Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 10:37   #271
nielegalnaa
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
A i z tego wszystkiego zapomniałam że dziś wtorek - a jak wtorek to zaczynamy nabijać kolejny tydzień czyli - 35 tydzień
(pełne 34 zaliczone-odhaczone )
Gratulacje!!! Jakby nie patrzeć już tak niewiele Ci pozostało do 40 tygodnia, 9 miesięcy na początku wydaje się długim okresem, potem nie wiadomo kiedy mijają kolejne tygodnie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
hej hej mamusie
ale miałam dziwne sny dzisiaj, porażka, co chwilę inny i wszystkie straszne - m.in. śniło mi się, że zaczęłam mocno krwawić....
jak dobrze, że to tylko sen.
Też miewam czasem takie sny, ale to nasza głupia psychika płata nam takie figle.

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Witam...prawie porannie!
Odespałam w końcu to niewygodne, ceratowe łóżko szpitalne. Miałam pojawić się wczoraj, ale jakoś mi sił brakło.

Co do szpitala, to szczerze mówiąc dobrze trafiam. Na patologii ciąży było pełno, dostawiali łóżka, a na ginekologii pusto...więc wszystkie dziewczyny do 30 tyg. położyli na gin, 7 nas było i 7 sal, każda miała jedynkę Tyle dobrze, bo przez to nie trzymali się czasu odwiedzin - inaczej bym tyle nie wytrzymała. O tym, że wszystko jest w porządku wiedziałam już w piątek rano - okazało się, że szyjka wcale nie jest skrócona i właściwie niepotrzebnie przyjechałam, ale i tak trzymali nas 4 dni, żeby im się zwróciła kasa z NFZ. Ordynator robił sobie "bardzo śmieszne żarty", że nie wiedziałam, jak się nazywała moja ulica za komuny (a on niestety brał tu ślub ) , więc nie może mnie wypisać, bo ma mi bardzo dużo do opowiedzenia...i co dzień na obchodzie opowiadał mi jedną historię ze swojego życia związaną z tą okolicą.
Ale najważniejsze, że porobili mi wszystkie badania i wszystko wyszło jak trzeba - Nikoś ważył w piątek 900g, serduszko w normie, więc już jakoś ten weekend poza domem przeboleję.

A w między czasie dostaliśmy się z mężem na studia Teraz tylko trzeba znaleźć 3000 na czesne, bo niestety na polibudzie nie ma rat - wszystko chcą jednorazowo do 15 października...
Cieszę się, że wszystko w porządku Dobrze, że badania Ci wykonali i możesz być teraz spokojna W szpitalu byłaś w Zabrzu? Bo się zastanawiam od jakiegoś czasu jak tam jest, nie słyszałam niestety zbyt wielu dobrych opinii.

I gratki za dostanie się na studia!!!

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:37   #272
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
ale w dacie porodu przegonisz
mi się tam nie spieszy - możesz wcześniej rodzić

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:39   #273
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość

Co do wózków to dla porównania powiem Wam, że nasz waży 23 kg.Jak go kupiliśmy to wnosiłam razem z tż (jest wielki i nieporęczny żeby go samemu złapać).Więc u mnie spacery samej z dziećmi odpadają
to faktycznie
a jaki kupiliście - siedziska obok siebie czy jeden za drugim?
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:41   #274
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

nie pędżcie tak . ledwo wyszłam przywitać się z Murzynem ( psemP a tu ju8ż tyle napisane ... ja chce namówił M i wózek http://allegro.pl/a-l-b-anew-alumini...639738553.html
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:47   #275
happy_eve
Wtajemniczenie

Cześć!

Dzisiaj zaczynamy 32 tydzień, czyli 8 miesiąc

I wieczorem szkoła rodzenia

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
u nas w porzadku po wizycie, szyjka zamknieta i dluga
morfologia ładnie rosnie, nastepna wizyta 5 pazdziernika
umowilismy sie z ginem ze w drugiej polwoie listopada rodzic moge, wczesniej mi zabronil
pojechalismy do mamy mojej na obiadek i teraz odpoczywam
strasznie mnie boli kosc ogonowa i siedziec nie moge normalnie, te uroki ciąży hihi
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam kochane za pamięć i obronę przed wywaleniem z listy
Fajnie, że się odezwałaś

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
To sie jeszcze pochwałę moim pierworodnym zdjęcie z Helu, sprzed 2 tygodni.
Załącznik 4888450
Przystojniak Ci rośnie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Na szczęście dzisiaj wieczorem wizyta, więc poproszę o kciuki
Kciuki

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Witam!
Hej

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Zaczynamy 33 tydzien
I dzisiaj wizyta .. 15.45 . troszke sie boje co uslysze od gina , jak tam moja szyjka ale jestem dobrej mysli .. No i dowiem sie ile przytylam . i ile młody waży ..
za tydzień.
I kciuki za wizytę

Cytat:
Witam...prawie porannie!
Super, że wszystko ok
Gratuluję dostania się na studia
Stary 2012-09-18, 10:53   #276
meiadeleite
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim! Witam w nowym wątku.

W stolycy pogoda dziś ładna, na szczęście, ostatnie pranie Antosiowe wyschnie szybciutko Potem jeszcze tylk wyprasować setki tych mikroskopijnych cześci ubranek i już... co to dla mnie

Czytam Was na bieżąco i tak mnie przestraszyło to, co się ostatnio dzieje, te wszystkie szpitale i tym podobne historie, że pranie pościeli i ciuszków dziecięcych, które miałam zrobić w październiku, mam już za sobą, torba prawie spakowana... Najwyraźniej czego jak czego, ale porodu NIE SA SIĘ zaplanować, więc wole być przygotowana i się wyczekać, niż zostać zaskoczoną z niczym

Jutro wieczorem mamy usg III trymestru, może nareszcie się dowiem, jak duże jest nasze dziecię i czy wszystko z nim dobrze

Pozdrawiam dziewczyny, miłego dnia!
Stary 2012-09-18, 10:53   #277
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
moja koleżanka ma bebetto,, ale nie pamiętam który model - dwa razy go do naprawy oddawała - problem z kołami i raz coś tam się zacięło w systemie stelaża
dzięki za info, w sumie nam polecano ten wózek, bo niby się nie psuje... ale widzę jednak tak nie jest...
a o tako co powiecie? bo tu nam wszyscy mówią, że bezusterkowa na 100% firma

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:53   #278
natallkaa
Wtajemniczenie

aaa i gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:55   #279
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

O dzięki! chyba zdecyduję się na X Q tylko na żywo trzeba zobaczyć
Stary 2012-09-18, 10:55   #280
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Cześć!

Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:59   #281
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien Dobry ..

Zaczynamy 33 tydzien

Miłego dnia
gratuluję kolejnego tygodnia

Cytat:
Cześć!

I
gratulacje

a ja posprzątałam kuchnię i jestem z siebie dumna kompocik się mi gotuje ale ostatnio zauważyłam że mogłabym litrami pić mleko brak wapnia chyba muszę zajechać dzisiaj po wyniki z cukru więc trzymajcie kciuki bo sie boję a wczoraj zapomniałam o nich...
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:00   #282
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Dekajka, Niteczka, Happy_Eve - gratuluję tygodni! No powiem wam że te wasze liczby to są imponujące;-)
Stary 2012-09-18, 11:00   #283
ImmortalWoman
Zakorzenienie

ale Nikos buszuje w brzuszku chyba po jabłuszku bo nic innego nie wcinałam od ostatniej godziny
Stary 2012-09-18, 11:01   #284
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej Mamuśki strasznie długo dziś pospaliśmy, rano wstawać nie musiałam bo TŻ sam sobie śniadanko zrobił do pracy o takie tego efekty 11 godzina a ja dopiero na nogach, choć Adasiowi się na harce zebrało po szóstej. Musze was nadrobić.

Gratuluje kolejnych tygkl aski:
za dzisiejsze wizyty jeżeli takie są
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:06   #285
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Ostatnio od Tz najczęściej słyszę ze zrobiłam sie sknerowata, ja na to mówię bardziej ekonomiczna
Uff czyli nie tylko ja
hehe mój na mnie zaczął mówić żydówka ; p

Cytat:
Dobra dziewczyny ja mykam - trzeba zakupy zrobić, zjeść śniadanie, porobić sporo rzeczy, potem obiad, babeczki ...
Będę co jakiś czas zaglądała
A i z tego wszystkiego zapomniałam że dziś wtorek - a jak wtorek to zaczynamy nabijać kolejny tydzień czyli - 35 tydzień

Miłego dnia
I kciuki za dzisiejsze wizyty
gratulację za 35 tydzień!!!
ależ malutko ci zostało

czas się ruszyć, już dawno miałam to zrobić, a ciągle siedzę i was czytam ; p

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

mój malec też coś dziś szaleju się najadł... raz nawet tak dziwnie mocno mi przyfasolił... mam nadzieję, że nie kombinuje i mi się nie przewraca...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:09   #286
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra dziewczyny ja mykam - trzeba zakupy zrobić, zjeść śniadanie, porobić sporo rzeczy, potem obiad, babeczki ...

Miłego dnia
o kurcze... aaaaaaaaaaaaaaa gratluje)) 35 tyd to brzmi bardzoo dumnie
Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim! Witam w nowym wątku.

W stolycy pogoda dziś ładna, na szczęście, ostatnie pranie Antosiowe wyschnie szybciutko Potem jeszcze tylk wyprasować setki tych mikroskopijnych cześci ubranek i już... co to dla mnie

Czytam Was na bieżąco i tak mnie przestraszyło to, co się ostatnio dzieje, te wszystkie szpitale i tym podobne historie, że pranie pościeli i ciuszków dziecięcych, które miałam zrobić w październiku, mam już za sobą, torba prawie spakowana... Najwyraźniej czego jak czego, ale porodu NIE SA SIĘ zaplanować, więc wole być przygotowana i się wyczekać, niż zostać zaskoczoną z niczym

Jutro wieczorem mamy usg III trymestru, może nareszcie się dowiem, jak duże jest nasze dziecię i czy wszystko z nim dobrze

Pozdrawiam dziewczyny, miłego dnia!
dobrze zrobilas z ta torba)
3mam kciuki za jutro

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

ogladalam nastepny odcinek lekarzy) nawet spoko)
Stary 2012-09-18, 11:12   #287
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Cieszę się, że wszystko w porządku Dobrze, że badania Ci wykonali i możesz być teraz spokojna W szpitalu byłaś w Zabrzu? Bo się zastanawiam od jakiegoś czasu jak tam jest, nie słyszałam niestety zbyt wielu dobrych opinii.

I gratki za dostanie się na studia!!!

Ja leżałam w Gliwicach koło katedry (w dawnym domu partii, jeśli coś Ci to mówi ). W poprzedniej ciąży dwa razy wylądowałam w Zabrzu - najgorszemu wrogowi nie polecam. Położne na porodówce są super, na patologii ciąży...tak, jak i w nazwie, patologia. A lekarze, to w całym szpitalu szkoda gadać. Poród bezproblemowy jeszcze jakoś można tam przeżyć, ale jakby tylko coś nie daj Boże się stało, to spodziewam się po nich najgorszego, na prawdę. (i staram się być obiektywna, ocena nie wynika ze złych wspomnień związanych z tym miejscem).

Jeśli chodzi o szpital w Gliwicach, to jest ok. Trzeba wiele rzeczy respektować - nie dokarmiają dzieci, ogólnie jest zakaz używania butelek, tylko cycek. Ja dostałam opiernicz na dzień dobry, że dotykam brzucha, bo nie wolno w ogóle go dotykać, a było to przy zakładaniu bielizny po badaniu, gdzie po prostu poprawiałam gumkę od majtek (więc tym bardziej co z myciem, nakładaniem balsamu?). Tydzień przed moim pobytem dziewczyna urodziła w 27 tygodniu, bo nikt do końca nie chciał jej uwierzyć, że rodzi. Co jeszcze z rzeczy, które mogą zaważyć na wyborze? Dość kiepska organizacja życia. Nie wiadomo o której obchód, badanie, nic...także dosłownie trzeba czatować, kiedy iść pod prysznic, żeby nic nie ominąć. Tyle, że to takie szczegóły raczej, na które po porodzie i tak pewnie nie będzie się zwracało uwagi, a opieka jest o niebo lepsza niż w Zabrzu. Położne do rany przyłóż, lekarze też bardzo troskliwi (jedynie ordynator dziwny, jakoś nie zaufałam mu do końca - mam wrażenie, że wiele rzeczy olewa i nie słucha pacjentek).

Jeśli chodzi o wybór Zabrze vs. Gliwice, to nie tyle polecam, co proszę ogromnie, żeby wybrać Gliwice.
Ja sama najprawdopodobniej będę rodziła w Tarnowskich Górach, bo tam wszystko pozałatwia mój lekarz prowadzący. Ale nie wiem nawet, gdzie ten szpital jest, więc nic na jego temat powiedzieć nie mogę

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-09-18 o 11:14
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:16   #288
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
muszę zajechać dzisiaj po wyniki z cukru więc trzymajcie kciuki bo sie boję a wczoraj zapomniałam o nich...

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:23   #289
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

A my dzis kupiliśmy z tz wspolnie fotelik samochodowy na allegro
firmy maxi cosi...w sumie nei meilismy w planach ale udalo nam sie wylicytowac za smieszna sume, a fotelik porządny
trzymam kciuki za wizyty, gratuluje tygodni

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:

Ja leżałam w Gliwicach koło katedry (w dawnym domu partii, jeśli coś Ci to mówi ). W poprzedniej ciąży dwa razy wylądowałam w Zabrzu - najgorszemu wrogowi nie polecam. Położne na porodówce są super, na patologii ciąży...tak, jak i w nazwie, patologia. A lekarze, to w całym szpitalu szkoda gadać. Poród bezproblemowy jeszcze jakoś można tam przeżyć, ale jakby tylko coś nie daj Boże się stało, to spodziewam się po nich najgorszego, na prawdę. (i staram się być obiektywna, ocena nie wynika ze złych wspomnień związanych z tym miejscem).

Jeśli chodzi o szpital w Gliwicach, to jest ok. Trzeba wiele rzeczy respektować - nie dokarmiają dzieci, ogólnie jest zakaz używania butelek, tylko cycek. Ja dostałam opiernicz na dzień dobry, że dotykam brzucha, bo nie wolno w ogóle go dotykać, a było to przy zakładaniu bielizny po badaniu, gdzie po prostu poprawiałam gumkę od majtek (więc tym bardziej co z myciem, nakładaniem balsamu?). Tydzień przed moim pobytem dziewczyna urodziła w 27 tygodniu, bo nikt do końca nie chciał jej uwierzyć, że rodzi. Co jeszcze z rzeczy, które mogą zaważyć na wyborze? Dość kiepska organizacja życia. Nie wiadomo o której obchód, badanie, nic...także dosłownie trzeba czatować, kiedy iść pod prysznic, żeby nic nie ominąć. Tyle, że to takie szczegóły raczej, na które po porodzie i tak pewnie nie będzie się zwracało uwagi, a opieka jest o niebo lepsza niż w Zabrzu. Położne do rany przyłóż, lekarze też bardzo troskliwi (jedynie ordynator dziwny, jakoś nie zaufałam mu do końca - mam wrażenie, że wiele rzeczy olewa i nie słucha pacjentek).

Jeśli chodzi o wybór Zabrze vs. Gliwice, to nie tyle polecam, co proszę ogromnie, żeby wybrać Gliwice.
Ja sama najprawdopodobniej będę rodziła w Tarnowskich Górach, bo tam wszystko pozałatwia mój lekarz prowadzący. Ale nie wiem nawet, gdzie ten szpital jest, więc nic na jego temat powiedzieć nie mogę
no a jak ja czesto dotykam brzuszka to cos sie moze stac??i tz mi dotyka..a jak sie myje to jak sie myc i balsam nakladac czy to chodzi tylko o sytuacje jak ma sie skurcze?

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość

ależ malutko ci zostało

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

mój malec też coś dziś szaleju się najadł... raz nawet tak dziwnie mocno mi przyfasolił... mam nadzieję, że nie kombinuje i mi się nie przewraca...
mi to cale zycie wszysycy gadaja, że wyglądam jak żydowka

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość

ależ malutko ci zostało

mi to cale zycie wszysycy gadaja, że wyglądam jak żydowka
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:25   #290
ImmortalWoman
Zakorzenienie

zmykam kochane dalej sprzątać i trzeba coś ugotować
Stary 2012-09-18, 11:27   #291
DeKajka
Zakorzenienie

Happy , Niteczka - rowniez gratuluje nowych tygodni

Ja juz wyszykowana , wygolona , wypachniona , wymoczona ..
Krupniczek mi sie gotuje .. aleee pachnie

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:27   #292
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
no a jak ja czesto dotykam brzuszka to cos sie moze stac??i tz mi dotyka..a jak sie myje to jak sie myc i balsam nakladac czy to chodzi tylko o sytuacje jak ma sie skurcze?
No według nich, to w ogóle nie wolno w ciąży, bo to ten dotyk wywołuje skurcze No, ale nie dajmy się zwariować...co innego jakieś masowanie, czy nawet nie wiem, jak to nazwać, a co innego czynności pielęgnacyjne, czy zwykłe dotykanie i mówienie do maluszka.

Ale powiem Wam, że ten ordynator od nich, to w ogóle ma skłonności do przesady - jego zdaniem ciężarna nie powinna w ogóle jeść słodyczy, tylko gorzką czekoladę i w ogóle nie brać kąpieli, tylko prysznic, albo się podmywać. Także szpital przez niego dużo traci, bo to jakiś dziwak...a ogólnie samo miejsce bardzo w porządku
Stary 2012-09-18, 11:35   #293
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:

Czyli w Zabrzu tak jak myślałam - masakra. Zresztą nawet moja gin, mimo, że jest z Zabrza to poleciła mi rodzić w Gliwicach. Koleżanki, które tam rodziły też polecają. I ponoć dziewczyny, które były prowadzone przez moją gin są tam - nie wiem czy to dobre słowa "lepiej traktowane", ale na pewno inaczej się na nie patrzy. Przynajmniej tak powiedziała, jak dobrze pamiętam moja fryzjerka. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że szału też nie ma i każdy szpital ma jakieś swoje wady. Dla mnie jedynie najważniejsze żeby poród przebiegł sprawnie i żebym nie była zbywana.
A gwarancji nigdzie się nie ma, ostatnio czytałam jakieś opinie o prywatnych porodówkach na Śląsku i też nie wyglądało to ciekawie.

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:36   #294
agasobo
Zadomowienie

dzień dobry!!!!!!!!!!!

melduję się w nowym wątku

info od madzius90: wszystko ok, skurcze się nie powtórzyły, Madzia dostała jeszcze jeden zastrzyk, jutro ją zbadają i zdecydują czy wypuszczą, czy jeszcze nie

dzisiaj zapisałam się do SR!!!!! idę w czwartek na 10:00 na pierwsze zajęcia
szkoła jest bezpłatna, a Pani prowadząca jak z PRLu
imię! termin porodu! wiek! ( dosłownie nic nie można było wtrącić)
najbardziej rozśmieszyło mnie:
1. proszę przynieść czyste skarpetki ( no tak.... bo zazwyczaj chodzę w brudnych )
2. jeśli będzie padało proszę wziąć ze sobą torebkę foliową na parasolkę
3. proszę się nie spóźnić

no po prostu prawie płakałam ze śmiechu

później szłam sobie ze sklepu i widzę sąsiadów : starsza dociekliwa Pani molestuje gościa koło 50tki:
SP: ooo dzień dobry, dawno nie widziałam Pana żony !? ( tu wyobraźcie sobie piskliwy zaciekawiony głosik)
G: wyprowadziła się, mam nową ( cha cha)
SP: ( oburzenie!) no co też Pan mi tu opowiada!
G: żona jest u syna, pokłóciliśmy się..... 3 lata temu

więcej nie słyszałam, ale po prostu mina kobity - bezcenna

idę z psem, a później będę nadrabiać 10 stron

aaa i poproszę o kciuki, bo dzisiaj o 15:50 będę miała grzebanie

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:44   #295
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
dzień dobry!!!!!!!!!!!

info od madzius90: wszystko ok, skurcze się nie powtórzyły, Madzia dostała jeszcze jeden zastrzyk, jutro ją zbadają i zdecydują czy wypuszczą, czy jeszcze nie
czyli kciuki za MAdzius
i za miłe grzebanko:kciuki :

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:49   #296
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Hej, witam się po okropnej nocy. 2 razy brzuch mnie zabolał i stwardniał, że nie wiedziałam co się dzieje. Nie wiem co to, ale strasznie nieprzyjemne było i pół nocy nie spałam. W ogóle mam jakiś kryzys, czuję się wielka, jest mi źle i chciałabym, żeby już był listopad.
Na szczęście dzisiaj wieczorem wizyta, więc poproszę o kciuki
za wizyte
Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
heja widzę że nowy wątek już. Ja wczoraj jakoś nie miałam ochoty na nic . Troszke was wczoraj czytałam a pote wsadziłam nos w książke i mnie nie było. dziś też nie wiem jak to będzie ale postaram się normalnie z wami dziś być
ZAczełam 26 tydzień
za 26tc
Cytat:
Dzien Dobry ..

Zaczynamy 33 tydzien
I dzisiaj wizyta .. 15.45 . troszke sie boje co uslysze od gina , jak tam moja szyjka ale jestem dobrej mysli .. No i dowiem sie ile przytylam . i ile młody waży ..

Widze ze nie tylko ja mam przeboje ze skurczami i obolałym brzuchem .. moze to zupelnie normalne ..

A i dzisiaj siostra przywiezie mi ochraniacze do lozeczka .. wiec zostanie mi tylko kupno poscieli ..

Miłego dnia
gratulacje kolejnego tygodnia
tez mialam wczoraj skurcze,tak mi sie wydaje, bolalo mnie jak na okres, dos mocno i bardzo twardy brzuch mi sie zrobil. Dlugo trzymalo , tak z godzine,a potem nie wiem,bo zasnelam.
Cytat:

Miłego dnia
gratulacje, jeszcze 3 pełne tygodnie i juz mozna powiedziec,ze donoszona ciaza ale niech siedzi do konca
Cytat:
Cześć!

I wieczorem szkoła rodzenia
gratki za 32 tc
napisz nam co ciekawego w szkole bylo, ja tez dzis mam,to dam znac co bedzie
karolamankowa masz bardzo przystojnego kawalera w domu
immortal za wyniki obciazenia glukoza, ja odbieram w piatek i tez sie bardzo ich boje

dziewczynki, ogolnie jestem psychicznie bardzo nie w formie,mamy rozne problemy,wiec stres mnie dopada,ale staram sie z tym walczyc. Pomaga mi robienie czegos i odciaganie mysli,ale niestety po dzisiejszym sprzataniu stwardnial brzuch i teraz znow leze i mnie wszystko doluje
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:49   #297
karolla12
Rozeznanie

Witam Kochane

Widzę,że niektóre z nas już prawie na wylocie-34/35 tydzień??? Kiedy to zleciało? Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni

Ja coś bez humoru,ostatnio często mi się to zdarza,choć powodu nie mam żadnego...

Odnośnie wózków ja też chyba jestem zdecydowana na X-lanedera ale jeszcze nie wiem który model.Najbardziej podoba mi się XQ,pod każdym względem,super się składa,Move podoba się mężowi,a XA w sumie najtańszy,ale uważam,że super się prowadzi,jest bardzo zwrotny,szkoda tylko ,że spacerówki nie da się przekładać przód-tył.Te wózki dokładnie oglądałam w sklepie,natomiast podoba mi się jeszcze jeden firmy Tako,ale jeszcze na żywo go nie widziałam.A może któraś z WAs miała z nim do czynienia? http://allegro.pl/tako-laret-i-perso...614254845.html
Model Laret,albo Perso,mnie się podoba ten ciemny,bo bardziej praktyczny
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:51   #298
DeKajka
Zakorzenienie

Aga- znowu mamy razem wizyte ..i to 5 minut tylko roznicy
Trzymam

I za Madziusie tez . oby wszysztko bylo juz ok i mogla wrocic do domu

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:52   #299
advena85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
advena ktoz lepiej wie niz tesciowa co czujemy i co mamy robic,a potem mowi: ja to sie wogole nie wtracam - uwielbiam ten tekst

dziewczynki odnosnie krwi pepowinowej,to znam tylko jedna rodzine,ktora z tego skorzystala,ale oni po pierwsze maja duzo kasy - a to bardzo droga sprawa,a po drugie maja bardzo chorego starszego synka (krew jest mlodszego dziecka) i maja nadzieje,ze tak sie rozwinie medycyna,ze ta krew pomoze uzdrowic ich synka, co narazie jest niemozliwe,ale kto wie.
Gdybym miala kase to bym sie zdecydowala na cos takiego.
Najlepsze to są teksty "Ja się wogóle nie będę wtrącać, ale..."
Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
hej mamusie ja już w domu, spłakałam się bo musze małego na 2 miesiące jakieś tam zostawić.
będe mu mleko donosić, cały oddział bym wykarmiła

jeszcze nie mogę się otrząsnąc z tego że on jest już na świecie w inkubatorze, taki malutki, ale oddycha dam, nie jest już do żadnych rurek podłączony, tylko kroplówki i lampy bo ma żółtaczke. nie mogłam patrzeć jak mu sonde wkładają i go karmią, ale je już 5 ml a zaczynał od 0,5 ml
Wszystko będzie dobrze
A co do gina, to czemu nie zwracałaś mu uwagi gdy nie wystawił Ci karty lub nie wpisywał wizyt? To jego obowiązek, nawet gdy ciąża była od początku zagrożona

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
a miiii tesciowa komplement szczelila mowiii nogi ci przytyly czy mi sie wydaje ale ladniej ciii noo k... przeciez koncowka ciazy

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

lonia pieknie wygladasz boze i ty masz czas na makijaz
To Ci komplement strzeliła
Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość
Hejo;] jesteśmy i my;]

odrywam Was od dyskusji i pytam:
Jaką butelke wybrałyście dla maluszka?
LOVI czy AVENT?

robimy zakupy przez allegro u RODZYNECZKI i tak sie zastanawiam własnie...
My dostaliśmy i jedną i drugą, nie wiem na którą się zdecydujemy, bo obie są fajne.
Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
avent 2 lata mam i nic jej nie jest
2 lata ta sama butelka, czy 2 lata jedna firma?

Dzisiaj kolejna wizyta w SR Mały dokazuje od rana

Nam brakuje:
- piżamy dla mnie
- kapcie dla mnie
- basenówki
- majtki siateczkowe
- podkłady poporodowe
- podpaski
- laktator
- szare mydło/tantum rosa
- materac do łóżeczka
- okrycia kąpielowe dla malucha
- smoczek
- szczotka do mycia butelek
- ceratka pod prześcieradło
- płyn do kąpieli dla malucha
- krem do twarzy i ciała
- proszek do prania
- nożyczki
- ceratki
- aspirator do nosa
- pieluchy jednorazowe
- szczoteczka do włosów
- gaziki /gaza
- sól morska
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:52   #300
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
dzień dobry!!!!!!!!!!!

Dobrze, że u madziuś w porządku

Kciuki za wizytę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości