![]() |
#4831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Ja się zbieram Kobietki. Trzeba się doprowadzić do porządku przed jutrzejszą wizytą
![]()
![]() |
![]() |
#4832 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4834 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- kwitatuszekkk - witamy i gratulujemy ![]()
![]() |
![]() |
#4835 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
Och udało się. nadrobiłam Was w końcu i mam teraz nadzieję, że będę na bieżąco.
Odniosę się do paru wątków. Co do pomocy Tż nad dzieckiem to ja nie mogę narzekać. Pierwszą kąpiel wykonał on i tak jest praktycznie do teraz. Ja kąpie tylko wtedy jak on nie może. No i w ogóle dzieckiem zająć się umie ![]() Co do teściowej to nie powiem czasem mnie denerwuje ale nie jest tak straszna. Ogólnie to taka matka polka. Ojciec Tż to praktycznie nic w domu nie robi. Wszystko mu żonka podsuwa. Mój Tż miał od początku powiedziane, że oboje pracujemy i praca w domu też dzielona na pół. Zaakceptował to. Choć myślałam, że będzie gorzej. Tylko nie wiem jak teściowa to znosi, że jej synuś musi robić cokolwiek. Ale dla mnie najważniejsze, że my się dogadujemy i nam tak dobrze. ![]() booziaczek ta historia jest naprawdę niesamowita. Normalnie szok, że takie rzeczy się zdarzają. Tylko się cieszyć. Mam nadzieję, że w następnej części będę się częściej udzielać. ![]()
![]() |
#4837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie ![]()
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4838 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzidzia zdrowa, Ty spokojniejsza.. ![]() czekam czekam na coś więcej.. jak wrażenia? miło czy nie miło? samemu czy z tż? cena? ![]() ja się wybieram między 22 a 26tc.. a to pogrubione.. to wiem że tak ni do ładu ni do składu napisałam.. ale chodziło o mojego męża.. ![]() zresztą mojego taty też się to tyczy, bo nami też się zajmował bo był taki w córusiach zakochany.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() idę na seriale.. do jutra.. ![]()
![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawo za siusiaka ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Witam, tradycyjnie dziekuję za kciuki
![]() ![]() ![]() Zastanawiam się tylko jak to jest z tymi pomiarami, bo według Om jestem w 14t6d a na usg na zdjęciu na dole mam15t4d a na górze 14t5dzien jedno to jest wiek według Om a drugie według wielkości dzidziusia moze....Nie wiem. Leków nadostawałam na 70zł a jeszcze dojdzie lactowaginal i pregna +za 2 tyg to tez z 65zł...No ale mus to mus, dobrze, że z dzidziusiem wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
klementynko -
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4842 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
______________ byliśmy dziś na warsztatach "bezpieczny maluch", są organizowane w różnych miastach w Polsce, dla kobiet w ciąży (i mężów), darmowe. dostaliśmy kupę ulotek, jakieś próbki kosmetydeł dla kobiet w ciąży, nie pamiętam co tam jeszcze jest, ale jakiś smoczek widziałam, butelkę, śliniaczek, skarpetki. generalnie warto było. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() klementyna1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do leków wydaje mi się, że lepiej je wziąć, żeby wszystko szybko przeszło i nie rozszalało się w coś poważniejszego. będzie dobrze ![]() a nadżerka może tak sama z siebie krwawić? bo ja też mam i to podobno dość dużą... ![]() jest 5:40 a ja już nie mogę spać ![]()
![]() |
![]() |
#4844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a możesz mi powiedziec do kogo teraz chodzisz ? /lekarz/
![]() |
![]() |
#4845 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4846 |
Wtajemniczenie
|
klementyna no gratulacje
![]() A ja dziś znowu w miarę wczesna pobudka, jadę dziś na małą delegację, ale jednodniową i tylko niecałe 200 km autostradą więc szybko obskoczę ![]() No ale to dopiero za jakiś czas wyłażę. Dzień dobry Mamusie ![]()
![]() |
#4847 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Wczoraj zaczęłam was nadrabiać ale tak mnie zmogło że już o 21 usunęłam i to był objaw grypki dziś mam zawalone gardło powiększone migdały i ogólnie czuję się tragicznie do tego musiałam iść do pracy jak zrobię swoje to uciekam do domku. Powiedzcie mi kochane czy mogę płukać gardło szałwią lub rumiankiem bądź od czasu do czasu possać cukierki halls`y?? Poza tym strasznie się zaczęłam przejmować nie dość że podłapałam przeziębienie od tż i pracowników (wszyscy na grypę ja muszę być w pracy ![]() ![]() ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2012-09-19 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie,
powiem Wam, jak to jest z tym usg i wielkością maluszków. Miałam robione w jednym tygodniu 3 razy na 3 różnych aparatach. W poniedziałek dzieciaczek miał 4,2 cm, we wtorek już 5,1, a w piątek 6,3 cm. Więc to jakieś strasznie miarodajne nie jest. Moja lekarka stwierdziła, że dziecko przecież się zwija i pochyla itd. Jak dla mnie do tego jeszcze aparaty różne, zdolności lekarza też.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mam ten sam termin porodu i mi dzieć w pon wyszedł na 15t3d.. a następna wizyta też 15 października.. ![]()
![]() |
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W drugim trymestrze wcale nie jest lepiej - cały dzień nie czuję ruchów i zaczynam świrować.
![]() |
![]() |
#4852 |
Wtajemniczenie
|
O z tym co na przeziębienie to możecie przypomnieć
![]() ![]() oliwka a brakiem objawów bym się nie przejmowała, wd mnie tak to działa po prostu że raz objawy są mocniejsze, raz słabsze... nie ma reguł, o ile bardzo Cię nie boli i nie plamisz, wierzmy w statystykę ![]()
![]() |
#4853 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() oglądałam wczoraj z siostrą płyte, ma dwie dziewczynki i powiedziała że nie ma opcji żeby były takie wargi, więc mam siusiaka ![]() spróbuje wam zaraz zrobić zdjęcie i pokazać a lekarka nie powiedziała bo nie mówi nikomu, chyba za często się myliła w tym u mojej siostry i dlatego ![]() ![]() zaraz jade pokazac mamie, no kurde wiedziałam na USG że go widać ale myślałam że to może nerwy ![]() Martwie się tym mięsniakiem, bo dzidziuś przez to ma mało miejsca i mi przykro ![]() w srode u gina się dowiem czy to mięsniak czy nie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a jak liczysz ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana jesteś największą szczęściarą jaką "znam" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba jednak nie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ogólnie Pani hmm no miła ale nie przesadnie, jednak jej wygląd mnie powalił.. bardzo mocny i profesjonalny makijaż, jakby szła na wybieg, naprawdę taka laska że szok... ![]() Ogólnie ubikacje ma w środku można się wysiusiać lub rozebrać, robiła badanie dopochwowe i przez brzuch, a potem 3d ![]() ![]() Cena to 250 zł Byłam z TŻ, bo powiedziała że wręcz trzeba, wszystko nam opowiadała, pokazywała i mówiła "wasze dziecko ma.." tak do nas ![]() Ogólnie jestem bardzo zadowolona, ładnie tam i przyjemnie ![]() Jest jeden monitor i TŻ siedzi na pufie przy Tobie Ja też się będę wybierać koło 22 tc ![]() Cytat:
![]() super że wizyta udana ![]() Zrobiłam średnie ujęcie, bo filmu się nei da przesuwać i mi mykło a nie mam czasu patrzeć od nowa, ale i tak siusiaka widać i pępowine żeby nie było że to ona ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4854 | |||||
Zakorzenienie
|
hej!
już było tak spokojnie a dziś rano mnie dopadły takie mdłości że aż nawet ze mnie trochę wyleciało ![]() ![]() Ja byłam wczoraj na wizycie na szczeście i wyniki cytologi i badań są ok następną wizytę z nową listą badań mam za 2 tygodnie strasznie często wyznacza mi wizyty lekarka na szczęście na nfz więc niech sprawdza wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4855 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do braku objawów to moim zdaniem bez sensu panikować.. masz teraz grypę na głowie, to może dlatego tamto ucichło.. ja jestem w 15tc i przed chwilą znów leciałam do wc.. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4856 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję Mamusiu Synka ![]() Wiecie, kiedyś w szkole rodzenia, położna do nas mówi "mamusie" i za chwile dodaje "bo wiecie, że już jesteście mamami?" i wtedy pierwszy raz do mnie to dotarło. A później przez rok od urodzenia małego, myślałam o tym i nie mogłam uwierzyć, że mam dziecko. Teraz już mnie to nie dziwi, ale początki zagnieżdżania się tej myśli w świadomości i podświadomości są dziwne.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a powiedz.. bez problemu tam trafiłaś? gdzie to mniej więcej jest? ![]() o matko jaki bobas.. ![]() ![]() mi moja gin powiedziała, że po 22tc mam zrobić to badanie, głównie echo serca ją inteesuje, bo im ostatnio w szpitalu dziwne wady u dzieci wychodzą.. nie pytałam jakie.. ale trochę mam pietra..
![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Ale miałam dzisiaj dziwne sny.
Najpierw śniło mi się, że doszło do konfliktu serologicznego... ale chyba się wybudziłam. Później mi się śniło, że rozmawiałam ze swoim byłym o alimentach na starszego syna... a później w tym śnie myślałam, że jakoś bez sensu te rozmowy, bo on nie jest ojcem. A później śniło mi się maleństwo. Że przed porodem wyszedł na chwilę, żeby się pokazać i leżał taki mały pulpet z długimi blond włosami (chłopak) i jeszcze tż mi mówił, że współczuje mi porodu, który mnie dopiero czeka, bo wyglądał na takie 4,5 kg. A za chwilę patrzę, a tż pali papierosa w tym pokoju, w którym jesteśmy (tż nie pali w rzeczywistości) i jak zabluzgałam do niego... Obudziłam się i aż nie wiedziałam, co się dzieje dookoła.
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w sumie te badanie 3 lub 4 D (niewiem które miałaś..) to ale kosmos.... ![]() No i ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.