Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 21:09   #4741
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Juz sama wypelnilam chociaz nie wiem czy ktokolwiek bedzie tam zagladal
Teraz przypomnialam sobie ze byly jakies zdania i trzeba bylo zaznaczyc czy tak czy nie:P. Ja nie bylam wymagajaca chcialam normalny porod z partnerem, bez gazu, bez wody, bez naciecia, z epiduralem i w razie czego zgodzilam sie na vacum ale nie na kleszcze(i tka bylo)

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:15   #4742
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Bylismy z rana u lekarza, bo Sebie nie mija kaszel i katar
Dostal;ismy leki i mam nadzieje,z e szybko przejdzie
Oj wspolczuje choroby synka i zycze mu duzo zdrowka

Cytat:

Dziewczyny jak to jest z tymi szczepionkami w UK. W Polsce to istny meksyk i ludzie nie wiedza czy szczepic czy nie.
Tutaj po porodzie podaja tylko na gruzlice i wit K? Jak dobrze sie orientuje.
Ja jakos nie mialam dylematow,to co daja bierzemy i tyle.Mlody dobrze znosi szczepionki,ani razu nie goraczkowal ani nic,wszystko bylo w porzadku.

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
Wrocilam od poloznej. Mam za maly brzuch
10 dni temu mialam skan i wszystkie pomiary idealne a dzisiaj zamiast 34cm moj brzuch ma 29 . Te ich metody pomiaru...
No i bede miala dodatkowy skan.
Niby sie nie denerwuje, bo czuje ze mala urosla przez ostatnie dni, czuje ja bardziej i na dole i na gorze i po bokach i ciezej mi i sapie i brzuch bardziej odstaje no ale....niepokoj zasiany
ide zjesc ciasteczko ...
moze mi troche brzuch urosnie i sie nie beda czepiac
Mi tez mowili ciagle,ze dziecko bedzie za male,mialam dwa dodatkowe Usg robione,a Eryk urodzil sie 3270,wiec wcale nie jakis malenki (a teraz ma 5 miesiecy i wazy 8500 )

Cytat:
No wlasnie w ksiazce ciazowej jest strona odnosnie planu porodu i nie wiem czy sama mam ja wypelnic czy z polozna
Jutro sie dopytam.
Ja wypelnilam sama,a pozniej tez jeszcze pytali jakie mam zyczenia.
Stary 2012-09-18, 22:55   #4743
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja przed porodem wypełniłam sama ten plan w blue folderze. Ale w czasie porodu położna i tak mnie o to wszystko jeszcze raz pytała.

Ja plan w blue książe wypełniałam z położna na ostatnim spotkaniu. W czasie porodu już o nic mnie nie pytali jedynie napisali kilka kartek i ponaklejali na ścinach i drzwiach że jestem uczulona na lateks nie używać takich rekawiczek i że na penicyline .

Zdrówka dla Sebusia

Ewurka słodki ten twój synuś

A czemu potty tu nie zaglada a na FB siedzi

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 09:37   #4744
nikita262
Rozeznanie

Ewurka Dominik jest uroczy
Blonde zdrowka dla Seby

czy u was tez tak zimno ?
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:12   #4745
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Oj wspolczuje choroby synka i zycze mu duzo zdrowka

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
J
Zdrówka dla Sebusia

A czemu potty tu nie zaglada a na FB siedzi

A o to juz zapytaj sama Potty

Cytat:
Napisane przez nikita262 Pokaż wiadomość
Blonde zdrowka dla Seby

Tak, nawet mrozno bylo rano

Dzien dobry

Ogarnelam mieszkanie, odkurzylam i zmyłam podlogi
Stary 2012-09-19, 10:25   #4746
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie w ksiazce ciazowej jest strona odnosnie planu porodu i nie wiem czy sama mam ja wypelnic czy z polozna
Jutro sie dopytam.
Mnie wypełniała położna na tydzień przed porodem, pytala się tylko ewentualnie co wybieram

Cytat:
Ewurka słodki ten twój synuś

Cytat:
Ewurka Dominik jest uroczy

U nas jest piękne słońce ale już jesień czuć...chociaż ja jestem jesienna i lubię taką pogode

Miłego dnia dziewczyny... idę się napić kawusi

Ahhh Blonde zdrówka dla Sebka

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:41   #4747
beafrance
Zadomowienie

Pogoda jest sliczna, rzesko i slonecznie.
Wlasnei blonde zdrowka dla Sebusia jak on sie dzisiaj czuje?
ewurka kawke mozesz pic? to super, jak tam w ogole u Ciebie "dieta matki karmiacej", nie musialas zbytnio ograniczyc menu? pytam bo pije pyszna inke i szczerze....brakowaloby mi tego ...

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:44   #4748
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Ahhh Blonde zdrówka dla Sebka

Cytat:
Pogoda jest sliczna, rzesko i slonecznie.
Wlasnei blonde zdrowka dla Sebusia jak on sie dzisiaj czuje?
ewurka kawke mozesz pic? to super, jak tam w ogole u Ciebie "dieta matki karmiacej", nie musialas zbytnio ograniczyc menu? pytam bo pije pyszna inke i szczerze....brakowaloby mi tego ...
u mnie tez slonecznie, ale zimno
Dziekuje
Chyba coraz lepiej, dzis tylko kaszelek zostal
Inka jest wskazana podczas karmienia
Ma dobryw pływ na laktacje
Ja ja polubilam własnie podczas karmienia i pije do dzis
Stary 2012-09-19, 10:46   #4749
hanjah
Zakorzenienie

beafrance-ja też jestem matka karmiąca I w zasadzie nie jestem na żadnej diecie Ale też moje dzieci nie miały żadnych problemów skórno-brzuszkowych.
Po porodzie piłam właśnie inkę albo taką parzoną kawę zbożową (dobre na laktację). Teraz raz na jakiś czas piję słabą kawę bezkofeinową z mlekiem.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:51   #4750
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

jestem jestem!

nie panikowac

u nas w szystko OK, dziecko miewa hustawki nastrojow, jednego dnia aniolek, drugiego potrafi wyc pol dnia i lezec na podlodze... nauczyla sie sama rozbierac i teraz ostro cwiczy ubieranie, poki co idzie jej srednio co jest kolejnym pretekstem do dzikich spazmow. Coraz czesciej chodzi bez pieluchy i coraz rzadziej sika w majtki, ale jeszcze jej sie czasem zdarzy. Linda zaproponowala, ze od przyszlego tygodnia moze ja nocnikowac, bo bedzie miala tylko dwojke maluchow w tym samym wieku pod opieka w ciagu dnia i bedzie ich odoje uczyc (drugie dziecko to chlopczyk miesiac mlodszy od eM).

Dostalam potwierdzenie umowy na stale w poniedzilaek i podwyzke jednoczesnie. Zdzwonilam na Tax Credyty zglosic, ze dochod nam sie zwiekszyl i tylko sobie problemow narobilam. Kobieta w sluchawce byla mocno oburzona, ze my wokle jakies zasilki mamy i ze czy na pewno dobrze formularze wypelnilam. Owszem wypelnilam - dochodami za tamten rok, ktore byly baaardzo niskie (ponizej 16k na nas dwoje), a o biezace dochody nikt mnie pytal. Na pewno cofna nam zailek i exemption cards, czego i tak sie spodziewalam, ale boje sie zeby mnie o jakos defraudacje nie posadzili.

Moja mamuska przyjezdza za miesiac na 3 tyg!!! juz sie nie moge doczekac!!! I Miska nic tylko w kolko o babci opowiada a na swieta przyjada do nas rodzice Piotrka. Tesciowa nawet sie zaoferowala, ze zostanie z dzieckiem w sylwestra zebysmy mogli na impreze z mezem wyjsc

nam tez przyszedl rachunek za TV i chyba zaplacimy za caly rok, do tego konczy nam sie umowa na dom - trzeba zaplacic jakas oplate administracyjna za przedluzenie umowy i bedziemy musieli wykupic ubezpieczenie na nastepny rok. i jeszcze nam sie skrzynia biegow w aucie posypala... i bilety lotnicze dla mamy i tesciow... ehhhh.......

Kasia super ze wyniki dobre! troche sie martwilam... kolega mojego meza ma teraz nawrot nowotworu... a! buty swietne!

tajka to faktycznie 'normalny' porod... z epiduralem

ewurka sliczny maluszek!

bea i emilka juz niedlugo! trzymam kciukasy dziewczyny! ktora nastepna?

blonde eM kaszle od kiedy z PL wrocilismy czyli ze 4tyg juz... bylam juz z nia z 4 razy u lekarza przez ten czas i zawsze to samo - wszystko OK, wirus, samo przejdzie... kupilam jej syrop na kaszel i podaje... poza tym ma wysypke na udach i brzuchu i suche dlonie i nikt nie wie od czego. maz kupil po powrocie jakis inny plyn do plukania ale juz zmienilam na tez co wczesniej i dalej nic. smaruje ja e45 i jakims kremem od GP i nic. pytalam Lindy - mowi ze to moze byc egzema... musimy sie znowu do lekarza przejsc

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:03   #4751
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
jestem jestem!

nie panikowac

u nas w szystko OK, dziecko miewa hustawki nastrojow, jednego dnia aniolek, drugiego potrafi wyc pol dnia i lezec na podlodze... nauczyla sie sama rozbierac i teraz ostro cwiczy ubieranie, poki co idzie jej srednio co jest kolejnym pretekstem do dzikich spazmow. Coraz czesciej chodzi bez pieluchy i coraz rzadziej sika w majtki, ale jeszcze jej sie czasem zdarzy. Linda zaproponowala, ze od przyszlego tygodnia moze ja nocnikowac, bo bedzie miala tylko dwojke maluchow w tym samym wieku pod opieka w ciagu dnia i bedzie ich odoje uczyc (drugie dziecko to chlopczyk miesiac mlodszy od eM).

Dostalam potwierdzenie umowy na stale w poniedzilaek i podwyzke jednoczesnie. Zdzwonilam na Tax Credyty zglosic, ze dochod nam sie zwiekszyl i tylko sobie problemow narobilam. Kobieta w sluchawce byla mocno oburzona, ze my wokle jakies zasilki mamy i ze czy na pewno dobrze formularze wypelnilam. Owszem wypelnilam - dochodami za tamten rok, ktore byly baaardzo niskie (ponizej 16k na nas dwoje), a o biezace dochody nikt mnie pytal. Na pewno cofna nam zailek i exemption cards, czego i tak sie spodziewalam, ale boje sie zeby mnie o jakos defraudacje nie posadzili.

Moja mamuska przyjezdza za miesiac na 3 tyg!!! juz sie nie moge doczekac!!! I Miska nic tylko w kolko o babci opowiada a na swieta przyjada do nas rodzice Piotrka. Tesciowa nawet sie zaoferowala, ze zostanie z dzieckiem w sylwestra zebysmy mogli na impreze z mezem wyjsc

nam tez przyszedl rachunek za TV i chyba zaplacimy za caly rok, do tego konczy nam sie umowa na dom - trzeba zaplacic jakas oplate administracyjna za przedluzenie umowy i bedziemy musieli wykupic ubezpieczenie na nastepny rok. i jeszcze nam sie skrzynia biegow w aucie posypala... i bilety lotnicze dla mamy i tesciow... ehhhh.......

Kasia super ze wyniki dobre! troche sie martwilam... kolega mojego meza ma teraz nawrot nowotworu... a! buty swietne!

ewurka sliczny maluszek!

blonde eM kaszle od kiedy z PL wrocilismy czyli ze 4tyg juz... bylam juz z nia z 4 razy u lekarza przez ten czas i zawsze to samo - wszystko OK, wirus, samo przejdzie... kupilam jej syrop na kaszel i podaje... poza tym ma wysypke na udach i brzuchu i suche dlonie i nikt nie wie od czego. maz kupil po powrocie jakis inny plyn do plukania ale juz zmienilam na tez co wczesniej i dalej nic. smaruje ja e45 i jakims kremem od GP i nic. pytalam Lindy - mowi ze to moze byc egzema... musimy sie znowu do lekarza przejsc
za postepy Miski
Zdolna dziewczyna, my z nocnikiem to w daleko dlakeo w lesie...za nic nie moge go przekonac

za umowe i podwyzke, amm nadzieje,ze z Taxami bedzie wszystko w porzadku

Fajnie,ze bedziecie miec niedlugo Twoja mame i tesciow na swieta. Moi nie przyleca chyba nigdy i znudziło Nam sie wieczne zapraszanie, a moja mama niestety nie da rady na swieta przyleciec, bo 3 rok z rzedu nie chce brac wolnego(by kolezanki w pracy krzywo nie patrzyły, bo kazda by chciala w okresie swiateczno- noworocznym miec wolne), no nic, trudno, ale przykro mi jak sobie pomysle, ze w te swieta na swoim własnym mieszkaniu bedziemy tylko we 3

Zdrowka dla MWspólczuje wysypki
My zawsze jak jestesmy w Pl to odwiedzamy pediatre bo Seba jest chory na zmiane klimatu, w tym roku pierwszy raz tak sie nie zdarzylo, ale za to dopadlo Nas po powrocie i to cała 3Naszczescie szybko faszerowalismy sie tabletkami, wiec sie nie rozwinelo, ale z Seba byłam juz u lekarza, bo wszelkie flegaminy, domowe sposoby nie dzialaly
Ale ejst coraz lepiej
Stary 2012-09-19, 11:55   #4752
ewi83
Zadomowienie

Hej

Powoli dochodze do siebie po wakacjach. Cale 10 dni na Majorce- czulam sie swietnie- zadnych mldlosci ani boli glowy- jak tylko wrocilam do UK- wszystko zaczelo sie od nowa

Pogode mielismy swietna codziennie w granicach 27-29 stopni. Nikos byl zachwycony plaza i morzem- ( w basenie nie bardzo chcial sie bawic) Wogole nie bal sie wody- jak tylko pierewszego dnia poszlismy na plaze, od razu wszedl do wody, caly sie zanurzyl i nie chcial wyjsc z wody Po kilku dniach kladl sie wodzie, chodzil na raczkach a reszta ciala plywala na wodzie Wydaje mi sie ze bardzo szybko nauczy sie plywac

zatrzymalusmy sie w malym hotelu- bylo bardzo duzo dzieci w wieku 2-3 lata. Nikos mial sie z kim bawic. Wieczorami dzieciaki mialy mini disco- moj maly zawsze byl pierwszym tancerzem na parkiecie Teraz chodzi i mowi MAMA CHODZ TANCZI

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:29   #4753
emillia006
Zadomowienie

Witam sie i ja

Bylam u poloznej i przyznam, ze troche po drodze zmarzlam. Niby slonce swieci ale jest zimno. Teraz leze pod kolderka i sie grzeje.
Jak mnie wkurzyla ta moja polozna Bylam u niej w gabinecie doslownie 5 min. Sprawdzila mi cisnienie, posluchala bicia serduszka Olivii, pomacala mnie po brzuszku. Jak sie spytalam o ulozenie dziecka to nie wiedziala i sama sie mnie podpytywala jak czuje mala Nawet mnie nie zwazyla a jak cos sie o nia spytalam to odpowiadala zdawkowo albo usmiechem.
To jest moja pierwsza ciaza i chcialabym jak najwiecej sie o niej dowiedziec, zwlaszcza, ze jestem przed porodem.
Nastepna wizyte z nia mam w terminie swojego porodu. Mam nadzieje, ze bede w tym czasie w szpitalu i nie bede musiala do niej isc.
Jutro jade do szpitala na badania. Pewnie znowu strace pol dnia i dowiem sie tylko, ze moja hemoglobina jest niska.
Mogliby chociaz zrobic usg to wiedzialabym na co wydalam 15 funtow na taksowke. Moj maz bedzie w pracy a inaczej sie tam nie dostane.

No to sie uzewnetrznilam. Chyba hormony ciazowe mi buzuja

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
jestem jestem!

nie panikowac

ewurka sliczny maluszek!

za podwyzke.

Ja nastepna

Moja mamcia tez jakos przyjezdza za 3 tygodnie. Chociaz nie wiem czy jej nie powiedziec aby przyjechala pozniej, bo pierwsze dwa tygodnie po narodzinach dziecka moj maz bedzie z nami

Moze zastosuj Oilatum na egzeme

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
za postepy Miski
Zdolna dziewczyna, my z nocnikiem to w daleko dlakeo w lesie...za nic nie moge go przekonac

Fajnie,ze bedziecie miec niedlugo Twoja mame i tesciow na swieta. Moi nie przyleca chyba nigdy i znudziło Nam sie wieczne zapraszanie, a moja mama niestety nie da rady na swieta przyleciec, bo 3 rok z rzedu nie chce brac wolnego(by kolezanki w pracy krzywo nie patrzyły, bo kazda by chciala w okresie swiateczno- noworocznym miec wolne), no nic, trudno, ale przykro mi jak sobie pomysle, ze w te swieta na swoim własnym mieszkaniu bedziemy tylko we 3

My zawsze jak jestesmy w Pl to odwiedzamy pediatre bo Seba jest chory na zmiane klimatu, w tym roku pierwszy raz tak sie nie zdarzylo, ale za to dopadlo Nas po powrocie i to cała 3Naszczescie szybko faszerowalismy sie tabletkami, wiec sie nie rozwinelo, ale z Seba byłam juz u lekarza, bo wszelkie flegaminy, domowe sposoby nie dzialaly
Ale ejst coraz lepiej
Nie przejmuj sie
My po raz pierwszy te swieta spedzimy w 3 i jestem z tego powodu bardzoooo zadowolona. Bede mogla sie skoncentrowac sie wylacznie na mezu i corci
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:57   #4754
ewi83
Zadomowienie

Ja u swojej poloznej bylam przed wakacjami. Powiedzialam jej o pierwszym porodzie kleszczowym i ze bardzo chcialabym teraz tego uniknac- wiec chcialabym miec dodatkowe USG pod koniec ciazy- powiedziala, ze na USG nie da sie zobaczeyc jak jest ulozone dziecko
Ale kiedy sie dowiedziala, ze Nikos wazyl 4 kg- powiedziala, ze pewnie dlatego mialam tak ciezki porod i na tej podstawie ona juz moze mnie skierowac na USG i ze tak zrobi. Mam nadzieje, ze dotrzyma slowa- zreszta ja napewno jej o tym przypomne

A w poniedzialek mam pierwsze USG- juz sie nie moge doczekac Bardzo sie boje czy wszystko z dzieciatkiem jest w porzadku ( z Nikosiem nie mialam takich obaw) Najgorsze jest to z e tz wyjezdza w sobote do Japonii i bede musiala isc tam sama

Emilia- mnie tez w pierwszej ciazy nigdy nie wazyli ( tylko na pierwszej wizycie) i nie pamietam tez zeby mi kiedykolwiek mierzyli brzuch Pewnie tez dlatego nie zorientowali sie , ze dziecko moze byc duze

Stary 2012-09-19, 13:37   #4755
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Pije inke i czasami jak już ledwo na oczy widze to słabą kawe bezkofeinową z mlekiem ja jakoś staram się jeść inaczej niż przed porodem, unikam smażonych rzeczy, mały dostał małej wysypki na bużce i kupiłam właśnie mleko ryżowe, zobaczymy czy to na nabiał...jakoś staram się nie szaleć z jedzeniem, aby mały nie cierpiał bardzo i póki co dajemy rade jak skończy miesiąc zacznę wprowadzać coś nowego do diety

Cytat:
Dziekuje
Oby Sebek szybko wyzdrowiał inka jest dobra

Cytat:
beafrance-ja też jestem matka karmiąca I w zasadzie nie jestem na żadnej diecie Ale też moje dzieci nie miały żadnych problemów skórno-brzuszkowych.
Po porodzie piłam właśnie inkę albo taką parzoną kawę zbożową (dobre na laktację). Teraz raz na jakiś czas piję słabą kawę bezkofeinową z mlekiem.
Szczęsciara

Cytat:
z
jak to tylko we 3 aż we trójke ja się bardzo cieszę na te święta i szczerze nie miała bym nic przeciwko jakbyśmy byli sami...ale nie wiem czy moja mam nie przyleci do nas słaby mamy kontakt i była u nas w zeszłym roku na tydzień w święta, nie było najgorzej, ale gdyby chciała zostać dłużej chyba byśmy się pozabijały

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
Ja u swojej poloznej bylam przed wakacjami. Powiedzialam jej o pierwszym porodzie kleszczowym i ze bardzo chcialabym teraz tego uniknac- wiec chcialabym miec dodatkowe USG pod koniec ciazy- powiedziala, ze na USG nie da sie zobaczeyc jak jest ulozone dziecko
Ale kiedy sie dowiedziala, ze Nikos wazyl 4 kg- powiedziala, ze pewnie dlatego mialam tak ciezki porod i na tej podstawie ona juz moze mnie skierowac na USG i ze tak zrobi. Mam nadzieje, ze dotrzyma slowa- zreszta ja napewno jej o tym przypomne

A w poniedzialek mam pierwsze USG- juz sie nie moge doczekac Bardzo sie boje czy wszystko z dzieciatkiem jest w porzadku ( z Nikosiem nie mialam takich obaw) Najgorsze jest to z e tz wyjezdza w sobote do Japonii i bede musiala isc tam sama

Emilia- mnie tez w pierwszej ciazy nigdy nie wazyli ( tylko na pierwszej wizycie) i nie pamietam tez zeby mi kiedykolwiek mierzyli brzuch Pewnie tez dlatego nie zorientowali sie , ze dziecko moze byc duze
za usg i super że Wam się wakacje udały i widzę że nikoś będzie jak Maserak tancerzem

My byliśmy na spacerku i mój maluszek spi ma jakieś straszne sny czasami, bo takie dzwięki wydaje, ze szok!!! Czasem krzyki i płacz bidulek...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:46   #4756
hanjah
Zakorzenienie

ewurka-Marysia przez jakiś czas też miała wysypkę na buźce. HV i GP mówili, że to przez moje hormony i że minie. I rzeczywiście minęło A na te krostki stosowałam krem polecony przez HV-Aqueous.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:54   #4757
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Powoli dochodze do siebie po wakacjach. Cale 10 dni na Majorce- czulam sie swietnie- zadnych mldlosci ani boli glowy- jak tylko wrocilam do UK- wszystko zaczelo sie od nowa

Pogode mielismy swietna codziennie w granicach 27-29 stopni. Nikos byl zachwycony plaza i morzem- ( w basenie nie bardzo chcial sie bawic) Wogole nie bal sie wody- jak tylko pierewszego dnia poszlismy na plaze, od razu wszedl do wody, caly sie zanurzyl i nie chcial wyjsc z wody Po kilku dniach kladl sie wodzie, chodzil na raczkach a reszta ciala plywala na wodzie Wydaje mi sie ze bardzo szybko nauczy sie plywac

zatrzymalusmy sie w malym hotelu- bylo bardzo duzo dzieci w wieku 2-3 lata. Nikos mial sie z kim bawic. Wieczorami dzieciaki mialy mini disco- moj maly zawsze byl pierwszym tancerzem na parkiecie Teraz chodzi i mowi MAMA CHODZ TANCZI
super,z e wakacje udane i wrociliscie zadowoleni

Cytat:
Bylam u poloznej i przyznam, ze troche po drodze zmarzlam. Niby slonce swieci ale jest zimno. Teraz leze pod kolderka i sie grzeje.
Jak mnie wkurzyla ta moja polozna Bylam u niej w gabinecie doslownie 5 min. Sprawdzila mi cisnienie, posluchala bicia serduszka Olivii, pomacala mnie po brzuszku. Jak sie spytalam o ulozenie dziecka to nie wiedziala i sama sie mnie podpytywala jak czuje mala Nawet mnie nie zwazyla a jak cos sie o nia spytalam to odpowiadala zdawkowo albo usmiechem.
To jest moja pierwsza ciaza i chcialabym jak najwiecej sie o niej dowiedziec, zwlaszcza, ze jestem przed porodem.

Nie przejmuj sie
My po raz pierwszy te swieta spedzimy w 3 i jestem z tego powodu bardzoooo zadowolona. Bede mogla sie skoncentrowac sie wylacznie na mezu i corci

A ja lubnie gosci, zwlaszcza na swieta

moje wizyty wygladały tak samo, ale jak mialam jakies pytanie,problem to nie zbywaly mnieGeneralnie nie mialam problemow ciazy to i krotkie wizyty mialam, nie pzreszkadzalo mi to jakos, byc moze dlatego,ze mialam kilka dodatkowych wizyt w szpitalu,a a tam mnie dokladnie sprawdzali

Cytat:

:
Trzymam kciukiNapewno wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Pije inke i czasami jak już ledwo na oczy widze to słabą kawe bezkofeinową z mlekiem ja jakoś staram się jeść inaczej niż przed porodem, unikam smażonych rzeczy, mały dostał małej wysypki na bużce i kupiłam właśnie mleko ryżowe, zobaczymy czy to na nabiał...jakoś staram się nie szaleć z jedzeniem, aby mały nie cierpiał bardzo i póki co dajemy rade jak skończy miesiąc zacznę wprowadzać coś nowego do diety

Oby Sebek szybko wyzdrowiał inka jest dobra

jak to tylko we 3 aż we trójke ja się bardzo cieszę na te święta i szczerze nie miała bym nic przeciwko jakbyśmy byli sami...ale nie wiem czy moja mam nie przyleci do nas słaby mamy kontakt i była u nas w zeszłym roku na tydzień w święta, nie było najgorzej, ale gdyby chciała zostać dłużej chyba byśmy się pozabijały

:.
Ja tez tak dopiero po ok. miesiacu zaczelam wprowadzac nowe rzeczy

Ja z moja mama mam wspanialy kontakt i nawet moglabym z nia mieszkac. Do niczego sie nie wtraca, jak jest u Nas to bawi sie tylko z Seba, w niczym mi nie przeszkadza, w garach mi nie miesza itp.A tesciowa jak tu była kiedys(o dziwo!)to zamiast pomóc przy malym to z miotła wiecznie chodzilai obiadki synkom gotowala
A moja mama byla juz 2 lata z rzedu i nawet mi juz powiedziala,ze w tym roku niestety sobie odpusciSzkoda, bo po Nowym Roku Seba ma urodzinki i na wszystkich byla
Stary 2012-09-19, 13:58   #4758
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
za postepy Miski

My też jeszcze w pieluchach.
Ja patrze na bilety na Wielkanoc i mi się odechciewa.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:51   #4759
Sysunia_d
Zakorzenienie

Piszecie o świętach i rodzicach ....

Dla mnie od tych 4 lat kiedy tu jestem to jakoś nie ma świąt? zwłaszcza tych Bożego Narodzenia Ja jestem przyzwyczajona do rodzinnych świąt u nas zawsze było 12 osob jak nie wiecej i te świeta naprawde miały swoja dusze , swój sens , tradycję -- jakoś świeta w gronie dwóch osób a teraz 3 to jakoś nie to samo i tego mi brakuje. To jak zwykle jest temat bardziej na klubowe z mojej strony Szczerzonego Pan Bóg Szczerze

Wszak nigdy nie byliśmy całkiem sami , bo albo moi rodzice u nas byli , albo my byliśmy w Irlandi ale jakby nie było brakowało mi zawsze siostry , babci ... W tamtym roku udało nam sie pojechać do PL na świeta i było SUPER. W tym roku nie wiem jak to bedzie ale do PL raczej sie nie wybieramy.

Jedyne pocieszenie że na urodziny mojej córy przyjedzie teściu i moi rodzice <jupi> no i moi zostaja na 2 tygodnie a teściu wraca

Blonde ten twój sebuś to chorowitek , oby szybko wyrósł .

Potty super że tak ci sie wszystko układa

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2012-09-19 o 14:56
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-19, 14:57   #4760
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Piszecie o świętach i rodzicach ....

Dla mnie od tych 4 lat kiedy tu jestem to jakoś nie ma świąt? zwłaszcza tych Bożego Narodzenia Ja jestem przyzwyczajona do rodzinnych świąt u nas zawsze było 12 osob jak nie wiecej i te świeta naprawde miały swoja dusze , swój sens , tradycję -- jakoś świeta w gronie dwóch osób a teraz 3 to jakoś nie to samo i tego mi brakuje.

Wszak nigdy nie byliśmy całkiem sami , bo albo moi rodzice u nas byli , albo my byliśmy w Irlandi ale jakby nie było brakowało mi zawsze siostry , babci ... W tamtym roku udało nam sie pojechać do PL na świeta i było SUPER. W tym roku nie wiem jak to bedzie ale do PL raczej sie nie wybieramy.

Jedyne pocieszenie że na urodziny mojej córy przyjedzie teściu i moi rodzice <jupi> no i moi zostaja na 2 tygodnie a teściu wraca

Blonde ten twój sebuś to chorowitek , oby szybko wyrósł .

Potty super że tak ci sie wszystko układa
no wlasnie, ja tu tez tych swiat nie czuje, mimo,ze wszystko robie/staram sie stworzyc nastroj jak w Pl
Dla Nas to beda 6 swieta tutaj, zawsze praca nie pozwala w tym czasie brac urlopu zarówno u mnie jak i u Tz

Sysunia odkad zaczal chodzic do złobka to niestety czesto chorujeale mysle,ze to nieuniknione i szybko wyjdzie z tego
Stary 2012-09-19, 15:18   #4761
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie, ja tu tez tych swiat nie czuje, mimo,ze wszystko robie/staram sie stworzyc nastroj jak w Pl
Dla Nas to beda 6 swieta tutaj, zawsze praca nie pozwala w tym czasie brac urlopu zarówno u mnie jak i u Tz

Sysunia odkad zaczal chodzic do złobka to niestety czesto chorujeale mysle,ze to nieuniknione i szybko wyjdzie z tego
Ja tez co roku pracowalam w swieta Od 6ciu lat po raz pierwszy nie bede musiala isc do pracy.
W zeszlym roku byl u nas moj brat. W tym roku bedziemy w trojke z nasza corcia. Tez bardzo chcialabym pojechac do Polski ale to niemozliwe: po pierwsze dziecko bedzie za male, po drugie maz pewnie bedzie pracowac a po trzecie bilety na swieta sa strasznie drogie

Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma

Edytowane przez emillia006
Czas edycji: 2012-09-19 o 15:20
Stary 2012-09-19, 15:26   #4762
Kinqaa
Zakorzenienie

dzień dobry
U nas jako tako raz pod wozem, raz na wozie chyba jak u wszystkich.
Żyję na razie wyjazdem, 2go października lecę do PL
Pierwszy raz moje dziecko zobaczy Polskę , rodzinę i w ogóle... aż łezka się w oku kręci

Ogólnie pieluchy pożegnaliśmy, jedynie na noc zakładam ze względu na to,że jeszcze kaszkę pije niestety

potty może tak jak inne dziewczyny radzą - Oilatum?
ja ostatnio kupiłam jakieś mleko do kąpieli E45 , poza tym smaruję młodą balsamem E45 i na razie jako tako wporządku.

Ale ostatnio jak coś jej się wysypało, jakieś uczulenie pomógł nam Sudocrem.
Apropo tych Taxów to jakaś paranoja, na prawdę

Cytat:
Dziekuje
Dobrze,że już lepiej z Sebusiem
Jej, Inka? Gdybym wiedziała wcześniej
Ja piłam herbatę zwykłą i dodawałam mleko

Cytat:
ale przykro mi jak sobie pomysle, ze w te swieta na swoim własnym mieszkaniu bedziemy tylko we 3

Ale ejst coraz lepiej
jak tylko we 3? to aż w 3 będzie fajnie zobaczysz

to mnie przestraszyłaś teraz tą zmianą klimatu

Cytat:
Hej

zazdroszczę super na pewno było

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Btw. dziewczyny, apropo żłobków/przedszkoli - szczególnie te teraz co są za darmo godziny dla dzieci od 3 roku życia:
Wystarczy przejść się do przedszkola i spytać o miejsca czy gdzieś specjalnie dzwonić?

Bo w jobcentre babka dała mi numer do jakiejś innej babki , co mówi gdzie są miejsca itd. ale ja bym wolała w najbliższym przedszkolu koło nas a nie olera wie gdzie dojeżdżać i zawozić młodą.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 15:38   #4763
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez co roku pracowalam w swieta Od 6ciu lat po raz pierwszy nie bede musiala isc do pracy.
W zeszlym roku byl u nas moj brat. W tym roku bedziemy w trojke z nasza corcia. Tez bardzo chcialabym pojechac do Polski ale to niemozliwe: po pierwsze dziecko bedzie za male, po drugie maz pewnie bedzie pracowac a po trzecie bilety na swieta sa strasznie drogie

Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma
no tak...
oj o biletach nic nie mow, spojrzalam dzis tylko na chwile i niech sobie w nos wsadza
Ja w tym roku nie bede pracowala w swieta, bo pracuje w pt i sb, a wigilia jest w poniedzTak samo Sylw i Nowy RokU mnie w pracy na swieta mamy ,,prosby,,i kazdy moze na zyczenie wziac 1 dzien wolny czy to w okresie swiatecznym czy noworocznymMi w tym roku sie udalo Tz ma tylko 1 dzien swiat wolny

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość

Ogólnie pieluchy pożegnaliśmy, jedynie na noc zakładam ze względu na to,że jeszcze kaszkę pije niestety

[
Dobrze,że już lepiej z Sebusiem
Jej, Inka? Gdybym wiedziała wcześniej
Ja piłam herbatę zwykłą i dodawałam mleko

jak tylko we 3? to aż w 3 będzie fajnie zobaczysz

to mnie przestraszyłaś teraz tą zmianą klimatu

zazdroszczę super na pewno było

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Btw. dziewczyny, apropo żłobków/przedszkoli - szczególnie te teraz co są za darmo godziny dla dzieci od 3 roku życia:
Wystarczy przejść się do przedszkola i spytać o miejsca czy gdzieś specjalnie dzwonić?

Bo w jobcentre babka dała mi numer do jakiejś innej babki , co mówi gdzie są miejsca itd. ale ja bym wolała w najbliższym przedszkolu koło nas a nie olera wie gdzie dojeżdżać i zawozić młodą.
gratuluje odpieluchowania
Jak to zrobilas?U Nas zadne metody nie dzialaja
Probowalam w Pl z bratanica, by Sebie pokazala, ale nic...kupa smiechu, zabawy i tyle
Kupilam tez w Pl bajeczke o pieluszkach, ale nic sobie z tego nie robi

U Nas jest tak zawszeilekroc lecimy do Pl to Seba po kilku dniach jest chory(w tym roku tylko tego uniknelismy, ale za to po powrocie tu sobie odbił)i zawsze odwiedzamy lekarza

Mam nadzieje,ze swieta beda fajnePierwsze w swoim domku

Co do przedszkoli to niewiem...ja dostaje informacje i powiadomienia z Sure Start'u(jestem tam zapisana)i teraz jak dostalismy sie na ten program dla 2 latkow na 2 godz dziennie to dostalam od nich informacje i aplikacjeMilam do wyboru kilka miejsc, wybralam to gdzie chcialabym by Seba chodzil do szkoly dalej
Mysle,ze musisz sie przejsc do przedszkoli i zapytac o wolne miejsca na darmowe godz

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-09-19 o 15:40
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 15:51   #4764
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

dzieki za porady dotyczace kremow i balsamow, ale dzis maz mowi ze juz jej schodzi wiec poki co nie bede jej niczym innym smarowac.

Kinga - moja minder wziela aplikacje z najblizszego przedszkola, wypelnilam i zanioslam i dostalkam kwitek ze dostali zgloszenie i sie beda odzywac. Ostatnio sie zaczelam martwic co jak sie nie dostanie??? Musze sie tym bardziej zainteresowac w koncu... jak mama bedzie to sobie wezme kilka dni wolnego i sie przejdziemy tu i tam...

ja naszeczescie nie pracuje w swieta i jak do tej pory zawsze bylismy w Polsce na swieta. w zeszlym roku pierwszy raz bylismy tylko w trojke i bylo mi baaaardzo przykro i faktycznie takie swieta to nie swieta dobrze ze w tym roku tesciowie przyjezdzaja to moze jakos bardziej rodzinnie bedzie

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 15:53   #4765
ewi83
Zadomowienie

Wy tu juz o swietach piszecie- a my znowu w tym roku polecimy do szwecji- a tam to juz wogole nie ma zadnego uroku swiat

Jest choinka i prezenty- ale tesciowie sa prawoslawni, wiec nie obchodza wigilii ( a dla mojej rodziny to chyba najwazniejszy dzien tych swiat), brakuje swiatecznej atmosfery, rodziny i tego calego zamieszania, gotowania. Kurcze az mi sie przykro zrobilo , ze znowu beda swieta bez mojej rodziny

Ale za to za tydzien przyjezdza do mnie znaczna czesc mojej rodzinki, a za 2 tyg to my lecimy do Pl

U nas tez dalej sa pieluszki. Na wakacjach maly biegal bez i juz zaczynal wolac- ale jak tylko wrocilismy do domu- nawet nie chce slyszec o majteczkach i sam sobie wklada pampersy

Stary 2012-09-19, 16:32   #4766
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje odpieluchowania
Jak to zrobilas?U Nas zadne metody nie dzialaja
Probowalam w Pl z bratanica, by Sebie pokazala, ale nic...kupa smiechu, zabawy i tyle
Kupilam tez w Pl bajeczke o pieluszkach, ale nic sobie z tego nie robi
W sumie powiem Ci,że nie wiem jak to zrobiłam nie naciskałam, przede wszystkim prędzej czy później Sebuś Ci się odpieluchuje

Hmm, chodziłam z nią do łazienki (może z chłopcami jest trudniej troszkę nie wiem ) i sama obserwowała mnie. Często jej mówiłam, "poczekaj , kochanie, mamusia idzie zrobić SIUSIU albo E-E "
oczywiście teraz sama mówi SIKUUU czy E-E ale bardziej SIKU się przyjęło, bo jak chce numer 2 to widzę, że biega,skacze i kręci się jak goopek i wtedy biegnę z nią albo na nocnik albo na sedes.

Tak to sama zaczęła (nawet nie zauważyłam kiedy) ściągać spodenki i majtki i siada kiedy chce jej się. Nawet mnie nie informuje.
Nooo ma czasem problem jeszcze z poprawieniem majtek i spodenek

Nawet czasem weźmie chusteczkę i sama zaczyna coś tam kombinować z podcieraniem

Ogólnie trzeba dużo cierpliwości, sama wiesz ale jak dziecko nie jest jeszcze gotowe to nic nie zdziałasz, bo na mus go nie przywiążesz
oczywiście to żarty...

Ale myślę, że próbuj bardziej majtki zakładać, pampersy odstaw, tylko na drzemkę czy na noc zakładaj bo to wiadomo, że łatwo o 'wypadek' przez sen

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Edytowane przez Kinqaa
Czas edycji: 2012-09-19 o 16:34
Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:55   #4767
Darianna25
Zakorzenienie

U mnie w pracy nie ma szans na wolne w święta.
Ja mam akurat wolne ale mój tż na wigilie bierze tzw personal day a w sylwka pracuje.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:11   #4768
gosia261282
Gang Iren

Ja dzis troche zaszalalam na zakupach,kupilam sobie czarne dzinsy i buty.Mlodej kupilam kapcie na zime,a malemu spidnie moro,kapciochy krowki i zabawke baczka taka:

http://www.ebay.co.uk/itm/VTech-Spin...item41642fa255

Cytat:
U mnie ostatnie dni tak zmiennie jest,w sloncu cieplo,jak slonce zajdzie i zerwie sie wiatr to zimno,nie wiadomo przez to jak sie ubrac

Cytat:
Ja tez nie mialam nigdy diete,od poczatku jem wszystko i Erykowi nic nigdy nie dolegalo.Ja pije zwykla kawe kofeinowa,tylko taka stawia mnie z rana na nogi

Cytat:

Ja tez mialam w poprzednim roku mniejszy dochod niz w kolejnym i okazalo sie,ze wyplacili mi za duzo tax credit i teraz zmniejszaja mi o ta kwote,ktora byla za duzo zaplacona.Mysle,ze jesli podawalas wszystko ze stanem faktycznym,to nie masz sie co martwic.

Cytat:
Hej

No to super urlop mieliscie!Wspaniale!Zazdr oszcze

Cytat:

Nastepna wizyte z nia mam w terminie swojego porodu. Mam nadzieje, ze bede w tym czasie w szpitalu i nie bede musiala do niej isc.
Jutro jade do szpitala na badania. Pewnie znowu strace pol dnia i dowiem sie tylko, ze moja hemoglobina jest niska.
Mogliby chociaz zrobic usg to wiedzialabym na co wydalam 15 funtow na taksowke. Moj maz bedzie w pracy a inaczej sie tam nie dostane.

Moze zjedz sobie czekoladke,co?Jest dobra na smutki i wkurzenia
Stary 2012-09-19, 20:37   #4769
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja dzis troche zaszalalam na zakupach,kupilam sobie czarne dzinsy i buty.Mlodej kupilam kapcie na zime,a malemu spidnie moro,kapciochy krowki i zabawke baczka taka:

http://www.ebay.co.uk/itm/VTech-Spin...item41642fa255

U mnie ostatnie dni tak zmiennie jest,w sloncu cieplo,jak slonce zajdzie i zerwie sie wiatr to zimno,nie wiadomo przez to jak sie ubrac

Ja tez nie mialam nigdy diete,od poczatku jem wszystko i Erykowi nic nigdy nie dolegalo.Ja pije zwykla kawe kofeinowa,tylko taka stawia mnie z rana na nogi

Ja tez mialam w poprzednim roku mniejszy dochod niz w kolejnym i okazalo sie,ze wyplacili mi za duzo tax credit i teraz zmniejszaja mi o ta kwote,ktora byla za duzo zaplacona.Mysle,ze jesli podawalas wszystko ze stanem faktycznym,to nie masz sie co martwic.

No to super urlop mieliscie!Wspaniale!Zazdr oszcze

Moze zjedz sobie czekoladke,co?Jest dobra na smutki i wkurzenia
Juz wciagnelam cala paczke delicji zaraz po powrocie
Stary 2012-09-20, 08:02   #4770
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
U mnie dzis zimno,szaro i deszczowo
Glowa strasznie mnie boli.

Eryk skonczyl wlasnie 5 miesiecy
Jak ten czas leci
Milego dnia!

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości