Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 18:35   #2371
noquiero
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II

Cytat:
Napisane przez Natexxa Pokaż wiadomość
W ciągu dalszym P, czyli zbliżam się wolno do BMI 17.

7.00: płatki owsiane Nesvita z mlekiem, bułka razowa z masłęm miodem/twarożkiem wymieszanym z dżemem, Calogen
10.00: kanapka z masłem, szynką drobiową i papryką
13.30: zupa jarzynowa z ziemniakami, dwie bułki na parze z jogurtem, Calogen
18.00: dwie kromki razowego z pasztetem drobiowym
19.40: jogurt jogobella grejfrutowy light + dwa biszkopty a'la lady finger
Calogen to taka odżywka, tak? Dobre to?
Swojego czasu zajadałam się owsiankami z Nesvity, teraz wolę domową wersję
noquiero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:55   #2372
Natexxa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noquiero Pokaż wiadomość
Nie narzekam na smak, zwłaszcza, że piję tylko ok 30ml tej odżywki. Chyba bym nie zdążyła ugotować rano płatków owsianych tak, by były wystarczająco miękkie.

Dzisiejszy:

7.00: pęczak z mlekiem, bułka z ziarnami z wiejskim, pomidorem i szczypiorkiem, herbata zielona, Calogen
11.00:kanapka z masłem, sałatą, szynką drobiową i ogórkiem, woda
14.00: ziemniaki i kalafior w sosie(jakiś mega dziwny obiad, którego dawniej nie znosiłam, a teraz smakuje mi bardzo, bardzo, bardzo)
18.00: trzy parówki Sokoliki, dwie kromki ziarnistego, troszkę keczupu i musztardy
20.00: jogurt Ale owoc natura truskawkowy, dwa biszkopty

* bloguję *
*fotografuję*

zaczynam przygodę z francuskim
usiłuję znaleźć czas na rosyjski
szlifuję,wielbię angielski 

2013-10 books
Natexxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:06   #2373
Szeptkrwawegoserca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Gratuluję ! A ogólnie ile przybrałaś ? BMI masz w normie ? ;> Po jakim czasie okres wrócił ? ;> Ja również jestem fanką pestek, a antyfanką słodyczy Przybrałam 8 kg i zostały mi jeszcze 3 . Wciąż czekam na okres .. A jem na prawdę dużo
przybrałam 4 kg... BMI jeszcze nie jest do końca w normie, cały czas wychudzenie....
po około 6 miesiącach powrócił, naprawdę nie wiem od czego to zależy.
Mój organizm wariuje...
Najgorsze jest to, że czasami czuję się gruba... ta myśl powraca, bez przerwy porównuję się z moimi koleżankami. Zawsze coś nie pasuje.
Chciałabym się z tego uwolnić, jestem na dobrej drodze, ale boję się, że to wszystko znowu powróci. Boję się... nie chcę być gruba.

Ale na razie staram się z całej siły jak tylko mogę!
Dziękuję za wsparcie, wy mnie chyba najbardziej motywujecie!

Edytowane przez Szeptkrwawegoserca
Czas edycji: 2012-09-11 o 22:08
Szeptkrwawegoserca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 03:01   #2374
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
preparat substancji tłuszczowych
Stary 2012-09-15, 09:08   #2375
wizjaa
Rozeznanie

1. małe jabłko, pół gruszki, pół brzoskwini, 2 śliwki, garść malin + 150 g jogurtu
2.jablko
3.2 marchewki
4. piers z kurczaka pieczona + warzywa (kalafior, fasolka szparagowa, pomidory, ogórki, cukinia - dużo)
5. jablko/kilka śliwek, garsc malin/kilka marchewek

i tyje na tym tzn spodnie sa coraz bardziej ciasne..
co mam robic?
dodam ze kocham to co jem i nei ma w ogóle ochoty na inne rzeczy, po owiasnkach/makaronach/chlebach/kaszach zle sie czuje, innego rodzaju miesa nigdy nie jadlam. w wakacje mialam duzo stresu i jadlam malo przez dlugi czas (2 miesiace codziennie <1000 kcal) aaa co powinnam robic, jak jesc zeby nie tyc?
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 11:53   #2376
noquiero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natexxa Pokaż wiadomość
Nie narzekam na smak, zwłaszcza, że piję tylko ok 30ml tej odżywki. Chyba bym nie zdążyła ugotować rano płatków owsianych tak, by były wystarczająco miękkie.
Nie potrzeba mnóstwa czasu na owsiankę, a naprawdę warto. Kupujesz płatki błyskawiczne, wstajesz rano, wrzucasz je do rondelka, zalewasz i stawiasz na mały gaz. W tym czasie możesz iść się ubrać, umalować, pościelić łóżko etc. A te ekspresowe owsianki z torebki to pewnie morze konserwantów i sztucznych barwników...
Stary 2012-09-15, 15:44   #2377
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wizjaa Pokaż wiadomość
1. małe jabłko, pół gruszki, pół brzoskwini, 2 śliwki, garść malin + 150 g jogurtu
2.jablko
3.2 marchewki
4. piers z kurczaka pieczona + warzywa (kalafior, fasolka szparagowa, pomidory, ogórki, cukinia - dużo)

co mam robic?
dodam ze kocham to co jem i nei ma w ogóle ochoty na inne rzeczy, po owiasnkach/makaronach/chlebach/kaszach zle sie czuje, innego rodzaju miesa nigdy nie jadlam. w wakacje mialam duzo stresu i jadlam malo przez dlugi czas (2 miesiace codziennie <1000 kcal) aaa co powinnam robic, jak jesc zeby nie tyc?
nie dziwie sie ze spodnie sa ciasne...
po tym wszystkich co pogrubione masz mega wzdecie...
zwlaszcza biorac pod uwage chorobe...
Stary 2012-09-15, 19:46   #2378
blax5
Zadomowienie

Cytat:
Nie potrzeba mnóstwa czasu na owsiankę, a naprawdę warto. Kupujesz płatki błyskawiczne, wstajesz rano, wrzucasz je do rondelka, zalewasz i stawiasz na mały gaz. W tym czasie możesz iść się ubrać, umalować, pościelić łóżko etc. A te ekspresowe owsianki z torebki to pewnie morze konserwantów i sztucznych barwników...
Lub gotujesz wieczorem/ zalewasz płatki na noc i rano tylko podgrzewasz .

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 21:47   #2379
gosinek13
Raczkowanie

tak ostatnio stwierdziłam,że to jest wątek o jadłospisach a bardzo mało ich tutaj ostatnio :p więc wstawie to co dzisiaj jadłam

Ś: grahamka z masłem orzechowym i truskawkami/twarożkiem i domowym dżemem morelowym,maliny i truskawki,herbata z miodem i cytryną

IIŚ: bułka,pół z serkiem pomidorowym almette,pół z serkiem śmietankowym,warzywa,kawa z mlekiem, dużo bezpestkowych winogron

IO: talerz zupy cebulowej

IIO: spora porcja kaszy gryczanej polanej jogurtem naturalnym,pierś z kurczaka z sosie terijaki,gotowana fasolka,sałatka z pomidorów,sok grejpfrutowy

K : grahamka,pół z 2 plastrami szynki i serem gouda,pół z serkiem pomidorowym almette,warzywa, marchewka,herbata z miodem i cytryną, jabłko
Stary 2012-09-16, 11:28   #2380
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
spodnie w nogach, wzdec nie mam.
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 14:42   #2381
emila86
Raczkowanie

...

Edytowane przez emila86
Czas edycji: 2012-11-11 o 22:53
emila86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 15:01   #2382
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila86 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
jestem nowa na forum, wogole na wizażu i nie bardzo umiem się poruszać, jednak czytająć doszłam do wniąsku, że najtrafniejsze będzie napisanie w czym problem na tym wątku.
Otóż mam 26 lat już....choć nie widac i nie czuć wiadomo, że w tym wieku nie ma się metabolizmu nastolatki. Problem mój tkwi w tym, że jem naprawdę malutko (nie nawidze dużych ilości i mam tak od dziecka) ale i nieskokalorycznie dość(tak myślę ;/) i nadal nie mogę zejść z wagi ani ciut, a przydało by się choc trochę. pozatym nie jest normalne żeby jedząć malo tyc i tyć (( a może to genetyczne??? mama jest ;/ no jest gruba nie ma co kryć, tata jeszcze bardziej a jedzą niewiele(( Przykładowo opiszę jeden dzienny jadłospis, choc u mnie różnią sie one nieraz bardzo....:
Rano: kawka z cukrem(2ł) i mlekiem1,5%
Kromka chleba albo bułka kajzerka +maslo i obłożenie i pomidor
Póżniej IIś: sok najczęściej frugo(uwielbiam je) czasem ciut słonecznika
Obiad: najczęściej zupa pomidorowa, rosół, a jak drógie to z 2 ziemniaki mału kawałek mięsa(rzadko bo drogie jest jak na moje realia więc jemy je od święta) i surówka
Podwieczorek: rzadko jadam, a jeśli to kawałek czekolady ciemnej czy wafel ryżowy z masłem orzechowym które uwielbiam
K; garść płatków corn flakes z mlekiem, albo pół bulki z czymś np serkiem grani i pomidor

Dodam, że mam baaardzo duże problemu z trawieniem, zaparcia naprzemian z biegunkami i wielu rzeczy nie toleruję, dlatego moja dieta jest dość monotonna i nie ma np pełnoziarnistego chleba, czy owsianki bo ich nie mogę. jednak czy to jest przyczyną, że na takim jadło tyję? :/ bardzo proszę o poradę bo widzę, że znacie sie dziewczyny na rzeczy
pozdrawiam
prponuje napisac tu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post36544903

od siebie powiem tak:
pogrubione to wegle proste..
bialka jest tyle co kot naplakal..
poza tym proponuje zrobic badania -krew,tarczyca, cukier itp..
zaparcia -nie dziwie sie..blonnika prawie nie ma..
Stary 2012-09-16, 15:49   #2383
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila86 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
jestem nowa na forum, wogole na wizażu i nie bardzo umiem się poruszać, jednak czytająć doszłam do wniąsku, że najtrafniejsze będzie napisanie w czym problem na tym wątku.
Otóż mam 26 lat już....choć nie widac i nie czuć wiadomo, że w tym wieku nie ma się metabolizmu nastolatki. Problem mój tkwi w tym, że jem naprawdę malutko (nie nawidze dużych ilości i mam tak od dziecka) ale i nieskokalorycznie dość(tak myślę ;/) i nadal nie mogę zejść z wagi ani ciut, a przydało by się choc trochę. pozatym nie jest normalne żeby jedząć malo tyc i tyć (( a może to genetyczne??? mama jest ;/ no jest gruba nie ma co kryć, tata jeszcze bardziej a jedzą niewiele(( Przykładowo opiszę jeden dzienny jadłospis, choc u mnie różnią sie one nieraz bardzo....:
Rano: kawka z cukrem(2ł) i mlekiem1,5%
Kromka chleba albo bułka kajzerka +maslo i obłożenie i pomidor
Póżniej IIś: sok najczęściej frugo(uwielbiam je) czasem ciut słonecznika
Obiad: najczęściej zupa pomidorowa, rosół, a jak drógie to z 2 ziemniaki mału kawałek mięsa(rzadko bo drogie jest jak na moje realia więc jemy je od święta) i surówka
Podwieczorek: rzadko jadam, a jeśli to kawałek czekolady ciemnej czy wafel ryżowy z masłem orzechowym które uwielbiam
K; garść płatków corn flakes z mlekiem, albo pół bulki z czymś np serkiem grani i pomidor

Dodam, że mam baaardzo duże problemu z trawieniem, zaparcia naprzemian z biegunkami i wielu rzeczy nie toleruję, dlatego moja dieta jest dość monotonna i nie ma np pełnoziarnistego chleba, czy owsianki bo ich nie mogę. jednak czy to jest przyczyną, że na takim jadło tyję? :/ bardzo proszę o poradę bo widzę, że znacie sie dziewczyny na rzeczy
pozdrawiam
Hej. Jak napisała koleżanka- przede wszystkim badania.
Po drugie- nie napisałaś nic o ruchu. Poza tym proszę nie mylić soku z frugo, bo to jak niebo a ziemia.
Co do problemu, to ja uważam, że jesz mało wartościowo i to przede wszystkim może być przyczyną tego, dlaczego masz problem z wagą. Każdy ma różne spalanie i nie należy tego porównywać, ale rzuca się wręcz w oczy to, że brak tu np. owoców. Jeśli nie tolerujesz wielu rzeczy to polecam na początku wyrzucić mleko, a wsadzić na jego miejsce kefir. Wyrzucić cukier, a wsadzić owoce(jak źle je tolerujesz to zaserwuj sobie np. jabłka prażone bez dodatku cukru na patelni z dodatkiem odrobiny wody). Jedz powoli, nie pij przy posiłku.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 16:08   #2384
emila86
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za rady
co do białka to jem je, ale tyle na ile budżet pozwala...a nie pozwala na wiele
mięso jest w weakandy, czasem 1 raz w tygodniu... jem twarożek, czy serek granni, do chleba wędlinę(chude gatunki i drobiowe i wieprzowe) sery żółte(bardzo je lubię) choć rzadziej je jem bo tłuste;/ strączkowych nie mogę bo mi brzuch rozsadza ;((( mialam etap odstawienia mleka na jakiś rok, czy półtorej ale nie wniosło to nic poza ujmowaniem białka w diecie. kefir też wzdyma, ale jogurt naturalny jem dość często tak z 3-4 razy w tygodzniu, czasem więcej. hmmm owoce, jak jest sezon to jadam truskawki,maliny, czy jagody(choć nie w tym roku-kasa).jabłka pod każda postacią mi szkodzą;/ ale gruszkę zjem czasem, czy banana, pomarańczę,kiwi to najczęściej na podwieczorej który jadam ok 16-17.acha a z warzyw to zawsze na kanapki kladę pomidorka(poki nie są jak z waty) lub ogórka, paprykę...czasem warzywny sok(wyciskam sama)piję na kolację. do obiadku zawsze surówka jest i jem często natke pietruszki bo też uwielbiam .to chyba już daje trochę błonnika? ;/ za dużo nie mogę bo mam meeega wzdęty brzuch z kolkami wtedy;/

ok już napisałam na NCJ dzięki juz tutaj nie zaśmiecam więc jak coś prosze o rady w tamtym temacie

Edytowane przez emila86
Czas edycji: 2012-09-16 o 16:12
Stary 2012-09-16, 23:12   #2385
Naka_Mika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wizjaa Pokaż wiadomość
2.jablko
3.2 marchewki

co mam robic?
jakbym czytała o sobie..
z tą różnica, że ja nie jem mięsa, jestem wege
po jajkach, twarogach czy innych serach mam wzdęcia i mi się odbija
po makaronach, kaszach i innych źle się czuje, wszystko mi się odbija
ale najgorsze, że tyje jedząc <1000kcal
i weź tu się zmuś do większej ilości jadła... ;/

"Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą
Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem"
-Martin Lechowicz
Naka_Mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 00:46   #2386
emila86
Raczkowanie

Ja też tyję jedząc ok 1000kcal a niekoniecznie mi sie to usmiecha.... byc może niektóre osoby maja rozwalony metabolizm przez diety/głodowki itp... właśnie się nad tym zastanawiam, bo kiedys miałam anoreksję...wiele lat temu, ale jednak. od wtedy tyje po nawet małych ilościach((( nie wiem, czy można temu jakoś zaradzić? co zrobić by w końcu metabolizm ruszył?

co do pytań garden, i tapetki to mam niedoczynnośc tarczycy, biorę leki ale od pewnego czasu nic mi nie dają;/ a do lekarki termin na koniec grudnia a zapisałam się bodajże w maju
wyniki krwii w normie poza tymi hormonami. a jeszcze za mało miałam jakiś enzymów i lekarz mi kreon przepisal, biorę go, ale niewiele daje, brzuch i tak źle znosi wieeeele rzeczy ;/
Stary 2012-09-17, 15:42   #2387
cremebruleemacchiato
Przyczajenie

Dziewczyny, prosze was, potrzebuje solidnego kopa w d*. Postraszcie mnie że umre, szpitalem, nie wiem, ja już nie moge, codziennie sobie powtarzam że zabieram sie do roboty, i nic, nic, od jakiś 2óch tygodni stoje w miejscu, niby przytyłam prawie 2 kg, ale teraz znowu zeszłam pół i nie potrafie sie zmotywować. W szkole ciągle chodze głodna, chociaż jem więcej niż w wakacje ale nie umiem sie przełamać żeby jeść więcej. A już najgorsze jest to, że odwracam się od ludzi bo zamykam sie w swoim jedzeniu, dzisiaj np. nie poszłam sie spotać z koleżankami po lekcjach bo musiałam wrócić do domu na obiad.. Jakbym nie mogła zjeść jakiejść drożdżówki, a potem obiadu. Nie ja tak nie umiem, bo już pewnie wtedy bym tego obiadu nie zjadła, bo przecież sie najadłam. A mogłabym jeść więcej, wiem o tym, bo już ten żołądek troche rozepchałam, już mi tak często nie dokucza i nie męczy. Ale sie boje. Nie wiem czego, bo napewno nie że utyje, bo o tym marze.

I taki mój standardowy jadłospis, byłabym wdzięczna za rady.
I owsianka (5łyżek płatków, siemie lniane, amarantus, ¾ szkl. Mleka) z łyżką masła orzechowego, garścią rodzynek, łyżką miodu, garścią świeżych malin i kilkoma plasterkami mrożonego banana, zielona herbata
II kanapka z dwóch kromek razowca z masłem, plastrem sera milandia, sałatą i pomidorem, sok pomarańczowy
III jogurt naturalny 150g+ musli fitella (ok.pół opakowania -25 g)
IV pieczeń z indyka, plaster taki ok. 100g, i/3 woreczka ryżu, puree z dyni, troche pomidora i sałaty z oliwa z oliwek, odrobina fety i bazylia.
V miseczka twarożku rozdziabanego z jogurtem z malinami, miodem i, duża kromka chleba żytniego z masłem, herbata z syropem malinowym.

Edytowane przez cremebruleemacchiato
Czas edycji: 2012-09-17 o 20:52
cremebruleemacchiato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 23:05   #2388
Naka_Mika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cremebruleemacchiato Pokaż wiadomość
Dziewczyny, prosze was, potrzebuje solidnego kopa w d*. Postraszcie mnie że umre, szpitalem, nie wiem, ja już nie moge, codziennie sobie powtarzam że zabieram sie do roboty, i nic, nic, od jakiś 2óch tygodni stoje w miejscu, niby przytyłam prawie 2 kg, ale teraz znowu zeszłam pół i nie potrafie sie zmotywować. W szkole ciągle chodze głodna, chociaż jem więcej niż w wakacje ale nie umiem sie przełamać żeby jeść więcej. A już najgorsze jest to, że odwracam się od ludzi bo zamykam sie w swoim jedzeniu, dzisiaj np. nie poszłam sie spotać z koleżankami po lekcjach bo musiałam wrócić do domu na obiad.. Jakbym nie mogła zjeść jakiejść drożdżówki, a potem obiadu. Nie ja tak nie umiem, bo już pewnie wtedy bym tego obiadu nie zjadła, bo przecież sie najadłam. A mogłabym jeść więcej, wiem o tym, bo już ten żołądek troche rozepchałam, już mi tak często nie dokucza i nie męczy. Ale sie boje. Nie wiem czego, bo napewno nie że utyje, bo o tym marze.

I taki mój standardowy jadłospis, byłabym wdzięczna za rady.
I owsianka (5łyżek płatków, siemie lniane, amarantus, ¾ szkl. Mleka) z łyżką masła orzechowego, garścią rodzynek, łyżką miodu, garścią świeżych malin i kilkoma plasterkami mrożonego banana, zielona herbata
II kanapka z dwóch kromek razowca z masłem, plastrem sera milandia, sałatą i pomidorem, sok pomarańczowy
III jogurt naturalny 150g+ musli fitella (ok.pół opakowania -25 g)
IV pieczeń z indyka, plaster taki ok. 100g, i/3 woreczka ryżu, puree z dyni, troche pomidora i sałaty z oliwa z oliwek, odrobina fety i bazylia.
V miseczka twarożku rozdziabanego z jogurtem z malinami, miodem i, duża kromka chleba żytniego z masłem, herbata z syropem malinowym.
umrzesz

-Martin Lechowicz
Stary 2012-09-18, 15:08   #2389
Natexxa
Raczkowanie

A to mój jadłospis foto z któregoś dnia:
http://girlwithoneeye.blogspot.com/2012/09/87.html

* bloguję *
*fotografuję*

zaczynam przygodę z francuskim
usiłuję znaleźć czas na rosyjski
szlifuję,wielbię angielski 

2013-10 books
Natexxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:12   #2390
cremebruleemacchiato
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Naka_Mika Pokaż wiadomość
umrzesz
no dzieki, zmotywowałaś mnie
Stary 2012-09-18, 19:04   #2391
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
sama o to prosiłaś w drugim zdaniu więc w czym problem??

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:38   #2392
noquiero
Raczkowanie

Z jednej strony pójście do szkoły było dla mnie zbawieniem : zajęłam się w końcu czymś innym, niż gnuśnienie i zaleganie w domu. Z drugiej strony wysysa to ze mnie wszelkie siły i do tego katuję swoje ciało. Zdaję sobie sprawę, że choroba jeszcze nigdy tak mocno nie krzyczała. Jadłospisy tragiczne. Jak nie obetnę przy obiedzie, to obcinam przy kolacji. Totalnie ograniczam drugie śniadania.
Co ja ze sobą robię?
Czasem czuję taką wewnętrzną motywację, ale ona znika tak szybko i niespodziewanie, jak się pojawia, pryska jak bańka mydlana.
Stary 2012-09-18, 22:07   #2393
Naka_Mika
Rozeznanie

Cytat:
Z jednej strony pójście do szkoły było dla mnie zbawieniem : zajęłam się w końcu czymś innym, niż gnuśnienie i zaleganie w domu. Z drugiej strony wysysa to ze mnie wszelkie siły i do tego katuję swoje ciało. Zdaję sobie sprawę, że choroba jeszcze nigdy tak mocno nie krzyczała. Jadłospisy tragiczne. Jak nie obetnę przy obiedzie, to obcinam przy kolacji. Totalnie ograniczam drugie śniadania.
Co ja ze sobą robię?
Czasem czuję taką wewnętrzną motywację, ale ona znika tak szybko i niespodziewanie, jak się pojawia, pryska jak bańka mydlana.
aha i co w związku z tym?

-Martin Lechowicz
Stary 2012-09-18, 22:08   #2394
Bibiannaa
Rozeznanie

Wiem co czujesz,sama walczę z ano,też mam takie problemy. Ale patrz na siebie,podobasz sie taka sobie?

Dziewczyny mam pytanko,44 cm w udzie to bardzo mało? Przy 175.5? Bo lydke mam pozadną 33cm.
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 22:25   #2395
cremebruleemacchiato
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
sama o to prosiłaś w drugim zdaniu więc w czym problem??
No i za to podziękowałam, czy napisałam że mam jakiś problem ? Może liczyłam na jakas konstruktwniejsza rade, ale zapomnijmy, bo chyba bardziej potrzebowalam to napisać, żeby sie wyżalic i dać sobie kopniaka. No cuż, widze że chyba jestem tu trollem, a szkoda, bo przeglądanie tego wątku bardzo mi pomogło.
Stary 2012-09-19, 09:48   #2396
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz,sama walczę z ano,też mam takie problemy. Ale patrz na siebie,podobasz sie taka sobie?

Dziewczyny mam pytanko,44 cm w udzie to bardzo mało? Przy 175.5? Bo lydke mam pozadną 33cm.
ja uważam że to zdecydowanie za dużo
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:23   #2397
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
No i za to podziękowałam, czy napisałam że mam jakiś problem ? Może liczyłam na jakas konstruktwniejsza rade, ale zapomnijmy, bo chyba bardziej potrzebowalam to napisać, żeby sie wyżalic i dać sobie kopniaka. No cuż, widze że chyba jestem tu ☠trollem, a szkoda, bo przeglądanie tego wątku bardzo mi pomogło.
Cytat:
Z resztą, dziewczyno, co to za teksty? To NASZA sprawa i nasz obowiązek, żeby Cię 'motywować'? No kurde, zastanów się zanim będziesz tu wypisywać ironiczne teksty. To TWOJA sprawa, Twoje życie i Twoje umieranie. Nie nasze.To Twoje życie, pamiętaj. Nikt nie ma obowiązku konstruktywnego wyjaśniania Tobie dlaczego to jest złe, skoro masz przecież tą świadomość.

Edytowane przez garden_d
Czas edycji: 2012-09-19 o 10:26
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:38   #2398
noquiero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość

Problem tkwi w tym, że nadal mam problem z właściwym postrzeganiem swojego wyglądu. Odnoszę wrażenie, że nadal odstaje i trzęsie mi się brzuch. Podobają mi się wystające obojczyki i filigranowe dłonie. Wśród koleżanek czuję się jak gruby krasnoludek.

Cytat:
Napisane przez Naka_Mika Pokaż wiadomość
aha i co w związku z tym?
Muszę zacząć coś zmieniać, ale nie umiem zacząć. Blokuje mnie strach, obawa i poczucie, że jak "znormalnieję", to stracę swoją tożsamość.
Stary 2012-09-19, 18:45   #2399
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Problem tkwi w tym, że nadal mam problem z właściwym postrzeganiem swojego wyglądu. Odnoszę wrażenie, że nadal odstaje i trzęsie mi się brzuch. Podobają mi się wystające obojczyki i filigranowe dłonie. Wśród koleżanek czuję się jak gruby krasnoludek.

Muszę zacząć coś zmieniać, ale nie umiem zacząć. Blokuje mnie strach, obawa i poczucie, że jak "znormalnieję", to stracę swoją tożsamość.
tożsamosc to Ci wlasnie choroba zabrala
Stary 2012-09-19, 19:11   #2400
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Konto usunięte

Cytat:

Swoją tożsamość? Przedstawiasz się innym "cześć jestem anorektyczką"? To jedyne, co masz do powiedzenia o sobie?
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości