|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Dzięki Kochane
![]() Cytat:
![]() ![]() Wpadka była taka, że poszliśmy do księdza tym razem bez kasy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli martwisz się suknią to zadzwoń, panie z salonu na pewno rozwieją Twoje wątpliwości ![]()
![]() |
#3572 | |
Raczkowanie
|
Na służewcu? Własnie dzis wysłałam im mail z zapytaniem o miejsce. ( przyjmuja zapisy mailowo)
A na ul. Freta musze zadzwonic, niby tam kurs robilismy ale wydawało mi sie, że maja odległe terminy ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]()
Always and forever! <3 13.10.2012 ![]() ![]() 11.01.2012 Najszczęśliwszy dzień. Anielka nasz córeczka <3 Edytowane przez blair_90 Czas edycji: 2012-09-20 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Rozeznanie
|
U nas jeśli chodzi o opłaty wygląda to następująco:
1000zł - zadatek w chwili podpisania umowy 30% wartości całego przyjęcia - do dnia wesela 70% wartości - do 3 dni po przyjęciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za udane zakupy ![]()
![]() |
#3575 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
my płaciliśmy tydzień przed ślubem całoś i mielismy dokładna umowę, która zawierała liczbę gości, dania, godziny podania itp oraz zapisek o ew zadośćuczynieniach jeśli sala się nie wywiąże. Szczerze mówiąc teraz coraz częściej chcą całość przed slubem- mo że tak sie tez zabezpieczają za ew straty? Wiecie jak to jest- jak płacisz "po" to potem mogą być sytuacje, że młodzi stwierdza, że np kilkoro gości nie dojechało to nie zapłacą za nich itp a tu produkty kupione, jedzenie zrobione itp.. Mam znajomą która prowadzi catering (obiady dla firm itp) i uwieżcie ludzie są beszczelni- potrafią nie zapłacić za obiady bo np nie mają kasy albo płacą z dużym opóźnieniem itp a znajoma musi swoje koszty płacić... ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
przykro mi z powodu choroby TŻ-ta. Jak ktoś bliski choruje to ciężko patrzeć- serce się kroi normalnie ![]()
![]() |
#3576 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3578 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3579 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki, ja dzisiaj na krótko. Jesteśmy już po przeprowadzce, netu w domu nie mam, więc zaglądnęłam do Was co się dzieje. Mam nadzieję, że wybaczycie mi to krótkie najście
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() szczesliwa - niestety nie udało mi się obejrzeć Twojej próbnej fryzurki ![]() blair - moim zdaniem powinniście płacić w 2 ratach - część przed i część po. wtedy w razie gdyby coś poszło nie tak możecie coś obciąć im z płatności. a jak zapłacicie wszystko to nic z tego. szczesliwa najlepiej doradzi w tym temacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Rozeznanie
|
Nie ma sprawy
![]() ![]()
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak tam na nowym miejscu? jak ta przeprowadzka poszła, zapakowałaś się ze wszystkim? ![]()
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
Blair - to zależy od lokalu jak i kiedy się płaci. U nas była zaliczka (coś koło 1500zł) a reszta nawet do 3 dni... pani manager była świetna i mówiła, żebyśmy na spokojnie ochłonęli i dopiero wtedy możemy się rozliczyć. Ja dwa dni przed weselem dowiedziałam się, że 2 osoby nie dojadą - bez problemu za nich nie policzyła... potem w dniu ślubu okazało się że dwoje znajomych nie dotrze (przez te wredne OTL) i za noclegi też nic nie policzyła...
U tych co płaci się przed ślubem powinno być np 2000zł żeby zapłacić po bo w razie czego, gdyby lokal nawalił to zawsze jest z czego odzyskać Ja dziś padam na twarz... wczoraj obudziłam się po 2 godz snu coś koło 2-giej w nocy, bo mój mąż się kręcił i nie mógł zasnąć, pogadaliśmy z 15 min i jak nigdy nie zasnęłam do 5 rano! |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, żyjecie?? ;p
Już 13, a tu taka cisza!!
#3584 |
Zakorzenienie
|
żyjemy ale dziś dopadła mnie migrena - na szczęście dosyć lekka - jednak zostałam dziś w domu i odpoczywam bo u mnie migrena to zwykle objaw długotrwałego stresu
![]()
#3585 |
Zakorzenienie
|
no cisza straszna dziś. Ja jestem robotą zawalona- wiadomo piątek i wszyscy wszystko chcą wrrrrrr ![]()
![]() |
#3586 |
Rozeznanie
|
żyjemy żyjemy ale jakiś mam taki rozlazły dzień, że nic mi się nie chce...
Dziś po pracy wybieram się do fryzjera i aż obawiam się efektu. Zawsze mam stresa przed obcinaniem włosów i najchętniej bym tego nie robiła, gdyby nie fakt, że już nie mogę ich rozczesać i są bardzo zniszczone ![]() ![]()
#3587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj bylismy na spotakniu w poradni i po drodze padł nam samochód. No po prostu idealny moment. Przed samym ślubem. Dzis TŻ juz do warsztatu wstawił ale za tydzien dopiero bedzie. Aaaa własnie jak pisałam post to zadzwonili z salonu i jutro mam przymiarkę sukni ![]() ![]()
![]() |
#3588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaką fryzurkę robisz? tylko podcinasz czy jakaś zmiana? ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
o super ![]()
![]() |
#3589 |
Raczkowanie
|
I juz po zakupach. Kupiłam zwykła biała bardotkę w H&M
![]() ![]() ![]()
#3590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katie - no ja miałam rozjaśnić na ciepłe tony, podciąć końcówki na równo - ale siedząc tam u fryzjera zmieniła mi się koncepcja - w końcu włoski przyciemniłam, delikatnie tylko, mam pocieniowane... czyli zupełnie odwrotnie, ale miałam już strasznie zniszczone. Miałam dziś pracowity dzień (w pracy), na nogach jestem od 5,20, po pracy pobiegłam do przychodni popytać o szczepienia przed podrożą, tam natknęłam się na kobitkę (albo pijaną albo na dragach) coś bełkotała do recepcjonistki... a ja z daleka za nią w tej kolejce bo takich ludzi to ja się boję, poza tym jest twarz to był siniak na siniaku - oczy normalnie fioletowe... potem szybkie zakupy i czas robić obiad... dobrze, że Magnusia uświadomiła mi, że dziś piątek to znaczy, że jeszcze jeden dzień do pracy i dzień wolnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrób jutro zdjęcia na przymiarce ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Katie - 15cm?? no nieźle jak na końcówki, ale to fakt, że warto podciąć czasem bo od razu włosy lepiej wyglądają |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3594 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
cholera jasne szlag mnie zaraz trafi!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poszukałam w necie wychodzi na to, że to sa rybiki!!! mam to cholerstwo niestety w łazience i nie mogę się tego pozbyć ale do głowy mi nie przyszło, że ten syf mi do szafy wlezie i zacznie mi ciuchy atakować ![]() Dziewczyny znacie na to draństwo jakiś skuteczny środek bo wypowiadam im wojnę. Szukałam w necie, niby polecają różne środki i metody ale nigdzie nie jest napisane o ich szkodliwości na futrzaki a ja mam kicię.... Mówię Wam tak się wściekłam na te robale że szok- jeszcze wyczytałam, że one w nocy zjadają z człowieka roztocza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bluzkę piorę ale chyba się to nie spierze bo kojarzę, że na jednej koszulce miałam takie plamki ale myślałam, że to od plecaka... Oj ale jestem zła
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja też nie, nie myślałam nawet, że łażą po ścianach tylko po podłodze ![]() Bluzka się nie doprała- do wywalenia kur**** mać ![]() ![]() Co ciekawe plamki są tylko na jasnych rzeczach (pewnie dlatego, że na tym najlepiej widać ślady obecności!!) ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- wyczytałam że naturalnym wrogim rybika jest skorek pospolity no ale szczypawek do chałupy sobie nie sprowadzę przecież!
![]() |
#3598 | |||||||||
Zakorzenienie
|
cześć kochane wróciłam na chwilkę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi niestety chyba nie uda się sprzedać sukni bo po wszystkich szaleństwach na parkiecie i dzisiejszym plenerze jest do kolan upaćkana i pozaciągana no i nie wiem gdzie bym miała szukać dziewczyny z moimi wymiarami i podobnym gustem żeby jej się spodobał mój pomysł na suknie Cytat:
![]() Doczytałam że remont już praktycznie zakończony i juz sie pakujecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Suknia może i ładna ale nie praktyczna a czemu bukiet oryginalny? Nas orkiestra na oczepinach zawiodła chcieliśmy zabawę z tabliczkami dla nas a dla gości albo krzesełka albo taniec przerywany figurami a oni oprócz rzucania mucha i welonem zrobili pociąg po krajach i koniec no ale trudno Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dalej kochane nie dałam rady Was doczytać i do klubu też nie zajrzałam ale już mi się oczka kleją. Proszę Was o kciuki za jutrzejsze słoneczko bo mamy mieś plener z kamerzystami a zapowiadają deszcze ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Rozeznanie
|
magnusia- nie mam pojecia co Ci doradzic na to cholerstwo.. szrzerze powiedziawszy jeszcze sie nie spotkałam z tymi potworkami (i się cieszę z tego powodu). Pranie nie dało rady plamkom?
Pradip- no wreszcie jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas to u tz pojawia sie instynkt macierzyński bo codziennie mnie pyta kiedy będziemy mieć dzidzia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka ![]() Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-09-22 o 06:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak Ci się podobała Teneryfa? Coś zwiedzaliście? Opowiadaj ![]() Super, że udało się Wam na dachu ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- ewula- wszystkiego najlepzsego- dużo miłości i samych szczęśliwych dni ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.