Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2318 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 13:02   #69511
yarrowia
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez horgen Pokaż wiadomość
nie jestem na 100% pewna, bo na stronie nie było zdjęcia, ale to raczej ta odżywka

Aqua, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Propylene Glycol, Niacinamide, Panthenol, Betaine, Aloe Barbadensis (Gel), Gossypium Herbaceum (Seed Extract), Glycerin, Quaternium-87, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Parfum, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Citric Acid

jakby któraś z Was chciała skład szamponu to też gdzieś znalazłam
czyli to raczej kopia pozostałych trzech odżywek w sumie fajna, tylko po cholerę te quaternium w kazdej
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Wypluj to!
a po co skoro po kolei eliminują wszystko co zgodne z CG...
Stary 2012-09-18, 13:27   #69512
Elainetka
Raczkowanie

Dziewczyny, a jaką polecicie odżywkę b/s z Rosska?
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 13:38   #69513
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Tak, sama dlugo szukalam odpowiedniej farby bo zawsze mialam ten sam problem co ty. Narazie zadowala mnie bardzo londa color blend nr 17 (jasny blond) ma oksy 9% wiec fajnie rozjasnia a do tego kosztuje ok 13 zl. Sproboj sobie bo excellence maja o ile sie nie myle 6% wiec prawie nie rozjasnia i pewnie dlatego sobie nie radzi z Twoimi odrostami.
dzięki Na pewno wypróbuje! Bo mnie już ten Excellence wykańcza nerwowo Przy okazji zaoszczędzę
Stary 2012-09-18, 13:50   #69514
martysek
Zadomowienie

Na niemieckiej stronie Rossmanna widzę nową odżywkę Isana Hair Spülung Locke http://www.rossmann.de/qualitaetspro...ung-locke.html
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 13:59   #69515
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Moje dzisiejsze
Mam wrażenie że im bardziej je nawilżam itp tym bardziej się kręcą. A ja chcę mieć długie.
Olej rycynowy na skórę głowy i na długość na 2 godziny. Mycie familijny(mam teraz tylko jakąś shaume męską i shaume kokosową łupież po nich, muszę się w jakiś szampon zaopatrzyć) odżywka shauma kokosowa i olej z pestek moreli na końcówki. Trochę pantene bez spłukiwania(już mi się kończy, a wycofali) i zwykłego żelu. Rano trochę wodą zwilżone.
Trochę się na ostanim zdjęciu spuszyły i trochę krzywo siedzę, bo samowyzwalaczem robione .

Mi jakoś ten isany z babassu nie żal za specjalnie. Jak była promocja to kupowałam obojętnie jaką z isany. Potem ta odżywka wymieszana z polskim waxem robiła mi za odżywkę ze spłukaniem.
Pianka do loków też mi za specjalnie nie podpasowała

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2012-09-18 o 14:23
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 14:07   #69516
AjriszMarta
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36600391]Moje dzisiejsze [/quote]
Cytat:
Mam wrażenie że im bardziej je nawilżam itp tym bardziej się kręcą. A ja chcę mieć długie.
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...nia-fal-i.html

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:04   #69517
agatka89
Raczkowanie

Czy ktoras z Was stosowala plukanke mleczna?

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:15   #69518
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoras z Was stosowala plukanke mleczna?
Tak, raz na odświeżenie na bardzo wysuszone. Miło zmiękcza ale na drugi dzień były potwornie nieświeże. Podejrzewam proteiny, jak zwykle, bo me kłaczydła nie tolerują ani grama wielkocząsteczkowych.
Ale poza tym chyba na normalnych włosach zadziała fajnie

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:25   #69519
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caroline_m Pokaż wiadomość

teraz jestem akurat 3 dzień od mycia i włosy super, kręcą się od samej góry, są sprężyste i nie ma puchu do Isanny nie powrócę, chyba, że wróci do sprzedaży, a ja nie będę mieć kasy na inną, bo była stosunkowo tania ale moje włosy stawały się szybko tłuste i skręt się długo nie utrzymywał
boźe... ile ja bym dala zeby moje sie krecily od samej gory i nie byly na czubku przyklapniete i dpiero gdzies 10 cm nizej krecone i sterczace...

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Byly takie sliczne znaczy nadal sa ladne ale od kiedy je zapuszczam to coraz bardziej sie buntuja.. i brak pomyslow co z nmimi robic

A i tak sobie przypomnialam ze jak kiedys mialam takie szorstke i suche wlosy to umylam je w lanolinie :p bo stwierdzilam ze skoro mojemu psu sluzy i ma po tym mieciutka i puchata siersc to moze mnie tez pomoze i podzialalo :P wiec jak ktos by mial problem z szorstkimi wlosami to sposob przeze mnie wyproowany i zadzialal
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:32   #69520
caroline_m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
boźe... ile ja bym dala zeby moje sie krecily od samej gory i nie byly na czubku przyklapniete i dpiero gdzies 10 cm nizej krecone i sterczace...

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Byly takie sliczne znaczy nadal sa ladne ale od kiedy je zapuszczam to coraz bardziej sie buntuja.. i brak pomyslow co z nmimi robic

A i tak sobie przypomnialam ze jak kiedys mialam takie szorstke i suche wlosy to umylam je w lanolinie :p bo stwierdzilam ze skoro mojemu psu sluzy i ma po tym mieciutka i puchata siersc to moze mnie tez pomoze i podzialalo :P wiec jak ktos by mial problem z szorstkimi wlosami to sposob przeze mnie wyproowany i zadzialal
a ręcznikowanie robisz ? plunking czy jak to sie nazywa. u mnie działa. tylko teraz odkąd zmieniłam kosmetyki skręt się dłużej utrzymuje. dodam, że mam skręt 3a i włosy w skręcie do łopatek

Edytowane przez caroline_m
Czas edycji: 2012-09-18 o 15:35
caroline_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:36   #69521
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
a ręcznikowanie robisz ? plunking czy jak to sie nazywa. u mnie działa
Tak robie od ponad 2 lat i wlasnie nie pomaga tylko konce sa bardziej skrecone podpinanie tez nic nie daje

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

no i w skrece tak prawie do polowy plecow te najdluzsze ( bo mam stopniowane )
Stary 2012-09-18, 15:41   #69522
caroline_m
Raczkowanie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36600391]Moje dzisiejsze
Olej rycynowy na skórę głowy i na długość na 2 godziny. Mycie familijny(mam teraz tylko jakąś shaume męską i shaume kokosową łupież po nich, muszę się w jakiś szampon zaopatrzyć) odżywka shauma kokosowa i olej z pestek moreli na końcówki. Trochę pantene bez spłukiwania(już mi się kończy, a wycofali) i zwykłego żelu. Rano trochę wodą zwilżone.
Trochę się na ostanim zdjęciu spuszyły i trochę krzywo siedzę, bo samowyzwalaczem robione .

Mi jakoś ten isany z babassu nie żal za specjalnie. Jak była promocja to kupowałam obojętnie jaką z isany. Potem ta odżywka wymieszana z polskim waxem robiła mi za odżywkę ze spłukaniem.
Pianka do loków też mi za specjalnie nie podpasowała [/QUOTE]

śliczniochy ja też chcę długie loki

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Tak robie od ponad 2 lat i wlasnie nie pomaga tylko konce sa bardziej skrecone podpinanie tez nic nie daje

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

może taka ich natura? im włosy dluzsze tym ciezsze.. sama sie z tym licze, bo zapuszczam do talii
Stary 2012-09-18, 15:45   #69523
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Ja kiedys zwykly zel (oczywiscie zgodny z cg) rozcienczylam woda i tez psikalam z rana, ale mi osobiscie to zaden zel nie pasuje bo okropnie skleja wlosy pozniej musze je rozczesywac przez co je wyrywam
Lniany też?
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Oby! Bo se w noge szczelają

Tymczasem szukajcie Bingaczy, bo to bardzo zacne odżywki są ;] i do tego nasze polskie
Wiem ze miłosci nic nie zastąpi... ale no...
Ja już dawno głównie na Bingaczach i Garnierze AiK jadę. Do Rossa mam za daleko, wiec kupiłam te wycofane tylko raz i już więcej w Rossie nie byłam (zrobiłam za to zapas szamponów BD, ale lecę ostatnią buteleczkę)

Za to nie wiem, co z zielonym kremem biedronkowym. Dziś nie było ani jednego, znikł też całkowicie ten jego różowy kolega, wyglada jakby wycofali całą serię. Stoja tylko te nowe. Ktoś ma wiecej info?

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-09-18 o 15:47
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:53   #69524
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Na niemieckiej stronie Rossmanna widzę nową odżywkę Isana Hair Spülung Locke http://www.rossmann.de/qualitaetspro...ung-locke.html
a ja nawet mój ulubiony balsam, po którym juz dawno u nas nie ma śladu http://www.rossmann.de/qualitaetspro...nussmilch.html

zua jestem najpierw alterka morelowa, teraz isana ( u mnie nie ma ani sztuki) kremu biedronkowego też u mnie juz nie ma od jakiegoś czasu

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:03   #69525
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a ja nawet mój ulubiony balsam, po którym juz dawno u nas nie ma śladu http://www.rossmann.de/qualitaetspro...nussmilch.html
Albo mi się wydaje albo ktoś pisał dzisiaj na wątku Ross, że ma być w stałej ofercie ale teraz nie wiem czy to o ten produkt chodzi...idę szukać.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Jednak wczoraj, ale info jest
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=85
To chyba o to masło chodzi

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:04   #69526
Edkaaaa
Przyczajenie

Cześć, wklejam zdjęcie moich włosów (przepraszam za jakość) prosząc o pomoc! Pod koniec sierpnia trafiłam na forum i pełna nadziei zaczęłam pielęgnację według wyczytanych wskazówek. Włosy myję odżywką isana, raz w tygodniu szamponem (jakiś niemiecki z naturalnych składników, bez silikonów), również raz w tygodniu stosuję oliwę z oliwek, włosy czeszę tylko po umyciu grzebieniem z szerokim rozstawem zębów, ręcznik zastąpiłam delikatną bawełnianą poszewką i... ledwo zauważam różnice. Moje włosy to jeden wielki puch, siano Może za szybko spodziewam się efektów ? Proszę o jakąś radę! Może ktoś ma podobne włosy ?

Edytowane przez Edkaaaa
Czas edycji: 2012-09-18 o 16:17
Edkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:16   #69527
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Albo mi się wydaje albo ktoś pisał dzisiaj na wątku Ross, że ma być w stałej ofercie ale teraz nie wiem czy to o ten produkt chodzi...idę szukać.

Jednak wczoraj, ale info jest
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=85
To chyba o to masło chodzi
dzięki za info jak sie pojawi daj kuksańca, bom obrażona na ross i z własnej woli wcale nie zamierzam tam iść

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:26   #69528
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Edkaaaa Pokaż wiadomość
Cześć, wklejam zdjęcie moich włosów (przepraszam za jakość) prosząc o pomoc! Pod koniec sierpnia trafiłam na forum i pełna nadziei zaczęłam pielęgnację według wyczytanych wskazówek. Włosy myję odżywką isana, raz w tygodniu szamponem (jakiś niemiecki z naturalnych składników, bez silikonów), również raz w tygodniu stosuję oliwę z oliwek, włosy czeszę tylko po umyciu grzebieniem z szerokim rozstawem zębów, ręcznik zastąpiłam delikatną bawełnianą poszewką i... ledwo zauważam różnice. Moje włosy to jeden wielki puch, siano Może za szybko spodziewam się efektów ? Proszę o jakąś radę! Może ktoś ma podobne włosy ?
Ile włosów, jaki skręt
Nie wiem czy nie napisałaś wszystkiego, ale...jakieś maski, odżywki d/s używasz?
Kiedy czeszesz włosy? Po myciu, ale z odżywką na nich?
Napisz jak i co używasz, kolejno jak na spowiedzi
Kontynuuj pielęgnację, na razie to mało czasu minęło...

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
dzięki za info jak sie pojawi daj kuksańca, bom obrażona na ross i z własnej woli wcale nie zamierzam tam iść
Dam znaka do Ross też mi się odechciało zaglądać :/

Stary 2012-09-18, 16:38   #69529
cyferki
Raczkowanie

Dziewczyny, czy lej z orzechów laskowych rafinowany ma szansę coś dobrgo zdziałać na włosach?
Własnie nałozyłam, efekt super, włosy gładkie jak z reklamy, poraozplątywały sie nawet i ma wrażenie, że moje włosy go lubią, chyba częściowo się wchłonął, bo włosy sa fajne po nim, po lnianym były bardziej (mokre) a po oliwie to w ogóle kosmos.
A w ręce wchłonął się całkowicie, w ogóle nie są tłuste...
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:44   #69530
Edkaaaa
Przyczajenie

Uzupełniam!

Włosy były cieniowane tak aby zdjąć z objętości i podcinane ok 2-3 cm jakieś 2-3 tygodnie temu.

Czeszę po umyciu tzn. po spłukaniu odżywki.

Oprócz odżywki isany babassu i niezidentyfikowanego szamponu (http://www.haarforum.de/threads/2870...o-Ginkgo-Olive) :p używam pianki z welli https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...o-ochrona.html i jakiegoś psikadła https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ch-wlosow.html. Cięzko mi określić czy są dobre dla moich włosów, na pewno nie najgorsze bo nic się nie zmieniło, ani na lepsze, ani na gorsze :p

Dodam też, że w wakacje byłam na pielgrzymce co moje włosy zniosły tragicznie. 17 dni w słońcu dało swój efekt...

Edytowane przez Edkaaaa
Czas edycji: 2012-09-18 o 16:47
Edkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:44   #69531
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy lej z orzechów laskowych rafinowany ma szansę coś dobrgo zdziałać na włosach?
Własnie nałozyłam, efekt super, włosy gładkie jak z reklamy, poraozplątywały sie nawet i ma wrażenie, że moje włosy go lubią, chyba częściowo się wchłonął, bo włosy sa fajne po nim, po lnianym były bardziej (mokre) a po oliwie to w ogóle kosmos.
A w ręce wchłonął się całkowicie, w ogóle nie są tłuste...
Skoro działa to czemu nie stosować.

Ja dzisiaj coś czytałam, że rafinowany nie znaczy gorszy oby był zimno tłoczony. Że czasem pozbawiają ten olej czegoś nie potrzebnego albo np zapachu w kokosowym, bo nie wszystko musi nim pachnieć.
Podaje źródło Klik

Edka nie czeszesz ich czasem na sucho? Odżywkę po myciu jakąś stosujesz? Nakładasz coś bez spłukiwania? Czym stylizujesz?

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2012-09-18 o 16:50
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:44   #69532
Malwina_89
Zakorzenienie

Ag Rafka - u mnie w Biedronce również nie ma już tego kremu do rąk... Nie wiem, co to się nawyrabiało - najpierw Alterra, teraz Isana z babassu a teraz i to.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:49   #69533
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Tak, raz na odświeżenie na bardzo wysuszone. Miło zmiękcza ale na drugi dzień były potwornie nieświeże. Podejrzewam proteiny, jak zwykle, bo me kłaczydła nie tolerują ani grama wielkocząsteczkowych.
Ale poza tym chyba na normalnych włosach zadziała fajnie
to w najblizszym czasie wyproboje

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Lniany też?

Za to nie wiem, co z zielonym kremem biedronkowym. Dziś nie było ani jednego, znikł też całkowicie ten jego różowy kolega, wyglada jakby wycofali całą serię. Stoja tylko te nowe. Ktoś ma wiecej info?
Chodzi mi o drogeryjne, lniany obowiazkowo musi byc inaczej nie bylyby tak pokrecone i mieciutkie
A jesli chodzi o biedronkowy krem to u mnie dlugo dlugo nie bylo az w koncu przyszedl wiec nie wykluczone ze sie pojawi. I tez nie bylo zadnego rodzaju myslalam ze wycofali

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:51   #69534
caroline_m
Raczkowanie

Cytat:

tak sobie myslę... a laminowalas wlosy? ja jakis miesiac temu metodą z suszarką, poprawilo to wtedy skręt
Stary 2012-09-18, 16:53   #69535
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Edkaaaa Pokaż wiadomość
Czeszę po umyciu tzn. po spłukaniu odżywki.
O nie włosy czeszemy tylko i wyłącznie z odżywką do spłukiwania na nich! I to palcami albo grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami

Cytat:
Oprócz odżywki isany babassu i niezidentyfikowanego szamponu (http://www.haarforum.de/threads/2870...o-Ginkgo-Olive) :p używam pianki z welli https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...o-ochrona.html i jakiegoś psikadła https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ch-wlosow.html. Cięzko mi określić czy są dobre dla moich włosów, na pewno nie najgorsze bo nic się nie zmieniło, ani na lepsze, ani na gorsze :p
O mamo, a coś do jedzenia im dajesz?
Od siebie polecam na początek Garniera Awokado i Karite, ewentualnie Alterra z granatem (maska lub odżywka), jeśli masz dostęp to maska Bingo z shea.
Zajrzyj do codziennika i zobacz jakich zestawów używamy. No i pierwszy post wątku...pigułkę poczytaj

EDIT: Wydaje mi się, że skręt i objętość podobne masz do nez...sprawdź jakie produkty Jej służą i je przetestuj może to Twoja włosowa siostra?

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-09-18 o 16:56
Stary 2012-09-18, 16:55   #69536
cyferki
Raczkowanie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36603923]Skoro działa to czemu nie stosować.

Ja dzisiaj coś czytałam, że rafinowany nie znaczy gorszy oby był zimno tłoczony. Że czasem pozbawiają ten olej czegoś nie potrzebnego albo np zapachu w kokosowym, bo nie wszystko musi nim pachnieć.
Podaje źródło Klik
[/QUOTE]

Dzięki serdecznie. Jest zimnotłoczony
No to zobaczymy, co z tego wyjdzie pachnie leciutko, za to smakuje fantastycznie Jak włosom nie podejdzie, to po prostu zużyję do sałatek
W kolejce do testów mam jeszcze sezamowy i ryżowy
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:57   #69537
DMkAnia
Strażnik Wizażu

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36603923]Edka nie czeszesz ich czasem na sucho? Odżywkę po myciu jakąś stosujesz? Nakładasz coś bez spłukiwania? Czym stylizujesz?[/QUOTE]

chyba nic z tych rzeczy, ale spokojna głowa z nami się nauczy ;P

Stary 2012-09-18, 17:02   #69538
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
ooo właśnie czegoś takiego mi brakuje! Mam tylko kilka pytań:
- czy to się faktycznie daje rozpryskiwać atomizerem?
- czy trzymasz w lodówce?
- ile wytrzymuje zanim się zepsuje?
Bez problemu się rozpryskuje, ale też nie jest jakoś specjalnie gęsty. Nie trzymam w lodówce, bo dodałam kilka kropel konserwantu i trzymam w torebce. Jeśli nie masz konserwantu, to najlepszym wyjściem będzie trzymanie większej ilości w lodówce i codzienne przelewanie do buteleczki małej porcji, która wystarczyłaby na cały dzień.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:09   #69539
Benek23
Zakorzenienie

No i nie ma nawet śladu po Isanie z babassu... Trzeba sie będzie na coś przerzucić, tylko na co?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:25   #69540
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
tak sobie myslę... a laminowalas wlosy? ja jakis miesiac temu metodą z suszarką, poprawilo to wtedy skręt
nie 2 raz slysze o tym laminowaniu ale sama nazwa wydawala mi sie taka jakby te moje wlosieta mialy byc bardziej proste niz krecone :P wiec nie za bardzo nawet wiem jak to zrobic i jak mialoby dzialac mozesz napisac ?

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:

może taka ich natura? im włosy dluzsze tym ciezsze.. sama sie z tym licze, bo zapuszczam do talii
Mam nadzieje ze wlasie jednak da sie cos z tym zrobic wiem ze jak sa dlugie to i ciezsze beda ale tak mi zalezlo na tm zeby byly takie dlugie i ladnie krecone marza mi sie takie do pasa i cale krecone... ahh
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości