Największe faux pas popełniane przez Młodych :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 11:54   #481
Visez
Zakorzenienie

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
4. Piosenka "cudownych rodziców mam" podczas gdy ci rodzice wcale nie są cudowni (zdarzają się takie sytuacje - osobiście byłam na weselu na którym matka PMki ostro dała jej w kość, prawie nie utrzymywały ze sobą kontaktu, a na weselu pląsały radośnie trzymając się za rączki).
A co miały okładać się pięściami Nie pomyślałaś że to był dobry moment żeby się pogodzić?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
1. Wierszyki na zaproszeniach! - nie znoszę jak ktoś mi coś narzuca, nie jestem osobą bez mózgu i doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że jak ktoś mieszka razem to większość rzeczy zapewne ma i sama powinnam zadecydować czy dam pieniądze czy wysilę się na prezent, którego na pewno nie mają i będzie z niego pożytek. To samo tyczy się totków, winek i innych pierdółek.
Ja bym wolała żeby PM na zaproszeniu napisali co chcą, przynajmniej uniknęłabym nietrafionych prezentów Poza tym to co tobie się podoba i wydaje się potrzebne wcale nie musi takie być, to już chyba lepiej dać równowartość tego prezentu, wtedy PM mogą sobie kupić to co na pewno im się przyda. Dla ciebie to akurat powinno być bez różnicy
Stary 2012-09-19, 11:56   #482
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
A co miały okładać się pięściami
i już mam lepszy humor

a co do wierszyków, teQiba ty masz olej w głowie i wiesz, że jak para mieszka ze sobą kilka lat to posiadają już mikser ale po lekturze tego wątku i wielu innych na Wizażu niestety można zobaczyć, że nie każdy potrafi wysilić się na takie wnioski... choć wierszyk (choć to wcale nie musi być wierszyk, może być dopisek) nie daje pewności że nie dostanie się tych prezentów/kwiatów itp. to jednak zwiększa na to prawdopodobieństwo.

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2012-09-19 o 12:01
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:57   #483
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Faux pas - moje typy:
1. Wierszyki na zaproszeniach! - nie znoszę jak ktoś mi coś narzuca, nie jestem osobą bez mózgu i doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że jak ktoś mieszka razem to większość rzeczy zapewne ma i sama powinnam zadecydować czy dam pieniądze czy wysilę się na prezent, którego na pewno nie mają i będzie z niego pożytek. To samo tyczy się totków, winek i innych pierdółek.
2. Znerwicowana panna młoda - ja wiem, że to stresujący dzień, ale nie ma nic gorszego niż latająca jak poparzona i krzycząca na wszystkich PMka
3. Para Młoda nie bawi się - ja osobiście jakoś sama się gorzej bawię, jak widzę że para młoda nie tańczy tylko siedzi przy stole lub gada z kimś na boku.
4. Piosenka "cudownych rodziców mam" podczas gdy ci rodzice wcale nie są cudowni (zdarzają się takie sytuacje - osobiście byłam na weselu na którym matka PMki ostro dała jej w kość, prawie nie utrzymywały ze sobą kontaktu, a na weselu pląsały radośnie trzymając się za rączki).
5. Uważam też że winą Młodych jest upita orkiestra - oni są w pracy i nie powinni pić w ogóle lub symbolicznie jedną butelkę można postawić, a nie podawać im jak gościom.
Na razie tyle mi przychodzi do głowy.
Twoim zdaniem to będzie pożyteczne, zdaniem PM - nie.
Jeżeli zbierają pieniądze np. na podróż poślubną to jakieś przykładowo ręczniki, czajniki czy zastawa nie przybliżą ich do wyjazdu
A powiedz mi jakim cudem domyślasz się, że zamiast kwiatów chcą wino czy totka? Bo mnie niezmiernie ciekawią takie nadprzyrodzone zdolności

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:04   #484
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
A powiedz mi jakim cudem domyślasz się, że zamiast kwiatów chcą wino czy totka? Bo mnie niezmiernie ciekawią takie nadprzyrodzone zdolności
Jeśli znamy Młodych to wiemy czy lubią wino czy słodycze, a może zbierają pluszaki... A totka to akurat każdemu można dać i się chyba nie obrazi My nie prosiliśmy o nic, dostaliśmy w większości kwiaty ale były też czekoladki, pluszaki i wina

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:06   #485
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jeśli znamy Młodych to wiemy czy lubią wino czy słodycze, a może zbierają pluszaki... A totka to akurat każdemu można dać i się chyba nie obrazi My nie prosiliśmy o nic, dostaliśmy w większości kwiaty ale były też czekoladki, pluszaki i wina

To chyba wyjątkowo Bo ja się spotykałam z tym, że jak nie ma prośby o coś konkretnego to standardowo daje się kwiaty
Poza tym na przykład wina my nie pijamy, maskotek to już w ogóle nie lubię. Także w miarę możliwości chciałabym naprowadzić gości, że jednak najbardziej to chcę totka

18.05.2015
Leoś

Edytowane przez cowie
Czas edycji: 2012-09-19 o 12:09
Stary 2012-09-19, 12:07   #486
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
nie daje pewności że nie dostanie się tych prezentów/kwiatów itp. to jednak zwiększa na to prawdopodobieństwo.
O to to dobrze powiedziane U mnie na zaproszeniach będzie wierszyk wieśniara ze mnie i mam to gdzieś
Stary 2012-09-19, 12:09   #487
teQiba
Moderator

[QUOTE=Visez;36621890]A co miały okładać się pięściami Nie pomyślałaś że to był dobry moment żeby się pogodzić?[QUOTE]

Nie musiałam myśleć, bo znam te osoby bardzo dobrze i wiem że to był występ pod publiczkę i kamerę.
Poza tym pisałam o konkretnej piosence - jak zapoznasz się z jej treścią może zauważysz hipokryzję o której mówię.

Cytat:
Ja bym wolała żeby PM na zaproszeniu napisali co chcą, przynajmniej uniknęłabym nietrafionych prezentów Poza tym to co tobie się podoba i wydaje się potrzebne wcale nie musi takie być, to już chyba lepiej dać równowartość tego prezentu, wtedy PM mogą sobie kupić to co na pewno im się przyda. Dla ciebie to akurat powinno być bez różnicy
super - a ja nie.
nigdzie nie powiedziałam że wybrałabym to co mnie się podoba
ale nie jest.
Jestem osobą ambitną i lubię podejmować wyzwania. Prezenty zawsze są przemyślane i dopasowywane do osoby, którą nimi obdarowuję. Dawanie pieniędzy to dla mnie pójście na łatwiznę.
Stary 2012-09-19, 12:10   #488
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

Nie musiałam myśleć, bo znam te osoby bardzo dobrze i wiem że to był występ pod publiczkę i kamerę.
Poza tym pisałam o konkretnej piosence - jak zapoznasz się z jej treścią może zauważysz hipokryzję o której mówię.

super - a ja nie.
nigdzie nie powiedziałam że wybrałabym to co mnie się podoba
ale nie jest.
Jestem osobą ambitną i lubię podejmować wyzwania. Prezenty zawsze są przemyślane i dopasowywane do osoby, którą nimi obdarowuję. Dawanie pieniędzy to dla mnie pójście na łatwiznę.
Ale widocznie jak ktoś prosi o pieniądze to jednak nie ma ochoty dostać prezentu rzeczowego. Nawet przemyślanego

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-09-19, 12:11   #489
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba wyjątkowo Bo ja się spotykałam z tym, że jak nie ma prośby o coś konkretnego to standardowo daje się kwiaty
Z tym, że na przykład wina my nie pijamy, maskotek to już w ogóle nie lubię. Także w miarę możliwości chciałabym naprowadzić gości, że jednak najbardziej to chcę totka
Ja też ale właśnie zauważyłam, że już się od tego powoli odchodzi

Kiedyś szliśmy na wesele do znajomych i zamówiliśmy kwiaty (wtedy jeszcze nie było mody na coś zamiast) i w dniu ślubu świadek do nas zadzwonił, żebyśmy nie kupowali kwiatów tylko totka No to wzięliśmy jeszcze za 20zł ale cholera, mogli wcześniej powiedzieć Teraz sama już kwiatów raczej nie kupuję

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:12   #490
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja też ale właśnie zauważyłam, że już się od tego powoli odchodzi

Kiedyś szliśmy na wesele do znajomych i zamówiliśmy kwiaty (wtedy jeszcze nie było mody na coś zamiast) i w dniu ślubu świadek do nas zadzwonił, żebyśmy nie kupowali kwiatów tylko totka No to wzięliśmy jeszcze za 20zł ale cholera, mogli wcześniej powiedzieć Teraz sama już kwiatów raczej nie kupuję

No to się ogarnęli z terminem informacji

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-09-19, 12:13   #491
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem osobą ambitną i lubię podejmować wyzwania. Prezenty zawsze są przemyślane i dopasowywane do osoby, którą nimi obdarowuję. Dawanie pieniędzy to dla mnie pójście na łatwiznę.[/COLOR]
Fajnie. Tylko że nikt cię nie zmusza żebyś zrobiła to co młodzi delikatnie sugerują w zaproszeniu Ja np większość rzeczy mam, brakuje mi tylko ładnej zastawy i sztućców. Ale mamy już upatrzone, podobają mi się kwadratowe talerze i takie chciałabym mieć:P Goście mogą tego nie wiedzieć:P Poza tym jako przyszła pani domu lubię sama decydować co mi do domu pasuje i co chcę a nie dostać jakiś babciny komplet czy coś
Stary 2012-09-19, 12:16   #492
teQiba
Moderator

Cytat:
Twoim zdaniem to będzie pożyteczne, zdaniem PM - nie.
Jeżeli zbierają pieniądze np. na podróż poślubną to jakieś przykładowo ręczniki, czajniki czy zastawa nie przybliżą ich do wyjazdu
Oczywiście brałam pod uwagę normalne pary, które nie robią z gości sponsorów. Bo jeżeli robią wesele po to żeby nazbierać sobie na coś - to pozostawię to bez komentarza
Bo ich znam - nie wchodzę do pierwszego lepszego kościoła z ulicy, do obcych ludzi. Skoro ktoś mnie zaprasza to znaczy że się znamy, przecież to oczywiste rzeczy

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Fajnie. Tylko że nikt cię nie zmusza żebyś zrobiła to co młodzi delikatnie sugerują w zaproszeniu Ja np większość rzeczy mam, brakuje mi tylko ładnej zastawy i sztućców. Ale mamy już upatrzone, podobają mi się kwadratowe talerze i takie chciałabym mieć:P Goście mogą tego nie wiedzieć:P Poza tym jako przyszła pani domu lubię sama decydować co mi do domu pasuje i co chcę a nie dostać jakiś babciny komplet czy coś
a tu masz odpowiedź na swojego posta :

Cytat:
Ale widocznie jak ktoś prosi o pieniądze to jednak nie ma ochoty dostać prezentu rzeczowego. Nawet przemyślanego
Stary 2012-09-19, 12:17   #493
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro ktoś mnie zaprasza to znaczy że się znamy, przecież to oczywiste rzeczy [/COLOR][COLOR="Silver"]
Jeśli jesteś osobą towarzyszącą to też wszystko doskonale wiesz? Ja nawet jeśli bym szła do najlepszej koleżanki to wolałabym jej spytać co by chciała a nie kupować sama, bo jednak w jej głowie nie siedzę
Stary 2012-09-19, 12:25   #494
teQiba
Moderator

Visez - ja chyba wiem o co Ci chodzi, ale zapewniam Cię że znajdą się osoby które pomimo wierszyka przyniosą Ci kolejny czajnik, jak i takie jak ja że zrobią wszystko żeby dowiedzieć się które talerze Ci się podobają i zrobić Ci nimi niespodziankę
Sama powiedz - czy buzia sama się nie uśmiecha jak dostanie się trafiony prezent? W przypadku pieniędzy niestety tej radości się nie poczuje.
My nie robiliśmy wierszyków dostaliśmy praktycznie tylko kasę - pamiętam że jak otwierałam koperty miałam masę myśli zaczynając od "tylko tyle" aż po "o matko, przecież ciocia ma problemy finansowe, czemu aż tak dużo dała". A teraz gdy sporo czasu minęło, pieniędzy już nie pamiętam, ale z uśmiechem patrzę na komplet ręczników i filiżanki - to one pozwalają przywrócić wspomnienia - nie pieniądze.
Stary 2012-09-19, 12:29   #495
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Oczywiście brałam pod uwagę normalne pary, które nie robią z gości sponsorów. Bo jeżeli robią wesele po to żeby nazbierać sobie na coś - to pozostawię to bez komentarza
To normalna para nie może chcieć przeznaczyć pieniędzy z wesela na podróż?
Kurde no, powiedzmy, że pobiera się dwójka ludzi, chałupę mają w 100% gotową, kredytu na wesele nie brali - to co, w ogóle nie powinni myśleć o tym co zrobią za pieniądze z wesela? Bo jak myślą to traktują gości jak sponsorów

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:29   #496
poznanianka1990
Zakorzenienie

teQiba, nie wiem co to jest za problem dostosować się do prośby Pary Młodej. Lubisz robić ludziom na złość czy co? Nie mam zamiaru sobie robić z gości sponsorów (nie liczę, że mi się wesele zwróci, bo tak się nigdy nie zdarza), tylko po prostu chciałabym dostać pieniądze, bo wiem na co je wydam. Raczej zastawami talerzy i ręcznikami podróży poślubnej sobie nie kupię ani kredytu nie spłacę, prawda? Uważam, że jeśli Para Młoda umieszcza takie wierszyki, że proszą o pieniądze, to mają jakiś cel, na który chcą przeznaczyć te pieniądze (np. moja kuzynka z mężem zbierali na budowę domu).

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:34   #497
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Bo ich znam - nie wchodzę do pierwszego lepszego kościoła z ulicy, do obcych ludzi. Skoro ktoś mnie zaprasza to znaczy że się znamy, przecież to oczywiste rzeczy
To fajnie, że masz rodzinę wokół siebie lub często ich odwiedzasz mimo różnicy kilometrów, ja mam rodzinę porozrzucaną po całej Polsce (plus za granicą) i widuję się z nimi raz na kilka lat, trudno by mi było zgadnąć czy chcą kwiaty czy wino, przy poprzednich wizytach kilka lat przed weselem raczej o tym nie rozmawialiśmy...

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Sama powiedz - czy buzia sama się nie uśmiecha jak dostanie się trafiony prezent? W przypadku pieniędzy niestety tej radości się nie poczuje.
jak odpowiem inaczej to wyjdę na materialistkę, a właściwie już wyszłam ale cóż
można się z pieniędzy ucieszyć, bo ułatwiają realizację czegoś o czym się marzy.
Cytat:
A teraz gdy sporo czasu minęło, pieniędzy już nie pamiętam, ale z uśmiechem patrzę na komplet ręczników i filiżanki - to one pozwalają przywrócić wspomnienia - nie pieniądze.
Mnie wspomnienia przywraca bardziej film z wesela Jako dziecko zbierałam różne figurki. Wiele z nich dostałam od bliskich osób. Jednak teraz nie potrafiłabym ich wymienić...
Stary 2012-09-19, 12:39   #498
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja uważam, że każdy daje w kopercie tyle na ile go stać/sytuacja finansowa mu na to pozwala. Może być nawet 100zł, ja do nikogo nie będę mieć pretensji. Ucieszyłabym się bardziej z tych 100zł niż z zastawy, uwierz mi. To co Tobie wydaje się dobre/trafione dla Pary Młodej, niekoniecznie takie dla nich musi być.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2012-09-19, 13:03   #499
e s
Raczkowanie

Muszę, no normalnie muszę o tym napisać, że...
będąc na weselu kuzyna, który ślubował tydzień po mnie i który również u mnie gościł... mało nie umarłam jak na winietkach ujrzałam swoje panieńskie nazwisko i OS. TOWARZYSZĄCĄ Mina mojego męża w tamtej chwili bezcenna Zupełnie nie pojmuję takich wpadek z winietkami i zaproszeniami, tym bardziej jeśli ktoś jest w długoletnim związku. Takie zachowanie kojarzy mi się z niedojrzałością i zupełnym brakiem obeznania.
e s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:08   #500
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e s Pokaż wiadomość
Muszę, no normalnie muszę o tym napisać, że...
będąc na weselu kuzyna, który ślubował tydzień po mnie i który również u mnie gościł... mało nie umarłam jak na winietkach ujrzałam swoje panieńskie nazwisko i OS. TOWARZYSZĄCĄ Mina mojego męża w tamtej chwili bezcenna Zupełnie nie pojmuję takich wpadek z winietkami i zaproszeniami, tym bardziej jeśli ktoś jest w długoletnim związku. Takie zachowanie kojarzy mi się z niedojrzałością i zupełnym brakiem obeznania.
??? ale wpadka....
Stary 2012-09-19, 13:09   #501
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

O! I tu jest uchwycone całe sedno! Nawet TŻ nigdy nie kupuje do domu sam rzeczy, które mają nam służyć. Zawsze jest to nasza wspólna decyzja.
Mamy konkretną wizję na konkretne rzeczy. I nawet jeśli ktoś się dowie, że chcę kwadratowe talerze (przykład visez) - wybacz, takich talerzy jest cała masa. I prawdopodobnie znaczna większość z nich nie będzie mi się podobać.

Nie widzisz jednej rzeczy teQiba - to Ty lubisz prezenty rzeczowe. To Ty masz miłe wspomnienia i to Ty się z nich bardziej cieszysz niż z pieniędzy. Tylko ślubu nie bierzesz Ty, ale młodzi. Czyli to chyba oni powinni być zadowoleni z prezentu nie TY?
Dla mnie najlepszym prezentem będzie podróż poślubna. Ja w mieszkaniu już wszystko mam i naprawdę niczego już nie potrzebuję.
A przecież nikt sam mi podróży poślubnej nie wykupi jako prezent, prawda?
Ale jak Ty uważasz, że to sponsoring to gratuluję

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-09-19, 13:11   #502
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
To normalna para nie może chcieć przeznaczyć pieniędzy z wesela na podróż?
Kurde no, powiedzmy, że pobiera się dwójka ludzi, chałupę mają w 100% gotową, kredytu na wesele nie brali - to co, w ogóle nie powinni myśleć o tym co zrobią za pieniądze z wesela? Bo jak myślą to traktują gości jak sponsorów
Skoro specjalnie umieszczasz informację na zaproszeniu, że chcesz pieniądze i z góry planujesz na co je wydasz - to tak, to jest sponsoring.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
teQiba, nie wiem co to jest za problem dostosować się do prośby Pary Młodej. Lubisz robić ludziom na złość czy co? Nie mam zamiaru sobie robić z gości sponsorów (nie liczę, że mi się wesele zwróci, bo tak się nigdy nie zdarza), tylko po prostu chciałabym dostać pieniądze, bo wiem na co je wydam. Raczej zastawami talerzy i ręcznikami podróży poślubnej sobie nie kupię ani kredytu nie spłacę, prawda? Uważam, że jeśli Para Młoda umieszcza takie wierszyki, że proszą o pieniądze, to mają jakiś cel, na który chcą przeznaczyć te pieniądze (np. moja kuzynka z mężem zbierali na budowę domu).
To samo co wyżej.

Czemu aż tak bardzo Was boli przyznanie się do materialistycznego podejścia?
Ja po prostu nie lubię takiego podejścia i dlatego to wpisałam, a to że Was to uraziło to przykro mi bardzo.
Ja tak myślę i mam do tego pełne prawo, a wasze wyliczanki nie robią na mnie większego wrażenia
Są też Młodzi którzy robią listę życzeń co do prezentów - ich wola.
Stary 2012-09-19, 13:14   #503
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jedno.

Dwie sytuacje:
1. PM mają dopiero po ślubie zamieszkać razem, od gości dostają prezenty na nowe mieszkanie - czyli zbierają wyposażenie
2. PM mają po ślubie zamieszkać razem, dostają od gości koperty, za które kupią wyposażenie.

Ta sama sytuacja. I gdzie tu sponsoring?
Równie dobrze można powiedzieć, ze sponsorowaniem jest kupno miksera. Bo przecież młodzi nie będą musieli wydać już na niego pieniędzy

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Skoro specjalnie umieszczasz informację na zaproszeniu, że chcesz pieniądze i z góry planujesz na co je wydasz - to tak, to jest sponsoring.

To samo co wyżej.

Czemu aż tak bardzo Was boli przyznanie się do materialistycznego podejścia?
Ja po prostu nie lubię takiego podejścia i dlatego to wpisałam, a to że Was to uraziło to przykro mi bardzo.
Ja tak myślę i mam do tego pełne prawo, a wasze wyliczanki nie robią na mnie większego wrażenia
Są też Młodzi którzy robią listę życzeń co do prezentów - ich wola.
Materialistycznym podejściem jest też chęć dostawania prezentów rzeczowych, które jednak mają swoją wartość.
Jak nie chcesz nikomu nic sponsorować to po prostu daj mu kartkę z życzeniami.

Tyle.

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-09-19, 13:15   #504
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze jedno.

Dwie sytuacje:
1. PM mają dopiero po ślubie zamieszkać razem, od gości dostają prezenty na nowe mieszkanie - czyli zbierają wyposażenie
2. PM mają po ślubie zamieszkać razem, dostają od gości koperty, za które kupią wyposażenie.

Ta sama sytuacja. I gdzie tu sponsoring?
Równie dobrze można powiedzieć, ze sponsorowaniem jest kupno miksera. Bo przecież młodzi nie będą musieli wydać już na niego pieniędzy

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Materialistycznym podejściem jest też chęć dostawania prezentów rzeczowych, które jednak mają swoją wartość.
Jak nie chcesz nikomu nic sponsorować to po prostu daj mu kartkę z życzeniami.

Tyle.
a jak ktoś mieszka przed ślubem to co ??? nic mu się nie daję?
Stary 2012-09-19, 13:17   #505
teQiba
Moderator

Cytat:
Nie widzisz jednej rzeczy teQiba - to Ty lubisz prezenty rzeczowe. To Ty masz miłe wspomnienia i to Ty się z nich bardziej cieszysz niż z pieniędzy. Tylko ślubu nie bierzesz Ty, ale młodzi. Czyli to chyba oni powinni być zadowoleni z prezentu nie TY?
Dla mnie najlepszym prezentem będzie podróż poślubna. Ja w mieszkaniu już wszystko mam i naprawdę niczego już nie potrzebuję.
A przecież nikt sam mi podróży poślubnej nie wykupi jako prezent, prawda?
Ale jak Ty uważasz, że to sponsoring to gratuluję
Oczywiście, że tak - przecież ja nikomu na siłę nic nie będę wciskała. Wam z pewnością dałabym koperty

co do pogrubionego - bardzo Was boli prawda, ale to właśnie jest sponsoring.
Cytat:
► sponsorować

finansować coś z własnej woli; fundować
źródło: http://www.sjp.pl/sponsorowa%E6

z naciskiem na finansować - tego też definicję podać żebyście wiedziały czym się różni kupienie prezentu od podarowania pieniędzy na niego?

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2012-09-19 o 13:19
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:19   #506
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
O losie
Stary 2012-09-19, 13:25   #507
viva91
na przekór do celu

Cytat:
i vice versa
Stary 2012-09-19, 13:32   #508
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
a jak ktoś mieszka przed ślubem to co ??? nic mu się nie daję?

Wtedy nic, bo nic mu już do szczęścia nie potrzeba, a pieniądze roztrwoni nie wiadomo na co

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Oczywiście, że tak - przecież ja nikomu na siłę nic nie będę wciskała. Wam z pewnością dałabym koperty
O właśnie! Czyli jednak wierszyk ma coś na celu

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-09-19, 13:36   #509
poznanianka1990
Zakorzenienie

teQiba, nie odpowiedziałaś na moje pytanie:

Cytat:
Lubisz robić ludziom na złość czy co?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2012-09-19 o 13:39
Stary 2012-09-19, 13:46   #510
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
.

Aha, czyli Ty nie spodziewałaś się ŻADNYCH pieniędzy z prezentów, nie myślałaś, co zrobisz jeśli dostaniesz 1000, 5000, 10000 tys?
Czyli wesele łączy się nierozerwalnie ze sponsoringiem...(nie tylko wesele, w sumie każda uroczystość, która łączy się z dostawaniem prezentów)
Jakie to smutne, że ktoś tak myśli.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-09-19 o 13:47
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości