|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Lunka jakie miała wyniki przeciwciał kardiolipiniowych? |
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja chcę zobaczyć pęcherzyki i czy nie ma torbieli
![]() Boli mnie brzuch i się martwię. Poza tym, chcę wiedzieć, czy coś popękało, czy w ogóle są szanse ![]() Jak pękną dziś to i tak pewnie będzie za późno, a TŻta chyba nie namówię na rosyjską ruletkę
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-09-20 o 13:45 |
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
tak gadacie i mnie brzuch rozbolał
|
|
|
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj chyba nie jest najszczęśliwszy dzień. Melduję, ze u mnie właśnie @ przyszła
.Dzastino, proszę zapisz mi na pierwszej stronie, ze starania zawieszone do końca tego roku. Oczywiście będę tu zagladac i wszystkim kibicować. Trzymam kciuki za te wszystkie, którym test wyszedł negatywny, ale @ jeszcze nie przyszła. I oczywiście te, które bedą niedługo testować. Zagladne do Was pózniej, teraz idę pochlipac. |
|
|
|
#2645 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Ale skoro masz fazę lutealną za krótką to trzeba się wspomagać progesteronem prawdopodobnie. Przecież to kwestia zaaplikowania odpowiednich tabsów. Dacie radę. Czemu chcesz zawiesić staranka?
|
||
|
|
|
#2646 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mniej czekania, a więcej sprzyjających okoliczności się napatoczy Cytat:
Posiew mnie też ciekawił, teraz kumam o co chodzi, dzięki Cytat:
Mówię tak z własnego doświadczenia. Tez byłam święcie przekonana, że kłopot będę miała i do solidny z uwagi na gospodarkę hormonalną a tu BĘC! Także spodziewaj się najmniej spodziewanego gdy przyjdzie pora na nią lub niego! Organizm czuje termin odpowiedni by było dobrze gdy sprzyjają warunkiCytat:
![]() A ten syrop ponoc na 7 dni ma termin od otwarcia i troszkę szkoda, bo mógłby na 2 x np. starczyć, a tak doopa! Duuuużo wt. C ma sok z róży.. 20-30x więcej niby.. tylko u nas nie łatwo dostać taki PRAWDZIWY. Smak ponoć specyficzny, ale jakby fundusze pozwalały i byłaby okazja kupiłabym sobie ![]() Cytat:
Tak czy siak miło z "ich" strony Cytat:
A owu mogła sobie powędrować parę dni do przodu i jeszcze czymś może zdąrzyć chlapnąć Może po prostu masz zwarte ścianki i nie wydostał się jeszcze płodny śluz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
parytura dzięki , na pewno masz racje a ja mam jakieś paranoje
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku pośmiał się, pożartowaliśmy, że busa kupimy itp, ale potem zobaczyłam lekki strach w jego oczach ![]() Nie będę go więc męczyć. Zresztą, skoro wyhodowałam tyle jajek na Clo teraz, to mogę wyhodować jeszcze nie raz. Ważne, że na mnie Clo działa ![]() Mogłoby tylko urosnąć max 3 to pewnie wtedy by się tak nie bał ani ja.Kurczę, też bym poczekała i chyba koniec końcem tak zrobię. Chciałam tylko upewnić isę, czy pękły te pęcherze. bo ja nie wiem, czy ja czasem nie mam owu później niż mi się wydaje (w tamtym cyklu miałabym 15 dniową 2 fazę, gdyby owu była wtedy, kiedy myślałam.. no chyba, że mam taką piękną 2 fazę ...)
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
partytura śluz typowo płodny miałam 10 i 11 dc , zdziwiłam sie ze tak wcześnie i na usg wczoraj u gina wyszło ze mniej wiecej owu bedzie za dwa dni czyli ok 14 dc sądząc po wielkości pęcherzyka który miał 17 mm
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie
no ale ja was nieco śledziłam i wiedziałam że już nowy wątek![]() Nie było mnie bo jak by to powiedzieć to mój dodatkowy objaw ciążowy, odpychało mnie od siedzenia przy kompie na forum, wcześniej mogłam godzinami siedzieć na forum a ostatnimi czasy miałam "wstręt" ![]() No ale lepiej napiszę co u mnie: więc mija mi 13 tydzień z maluszkiem jak na razie wszystko ok rozwija się ma 63 mm,serduszko bije jak szalone. Kolejna wizyta 10.10 teraz tylko patrzeć jak brzuch będzie rósł![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za starające się i testujące na dniach |
|
|
|
#2652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :prosi :A w ogóle dzień dobry Kobietki ![]() od rana Was trochu podgladałam ale miałam gościa więc nie wypadało ![]() Przykro mi dziewczyny, że nic w tym cyklu nie wyszlo. Następny będzie lepszy ![]()
|
|
|
#2653 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=dedra; Zaraza
Ale skoro masz fazę lutealną za krótką to trzeba się wspomagać progesteronem prawdopodobnie. Przecież to kwestia zaaplikowania odpowiednich tabsów. Dacie radę. Czemu chcesz zawiesić staranka?[/QUOTE]Dedra - od października zmieniam prace i byłoby to nie w porządku z mojej strony wobec nowej firmy, żebym tak od razu zaciążyła ( taaak, jakby to było takie łatwe ). Staramy się już ponad pól roku i tak wykombinowalam, ze na początku nowego roku będę już po okresie próbnych ( na szczęście trwa tylko 2 miesiące), może trochę psychika mi odpocznie od tego ciągłego liczenia, mierzenia temperatury i nakręcenia się, więc to będzie dobry czas, żeby znów zacząć. Pewnie zanim się uda minie klika miesięcy i może wtedy nie bedą na mnie patrzeć jak na ta, która ledwo przyszła i już się o dziecko postarala. Tak naprawdę to właśnie dlatego zmieniam prace, ze "zachcialo" nam się dziecka, bo okazalo się, ze przypadkiem mąż mojej szefowej ( i aż trudno w to uwierzyć, ale jeszcze kilka miesięcy temu przyjaciółki) widział jak kupowalam w apetce kwas foliowy i testy ciazowe i jej o tym powiedział. Dodała dwa do dwóch i zadzwoniła do mnie z koszmarna awantura, ze jak mi się chce bachorow, to na swój koszt, bo ona nie będzie wysokich ZUS-ów płacić za mnie, żebym siedziała na zwolnieniu, a pózniej na macierzyńskim . Wykrzyczala mi jeszcze, ze się mnie pozbędzie i właściwie to w tym momencie nie tylko skończyła się nasza współpraca, ale tez przyjaźń i jakakolwiek znajomość. To był ostatni dzień mojego urlopu i już tam nie wróciłam. Jestem na zwolnieniu i jak się okazało błyskawicznie znalazłam nowa prace, więc już się tam nawet nie pojawie. Praca troszkę mniej płatna (przynajmniej na poczatku), ale ma nadzieje, ze nie będzie to dla nas bardzo odczuwalne i co najważniejsze, mam nadzieje, ze już nie w takiej toksycznej atmosferze, bo już od kilku miesięcy chodziłam tam jak za karę.Dzięki kochana, bo właśnie tego teraz potrzebuje. I mocnego drinka wieczorkiem. |
|
|
|
#2654 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz może być już tylko lepiej Powodzenia w nowej pracy
|
|
|
#2656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Raczkowanie
|
Zaraz_aoj! ale bezczelne babsko z tej Twojej bylej szefowej!;/ a sama ma dzieci? eh.. widocznie kobiety w ogole nie powinny szukac pracy, bo kiedys pojawią sie plany powiekszenia rodziny.. eh.. kazdy pracodawaca chce byc zapewniany, ze nie zajdziemy w ciaze.. ale przeciez to normalne, ze kobieta w pewnym wiekuzaczyna myslec o macierzynstwie.. ;/ szkoda gadac.
Edytowane przez magdaammm Czas edycji: 2012-09-20 o 15:07 |
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
no niestety punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
ja też mam nadzieje, ze moja pracownica nie prędko zdecyduje się na dziecko... bo jedna właśnie na macierzyńskim ale to też zależy od pracodawcy... jedni są ludźmi inni nie...Ja tam się cieszyłam jak moja zaszła w ciąże ma słodkiego syneczka i uwielbiam jak z nim przychodzi
|
|
#2659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- a jak juz mowimy o tym, ze rozni sa ludzie.. daleko przykladu szukac nie musze.. gdy poszlismy do dziadków Tzta pochwalic sie, ze jestem w ciazy z usmiechem na twarzy to uslyszelismy, ze to nie jest ich problem ani zmartwienie.. i ze bedziemy miesieli sie z tym problemem uporac sami.. ehh.. Pan doktor i Pani doktorowa.. wyszlam bez tego usmiechu na twarzy, co byl wczesniej..
|
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja myślałam, że tylko ja mam taką pogrzaną rodzinę![]() ale nie przejmuj się a jej mąż mnie zwyzywał od najgorszych bo nie chce do niego mówić "wujku" notabene jest w wieku mojego Męża i nagle wzieło go na wujkowanie po 2 latach po ślubie z chrzestna
|
|
|
#2661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fotkę mam ale jest nie wyraźna i wcale nie widać na niej tak dobrze jak na monitorze to było widać na wizycieniestety ![]() Ale po następnej wizycie może już będzie lepiej widoczne to pokażę Cytat:
![]() ![]() No właśnie powolutku wracam na forum mam nadzieję będę tu częściej |
||
|
|
|
#2662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech rośnie zdrowo!Cytat:
????? Ja pierdykam.. brak słów. Człowiek tu z radosną nowiną,a oni kubeł zimnej wody Masakra. Ale nie przejmuj się, niektórzy ludzie już to do siebie mają. Ważne,że wy jesteście szczęśliwi... yyyy a tak wogóle to ja coś przeoczyłam??? Pamiętam bladą kreskę, później jej brak, a później???
|
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma, ona jest z tych, co twierdza, ze "dzieci śmierdzą i roznoszą choroby". Jakiś czas temu powiedziała mi, ze ma jeszcze czas na dzieci, bo teraz kobiety powinny najpierw robić karierę. Dodam, ze ma 46 lat.
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz to już masz obowiązek tu do nas regularnie zaglądać i zdawać relacje z rozwoju bobaska![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Wiesz w sumie to i lepiej dla jej potencjalnego dzieciaczka... No niestety nie każdy powienien mieć dzieci
|
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Znikam klona
![]() Przepraszam.. grrr..
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-20 o 15:42 |
|
|
|
#2666 | ||||||
|
Zadomowienie
|
To dość powszechne u nas babeczek, ale jak nam inne babeczki natłuszczą, że będzie co ma być to nieco pomaga, dlatego nie ma za co dziękować, cieszę się, że mogłam lekko ulżyć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Także nie patrz w słowa ginekologa jak w biblię, organizm i tak robi co zechce i kiedy zechce, a same zapewnienia lekarz też niczego w danym czasie nie gwarantują ![]() Cytat:
Jakie badania do tej pory miałaś? Ja jeszcze nie dobiłam do 13 tyg. dlatego ciekawi mnie jak to u innych wygląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z pracą.. wiem co czujesz.. co gorsza ja nie mogę pracy dostać a w ciąży już jestem i czuję straszne parcie by coś złapać, ale i lęk, że pracodawca będzie zły.. Tak czy siak zazdroszczę Ci, że poprzednie miejsce masz z głowy i że szybciutko udało Ci się nowe wyhaczyć Moje marzenie... ![]() Cytat:
|
|
#2667 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jejku dziewczyna ale pędzicie z tymi postami
![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno w nastepnym cyklu sie uda![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie rozumiem jak ludzie mogą tacy być
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||||||||
|
|
|
#2668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam i dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To po następnej wizycie będzie ![]() A badania to na samym początku morfologia, mocz, biochemia, CMV, i Toxo. Potem morfologia, mocz standardowo co miesiąc i z racji że u nas występuje konflikt serologiczny badanie na odczyn Coombsa. |
||
|
|
|
#2670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

.
Ale skoro masz fazę lutealną za krótką to trzeba się wspomagać progesteronem prawdopodobnie. Przecież to kwestia zaaplikowania odpowiednich tabsów. Dacie radę. Czemu chcesz zawiesić staranka?

no ale ja was nieco śledziłam i wiedziałam że już nowy wątek

). Staramy się już ponad pól roku i tak wykombinowalam, ze na początku nowego roku będę już po okresie próbnych ( na szczęście trwa tylko 2 miesiące), może trochę psychika mi odpocznie od tego ciągłego liczenia, mierzenia temperatury i nakręcenia się, więc to będzie dobry czas, żeby znów zacząć. Pewnie zanim się uda minie klika miesięcy i może wtedy nie bedą na mnie patrzeć jak na ta, która ledwo przyszła i już się o dziecko postarala. Tak naprawdę to właśnie dlatego zmieniam prace, ze "zachcialo" nam się dziecka, bo okazalo się, ze przypadkiem mąż mojej szefowej ( i aż trudno w to uwierzyć, ale jeszcze kilka miesięcy temu przyjaciółki) widział jak kupowalam w apetce kwas foliowy i testy ciazowe i jej o tym powiedział. Dodała dwa do dwóch i zadzwoniła do mnie z koszmarna awantura, ze jak mi się chce bachorow, to na swój koszt, bo ona nie będzie wysokich ZUS-ów płacić za mnie, żebym siedziała na zwolnieniu, a pózniej na macierzyńskim
wyszlam bez tego usmiechu na twarzy, co byl wczesniej..