Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 14:45   #1141
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

dostalam z zusu wezwanie nakomisje. Bo staram sie o zasilek rehabiliotacyjny(w zusie mi powiedzieli zbeym zlozyla papiery wiec zlozylam ) i niewiem jak to rozegrac bo to jest `00 km od nas a my tego miasta nieznamy(rzdko jezdzimy tam) i niewiem jak z małą.... Ona niebykla nigdy sama z kims innym niz z emną.... no i ja mm dokarmiam caly czas ,piers Jej nie wystarcza wiec jak bede Ją karmic? Co mam zrobic????

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Moim zdaniem tak, bo dostarczasz jej przeciwciała.

Próbowałaś ostatnio karmić bez kapturków? Ja kiedyś się odważyłam i miałam dość chyba po półtorej doby, ale po kilku dniach spróbowałam znowu (żeby utrzymać laktację) i jeszcze mnie do krwi nie pogryzła. Podejrzewam, że laktatorem nie odciągnęłabym nic, a Róża czasem się najada tylko moim mleczkiem i śpi długo. Za to wczoraj szarpała brodawki, jakby nic jej tam nie leciało.
bez sie nieda bo Ona nie umie, rzadko Jej sie uda bez.......
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hejka
wczoraj mnie tu nie było...
szwędałam się, aż do Monachium...
musielismy z Małżem złozyć wniosek o paszport dla dziecięcia....
Lila została z Babcią w domku-cały dzień na MM...przetrwała cudownie...
a my pociągiem w te i z powrotem....zajęło nam to 8h, a miasto niby oddalone tylko o 200km...no ale załatwione....jak wracaliśmy to myślałam, że piersi mi pękną....całą noc do rana prawy mnie bolał, ale już unormował mi wszystko mały ssak...
a oto foto Lilutki do paszportu-dzieło Moje
jaka slodzinka
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
oo następna nadrabia po łebkach poszukaj w wątku kulinarnym
nie bij
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dobrze ze juz lepiej
i spoznione w takim razie wszystkiego najlepszego!
mojej niuni tez sie tak zdaza rozplakac sie podczas snu... albo sie usmieha
dziekuje
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ciastuś - oczywiście jeśli uznasz, że wolisz karmić wyłącznie mm, to nie słuchaj innych.

Ja mam dość polskiej diety matki karmiącej, bo odnoszę wrażenie, że pokarmu mam mniej, niż Ty, ale jak pomyślałam, że być może po wizycie u hematologa (we wtorek) będę ją musiała zupełnie odstawić, to zrobiło mi się strasznie smutno. Wzrusza mnie ten ssaczek. Wiem, że czasem nawet po nakarmieniu butlą ma potrzebę possania piersi. No i to dostarczanie przeciwciał... to chyba najważniejszy dla mnie powód.
dl mnie tez, dlatego ciagle jem prawie to samo, ostatnio zaczelsm wporowadzac inne ale to itak nie to co bym miala ochote jesc......

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Prince wiem co czujesz. Ja tez jestem kapturkowa, o odstawieniu kapturków nie ma mowy - mała jest od nich uzależniona
Przez kapturki trudno dziecku opróżnić pierś dlatego laktacja się zmniejsza. My ciągle bez mm, nigdy nie wypila nawet mililitra Czyli pewnie póki co jej starcza. Myślę ze gdybym zaczeła dokarmiac mm, to laktacja byłaby u mnie jeszcze słabsza.
noo, ja bym nie dokarmiala gdyby sie nie darla po cycach ze nie najedzonaod samego pocztaku potrafioa oproznic 2 cyce i dodatkowo 90 ml mm. Wiec to cos znaczy....
Cytat:

bo albo nie nadrabiasz albo nadrabiasz po lebkach
o kolejna sie czepia
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
bo niedokładnie czytasz

:
ej nooooooo, bo Rozalke naśle na Was
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Jak wczoraj małż spacerował - ja wybrałam się do Primarka po nowe bodziaki (takie zwykłe, białe, z długim rekawem, bo z rozmiaru newborn wreszcie wyrośliśmy). Bodziaków nie było (tzn były, ale nie w rozm. 0-3), a przecież nie mogłam wyjść z pustymi rękami! Kupiłam więc taki rozkoszny pajacyk
super
Cytat:
pochwale się jeszcze Lilunią, a co
Ona jest przeslodkka a jakie ma papcie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:52   #1142
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ciastek wez z 2-3 butelki ze soba wode w termos i puszke ze soba

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:53   #1143
agunia82
Zakorzenienie

hejka, my po szczepieniu, dzisiaj niestety Lu była mocno rozżalona i strasznie płakała Teraz śpi, zobaczymy co będzie później, jak coś mam paracetamol w syropku i jej dam jakby bolało, a poza tym pediatra mi powiedziała że dzisiaj bidulka może gorączkować

Aha, i waży już 5010g, czyli po swojemu tradycyjnie przybiera około 1kg na miesiąc

Cytat:
staram sie jak moge ale ona uparta i tak patrzy w druga strone, nawet jak lezy na brzuszu i patrzy sie w prawo a ja jestem z lewej strony i ja wolam, to na chwile sie odwroci i zaraz wraca do pozycji wyjsciowej.
no i martwi mnie to ze tylko na tej prawej rece sie podpiera ta lewa jakby jej ucieka.
jak bede w polsce to poprosze zeby moj znajomy rehabilitant na to spojrzal jak sie nic nie poprawi.
tak jak pisze Nadalka, spróbuj kłaść na boczku. Ja mojej też musiałam głowę na siłę przekręcać. Ale przy kładzeniu na boczku z podparciem to nawet jak się na plecy przewróciła to głowa zostawała jej na lewo i tak chociaż trochę leżała (potem przekręcała na prawo tak czy inaczej, ale jednak powoli powoli ta głowa coraz częściej jest przekręcona w lewo )

Cytat:
Jak wczoraj małż spacerował - ja wybrałam się do Primarka po nowe bodziaki (takie zwykłe, białe, z długim rekawem, bo z rozmiaru newborn wreszcie wyrośliśmy). Bodziaków nie było (tzn były, ale nie w rozm. 0-3), a przecież nie mogłam wyjść z pustymi rękami! Kupiłam więc taki rozkoszny pajacyk
haha genialny!

Cytat:

słodziak

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
hejka,
dzis poszlam na kontrole wagi do pediatry, bo Oskar Robi duzo kup i sie martwilam czy mi przybiera na wadze.W zeszlym tygoniu wazyl 4130g (waga mu spadla po porodzie ) a dzisiaj 4770g troche bylam w szoku ze w tydzien przytyl ponad 600gram. Ale jestem juz spokojniejsza ze wszystko w normie.
no nieźle rośnie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:57   #1144
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blue pytalas co na obiad ja dzisiaj placuszki z kurczaka ziemniaczki pieczone i ze nie mialam nic na surowke to zrobilam mizerie :P

Amelcia
Stary 2012-09-19, 14:59   #1145
koglus
Rozeznanie

dziewczyny ktore podaja cebion, czy wam go lekarz zalecil do podawania bo on powoduje kamienie nerkowe ?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 15:00   #1146
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hejka, my po szczepieniu, dzisiaj niestety Lu była mocno rozżalona i strasznie płakała Teraz śpi, zobaczymy co będzie później, jak coś mam paracetamol w syropku i jej dam jakby bolało, a poza tym pediatra mi powiedziała że dzisiaj bidulka może gorączkować

tak jak pisze Nadalka, spróbuj kłaść na boczku. Ja mojej też musiałam głowę na siłę przekręcać. Ale przy kładzeniu na boczku z podparciem to nawet jak się na plecy przewróciła to głowa zostawała jej na lewo i tak chociaż trochę leżała (potem przekręcała na prawo tak czy inaczej, ale jednak powoli powoli ta głowa coraz częściej jest przekręcona w lewo )

haha genialny!
my mamy jutro szczepienie i tez sie boje co to bedzie... musze sie przed zaopatrzyc w paracetamol.

no bede ja kladla na tym lewym boczku zobaczymy czy to cos pomoze.

Amelcia
Stary 2012-09-19, 15:05   #1147
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ktore podaja cebion, czy wam go lekarz zalecil do podawania bo on powoduje kamienie nerkowe ?
tak lekarz, askad wiesz z epowoduje? moja tez to dostaje......

kciuki za LUSIE by nie bolałą Ją i by nie gorączkowała

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-19, 15:07   #1148
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

dzięki

Stary 2012-09-19, 15:14   #1149
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

jaka slodzinka

Ona jest przeslodkka a jakie ma papcie
dziękujemy
to skarpetki-krówki z Rossmanna
Stary 2012-09-19, 15:18   #1150
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy
to skarpetki-krówki z Rossmanna
ooo a ja niewidzialam takichj

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

dziewczyy jakmala nie dojadla mojego mleka z butli to mam je wylac czy moge zostawic i dolac do niego kolejne sciagniete??????//

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-19, 15:21   #1151
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
tak lekarz, askad wiesz z epowoduje? moja tez to dostaje......

kazdy lek ma jakies skutki uboczne jezeli sie go nadmiernie stosuje.
uwazam ze nie ma co przesadzac.

Amelcia
Stary 2012-09-19, 15:28   #1152
karolka110
Wtajemniczenie

Prince one kupione były chyba w grudniu

wiecie co-odkryłam uroki chustowania....moja Lila uparcie nie chciała spać w dzień w łóżeczku, na rogalu itd. więc wyjęłam chustę pożyczoną od koleżanki i zawinęłam ją w kieszonkę i spała jak susełek....dziś też tek zrobiłam i śpi już z 1,5h-umyłam naczynia, pomalowałam się, byłam w sklepie, podszykowałam obiad....cudownie
i naprawdę bez porównania z nosidełkiem- o wiele lżej...
Stary 2012-09-19, 15:41   #1153
asia665
Wtajemniczenie

Biedna Lusia . Aguś trzymam kciuki za spokojny dzień i noc

Poznałam sąsiadke z mojej klatki .Sama do niej zagadałam . Miła z niej osóbka,zaprosiła mnie na kawe w przyszłym tygodniu (bo teraz ma cały tydzień gości) . Ma córke na oko jakieś 2-3 latka i synka z końcówki sierpnia tego roku . Jestem b. zadowolona. Bo wiecie, mieszkamy tu od marca, a nikogo nie znamy. Nawet w razie tzw "wu" nie mogę na nikogo liczyc. Po 5 mnutach rozmowy sama zaproponowała mi przejście na "ty"

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Aguś czytałam,że masz paracetamol w syropie.
On jest lepszy niż czopki?? (ja to się boje aplikować czopek,i zastanawiam się nad syropem). Tylko teraz : co jeśli niemowle uleje,wypluje itp syrop?? Trzeba podać kolejną dawkę?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 15:51   #1154
agunia82
Zakorzenienie

mi go polecila pediatra, powiedziala tez, ze starczy na dluzej niz czopek, bo czopki sa w okreslonych dawkach a syropek sie dawkuje wedle potrzeb. ale nie wpadlo mi niestety do glowy zeby zapytac co jesli dziecko wypluje/uleje

Stary 2012-09-19, 16:00   #1155
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
nie wiem o co chodzi ale Emil bardzo niespokojnie je, nie dojada porcji. Tak od wczoraj....krztusi się, mleczko mu wypływa z buzi i tyle z jedzenia łaj?
Bartek ma tak od 3 dni. Wierzga podczas jedzenia, złości się, a jak skończy jeść to jest ryk nie z tej ziemi dziwi mnie to bo raczej takich akcji wcześniej nie było. Ale właściwie to jestem już zdecydowana na spróbowanie jakiegoś mm antykolkowego, zobaczę czy będzie jakaś poprawa

Cytat:

aaaaa czy Waszym dzieicom tez sie cos sni złego ze placza przez sen? mojej tak i dosc czesto i wlasnie teraz tak miala
No, czasem jak się zerwie to aż ja sie przestraszę a przed spaniem zanim zaśnie potrafi się tak rzucać jak ryba wyrzucona na brzeg, a przy tym stękać nie wiem, chyba taka uroda tego mojego dziecia

Cytat:
wiesz co, ja już nie patrzę na te ilości odciągane laktatorem, moim zdaniem są one zupełnie niemiarodajne. Bo by mi wychodziło, że Luśka najada się regularnie zjadając około 60ml albo i mniej, a to raczej niemożliwe. I czasem bywa tak, że mam cyca ewidentnie pełnego a laktatorem odciągam ledwo co. A to dlatego, że jak laktacja się stabilizuje, to już nie ma takiego nadmiaru mleczka w cycach jak na początku i już ono tak łatwo nie wylatuje. Zaczyna lecieć głównie dopiero jeśli w organizmie dojdzie do wyrzutu oksytocyny, który prowokuje dziecko ssąc pierś. Laktator tak dobrze tego nie imituje, i czasem nie jestem w stanie wbić się z laktatorem w ten wyrzut i odciągam ledwo co, a jak mi się uda to tak i z 90-100ml odciągnę. Najlepiej by było odciągać z jednej piersi jak dziecko ssie drugą, ale dla mnie to niewykonalne
Też mi się wydaje, że laktator, a ssanie dziecka to dwie różne sprawy. Czasami odciągnę teoretycznie wszystko, a jak przystawię małego to w kapturku i tak jest mleko. A laktatorem nie leci nic.

Cytat:
ehhh.... szkoda mi zostawiac Ja bez cycusia
Rozumiem to, ja też się do tej pory zapierałam tylko przy kp. Ale już powoli mięknę jak widzę jak maly się rzuca... A od tego weekendu zaczynają mi się znów zjazdy na studiach więc siłą rzeczy będę musiała go dokarmiać.

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:10   #1156
eninka84
Zadomowienie

Właśnie, kochane zy jak Wasze dzieci śpią to są spokojne? Mój cały czas zanim dobrze zaśnie sie wierci, prezy, parcha, nie sadze ze to normalne?
Stary 2012-09-19, 16:13   #1157
Vestis
Raczkowanie

Agunia - kciukasy za Lusię, oby nie gorączkowała i lekko zniosła to szczepienie
Prince - z tego co się orientuję to nie można dolewać do już pitego mleka, w ogóle nie można go ponownie podawać.

Dziewczyny orientujecie się może - czy mleka na problemy kolkowe - znalazłam info na temat Humany i Hippa, są bez recepty? i gdzie to można kupić?

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:22   #1158
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
aaa zrobiłam musake z przepisu Soleilki - pycha
Mówiłam, że Ci posmakuje
Cytat:
aczemu ja nie widziałam tego przepisu?
po dupie za nadrabianie!

- 0,5 kg mięsa mielonego
- 2 cukinie
- 5 dużych ziemniaków
- cebula
- papryka
- marchewka
- pomidory w puszce
- po 5 dag masła i mąki
- 1/2 l mleka
- 20 dag żółtego sera
- 3 jajka

Ziemniaki obierasz, kroisz w plasterki i obgotowujesz. Mięso mielone zesmażasz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajesz pomidory w puszce i mieszasz. Cukinię kroisz w plasterki i smażysz, tak samo marchewkę. Układasz warstwami: ziemniaki, cukinia z marchewką i papryką, mięso mielone, ser itd. Na sam koniec robisz ciasto: rozpuszczasz masło, smażysz na nim mąkę nie rumieniąc jej, dodajesz ubite z mlekiem jajka i mieszasz na ogniu aż zgęstnieje. Mieszasz z połową startego sera. I to ciasto wylewasz na górę zapiekanki. Zapieka się ok. 40 minut aż ciasto się ładnie przyrumieni.

Cytat:
a oto foto Lilutki do paszportu-dzieło Moje

Cytat:
poka ten projekt
To tylko projekt, tatuażysta musi mi go ulepszyć
Cytat:
wraz z koncem ciazy odeszlo parcie na te potrawy :P rosol jadlam tylko raz mala miseczke jak moja mama yla i nalesniki w sumie tez raz jak mamuska byla
i pomyslec ze kiedys potrafilam jsc niemal codziennie
Dziwne by było jakbyś dalej tak codziennie jadła
Cytat:

Urocza jest
Cytat:

Aha, i waży już 5010g, czyli po swojemu tradycyjnie przybiera około 1kg na miesiąc
Biedna Lusia Ucałuj ją! Dzielna z niej dziewczynka, da radę
Cytat:
Lekarka zaleciła, 5 kropel 2x dziennie...
Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość

Dziewczyny orientujecie się może - czy mleka na problemy kolkowe - znalazłam info na temat Humany i Hippa, są bez recepty? i gdzie to można kupić?
Humana jest w Inter Marche, w innych supermarketach nie widziałam
Hipp widziałam w Rossmanie i Kauflandzie. Bez recepty je kupisz

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:25   #1159
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dziewczyny zepsula mi sie pralka! swietnie! neiszczescia nie chodza parami! one zap.ie.rda.laja stadami!
No jakby miala malo wydatkow!

Amelcia
Stary 2012-09-19, 16:34   #1160
Soleilka
Zakorzenienie

Zdjęcie zapomniałam dodać
Depoison coś takiego chcę. Dół pleców z lewej strony.

Nałożyłam znak wodny, żeby mi nikt nie ukradł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tatuaze-rozeb.jpg (37,0 KB, 43 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-09-19, 16:38   #1161
prince_polo
Zakorzenienie

mama moja twierdzi z emoje dziecko ma podluzna glowe przezemnie bo Ją zle klade

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-19, 16:39   #1162
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

gdzie chcesz zrobić??
edit:właśnie widzę, że pisze....ciamajda ze mnie
Stary 2012-09-19, 16:41   #1163
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
mama moja twierdzi z emoje dziecko ma podluzna glowe przezemnie bo Ją zle klade
powiedz mamie ze jest.. hmm.. niemadra nie mowiac brzydko.

Amelcia
Stary 2012-09-19, 16:42   #1164
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie chcesz zrobić??
edit:właśnie widzę, że pisze....ciamajda ze mnie
Wybrałam takie miejsce, bo jest mało widoczne tatuaż ma być dla mnie a nie dla pokazu i widowni

Bloguję
Stary 2012-09-19, 16:45   #1165
chce_byc_mama
Zakorzenienie

co zrobic jak pralja nie odprowadza wody?

Amelcia
Stary 2012-09-19, 16:52   #1166
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
co zrobic jak pralja nie odprowadza wody?
Może filtr się zapchał?

Bloguję
Stary 2012-09-19, 16:58   #1167
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
mi go polecila pediatra, powiedziala tez, ze starczy na dluzej niz czopek, bo czopki sa w okreslonych dawkach a syropek sie dawkuje wedle potrzeb. ale nie wpadlo mi niestety do glowy zeby zapytac co jesli dziecko wypluje/uleje
My mamy szczepienie 03.10 więc zapytam o syrop , a dokładniej o to ewentualnie ulanie itp.

Cytat:
Dziewczyny zepsula mi sie pralka! swietnie! neiszczescia nie chodza parami! one zap.ie.rda.laja stadami!
No jakby miala malo wydatkow!
Co do pogrubionego : hahaha:
A tak odnośnie pralki,to współczuje. Co za pech,że się zepsuła. U mnie pralka "chodzi" czasami i 4 razy w ciągu tygodnia

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Ładny

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Natalka,Karolina ma racje -zobacz filtr. I sprawdź czy wąż się nigdzie nie "złamał" .

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:58   #1168
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
dostalam z zusu wezwanie nakomisje. Bo staram sie o zasilek rehabiliotacyjny(w zusie mi powiedzieli zbeym zlozyla papiery wiec zlozylam ) i niewiem jak to rozegrac bo to jest `00 km od nas a my tego miasta nieznamy(rzdko jezdzimy tam) i niewiem jak z małą.... Ona niebykla nigdy sama z kims innym niz z emną.... no i ja mm dokarmiam caly czas ,piers Jej nie wystarcza wiec jak bede Ją karmic? Co mam zrobic????
Ja robię tak, że ściągam i dostaje butle mojego, albo sztucznego. Nie mieszam jej mleka. Ale ja wole ściągać moje, bo moja jest dużo spokojniejsza jedząc z butli niż z cycka. A nie możesz zostawić małej z babcią?spróbuj najpierw na godzinke, żeby mała szoku nie doznała.
Moja mama i tata zostają z Agatką sami, na spacery też chodzą, zawsze dostają butlę do torby mojego albo wodę z puszką sztucznego i ja mam chociaż chwilę spokoju, a dziadki też zadwoleni

Cytat:

dziewczyy jakmala nie dojadla mojego mleka z butli to mam je wylac czy moge zostawic i dolac do niego kolejne sciagniete??????//
Ja do godziny odstawiam do podgrzewacza, a jak nie zje to wylewam, nie dolewam też.
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Właśnie, kochane zy jak Wasze dzieci śpią to są spokojne? Mój cały czas zanim dobrze zaśnie sie wierci, prezy, parcha, nie sadze ze to normalne?
To moja też jest nienormalnamacha rączkami, nóżkami, głowę przekręca raz w jedną raz w drugą stronę, a do tego dziwne odgłosy wydaje czasem, szczególnie w nocyAle ja sie nie przejmuję, bo moje dziecko jest bardzo żywotne i nie usiedzi w spokoju nawet 1 min. Nawet podczas karmienia ciągle się wierci.

A tak wogóle to doszłam do wniosku że ma skaze białkową po mnieZaczełam jeść nabiał i słodycze, i mała ma wysypkę na policzkach, czole, szyi i głowie, do tego łuszczy się jej skóra na brwiach i uszku przez ostatnie dni bolał ją brzuszek pewnie bo strasznie niespokojna była i ciągle płakała. A do lekarza nie mogę się dostaćjeden na urlopie a drugi tylko przyjmuje u dzieci chorych, a z nią przecież nie pójdę do dzieci chorych. Ja wyelminowałam już nabiał,ale mm mam tylko Ha, a jeśli ma alergie to by musiała mieć już tą mieszanke z apteki, a mi lekarka jej nie przepisze puki nie zobaczy malej.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:59   #1169
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ładny
dziękuję

Bloguję
Stary 2012-09-19, 17:10   #1170
anna99302
Zadomowienie

Czesc Może dzisiaj uda mi się nadrobic Was chociaz troszke. Maly dzisiaj je i spi i tak na przemian. I rano zrobil kupke po 24h! Az odtańczyłam z nim taniec radości
Cytat:
ooo a ja niewidzialam takichj

Ja wylewam jeżeli w przeciągu godziny nie doje....
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Mój też tak robi. Dopóki nie płacze przy tym jest ok.

Depoison-fajny pajacyk. Zapachniało halloween

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-09-19 o 17:14
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości