|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Ja w niedziele wziełam od rodziców mój płaszcz jesienny - był trochę za duży, teraz jest w sam raz. To samo z zimowym - kupiłam go "sto lat temu" (przed maturą), a że była wtedy inna moda to jest szeroki i nie chodziłam w nim kilka lat. A teraz się przyda. Nie będe nic kupować, bo nie ma sensu.
|
#3452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zauważyłam różnicy - rosną tak samo szybko jak wcześniej i tak samo się rozdwajają jak zapominam o odżywkach.
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak mam, obudzę się np o 3 na siku i koniec spania, męczę się do 5 i wstaje się zbierać do pracy, potem w pracy prawie zasypiam, w sobote i w niedzile tak samo, tylko że gdzies nad ranem jeszcze uda mi się złapać troszkę snu, ale ogólnie tragedia.
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
Ja zaraz oszaleję. Natychmiast potrzebuję krokietów z kapustą i mięsem i barszcz do tego. To nie jest mój wymysł, ja naprawdę oszaleję jak zaraz tego nie zjem. Zamiennie może być jakieś biszkoptowe ciasto lub tort z kremem
Czemu moje zachcianki się nie ograniczają do ogórka kisznego, który można zdobyć w 5 minut... |
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ojej gdzieś przeoczyłam odpowiedź kurde ale hybrydy są na krócej niż żele, Black? opowiedź mi coś więcej..... no niestety moje paznokice łamią się jak diabli mimo iż bardzo o nie dbam, za to cera |
||
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak wogóle to byłam w domu na weekendzie, wybawiłam się z bratanica chociaz muszę uważać bo już maly klocek z niej (8kg) i troszkę mnie brzuch po wszystkim bolał. Zamowiłam u bratowej karuzele bo wybiera się do rodziców do Anglii i może coś tam dla mnie wyszuka ![]() Dokupilismy biała komode żeby do łóżeczka pasowała, na razie wszystko w częściach na strychu lezy ale jeszcze dużo czasu ![]() Cały tydzień mamy gości: bratanica Tż z mężem i 2 miesięcznym bobasem przyjechała więc zamieszanie i ogólny bałagan, ale da sie przeżyć. Mały nawet w nocy nie płacze więc spoko.
|
|
#3461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może i moja się kiedyś uspokoi, bo właśnie przed ciążą nie używałam podkładu, a teraz muszę. A co do paznokci hybrydowych, to nakłada się je na płytkę, bez tipsa. Lakier żelowy, światłoutwardzalny, wyglądają jak żele, zwłaszcza przy długich paznokciach, ale nie niszczą płytki, bo nie ma mowy o żadnym kleju i plastikowym tipsie . Trzymają się 2-3 tygodnie, bo potem jest już duży odrost i trzeba zrobić nowe (ja robię od początku, nie uzupełniam). Czytałam gdzieś artykuł, że z form zdobienia paznokci właśnie ta jest najbardziej polecana w ciąży, bo najmniej śmierdzi. A co do zwykłych żeli, to na pewno Ci nie zaszkodzą, bo niby dlaczego? Zwykłe lakiery nie szkodą, to i żele nie zrobią krzywdy. Nawet akryle niby nie są szkodliwe (chociaż bardzo rzadko się je teraz robi), ale po prostu brzydko pachną i drażnią nosy ciężarnych. Trzeba tylko pamiętać, żeby te paznokcie zdjąć przed porodem, ale to się chyba tyczy tylko dłoni.
|
||
|
|
|
#3462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I biorę się za następny bo mam bawełnę z takim ocieplaczem w środku
|
|
|
|
|
#3463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Meduzza Kilka dziewczyn ma z rwą kulszową problem, ja też
![]() Spodenki fajnie wyszły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żele twarde, jak pazurki będą rosły to z pilnikiem będziesz nad nimi siedzieć, chyba ciężko będzie tak samo jak z malowaniem ![]() Idę się szykować na wizytę do lekarza, potem zrobię obiad. Dziś u mnie ryż z jabłkami z sosem waniliowym. Zobaczcie co dziś upolowałam
|
||
|
|
|
#3464 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja w temacie barszczu czerwonego
Poproszę o przepis, bo wstyd się przyznać ale nigdy nie robiłam takiego prawdziwego od podstaw a mam taki zamiar...no a w intertnecie wiadomo, przepisów pełno i nie wiadomo który wybrać.
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale mnie bola cyce
((((( a sutki mam tak twarde ze stercza na kilometr (((( tez tak macie? Buuuuu
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, jak ja to kocham!
http://www.youtube.com/watch?v=rwlm8lGxh5U ale mi się nie chce zabrać za obiad
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3468 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kochana, a Ty zrobiłaś prawko na automat tylko? jak to mozliwe? w naszym kraju mlekiem i miodem płynącym można? Cytat:
ogarniaj się i wyłaź z domu dzika mozna dostać(wiem cos o tym ) Cytat:
Cytat:
a co do uczelni, ja tylko czekam, juz chce wrócić... tylko przeraża mnie jedna myśl, mam straszną grupę, osoby w niej sa naprawde podłe, tak więc jak zobaczą mnie z brzuszkiem zaczną sie ploty.......... ech...Cytat:
Cytat:
tez lubię tę piosenkę mam pytanko, ten kredyt rodzina na swoim to juz go nie bedzie od przyszłego roku? kurcze szkoda ze nomen..nie ma ona chyba się o niego bedzie teraz starac to wie co i jak wrrr ;p Przyszedł mi kombinezonik różowy w białe groszki, jaki piękny, jedyna wada to kropka mazaka która da się sprac, ale achh...
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dzisiaj ochotę na strasznie banalny obiad - ja nie wiem skąd mi się to wzięło, ale zjadłabym makaron z serem jak w dzieciństwie..
Składniki mam to sobie zrobię później. |
|
|
|
#3470 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziś jestem taka szczęśliwa Byłam na usg połówkowym, z maluszkiem wszystko dobrze, jest zdrowy. Na razie jest położony ,,podłużnie miednicowo", ale jeszcze ma czas żeby się przekręcić, m.in. przez to nie udało się podpatrzeć płci. Więc dalej mamy niespodziankę. Waży 350 g. Wczoraj wieczorem moja siostra urodziła córeczkę, siłami natury - dziś już jest nówka sztuka, zero nacięcia czy pękniecia. Byłam już ją odwiedzić w szpitalu, mała jest taka śliczna i słodka, ma czarne włoski Kazała czekać na siebie, bo urodziła się w 42 tyg.Na razie to tyle ode mnie, muszę ochłonąć i nadgonić Wasze wpisy.
|
|
|
|
#3471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny POMOCY
![]() zaczyna mnie łapać straszny ból na dole pleców - to samo miałam przy Gabi (mówili wtedy, że to jakiś ucisk na kręgosłup), generalnie nie jest dobrze, coraz gorzej... jaki lek przeciwbólowy można brać w ciąży? nie pamiętam co brałam 10 lat temu a do gina nie mogę się dodzwonić ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
|
|
#3472 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
chyba nie dam rady wszystkiego dokładnie przeczytać, więc tak pobieżnie tylko. Tyle naskrobałyście....... Również witam się z nowymi mamusiami i gratuluję tym, które poznały płeć swoich kochanych Maleństw Wczoraj dostałam takiej energii, że wysprzątałam dokładnie całą kuchnię Normalnie perfekcyjna pani domu mogłaby się schować Nie wiem, ale chyba mi się syndrom wicia gniazda ujawnia Dzisiaj zabrałam się za sprzątanie w szafach, bo trzeba miejsce dla Maludy zrobić. A na obiad mam ziemniaki i mielone z buraczkami, od rana za mną chodziły Paznokcie mam o wiele ładniejsze w ciąży (podczas tej pierwszej też tak miałam). I włosy też są jakieś mocniejsze A na kaszel brałam syrop prawoślazowy. On ma trochę alkoholu, ale są to takie znikome ilości, że w ciąży można. Lekarz mi zapisał ![]() Jeśli chodzi o lek przeciwbólowy, to w ciązy można brać paracetamol |
|
|
|
#3473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam właśnie obiadek.
Penne z sosem śmietankowo-pieczarkowym, do tego kawałki indyka na masełku, mniam. Czekam tylko na TŻa i będziemy jeść.
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba skrzypce to też moje marzenie, nawet raz czy dwa miałam w rękach, ale jak zaczęłam grać to ojeszu, wszyscy uciekli
niestety żadnych talentów muzycznych nie mam, nadaję się tylko do biegania i typowo siłowej gimnastyki :P Także gratuluję odwagi, super, że się wzięłaś za to ja w końcu siadłam przy kompie i zaczęłam pracować, pieniążki są potrzebne a ostatnio coś nam leży ten interes
|
#3476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja miałam mały biust i może dlatego bo była za luźna?
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, znalazłam jedno fajne mieszkanko.. jak mąż wróci to jedziemy do developera oglądnąć dokładnie projekty i jak będzie odpowiadało to do banku po kredyt, bo wydaje mi się, że cena też fajna
![]() Powiedzcie co myślicie? http://www.hossa.gda.pl/patiorozy/lo...y-5-c-1/o/5225 minusem jest chyba to, że to mieszkanie pn-zach...i może nie być słoneczne, no ale ja muszę mieć mieszkanie 4 pokojowe na parterze z ogródkiem..a takich aż za dużo nie ma...no i odbiór tego jest w przyszłym roku w czerwcu...a nie chcę tu aż tak długo wynajmować, bo zbankrutuję ![]() może jednak lepiej jest wziąć mieszkanie 3 pok z podobnym metrażem, tylko poprzesuwać ścianki? co sądzicie? aha no i tu w aneksie kuchennym nie ma okna.. kurczę..pisząc to sama się już nastawiam negatywnie, bo chyba nie jest w 100% to co chciałam...a mieszkanie bardzo chciałabym w tej okolicy..czyli poza centrum. |
|
|
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakaś taka zagoniona jestem, ze nie mam czasu pisać na bierząco... Gratuluję poznanych płci (odpadających siusiaków też). Mi już 3 razy lekarz powiedział, że dziewczynka więc napewno siusiak jej nie urośnie
![]() Karinkę dziś moja siostra zabrała na plac zabaw, gdzie były dzieciaczki z przedszkola i moja dama natychmiast poczuła się jak w raju i zaczęła wszystkimi dziećmi kierować coś mi się wydaje, że mi rośnie mały prowokator
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.

w ogóle tak mi rosna teraz paznokcie i takie mocne, zawsze mi sie strasznie rozdwajały a teraz takie sa że szok
pewnie je zaraz skróce bo nie lubie długich ale na troche sie nimi naciesze
Dziwne.
14.08.2011
Czemu moje zachcianki się nie ograniczają do ogórka kisznego, który można zdobyć w 5 minut... 

Może i moja się kiedyś uspokoi, bo właśnie przed ciążą nie używałam podkładu, a teraz muszę. 

((((( a sutki mam tak twarde ze stercza na kilometr
ale chyba już za stara jestem :P

Czekam tylko na TŻa i będziemy jeść.
coś mi się wydaje, że mi rośnie mały prowokator