|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
a mi chodzi o "poczytalam wizaz"
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
ja do tej pory do noska uzywalam tylko soli fizjologicznej w tych buteleczkach, bo sama nie lubie pryskac sobie sprayu do nosa a co dopiero mały, a soli wpuszczałam 1-2 kropeli na dziurkę i spokojnie nawilżały, potem odciągałam
|
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
![]() No co, jak na współczesną kobietę przystało Martynka będzie wizażanką! Niech się szkoli od początku
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja wyrodna matka czytam dziecku pudelka :P |
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest dopiero coś! ![]() Heh, myślałam, że zapadła w nocny sen, a tu już duże oczka i obczaja sufit ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Obejrzymy coś z tż i wychodzi na to, że z Martynią na kolanach - namówię go. Heh, mimo, że myśleliśmy, że Mała kimnęła on ogląda dzisiejsze fakty zamiast porozmawiać z żoną
|
|
|
|
|
#1056 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Mała sprawiała wrażenie śpiącej, więc nakarmiłam i położyłam do łóżeczka. No, ciekawa jestem
![]() Cytat:
ja mogę nie mieć czasu włosów umyć, mogę nie mieć czasu obiadu zjeść - ale nadrobić wizaż to ja mam zawsze czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby się szybko wykurował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam ich zdecydowanie za dużo. Duuuużo za dużo ![]() oj, ktoś nas tutaj czyta 'na odpi...dol'
|
||||||
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby dziś był ładny dzień, a teraz jest tak zimno w domu, że zastanawiam się czy nie włączyć ogrzewania
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
rzyg po raz drui prosto w moje cyce.. i teraz nie moge jej zostawic samej zeby isc sie umyc bo co jak znowu zwymiotuje i sie zadlawi?
i tak siedze obrzygana.... |
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam herbatkę na laktację z hippa - tę granulowaną i chol.era jasna jest z glukozą i przypomniała mi się ta wstrętna krzywa cukrowa
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-09-18 o 22:19 |
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
mojej sie a ogole nie ulewa! a to byl rzyg pod cisnieniem, chyba ta masc jej nie pasuje na plesniawki bo to bylo krotko po tym jak jej posmarowalam jezyczek.
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bidulka.
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz nie wiem co mam robic zeby sie pozbyc tej plesniawki nic na nia nie dziala!
|
|
|
|
#1064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -------> to dla mnie za karęCytat:
![]() Cytat:
![]() Ad.2 nooo dobra, to wymierzam sobie dodatkową karę: Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-18 o 22:32 |
|||
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorki że na więcej postów nie odpisuję, podczytywałam cały dzień, ale głównie z małą na rękach a jak już mała drzemała to brałam się za ogarnianie chałupy, bo przed wyjazdem na chrzciny nic nie posprzątaliśmy i się taki bałagan zrobił, że już patrzeć na to nie mogłam... do tego pranie, obiad, a małż dzisiaj coś przy autku robi i jeszcze go nie ma. Tym sposobem na mnie spadła kąpiel małej, ale była grzeczniutka jak aniołek, a jak w wanience leżała nawet się do mnie uśmiechała I o dziwo nie było ryku przy wycieraniu i ubieraniu!Po kąpieli pojadła i zasnęła snem kamiennym, nawet przy odkładaniu do łóżeczka się nie obudziła Jutro mamy szczepienie, już się boję tego dnia ![]() Linka moja już od jakiegoś czasu ssie piąstki, zwłaszcza jej się podoba ich memlanie jak leży na brzuszku
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-18 o 22:34 |
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za szczepienie
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison
Zosia za jakiś tydzień skończy 3 miesiące prawda? Czy w związku z tym uspokoiła się trochę?
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może podejdź z nią do jakiejś waszej przychodni, niech to zobacządzięki
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
jak bylam z nia w zeszlym tyg to od lekarza dostalam daktarin mowilam ze nystatyna nie dziala, teraz mam w czwartek szczepienie to powiem doktorce..
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj ślinienie na maksa też znamy jak ją noszę twarzą do dołu to muszę sobie kłaść na ręce pieluchę, bo zaraz mam calutką mokrą, a czasem jej ślina z buzi strużką leci na podłogę
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- ja tez bo juz mam dosyc tego cholerstwa a dziecko sie meczy |
|
|
|
|
#1073 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz mam chwilę. Fabi non stop płakał...
Zaprojektowałam sobie tatuaż Po nowym roku sobie zrobię, przeznaczę kasę z urodzin na to ![]() Idę Was nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Buziaczki dla Nikosia i Rozalki, niech zdrowieją szybko Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak tam rosół i naleśniki? ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1074 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), teraz do piąstek dochodzą inne rzeczy (pieluszka, kołnierzyk). Mam nadzieję, że to nie oznaka rychłego ząbkowania, choć matka mnie uprzedzała, bym się nie zdziwiła - mnie wykluł się pierwszy ząbek jak byłam zaledwie 2 tygodnie starsza, niż Zosia teraz! ![]() (matka przez pierwsze 5 lat mojego życia prowadziła coś w rodzaju pamiętnika mojego rozwoju, dlatego poszczególne wydarzenia i etapy mamy udokumentowane co do dnia) Cytat:
Jakby ociupinkę rzadziej wyje, ale do spokojnego dziecka to jej jeszcze daleko
|
||
|
|
|
#1075 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mi nie było do śmiechu jak to łapałam ręką
![]() Cytat:
żeby małż szybko doszedł do siebie!Na szczęście nie ma gorączki... Szkoda go, bo się męczy ![]() Też mam taką nadzieję... Cytat:
bidula jesteś z tymi zębamiCytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Depoison dla małża Miał łeb na karku ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Oby Leoś szybko wyszedł!Cytat:
|
||||
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Męczyła się, chciała jeść z piersi, ale strasznie szarpała, jakby jej nic nie leciało, a w końcu ulała (moim lub mm). Oczywiście nosem też poszło, więc w użyciu była gruszka i sól fizjologiczna, a na koniec posmarowałam dziurki maścią majerankową. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-18 o 23:42 |
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem o co chodzi ale Emil bardzo niespokojnie je, nie dojada porcji. Tak od wczoraj....krztusi się, mleczko mu wypływa z buzi i tyle z jedzenia
łaj?
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Wczoraj cały dzień byłam u mamy plus wizyta u teściów. Wieczorem, już w łóżku, mówię do małża: Dzisiaj nie byłam na wizażu. A małż na to z wielką troską: Kochanie dobrze się czujesz? Ty i bez wizażu? Niemożliwe Więc dzisiaj pierwsze co to wizaż O ile córcia pozwoli to sobie poczytam co wczoraj skrobałyście.
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko powiedzieć, ale może pije zbyt łapczywie, łyka za dużo powietrza i cała porcja się nie mieści? ma zatkany nosek (albo lekki katarek)? pleśniawka? Tyle możliwych powodów mi póki co przychodzi do głowy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

to jest dopiero coś! 
a ja zostałam sama z małym nie wiem na jak długo,ciekawe jak ja go będę sama kąpać...

Cały czas ma żółtaczkę i dostaliśmy skierowanie na pediatrię. Maja mu zrobić badania i pewnie ponaświetlać. Nadrobię Was w szpitalu, jeśli zostawią Małego.
ja tez mam karte upominkowa do h&m tylko nie mam kiedy sie tam wybrac :P
Mam ich zdecydowanie za dużo. Duuuużo za dużo ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

-------> to dla mnie za karę