Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 10:34   #3601
meduzza
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane

u mnie wieczór fatalny, dostałam takich bóli,że mąż chciał do szpitala ze mną jechać
nie mogłam się wyprostować, brzuch był napięty jak struna i mięśniak się uwypuklił, myślałam,że jajo zniosę tak bolało- do kibla szłam na czworaka bo tylko tak nie czułam bólu
nafaszerowana tabletkami w końcu zasnęłam, dziś czuję wielką ulgę ale boję się,że to się może powtórzyć a i tak niewiele lekarze mi pomogą
jestem dziś taka zmęczona
do tego pogoda z dupy, zimno i leje
po południu ploty z przyjaciółką jak się będę dobrze czuć to z przyjemnościa się troszkę wyrwę

hm gdybym miała dziewczynkę to pewnie z jedną bym kupiła- tak dla znajomych jak przyjdą maleństwo oglądać

a na 4 d idę w piątek i już się doczekać nie mogę
Bidula Ehh żeby Ci tak nie dokuczało to gówno
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny!
wracam do was nareszcie zaraz zabieram się za nadrabianie, ale chciałam się przywitać

a na 11 idę do lekarza - czuję sie tragicznie, mam zatkany nos, kicham, dmucham i smarkam (z krwią! ), strasznie boli mnie gardło (mąż kupił mi jakieś tabletki do ssania dla kobiet w ciąży, ale kompletnie nie działają), boli mnie głowa i chyba mam gorączkę (ale nie mam termometru w domu, żeby sprawdzić ), tak więc czuję, że umieram no i pół nocy nie przespałam, bo oddychać za bardzo nie umiem, jakoś tak ciężko i płytko oddycham
Taka pora teraz niestety na przeziębienia... Ja w sumie tylko miód wcinam i pije. Kuruj się
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Nie nadążam czytac Waszych wpisów. Mam kilka pytań jeśli pozwolicie..
czy drętwieją Wam dłonie?? jejku mi często i rano i wieczorem..strasznie mnie to wkurza.
Czy są tu dziewczyny z Warszawy lub bliskich okolic??Jeśli tak powiedzcie nad jakim szpitalem się zastanawiacie.
Kiedy zaczynacie szykować się do dzidzi..w sensie pokoju...ciuszków i wszystich innych akcesoriów??
U mnie to zależy od TŻta- a, że on wszystko zawsze na raz i na ostatnią chwilę to być może w 9 miesiącu wszystko ogarniemy..... Ciuszki staram się sama kompletować, akcesoria powoli też (co tydzień po 1 rzeczy) Po prostu faceci nie zdają sobie sprawy jaki ogrom gadżetów dla malucha jest potrzebny Też bym nie wiedziała w sumie
Cytat:
aha i jeszcze mam jedno pytani e jak wasze brzuszki? Bo ja jestem w 19 tygodniu i przyznam że już spory mam ..faktem jest jednak że jestem pulchną osobą i swój tłuszczyk też miałam a teraz to już spory jest...nie raz mąz mi się przygląda i nie wiem czy patrzy na to jaka już jestem okrągła (a to połowa dopiero) czy że mu sie podobam...chyba cięzko się podobac jak się ma taki nadbagaż
Przestań!! Przygląda się bo po prostu jest inaczej Ja też nie mogę przestać patrzeć się na siebie jaka ta figura w ciąży jest dziwna
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wiem że chodzi o bezpieczeństwo ale np po powrocie z pracy tak mnie brzuch boli, bo prawie godzinę ściśnięty pasami, a że mam jeszcze nisko to zmiana ułożenia pasów nic nie daje.

No a poniewaz wszystko nadrobiłam to:
byłam wczoraj u gina, 18, 5 tygodnia, dzidzia cała i zdrowa, wszystko ma na miejscu, serduszko duże i równo bije, no i potwierdziło się że będzie dziewczynka, więc możecie mi to wpisac na liście, co do imienia nie wiem bo musze z Tż pogadać no a od wizyty właśnie nie gadamy.
Wkurzył mnei strasznie swoim zachowaniem. Wiem że jest rozczarowany że to nie chłopak ale nie musi tego tak ostentacyjnie pokazywać. Nie dało się z nim nic pogadac jak wracaliśmy, i potem też. Ja się uwijam, jedzenie robię, pranie wtawiam, i ogólnie ogarniam dom bo gości mamy to wiadomo że pełno rzeczy się wala wszędzie, a on sobie siedzi i gada, a za chwile przychodzi i mowi że idziemy wszyscy na jakieś piwko do baru. Nawet nie zapytal czy mam ochotę. Więc mówię że ja nie idę, bo jestem zmęczona, to rzucił oczywiście jakimś niezbyt miłym komentarzem i poszli, jakosniespecjalnie zalezało mu na tym żebym szła. Wrócili mega zmarznięci (i ja niby tez miałabym tam siedzieć i marznąć) i od razu do mnei z pretensjami że się obnoszę z obrażoną miną, a ja sobie siedziałm i orzechy obierałam
Potem proponuje wszystkim coś do picia, o mnie oczywiście nie pomyślał i w końcu poszliśmy spac nie odzywając sie do siebie. A ile się napłakałam przez to wszystko, zwłaszcza że nawet pogadac z nim nie mogłam o tej wizycie o badaniach i ogolnie o dziecku. Wkurzon ajestm na maksa i pierwsza się do nigo nie odezwę tym razem.

Wyżaliłam się to mi ulzyło ...
Najważniejsze, że malutka zdrowa. A TŻty to już mają to do siebie, że nas dobijają-mój: jak miał być chłopiec-obojętny, teraz córka-obojętność... Mam wrażenie, że jakby był pies to też by nic nie powiedział Mówię mu imię-nie chce potwierdzić a sam nie ma żadnego pomysłu... Ehh już mi łapy opadają... Tylko mieć nadzieję, że jak dziecko się pojawi, to się w nim po prostu zakocha i zacznie interesować....
Współczuję więc wieczoru
Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...i%C4%85%C5%BCy

tańsze od mandatu a przecież zdrowie najważniejsze
Mam adapter od szwagierki- muszę wrzucić do auta.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej!
Ja tak na szybko co bym zdążyła wam przekazać wiadomość - o 9.55 w DDTVN bedzie rozmowa o psach i kotach: Jak przygotować psa i kota na pojawienie sie dziecka.
Myślę że niektóre z Was moze to zainteresuje
Nic się w sumie nie dowiedziałam o tym kocie. Trochę się tego boje, że kot będzie chciał koniecznie spać z małą.... A wyrzucać go z naszego pokoju? Mamy go od roku nie po to go braliśmy, żeby siedział z teściami
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
to teraz mam stresa że będzie klapa

tymbardziej że tż nie ma jeszcze garnituru!!!!

A co to za fotografka???

Jak to Lenka bez e

nie martw się ja też smarkam krwią, to normalne mamy teraz przekrwione naczynia a w nosie są one bardzo cieńkie i pękają, ja wczoraj jak jadłam jabłko to mi krew na jabłku zostawała.... :/

Ifwka nie przejmuj sie faceci czasem to zimne dupki i jedyne co pozostaje to ich ignorować....

Ale to smutne troche co piszecie że chcieli chłopca i tak mówią..... tzn na pewno jak zobaczą swoją mała córeczkę to będą zakochani ale po co takie coś gadac.....

Dziewczyny normalnie nie spałam pół nocy tak sie napalam na tą wizyte mam nadzieję że wszystko dobrze u maluszka i jest zdrowe jeszcze ide sama bo tż nie może
Życzę udanej wizyty A ślub na pewno będzie piękny... Tylko co ze zdjęciami skoro Ty masz być gwiazda dnia to kto takie dobre zdjęcia zrobi?

Chyba pójdę do kina na Teda
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:38   #3602
bokeh
Zakorzenienie

meduza właśnie mam problem z tym, bo nie ma mi kto robić zdjęć
Stary 2012-09-19, 10:42   #3603
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Wyspałas sie? ja dzis raz ze nie mogłam zasnąć bo impraza w brzuszku to dwa, obudziłam sie na siusiu po 4tej i tak se godzinke przeleżałam

Może być, chociaż rewelacji nie ma. Tak się właśnie zastanawiam czy się jeszcze nie położyć. Pogoda do bani, samopoczucie też (znowu mam duszności), więc chyba legnę się jeszcze na trochę, a chałupa może się sama wysprzątaI może się zakupy zrobią też same

Aaaaaaaa, i na takie coś się napaliłam
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...&ars_rule_id=9

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-09-19 o 10:44
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:51   #3604
mitabe
Rozeznanie

Jessiuu nadrobiłam ufff
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Karina, Natasza, Diana, Anastazja, Elena
które, imię bardziej Wam się podoba??

nudzi mi sie juz mnie korci zeby do pracy dzwonic co tam slychac. Takze musze sie czyms zajac
Karina

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
16 mezczyzn, bo jeszcze moj nie jest zaznaczony
Mojego tez nie ma na liście czyli 17
Cytat:
Pamietam Twoj dylemat

U nas z Kubusiem to jeszcze nic pewnego, ale calkiem mozliwe, ze na watku bedzie ich co najmniej dwoch
Moze i trzech u nas wczoraj stanęło na Jakubie, nic innego nam się wspólnie nie podoba jak narazie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Delicjanka, po pierwsze to śliczny brzusio
Po drugie, to my raczej też będziemy odkładać kasę co miesiąc na dziecko. Moim zdaniem najlepiej to robić na koncie oszczędnościowym, to tam można w każdej chwili wpłacać i wypłacać kasę. My mamy w Eurobanku i kapitalizacja odsetek jest codzienna. Kiedyś nie było podatku belki od tego, ale niestety od niedawna jest No i można wpłacać kaskę np ze chrzcin, urodzin i innych okazji od innych gości

Długo nie wklejałam fotki brzuszka. Nie przestraszcie się, bo to dopiero 22 tc. Co to dalej będzie...
Brzuszek zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ja też tak czasem mam. Daj znać co Ci lekarz na to powie
Wszelkiego rodzaju bóle jakie mam: klucie ciągnięcie, to macica która rośnie, jeszcze jest 2 możliwość, że mi infekcja pęcherza wróciła, od tego też może kłuć i boleć. Dzisiaj robiłam wyniki więc będę wiedziała na 100%

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znalazłam jedno fajne mieszkanko.. jak mąż wróci to jedziemy do developera oglądnąć dokładnie projekty i jak będzie odpowiadało to do banku po kredyt, bo wydaje mi się, że cena też fajna
Powiedzcie co myślicie? http://www.hossa.gda.pl/patiorozy/lo...y-5-c-1/o/5225

minusem jest chyba to, że to mieszkanie pn-zach...i może nie być słoneczne, no ale ja muszę mieć mieszkanie 4 pokojowe na parterze z ogródkiem..a takich aż za dużo nie ma...no i odbiór tego jest w przyszłym roku w czerwcu...a nie chcę tu aż tak długo wynajmować, bo zbankrutuję
może jednak lepiej jest wziąć mieszkanie 3 pok z podobnym metrażem, tylko poprzesuwać ścianki? co sądzicie?
aha no i tu w aneksie kuchennym nie ma okna..
kurczę..pisząc to sama się już nastawiam negatywnie, bo chyba nie jest w 100% to co chciałam...a mieszkanie bardzo chciałabym w tej okolicy..czyli poza centrum.
Więc tak, moim zdaniem mieszkanko trudne do aranżacji, mało miejsca na szafki, szafy. Ciężko byłoby nawet je przerobić. Osobiście wolę jak kuchnia ma okno. Jeszcze jakby można było przerobić na 3 pokojowe to coś można wykąbinować. Jak masz coś innego na oku to możesz podesłać to coś podpowiem, ze ścianami i możliwością zmian kształtu pomieszczeń. W sumie się nudzę

Gratuluję wizyt

Do doświadczonych, jak wyglądają te skurcze przepowiadajace i jak często mogą występować w ciągu dnia? Juz 2 raz od rana stwardniał mi na kilka sekund mocno brzuszek i zastanawiam się czy to może być to.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:53   #3605
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Uwierz, nie pomylisz... tylko nie napalaj sie ze bedziesz czuc od razu mega kopniaki 24h/dobę
czasami mozesz miec przestój nawet na kilka dni. Dopiero sie wtedy czlowiek stresuje
W takim razie uzbrajam sie w cierpliwosc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:55   #3606
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
meduza właśnie mam problem z tym, bo nie ma mi kto robić zdjęć

nie czytałam wszystkiego...a potrzebujesz fotografa czy o co chodzi ze zdjęciami... )

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:57   #3607
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
pod 2 kołdrami??????????? jej, ja sypiam pod cieniuteńką letnią kołderką a jak były chłodne noce to rzuciłam na nią taki cieniutki polarowy kocyk. Chyba bym się udusiła.....
No tak, ale ja nie mieszkam w mieszkaniu, tylko w dużym domu, gdzie jeszcze nie używamy ogrzewania i w nocy jest zimno. Jak TŻ pojechał do pracy, to już w ogóle masakra, bo to on nas grzeje zawsze pod kołdrą, więc przykryłam się dwoma i jest okej.

Cytat:
wiecie co z tymi pasami to ja ostatnio gadałam z policjantami jak to jest
i niestety więsci są bardzo kiepskie- ciężarna w wypadku bez pasów ma małe szanse i niestety ale statystyki są straszne w porównaniu z tymi co jeżdzą zapięte
osobiście pamiętam sytuację z forum dla mam gdzie dziewczyna kilka dni przed rozwiązaniem zginęła w wypadku właśnie bez pasów, dziecko też nie przeżyło ponieważ wypadła przez okno
zostawiła jeszcze dwójkę małych synków

ja wolę zainwestować w specjalne pasy niż ryzykować utratą życia
Cytat:
Ale przeciez tu nie chodzi o to, ze dostaniesz mandat za brak pasow, tylko o bezpieczenstwo Twoje i dzidziusia...
No właśnie... Ja nie rozumiem, jak można jeździć bez pasów. Ja mam bardzo nisko brzuch, w dodatku duży już jest, i zawsze je zapinam, co prawda u siebie w samochodzie mam adapter, ale czasem jeżdżę z rodzicami, to go nie przekładam i normalnie się zapinam... Tu nie chodzi o głupi mandat, tylko o bezpieczeństwo. Pas zawsze można ustawić tak, żeby nie cisnął.

Cytat:
byłam wczoraj u gina, 18, 5 tygodnia, dzidzia cała i zdrowa, wszystko ma na miejscu, serduszko duże i równo bije, no i potwierdziło się że będzie dziewczynka, więc możecie mi to wpisac na liście, co do imienia nie wiem bo musze z Tż pogadać no a od wizyty właśnie nie gadamy.
Wkurzył mnei strasznie swoim zachowaniem. Wiem że jest rozczarowany że to nie chłopak ale nie musi tego tak ostentacyjnie pokazywać. Nie dało się z nim nic pogadac jak wracaliśmy, i potem też. Ja się uwijam, jedzenie robię, pranie wtawiam, i ogólnie ogarniam dom bo gości mamy to wiadomo że pełno rzeczy się wala wszędzie, a on sobie siedzi i gada, a za chwile przychodzi i mowi że idziemy wszyscy na jakieś piwko do baru. Nawet nie zapytal czy mam ochotę. Więc mówię że ja nie idę, bo jestem zmęczona, to rzucił oczywiście jakimś niezbyt miłym komentarzem i poszli, jakosniespecjalnie zalezało mu na tym żebym szła. Wrócili mega zmarznięci (i ja niby tez miałabym tam siedzieć i marznąć) i od razu do mnei z pretensjami że się obnoszę z obrażoną miną, a ja sobie siedziałm i orzechy obierałam
Potem proponuje wszystkim coś do picia, o mnie oczywiście nie pomyślał i w końcu poszliśmy spac nie odzywając sie do siebie. A ile się napłakałam przez to wszystko, zwłaszcza że nawet pogadac z nim nie mogłam o tej wizycie o badaniach i ogolnie o dziecku. Wkurzon ajestm na maksa i pierwsza się do nigo nie odezwę tym razem.

Nastawienie nastawieniem, ale przecież kobiety też muszą się rodzić. Twój TŻ Ciebie kocha, jesteś jego kobietą, no to dlaczego ma głupie podejście do córki, kobiety, którą razem stworzyliście?
Mój też był nastawiony na synka, a bardzo, bardzo się z dziewczynki ucieszył i nie może się jej doczekać. W końcu to facet produkuje płeć, a nie kobieta.
Ehh, na pewno jest Ci bardzo przykro, ale nie przejmuj się, na pewno będzie ją bardzo kochał.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Przestań!! Przygląda się bo po prostu jest inaczej Ja też nie mogę przestać patrzeć się na siebie jaka ta figura w ciąży jest dziwna
No jest dziwna, zupełnie inna, kształt brzucha i talii się całkowicie zmienia.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-19 o 11:00
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:16   #3608
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Laurka : który to tydzień ciąży?
Maluch duży!
Moja tylko 386gramów - 21 tydzień, 6 dzień.
Ciekawe jaka będzie na finiszu.
Dziś mamy 23t 1d ciąży, czyli zaczął się 24 tydzień Lekarz się śmiał że w styczniu osiągnie wagę 7,5 kg. Taki z niego żartowniś Wszystko w normie ponoć jak na ten tydzień Młody leżał głową w dół dupką w górę, więc pokazał co tam ma między nogami i żadnych możliwości pomyłki.
Co do odczuwania ruchów pod pępkiem to przecież normalne, na tym etapie ciąży dno macicy sięga okolic pępka

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Cos nie mam dzis weny.... Jakis taki dzis smetny dzien ;/

moja dzidzia nadal rusza sie delikatnie ale zaczynam wyczuwac taka regularnosc tych ruchow, np. zawsze o 22 fika ale maz jeszcze nie wyczuwa tego
U mnie podobnie

Cytat:
Wiem że chodzi o bezpieczeństwo ale np po powrocie z pracy tak mnie brzuch boli, bo prawie godzinę ściśnięty pasami, a że mam jeszcze nisko to zmiana ułożenia pasów nic nie daje.

Współczuję. Faceci to jednak dziwni są. Mój też czasem jak focha ma to mam ochotę go utłuc. Mam nadzieję że mąż przeprosi i się ogarnie.

Cytat:

Gratuluję! Kawał chłopa masz jakieś fotki?
Mam jedno zdjęcie, bo młody się strasznie wiercił Nie chciał pozować.
Potem przeskanuję bo teraz za porządki się trzeba brać.

Pisałyście o bezsenności. U mnie niektóre noce są koszmarne. Dziś na siku wstałam o 2.30 i do 5.30 przeleżałam. Potem trochę dospałam, ale czuję się strasznie. Czyżby natura nas tak przygotowywała do nocnego czuwania przy dziecku?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:25   #3609
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jeśli bede mieć dziewczynke to będzie mała dresiara luźne gatki i bodziaki

Niekojarzce słowa dresiara że ja to jakaś tipsiaira dresiara i dziecko tak bede krzywdzić ale zauwazyłam że jak kupuje gatki to takie mini spodnie z krokiem wiekszym i tak komicznie to wygląda
hehe... bo się pampers musi zmieścić
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:25   #3610
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje dziewojki;* no i ze zdrowa a to najwazniejsze no nie ale sie zachowal no na prawde..;/ wrrrr....my z Tztem tez bylismy na chlopca nastawieni ale ja wiedzialam ze bedzie dziewczynka w glebi duszy, on zresztą tez, ale teraz tak się cieszyyyyyyyyymy

Cytat:

Dziewczyny normalnie nie spałam pół nocy tak sie napalam na tą wizyte mam nadzieję że wszystko dobrze u maluszka i jest zdrowe jeszcze ide sama bo tż nie może

o której masz wizyte? no ciekawa jestem co bedzie moze chlopczyk? ale nie no dziewooojka bedzie jak nic

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Może być, chociaż rewelacji nie ma. Tak się właśnie zastanawiam czy się jeszcze nie położyć. Pogoda do bani, samopoczucie też (znowu mam duszności), więc chyba legnę się jeszcze na trochę, a chałupa może się sama wysprzątaI może się zakupy zrobią też same

Aaaaaaaa, i na takie coś się napaliłam
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...&ars_rule_id=9
super sprawa;d ja dostaalam od mamy taki bujaaczek jak bylam w 2 czy 3 miesiącu ciązy uzywany ale jak nówka

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Do doświadczonych, jak wyglądają te skurcze przepowiadajace i jak często mogą występować w ciągu dnia? Juz 2 raz od rana stwardniał mi na kilka sekund mocno brzuszek i zastanawiam się czy to może być to.
mi nie twardnieje przy tym brzuszek, a odczuwam je od 20 tyg, lekkie skurcze, nie bolą, lekkie, jak przy miesiączce.

jak Ci brzucholek twardnieje to bierz magnez.

Ale się czuje... chyba ide do łozka zaraz bo normalnie mnie bierze choroba, ale póki co zrobie sobie sos czosnkowy i bede jesc, oby przeszlo

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:26   #3611
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
nie czytałam wszystkiego...a potrzebujesz fotografa czy o co chodzi ze zdjęciami... )
Sama robie zdęcia na ślubach, ale jak mówi przysłowie szewc w dziurawych butch chodzi, i nie mam nikogo kto by zrobił mi zdjęcia na mojej skromnej cywilnej uroczystosci
Stary 2012-09-19, 11:31   #3612
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ale się czuje... chyba ide do łozka zaraz bo normalnie mnie bierze choroba, ale póki co zrobie sobie sos czosnkowy i bede jesc, oby przeszlo
Ja też do dupy jestem. Popijam właśnie barszczyk,ale taki z torebki niestety. Chyba tylko odkurzę i ponynam trochę. Aj katusze przechodzimy z dzidziolami naszymi. A II trymestr miał być taaaaaaaaaaaki fajny.Ale nie ma co narzekać, byle tylko dzidzia była zdrowa.
Stary 2012-09-19, 11:36   #3613
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
mieliśmy dokładnie tak samo... wiem, że chciał syna, ale nie moja wina przecież, że wyszła dziewczynka a on się zachowywał, jakby był obrażony na cały świat, bo będzie miał córkę i oznajmiał całemu światu, że jak już dojdę do siebie po porodzie to on się postara o to, żeby był syn... tak jakby w ogóle się nie cieszył, że dziecko jest już zdrowe i duże, tylko najważniejsza płeć... szlag mnie trafiał, teraz już mu to trochę przeszło, ale tak czy siak przykro mi z powodu jego zachowania... dlatego doskonale cię rozumiem i nie martw się, przyzwyczai się do tej myśli... no i mam nadzieję, że po porodzie, jak nasi TŻci zobaczą dzieci to już będę córeczki tatusiów
i dobrze, że się wypłakałaś i wygadałaś - mi potem zazwyczaj jest lżej, mam nadzieję, że Tobie też pomogło
no i trzymam kciuki, żebyście się pogodzili!
Ja tego nie rozumiem dziewczynka gorsza czy co? Przecież płci się nie wybiera, co się z produkuje to to się ma i się powinno kochać bez względu na wszystko. My też byśmy bardzo drugiego chcieli syna, żeby parka była to się okaże co w przyszłości z tego wyjdzie. Teraz strasznie nie możemy się doczekać narodzin nasze Oli. A co do TŻ to już czuję, że będzie córeczka tatusia.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:36   #3614
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny ja chyba pojadę do szpitala:m ur:

ból jest nie do zniesienia, mam wrażenie,że zaraz mi pęknie macica

trzymajcie kciuki, muszę się z moim ginem zdzwonić bo leki gówno dają
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:38   #3615
e_vel
Wtajemniczenie

jej... ale mi się dzień zaczął... pojechałam rano z Karinką i teściową na zakupy do miasta i Karinka w połowie drogi a ja nie miałam jej w co przebrać. Zatrzymałam się w pierwszym sklepie i musiałam jej kupić legginsy i sweterek... Chyba pierwszy raz nie wzięłam jej nic na przebranie... bo zapomniałam (a miałam przygotowane)...

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:

trzymam kciuki, i bardzo Ci współczuję... Daj znać co i jak i lepiej jedź do tego szpitala.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:41   #3616
meduzza
Zadomowienie

Cytat:

Jedź koniecznie! Tylko daj znać jak się czujesz później!
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:41   #3617
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Marsi!!!!! trzymam kciuki ! będzie dobrze kochana
Stary 2012-09-19, 11:43   #3618
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Moze i trzech u nas wczoraj stanęło na Jakubie, nic innego nam się wspólnie nie podoba jak narazie
To grono sie powieksza

Stary 2012-09-19, 11:46   #3619
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja tego nie rozumiem dziewczynka gorsza czy co? Przecież płci się nie wybiera, co się z produkuje to to się ma i się powinno kochać bez względu na wszystko. My też byśmy bardzo drugiego chcieli syna, żeby parka była to się okaże co w przyszłości z tego wyjdzie. Teraz strasznie nie możemy się doczekać narodzin nasze Oli. A co do TŻ to już czuję, że będzie córeczka tatusia.
No właśnie, nie rozumiem, dlaczego niektórzy faceci mają takie podejście do tego... Mój TŻ ostatnio kupił śpiochy z napisem "Córunia Tatunia" - mówi, że nie może się doczekać naszej księżniczki.

Cytat:

Jedź jedź, nie ma co siedzieć w domu. Trzymam kciuki, by było wszystko ok.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:46   #3620
nafiyqa
Zakorzenienie

Marsi, trzymam kciuki, zeby przestalo bolec i zeby wszystko bylo ok

Stary 2012-09-19, 11:53   #3621
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Ja też do dupy jestem. Popijam właśnie barszczyk,ale taki z torebki niestety. Chyba tylko odkurzę i ponynam trochę. Aj katusze przechodzimy z dzidziolami naszymi. A II trymestr miał być taaaaaaaaaaaki fajny.Ale nie ma co narzekać, byle tylko dzidzia była zdrowa.
Ja to nawet sily nie mam żeby odkurzyć.... wstawie tylko pranie i ogarnę biurko, niby takie duże a zawsze coś na nim jest, nienawidze tego :[

Cytat:

Jedz Kochana!! Trzymam kciuki! bedzie dobrze;*

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:55   #3622
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Tak

Jeszcze 1 tusz
jeśli jeszcze są to też można prosić??
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:55   #3623
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

ojojoj, biedna pędź na szpital, zawsze coś poradzą. będzie dobrze, wszystkie trzymamy kciuki!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:59   #3624
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale w depilację czego? Pipki?

Ja dosięgam jeszcze, póki co
Boję się co będzie jak przestanę
ja już mam z tym problem

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Dzień dobry kochane

u mnie wieczór fatalny, dostałam takich bóli,że mąż chciał do szpitala ze mną jechać
nie mogłam się wyprostować, brzuch był napięty jak struna i mięśniak się uwypuklił, myślałam,że jajo zniosę tak bolało- do kibla szłam na czworaka bo tylko tak nie czułam bólu
nafaszerowana tabletkami w końcu zasnęłam, dziś czuję wielką ulgę ale boję się,że to się może powtórzyć a i tak niewiele lekarze mi pomogą
jestem dziś taka zmęczona
:
oj współczuję
Stary 2012-09-19, 12:02   #3625
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:

Jak masz się męczyć to lepiej jedź i upewnij się, że wszystko ok. 3mam kciuki i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.Daj znać co lekarz powiedział.
Stary 2012-09-19, 12:04   #3626
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
C
czy drętwieją Wam dłonie??
tak

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
i niestety więsci są bardzo kiepskie- ciężarna w wypadku bez pasów ma małe szanse i niestety ale statystyki są straszne w porównaniu z tymi co jeżdzą zapięte
osobiście pamiętam sytuację z forum dla mam gdzie dziewczyna kilka dni przed rozwiązaniem zginęła w wypadku właśnie bez pasów, dziecko też nie przeżyło ponieważ wypadła przez okno

dlatego ja zawsze zapinam pasy!!!!
Stary 2012-09-19, 12:08   #3627
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry dziewczyny!
wracam do was nareszcie zaraz zabieram się za nadrabianie, ale chciałam się przywitać

a na 11 idę do lekarza - czuję sie tragicznie, mam zatkany nos, kicham, dmucham i smarkam (z krwią! ), strasznie boli mnie gardło (mąż kupił mi jakieś tabletki do ssania dla kobiet w ciąży, ale kompletnie nie działają), boli mnie głowa i chyba mam gorączkę (ale nie mam termometru w domu, żeby sprawdzić ), tak więc czuję, że umieram no i pół nocy nie przespałam, bo oddychać za bardzo nie umiem, jakoś tak ciężko i płytko oddycham
Oby lekarz Ci jakoś pomógł bo teraz taka pora przeziebień i nie ma żartów, gardło może sobie popłukaj wodą z solą- paskudne ale pomaga.
Zdrowia !

Cytat:
Cześć dziewczyny! Nie nadążam czytac Waszych wpisów. Mam kilka pytań jeśli pozwolicie..
czy drętwieją Wam dłonie?? jejku mi często i rano i wieczorem..strasznie mnie to wkurza.
Czy są tu dziewczyny z Warszawy lub bliskich okolic??Jeśli tak powiedzcie nad jakim szpitalem się zastanawiacie.
Kiedy zaczynacie szykować się do dzidzi..w sensie pokoju...ciuszków i wszystich innych akcesoriów??
Ja mieszkam w Warszawie, co do szpitala to zastanawiam się nad Św. zofią, Karową, Jeszcze nie byłam w żadnym z nich ale znajome mi polecaja najbardziej te dwa szpitale.

Cytat:

O matko to straszne co piszesz

Cytat:

Gratuluje zdrowej córuniu! To najważniejsze
A co do Tż to ja bym na Twoim miejscu odwróciła kota ogonem i jemu powiedziała że co z niego za facet jak syna nie umie zrobić, przecież to faceci podobno "tworzą"- jeśli on jest chamski to Ty też bądź
Ale mam nadzieję że pójdzie po rozum do głowy i Cię przeprosi , a potem jak Malutka si eurodzi to na pewno bedzie córunia tatusia.

Cytat:
to teraz mam stresa że będzie klapa

tymbardziej że tż nie ma jeszcze garnituru!!!!

A co to za fotografka???

Jak to Lenka bez e

nie martw się ja też smarkam krwią, to normalne mamy teraz przekrwione naczynia a w nosie są one bardzo cieńkie i pękają, ja wczoraj jak jadłam jabłko to mi krew na jabłku zostawała.... :/

Ifwka nie przejmuj sie faceci czasem to zimne dupki i jedyne co pozostaje to ich ignorować....

Ale to smutne troche co piszecie że chcieli chłopca i tak mówią..... tzn na pewno jak zobaczą swoją mała córeczkę to będą zakochani ale po co takie coś gadac.....

Ja tez przed wizyta spac nie moglam Nie przejmuj sie bezie dobrze na pewno!
i ze ślubem tez !

Cytat:

Jedź szybko nie ma co czekać, może jakąs kroplówkę Ci dadzą rozkurczową. Trzymaj się tam

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
jej... ale mi się dzień zaczął... pojechałam rano z Karinką i teściową na zakupy do miasta i Karinka w połowie drogi a ja nie miałam jej w co przebrać. Zatrzymałam się w pierwszym sklepie i musiałam jej kupić legginsy i sweterek... Chyba pierwszy raz nie wzięłam jej nic na przebranie... bo zapomniałam (a miałam przygotowane)...

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

trzymam kciuki, i bardzo Ci współczuję... Daj znać co i jak i lepiej jedź do tego szpitala.
Ojej ale chora jest czy ma chorobę lokomocyjną?
Biedna mała

Ja jakoś wstac nie moge z łóżka, niby mam głoda ale nic mi sie zrobic nie chce ;/ pogoda do dupy i tez cos czuje ze przeziebienie mnie bierze...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:08   #3628
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

hej
Co do zapinania pasów to ja jestem za !!Zresztą lekarz gdzie byłam na usg 3d/4d zasugerował że w ogóle nie powinnam autem jeździć , ale to już przesada. Ale powiedział mi wprost "w razie wypadku pani tylko może coś połamie,a dziecko pani straci" !! trochę mnie tym przeraził,bo co innego zdawać sobie z tego sprawę, a co innego jak ktoś powie to tak dosadnie. Później się bałam za kierownicą usiąść, ale się przełamałam.
Lepiej zapinać, w razie "W" bez pasów ginie i matka i dziecko,a z pasami no to różnie może być

Obiadek zrobiony, naczynia pomyte, nie mam co robić !!!
Czekam na moją paczkę z butelkami , może dziś już będzie
Czy Wam lekarz też kazał pić minimum 2 litry płynów dziennie bo mi tak, ale ciężko mi to idzie, nonie daję rady tyle wypić
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:13   #3629
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

trzymaj się kochana!
Stary 2012-09-19, 12:14   #3630
szklanka19
Zadomowienie

Marsi trzymam kciuki mocno! W szpitalach zawsze silniejsze leki mają to pomogą na pewno trzymaj się dzielnie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że malutka zdrowa. A TŻty to już mają to do siebie, że nas dobijają-mój: jak miał być chłopiec-obojętny, teraz córka-obojętność... Mam wrażenie, że jakby był pies to też by nic nie powiedział Mówię mu imię-nie chce potwierdzić a sam nie ma żadnego pomysłu... Ehh już mi łapy opadają... Tylko mieć nadzieję, że jak dziecko się pojawi, to się w nim po prostu zakocha i zacznie interesować....
AAAAAAAAAAAAAAAa! rozwalił mnie ten pies

Jak to dobrze, że mój TŻ się na nic nie nastawia. Naprawdę nie pojmuję tego jak ktoś może wybrzydzać na to, że będzie córeczka a nie synek czy odwrotnie. Obłęd jakiś. Ciekawe czy taki człowiek by się fajnie czuł gdyby się dowiedział, że jego rodzice też byli rozczarowani bo woleli dziewczynkę, a nie chłopca
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości