Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 18:46   #4831
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Ja się zbieram Kobietki. Trzeba się doprowadzić do porządku przed jutrzejszą wizytą
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 18:59   #4832
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie przyjmiecie jeszcze jedną ciężarną?

Podczytuje Was już od jakiegoś czasu ale sama nie wiem czemu jakoś bałam się odezwać przed usg genetycznym. Na szczęście jestem już po (dokładnie 2 tyg. po). Później nie było czasu, ze 2 dni się przygapiłam a Wy tyle naprodukowałyście, że nie dawałam rady z nadrobieniem Dopiero teraz mi się udało a patrząc na to, że potrafię zasnąć na siedząco z laptopem na kolanach a nawet z telefonem w ręku, wcale nie było to łatwe

Dobra może napiszę coś o sobie mam 25 lat, jestem w 15t0d ciąży. Termin porodu wypada na 13 marca Dowiedziałam się dość późno, bo w 6 tyg. a wszystko przez to, że objawy wskazywały na to, że okres się zbliża. W końcu zrobiłam test i nie mogłam uwierzyć. Na początku strach: Boże przecież piłam piwo, nie brałam kwasu foliowego, a o odżywianiu lepiej nie mówić...

i szczerze powiem, że trochę się uspokoiłam dopiero po usg genetycznym, chociaż wciąż się jeszcze martwię czy przez swoją niewiedzę nie zaszkodziłam dzidziusowi

Co do objawów to oprócz mdłości i senności raczej nic mi nie dolega, nie wymiotowałam ani razu (odpukać w niemalowane ), mimo to schudłam 2kg, brzuszka inni jeszcze nie zauważają ale ja mam swój sposób na sprawdzanie czy już urósł czy nie do tej pory mogłam jeszcze wciągnąc co oznaczało, że to zokrąglenie tylko od jedzenia od zeszłej niedzieli nawet jak wciagne to w dole brzucha zostaje delikatne zaokrąglenie

Ok, na razie więcej nie piszę, bo nikomu nie zechce się czytać

to może ja się wepcham w kolejkę 2 tyg temu zobaczyłam siusiaka tak się cieszyłam, że jeszcze z godzinę po wizycie nie mogłam się powstrzymać od uśmiechania się mąż tylko mnie zobaczył od razu mówi: "i co? chłopak będzie?"
ale powiem Wam, że aż się lekarz zdziwił, że już widać a jeszcze jak kładłam się na łóżko od usg to mówił, że płeć dopiero ok 20 tyg będzie wiadomo a tu niespodzianka maluch obnażył sie już w 13tyg.
witamy, witamy I zapraszamy
Stary 2012-09-18, 18:59   #4833
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
cześć ,i !!!
Stary 2012-09-18, 19:01   #4834
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja się zbieram Kobietki. Trzeba się doprowadzić do porządku przed jutrzejszą wizytą
bye

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

kwitatuszekkk - witamy i gratulujemy
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 19:03   #4835
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
WITOJCIE!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 19:12   #4836
nati_85
Raczkowanie

Och udało się. nadrobiłam Was w końcu i mam teraz nadzieję, że będę na bieżąco.

Odniosę się do paru wątków.

Co do pomocy Tż nad dzieckiem to ja nie mogę narzekać. Pierwszą kąpiel wykonał on i tak jest praktycznie do teraz. Ja kąpie tylko wtedy jak on nie może. No i w ogóle dzieckiem zająć się umie. My na początku o pomoc nie prosiliśmy. Sami sobie daliśmy radę.

Co do teściowej to nie powiem czasem mnie denerwuje ale nie jest tak straszna. Ogólnie to taka matka polka. Ojciec Tż to praktycznie nic w domu nie robi. Wszystko mu żonka podsuwa.

Mój Tż miał od początku powiedziane, że oboje pracujemy i praca w domu też dzielona na pół. Zaakceptował to. Choć myślałam, że będzie gorzej. Tylko nie wiem jak teściowa to znosi, że jej synuś musi robić cokolwiek. Ale dla mnie najważniejsze, że my się dogadujemy i nam tak dobrze.

booziaczek ta historia jest naprawdę niesamowita. Normalnie szok, że takie rzeczy się zdarzają. Tylko się cieszyć.

Mam nadzieję, że w następnej części będę się częściej udzielać.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 20:03   #4837
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
To teraz na kiedy masz termin? Wielkość tego malucha pasuje do wcześniejszych obliczeń?
tak jest ok 13 tygodnia termin poznam czwartek piatek dokładny termin tp ale około koniec marca
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
czyżby Kielce?
dokładnie
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-18, 20:04   #4838
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
cześć pewnie mnie nie pamiętacie:P po tym jak się okazało ze pęcherzyk ciążowy jest pusty najprawdopodobniej fasolke zabił zabieg co mi gin na samym początku ciązy zrobił nie miałam sił pisać choć przyznam się ze was podczytywałam. ale chce opowiedzieć wam moją historię. więc tak pęcherazyk sam postanowił wyjść i po kontrolnym usg było tam pusto za to lekarz który wykonywał ten niefortunny zabieg popełnił błąd i na szyjce macicy po tym zabiegu powstało znamnie/ przebarwienie po konsultacji z 3 innymi ginekologami stwierdzili ze trzeba pobrać wycinek:/. zabieg był zaplanowany na dziś...lecz przed samym zabiegiem miałam robione kontrolne usg i może nie uwierzycie ale okazało się ze mieszkam tam 2 fasolek! wiec po morzu przelanych łez bóg dał nam jednak wielką niespodziewaną radość do tej pory nie mogę uwierzyć w swoje, nasze szczescie
o kurcze.. ale super.. gratulacje! Brawo..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Jestem!! Chociaż odrobinke zawiedziona
No więc dzidziuś cały i zdrowy, Pani zaczeła mierzyć ale na moje pytania "czy on sie rusza"-nie bo dzidziuś teraz spi, "a wogole bije mu serce" wiec włączyła na chwile, posłuchaliśmy i dopiero mogła badać
Robiła te wszystkie pomiary, markery i były chwile grozy, aż bałam się zapytać czy jest ok ale jest dzidziol ma 7,4 cm
Tylko że widoczna jest w macicy jakaś przestrzeń.. i to może być mięśniak, troche on przeszkadza dzidziusiowi... powiedziała że to się rozejdzie po całej macicy jak będzie rosnąć i będzie ok, ale zachwiało to moją radość, dlatego zawiedziona. Jednak oboje z TŻ jestesmy prze szczęśliwi
Jestem u mamy i jak bede w domu to zrobie jakieś zdjecia i prześle dopiero bo mamy płyte z filmem...
a płci nie powiedziała bo "za wcześnie" a to dziwne mojej siostrze pare lat temu powiedziała (tylko się pomyliła) więc chyba uczy się na błęach , wydaje mi się zo boi się i kazdemu mowi poprostu "za wcześnie". chociaż my z TŻ normalnie cały czas widzieliśmy siusiaka.. ale może to tak wygląda nawet u dziewczynki ujmę go potem na filmie i wam pokaże to same stwierdzicie
No i dzidziuś na 13,0 tc a powinien być 12,6 tc więc co tydzień przybiera o jeden dzień więcej niż powinien, ale to dobrze bo ostatnio miał być na 11,5 tc a był na 12,0 tc więc już dwa dni do przodu

Joanna napisze Ci później dokładnie jak tam jest

Bo facetowi trzeba przede wszystkim pozwolić! Bardzo dużo jest takich co naprawdę chcą i lubią to robić gorzej jak baba twierdzi ze "zrobię to lepiej/szybciej" no to nie dziwne ze sie mu odechciewa.
Brawa dla Twojego taty
no super..
dzidzia zdrowa, Ty spokojniejsza..

czekam czekam na coś więcej.. jak wrażenia? miło czy nie miło? samemu czy z tż? cena?
ja się wybieram między 22 a 26tc..

a to pogrubione.. to wiem że tak ni do ładu ni do składu napisałam.. ale chodziło o mojego męża..
zresztą mojego taty też się to tyczy, bo nami też się zajmował bo był taki w córusiach zakochany..

Cytat:

Ja też się zrobiłam pyskata odkąd mam dziecko. Ale cóż się dziwić. Jak mój Igor miał 3 tygodnie, na śniadaniu wielkanocnym teść się upierał, żeby dać mu barszczu... jak miał 9 miesięcy chciał go za nogi podnosić do góry itd., itp. Teraz to muszę się hamować, bo od razu zaczynam się drzeć.
o matko.. i zostaw tu małe dziecko z takimi pomysłowymi teściami..

Cytat:

Podczytuje Was już od jakiegoś czasu ale sama nie wiem czemu jakoś bałam się odezwać przed usg genetycznym. Na szczęście jestem już po (dokładnie 2 tyg. po). Później nie było czasu, ze 2 dni się przygapiłam a Wy tyle naprodukowałyście, że nie dawałam rady z nadrobieniem Dopiero teraz mi się udało a patrząc na to, że potrafię zasnąć na siedząco z laptopem na kolanach a nawet z telefonem w ręku, wcale nie było to łatwe

Dobra może napiszę coś o sobie mam 25 lat, jestem w 15t0d ciąży. Termin porodu wypada na 13 marca Dowiedziałam się dość późno, bo w 6 tyg. a wszystko przez to, że objawy wskazywały na to, że okres się zbliża. W końcu zrobiłam test i nie mogłam uwierzyć. Na początku strach: Boże przecież piłam piwo, nie brałam kwasu foliowego, a o odżywianiu lepiej nie mówić...

i szczerze powiem, że trochę się uspokoiłam dopiero po usg genetycznym, chociaż wciąż się jeszcze martwię czy przez swoją niewiedzę nie zaszkodziłam dzidziusowi
witaj i gratulacje..

idę na seriale.. do jutra..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 21:19   #4839
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

to może ja się wepcham w kolejkę 2 tyg temu zobaczyłam siusiaka tak się cieszyłam, że jeszcze z godzinę po wizycie nie mogłam się powstrzymać od uśmiechania się mąż tylko mnie zobaczył od razu mówi: "i co? chłopak będzie?"
ale powiem Wam, że aż się lekarz zdziwił, że już widać a jeszcze jak kładłam się na łóżko od usg to mówił, że płeć dopiero ok 20 tyg będzie wiadomo a tu niespodzianka maluch obnażył sie już w 13tyg.
witamy i gratulujemy
brawo za siusiaka ale popsułaś moją teorie 4:1 i teraz nie wiem jak to jest czy ty to zmieniasz na 5:1 czy łapiesz się jako 3 siusiak jeszcze na jednego czekamy a potem kolej na dziewczynke

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 22:00   #4840
klementyna1
Zakorzenienie

Witam, tradycyjnie dziekuję za kciuki Dzidzius ma 9,75cm Duży człowiek, a płci nie było jeszcze widać. Dostałam l4 na 4 tyg. bo po 1 mam nadzerke na szyjce, która moze plamic, po 2 w moczu wyszedł mi piasek i mam kłucia w plecach- walczymy, żeby to nie była kolka nerkowa. MAm dużo pić wody, do 2 litrów a ja nie lubie pić wody;/Poza tym wszystko ok, macica wysoko na swoim miejscu, maluch na zdjęciu ssał kciukasa, machną tylko ze 2-3 razy rączkami. Serdyszko biłoi
Zastanawiam się tylko jak to jest z tymi pomiarami, bo według Om jestem w 14t6d a na usg na zdjęciu na dole mam15t4d a na górze 14t5dzien jedno to jest wiek według Om a drugie według wielkości dzidziusia moze....Nie wiem. Leków nadostawałam na 70zł a jeszcze dojdzie lactowaginal i pregna +za 2 tyg to tez z 65zł...No ale mus to mus, dobrze, że z dzidziusiem wszystko ok Ale ich ilośc mnie przeraża nie wiem czy nie przedziła lekarka: pregna plus 1x1, pregna DHA 1x1 Magne b62x1 No spa 1x1 Urosepr3x2 + 2 razy w tygodniu globulki dowcipne....No ale lekarka wie lepiej.Jeszcze raz dzięki za słowa otuchy, następna wizyta dopiero 15 pażdziernika....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 22:03   #4841
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

klementynko - za wizytę, po lekach na pewno będzie dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-18, 22:47   #4842
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
poszłam na kontrole i na cytologie lekarz stwierdził ze mam małą nadzerke i mi ja usunie teraz laserowo ten co był blisko został jak to lekarz stwierdził usmazony a ten drugi był dalej i promieniowanie nie doszło do niego lub w mnijszej ilosci o ciązy dowiedziałam się za dwa tygodnie po zabiegu....
eeh.. to lekarz nawet nie zapytał czy jest taka możliwość, żebyś była w ciąży? nie mieści mi się to w głowie...

Cytat:
wiesz znów ten co mi robił zabieg czyli ten w gorącej wodzie kąpany nawet jesli by sprawdził na usg to i tak w 3 tygodniu nic by nie było widać bez względu na to jaki rodzaj by wybrał
lekarz mógł zapytać czy możesz być w ciąży, jeśli była taka możliwość (a przecież była) to badanie krwi by to wykazało.. z nadżerką mógł poczekać na wynik badania krwi...

byliśmy dziś na warsztatach "bezpieczny maluch", są organizowane w różnych miastach w Polsce, dla kobiet w ciąży (i mężów), darmowe. dostaliśmy kupę ulotek, jakieś próbki kosmetydeł dla kobiet w ciąży, nie pamiętam co tam jeszcze jest, ale jakiś smoczek widziałam, butelkę, śliniaczek, skarpetki. generalnie warto było.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 04:41   #4843
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
witamy i gratulujemy
brawo za siusiaka ale popsułaś moją teorie 4:1 i teraz nie wiem jak to jest czy ty to zmieniasz na 5:1 czy łapiesz się jako 3 siusiak jeszcze na jednego czekamy a potem kolej na dziewczynke
chyba trzeba zmienić na 5:1 bo wydaje mi się, że nasz synek ujawnił się jeszcze przed pierwszą dziewczynką na wątku. Tzn. nasz się pokazał 4 września jeśli się mylę niech mnie LiwkaO poprawi, bo to chyba u niej będzie córcia i w taki wypadku teoria 4:1 dalej będzie działała

klementyna1 za wizytę mamy ten sam termin porodu fajnie będzie sobie porównać co i jak ciekawe czy nasz dzidzius jest tych samych rozmiarów chociaż chyba to nie możliwe, żeby w ciągu 2 tyg. urósł 2,1cm. no ale zobaczymy... następną wizytę mam dopiero 2 października już się nie mogę doczekać

co do leków wydaje mi się, że lepiej je wziąć, żeby wszystko szybko przeszło i nie rozszalało się w coś poważniejszego. będzie dobrze

a nadżerka może tak sama z siebie krwawić? bo ja też mam i to podobno dość dużą...

jest 5:40 a ja już nie mogę spać znowu miałam koszmary związane z maluchem
Stary 2012-09-19, 05:06   #4844
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
tak jest ok 13 tygodnia termin poznam czwartek piatek dokładny termin tp ale około koniec marca

dokładnie
no to znalazłam w koncu kogoś miejscowego ja co prawda nie z samych kielc ale niedalekich obrzeży
a możesz mi powiedziec do kogo teraz chodzisz ? /lekarz/
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 06:57   #4845
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam, tradycyjnie dziekuję za kciuki Dzidzius ma 9,75cm Duży człowiek, a płci nie było jeszcze widać. Dostałam l4 na 4 tyg. bo po 1 mam nadzerke na szyjce, która moze plamic, po 2 w moczu wyszedł mi piasek i mam kłucia w plecach- walczymy, żeby to nie była kolka nerkowa. MAm dużo pić wody, do 2 litrów a ja nie lubie pić wody;/Poza tym wszystko ok, macica wysoko na swoim miejscu, maluch na zdjęciu ssał kciukasa, machną tylko ze 2-3 razy rączkami. Serdyszko biłoi
Zastanawiam się tylko jak to jest z tymi pomiarami, bo według Om jestem w 14t6d a na usg na zdjęciu na dole mam15t4d a na górze 14t5dzien jedno to jest wiek według Om a drugie według wielkości dzidziusia moze....Nie wiem. Leków nadostawałam na 70zł a jeszcze dojdzie lactowaginal i pregna +za 2 tyg to tez z 65zł...No ale mus to mus, dobrze, że z dzidziusiem wszystko ok Ale ich ilośc mnie przeraża nie wiem czy nie przedziła lekarka: pregna plus 1x1, pregna DHA 1x1 Magne b62x1 No spa 1x1 Urosepr3x2 + 2 razy w tygodniu globulki dowcipne....No ale lekarka wie lepiej.Jeszcze raz dzięki za słowa otuchy, następna wizyta dopiero 15 pażdziernika....
duże dzidzi nie martw się lekarz wie co robi
Cytat:
chyba trzeba zmienić na 5:1 bo wydaje mi się, że nasz synek ujawnił się jeszcze przed pierwszą dziewczynką na wątku. Tzn. nasz się pokazał 4 września jeśli się mylę niech mnie LiwkaO poprawi, bo to chyba u niej będzie córcia i w taki wypadku teoria 4:1 dalej będzie działała

klementyna1 za wizytę mamy ten sam termin porodu fajnie będzie sobie porównać co i jak ciekawe czy nasz dzidzius jest tych samych rozmiarów chociaż chyba to nie możliwe, żeby w ciągu 2 tyg. urósł 2,1cm. no ale zobaczymy... następną wizytę mam dopiero 2 października już się nie mogę doczekać

co do leków wydaje mi się, że lepiej je wziąć, żeby wszystko szybko przeszło i nie rozszalało się w coś poważniejszego. będzie dobrze

a nadżerka może tak sama z siebie krwawić? bo ja też mam i to podobno dość dużą...

jest 5:40 a ja już nie mogę spać znowu miałam koszmary związane z maluchem
nadżerki są różnego rodzaju zależnie co je powoduje jedne krwawią drugie nie, przy innych masz upławy i pieczenie a sa i takie które nie dają żadnych objawów

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
no to znalazłam w koncu kogoś miejscowego ja co prawda nie z samych kielc ale niedalekich obrzeży
a możesz mi powiedziec do kogo teraz chodzisz ? /lekarz/
teraz chodze do dwóch do g. piaska i m. wojnera na fundusz a ty już myslałaś w którym szpitalu chcesz rodzić???
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 07:00   #4846
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

klementyna no gratulacje a leków naprawdę sporo !! jak rozpoznałaś że masz kamienie, w moczu wyszły ?

A ja dziś znowu w miarę wczesna pobudka, jadę dziś na małą delegację, ale jednodniową i tylko niecałe 200 km autostradą więc szybko obskoczę
No ale to dopiero za jakiś czas wyłażę. Dzień dobry Mamusie
Stary 2012-09-19, 07:08   #4847
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki duży bobas po prostu jest większy niż wskazuje OM to dobrze! ale leków! nie martw się też brałam sporo wliczając antybiotyk przez 10 dni! ale chyba wszystko jest dobrze bo czuje jak mała skacze dżem smakował

Cytat:

hehehe jak psuje Dragusi teorie to mogę być później:P ale w szpitalu byłam 31.08 i wtedy się okazało, że babeczka w środku. A następną potwierdzającą to miałam 08.09 :P to możemy liczyć od tej drugiej haha
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 07:21   #4848
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Wczoraj zaczęłam was nadrabiać ale tak mnie zmogło że już o 21 usunęłam i to był objaw grypki dziś mam zawalone gardło powiększone migdały i ogólnie czuję się tragicznie do tego musiałam iść do pracy jak zrobię swoje to uciekam do domku.

Powiedzcie mi kochane czy mogę płukać gardło szałwią lub rumiankiem bądź od czasu do czasu possać cukierki halls`y??

Poza tym strasznie się zaczęłam przejmować nie dość że podłapałam przeziębienie od tż i pracowników (wszyscy na grypę ja muszę być w pracy ) to jeszcze od wczoraj nie nie mam żadnych objawów niby dobrze bo powinnam się lepiej czuć ale mam jakiś wewnętrzny niepokój Nie chcę panikować i wydzwaniać do ginekologa ale może powinnam. Fakt faktem że od wczoraj mnie strasznie od czasu do czasu pobolewa lewy jajnik tak jakby albo i nawet niżej Jezusiu ja chciała bym mieć już ten I trymestr za sobą może wtedy będę spokojniejsza .

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2012-09-19 o 09:03
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 07:23   #4849
megi-megi
Zakorzenienie

Cześć Mamusie,
powiem Wam, jak to jest z tym usg i wielkością maluszków.
Miałam robione w jednym tygodniu 3 razy na 3 różnych aparatach.
W poniedziałek dzieciaczek miał 4,2 cm, we wtorek już 5,1, a w piątek 6,3 cm.
Więc to jakieś strasznie miarodajne nie jest. Moja lekarka stwierdziła, że dziecko przecież się zwija i pochyla itd. Jak dla mnie do tego jeszcze aparaty różne, zdolności lekarza też.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 07:28   #4850
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
no gratulacje!
ja mam ten sam termin porodu i mi dzieć w pon wyszedł na 15t3d..
a następna wizyta też 15 października..

Stary 2012-09-19, 07:28   #4851
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
:Hi:

Wczoraj zaczęłam was nadrabiać ale tak mnie zmogło że już o 21 usunęłam i to był objaw grypki dziś mam zawalone gardło powiększone migdały i ogólnie czuję się tragicznie do tego musiałam iść do pracy jak zrobię swoje to uciekam do domku.

Powiedzcie mi kochane czy mogę płukać gardło szałwią lub rumiankiem bądź od czasu do czasu possać cukierki halls`y??

Poza tym strasznie się zaczęłam przejmować nie dość że podłapałam przeziębienie od tż i pracowników (wszyscy na grypę ja muszę być w pracy ) to jeszcze od wczoraj nie nie mam żadnych objawów niby dobrze bo powinnam się lepiej czuć ale mam jakiś wewnętrzny niepokój Nie chcę panikować i wydzwaniać do ginekologa ale może powinnam. Fakt faktem że od wczoraj mnie strasznie od czasu do czasu pobolewa lewy jajnik tak jakby albo i nawet niżej Jezusiu ja chciała bym mieć już ten I trymestr za sobą może wtedy będę spokojniejsza .
Możesz psikać gardło tantum verde. Dozwolone.
W drugim trymestrze wcale nie jest lepiej - cały dzień nie czuję ruchów i zaczynam świrować.
Stary 2012-09-19, 07:30   #4852
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

O z tym co na przeziębienie to możecie przypomnieć bo zapomniałam, a coś mnie bierze, wczoraj na noc na szczęście nażarłam się czosnku i dziś mi lepiej niż wczoraj, ale coś czyha na mnie jakaś zaraza... zrobiłam też sobie na zapas syrop z cebuli, żebym miała w razie rozwoju choroby

oliwka a brakiem objawów bym się nie przejmowała, wd mnie tak to działa po prostu że raz objawy są mocniejsze, raz słabsze... nie ma reguł, o ile bardzo Cię nie boli i nie plamisz, wierzmy w statystykę nawet jak coś się dzieje, to z dnia na dzień nie widać, bo przecież poziom bety obniża się stopniowo.
Stary 2012-09-19, 07:39   #4853
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
oglądałam wczoraj z siostrą płyte, ma dwie dziewczynki i powiedziała że nie ma opcji żeby były takie wargi, więc mam siusiaka
spróbuje wam zaraz zrobić zdjęcie i pokazać
a lekarka nie powiedziała bo nie mówi nikomu, chyba za często się myliła w tym u mojej siostry i dlatego ale jednak siostra piczki widziała i mówi ze tak to napewno nie wygląda

zaraz jade pokazac mamie, no kurde wiedziałam na USG że go widać ale myślałam że to może nerwy

Martwie się tym mięsniakiem, bo dzidziuś przez to ma mało miejsca i mi przykro i ogolnie to nic dobrego.. ale jeszcze nie wiadomo czy to wogole mięśniak bo ona mnie widziała pierwszy raz więc mogłam to mieć wcześniej albo coś...
w srode u gina się dowiem czy to mięsniak czy nie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
A co do poronień, zgonów dzieci czy matek kiedyś - to masz rację - bylo tego wiecej, no bo medycyna była daleko za murzynami... ale...
Ale... mimo to ja mam (mam nadzieję, ze złudne) wrażenie, że teraz poronień jest więcej. To zludzenie wynika jednak prawdopodobnie z tego, że teraz ciąże sa raczej planowane i dowiadujemy sie o nich już w pierwszych tygodniach (kiedy jest niestety najwiecej poronień)... A kiedyś kobiety czasem do 4 m-ca nie wiedzialy, że są w ciąży, więc tym samym bardzo często nie wiedziały że poroniły...
Ja pytałam mame też # i mówi że teraz jednak jest więcej, wcześniej to czasami a teraz to chyba co druga roni czarnobyl i te sprawy niestety

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
[/COLOR]a w ogóle..... dzisiaj u nas równo 14 tydzień, więc zaczynamy 4 miesiąc
Jupi !!!!!!!!!!
a jak liczysz bo ja mam dziś 13tc0d więc zaczynam 13

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Też podglądam je z ciekawości większość to chyba z siusiaka się w bułkę zmieniła
No u mnie na staraczkach jest jedna dziewczyna i ciężko jej teraz na dziewczynkę się przestawić, ale mamie chyba i tak łatwiej gorzej tatusiowi

Cytat:
cześć pewnie mnie nie pamiętaciepo tym jak się okazało ze pęcherzyk ciążowy jest pusty najprawdopodobniej fasolke zabił zabieg co mi gin na samym początku ciązy zrobił nie miałam sił pisać choć przyznam się ze was podczytywałam. ale chce opowiedzieć wam moją historię. więc tak pęcherazyk sam postanowił wyjść i po kontrolnym usg było tam pusto za to lekarz który wykonywał ten niefortunny zabieg popełnił błąd i na szyjce macicy po tym zabiegu powstało znamnie/ przebarwienie po konsultacji z 3 innymi ginekologami stwierdzili ze trzeba pobrać wycinek:/. zabieg był zaplanowany na dziś...lecz przed samym zabiegiem miałam robione kontrolne usg i może nie uwierzycie ale okazało się ze mieszkam tam 2 fasolek! wiec po morzu przelanych łez bóg dał nam jednak wielką niespodziewaną radość do tej pory nie mogę uwierzyć w swoje, nasze szczescie
ale jaja to prawdziwy CUD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Kochana jesteś największą szczęściarą jaką "znam"

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ja tez nie wiem, co z chrzcinami. Ja jestem przeciwna, moj maz chcialby bardzo. Ja zostalam wychowana w wierze katolickiej, ale rodzice nam tego nie narzucali, na poczatku wysylali na lekcje religii, poswiecic koszyczek w Wielkanoc, ale tak naprawde chyba chcieli bysmy to my decydowali. U mnie ostatni kontakt z Kosciolem to byla pierwsza komunia i potem sie nasze drogi rozeszly. Nie lubie instytucji Konsciola, zaklamania i falszu - plakac mi sie chcialo, jak dzieci sasiadow co niedziela chodzily do kosciola, a na co dzien wychodzilo z nich chuligaństwo, meczenie zwierzat itp. - okropna dwulicowosc.

I ja chyba wolalabym bez chrztu dziecku dac mozliwosc wyboru w zyciu doroslym.
Moj maz jest ewangelikiem - chrzest to jedno, ale drugie to wychowanie dziecka w tej wierze, ja tego robic nie bede i nie chce - i nie wiem, czy chce by robil to moj maz, w sumie moglabym mu dac wolna reke w tej dziedzinie.
hmm.. dosc ciezka decyzja, ale mamy na to jeszcze czas
Gdybym miała wybór napewno bym nie chrzciła bo wg Biblii to powinna być decyzja dziecka.. ale wg moich babci i ciotek musze to zrobic bo nie chce zeby mi całe życie coś krakały na dziecko

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Luna0 super. A z tym mięśniakiem to jak rozumiem wiedziałaś wcześniej ?
Niestety, nie wiedziałam i nawet nie wiem czy to faktycznie mięśniak

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no ale twoja kolejna na siusiaka przepadla
Chyba jednak nie a teraz jak widze siusiaka to wiem ze jest mi to całkowicie obojętne, a myślałam że mi na tym zależało jednak dziecko to dziecko

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
czekam czekam na coś więcej.. jak wrażenia? miło czy nie miło? samemu czy z tż? cena?
ja się wybieram między 22 a 26tc..

a to pogrubione.. to wiem że tak ni do ładu ni do składu napisałam.. ale chodziło o mojego męża..
zresztą mojego taty też się to tyczy, bo nami też się zajmował bo był taki w córusiach zakochany..
No to prawa dla TŻ, dla Ciebie lepiej
Ogólnie Pani hmm no miła ale nie przesadnie, jednak jej wygląd mnie powalił.. bardzo mocny i profesjonalny makijaż, jakby szła na wybieg, naprawdę taka laska że szok...
Ogólnie ubikacje ma w środku można się wysiusiać lub rozebrać, robiła badanie dopochwowe i przez brzuch, a potem 3d film daje, ale zdjęć nie, i nie trzeba za to dodatkowo płacić więc to jest plus
Cena to 250 zł
Byłam z TŻ, bo powiedziała że wręcz trzeba, wszystko nam opowiadała, pokazywała i mówiła "wasze dziecko ma.." tak do nas
Ogólnie jestem bardzo zadowolona, ładnie tam i przyjemnie
Jest jeden monitor i TŻ siedzi na pufie przy Tobie
Ja też się będę wybierać koło 22 tc

Cytat:
Witam, tradycyjnie dziekuję za kciukiDzidzius ma 9,75cm Duży człowiek, a płci nie było jeszcze widać. Dostałam l4 na 4 tyg. bo po 1 mam nadzerke na szyjce, która moze plamic, po 2 w moczu wyszedł mi piasek i mam kłucia w plecach- walczymy, żeby to nie była kolka nerkowa. MAm dużo pić wody, do 2 litrów a ja nie lubie pić wody;/Poza tym wszystko ok, macica wysoko na swoim miejscu, maluch na zdjęciu ssał kciukasa, machną tylko ze 2-3 razy rączkami. Serdyszko biłoi
Najważniejsze jest CRL czyli długość od główki do pupki, reszta to różne pomiary i ja też mam 15tc a jestem w 13
super że wizyta udana

Zrobiłam średnie ujęcie, bo filmu się nei da przesuwać i mi mykło a nie mam czasu patrzeć od nowa, ale i tak siusiaka widać i pępowine żeby nie było że to ona ale nogi to ma długieeee
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1348040017611.jpg (19,6 KB, 72 załadowań)

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 07:40   #4854
Malpka
Zakorzenienie

hej!
już było tak spokojnie a dziś rano mnie dopadły takie mdłości że aż nawet ze mnie trochę wyleciało i teraz głowa mnie chyba z tego wszystkiego boli
Ja byłam wczoraj na wizycie na szczeście i wyniki cytologi i badań są ok następną wizytę z nową listą badań mam za 2 tygodnie strasznie często wyznacza mi wizyty lekarka na szczęście na nfz więc niech sprawdza wszystko Tylko trochę mnie martwi bo za każdym razem na wizycie mam wysokie ciśnienie wczoraj 140/90 i chyba to nie ze strachu bo pobolewa mnie też głowa kazała mi mierzyć ciśnienie bo mówi że odklejenie łożyska w 1c nie było tak bez niczego i może to ciśnienie i teraz mam troche większego stracha żeby znów mi się nie odkleiło chyba chciałabym mieć cc kilka dni przed terminem żeby się nie stresować

Cytat:
Powiem szczerze - byłam kiedyś na wydziale informatyki UW - nie ma dowcipów o informatykach, to sama prawda. Tam dalej koszule flanelowe, przetłuszczone włosy i cały repertuar: nie mam czasu na życie, mam komputer.
mój ma tak krótkie włosy że nie ma szans tam tłuszczu wychodować a koszuli flanelowej to nawet do spania by nie włożył no ale powiem wam że ja też jestem po informatyce heeh tylko nie pracuje w tym zawodzie

Cytat:

ale powiem Wam, że aż się lekarz zdziwił, że już widać a jeszcze jak kładłam się na łóżko od usg to mówił, że płeć dopiero ok 20 tyg będzie wiadomo a tuniespodzianka maluch obnażył sie już w 13tyg.
witaj i gratulacje synka

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
byliśmy dziś na warsztatach "bezpieczny maluch", są organizowane w różnych miastach w Polsce, dla kobiet w ciąży (i mężów), darmowe. dostaliśmy kupę ulotek, jakieś próbki kosmetydeł dla kobiet w ciąży, nie pamiętam co tam jeszcze jest, ale jakiś smoczek widziałam, butelkę, śliniaczek, skarpetki. generalnie warto było.
i co nie mówiłaś że w lbn będą takie warsztaty też bym poszła będzie może 2 tura

Cytat:

.
halsy możesz ale są tabletki Isla dla kobiet w ciąży no i syrop Prenalen szałwia też nic nie zaszkodzi
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 07:42   #4855
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

oj bidulo.. jak wrócisz z pracy to wskakuj do łóżka.. ciepła herbata z sokiem malinowym i odpoczywaj!
a co do braku objawów to moim zdaniem bez sensu panikować.. masz teraz grypę na głowie, to może dlatego tamto ucichło..
ja jestem w 15tc i przed chwilą znów leciałam do wc.. kiedy te mdłości i wymioty się w końcu skończą

Cytat:
Cześć Mamusie,
Więc to jakieś strasznie miarodajne nie jest. Moja lekarka stwierdziła, że dziecko przecież się zwija i pochyla itd. Jak dla mnie do tego jeszcze aparaty różne, zdolności lekarza też.
dokładnie.. zależy też jak lekarz złapie punkciki.. to jest takie mniej więcej..

Stary 2012-09-19, 07:48   #4856
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, tradycyjnie dziekuję za kciuki Dzidzius ma 9,75cm
za wizytę! no leków sporo....

Cytat:
Cześć Mamusie,
.....też mi się tak wydaje.....

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
O z tym co na przeziębienie to możecie przypomnieć bo zapomniałam, a coś mnie bierze, wczoraj na noc na szczęście nażarłam się czosnku i dziś mi lepiej niż wczoraj, ale coś czyha na mnie jakaś zaraza... zrobiłam też sobie na zapas syrop z cebuli, żebym miała w razie rozwoju choroby
.....wydaje mi się ,że przy tej pogodzie -przeziębienie -to będzie częsty temat na wątku...... a już się boję,tak trudno potem się wyleczyć....
Stary 2012-09-19, 07:54   #4857
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam średnie ujęcie, bo filmu się nei da przesuwać i mi mykło a nie mam czasu patrzeć od nowa, ale i tak siusiaka widać i pępowine żeby nie było że to ona ale nogi to ma długieeee
Pierwsze, co zobaczyłam na tym usg to siusiak - jak malowany No ja bym już na Twoim miejscu nie miała wątpliwości
Gratuluję Mamusiu Synka

Wiecie, kiedyś w szkole rodzenia, położna do nas mówi "mamusie" i za chwile dodaje "bo wiecie, że już jesteście mamami?" i wtedy pierwszy raz do mnie to dotarło. A później przez rok od urodzenia małego, myślałam o tym i nie mogłam uwierzyć, że mam dziecko. Teraz już mnie to nie dziwi, ale początki zagnieżdżania się tej myśli w świadomości i podświadomości są dziwne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-19, 07:56   #4858
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

No to prawa dla TŻ, dla Ciebie lepiej
Ogólnie Pani hmm no miła ale nie przesadnie, jednak jej wygląd mnie powalił.. bardzo mocny i profesjonalny makijaż, jakby szła na wybieg, naprawdę taka laska że szok...
Ogólnie ubikacje ma w środku można się wysiusiać lub rozebrać, robiła badanie dopochwowe i przez brzuch, a potem 3d film daje, ale zdjęć nie, i nie trzeba za to dodatkowo płacić więc to jest plus
Cena to 250 zł
Byłam z TŻ, bo powiedziała że wręcz trzeba, wszystko nam opowiadała, pokazywała i mówiła "wasze dziecko ma.." tak do nas
Ogólnie jestem bardzo zadowolona, ładnie tam i przyjemnie
Jest jeden monitor i TŻ siedzi na pufie przy Tobie
Ja też się będę wybierać koło 22 tc

Najważniejsze jest CRL czyli długość od główki do pupki, reszta to różne pomiary i ja też mam 15tc a jestem w 13
super że wizyta udana

no to w sumie wrażenia super..
a powiedz.. bez problemu tam trafiłaś? gdzie to mniej więcej jest? i jak z godziną? były opóźnienia?

o matko jaki bobas.. zatkało mnie.. śliczny! Ja widzę siusiaka sterczącego.. i na spuchnięte wargi sromowe to nie wygląda..

mi moja gin powiedziała, że po 22tc mam zrobić to badanie, głównie echo serca ją inteesuje, bo im ostatnio w szpitalu dziwne wady u dzieci wychodzą.. nie pytałam jakie.. ale trochę mam pietra..

Stary 2012-09-19, 08:03   #4859
megi-megi
Zakorzenienie

Ale miałam dzisiaj dziwne sny.
Najpierw śniło mi się, że doszło do konfliktu serologicznego... ale chyba się wybudziłam.
Później mi się śniło, że rozmawiałam ze swoim byłym o alimentach na starszego syna... a później w tym śnie myślałam, że jakoś bez sensu te rozmowy, bo on nie jest ojcem.
A później śniło mi się maleństwo. Że przed porodem wyszedł na chwilę, żeby się pokazać i leżał taki mały pulpet z długimi blond włosami (chłopak) i jeszcze tż mi mówił, że współczuje mi porodu, który mnie dopiero czeka, bo wyglądał na takie 4,5 kg. A za chwilę patrzę, a tż pali papierosa w tym pokoju, w którym jesteśmy (tż nie pali w rzeczywistości) i jak zabluzgałam do niego...

Obudziłam się i aż nie wiedziałam, co się dzieje dookoła.
Stary 2012-09-19, 08:07   #4860
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
oglądałam wczoraj z siostrą płyte, ma dwie dziewczynki i powiedziała że nie ma opcji żeby były takie wargi, więc mam siusiaka
spróbuje wam zaraz zrobić zdjęcie i pokazać
a lekarka nie powiedziała bo nie mówi nikomu, chyba za często się myliła w tym u mojej siostry i dlatego ale jednak siostra piczki widziała i mówi ze tak to napewno nie wygląda

zaraz jade pokazac mamie, no kurde wiedziałam na USG że go widać ale myślałam że to może nerwy

Martwie się tym mięsniakiem, bo dzidziuś przez to ma mało miejsca i mi przykro i ogolnie to nic dobrego.. ale jeszcze nie wiadomo czy to wogole mięśniak bo ona mnie widziała pierwszy raz więc mogłam to mieć wcześniej albo coś...
w srode u gina się dowiem czy to mięsniak czy nie
....no ja też widzę siusiaczka , pipulka w takim kształcie? -trudno byłoby uwierzyc.Zresztą podobno na samym początku i krocze chłopca i dziewczynki mają małe kikutki tylko u chłopca skierowane jest do przodu (jakby wzwód)a u dziewczynki w strone nóg(do dołu) -a potem tworzą się wyrażne wargi.
A w sumie te badanie 3 lub 4 D (niewiem które miałaś..) to ale kosmos....

No i za wizytę ,aby się okazało się ,że wszystko ok.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości