|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
o kurcze, będzie kolejny maluszek
tylko dlaczego Nisia wchodzi w kolejkę przede mną ![]() miałam iść spać ale poczekam jednak na męża, bo nie lubię jak mnie coś ze snu wyrywa... usnąć później już nie mogę... ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i ja mialam zawsze długie cykle - stąd termin na 25 września - a jesli byłyby typowe 28-dniowe to teoretycznie 16 minął nasz termin - troche to zagmatwane. Codziennie wkręcam sobie, że na pewno dziś urodze ;p |
|
|
|
|
#2163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i trzymam kciuki by akcja sama się rozwinęła |
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mówiłam żeby poczekała na mnie, to nieuśmiałam się, bo mój mąż jak tylko zobaczył smsa od Nisi, to z miejsca poszedł do pokoju Mai odkurzać, rozpakowywać jej materac... no prosze jak można bez słów faceta zmotywować do działania ja nawet nie chciałam jeszcze otwierać tego materacyka, ale skoro już otworzył ...
|
|
#2165 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Wiecie co - czasem zastanawiam się, czy na pewno będę wiedziała, kiedy zaczyna się poród? Chyba najlepiej jak odejdą wody - wtedy na bank bedę wiedziała, że musze jecha,c do szpitala
|
|
|
|
#2166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas było podobnie. jak tylko ginekolog powiedział mojemu małżonkowi, że Lena może pojawić się wcześniej, to ten od razu łóżeczko złożył, posprzątał w pokoju małej, nawet okno umył i firankę powiesił
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
a pochwale się a co... mam nadzieje że nie będzie miała za złe hihi ... asiejka będziesz wiedziała że to jest poród zobaczysz
|
#2168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmykam się myć - dobranoc mamuśki. Edytowane przez asiejka86 Czas edycji: 2012-09-19 o 22:11 |
|
|
|
|
#2169 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedziałam, że Wam się spodobają a dziewczyna które je wykonuj jest niesamowita serio robi piękne rzeczy
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Nisia POWODZENIA!!!
Cytat:
Piękne!
|
|
#2172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Konczi sliczne zaproszenia. My pewnie poczekamy na chrzciny do wiosny. A co do zapalenia ucha to jeszcze dzieci probuja pocierac uszkiem o podloze - tylko nie wiem czy takie maluszki tez. ciekawe jak synek Gda ma na imie
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-09-19 o 23:02 |
||
|
|
|
#2173 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam właśnie z IP
bo po dzisiejszym badaniu po sikaniu na papierze zauważyłam krew a ciśnienie jak sobie zmierzyłam podskoczyło mi na 160/110. Tak więc przy okazji zrobili mi ktg na które miałam iść jutro ![]() Tętno dzidzi 140, a na IP ciśnienie 130/80. Muszę pomyśleć o zmianie ciśnieniomierza ![]() Mam przepisany Isoptin 3x dziennie i Dopegyt 2x dziennie i magnez 2x dziennie. W życiu się nie nabiorę tylui tabletek co w ciąży ![]() I mam jeszcze większy problem. Mianowicie wykryto u mnie paciorkowca a wszystkie antybiotyki które mam wypisane, że mogą pomóc są na bazie penicyliny na którą jestem uczulona i jest problem a przynajmniej mój ginekolog miał problem z wymyśleniem co może mi polecić żeby go zwalczyć Czy macie wrażliwe pępki? Boli Was jak czasami sobie naciśniecie czy coś? |
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast jeżeli chodzi o pępek, to owszem... mam wrażliwy. Tzn. ja się śmieję, że on żyje własnym życiem, bo raz jest płaski, a raz bardzo wypukły. Zazwyczaj właśnie, gdy jest mocno uwypuklony, to jest wrażliwy na dotyk i nawet to "wypychanie" delikatnie boli. Nie wiem czy to jest związane z ułożeniem Malucha, czy z napinaniem brzucha.
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Właśnie wyprawiłam TŻ do pracy i chyba idę sie jeszcze połozyć.
Konczi zaproszenie śliczne - ja też poprosze o namiar na wykonawczynie ![]() Jak Dusia? Mam nadzieje, że przeszło.
|
#2176 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziecię moje śpi a ja niby wyspana to zaglądam czy się nam grono powiększyło ale cisza ... ![]() Cytat:
zaproszenie wywarło mega wrażenie na mnie chociaż w pierwszej wersji wybrałam inne, takie z kokardką bardzo stonowane ale mój mąż wypatrzył to i mus to mus nie ?![]() my chcemy jak najszybciej ochrzcić ... miało być wcześniej ale trudno było termin wybrać aby wszyscy najbliżsi mogli nam towarzyszyć w tym wielkim święcie naszej Adrianny .... i tak stanęło na tym 13stym .. jak sobie 13stego przyniosła i szczęściem tą datę zapisała to niech już będzie ten trzynasty ![]() Cytat:
a jak szyjka ?? trzyma ? Cytat:
kraven sprawdziłam to uszko jedno i drugie i dusia nawet nie drgnęła .. więc to chyba nie to cio ? Dusia jak wspominałam zasnęła teoretycznie o tej 20:40 przez dobrą godzinę miała przebudzenia ale zasypiała .. później wstała uwaga o 1:20 i wypiła mi tylko 70ml ... następnie obudziła się o 3:20 i wypiła 50 ml czyli tak jakby dojadła do swojej porcji normalnej ... a następnie obudziła się o 6:20 zjadła 110 ml i zasnęła ... czekamy co będzie dzisiaj ![]() co do zaproszeń to spytam Agusie czy mogę podesłać namiary i z wielką przyjemnością puszczę je w świat bo co piękne trzeba szerzyć - czyż nie ?
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
Chyba skończyło się grzecznie przesypiające nocki dziecko... Dziś od 1.20 do 5.00 mniej więcej wisiała na cycku, zasneła pare minut temu, jestem wrakiem po dzisiejszej nocy
fakt, nie płakała, nawet raz na rękach nie wylądowała, nawet raz z łóżka nie wyszłyśmy, ale te 4 godziny na cycku dały mi w kość.Maggie do kąpieli na brzuszku chwyt wygląda identycznie jak na pleckach ![]() na przedramieniu leży oparta broda dziecka a dłonią podtrzymujesz za paszkę, pierwszy raz może wydawać się trudny ale szybciutko można załapać i nie bać się tego że dziecko nagle może nam zanurzyć całą buzię pod wodą, pamiętajmy że do 8 msca życia dziecko ma odruch i pływania i wstrzymywania oddechu pod wodą.Konczi zaproszenia piękne!
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane
Konczi my w ogole mamy problem z wyborem chrzestnych. Musimy to na spokojnie obgadac. Mamusie czy Wasze dzieciaczki tez tak maja, ze mimo, ze odbiją po jedzeniu to jeszcze uleją? I to za kazdym razem? Bo ja mam wrazenie ze Kubus musi zjesc po sam korek a potem takie efekty
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
mamusie pisalyscie ostatnio o szczepionkach,a ja przyznam sie bez bicia ze omijalam te posty. A teraz chetnie bym sie dowiedziala co na ten temat sadzicie bo chce malego szczepic ta szczepionka 5w1 i niewiem czy sie godzi..
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2012-09-20 o 08:34 |
|
|
|
#2181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ulewało się praktycznie ciągle nawet godzinę po jedzeniu i mimo, że jej się konkretnie odbiło. Ale już jest lepiej. Do łóżeczka pod materacyk położyłam książkę, żeby miała wyżej. Po każdym jedzeniu nosiłam ją w pionie aż do obicia, niekiedy nie chciało się odbić to kładłam ją na 30 sekund i podnosiłam i wtedy odbijało się. Czasem z lekkim ulaniem, ale tak już musi być. W nocy po odłożeniu siedze jeszcze i patrze przez 15 minut czy nic się nie dzieje. I zawsze kłade małą na boczku. Żołądeczki takich maluszków nie są jeszcze do końca dojrzałe i niestety, ale ulewanie jest normą.
|
|
#2182 |
|
Zadomowienie
|
sms od Nisi:
wczoraj o 23.10 świat ten powitała Maja waży 3550g i mierzy 55cm. obie odpukać czujemy się dobrze. dziękujemy za trzymane kciuki
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziekuje za wszystkie miłe słowa z naszym kierunku - wczorajszy dołek jeszcze troche mnie trzyma ale mniej...
Gratulacje Nisia! i Gda niech Wasze maluszki rosną zdrowe ![]() Gda niezła jestes ja w tych bólach nigdy bym nie pomyslala zeby raporty zdawać ![]() Dostałam kataru odbija sie porane odprowadzanie dzieci do szkoly i przedszkola jak juz sie nie mam w co ubrać :/ i to jeszcze pogarsza moje samopoczucie ogólne.Chciałam ubrac jesienne buty ale okazuje sie ze stopy nawet nie wcisnę do nich! kurtki jedynie rozpiete :/ ahh niech sie ociepli trochę bo bede chora jak nic!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-09-20 o 08:26 |
|
|
|
#2184 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gorzej w nocy bo budzi sie dosc czesto - ja nie mam sily i po odbiciu najchetniej od razu bym go kladla. Sojka ale to dopiero jedna noc taka .Na pewno wyjatkowo Zosienka nie dala Ci sie wyspac.
|
||
|
|
|
#2185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
w moje urodziny ![]() Cytat:
przy takim ciśnieniu w moim szpitalu juz byś z niego nie wyszła ![]() Miałam też pępek bardzo wrażliwy bo był tak nadmuchany jak balon że masakra. Jakbym igłą przebiła to byłby huk jakby balon przebity ![]() Cytat:
jaaaa, dużo Ci ta pociecha wcina ![]() Nie wiem ile mi tam wyssie mój głodomorek z cycochów sle jak jest nadal głodny to dostaje 45ml bebilonu i chrapie ![]() Cytat:
ja tak mam prawie co noc ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2186 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Gda - Przeogromne gratulacje!!!
Cytat:
Dajemy Melcię do wanienki, trzymając Ją oczywiście , i myjemy Ją tą tetrą. ![]() Cytat:
Tyle, że w innym czasie ![]() Cytat:
Już się nawet zastanawiam czy to może okres jest.. ![]() Moja je po czym wypluwa. Sekunde jest dobrze i ryk Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2187 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pisalam z niegrzeczna i ma nadzieje ze jutro wyjda ogolnie porod byl szybki 2 godziny ale bolalo jak diabli |
|||||||
|
|
|
#2189 |
|
Raczkowanie
|
U nas wszędzie porozkładane pieluchy tetrowe. Jedyne na czym się skupiamy to żeby się tylko nie ulało. Już po jej minie widzę, że coś nie tak. U mnie w nocy budzi się około 3 razy, ale nie śpi długo. W nocy czasami kładę do łóżeczka mimo, że się nie odbije i przez pewien czas obserwuje ja jak nic sie nie dzieje ide spac.
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Serdecznie gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom!!!
Przechodzę gorsze dni, są chwile kiedy nachodzi mnie paniczny strach przed porodem, innym razem mam już dość czekania na godzinę zero i chciałabym mieć to za sobą. Ostatnio lekarz mówił że szyjke mam cienką ale nie podał długości. Wczoraj na wizycie okazało się że ma teraz ok. 15 mm Boję się wywolywanego porodu i przeraża mnie waga małej(w tej chwili 3,600). Chcę żeby to się skończyło
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

przecież dzieciaczek ma jeszcze czas...
mówiłam żeby poczekała na mnie, to nie