|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Chyba po CC nie dają dziecka do kangurowania
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam was i co? wcieło!
w skrócie! Onyks, Gocha, Strippi, Mona fajne brzuszki ![]() Aaby brawa dla męża ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Zaliczka za salę zapłacona no i koszt ustalony, powinno być około 90zł za osobę ![]() Idę ćwiczyć
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ja się zastanawiała dzisiaj kiedy dołączyłam do wątku, pmiętam, że Bika jeszcze w ciąży nie był, ale coś mi się nie wydaje, że juz ok roku będzie
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
podczytuję was od czasu do czasu w locie ale ze zmęczenia nic nie pisałam. Ciągle mi się chce spać, padam normalnie, chyba dopiero wychodzi ze mnie zmęczenie po pracy z zeszłych dwóch tygodni. Dzisiaj kimnęłam się w dzień to trochę teraz mi lepiej, ale pewnie niedługo znowu pójdę spać. Z tego co pamiętam: Tomalinko super, że wszystko jest dobrze po laparoskopii, starajcie się a może już coś w tym miesiącu będzie trzymam za to kciukibaobabku piękny opis porodu, szybko u Ciebie poszło, byłaś dzielna no i brawo dla tz, że był z wami. Onyks śliczny brzuszek Madzia idź do lekarza jak dziewczyny piszą, nie ma żartów, przebadaj się bo musisz być zdrowa dla Mai Żabcia udanych chrzcin, jednak mąż coś podejrzewał, ale ty byłaś twarda do końca i wytrzymałaś z wiadomością Bika Emilka narysowana na brzuszku tz śliczna Mona ładniutki brzuszek, już spory jest Abby brawo dla męża, super, że zdał Malenstfo przepis na twoje ciacho skopiowałam bo smakowicie wygląda Butter twoje sny wymiatają ja też mam różne ale ty to masz fantazję![]() Mrowinko dalej trzymam kciuki, bo twój wykres jest naprawdę obiecujący Debrah witaj z nami Strong jak Kamilek? Gosia brzusio ładny, taki okrąglutki już stripi ja też pamiętam Małą ![]() Dla reszty dziewczyn buziaki, nie przeczytałam wszystkiego dokładnie
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-09-19 o 20:58 |
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Stokrotko, ale masz intensywny czas! Ale może szybciej Ci zleci do powrotu męża.
Dziękuję że pytasz o Kamilka, u niego wszystko dobrze czasem pomarudzi ale... słodki z niego aniołek Pogaduje sobie z nami, lubi się sam bawić w łóżeczku No i rośnie jak na drożdżach
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się cieszę, że mam zajęty czas bo jak mam go za dużo to mi się smutno robi bo strasznie brakuje mi tz jeszcze tylko tydzień z haczykiem i będzie ze mną
|
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za szybki i sprawny porod, za opieke.Badz dzielna juz niedlugo zobaczysz sie z Kubusiem Ciekawe jak zareaguje na siostrzyczke?
|
|
#3908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I kiedy sie pokazesz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo ladna kwota Mam dzis humor do d... ![]() Seba marudzil strasznie cale popoludnie, wreszcie Tz go usypia ![]() Ponadto strasznie szczypia mnie oczy, zobacze do jutra, jak bedzie gorzej bede musiała isc do lekarza, boje sie czy to nie zapalenie spojówek ![]() Ide chyba zaraz spac, bo dosc mam dzisiejszego dnia
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka, raz dwa będzie z Tobą
a z praktyk jesteś zadowolona?no rzeczywiście ruszyło coś w sprawie ślubu, ale teraz znów ucichnie aż do stycznia bo potem zacznę się rozglądać za krawcową i mam nadzieję schudnąc do tego czasu parę kilogramów ![]() Mam fajny filmik jak Kamil robi "ha!ha!" Dosłownie
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Hej... ja zdycham... tak mnie brzuch boli, że szok ;/ na początku przed badaniami zjadłam tabletkę na zapas, bo bałam się bólu brzucha "po" i za mało wody popiłam i mi żarło przełyk
![]() a jakby tego było mało później mi trochę przeszło i się zapomniało i zjedliśmy w kfc i umieram do teraz ;(;( tak mnie piecze w żołądku, że awaria... ;( mądry Polak ;/ |
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde, nawet mi nie wspominaj o zapaleniu spojówek
może przemyj sola fizjologiczną, ja nawet zakraplam jak się coś w oczku dzieje.---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Ana biduczko * a kiedy będą wyniki?
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys mialam zapalenie, ale wtedy mialam strasznie,az cale oczy posklejane, teraz mnie tylko strasznie swedzi jakbym cos w oku miala [COLOR="Silver"]Ana
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde, to może rumiankiem przemywaj? nie powinno zaszkodzić a może pomóc
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde: leć do apteki po krople do oczu ze świetlikiem. Powinny pomóc trochę, a jeśli nie to niestety lekarz i antybiotyk. Nosisz soczewki??
Siedzę sobie, a Mała mnie kopie, uwielbiam to
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
se zafundowałam atrakcje przełykowo-żołądkowe
za 2 tyg. a przy okazji zrobiłam na toksoplazmozę. |
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
ana, ważne że masz to za sobą
|
#3917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to nie jest takie proste niestety, nie mieszkam w Pl i jak bedzie gorzej mysle,ze konieczna bedzie wizyta u lekarza, na wlasna reke nie bede lekow wyszukiwac Nie nosze soczewek Cytat:
![]() Znalazlam cos takiego: ,,Nie przemywa się chorego oka rumiankiem czy herbatą, bo wyciąg z rumianku zawiera garbniki, które dodatkowo podrażniają spojówkę i mogą doprowadzić do alergii,, ![]() Chyba tylko pójde spac, ale strasznie mnie szczypie ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Stokrotko
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Rumiankiem i herbatą nie można niestety, konsultowałam z okulistą.
A powiedz co się dzieje? Łzawią oczy, szczypią, jest jakiś ropny wysięk? Jeśli to zapalenie spojówek to odradzam czytanie/siedzenie przed kompem i wszystko co męczy oczy. To się szybciutko leczy ale bywa uciążliwe... Przepraszam, nie zauważyłam, że ty nie z PL
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczypia, tak jakbym miala cos w oku, jedno jest bardziej zaczerwienione, ropy nie ma, ale kiedys mialam zap spoj to wlasnie mialam ropiejace oko, az cale posklejane...mysle,ze teraz jak to jest to, to jest lajt, tylko meczace bardzo Ide spac i zobacze jak jutro Dobranoc
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde, sory za ten rumianek, ale ja wielokrotnie przemywałam rumiankiem i nic się nie działo stąd moja rada, ale spoko, jak tak napisali to się stosuj
ale mam nadzieję że już Cię nie boli ![]() ja już na nogach bo Kamil mi kaszlał przez pół nocy, bez goraczki i normalnie radosny ale nie ładnie kaszle i myślę że wizyta u lekarza jest konieczna bo chyba nie warto czekać aż się coś gorszego nawinie. Stokrotka a widzisz jak Cię maluchy urzekły ciekawe jak to u mnie z tymi praktykami będzie.
|
#3922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36629596] Gratulacje dla męża [/QUOTE]Dzięki dziewczyny! Mąż od razu spokojniejszy, stres zszedł, przespał całe popołudnie I od razu atmosfera w domu inna (nie powiem, że i ja z tego zdenerwowania chodziłam jak jeż ).Teraz prace... Cytat:
wasy-do-archiwizacji-elba-100-szt.jpg i wtedy jednym wąsem spiąć rachunki tel, drugim za tv, trzecim za mieszkanie itd. i to wrzucić do jednego/dwóch segregatorów, a nasze dokumenty to już w teczkach właśnie - żeby nie dziurkować. Nie mam zbyt wiele miejsca i wydaje mi się, że takie wąsy mniej miejsca zabiorą niż teczki. Ale dziękuję O jaaaaa, ale piłeczka! Btw, wyobrażałam sobie Ciebie totalnie inaczej! Baaardzo sympatyczna jesteś ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36629596] Czasem zakładam buty na obcasach do pracy i prawie zawsze żałuję - nie daję rady na dyżurach biegać za dzieciakami Kąpiele w wannie uwielbiam, nie chciałabym mieć tylko prysznica [/QUOTE]Hehe, ja założyłam może raz czy dwa i mimo, że raczej siedzę za biurkiem, niż chodzę, to oczywiście żałowałam jak tylko doszłam do pracy Także balerinki rulez! Wiesz Kochana, jak się ma mikro łazienkę, to i tak radość, kiedy prysznic się zmieści ![]() Cytat:
![]() Kochana, pytałam Cię parę dni temu o Joolza, pewnie przeoczyłaś... Zdecydowaliście się na coś? Od wizażanki albo w promo z Bobo?
|
|
#3923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to tylko dzięki temu, że umowa podpisywana była 1,5 roku wcześniej - dwa-trzy miesiące później już mielibyśmy 180zł ![]() Super, że przygotowania się ruszyły! To piękny czas Ciekawe, jak tam nasza przyszłotygodniowa panna młoda ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry bardzo! Wczoraj zrealizowałam moje postanowienia kładzenia się wcześniej. Wykąpałam się i o 20.30 podreptałam do sypialni. Obejrzałam Prawo Agaty, po nim nie chciało mi się spać, więc włączyłam Rozenkową. Zasnęłam chyba z 5tej minucie Także miałam 7,5h snu zamiast niecałych 6. Różnica niby spora, a ja i tak nie czuję się wyspana ![]() Za oknem 5 stopni! Po raz pierwszy tej jesieni (tfu! Tego lata! Toć lato mamy jeszcze!) ubrałam kurtkę... Brrr...Od wczoraj miałam nie jeść słodyczy, right? No, szkoda że męża nie uświadomiłam - po pracy przyniósł rurki z bitą śmietaną No przecież nie mogły się zmarnować! ![]() Już żadnych postanowień nie mam - a przynajmniej nie wypowiadam ich głośno ![]() Madzia, poka włosiska! ![]() Bao, ogromne za poród - byłaś bardzo dzielna! A poród, mimo bólu, bardzo krótki - zazdroszczę już na przyszłość Trzymam kciuki za szybkie wyjście, na pewno synek z tatą już czekają ![]() dodajka, jak tam po pierwszej nocy z "gośćmi"? ![]() I tyle pamiętam... Aaa, dziś po pracy mam wizytę u laryngologa. A mało co i bym przegapiła termin Ciekawe, co tam w tym gardle/zatokach znajdzie... Mam nadzieję, że da mi skierowanie na prześwietlenie zatok ![]() A wspominałam, że kolana mnie już nie bolą?
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby, wierze że atmosfera w domu się polepszyła
a słodyczami się nie przejmuj, ja od 3 dni nie jem... ale póki co w każdy z tych 3 dni zawsze coś "przypadkiem" trafiało do moich ust ![]() co do kosztu to moja kuzynka też rok temu płaciła 160 ALE z obiadem, i całonocna imprezą a my w cenie mamy tylko tort, ciasta, ciasta kawa, i kolację, myślę że do 22 będzie po imprezie. Stąd ta niska cena. Tylko we własnym zakresie musimy alko, szampany i napoje. ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- i zapomniałam dodać Brawa za kolanka skąd ta poprawa?
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No my też mieliśmy całonocną imprezę, ale bez alko, ciast i tortu. Kosmiczne są te ceny! Aż się boję pomyśleć, do ilu dojdą za 5-7 lat ![]() A poprawa nie mam pojęcia - chyba po prostu im przeszło ![]() Jak Kamilek? Nadal kaszle?
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby, nam nawet ta babka powiedziała że koszt może być 80zł ale ona raczy się przygotować że w ciągu roku tak wszystko podrożeje że będzie 90zł.Więc za te 5 lat, za takie moje połowiczne wesele zapłaci się tyle co w zeszłym roku za Twoje całodniowe... nasz kraj.
Śpi teraz spokojnie, ale kaszle co chwile. Myślę że mnie doktor za histeryczkę nie weźmie, ale boję się że jakiegoś zapalenia płuc ztego dostanie czy coś, to uważam że nie ma co czekać na gorączke itp. ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Myslałam że mam ubranek dla całego wojska niemowlaków a sie okazuje że nie mam w co kamila ubrać. Wszysto z krótkim rękawkiem a jak z długim to na 56,62, na 68 niewiele a na 74 to w ogóle zapomnij. Musze się wybrać na zakupy jakieś.
|
#3927 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
BOSKO Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za ćwiczenia, bo to miałam już wcześniej pisać No i fajowo, że tak się zaczęło ładnie układać i ruszacie ze ślubem. Pokaż filmik ![]() Cytat:
No, dzisiaj słoneczko świeci, ale bardzo chłodny poranek. Ja mam płaszczyk i botki A jeszcze mąż mnie wnerwił, bo stwierdził, że mu się nie podoba jak mam spodnie w botkach ![]() Ciekawe jak mam rurki nałożyć na buty ![]() Fajnie, że kolana nie bolą Witajcie! Już czwartek, ale mógłby być piątek Wczoraj byli rodzicie na kawie i było milutko Ale przez to, że tak wcześnie chodze spać, to czuję jakby dni mi między palcami uciekały...Nie cierpię jesieni ![]() Także nawet nie mam wam czego opowiedzieć, bo nic interesującego się w tym tygodniu u mnie nie dzieje... Kto odgoni moją chandrę?
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno nie ja...
Miałam wczoraj beeeznaaaadziejny dzień. Najpierw ta akcja, co pisałam w k. a potem, w domu, pokłóciłam się z ojcem, a potem o to z mężem...Z mężem już ok, ale poszło tak ostro, że zaczęliśmy myśleć o kredycie i kupnie mieszkania....chociaż bardzo chcemy tego uniknąć... nie wiem co robić. |
|
|
|
#3929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fakt, za gorąco to mi nie jest, ale następne mam od razu takie zamszowe kozaki - to za wcześniej jeszcze ![]() Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuu - oddmuchnęłam chandrę ![]() Cytat:
|
|
#3930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jestem okropny zmarzluch i na myśl o bosych stopach i baletach mnie trzęsie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
trzymam za to kciuki

jeszcze tylko tydzień z haczykiem i będzie ze mną
a ja czekam i czekam...
Położna zawołała mojego tż, że jak chce to może ze mną być - chwała jej za to - podawał mi wodę, masował plecy i pozawalał się gryźć po ręce
za szybki i sprawny porod, za opieke.

* a kiedy będą wyniki?

).
i poprzekladalismy do teczek
i to tylko dzięki temu, że umowa podpisywana była 1,5 roku wcześniej - dwa-trzy miesiące później już mielibyśmy 180zł
No przecież nie mogły się zmarnować!