|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIV
Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() wiecie co? dziwnie się czuję. Nie jest to na pewno spowodowane tym, że mam wądoła czy coś, ale tym, że pogodziłam się z jego odejściem. Od niedzieli nie płakałam ani razu, nie wzięłam ani jednej tabletki, nie obarczam siebie winą za to co się stało, nie zastanawiam się dlaczego, nie myślę nad tym żeby napisać do niego czy jego siostry czy z nim rozmawiała. Po prostu ogarnął mnie taki spokój, że jestem w szoku. Przecież to było tak niedawno, a ja już czuję się tak jakby to było wieki temu. Nie wiem jak to się stało. Może rozmowy z wieloma osobami mi pomogły? Może nagle stałam się innym człowiekiem niż wcześniej byłam. Fakt, zastanawiam się nad tym co robi, czy tęskni, co zrobię jak się odezwie, analizuję wszystkie możliwe kwestie, ale to jest takie inne niż wcześniej, dojrzalsze. Może żyję tym, że chcę stać się silna i pokazać mu jak wiele stracił? Naprawdę zaskoczyłam sama siebie, bo wstępnie obstawiałam przynajmniej miesiąc wiecznego ryku i biczowania się...
|
|
#2282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A może to nie było to, to nie była miłość, a przyzwyczajenie? Ale + dla Ciebie, że umiesz i chcesz się tak szybko pozbierać ![]() Dobrze też, że masz komu się wygadać i że te osoby mogą obiektywnie popatrzeć na tą sytuację i ją ocenić, pomóc Ci, doradzić ![]() Chyba każda z nas tak ma, że po rozstaniu musi wszystko na spokojnie (jak ochłonie) przeanalizować ![]() Wierzę w Ciebie ANOSKA
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mniej jednak na dziś dzień wiem, że jeszcze daleka droga przede mną do stara się silną kobietą, tą zołzą, a nie popychadłem związkowym. Przeczytałam dużą część tej książki i wiem, że zagłaskałam go na śmierć, miał wszystko, od ciepłych obiadków po deserki, zero niepewności, nowości, zaskoczeń, wszystko stare jak stare jest małżeństwo z 50. letnim stażem.
|
|
#2284 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja także jestem po rozstaniu po wieloletnim związku i byłam zaręczona. Co do pierścionka to powiem Wam, że był on symbolem naszej miłości i naprawdę nie wiedziałam co z nim zrobić. Wiele osób mi mówiło żebym nie oddawała albo na jego oczach wyrzuciła do wc... On na początku mówił że pierścionek jest mój... ale po co mi on, żeby rozpamiętywać? nosić przecież nie będę nosić-oddałam,przeżywałam, płakałam... Ale teraz mam satysfakcje bo on zaledwie po 4 mies zaręczył się z inną i mam tą satysfakcję że ona nosi go po mnie bo on albo go sprzedał i kupił drugi albo przetopił
KOCHAM MOJEGO SKARBA http://suwaczek.com/200611172438.pngPrawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę' |
|
|
|
#2285 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
no ale cóż ja poradzę? na początku naszego związku nasze matki się skumplowały, chociaż ja już wtedy swojej tłumaczyłam, że jak coś się stanie, to sytuacja będzie wyjątkowo skomplikowana. wtedy moja mama mi odpowiadała "nieee, no co ty, przesadzasz, przecież to nic takiego." ta, jasne... teraz po rozstaniu moja mama się ze mną zgodziła i powiedziała, że już nigdy nie będzie się pakowała w jakieś przyjaźnie z mamą mojego następnego chłopaka.no, ale że sobie ustaliła z mamą eksa, że dalej będą się spotykac i normalnie się kontaktowac, to tego już im nie zabronię. poprosiłam tylko swoją mamę, żeby nie rozmawiała z jego matką na mój i jego temat i unikała tego jak ognia. no i ostatnio dużo musiała unikac, bo jego matka co chwilę coś mówiła, że ich rodzina za mną tęskni, że życzyłaby sobie, żebyśmy ja i eks się zeszli kiedyś, o tych moich rzeczach u niego, no i wspomniała jeszcze, że on nie ma dziewczyny... Cytat:
w sumie nie pochwalam tego, co zrobiłaś, ale życzę Ci jak najlepiej
|
||
|
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Selena, w sumie miałam przeczucie, że do niego wrócisz. Przypominasz mi mnie sprzed roku
Tyle, że ja w końcu swojej decyzji pożałowałam, ale z drugiej strony wiele mi to pokazało. Otworzyłam oczy, zrozumiałam, że sprawa została zamknięta na zawsze (bez powrotu). Mimo wszystko, życzę wszystkiego dobrego, żebyś była jak najdłużej szczęśliwa.Anoska, wczoraj też miałam takie wrażenie, że już mi przeszło. Ale położyłam się do łóżka i znów o nim myślałam, że tęsknie itp. Mam nadzieję, że niedługo to przejdzie... Dziewczyny a właśnie; jeśli on postanowi się odezwać. Co zrobić? Olać dosadnie? To chyba najlepsze rozwiązanie, prawda? |
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie oleję, ma prawo głosu, więc niech mówi, wysłucham go. A co będzie dalej
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
Ale chodzi o taką zwykłą pogawędkę. Co u mnie itp. W sumie jestem na niego bardzo zła po tym jak zobaczylam go po 2tyg z inną. I pewnie mogłabym z nim normalnie rozmawiać gdyby nie ten fakt. Sama już nie wiem... Najlepiej niech się nie odzywa, problem z głowy
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba sama musisz odpowiedzieć sobie na pytanie, czy chcesz wiedzieć co u niego i mieć z nim kontakt
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
|
|
#2291 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Jak na mnie to i tak rekord świata, ze nie dzwonilam przez miesiąc, a jedynie 2 tyg temu odpisalam na jego sms i to dzien pozniej. I tak musi byc w szoku, bo on jest upartym typem i zwykle ja dzwonilam i pisalam pierwsza bedac razem, bo nie lubie cichych dni i uwarzalam zawsze, ze problemy lepiej przegadac niz przemilczec jak juz jakies, spotkac sie , a nie zamiesc pod dywan. Dlatego z jednej strony i tak jestem dumna z siebie, bo on na pewno jest w szoku, a dowodem byly smsy wystrugane te 2 tyg temu... Ale coz, zadzwonilam, dowiedzialam sie i "wiem, ze nic nie wiem", trudno. Trzeba zaczac od nowa. Dzien 1 ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Wyjątki potwierdzają regułę, że im się bardziej facetów odpycha tym bardziej im zależy ehh Jesteś bardzo dzielna powodzenia w nowej pracy ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
obyś Ty tak nie miała ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- To zależy, bo może taka pogawędka mogła by Cie jeszcze bardziej rozbić, wzbudzić jakieś nadzieje, a skoro widzialaś go z inna.. |
|||||
|
|
|
#2292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Jest to straszne , ale można nazwać żyć życiem narcyza robi ć wszystko dla siebie !!wiesz u mnie też nadszed taki moment że poczulam spokój w sobie, ale to nie koniec po czasami wszystko wracalo z dwojoną siła i tabletki znów musiałaś wziąść. Z dnia na dzień poczujesz się coraz lepiej i będziesz z uśmiechem patrzeć na siebie i sobie powtarzać że jestes silną i piękną kobietą,że dam sobie radę ![]() ale bardzo się cieszę że czujesz się coraz lepiej ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
najwazniejsze teraz dla Ciebie rób to na co masz ochotę !!!!
|
|
#2293 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to co mamusia EKSa nie może przycisnąć żeby do Ciebie wrócił tylko koleżance się żali ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie i to jeszcze jakateraz jest schowany w pudełeczku i leży na samym dnie szuflady ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- jestem wlaśnie w hotelu , leże w łożeczku i czekam do 20 aż pojdę do pracy jeszcze trochę czasu mam, chyba sobie książkę poczytam. Koleżanka poszła na zakupy a ja ćwiczyłam trzeba dbać o swoje ciałko. W ogóle wydaje mi się hmmm zrobiło mi sie ciałko bardziej jedrniejsze i pupka mi sie podniosla ![]() Rozmawialam dzis z byłą teściową , zadzwonila, podziękowała za życzenia i zapytala jak się czuję i czy jej syn się do mnie odzywał. Powiedzialam że nie, powiedziała mi jej najbardziej zależy na tym abyśmy się zeszli i by lo wszystko dobrze. Umówiliśmy się że się zdzwonimy. Bardzo się ucieszylam że ja usłyszałam, tęsknie za Nią
|
|
#2295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boję się tego, że to wróci ze zdwojoną siłą, tak jak piszecie... a wiem, że na pewno wróci nie w ten tylko w kolejny weekend, kiedy będę wyjeżdżać na ostatni rok studiów... Cytat:
|
|
#2296 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę wyjazdu - nawet służbowego Ja po 3 tygodniach widzę jakie mam nogi zbite i ręcę (od prostych, zwyczajnych ćwiczeń) To niech pogada ze swoim synaczkiem, ale to że Jej zależy nie znaczy, że Jej synowi zależy lub Tobie ![]() Anka, 3maj się i nie wymiękaj, za mną też możesz postęsknić ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
A w jakim mieście studiujesz?---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Laski!! Zabierzcie mi kartę od bankomatu!! <HELP ME> Dziś wydałam masakra 760 zł |
||
|
|
|
#2297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i iść do przodu---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() A Co kupilaś
|
|
#2298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze, że nie uważają Cię za ZŁO i nie wyrzucają ze swojej pamięcie ![]() Botki takie zamszowe, kolor ecru, ale tylko na teraz bo to zamsz i jasny Kurtkę taką cieplejszą, ale bez przesady z kapturkiem i fajnym misiem na kapturze - beżową, a że ona krótka to tylko jesień - wiosna (bo w tamtym roku ładny ecru płaszczyk z mega ekstra misiowo - włochatym kołnierzo - kapturem kupiłam na zimę |
|
|
|
|
#2299 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie jej w końcu pożałuję, ale dziękuję ![]() Cytat:
Nuss, czyli co, nadal ze sobą nie rozmawiacie na poważnie? Wgl, czego Ty teraz chcesz? ;> Cytat:
Cytat:
Na razie czuję się jedynie zmęczona ![]() Dziękuję
|
||||
|
|
|
#2300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Raczkowanie
|
Ano masz rację, sama już nie wiem i nie widzę w niczym sensu, bo czuję się do dupy z tym wszystkim ostatnio. Ale staram się to przeczekać, bo wiem, że kiedyś będzie dobrze i że to tylko chwilowe.
|
|
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
jest mi źle przykro i w ogóle wszystko do dupy
staram się nie załamywać, bo już ukladam sobie sprawy i jest dobrze, ale te myśli co u ex...
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
idę dziś na randkę ;p
|
|
|
|
#2304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- zabierz i mnie Pochwale Wam się W ramach nagrody za wyniki w pracy zostaje oddelegowana za biurko WTF?? Ja za biurkiem 8 h i tylko czasem jakiś wypad na miasto Edytowane przez Kornelciaczek Czas edycji: 2012-09-18 o 17:13 |
|
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
Haha
ok będę się starać, choć..... to chyba troche trudne![]() : brzydal:
|
#2306 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez pawica Czas edycji: 2012-09-18 o 20:12 |
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Cały ostatni miesiąc to w moim wykonaniu porażka...
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
U nas? Nijak. Niby nie jesteśmy razem, ale raz na jakiś czas się spotkamy, był taki tydzień, że codziennie pisaliśmy ze sobą. Ale nie, nie jestesmy razem. Mimo wszystko tęsknię za tym co było, za Nim jak był ze mną.
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Było miło
. Mogłabym się z nim spotykać codziennie, bo umie doskonale poprawić mi humor i dzięki niemu śmieję się ze wszystkiego, patrzę pozytywnie na problemy. Spotykam się z nim od jakiegoś czasu, oboje jesteśmy po przejściach i narazie niczego nie planujemy, tylko poznajemy się, spędzamy ze sobą czas, czasem się przytulimy. Najbardziej podoba mi się w nim to, że jest szczery a nie owija w bawełnę. Zobaczymy jak to wszystko się rozwinie . Narazie nie chcę żadnego związku.
|
|
|
|
#2310 |
|
Raczkowanie
|
Cały ten czas tak lecicie? I on nic nie robi nadal? Szok. Z tego, co pisałaś wtedy, to odnosiłam wrażenie, że do siebie wrócicie, bo Wam obojgu zależy...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

Fakt, zastanawiam się nad tym co robi, czy tęskni, co zrobię jak się odezwie, analizuję wszystkie możliwe kwestie, ale to jest takie inne niż wcześniej, dojrzalsze. Może żyję tym, że chcę stać się silna i pokazać mu jak wiele stracił? Naprawdę zaskoczyłam sama siebie, bo wstępnie obstawiałam przynajmniej miesiąc wiecznego ryku i biczowania się...

no to ładnie
no ale cóż ja poradzę? na początku naszego związku nasze matki się skumplowały, chociaż ja już wtedy swojej tłumaczyłam, że jak coś się stanie, to sytuacja będzie wyjątkowo skomplikowana. wtedy moja mama mi odpowiadała "nieee, no co ty, przesadzasz, przecież to nic takiego." ta, jasne... teraz po rozstaniu moja mama się ze mną zgodziła i powiedziała, że już nigdy nie będzie się pakowała w jakieś przyjaźnie z mamą mojego następnego chłopaka.

trzeba dbać o swoje ciałko. W ogóle wydaje mi się hmmm zrobiło mi sie ciałko bardziej jedrniejsze i pupka mi sie podniosla
A w jakim mieście studiujesz?
W ramach nagrody za wyniki w pracy zostaje oddelegowana za biurko
. Mogłabym się z nim spotykać codziennie, bo umie doskonale poprawić mi humor i dzięki niemu śmieję się ze wszystkiego, patrzę pozytywnie na problemy. Spotykam się z nim od jakiegoś czasu, oboje jesteśmy po przejściach i narazie niczego nie planujemy, tylko poznajemy się, spędzamy ze sobą czas, czasem się przytulimy. Najbardziej podoba mi się w nim to, że jest szczery a nie owija w bawełnę. Zobaczymy jak to wszystko się rozwinie