|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#69511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
w sumie fajna, tylko po cholerę te quaternium w kazdej ![]() a po co skoro po kolei eliminują wszystko co zgodne z CG...
|
|
|
#69512 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jaką polecicie odżywkę b/s z Rosska?
|
|
|
|
#69513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy okazji zaoszczędzę
|
|
|
#69514 |
|
Zadomowienie
|
Na niemieckiej stronie Rossmanna widzę nową odżywkę Isana Hair Spülung Locke http://www.rossmann.de/qualitaetspro...ung-locke.html
|
|
|
|
#69515 |
|
Konto usunięte
|
Moje dzisiejsze
![]() Mam wrażenie że im bardziej je nawilżam itp tym bardziej się kręcą. A ja chcę mieć długie. Olej rycynowy na skórę głowy i na długość na 2 godziny. Mycie familijny(mam teraz tylko jakąś shaume męską i shaume kokosową łupież po nich, muszę się w jakiś szampon zaopatrzyć) odżywka shauma kokosowa i olej z pestek moreli na końcówki. Trochę pantene bez spłukiwania(już mi się kończy, a wycofali) i zwykłego żelu. Rano trochę wodą zwilżone. Trochę się na ostanim zdjęciu spuszyły i trochę krzywo siedzę, bo samowyzwalaczem robione .Mi jakoś ten isany z babassu nie żal za specjalnie. Jak była promocja to kupowałam obojętnie jaką z isany. Potem ta odżywka wymieszana z polskim waxem robiła mi za odżywkę ze spłukaniem. Pianka do loków też mi za specjalnie nie podpasowała
Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2012-09-18 o 14:23 |
|
|
|
#69516 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36600391]Moje dzisiejsze
[/quote]![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#69517 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoras z Was stosowala plukanke mleczna?
|
#69518 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, raz na odświeżenie na bardzo wysuszone. Miło zmiękcza ale na drugi dzień były potwornie nieświeże. Podejrzewam proteiny, jak zwykle, bo me kłaczydła nie tolerują ani grama wielkocząsteczkowych.
Ale poza tym chyba na normalnych włosach zadziała fajnie
|
|
|
|
#69519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ile ja bym dala zeby moje sie krecily od samej gory i nie byly na czubku przyklapniete i dpiero gdzies 10 cm nizej krecone i sterczace... ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Byly takie sliczne znaczy nadal sa ladne ale od kiedy je zapuszczam to coraz bardziej sie buntuja.. i brak pomyslow co z nmimi robic A i tak sobie przypomnialam ze jak kiedys mialam takie szorstke i suche wlosy to umylam je w lanolinie :p bo stwierdzilam ze skoro mojemu psu sluzy i ma po tym mieciutka i puchata siersc to moze mnie tez pomoze i podzialalo :P wiec jak ktos by mial problem z szorstkimi wlosami to sposob przeze mnie wyproowany i zadzialal
|
|
|
|
|
#69520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez caroline_m Czas edycji: 2012-09-18 o 15:35 |
|
|
|
|
#69521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko konce sa bardziej skrecone podpinanie tez nic nie daje---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- no i w skrece tak prawie do polowy plecow te najdluzsze ( bo mam stopniowane ) |
|
|
|
|
#69522 | |
|
Raczkowanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36600391]Moje dzisiejsze
![]() Mam wrażenie że im bardziej je nawilżam itp tym bardziej się kręcą. A ja chcę mieć długie. Olej rycynowy na skórę głowy i na długość na 2 godziny. Mycie familijny(mam teraz tylko jakąś shaume męską i shaume kokosową łupież po nich, muszę się w jakiś szampon zaopatrzyć) odżywka shauma kokosowa i olej z pestek moreli na końcówki. Trochę pantene bez spłukiwania(już mi się kończy, a wycofali) i zwykłego żelu. Rano trochę wodą zwilżone. Trochę się na ostanim zdjęciu spuszyły i trochę krzywo siedzę, bo samowyzwalaczem robione .Mi jakoś ten isany z babassu nie żal za specjalnie. Jak była promocja to kupowałam obojętnie jaką z isany. Potem ta odżywka wymieszana z polskim waxem robiła mi za odżywkę ze spłukaniem. Pianka do loków też mi za specjalnie nie podpasowała [/QUOTE]śliczniochy ja też chcę długie loki ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
może taka ich natura? im włosy dluzsze tym ciezsze.. sama sie z tym licze, bo zapuszczam do talii
|
|
|
|
|
#69523 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
(zrobiłam za to zapas szamponów BD, ale lecę ostatnią buteleczkę)Za to nie wiem, co z zielonym kremem biedronkowym. Dziś nie było ani jednego, znikł też całkowicie ten jego różowy kolega, wyglada jakby wycofali całą serię. Stoja tylko te nowe. Ktoś ma wiecej info?
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-09-18 o 15:47 |
||
|
|
|
#69524 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
zua jestem najpierw alterka morelowa, teraz isana ( u mnie nie ma ani sztuki) kremu biedronkowego też u mnie juz nie ma od jakiegoś czasu |
|
|
|
|
#69525 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ale teraz nie wiem czy to o ten produkt chodzi...idę szukać.---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Jednak wczoraj, ale info jest ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=85 To chyba o to masło chodzi
|
|
|
|
|
#69526 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, wklejam zdjęcie moich włosów (przepraszam za jakość) prosząc o pomoc! Pod koniec sierpnia trafiłam na forum i pełna nadziei zaczęłam pielęgnację według wyczytanych wskazówek. Włosy myję odżywką isana, raz w tygodniu szamponem (jakiś niemiecki z naturalnych składników, bez silikonów), również raz w tygodniu stosuję oliwę z oliwek, włosy czeszę tylko po umyciu grzebieniem z szerokim rozstawem zębów, ręcznik zastąpiłam delikatną bawełnianą poszewką i... ledwo zauważam różnice. Moje włosy to jeden wielki puch, siano Może za szybko spodziewam się efektów ? Proszę o jakąś radę! Może ktoś ma podobne włosy ?
Edytowane przez Edkaaaa Czas edycji: 2012-09-18 o 16:17 |
|
|
|
#69527 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69528 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy nie napisałaś wszystkiego, ale...jakieś maski, odżywki d/s używasz? Kiedy czeszesz włosy? Po myciu, ale z odżywką na nich? Napisz jak i co używasz, kolejno jak na spowiedzi ![]() Kontynuuj pielęgnację, na razie to mało czasu minęło... Cytat:
do Ross też mi się odechciało zaglądać :/
|
||
|
|
|
#69529 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy lej z orzechów laskowych rafinowany ma szansę coś dobrgo zdziałać na włosach?
Własnie nałozyłam, efekt super, włosy gładkie jak z reklamy, poraozplątywały sie nawet i ma wrażenie, że moje włosy go lubią, chyba częściowo się wchłonął, bo włosy sa fajne po nim, po lnianym były bardziej (mokre) a po oliwie to w ogóle kosmos. A w ręce wchłonął się całkowicie, w ogóle nie są tłuste...
|
|
|
|
#69530 |
|
Przyczajenie
|
Uzupełniam!
![]() Włosy były cieniowane tak aby zdjąć z objętości i podcinane ok 2-3 cm jakieś 2-3 tygodnie temu. Czeszę po umyciu tzn. po spłukaniu odżywki. Oprócz odżywki isany babassu i niezidentyfikowanego szamponu (http://www.haarforum.de/threads/2870...o-Ginkgo-Olive) :p używam pianki z welli https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...o-ochrona.html i jakiegoś psikadła https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ch-wlosow.html. Cięzko mi określić czy są dobre dla moich włosów, na pewno nie najgorsze bo nic się nie zmieniło, ani na lepsze, ani na gorsze :p Dodam też, że w wakacje byłam na pielgrzymce co moje włosy zniosły tragicznie. 17 dni w słońcu dało swój efekt... Edytowane przez Edkaaaa Czas edycji: 2012-09-18 o 16:47 |
|
|
|
#69531 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dzisiaj coś czytałam, że rafinowany nie znaczy gorszy oby był zimno tłoczony. Że czasem pozbawiają ten olej czegoś nie potrzebnego albo np zapachu w kokosowym, bo nie wszystko musi nim pachnieć. Podaje źródło Klik Edka nie czeszesz ich czasem na sucho? Odżywkę po myciu jakąś stosujesz? Nakładasz coś bez spłukiwania? Czym stylizujesz? Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2012-09-18 o 16:50 |
|
|
|
|
#69532 |
|
Zakorzenienie
|
Ag Rafka - u mnie w Biedronce również nie ma już tego kremu do rąk... Nie wiem, co to się nawyrabiało - najpierw Alterra, teraz Isana z babassu a teraz i to.
|
|
|
|
#69533 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jesli chodzi o biedronkowy krem to u mnie dlugo dlugo nie bylo az w koncu przyszedl wiec nie wykluczone ze sie pojawi. I tez nie bylo zadnego rodzaju myslalam ze wycofali
|
|
#69534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69535 | |
|
Strażnik Wizażu
|
O nie
![]() Cytat:
![]() Od siebie polecam na początek Garniera Awokado i Karite, ewentualnie Alterra z granatem (maska lub odżywka), jeśli masz dostęp to maska Bingo z shea. Zajrzyj do codziennika i zobacz jakich zestawów używamy. No i pierwszy post wątku...pigułkę poczytaj ![]() EDIT: Wydaje mi się, że skręt i objętość podobne masz do nez...sprawdź jakie produkty Jej służą i je przetestuj może to Twoja włosowa siostra?
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-09-18 o 16:56 |
|
|
|
|
#69536 |
|
Raczkowanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36603923]Skoro działa to czemu nie stosować.
Ja dzisiaj coś czytałam, że rafinowany nie znaczy gorszy oby był zimno tłoczony. Że czasem pozbawiają ten olej czegoś nie potrzebnego albo np zapachu w kokosowym, bo nie wszystko musi nim pachnieć. Podaje źródło Klik [/QUOTE] Dzięki serdecznie. Jest zimnotłoczony ![]() No to zobaczymy, co z tego wyjdzie pachnie leciutko, za to smakuje fantastycznie Jak włosom nie podejdzie, to po prostu zużyję do sałatek![]() W kolejce do testów mam jeszcze sezamowy i ryżowy
|
|
|
|
#69537 |
|
Strażnik Wizażu
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36603923]Edka nie czeszesz ich czasem na sucho? Odżywkę po myciu jakąś stosujesz? Nakładasz coś bez spłukiwania? Czym stylizujesz?[/QUOTE]
chyba nic z tych rzeczy, ale spokojna głowa z nami się nauczy ;P
|
|
|
|
#69538 |
|
Rozeznanie
|
Bez problemu się rozpryskuje, ale też nie jest jakoś specjalnie gęsty. Nie trzymam w lodówce, bo dodałam kilka kropel konserwantu i trzymam w torebce. Jeśli nie masz konserwantu, to najlepszym wyjściem będzie trzymanie większej ilości w lodówce i codzienne przelewanie do buteleczki małej porcji, która wystarczyłaby na cały dzień.
|
|
|
|
#69539 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie ma nawet śladu po Isanie z babassu... Trzeba sie będzie na coś przerzucić, tylko na co?
|
#69540 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
wiem ze jak sa dlugie to i ciezsze beda ale tak mi zalezlo na tm zeby byly takie dlugie i ladnie krecone marza mi sie takie do pasa i cale krecone... ahh
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 14 (0 użytkowników i 14 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

w sumie fajna, tylko po cholerę te quaternium w kazdej 
skoro po kolei eliminują wszystko co zgodne z CG... 
Przy okazji zaoszczędzę

ile ja bym dala zeby moje sie krecily od samej gory i nie byly na czubku przyklapniete i dpiero gdzies 10 cm nizej krecone i sterczace... 
jak na spowiedzi