Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2321 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 22:52   #69601
Maliniarka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

lokuuusiu w postaci Cyferek oddawaj tak ze 20 cm włosia przyda mi się, to nic, że skręt całkiem inny
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 22:54   #69602
Edkaaaa
Przyczajenie

Dziewczyny dzięki za rady! Zmienię trochę swój "plan działania" względem mojej szopy :p Zaopatrzyłam się w Garniera Avocado, mama miała mi dokupić Isanę babass, ale tak jak mówicie nie ma jej i pomyliła się kupując 2 butelki różowej. Wypróbuję ją, może nie będzie zła dla moich włosów...

Mam zamiar myć włosy tak jak to robię co 2 dni Isaną i dodatkowo odżywiać je Garnierem. Dwa razy w tyg olej (może spróbuję czegoś innego niż oliwa?), raz szampon. Będę też czesać tylko mokre z odżywką do spłukania, oczywiście grzebieniem z szerokim rozstawem zębów Spróbuję też żelu lnianego. Zobaczę może coś pomoże! Będę się na pewno odzywać

Mam jeszcze dwa pytanka.
Pierwsze: co sądzicie o nakładaniu odżywki na skalp głowy (moje włosy się nie przetłuszczają ew. jakiś centymetr od skóry, nie dalej, ale to i tak po dłuższym czasie od mycia i dodam, że nie mam problemów z wrażliwą skórą czy łupieżem)?
Drugie: przydałoby się coś jeszcze b/s, czy to już przesada?

Na koniec jeszcze raz dzięki! *
Edkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 23:03   #69603
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cyferki i Edkaaaa macie piekne wlosy
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 23:13   #69604
agusia2569
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xyz7 Pokaż wiadomość
Nałożyłam olej winogronowy, macie z nim jakieś doświadczenia?

Moja skóra głowy już drugiego dnia po myciu okropnie swędzi. Na włosach mam dosłownie płaty skóry... Mam wrażenie, że ze skórą głowy jest gorzej niż przed pielęgnacją CG. Używam Isany z babassu, Garniera Avocado i Karite oraz na skalp Babydreama. Czy uczulał Was babydream? Od zawsze mam problemy ze skórą głowy, może iść z tym do dermatologa?

Znacie coś fajnego do stylizacji włosów zgodnego z CG? Chodzi mi o efekt zrobienia takich bardziej loków niż pojedynczych skrętów.
mi nie służyło mycie BD po paru butelkach odstawiłam i mniej swędzie głowa po dwóch dniach swędzi, ale to chyba normalne, skalp się zabrudzi i daję znać by go umyć, he he.... Teraz używam szamponu z apteczki babuni mleko i miód i szczerze to jest lepiej
Dwa miesiące temu wziełam ślub zaniedbałam włoski przed, a do tego fryzjer mi je spalił czesząc na ślub i na próbnej, teraz walcze o nie, ale bez fryzjera to nie ma za dużego sensu pewnie.
Dziś zauważyłam patrząc na kilka wlosów pod słońcem, że są rozdwojone, niektóre takie cieńsze i to nie na końcach tylko na długości :/ i robią się supełki
agusia2569 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 00:11   #69605
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edkaaaa Pokaż wiadomość
Mam jeszcze dwa pytanka.
Pierwsze: co sądzicie o nakładaniu odżywki na skalp głowy (moje włosy się nie przetłuszczają ew. jakiś centymetr od skóry, nie dalej, ale to i tak po dłuższym czasie od mycia i dodam, że nie mam problemów z wrażliwą skórą czy łupieżem)?
Jedna z podstawowych zasad tego forum: NIE kładziemy odżywki na skalp. To, że nie masz łupieżu nie oznacza, że przy nieodpowiedniej pielęgnacji/stosowaniu kosmetyków on się nie pojawi...

Cytat:
Drugie: przydałoby się coś jeszcze b/s, czy to już przesada?

Na koniec jeszcze raz dzięki! *
b/s się zawsze przydaje, jako zabezpieczenie przed syfem fruwającym dookoła nas tutaj polecane szczególnie Joanna Naturia (mak & bawełna, len & rumianek) albo balsam Nivea Curls, taki niebieski.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 00:59   #69606
Ignis00
Raczkowanie

Hej!
Nawet nie wiecie jak się wkurzyłam na tego cholernego Rossmana, że jednak potwierdzili wycofanie Issany z Babassu! Grrrr! W żadnym odwiedzonym rossie w Gdyni jej nie ma. Strzelam na nich wielkiego, ogromnego focha i nic więcej tam nie kupię.

Zamawiam bingacze, nadadzą się i na maski i na odżywki myjące, a Rossmann niech się pocałuje w d... Przenoszę się do konkurencji np. do natury. FOCH z przytupem normalnie!
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 07:10   #69607
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
hej dziewczęta, a masło kokosowe z Body Shopa nadaje się na końcówki? (Aqua (Water) (Solvent/Diluent), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Cyclomethicone (Emollient), Butyrospermum parkii (Shea Butter) (Emollient), Glycerin (Humectant), Theobroma cacao (Cocoa Butter) (Emollient), Glyceryl Stearate (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Lanolin Alcohol (Stabiliser/Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Parfum (Fragrance), Methylparaben (Preservative), Propylparaben (Preservative), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Benzyl Alcohol (Preservative), Disodium EDTA (Chelating Agent), Benzyl Benzoate (Solvent), Coumarin (Fragrance Ingredient), Butylphenyl Methylpropional (Fragrance Ingredient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Caramel (Colour).). Pytanie może i głupie, ale mam tych maseł mnóstwo i zastanawiam się nad ich zastosowaniem innych niż pierwotne
Nie nadaje się raczej dla ortodoksyjnej CG czy osób które unikają silikonów.
Zawiera silikon który nie jest zmywalny wodą, to rodzaj substancji która odparowuje po pewnym czasie, ewentualnie wymaga użycia delikatnego szamponu

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 07:20   #69608
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
Jedna z podstawowych zasad tego forum: NIE kładziemy odżywki na skalp. To, że nie masz łupieżu nie oznacza, że przy nieodpowiedniej pielęgnacji/stosowaniu kosmetyków on się nie pojawi...
Słusznie ostrzegasz ale czy zasada? Przy myciu odżywką nakładasz ją a nawet wcierasz w skórę. Mi kompresy na skórę z maską Bingo z shea ratują św spokój; a maski p/wypadaniu albo przetłuszczaniu kładzie się nawet tylko na skalp. Ale owszem, nie można kłaść wszystkiego jak leci
Więc zasadę sformułowałabym: nakładaj na skalp odżywki przeznaczone do nakładania na skórę (będzie w opisie), a przy pozostałych próbuj stopniowo na małym kawałku skóry i upewnij się, że dokładnie spłukujesz

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:11   #69609
paulownia
Zakorzenienie

Wczoraj wieczorem tak oto przyszykowalam wlosy do spania:
wcierka z Seboradinu na skalp, nastepnie spryskalam wlosy psikadlem z wody destylowanej i mleczka migdalowego, na to odrobina Ziaji rycynowej i kok-slimak na czubku glowy. Spalo sie dobrze.
I dzis rano co ja widze? W miare regularne fale - koncowki troche powykrecane - brak puchu, i co najwazniejsze - trzymaja sie kupy bez spinek, nic mi nie opada na twarz a z tym przeciez zawsze mialam problem.
Anwen ma u mnie wirtualna skrzynke piwa za ten sposob reanimacji. Polecam wszystkim falkom. Dzis do niej chyba napisze z podziekowaniem.
Nie wiem, czy nie powstrzymac sie od tego laminowania...w koncu wlosy mam suche. A Kascysko pisala, zeby nie klasc na suche wlosy zelatyny, bo mietla gwarantowana. Tyle, ze moje wlosy zawsze byly takie suche i jeszcze mi sie nie udalo ich donawilzyc. Ot, dylemat.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:53   #69610
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
wcierka z Seboradinu na skalp, nastepnie spryskalam wlosy psikadlem z wody destylowanej i mleczka migdalowego, na to odrobina Ziaji rycynowej i kok-slimak na czubku glowy. Spalo sie dobrze.
I dzis rano co ja widze? W miare regularne fale - koncowki troche powykrecane - brak puchu, i co najwazniejsze - trzymaja sie kupy bez spinek, nic mi nie opada na twarz a z tym przeciez zawsze mialam problem.
Anwen ma u mnie wirtualna skrzynke piwa za ten sposob reanimacji. Polecam wszystkim falkom. Dzis do niej chyba napisze z podziekowaniem. .
Też wypróbuję Jeno dwa koczki ślimaczki, bo za krótkie te włosy mam

Cytat:
Nie wiem, czy nie powstrzymac sie od tego laminowania...w koncu wlosy mam suche. A Kascysko pisala, zeby nie klasc na suche wlosy zelatyny, bo mietla gwarantowana. Tyle, ze moje wlosy zawsze byly takie suche i jeszcze mi sie nie udalo ich donawilzyc. Ot, dylemat
Ja też to pisałam, zaufaj mi Nie laminowalabym suchych, chyba że zrobisz intensywną maseczkę - oleje, humektanty i do tego odrobina protein. Tylko czy nadmiar szczęścia nie zabije? kojarzę że jakis czas temu rozważałaś, czy Twoje włosy aby nie są niskoporowate?

Stary 2012-09-19, 09:40   #69611
elka1986
Przyczajenie

Talking Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Wiecie że po 2 zastosowaniach metody OMO (17 wieczorem i 18 wieczorem) i jednokrotnym wtarciu oliwy z oliwek(17) już widzę efekty tej metody!! Może nie tyle widzę co czuję. Moje włosy przede wszystkim są lżejsze, gładsze i delikatniejsze. Widzę tez troszeczkę większy blask. I loki ładniej się skręcają, bardziej regularnie. Kurczę nastawiałam się że pierwsze efekty zobaczę za kilka tygodni a tu proszę. Może moje włosy nie były w tak opłakanym stanie jak sądziłam Jak będę miała możliwość to wstawię fotkę do porównania. Same zobaczycie Na razie kawałeczek włosów bo więcej sama nie potrafię sfotografować.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9190008.jpg (134,6 KB, 64 załadowań)
Stary 2012-09-19, 10:08   #69612
Anna1952
Rozeznanie

Uff, przebrnęłam przez kilka ostatnich stron

Dziewczyny, mam problem

Zaczęłam metodę CG: olej na włosy, później zmyłam szamponem Farmona Radial ze skrzypem i SLES, na koniec różowa Isana d/s, żel lniany i jedwab na końcówki. Było wszystko ok.

Przy następnym myciu spróbowałam mycie odzywką, wybrałam Isanę różową, dokładnie spłukałam i włosy, nałożyłam żel lniany i jedwab na końcówki wyglądały jak w załączniku.

Niestety, już następnego dnia głowa zaczęła mnie swędzieć, przy okazji pod paznokciem wyczuwam łupież, a włosy po 2 dniach sa strasznie przetłuszczone

Ja coś źle robię?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17.09.12.jpg (74,8 KB, 60 załadowań)
82-76,3- 63
Anna1952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:22   #69613
sunflower4387
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
O super bardzo Ci dziekuje
Prosze
Stary 2012-09-19, 10:24   #69614
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Słusznie ostrzegasz ale czy zasada? Przy myciu odżywką nakładasz ją a nawet wcierasz w skórę. Mi kompresy na skórę z maską Bingo z shea ratują św spokój; a maski p/wypadaniu albo przetłuszczaniu kładzie się nawet tylko na skalp. Ale owszem, nie można kłaść wszystkiego jak leci
Więc zasadę sformułowałabym: nakładaj na skalp odżywki przeznaczone do nakładania na skórę (będzie w opisie), a przy pozostałych próbuj stopniowo na małym kawałku skóry i upewnij się, że dokładnie spłukujesz
słuchaj tej pani, bo ona mądra ja tam zwykły laik i powtarzam, co zasłyszałam

Cytat:
Napisane przez elka1986 Pokaż wiadomość
Wiecie że po 2 zastosowaniach metody OMO (17 wieczorem i 18 wieczorem) i jednokrotnym wtarciu oliwy z oliwek(17) już widzę efekty tej metody!! Może nie tyle widzę co czuję. Moje włosy przede wszystkim są lżejsze, gładsze i delikatniejsze. Widzę tez troszeczkę większy blask. I loki ładniej się skręcają, bardziej regularnie. Kurczę nastawiałam się że pierwsze efekty zobaczę za kilka tygodni a tu proszę. Może moje włosy nie były w tak opłakanym stanie jak sądziłam Jak będę miała możliwość to wstawię fotkę do porównania. Same zobaczycie Na razie kawałeczek włosów bo więcej sama nie potrafię sfotografować.
kurczę, Wasze piękności mnie dobijają, nie idę dzisiaj do lustra...

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:57   #69615
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
no i pięknie, efekty motywują do dalszego działania

Cytat:
Napisane przez Anna1952 Pokaż wiadomość
Uff, przebrnęłam przez kilka ostatnich stron

Dziewczyny, mam problem

Zaczęłam metodę CG: olej na włosy, później zmyłam szamponem Farmona Radial ze skrzypem i SLES, na koniec różowa Isana d/s, żel lniany i jedwab na końcówki. Było wszystko ok.

Przy następnym myciu spróbowałam mycie odzywką, wybrałam Isanę różową, dokładnie spłukałam i włosy, nałożyłam żel lniany i jedwab na końcówki wyglądały jak w załączniku.

Niestety, już następnego dnia głowa zaczęła mnie swędzieć, przy okazji pod paznokciem wyczuwam łupież, a włosy po 2 dniach sa strasznie przetłuszczone

Ja coś źle robię?
1). Mycie ze SLES (chyba, ze do tej pory używałaś szamponów tego typu i nic Ci nie było?) no i skrzyp chyba ma działanie wysuszające skórę głowy
2). Mycie odżywką - niestety nie jest dla każdego. Wypróbuj koniecznie OMO Ajrisz kilka w ostatnich postach pisała na ten temat + o łagodzeniu też. Trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy
Swoją drogą włoski mają cudowny połysk
Stary 2012-09-19, 11:55   #69616
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Też wypróbuję Jeno dwa koczki ślimaczki, bo za krótkie te włosy mam
Ja też to pisałam, zaufaj mi Nie laminowalabym suchych, chyba że zrobisz intensywną maseczkę - oleje, humektanty i do tego odrobina protein. Tylko czy nadmiar szczęścia nie zabije? kojarzę że jakis czas temu rozważałaś, czy Twoje włosy aby nie są niskoporowate?
Stanowczo laminowania sie na razie wyrzekam, musze je napoic.
A co do porowatosci, to ja jestem w kropce. Za wysoka przemawia fakt, ze szybko schna (np. po myciu sles przed henna, kiedy nic na nie nie klade, zanim rozrobie papke hennowa one juz potrafia podsychac), no a po maskach, odzywkach i stylizacji schna wolniej, nawet do 2 godzin.
Zaolejowalam sie pestkami z dyni, niedlugo to zmyje szamponem (nowy nabytek - rozany) i machne sobie maske nawilzajaca. Miod, aloes i przecier bananowy dla niemowlat podlany olejem ostowym.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:01   #69617
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Stanowczo laminowania sie na razie wyrzekam, musze je napoic.
A co do porowatosci, to ja jestem w kropce. Za wysoka przemawia fakt, ze szybko schna (np. po myciu sles przed henna, kiedy nic na nie nie klade, zanim rozrobie papke hennowa one juz potrafia podsychac), no a po maskach, odzywkach i stylizacji schna wolniej, nawet do 2 godzin.
Zaolejowalam sie pestkami z dyni, niedlugo to zmyje szamponem (nowy nabytek - rozany) i machne sobie maske nawilzajaca. Miod, aloes i przecier bananowy dla niemowlat podlany olejem ostowym.
2h to nie jest chyba tak długo U mnie schnięcie trwa dużo dłużej.
Co to za szampon różany?
Moje własnie jedzą , maska z miodu, Isany babassu i olejku pomarańczowego Alterry.
Stary 2012-09-19, 12:28   #69618
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Anwen ma u mnie wirtualna skrzynke piwa za ten sposob reanimacji. Polecam wszystkim falkom. Dzis do niej chyba napisze z podziekowaniem.
Nie wiem, czy nie powstrzymac sie od tego laminowania...w koncu wlosy mam suche. A Kascysko pisala, zeby nie klasc na suche wlosy zelatyny, bo mietla gwarantowana. Tyle, ze moje wlosy zawsze byly takie suche i jeszcze mi sie nie udalo ich donawilzyc. Ot, dylemat.
Jak wygląda ten ślimak dokładnie ?
Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
2h to nie jest chyba tak długo U mnie schnięcie trwa dużo dłużej.
Co to za szampon różany?
Moje własnie jedzą , maska z miodu, Isany babassu i olejku pomarańczowego Alterry.
Mi z 5h schną a uznaje je za średnio-wysoko porowate

Cytat:
Szanowna Pani,

Serdecznie dziękujemy za nadesłane zgłoszenie. Jest nam niezmiernie miło, że marka Isana zyskała Pani sympatię i zaufanie.

Nasz asortyment podlega jednak modyfikacjom, stąd mogą pojawiać się zmiany w obrębie wachlarza produktów tej, jak i innych marek.

Wyjaśniamy, że wycofanie z oferty odżywki do włosów Isana z olejkiem babassu wynika z decyzji handlowej.

W zamian na rynku pojawi się nowa seria szamponów i odżywek Isana – seria nawilżająca.

Mamy nadzieję, że nasza oferta nadal będzie dla Pani interesująca, a asortyment produktów Isana dostępny w naszych sklepach spełni Pani oczekiwania.

Pozdrawiam serdecznie

Aleksandra Orzechowska
Sekcja Obsługi Klienta
Tak mi ross odpisał.
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:42   #69619
Anna1952
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
1). Mycie ze SLES (chyba, ze do tej pory używałaś szamponów tego typu i nic Ci nie było?) no i skrzyp chyba ma działanie wysuszające skórę głowy
2). Mycie odżywką - niestety nie jest dla każdego. Wypróbuj koniecznie OMO Ajrisz kilka w ostatnich postach pisała na ten temat + o łagodzeniu też. Trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy
Swoją drogą włoski mają cudowny połysk

Mycie ze SLES było oczyszczającym a do OMO nie mam szamponu bez silikonu jedynie jakiś przeciwłupieżowy z Isany ale z SLS, a do Rossa wybiorę sie dopiero w przyszłym tyg. Może włosy go przeżyją...
82-76,3- 63
Anna1952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:44   #69620
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak na wszyskie włoski patrze i wszystkie takie długaśne a moje takie króciaki i uparcie stoją w miejscu a teraz jeszcze krótsze bo zaczęły się bardziej skręcać...

przyłączam sie do ogólnego focha na Ross'a

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:55   #69621
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Tak mi ross odpisał.
To domyślam się, cóż to za seria. Załączam w załączniku zdjęcie, które pojawiło sie jakis czas temu na facebooku isany. To seria bez silikonów i parabenów, całego składu nie podali, ale oby był jakiś sympatyczny, któż wie, może będzie lepsze niż seria z babassu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 320175_219842388143423_870195914_n.jpg (76,6 KB, 132 załadowań)

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:02   #69622
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

U mnie w Rossmannie dwa rzędy odżywek Isana z babassem Ale moje włosy nie znoszą tej odżywki- nieważne, czy w roli myjadła, czy też b/s, d/s

Wczoraj na godzinę nałożyłam sobie maseczkę zrobioną z Garnier AiK, oleju rycynowego, miodu i żółtka. Zrobiłam ją przed myciem, bo bałam się, że rycyna sama się nie zmyje. Więc:
maska
mycie: Facelle sensitive
d/s: Garnier AiK(skończyła mi się Alterra)
b/s:... Garnier AiK(skończyły mi się Joanny)

wysuszyłam naturalnie, gdy były lekko mokre zwinęłam w dwa koczki-ślimaczki, po dwóch godzinach koczki przekształciłam w dwa rulony i tak jeszcze na pół godziny. Metoda ta została przeze mnie odgapiona od Brunetki
Moje włosy wyglądały ślicznie Lśniące jak lustro i ślicznie zakręcone
Tak więc narazie zdradzam wszelkie stylizatory na rzecz koczków-ślimaczków

Dziewczyny, polecacie którąś maskę L'biotica najlepszą dla kręconowłosych?
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:10   #69623
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Czemu ona cały filmik ma puszczoną wodę
Czy odżywka b/s nie spłukuje się w tym procesie ?
Ja w ogóle nie bardzo ogarniam, o co w tym filmiku chodzi...

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:25   #69624
20101988
Raczkowanie

Witam wszystkie zakrecone i falowane dziewczęta

Przyłączam się do tematu,bo coś falo-lokowanego posiadam na głowie.
A teraz pytanie,czy może ktoś mnie uświadomi konkretnie jaki mam rodzaj skrętu?
Ja nie potrafię go określić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5501.jpg (95,3 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5517.jpg (62,0 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5526.jpg (82,0 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5528.jpg (118,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5533.jpg (78,6 KB, 49 załadowań)
20101988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:34   #69625
mimi1812
Raczkowanie

Czytam ten blog od dawna, jednak nie stosuję się do wszystkich zasad CG, przede wszystkim nie walczę o skręt. Włosy mam lekko falowane i ładniej wyglądają jak są bardziej proste. Ale nie o tym. Ponieważ mam bardzo rzadkie i cienkie włosy zaczęłam ostatnio eksperymenty z płukankami ziołowymi, dawniej przyniosły mi one wspaniałe rezultaty.
Na jednym forum przeczytałam o płukance z hibiskusa. Podobno nawilża i wpływa na zmniejszenie wypadania, więc od razu do sklepu i płukanka na włosy Efekt? Włosy bardziej się kręcą, troszkę błyszczą, ale niesamowity puch i blask widoczny tylko przy nasadzie a końcówki tragedia. Drugi dzień, to samo. W trzeci dałam mocniejszą dawkę, 2 torebki na 300 ml. Heh, wtedy to już w ogóle, jakby nie moje włosy.
I teraz pytanie: dlaczego tak się dzieje skoro hibiskus jest ziółkiem teoretycznie nawilżającym. Gdzieś czytałam, że on zakwasza włosy, coś jak ocet. Czy może być tak, że to zakwaszenie jest zbyt mocne?
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:39   #69626
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anna1952 Pokaż wiadomość

Ja coś źle robię?
Nie podrażniła Ci skóry przypadkiem?

Cytat:
Napisane przez 20101988 Pokaż wiadomość

Witaj
Piękny pierdzielnik masz Taki balagan falowano-loczkowy
Typ na oko Wavy
Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
I teraz pytanie: dlaczego tak się dzieje skoro hibiskus jest ziółkiem teoretycznie nawilżającym. Gdzieś czytałam, że on zakwasza włosy, coś jak ocet. Czy może być tak, że to zakwaszenie jest zbyt mocne?
Tak, może byc zbyt kwasne
Nie wiem czy jest ziółkiem nawilżającym, lepiej dopomóc płukance siemieniem lnianym, które napewno jest

Stary 2012-09-19, 13:47   #69627
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
piękne! To są włosy Maliniakowe no kurde no, tylko krótsze

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:00   #69628
pati_bc
Rozeznanie

Edkaaaa - dziewczyny już poradziły dodam tylko od siebie - co za skręt

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Pierwsze z wczoraj, drugie z dzisiaj
Cudo

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
A to moja fryzura dziś - opis kilka postów wyżej + suszenie z dyfuzorem i na prawie suche włoski trochę glutka lnianego No i w sobotę były postrzyżyny, więc 4 cm mniej....
Bardzo ładna fryzura

Cytat:

Piękności widzę
Bardzo podobne do włosów Maliniarki tylko krótsze

Jaką pielęgnację stosujesz?

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
piękne! To są włosy Maliniakowe no kurde no, tylko krótsze
To samo pomyśłałam
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:12   #69629
cyferki
Raczkowanie

Cytat:

Ja wiem jaki to rodzaj skrętu PIĘKNY!
Do tego grube pukle, bez puchu, błysk i w ogóle...
Chcę takie, chcę takie, chcę takie!
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:13   #69630
Jutte
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczyny
zacznę od tego ze nie mogę się napatrzeć na wasze włosy, te skręty, achh same cudowności

ja walczę z moimi włosami już od dłuższego czasu. stałam sie włosomaniaczką już jakoś od 1,5 roku.

wrzucę kilka zdjęć moich włosów
1) zdjęcie z czerwca 2012 włosy po zwykłym myciu ( widać ze się puszą i mają taką troche skłonność do kręcenia )
2) lipiec 2012 - znów po myciu, wyglądają dość słabo;/
3)lipiec 2012 - włosy po prostowaniu - wg mnie tak chyba wyglądają najlepiej ale szkoda mi ich niszczyć. a poza tym czuje ze w nich drzemie potencjał kręconowłosych;p.
4) też lipiec 2012 po prostowaniu. prostuje tylko z okazji większych świąt w stylu wesele, pójście do fotografa. ale cieżko mi chwycić po prostownicę bo szkoda mi włosów;p
5)sierpień 2012- włosy po umyciu baybydream, odżywce isana, nałożeniu balsamu do włosów kręconych Nivea, następnie suszyłam suszarką z dyfuzorem. wkurzyłam się ze nie chcą się ładnie kręcić, rozczesałam i zwinęłam ślimaczkiem w koczek. po rozpuszczeniu dostałam coś takiego :P.
6) a dzisiaj - włosy po laminowaniu, następnie staranie suszone suszarką z dyfuzorem, i nałożony żel do włosów zeby je utrwalić.jednak loki nie są takie fajne ;/

mam włosy cienkie, o niskiej porowatości. powiedzcie mi , czy jest szansa na lepszy skręt ? (marzą mi się takie jak siostry Eve http://blogeve-evel.blogspot.com/201...ret-i-nie.html albo chociaż coś ala jak moje na 5zdjęciu, ale od samej nasady włosów)
dbam o nie metodami CG - pielęgnacja bez silikonów, szampon babydream, oleje, na porost CP, wcierka wodą brzozową, ale jak nie widzę efektów, odechciewa mi się takiej pielęgnacji :P bo na zdjęciach moje włosy wyglądają jakbym o nie nie dbała.

dorzucę jeszcze jedno zdjęcie z marca 2012 , loczki uzyskane też przez ślimaczka i koka. podobnie jak na 5 zdj. tylko ze ten sposób nie zawsze wychodzi i loki nie są trwałe.

cieżko mi cokolwiek zrobić z tymi włosami bo ani nie są proste, ani kręcone;p. nie wiem juz czy wzmacniać skręt czy mają być proste.. czy możecie mi doradzić ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0701.jpg (63,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0948.jpg (95,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1063.jpg (73,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1146.jpg (95,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1862.jpg (86,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2031.jpg (86,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9808.jpg (56,4 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez Jutte
Czas edycji: 2012-09-19 o 14:50
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości)

Zasady wysyłania wiadomości