|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Soleika fajny projekt
![]() My właśnie wróciliśmy z długiego spaceru, korzystamy z ostatnich dni pogody. Synek ładnie mi spal więc mama zadowolona
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u lekarza.
Niezbyt miły gość ![]() Twierdzi ze mały jest przekarmiony. Ja mu że je niespokojnie a ten o ulewaniu...raptem 3 razy mu się ulało .... klocek waży już 4kg i podobno ma coś z uszkami od niby ulewania przepisał krople...
|
#1174 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby przeszło choróbsko ![]() A jak niby włożyć takiego obsikanego pampersa do ust?? Wiem, głupie pytanie, ale jak dla mnie to tak samo głupie jak pomysł przemywania sikami ![]() Cudna I na drugim zdjęciu też ![]() Cytat:
A może powinnam...Pajacyk cudny Cytat:
![]() Filtr, albo pompa? A wydaje przy tym jakiś odgłos? Bo jak jest bardzo głośna to może coś zatkało pompę. |
|||
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam ten je.bany filtr!!
i mialyscie racje byl zapchany ! skarpetka! nie wiem jak to sie stalo ale teraz walcze z woda bo mam cala kuchnie zalana. |
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia-skarpetkę w filtrze to ja jeszcze rozumiem... nam się kiedyś też tak zapchało-a winna była moneta 2 pensowa
|
|
|
|
#1177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie masz instrukcji?
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Z myślą o takich i dłuższych podróżach kupiłam podgrzewacz samochodowy od "naszego" sprzedawcy rp77. Taki: http://allegro.pl/podgrzewacz-samochodowy-baby-ono-2-w-1-i2592784024.html Jeszcze z niego nie skorzystałam, więc polecić nie mogę. Jako termoopakowanie się nie sprawdził nawet latem. * Na czas jazdy po mieście przedtem brałam gotowe mleko, tylko z trochę cieplejszą wodą, a ponieważ MM AR nie należy rozrabiać wcześniej, to teraz wrzucam do torby cieplejszą wodę i 4 miarki MM. Mrozów nie ma, więc nie stygnie tak szybko. Pediatra pozwoliła takie podać. *** Małej nie może się porządnie odbić, albo zakleiła się mleczkiem. Podałam herbatkę (40 minut od zakończenia jedzenia). Pierwszy raz dostała rumiankową Hipp i wypiła aż 60 ml. Dokładnie wiem, jaki będzie efekt. Gruszka czeka w pogotowiu. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Karolka - mała cudna i fajne ma paputki. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Moja pediatra mówiła, że pierwsze dwa szczepienia dzieci na ogół znoszą dobrze, ale nie wiem, czy mam liczyć od tego szpitalnego, czy szczepień w przychodni. Spokojnego wieczoru życzę. |
|||
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MOneta 2 pensowa? no to juz w ogole szok. najlepsze jest to ze ja te skarpetki ostatni raz mialam ubrane w marcu jakos jak sie zaczelo cieplo robic to juz ich do pracy nie bralam. i ze przez tyle czasu dzialalo i nagle przestalo. |
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Z Rossmanna powiadasz...
jakieś tam były, ale trochę się spieszyłam. Przyjrzę się im następnym razem. ![]() Cytat:
za nawiązanie kontaktu z sąsiadką.
|
|
|
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki ale niestety koncert juz sie zaczal... dostala paracetamol, potem cyca i na chwile usnela i znowu zaczela troche marudzic. teraz trzymam ja na rekach i gada cos tam do siebietez mam pedicetamol
|
|
#1183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko ona zasypia po jedzeniu, więc raczej na mnie lub obok mnie. |
||
|
|
|
#1184 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natalka-to znak,że zimna już tuż tuż Cytat:
Ja chyba kupie coś w płynie,bo ja kurcze boje sie tego czopka ![]() Nooo super Cytat:
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka dzieki za przepis
![]() mała po inhalacji,najedzona przebran awykapana. Lezy i guga ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- dziewczyny szukam nawilzacza, oplaca sie kupic taki za 100 zł czy lepiej drozszy?
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff Luśka usnęła
|
#1189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozkoszny?!? Cudna i te skarpetunie Cytat:
![]() ![]() Też kiedyś 'naprawiłam' pralkę, a panowie już chcieli speca wzywać Młoda leży na leżaku i czai karuzelę zawieszona na łóżeczku
|
||
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
albo to ta herbatka hippa na laktację albo częstotliwość dzisiejszego odciągania, udało mi się odciągnąć 80ml
ale ciągle z prawego więcej niż z lewego....
|
#1191 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też Eh, już myślałam, że coś się poprawi, ale niestety.... Sielanka trwała do wczorajszego wieczora. W nocy znów pobudki co 2godziny, dodając karmienia z przysypianiem Adasia trwające po 1-1,5godz... I od rana ciągle wisi na cycu. Nic zrobić nie mogę, jem podczas karmienia, cycki mi odpadają, wykończę się normalnie... Gdyby nie to, że wszędzie piszą i mówią, że mleko z piersi dla dziecka najlepsze, to już dawno bym zrezygnowała, bo mam już serdecznie dość...
|
|||
|
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Jestem uzależniona i czytam Was na bieżąco, ale na odpisywanie i cytowanie zwyczajnie brakuje mi czasu Pod wpływem Waszych pozytywnych opinii, zmówiłam wczoraj Manducę. A co!? ![]() Zaraz będę po raz pierwszy karmić Alexa z butli (własnym pokarmem), mam nadzieję, że obejdzie się bez większych trudności
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez
|
#1195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a poza tym mam alergię na kurz, a leków brać nie mogę, bo karmię piersią....Zapomniałam wam napisać jaką miałam przygodę ostatnio w nocy.. Przewijałam małego. Wytarłam mu pupę, podkładam pieluchę nową, smaruję kremem, a on nagle.... i czysta pielucha, cały podkład, i ja obsrane.. Wycieram go więc znowu, nagle sikać zaczął, znów wszystko mokre... Dobra, założyłam mu w końcu pampersa, ubieram śpiochy, zwymiotował sobie na ramie... Body, śpiochy obrzygane. Wzięłam czyste ubranka, zakładam nowe body, a on znowu ble... No myślałam, że mnie coś trafi![]() W ogóle to zastanawiam się co może być Adasiowi.. Jeszcze w szpitalu zorientowałam się, że ciągle kicha, kilka razy dziennie. Wtedy myślałanm, że to przez to zapalenie płuc, ale potem wyzdrowiał, wyniki dobre. Tydzień po wyjściu lekarz go badał, zdrowy. A kicha do tej pory.. Cz to może być alergia
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
boziu co za dzien! Jas był calusi dzien marudny, jestem wykonczona
a na dodatek mielismy meic jutro kontrolę bioderek i zadzoenili przełozyc na przysły tydzien, ten palant jest nieodpowiedzialny-kazal leczyc bioderka po czym przeklad awizyte o tydzien, wiesniak! Jutro szukam na gwałt innego ortopedy, obysmy znalezi dobrego specjaliste co nas przyjmie w miare szybko, ale mam wkur*a
|
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() * Kolki są normalne, ale po to ktoś wprowadził do sprzedaży Delicol i Infacol/ Sab Simplex/ Espumisan, żeby spróbować dziecku ulżyć. Na zaparcia nawet przy karmieniu piersią położna zaleciła mi dopajanie córki wodą, picie herbatki na trawienie Hipp, żeby przenikała do mleka, a jak usłyszała, że łykam żelazo (od razu przestałam), to kazała jeść dużo marchwi i buraków. Odkąd skończyła miesiąc, to wodą i herbatką dopajam ją (a nie siebie). Jak już wspomniałam dzisiaj dostała rumiankową. Idę ją kąpać. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-20 o 10:17 |
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Paula kichanie to normalny objaw u niemowlaków, tak sobie nosek oczyszczają, dopóki nie towarzyszy temu wydzielina wypływająca z noska jest ok
|
#1200 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tak, ale zazwyczaj się śmieje |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

i podobno ma coś z uszkami od niby ulewania 

, niby to jakiś babciny sposób
żeby przeszło choróbsko

Teraz śpi, zobaczymy co będzie później, jak coś mam paracetamol w syropku i jej dam jakby bolało, a poza tym pediatra mi powiedziała że dzisiaj bidulka może gorączkować 

Ucałuj ją! Dzielna z niej dziewczynka, da radę 
ale ciągle z prawego więcej niż z lewego....