|
|
#1141 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
dostalam z zusu wezwanie nakomisje. Bo staram sie o zasilek rehabiliotacyjny(w zusie mi powiedzieli zbeym zlozyla papiery wiec zlozylam ) i niewiem jak to rozegrac bo to jest `00 km od nas a my tego miasta nieznamy(rzdko jezdzimy tam) i niewiem jak z małą.... Ona niebykla nigdy sama z kims innym niz z emną.... no i ja mm dokarmiam caly czas ,piers Jej nie wystarcza wiec jak bede Ją karmic? Co mam zrobic????
Cytat:
bo Ona nie umie, rzadko Jej sie uda bez....... Cytat:
nie bij ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
od samego pocztaku potrafioa oproznic 2 cyce i dodatkowo 90 ml mm. Wiec to cos znaczy....![]() o kolejna sie czepia ej nooooooo, bo Rozalke naśle na Was ![]() Cytat:
Ona jest przeslodkka
|
|
#1143 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka, my po szczepieniu, dzisiaj niestety Lu była mocno rozżalona i strasznie płakała
Teraz śpi, zobaczymy co będzie później, jak coś mam paracetamol w syropku i jej dam jakby bolało, a poza tym pediatra mi powiedziała że dzisiaj bidulka może gorączkować ![]() Aha, i waży już 5010g, czyli po swojemu tradycyjnie przybiera około 1kg na miesiąc ![]() Cytat:
Cytat:
słodziak Cytat:
no nieźle rośnie
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Blue pytalas co na obiad ja dzisiaj placuszki z kurczaka ziemniaczki pieczone i ze nie mialam nic na surowke to zrobilam mizerie :P
|
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ktore podaja cebion, czy wam go lekarz zalecil do podawania bo on powoduje kamienie nerkowe ?
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bede ja kladla na tym lewym boczku zobaczymy czy to cos pomoze. |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za LUSIE by nie bolałą Ją i by nie gorączkowała
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy
to skarpetki-krówki z Rossmanna
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
ooo a ja niewidzialam takichj
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- dziewczyy jakmala nie dojadla mojego mleka z butli to mam je wylac czy moge zostawic i dolac do niego kolejne sciagniete??????//
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwazam ze nie ma co przesadzac. |
|
|
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
Prince one kupione były chyba w grudniu
![]() wiecie co-odkryłam uroki chustowania....moja Lila uparcie nie chciała spać w dzień w łóżeczku, na rogalu itd. więc wyjęłam chustę pożyczoną od koleżanki i zawinęłam ją w kieszonkę i spała jak susełek....dziś też tek zrobiłam i śpi już z 1,5h-umyłam naczynia, pomalowałam się, byłam w sklepie, podszykowałam obiad....cudownie i naprawdę bez porównania z nosidełkiem- o wiele lżej...
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedna Lusia
. Aguś trzymam kciuki za spokojny dzień i noc Poznałam sąsiadke z mojej klatki .Sama do niej zagadałam . Miła z niej osóbka,zaprosiła mnie na kawe w przyszłym tygodniu (bo teraz ma cały tydzień gości) . Ma córke na oko jakieś 2-3 latka i synka z końcówki sierpnia tego roku . Jestem b. zadowolona. Bo wiecie, mieszkamy tu od marca, a nikogo nie znamy. Nawet w razie tzw "wu" nie mogę na nikogo liczyc. Po 5 mnutach rozmowy sama zaproponowała mi przejście na "ty" ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Aguś czytałam,że masz paracetamol w syropie. On jest lepszy niż czopki?? (ja to się boje aplikować czopek,i zastanawiam się nad syropem). Tylko teraz : co jeśli niemowle uleje,wypluje itp syrop?? Trzeba podać kolejną dawkę?
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
mi go polecila pediatra, powiedziala tez, ze starczy na dluzej niz czopek, bo czopki sa w okreslonych dawkach a syropek sie dawkuje wedle potrzeb. ale nie wpadlo mi niestety do glowy zeby zapytac co jesli dziecko wypluje/uleje
|
#1155 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziwi mnie to bo raczej takich akcji wcześniej nie było. Ale właściwie to jestem już zdecydowana na spróbowanie jakiegoś mm antykolkowego, zobaczę czy będzie jakaś poprawaCytat:
a przed spaniem zanim zaśnie potrafi się tak rzucać jak ryba wyrzucona na brzeg, a przy tym stękać nie wiem, chyba taka uroda tego mojego dzieciaCytat:
Rozumiem to, ja też się do tej pory zapierałam tylko przy kp. Ale już powoli mięknę jak widzę jak maly się rzuca... A od tego weekendu zaczynają mi się znów zjazdy na studiach więc siłą rzeczy będę musiała go dokarmiać. |
|||
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie, kochane zy jak Wasze dzieci śpią to są spokojne? Mój cały czas zanim dobrze zaśnie sie wierci, prezy, parcha, nie sadze ze to normalne?
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
Agunia - kciukasy za Lusię, oby nie gorączkowała i lekko zniosła to szczepienie
Prince - z tego co się orientuję to nie można dolewać do już pitego mleka, w ogóle nie można go ponownie podawać. Dziewczyny orientujecie się może - czy mleka na problemy kolkowe - znalazłam info na temat Humany i Hippa, są bez recepty? i gdzie to można kupić? |
|
|
|
#1158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mówiłam, że Ci posmakuje ![]() po dupie za nadrabianie! - 0,5 kg mięsa mielonego - 2 cukinie - 5 dużych ziemniaków - cebula - papryka - marchewka - pomidory w puszce - po 5 dag masła i mąki - 1/2 l mleka - 20 dag żółtego sera - 3 jajka Ziemniaki obierasz, kroisz w plasterki i obgotowujesz. Mięso mielone zesmażasz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajesz pomidory w puszce i mieszasz. Cukinię kroisz w plasterki i smażysz, tak samo marchewkę. Układasz warstwami: ziemniaki, cukinia z marchewką i papryką, mięso mielone, ser itd. Na sam koniec robisz ciasto: rozpuszczasz masło, smażysz na nim mąkę nie rumieniąc jej, dodajesz ubite z mlekiem jajka i mieszasz na ogniu aż zgęstnieje. Mieszasz z połową startego sera. I to ciasto wylewasz na górę zapiekanki. Zapieka się ok. 40 minut aż ciasto się ładnie przyrumieni. To tylko projekt, tatuażysta musi mi go ulepszyć ![]() Cytat:
Urocza jest Cytat:
Ucałuj ją! Dzielna z niej dziewczynka, da radę Cytat:
Cytat:
Hipp widziałam w Rossmanie i Kauflandzie. Bez recepty je kupisz |
||||
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zepsula mi sie pralka! swietnie! neiszczescia nie chodza parami! one zap.ie.rda.laja stadami!
No jakby miala malo wydatkow! |
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie zapomniałam dodać
Depoison coś takiego chcę. Dół pleców z lewej strony. Nałożyłam znak wodny, żeby mi nikt nie ukradł |
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
mama moja twierdzi z emoje dziecko ma podluzna glowe przezemnie bo Ją zle klade
|
#1162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit:właśnie widzę, że pisze....ciamajda ze mnie
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
powiedz mamie ze jest.. hmm.. niemadra nie mowiac brzydko.
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tatuaż ma być dla mnie a nie dla pokazu i widowni |
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Może filtr się zapchał?
|
|
|
|
#1167 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak odnośnie pralki,to współczuje. Co za pech,że się zepsuła. U mnie pralka "chodzi" czasami i 4 razy w ciągu tygodnia Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Natalka,Karolina ma racje -zobacz filtr. I sprawdź czy wąż się nigdzie nie "złamał" .
|
|
#1168 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama i tata zostają z Agatką sami, na spacery też chodzą, zawsze dostają butlę do torby mojego albo wodę z puszką sztucznego i ja mam chociaż chwilę spokoju, a dziadki też zadwoleni ![]() Cytat:
Cytat:
macha rączkami, nóżkami, głowę przekręca raz w jedną raz w drugą stronę, a do tego dziwne odgłosy wydaje czasem, szczególnie w nocy Ale ja sie nie przejmuję, bo moje dziecko jest bardzo żywotne i nie usiedzi w spokoju nawet 1 min. Nawet podczas karmienia ciągle się wierci.A tak wogóle to doszłam do wniosku że ma skaze białkową po mnie |
|||
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1170 | ||
|
Zadomowienie
|
Czesc Może dzisiaj uda mi się nadrobic Was chociaz troszke. Maly dzisiaj je i spi i tak na przemian. I rano zrobil kupke po 24h!
Cytat:
Cytat:
Depoison-fajny pajacyk. Zapachniało halloween
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-09-19 o 17:14 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

bo Ona nie umie, rzadko Jej sie uda bez....... 

poszukaj w wątku kulinarnym
od samego pocztaku potrafioa oproznic 2 cyce i dodatkowo 90 ml mm. Wiec to cos znaczy....
no nieźle rośnie

dziwi mnie to bo raczej takich akcji wcześniej nie było. Ale właściwie to jestem już zdecydowana na spróbowanie jakiegoś mm antykolkowego, zobaczę czy będzie jakaś poprawa
nie wiem, chyba taka uroda tego mojego dziecia
Mówiłam, że Ci posmakuje ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ucałuj ją! Dzielna z niej dziewczynka, da radę