
Zero zakwasów.. tylko jak od rana juz dwa prania wywieszałam to starsznie mnie ramiona bolą.. taki bezwład.. bo troche sie w tej zumbie macha i macha ![]() ![]() Co do przedszkoli... na parktykach sie naoglądałam akcji.. teoria i parktyka w jednym palcu.. i co.. serce mnie bolało i łzy razem z ta matką miałam uciekłam do kibela wytarłąm i wróciłam do dzieci coby nikt nie widział. Ostatnio koleżanka zadzwoniła o poradę.. bo jej mały drugi tydzien do przedszkola poszedł dopiero i płacze itd.. to jej powiedziałam że on ma 4,5 roku wiec jest mardzejszy niz 2,5 latki.. tyle czasu ona siedziała z nim w domu i dziecko mega przywiązane... cos wspomniała o męzu a żego znam to jej doradziłam aby kategorycznie nie mówiła mu że mały podczas odwożenia go do przedszkola płakał.. bo R. jej to taaka dupa mietka:d.. ze by zaraz małego zabrał.. i co POMOGŁO!!! tatus nic nie wiedział.. a dziecko juz znosi pieknie rozstania.. ale czasami dziecku potrzeba duuuuzo wiecej zcasu an adapatcje.. a najlepiej jak któas pisała.. umówic sie z jakąś mama i jej dzieckiem z tej samej grupy.. aby dziecko miało kogos bliskiego w swojej grupie. to tez pomaga. nie musza byc zaraz przyjaciólmi..
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Maciek słodki
![]() A ze mnie głupol na maksa Wczoraj wystawiłam te dwie aukcje ale potem w sumie widziałam jedną w wystawionych wiec stwierdziłam, że pewnie jedna nie "weszła" i olałam sprawę. A dziś wchodzę na wp a okazało się, że jedna laska w pierwszej godzinie a nawet po kilku minutach kupiła te buty dlatego tylko jedna aukcja widniała. na szczęście drugiej aukcji jeszcze nikt nie wygrał i zdążyłam usunąć
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Lind.. o te jabłka tez miałam pytac.. ale że co nie dawałas mu czy nie chciał jabłek surowych.. nawet na tarce mu nie tarłas kiedys??
Michalina jakie tylko owoce sa dostepne to wcina a baaardzo plubiła persymony czyli kaki .. dobrze piszę??... ja tez sa pyyychaaaaa
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
słowo "presymony' nie brzmi mi dobrze i chyba bym się bała
ale kaki uwielbiam nie wiedziałam, że mają też taką dziwną nazwę. Moja też lubi wszystkie możliwe owoce-nie było jeszcze takiego, którego by odmówiła. Ostatnio przejadły jej się już winogrona.
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tez kocha owoce WSZYSTKIE najlepiej właśnie w całości.A jak podajecie winogrona? Ze skórką? Bo ja do tej pory jej obierałam zawsze a, że mi się średnio chce to rzadko jej daję... Ona tak się nauczyla, że sama jak widzi na czymś skorkę to woła "mama, zdejmij skórke bo nie lubię" i co ja mam teraz zrobić/ Do końca życia jej wszystko obierać?/
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzed chwili
Wercia w swoim nowym łóżeczku zaakceptowane
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lind mnie tam nie dziwni , ze twoj maly nigdy nie jadl jablka, napewno mu probowalas dawalas, ale pewnie nie chcial. Moj starszy te nie je jablek , nie przepada za nimi i tyle nic z tym nie zobie , uwielbia za to sliwki, banany , grejfruty, winogrona, pomarancze , wszyskie melony , jagody, jerzyny , maluny ... itd . Zawsze mam w domu pelna miche roznych owocow i sobie biora , albo im daje. Ja za to uwielbiam jablka , w sumie wszystkie owoce |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

przynajmniej w wawie. Ja mam ten komfort ze mi pracodawca opłaca karte benefit - mam darmowy wstęp do wieeeeeelu siłowni, fitness clubow, basenów, zajęć tanecznych, grot solnych itp więc mam do wyboru, do koloru

tóż jak Gabrysia np. chce coś powiedzieć, amy z TZ wtedo rozmawiamy i nie może "się przebić" albo coś nie pójdzie po jej myśli to sama siebie paca rączką w buzię. Bardzo mi się to nie podoba, bo dla mnie świadczy to o nieradzeniu sobie z emocjami. O ile rozumiem, że jeszcze nie musi umieć sobie radzić, o tyle nie wiem w jaki sposób ją tego oduczyć bądź zastąpić jakimś innym "rozładowywaczem". Jakieś pomysły?\

Tz ryczał a ja go pocieszałam. Pewnie jakby tz miał go odwozić to by został razem z nim bo on bardziej miękki ode mnie