|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Teraz przypomnialam sobie ze byly jakies zdania i trzeba bylo zaznaczyc czy tak czy nie:P. Ja nie bylam wymagajaca chcialam normalny porod z partnerem, bez gazu, bez wody, bez naciecia, z epiduralem i w razie czego zgodzilam sie na vacum ale nie na kleszcze(i tka bylo)
#4742 | |||
Gang Iren
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja wypelnilam sama,a pozniej tez jeszcze pytali jakie mam zyczenia.
![]() |
#4743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja plan w blue książe wypełniałam z położna na ostatnim spotkaniu. W czasie porodu już o nic mnie nie pytali jedynie napisali kilka kartek i ponaklejali na ścinach i drzwiach że jestem uczulona na lateks nie używać takich rekawiczek i że na penicyline . Zdrówka dla Sebusia ![]() Ewurka słodki ten twój synuś ![]() A czemu potty tu nie zaglada a na FB siedzi ![]()
![]() |
#4744 |
Rozeznanie
|
Ewurka Dominik jest uroczy
![]() Blonde zdrowka dla Seby ![]() czy u was tez tak zimno ?
#4745 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() A o to juz zapytaj sama Potty ![]() ![]() Tak, nawet mrozno bylo rano ![]() Dzien dobry ![]() Ogarnelam mieszkanie, odkurzylam i zmyłam podlogi ![]()
#4746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas jest piękne słońce ale już jesień czuć...chociaż ja jestem jesienna i lubię taką pogode ![]() Miłego dnia dziewczyny... ![]() Ahhh Blonde zdrówka dla Sebka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zadomowienie
|
Pogoda jest sliczna, rzesko i slonecznie.
Wlasnei blonde zdrowka dla Sebusia ![]() ewurka kawke mozesz pic? to super, jak tam w ogole u Ciebie "dieta matki karmiacej", nie musialas zbytnio ograniczyc menu? pytam bo pije pyszna inke i szczerze....brakowaloby mi tego ... ![]()
#4748 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Dziekuje ![]() Chyba coraz lepiej, dzis tylko kaszelek zostal ![]() Inka jest wskazana podczas karmienia ![]() Ma dobryw pływ na laktacje ![]() Ja ja polubilam własnie podczas karmienia i pije do dzis ![]()
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
beafrance-ja też jestem matka karmiąca
![]() ![]() Po porodzie piłam właśnie inkę albo taką parzoną kawę zbożową (dobre na laktację). Teraz raz na jakiś czas piję słabą kawę bezkofeinową z mlekiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Wtajemniczenie
|
jestem jestem!
nie panikowac ![]() u nas w szystko OK, dziecko miewa hustawki nastrojow, jednego dnia aniolek, drugiego potrafi wyc pol dnia i lezec na podlodze... nauczyla sie sama rozbierac i teraz ostro cwiczy ubieranie, poki co idzie jej srednio co jest kolejnym pretekstem do dzikich spazmow. Coraz czesciej chodzi bez pieluchy i coraz rzadziej sika w majtki, ale jeszcze jej sie czasem zdarzy. Linda zaproponowala, ze od przyszlego tygodnia moze ja nocnikowac, bo bedzie miala tylko dwojke maluchow w tym samym wieku pod opieka w ciagu dnia i bedzie ich odoje uczyc (drugie dziecko to chlopczyk miesiac mlodszy od eM). Dostalam potwierdzenie umowy na stale w poniedzilaek i podwyzke jednoczesnie. Zdzwonilam na Tax Credyty zglosic, ze dochod nam sie zwiekszyl i tylko sobie problemow narobilam. Kobieta w sluchawce byla mocno oburzona, ze my wokle jakies zasilki mamy i ze czy na pewno dobrze formularze wypelnilam. Owszem wypelnilam - dochodami za tamten rok, ktore byly baaardzo niskie (ponizej 16k na nas dwoje), a o biezace dochody nikt mnie pytal. Na pewno cofna nam zailek i exemption cards, czego i tak sie spodziewalam, ale boje sie zeby mnie o jakos defraudacje nie posadzili. Moja mamuska przyjezdza za miesiac na 3 tyg!!! juz sie nie moge doczekac!!! I Miska nic tylko w kolko o babci opowiada ![]() ![]() nam tez przyszedl rachunek za TV i chyba zaplacimy za caly rok, do tego konczy nam sie umowa na dom - trzeba zaplacic jakas oplate administracyjna za przedluzenie umowy i bedziemy musieli wykupic ubezpieczenie na nastepny rok. i jeszcze nam sie skrzynia biegow w aucie posypala... i bilety lotnicze dla mamy i tesciow... ehhhh....... Kasia super ze wyniki dobre! troche sie martwilam... kolega mojego meza ma teraz nawrot nowotworu... a! buty swietne! tajka to faktycznie 'normalny' porod... z epiduralem ![]() ewurka sliczny maluszek! bea i emilka juz niedlugo! trzymam kciukasy dziewczyny! ktora nastepna? blonde eM kaszle od kiedy z PL wrocilismy czyli ze 4tyg juz... bylam juz z nia z 4 razy u lekarza przez ten czas i zawsze to samo - wszystko OK, wirus, samo przejdzie... kupilam jej syrop na kaszel i podaje... poza tym ma wysypke na udach i brzuchu i suche dlonie i nikt nie wie od czego. maz kupil po powrocie jakis inny plyn do plukania ale juz zmienilam na tez co wczesniej i dalej nic. smaruje ja e45 i jakims kremem od GP i nic. pytalam Lindy - mowi ze to moze byc egzema... musimy sie znowu do lekarza przejsc ![]()
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdolna dziewczyna, my z nocnikiem to w daleko dlakeo w lesie...za nic nie moge go przekonac ![]() ![]() ![]() ![]() Fajnie,ze bedziecie miec niedlugo Twoja mame i tesciow na swieta. Moi nie przyleca chyba nigdy i znudziło Nam sie wieczne zapraszanie, a moja mama niestety nie da rady na swieta przyleciec, bo 3 rok z rzedu nie chce brac wolnego(by kolezanki w pracy krzywo nie patrzyły, bo kazda by chciala w okresie swiateczno- noworocznym miec wolne), no nic, trudno, ale przykro mi jak sobie pomysle, ze w te swieta na swoim własnym mieszkaniu bedziemy tylko we 3 ![]() Zdrowka dla M ![]() ![]() My zawsze jak jestesmy w Pl to odwiedzamy pediatre bo Seba jest chory na zmiane klimatu, w tym roku pierwszy raz tak sie nie zdarzylo, ale za to dopadlo Nas po powrocie i to cała 3 ![]() ![]() Ale ejst coraz lepiej ![]()
![]() |
#4752 |
Zadomowienie
|
Hej
Powoli dochodze do siebie po wakacjach. Cale 10 dni na Majorce- czulam sie swietnie- zadnych mldlosci ani boli glowy- jak tylko wrocilam do UK- wszystko zaczelo sie od nowa ![]() Pogode mielismy swietna codziennie w granicach 27-29 stopni. Nikos byl zachwycony plaza i morzem- ( w basenie nie bardzo chcial sie bawic ![]() ![]() ![]() ![]() zatrzymalusmy sie w malym hotelu- bylo bardzo duzo dzieci w wieku 2-3 lata. Nikos mial sie z kim bawic. Wieczorami dzieciaki mialy mini disco- moj maly zawsze byl pierwszym tancerzem na parkiecie ![]() ![]()
#4753 | ||
Zadomowienie
|
Witam sie i ja
![]() Bylam u poloznej i przyznam, ze troche po drodze zmarzlam. Niby slonce swieci ale jest zimno. Teraz leze pod kolderka i sie grzeje. Jak mnie wkurzyla ta moja polozna ![]() ![]() To jest moja pierwsza ciaza i chcialabym jak najwiecej sie o niej dowiedziec, zwlaszcza, ze jestem przed porodem. Nastepna wizyte z nia mam w terminie swojego porodu. Mam nadzieje, ze bede w tym czasie w szpitalu i nie bede musiala do niej isc. Jutro jade do szpitala na badania. Pewnie znowu strace pol dnia i dowiem sie tylko, ze moja hemoglobina jest niska. Mogliby chociaz zrobic usg to wiedzialabym na co wydalam 15 funtow na taksowke. Moj maz bedzie w pracy a inaczej sie tam nie dostane. No to sie uzewnetrznilam. Chyba hormony ciazowe mi buzuja ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() Ja nastepna ![]() Moja mamcia tez jakos przyjezdza za 3 tygodnie. Chociaz nie wiem czy jej nie powiedziec aby przyjechala pozniej, bo pierwsze dwa tygodnie po narodzinach dziecka moj maz bedzie z nami ![]() Moze zastosuj Oilatum na egzeme ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() My po raz pierwszy te swieta spedzimy w 3 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zadomowienie
|
Ja u swojej poloznej bylam przed wakacjami. Powiedzialam jej o pierwszym porodzie kleszczowym i ze bardzo chcialabym teraz tego uniknac- wiec chcialabym miec dodatkowe USG pod koniec ciazy- powiedziala, ze na USG nie da sie zobaczeyc jak jest ulozone dziecko
![]() Ale kiedy sie dowiedziala, ze Nikos wazyl 4 kg- powiedziala, ze pewnie dlatego mialam tak ciezki porod i na tej podstawie ona juz moze mnie skierowac na USG i ze tak zrobi. Mam nadzieje, ze dotrzyma slowa- zreszta ja napewno jej o tym przypomne ![]() A w poniedzialek mam pierwsze USG- juz sie nie moge doczekac ![]() ![]() ![]() ![]() Emilia- mnie tez w pierwszej ciazy nigdy nie wazyli ( tylko na pierwszej wizycie) i nie pamietam tez zeby mi kiedykolwiek mierzyli brzuch ![]() ![]()
#4755 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() My byliśmy na spacerku i mój maluszek spi ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
ewurka-Marysia przez jakiś czas też miała wysypkę na buźce. HV i GP mówili, że to przez moje hormony i że minie. I rzeczywiście minęło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja lubnie gosci, zwlaszcza na swieta ![]() moje wizyty wygladały tak samo, ale jak mialam jakies pytanie,problem to nie zbywaly mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja z moja mama mam wspanialy kontakt i nawet moglabym z nia mieszkac. Do niczego sie nie wtraca, jak jest u Nas to bawi sie tylko z Seba, w niczym mi nie przeszkadza, w garach mi nie miesza itp.A tesciowa jak tu była kiedys(o dziwo!)to zamiast pomóc przy malym to z miotła wiecznie chodzila ![]() ![]() ![]() A moja mama byla juz 2 lata z rzedu i nawet mi juz powiedziala,ze w tym roku niestety sobie odpusci ![]() ![]()
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja patrze na bilety na Wielkanoc i mi się odechciewa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
Piszecie o świętach i rodzicach ....
Dla mnie od tych 4 lat kiedy tu jestem to jakoś nie ma świąt? zwłaszcza tych Bożego Narodzenia ![]() ![]() ![]() Wszak nigdy nie byliśmy całkiem sami , bo albo moi rodzice u nas byli , albo my byliśmy w Irlandi ale jakby nie było brakowało mi zawsze siostry , babci ... W tamtym roku udało nam sie pojechać do PL na świeta i było SUPER. W tym roku nie wiem jak to bedzie ale do PL raczej sie nie wybieramy. Jedyne pocieszenie że na urodziny mojej córy przyjedzie teściu i moi rodzice <jupi> no i moi zostaja na 2 tygodnie a teściu wraca ![]() Blonde ten twój sebuś to chorowitek , oby szybko wyrósł . Potty super że tak ci sie wszystko układa ![]()
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek ![]() Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2012-09-19 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla Nas to beda 6 swieta tutaj ![]() ![]() Sysunia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W zeszlym roku byl u nas moj brat. W tym roku bedziemy w trojke z nasza corcia. Tez bardzo chcialabym pojechac do Polski ale to niemozliwe: po pierwsze dziecko bedzie za male, po drugie maz pewnie bedzie pracowac a po trzecie bilety na swieta sa strasznie drogie ![]() Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma ![]() Edytowane przez emillia006 Czas edycji: 2012-09-19 o 15:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() U nas jako tako ![]() ![]() ![]() Żyję na razie wyjazdem, 2go października lecę do PL ![]() Pierwszy raz moje dziecko zobaczy Polskę ![]() ![]() Ogólnie pieluchy pożegnaliśmy, jedynie na noc zakładam ze względu na to,że jeszcze kaszkę pije niestety ![]() potty może tak jak inne dziewczyny radzą - Oilatum? ja ostatnio kupiłam jakieś mleko do kąpieli E45 , poza tym smaruję młodą balsamem E45 i na razie jako tako wporządku. ![]() Ale ostatnio jak coś jej się wysypało, jakieś uczulenie pomógł nam Sudocrem. ![]() Apropo tych Taxów to jakaś paranoja, na prawdę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jej, Inka? ![]() ![]() ![]() Ja piłam herbatę zwykłą i dodawałam mleko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to mnie przestraszyłaś teraz tą zmianą klimatu ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Btw. dziewczyny, apropo żłobków/przedszkoli - szczególnie te teraz co są za darmo godziny ![]() Wystarczy przejść się do przedszkola i spytać o miejsca czy gdzieś specjalnie dzwonić? Bo w jobcentre babka dała mi numer do jakiejś innej babki , co mówi gdzie są miejsca itd. ale ja bym wolała w najbliższym przedszkolu koło nas ![]()
![]() |
#4763 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj o biletach nic nie mow, spojrzalam dzis tylko na chwile i niech sobie w nos wsadza ![]() ![]() Ja w tym roku nie bede pracowala w swieta, bo pracuje w pt i sb, a wigilia jest w poniedz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak to zrobilas?U Nas zadne metody nie dzialaja ![]() Probowalam w Pl z bratanica, by Sebie pokazala, ale nic...kupa smiechu, zabawy i tyle ![]() Kupilam tez w Pl bajeczke o pieluszkach, ale nic sobie z tego nie robi ![]() U Nas jest tak zawsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do przedszkoli to niewiem...ja dostaje informacje i powiadomienia z Sure Start'u(jestem tam zapisana)i teraz jak dostalismy sie na ten program dla 2 latkow na 2 godz dziennie to dostalam od nich informacje i aplikacje ![]() ![]() Mysle,ze musisz sie przejsc do przedszkoli i zapytac o wolne miejsca na darmowe godz ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-09-19 o 15:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Wtajemniczenie
|
dzieki za porady dotyczace kremow i balsamow, ale dzis maz mowi ze juz jej schodzi wiec poki co nie bede jej niczym innym smarowac.
Kinga - moja minder wziela aplikacje z najblizszego przedszkola, wypelnilam i zanioslam i dostalkam kwitek ze dostali zgloszenie i sie beda odzywac. Ostatnio sie zaczelam martwic co jak sie nie dostanie??? Musze sie tym bardziej zainteresowac w koncu... jak mama bedzie to sobie wezme kilka dni wolnego i sie przejdziemy tu i tam... ja naszeczescie nie pracuje w swieta i jak do tej pory zawsze bylismy w Polsce na swieta. w zeszlym roku pierwszy raz bylismy tylko w trojke i bylo mi baaaardzo przykro i faktycznie takie swieta to nie swieta ![]()
#4765 |
Zadomowienie
|
Wy tu juz o swietach piszecie- a my znowu w tym roku polecimy do szwecji- a tam to juz wogole nie ma zadnego uroku swiat
![]() Jest choinka i prezenty- ale tesciowie sa prawoslawni, wiec nie obchodza wigilii ( a dla mojej rodziny to chyba najwazniejszy dzien tych swiat), brakuje swiatecznej atmosfery, rodziny i tego calego zamieszania, gotowania. Kurcze az mi sie przykro zrobilo , ze znowu beda swieta bez mojej rodziny ![]() Ale za to za tydzien przyjezdza do mnie znaczna czesc mojej rodzinki, a za 2 tyg to my lecimy do Pl ![]() ![]() U nas tez dalej sa pieluszki. Na wakacjach maly biegal bez i juz zaczynal wolac- ale jak tylko wrocilismy do domu- nawet nie chce slyszec o majteczkach i sam sobie wklada pampersy ![]()
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hmm, chodziłam z nią do łazienki (może z chłopcami jest trudniej ![]() ![]() oczywiście teraz sama mówi SIKUUU czy E-E ale bardziej SIKU się przyjęło, bo jak chce numer 2 to widzę, że biega,skacze i kręci się jak goopek ![]() Tak to sama zaczęła (nawet nie zauważyłam kiedy) ściągać spodenki i majtki i siada ![]() Nooo ma czasem problem jeszcze z poprawieniem majtek i spodenek ![]() Nawet czasem weźmie chusteczkę i sama zaczyna coś tam kombinować z podcieraniem ![]() Ogólnie trzeba dużo cierpliwości, sama wiesz ![]() ![]() ![]() oczywiście to żarty... Ale myślę, że próbuj bardziej majtki zakładać, pampersy odstaw, tylko na drzemkę czy na noc zakładaj ![]() ![]()
*** ❤ Kornelka 11.03.2010 Never ignore someone who cares for you because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones... Edytowane przez Kinqaa Czas edycji: 2012-09-19 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
U mnie w pracy nie ma szans na wolne w święta.
Ja mam akurat wolne ale mój tż na wigilie bierze tzw personal day a w sylwka pracuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | ||||
Gang Iren
|
Ja dzis troche zaszalalam na zakupach,kupilam sobie czarne dzinsy i buty.Mlodej kupilam kapcie na zime,a malemu spidnie moro,kapciochy krowki i zabawke baczka taka:
http://www.ebay.co.uk/itm/VTech-Spin...item41642fa255 U mnie ostatnie dni tak zmiennie jest,w sloncu cieplo,jak slonce zajdzie i zerwie sie wiatr to zimno,nie wiadomo przez to jak sie ubrac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moze zjedz sobie czekoladke,co?Jest dobra na smutki i wkurzenia ![]()
![]() |
#4769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U mnie dzis zimno,szaro i deszczowo ![]() Glowa strasznie mnie boli. Eryk skonczyl wlasnie 5 miesiecy ![]() Jak ten czas leci ![]() Milego dnia! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.