|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
P0P - jak ja Cię rozumiem z tym, że to matka ponosi konsekwencje rodzicielstwa.
Wcześniej zostawiałam całe swoje życie i się przenosiłam, a teraz ominął mnie ten awans, a u nas w firmie takie szanse są rzadkie. Do tego to my wyglądamy jak wieloryby, mamy obwisłe cycki i rozciągniętą skórę na brzuchu. No i my musimy przeżyć poród. Do dupy nieco to natura wymyśliła. Wracamy do pracy lub już ktoś nas tak naprawdę zastąpił, jesteśmy pracownikami drugiej kategorii, bo mamy małe dzieci i możemy iść na zwolnienie i cała reszta miłych atrakcji. Jedynie dzieci to wszystko wynagradzają. A ja wracam do pracy za tydzień, bo kończy mi się zwolnienie i moja lekarka nie uznała, że muszę dalej leżeć. Mam uważać, oszczędzać się, nie stresować (haha) i zwolnić. Od dwóch dni jestem już jako tako na nogach, ale na 30% możliwości i jest ok. A zaraz z Igorem idziemy do lekarza. Pięknie wyciera nos w rękawy ![]()
#3062 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Witajcie
Tak sobie Was czytam i chcę powiedzieć że to dopiero początek drogi w wychowaniu. Teraz histerie a za kilka lat ... strach się bać ![]() Ja się też pytam gdzie jest ten piękny świat pokazywany w TV o wyłącznie szczęśliwych matkach ? Wszystko tak pięknie wygląda. Ciąża jest stanem cudownym, żadnych powikłań, L4, kobity awanse dostają, poród to piękna chwila, dzieciaki nie ryczą po nocach tylko śpią, mamy 3 tygodnie po porodzie mogą po wybiegach dla modelek biegać, są piękne, zadbane, ubrane, wracają do pracy albo znajdują nową, mają czas dla dzieci i dla siebie, dzieci są grzeczne i nigdy nie ma z nimi żadnych problemów, itd... Ja się pytam gdzie jest ten świat ... Cytat:
![]() Do pracy ? Już przeczytałam Twoją odpowiedź ale wydaje mi się że dziwna ta pani doktor. Jak masz zwolnić skoro musisz rano wstać do roboty po nieprzespanej nocy, zawieźć Igora do przedszkola (klubu), później normalnie pracować itd... Jak zwolnić i się nie stresować. Przecież jak wracasz do pracy to jesteś pełnowartościowym pracownikiem i co wróciłaś i masz siedzieć tam na dupie a ludzie dookoła będą Ciebie latali i załatwiali Twoje obowiązki ? Cytat:
No wpadasz ni z gruszki ni z piertuszki ![]() ![]() Cytat:
Z zabawami z wyobraźnią u nas podobnie ![]()
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
witam!!!
Od dziś zaczynam kurs dla kobiet: Zumba i Salsa połaczone.. 2x w tyg wieczorami!!! 60 zł za karnet ![]() ![]() ![]() Dziewczyny naet nie wiecie jak sie ciesze.. w koncu mam poza szkołą coś dla siebie!
![]() |
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawiozłam Michała do przedszkola, tłumaczyłam mu od rana co i jak. Powtarzałam że zostanie z dziećmi, mama do pracy pojedzie i po obiadku po niego przyjadę. Jeszcze jak wysiedliśmy z auta to był chojrak ale już z innym głosem niż w domu, w środku jak zobaczył dzieci (komitet powitalny mu zrobiły) to widziałam przerażenie w oczach a jak już się żegnaliśmy i pani go wzięła to ryk... A ja byłam dzielna i wyszłam, w drzwiach już ryczałam a w aucie musiałam się uspokoić żeby prowadzić. Pojechałam na zakupy i nie myślę. Mam nadzieję że długo nie płakał, jestem dobrej myśli. Powiedziałam że przyjadę po obiadku i przywiozę niespodziankę - kupiłam coś słodkiego na pocieszenie ![]()
![]() |
#3065 |
Zakorzenienie
|
poważnie??? a mi daaawno temu lekarka je przepisała jak do szkoły średniej chodziłam bo miałam bóle w sercu od stresów itd
![]() |
#3066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę to nie pasuje w kontekście nowoprzybyłych obywateli- ja się cieszę że mam tylko jedno ![]() JA wam powiem, że nie muszę swojej mówić rzeczy typu: "porozmawiamy jak się uspokoisz", bo jej tak to weszło w krew, że buczy i zaraz (jeszcze bucząc) przychodzi i mówi, że już się uspokoiła, przeprasza i mówi, że nie będzie już czegoś-tam robić więcej. Tylko JA jestem tak wkurzona wtedy, że to JA się uspokoić nie mogę....bo wiem, że za 5 min, będzie znów to samo.... W jakiejś książce czytałam, żę najczęściej bunt dwulatka ma swoje apogeum ok 2,5 roku, więc może to to..... Ostatnio to nawet pacnąć mnie próbuje, menda mała.... Ja nigdy nie i odwracam uwagi-jak miałam podobną sytuację z opryszczką, to po prostu jej powiedziałam, że nie może teraz z mojego kubka pić, bo mam "bibkę" i nie chcę żeby się zaraziła. I koniec. Po prostu tłumaczę jak jest, a ona się musi dostosować. Akurat w takiej sytuacji raczej nie wyje, ale jak są inne podobne, to trudno-niech sobie wyje. Jak nie mogę jej czegoś dać (albo nie chcę) co ona akurat chce, to nie daję i już. Mówię jej dlaczego itp. ale nie cuduję, nie wymyślam historyjek żadnych. Po mojemu im szybciej się nauczy, że nie zawsze wszystko może tym lepiej. Zresztą ona buczy paręnaście sekund, najwyżej kilka min, bo generalnie zna schemat. Czasem się naście razy o to samo pyta/prosi, co jest dość upierdliwe, ale ja z uporem maniaka odpowiadam to samo. daria dziś jakiś kupn przyszedł na obraz na płótnie http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/oferta/3789/obraz?u...U5KalU5SEhxbz0 ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- gmyrek, jesteście bardzo dzielni. Dacie radę ![]() madziwnia, co do leków uspokajających pozwolę się nie zgodzić z izz-te tabletki to też nic innego jak zioła-szyszka chmielu, kozłek i coś tam jeszcze-bardzo popularne zioła (podobnie jak melisa) i jak się nie nadużywa, to krzywdy nie zrobią. Natomiast kalms dość drogi jest (przynajmniej kiedyś, choć teraz patrzę że na dozie z importu równoległego tanio wychodzi)) był-polecałabym też nervomix, te pospolite http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p3920-Tabl...ajajace_20_szt wyczachowało link z dozu.... megi, a ty jesteś pewna, że czujesz się na siłach żeby wrócić do pracy? lind, ![]()
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-09-17 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tak piszemy o zachowaniach dzieciaków to dorzucę nurtujący mnie problem-zauważyłam ostatnio cós, co mnie niepokoi ![]() Madziwnia, a może Validol? Mnie pomaga jak nie mogę zasnąć.
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Evi - jak Ty pięknie mówisz o swoim dziecku MENDA
![]() Mój jak się wkurzy chce mnie bić, a jak ostro reaguję, przestaje. Ale czasem robi nieco scenę. Jak ja go kocham ![]() To idziemy do lekarza z moim Glutkiem. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Co do mojej pracy - myślę, że będzie ok. Jeśli nie, zmykam na zwolnienie. Pogrążę się w papierach, powyłączam nieco z tego bajzlu plotek i pomówień. No i będę musiała zwolnić fizycznie, bo ja zawsze w biegu.
#3069 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak ktoś tylko czasami sobie zażyje i w odpowiednich ilościach to spokojnie. To chyba dość drogi środek. Myślę że lepiej Ci zrobi Zumba i Salsa ![]() Cytat:
![]() A, i jeszcze następny bunt przypada mniej więcej w okolicy 5 lat ![]()
![]() |
#3070 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam opinie o KALMS i rzeczywiscie pomagaja mega w nerwach ale jednoczesnie baaardzo otepiają.. jakby dusza poza ciałem itd.. :d
odpada... chodź się zastanawiam.. czy Michalina pokonałaby działanie tabletek czy jednak tabletki góra ![]() ![]() ![]() bo wejdzie mi na głowe a mnie to nie ruszy ![]() ![]() to co może się wstrzymam i zobaczymy jak zumba i salsa podziałaja ![]()
![]() |
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
własnie izz tylko dlatego pozwoliłam sie zapisac!!!
ale a Darłowie tez zumba 8 razy wmies.. ale szkoła oddział TOP TOYS ów i juz 100 zł ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- AAA miałam pytac dziewczyny czym kaiecie dzieci jakie płyny teraz i szampony.. pytam bo michalina ma te kudły geste i krecone i dos długie a nadal myje tym NIVEA bo on nie szczypie.. warto cos lepszego wprowadzic do włosków czy niekoniecznie!! Tak sobie dumam i dumam.. JAK JA SIE CIESZE że juz 5 rok jestem na wizazui że Was poznałam tu an miejscu nie chodze do nikogo na ploty jak chce z babami pogadac to w auto musze wsiąść.. a tu spytasz i masz.. cos kupic.. telefony sie rozdzwaniają!! ![]() ![]() ![]() ale człowiek to ma w zyciu szczescie! ![]() ![]()
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
madziwnia, ja ciałko młodej myje tym co swoje-czyli mydełkami z lawendowej farmy, a włoski szamponem liliputz z rosmana (polecam-dobry, łagodny skład i cena-ok 6zł). Zresztą mój wrażliwo-głowy tż też tego szamponu z powodzeniem używa.
A teraz mam z alverde dla dzieci takie 2 w 1 i tym główkę myję. Moja ma mało włosów i dość krótkie (do ucha takie), ale "pierzują" się i filcują czasem, więc czasem daję odrobinę jakiejś swojej odżywki (wszystkie mam naturalne, więc się ich na młodej używać nie obawiam)
![]() |
#3074 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Megi - moja Oliwka też pięknie gile wyciera rękawem. dmuchać w chusteczkę nie potrafi. a i ostatnio wytarła w prześcieradło w sypialni i się tym jeszcze chwaliła bo piękny wzorek jej wyszedł.
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
zauważam tę subletną aluzję
![]() ![]() ![]() ![]() moja Gabrycha dmucha w chusteczkę- o tak ![]() ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2012-09-17 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() własnie doczytałam że uczyc nas bedzie dziewczyna któa grała w filmie "Kochaj i tańcz".. ILI ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
Misiek ok, popłakał chwilę i dość szybko podobno się uspokoił. Popłakiwał i pytał o mnie też przy każdej zmianie typu wyjście na podwórko, do ubikacji (nie chciał siusiać, jak przyszłam wzięłam go i troszkę zrobił). Nie zjadł obiadku (dostałam w pudełku do domu
![]() Gmyrelka jak u Was dziś w przedszkolu? Kiedy Bao wychodzi ze szpitala? Ciekawe co zrobiła z Kubusiem na ten czas ![]()
#3078 |
Zakorzenienie
|
izazula wiem ale jak mam wolna chwile co zadko sie zdarza bo lasji przewaznie sypiaja na przemian to szykuje rzeczy piore itd jakby nie bylo malo czasu nam zostalo
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
Laski, ratujcie. Właśnie wystawiałam buty na all i chyba wystawiłam je dwa razy. Myślałam, że mi się nie wystawiła aukcja a dopiero potem doczytałam ze pojawi się w ciągu godziny... i teraz wystawiłam dwie. Mogę jedną usunąć?
lecę was nadrabiaĆ... bao- GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! ![]()
#3080 |
Zakorzenienie
|
Daria tak sobie żartowałam oczywiście
![]() Asia nie wiem jak to zrobić. Pewnie można usunąć. Kiedyś tylko kupiłam 2 takie same rzeczy ![]()
#3081 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka- cieszę się bardzo, że tak szybko sa postępy. Życze dużo siły, cierpliwości i wytrwałosci w działaniu... będzie dobrze
![]() pop- Tobie też dużo siły bo wyczuwam coraz więcej "niemocy" w twoich postach... nataszka- jak tam po imprezce?? pamiętasz wszystko?? ![]() Piękne nasze nowe forumowe maluszki ![]() ![]() Weronikę niestety dopadło przeziębienie. Wczorajsza noc niemal nieprzespana, zarówno przeze mnie jak i przez nia. Męczyla się bidulka (nos jej się strasznie zapychał) a ja spałam z nią więc też się męczyłam ![]() ![]() ![]() ![]() madziwnia- ja też zaczynam chodzić na Zumbę ![]() ![]() ![]() ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-09-17 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam sie czasami w co mam lapy wlozyc;p
teraz wygonilam mlodsze do dziadka,starsze spi a ja przebralam szafy z rzeczami,oczywiscie multum niepotrzebnych jak zwykle sie znalazlo...skad te lachy sie biora? ![]() bylismy wyrka ogladac i chyba wybrane ![]() tz po pracy jedzie meble przycinac do garazu...juz blizej niz dalej ![]() zostanie tylko zaplacic kaucje czynsz i mieszkac! ![]()
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
Myślicie, że mogę dodac do opisu aukcji, żeby nikt nie licytowal bo to pomyłka??
darusia- zazdroszczę (pozytywnie ![]() ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-09-17 o 14:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
Asiulek w ciagu kilku godzin mozesz wprowadzac w aukcji zmiany np wycofac. Mozesz tez napisac do allegro zeby wycofali i zwrocili Tobie koszty wystawienia.
Moj mlodszy spi,drugi na balkonie budowle buduje. A mnie cos lamie w kosciach,pewnie po sobotnim biegu bo bylo zimno strasznie,przemoklam i bieg w wichurze w ubiorze bardzo skromnym :/. Czosnku najem sie wieczorem. Moj synek sie dzis uparl zebym mu paznokcie pomalowala jak sobie malowalam :/ma na palcu jednym namalowane autko takie meskie i taki dumny jak paw. Musze mu tatuaze kupic te takie na wode. Chyba ze wiecie gdzie moga byc jako dodatek
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
asiu ale mu tam nic nie robimy, wyrko kupic musimy chcac miec sypialnie bo po prostu nie mamy lozka ,poza tym meble mamy stare i kuchenne i do salonu tylko tz je po swojemu przerabia przycina cuduje zeby cos fanego z nich zrobic dziewczynki meble i wyrka maja,lazienki sa tam idealne za przeproszeniem nikt jeszcze nawet do wc nie sikal...
poza tym chcemy tylko to nasze zdjecie zrobic i kupic kuchnie lodowe tez mamy stara ak swiat. Jeszcze ewentualna sypialnie chcielibysmy pomalowac na kawe i lekki fiolet ale chyba z czasem bo teraz juz nie zdazymy
![]() |
#3087 |
Zakorzenienie
|
Własnie skonczyłam robic kroiety z pieczarami i serem żóltym!!!
i wcinam i pycha ser się ciągnie... ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Od Bao... jutro jak bedzie ok wychodza! Mała dostaje MM bo z jej cycków nicnie leci a mała tak ciagneła łapczywie że az jej strupy porobiła. TŻ Bao ma na drugą ziane na 14 , ok 13 przchodzi ojciec a potem mama po pracy dochodzi i czekaja az ok 22 TŻ nie wróci z parcy .. oczywiscie z łaska i komentarzami w stylu "JAK NIE MA INNEGO WYJSCIA... ITP Asia wchodzisz bez problemu przy swoich wystawionych aukcjach masz przy kazdej OPCJE klikasz zmien i tak jest zakończ przed czasem.. i koniec..
![]() |
#3088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia bardzo ładnie dmucha noska w chusteczki, nie dawno się nauczyła ![]() Lind- z dnia na dzien będzie lepiej, Zosia już nie płacze, idzie z uśmiechem do przedszkola ![]()
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
my do kapieli emolium uzywamy
u mnie amela goraczke dostala-swietnie po prostu,bajka, jutro-witaj nas przychodnio;/
![]() |
#3090 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.