![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
...i to święta racja!!!!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4712 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam Was z rana
![]() A i wizytę mam w przyszły czwartek już nie mogę się doczekać. Cytat:
![]() Dobrze, że zadowolona jesteś z pobytu i że odpoczęłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A i zaproszenia też nie dostałam... no ale może nie zasłużyłam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4713 | ||||||
Raczkowanie
|
Masakra, Dziewczyny, ale teraz narzuciłyście tempo !!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Gratuluje udanych wizyt dziewczyny ![]() Czy dzisiaj kciuki potrzebne? ![]() wysli wiadomosc do megi-megi, na pewno zaproszenie dostaniesz ![]()
![]() |
#4715 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() my mieliśmy myszy to tż sie zajmowal i jak to on panikowal wiec teraz tez pewnie bedzie, zresztą juz zaczał. ale ja mu cały czas powtarzam po pierwsze tyle ludzi sobie radzi dlaczego my mamy sobie nie poradzic po drugie jak raz dziecku zle zalozysz pieluche i sie obsr... to na drugi raz bedziesz wiedzial ![]()
![]() |
![]() |
#4716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiadomo, że kobieta reaguje od razu.. ja tylko jak córa przekręci się na drugi bok w nocy w drugim pokoju to nasłuchuję.. mąż śpi.. ale czasem na odwrót też się zdarza.. np. jak mała miała miesiąc i byłam z szpitalu kilka dni to mąż został sam z małą i dał radę.. budził się bez problemu.. ale to już myślę, działa podświadomość też.. że nikt inny za Ciebie nie wstanie.. i to też kwestia przyzwyczajenia i zmian jakie wprowadza mały człowieczek.. ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- idę jeść śniadanie.. ![]() do później.. miłego dnia.. ![]()
![]() |
![]() |
#4717 | |
Wtajemniczenie
|
No biegusiem, biegusiem!
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Moja teściowa to jest ciekawy twór - pod koniec mojej ciąży zaproponowała, że jak chcę, to weźmie 2 tygodnie urlopu i mi pomoże. Powiedziałam, że zobaczę, czy będę potrzebowała pomocy. Nie potrzebowałam takiej, więc... mieszka 500m dalej i widywałam ją raz na 2 lub 3 miesiące. Nie pomogła w żaden sposób, nie interesowała się. Jak słyszę od koleżanek, że teściowa lub mama przynoszą jedzenie jak urodzi się dziecko, wpadają, żeby chwilę się zająć, to aż się dziwię. Bez pomocy nikogo z zewnątrz i bez tż wpadłam w jakiś dziwny stan nieszczęścia - nie depresji, ale nieszczęścia. Mieszkanie stało się dla mnie więzieniem. Do tego nie miałam znajomych, bo przeprowadziłam się 2 miesiące przed porodem do Wawy.
Także ja polecam dla Was i tż szkołę rodzenia i później do roboty sprawców zagonić, bo zapędzicie się w ślepy zaułek.
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4720 |
Rozeznanie
|
mnie wkurzało najbardziej to, że teściowa mi mówiła cały czas jak karmiłam co mam jeść czego nie, bo to wolno tego nie.. jak raz pojechała na zakupy, tż się z nią zabrał i zobaczyłam co mi przywieźli do jedzenia to siadłam na łóżku i ryczałam godzinę.. powiedziałam, żeby sami sobie to jedli.. a tż już nigdy więcej jej nie posłuchał..
![]() teraz sobie nie pozwolę, zresztą odkąd mam dziecko to bronię swojego zdania i systemu wychowania i jak trzeba to huknę.. nikt mi nie będzie mówił co mam z własnym dzieckiem robić, tym bardziej, że swoje ostatnie miał ponad 20 lat temu.. ![]()
![]() |
#4721 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() macie statystyki: Nazwa użytkownika Wiadomości Dragusia88 315 strippi 286 ObserwujeCie 257 Malpka 245 nestelle 212 LiwkaO 210 klementyna1 202 megi-megi 189 Moderna 184 moni_ka.g 164 scarlett26 159 Mokka_83 156 joanna200 147 Leonikowa 145 Sorceresss 134 00anulka00 126 Ptaszysko16 98 Sunshine833 97 Tasia34 97 Agnjeska 91 Luna0 88 pani22ka 69 monicca1989 68 kasia86bgo 67 angel-b 63 Natala84 59 czarny flamaster 45 AgatkaL 44 anna maria 79 42 anika_s 38 Villga 38 poziomkka 29 monis001 28 bmma 27 Kathe 26 Sisi_85 26 maria28 24 maczek35 21 Maluda2112 20 OtTakaJa 20 ewela28a 18 aaannnnnnaaa 18 yssmay 17 IsiaG 15 ewccik 15 vivvien 15 no-angel 14 MARIKA.S 14 oliwka__ 13 booziaczek 12 Diana220 12 Vereado 12 22Paula22 11 barbara_barbie 10 iwonaZ82 10 może już któras podała nie wiem ale mam jeszcze 3 strony w plecy wiec wybaczcie jesli sie powtarzam ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- łee cos sie brzydko te statystyki wyswietliły :/ trzeba przy nazwie naszego wątku nacisnąc na liczbe postów to taka tabelka sie pokazuje
![]() |
![]() |
#4722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z synem sie widywala????? hehe ja jestem skowronek, moj chlop sowa. mysle ze jakos sie dogadamy ![]() Cytat:
![]() kobiete tak strasznie, i to fizycznie, boli ze musze lezec ze az mi czasem jej zal. sobie mysle ze musi miec odlezyny od tego przezywania mojego lezenia. mentalne ma na 1000000000%. "ciaza nie choroba", "do fabryki chodzilam", "na miedzy kobiety rodza".... wrrrrrrrrrrrr takie teksty do kobiety walczacej o bycie w ciazy, po stracie, z problemami w ciazy - uwazam ze powinny byc paragrafami karane...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie no, pewnie, ciąża nie choroba i kiedyś do fabryki się chodziło, i na miedzy rodziło, ale ile było poronień i zgonów dziecka lub nawet matki wtedy, a ile jest teraz..? ![]()
![]() |
![]() |
#4724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja we wrocku też nie mam znajomych wiec licze że Mokka czasem ze mna sie na spacerku z dzieckiem spotka ![]() tak, ale i tak bedzie musial obudzic zeby cyca dac ![]() Cytat:
![]() a ja myślalałam że tylko strippi jako zarządzająca wątkiem może
![]() |
![]() |
#4725 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez dopiero w połowie października ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Nawet z wnukiem mieszkającym u nas. Ale widywała się u nich.
Później powiedziała, że źle się czuła u nas, bo ja byłam taka pilnująca dziecka jak byli u nas ten jeden raz jak mały miał 6 dni. Brali go na ręce, dotykali... co wg mnie i tak sporo, jak na obce tłumy bakterii, które przynieśli - bo u nich to cała rodzina robi nalot, razem z teściami ciotki i wujki. Ja z rodziną tż nie umiem się dogadać. Dla mnie to jacyś kosmici są. Pewnie ja dla nich też. Życie.
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4728 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja mam dzis dopiero o 19.30 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiecie co.. kurde ja nie chce, żeby kiedyś partnerzy moich dzieci tak o mnie mówili.. ![]() ![]() ![]() ok to zmykam na podwóreczko.. bo pięknie..
![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
no to jeżeli nie ma dziś nikogo przed tobą to szykuje ci sie chłopak ;p
to jest ktos przed 19 dzisiaj ? a kto jest jutro ? kto na dziewczynke chetny? okazja, nastepna potem za kolejnych 4 chlopakow ;p tylko zeby nie bylo jak u styczniowo lutowych , u nich teraz masowo siusiaki odpadaja i zostaja dziewczynki ![]()
![]() |
#4731 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak w ogóle to to nasze spotkanie było u innej naszej koleżanki, która równiez ma małego 7-miesięcznego synka. I ten moim zdaniem idealnie wychowany - sam sie sobą zajmuje, śmieje sie cały czas, żadnego zbędnego noszenia na rekach go mama nie nauczyła... Za to ten 6miesięczny synek tej kolezanki która narzekała na męża tylko ciągle płacze jeśli ona przestanie go nosić i włoży do bujaczka, albo położy na macie. A ona od razu do nas: "widzicie? I co ja mam zrobić?" Po czym bierze go na ręcę... I nie dociera do niej mówienie, że sama sie tak ugotowała, bo małego tego nauczyła... Zresztą - sam za siebie mówi fakt, że nawet jak mały chcwilę spokojnie siedział w bujaczku to ona nie wytrzymała i podeszła i wzięla go naręcę i położyła sobie na kolanach i tak go zabawiała z nami rozmawiając... Jak dla mnie to ona ma jakiś problem ze sobą i niestety dziecko i mąż na tym cierpią... Dodam, że to nie jest zupełnie tak że nie mam dla niej wyrozumiałości - bo wiem z czego to jej zachwanie wynika - biedulka 4 razy była w ciąży... ale to jej pierwszy brzdąć, który z nimi jest (2 poronienia i córeczka, która urodziła się w 7 m-cu z wielowadziem - przeżyła 2 dni ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze... a ja nie miałam bliższego dluższego kontaktu z żadnym brzdącem... i nawet nigdy go nie szukałam ![]() Cytat:
![]() taaaaak... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do poronień, zgonów dzieci czy matek kiedyś - to masz rację - bylo tego wiecej, no bo medycyna była daleko za murzynami... ale... Ale... mimo to ja mam (mam nadzieję, ze złudne) wrażenie, że teraz poronień jest więcej. To zludzenie wynika jednak prawdopodobnie z tego, że teraz ciąże sa raczej planowane i dowiadujemy sie o nich już w pierwszych tygodniach (kiedy jest niestety najwiecej poronień)... A kiedyś kobiety czasem do 4 m-ca nie wiedzialy, że są w ciąży, więc tym samym bardzo często nie wiedziały że poroniły... ![]()
Leonek ![]() Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-09-18 o 10:44 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4732 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4733 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ostatnio uslyszalam, ze to ze leze to moja pokuta. kara za grzechy. wszak nie mamy sakramentalnego zwiazku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4734 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4735 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę czymś właśnie płukać, ale to co mi dentystka poleciła nie nadaje się w ciąży ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale fajnie, że już znasz płeć ![]() Cytat:
![]() mój na pewno będzie ze mną chodził do szkoły rodzenia, jak będzie mógł, bo raz pracuje na rano, raz na popołudnie, grafik ma ułożony na 2 miesiące wcześniej, ale zobaczymy, jak będzie miał wolne to na pewno pójdzie. w ogóle... jakiś czas temu mąż pyta mnie czego uczą na szkole rodzenia, czy tylko o porodzie jest czy też o pielęgnacji dziecka, to mówię, ze o wszystkim. a on na to: "o Boże, to ja muszę chodzić! to dla mnie jedyna szansa bo ja nic nie wiem!" ![]() ![]() ![]() ____________ jeszcze odnośnie podejścia facetów, mój też nie wyszukuje na necie jak rozwija się dziecko w danym tygodniu, nie szuka informacji z tym związanych. owszem, jak podsunęłam mu jakiegoś linka to poczytał, ale sam z siebie nic. dzieci boi się panicznie, nie weźmie na ręce, jak ktoś mu da potrzymać to nawet się nie ruszy i zdąży się cały spocić z wrażenia. ale i ja się trochę boję obcych dzieci, że coś zrobię takiemu maleństwu, ale każdy mówi, że ze swoim jest zupełnie inaczej, swoje trzeba wziąć i wszystko zrobić. także spokojnie, jeszcze ci nasi faceci mają trochę czasu, żeby się do wszystkiego przekonać. mój dopiero jak poszedł ze mną na USG to powiedział, że to dziecko stało się dla niego takie realne, bo widział jak się rusza, w ogóle widział. z wcześniejszych USG widział tylko zdjęcie i nie powiem, zaszkliły mu się oczy jak zobaczył, ale widać to jeszcze nie było to. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no u nas to tż kąpała od razu pierwszego dnia po powrocie do domu i długo tylko on kapał bo ja się bałam ![]()
![]() |
![]() |
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ulica Prusa ![]()
![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co Dziewczyny , nie idzie teraz niczego przewidzieć ani tak dokładnie zaplanować.... wszystko wyjdzie "w praniu" i przez negocjacje
![]() ![]() Mojemu Tż-np.brakuje cierpliwosci...nawet jak wkraczał do akcji to kończyło się tym,że dzieciak był jeszcze bardziej zdenerwowany... My zresztą jesteśmy przeciwieństwami charakterów.... i ja mam akurat idealny do dzieci-jestem opanowana , spokojna ,zdystansowana i cierpliwa a zarazem wyrażnie zaznaczam granice..... a mój mąż-....po głowie mu można chodzić(zgadnijcie kto z tego najczęściej korzysta....? ![]() ![]() ![]() Mój mąż jest kochany ,...tylko inaczej.... ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ......... ![]()
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe no sprawiedliwosc Boza mnie karze. heh. przykro jest sluchac takich rzeczy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.