|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Ja mam wskazanie do wizyty u okulisty z maluszkiem i dzwonie od trzech dni i nikt nie odbiera albo zajete,juz szlak mnie trafia!!! a u innych lekarzy terminow na ten rok brak! no jaja jak berety. wkurze sie i zapakuje malego i pojade pod ta przychodnie gdzie nie odbieraja i ich tak zj***ie ze musze z noworodkiem chodzic i sie zapiywac bo telefon ciezko im odebrac! |
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty chociaż już masz doświadczenie i wiesz co i jak. U nas już wszystko gotowe praktycznie, a u Was ?To mam nadzieję, że jednak Twój maluszek ciut wcześniej przyjdzie na świat.. też już wkrótce bym chciała urodzic.
|
|
|
|
|
#2253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od a do zet praktycznie czekadzięki tez mam taką nadzieje ![]() Nie martw się jak się zacznie to i Ty będziesz wiedziała że to to... ![]()
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- wiadomość od Eleny, o 14.30 została mamą. Kamila ma 3870 g i 59 cm. później będą zdjęcia
|
||
|
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
O serdecznie gratuluję Elence
!! !! !!Lista sie pięknie skraca
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uffff, uspokoiłaś mnie tym, że Lenka ma taką samą pozycję jak nasz Antonio.
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ!!! Ale spora dziewczynka z Kamilki.
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje dla Eleny
![]()
|
#2260 |
|
Wtajemniczenie
|
a teraz co u mnie
![]() miałam dziś wizytę i tak: mała jest idealnie wpasowana do wyjścia ale szyjka dzielnie trzyma matko, tyle co ja mam skurczy i nic się nie dzieje...jak wdrapałam się na fotel lekarz powiedział, że są dwa wyjścia, albo może mnie zbadać delikatnie jak do tej pory albo może trochę "namieszać" by pobudzić do skurczy, ale będzie to bardzo, bardzo nieprzyjemne. zgodziłam się i doświadczyłam czym jest sławny masaż szyjki ![]() jezu, jak bolało dobrze że dwie minuty wcześniej byłam w toalecie bo jak nic zsikałabym się z bólu... lekarz i tak moim zdaniem był w miarę delikatny, robił co chwilę przerwy bym mogła odpocząć i głęboko pooddychać a mi się chciało piszczeć, tak mnie rwało...poza tym odkleił dolny biegun pęcherza przynajmniej z tego co mówił i może coś się samo ruszy.a jak nie to w środę mam się stawić do szpitala na ktg i w razie czego mieć torbę do porodu. gdyby się okazało, że nie można dłużej czekać wtedy wywołają poród. a jak nie to czekamy do 1 października i wtedy trzeba będzie wywołać. to już będzie jego zdaniem ostateczny termin, dłużej nie można zwlekać... cholera, ja cały czas mam nadzieję, że akcja sama ruszy
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Eleny
Dearline JAś też ma nózki z prawej, a grzbiet z lewej. I tylko ciagle się rozpycha, ale leży cały czas tak samo. Na 17 idziemy do lekarza to się więcej dowiem
|
#2262 |
|
Raczkowanie
|
elenka gratuluję
![]() no to teraz na mnie kolej, a u mnie cisza, chyba agaton mnie wyprzedzi - oby masaż zadziałał, ja mam ktg w sobote i jak nic się nie wydarzy to w pon szpital, ale licze że może Mały zechce być juz na swiecie w weekend
|
#2263 |
|
Wtajemniczenie
|
zmykam, będę później
zachciało mi się Pawełka czekoladowego więc trzeba po niego skoczyć, co nie? ostatnie chwile rozpusty ![]() a zapomniałam dodać, że na plusie mam 15 kg lekarz się zaśmiał, że założy się że nigdy w życiu tyle nie ważyłam co teraz, czyli niecałe 63 kg |
|
|
|
#2264 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie moge sobie miejsca znalesc. strasznie sie denerwuje przed ta cesarka. naczytałam sie tez na necie o wiele za duzo mieszkanie wysprzątałam, poprałam, poprasowałam i juz nie ma co robic. czekam na tz bo jeszcze mamy zabrac psice na kąpiel co by Giulie przywitała odświeżona ii jutro
|
||
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
![]() przybywam z gratulacjami !!!Kamilka witaj na świecie Gda jak ma synuś na imię no trzymasz nas w napięciu !! Ciesze się że zaproszenia się podobają ... jak któraś chce to mogę podać namiary na Agusie która je wykonuje w expresowym tempie ![]() Pytacie czemu tak naciskamy z tempem chrztu w mej rodzinie chrzci się bardzo szybko ja ur się 9 dnia miesiąca a 21 miałam chrzest tego samego miesiąca aby nie było więc miałam raptem 12 dni ... a my dopiero po 2 miechach chrzcimy ... ale już wsio gotowe, chrzestni najwspanialsi wybrani ... siostra i kuzyn ... są boscy i wiem że w razie W Dusie zostawiam w dobrych rękach ... ja mam dzisiaj doła .. jestem zła, wściekła .. zawiedziona i sama nie wiem co jeszcze ... nie będę pisać na forum ale ogólnie jest do dupy i ludzie to chamy, bydlaki, prostaki i debile ! jak ktoś chce niech zgłosi tego posta że jestem wulgarna .. ale ogólnie do dupy ten dzień i do dupy wszystko ...
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w rodzinie też chrzci się szybko (siostra miała miesiąc niecały, ja 5 tygodni, z tym, że miałam 2 chrzty - jeden z wody w szpitalu, gdy ok 25 dni byłam w inkubatorze, a drugi po powrocie ze szpitala, ale też nie w kościele tylko w domu, bo miałam obustronne zapalenie płuc). Tylko ja się teraz zagapiłam. No i chciłabym ochrzcić Zuzankę w październiku, a jak się nie uda, to najpóźniej w Boże Narodzenie (choć wtedy będzie miała już 4 mce) Ludzie są różni... nie ma co się przejmować, jeśli to nikt bliski i najlepiej olać Wybaczcie, ale nie mogłam się nie pochwalić zdjeciami. Mega mi się podobają. A nasz fotograf Dawid jest geniuszem!
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-09-24 o 11:26 |
|
|
|
|
#2267 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Muszę pochwalić moje dziecko. To aniołek. Pięknie je, pieknie śpi, mama wypoczęta, w mieszkaniu czysto. Pospać to Paula nie daje bo nas około 9-tej budzi ![]() Cytat:
Cytat:
Super. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kamień z serca, że to jednak nic nie odbiegającego od normy. Kciuki za wizytę i czekamy na wieści! Cytat:
|
|
#2269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my tez musimy sobie dzis jakas fote juz ostatnia zrobic
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
Ja już po wizycie. Szyjka nadal długa, rozwarcia brak, rodzic jeszcze nie będę. Fenoterolu nie kazał mi odstawiać na razie. Mała rzeczywiście się nie przekręciła, ale jeszcze nie do końca, bo glówka jest bardziej w poprzek niz w dół. Następna wizyta dopiero za 2,5 tyg, to bedzie 38 t+2 dzień. Ciekawe jak odstawie tak późno Fenoterol to czy się nieprzeterminuje, bo ja już teraz nie mam zadnych skurczy i siara przestała leciec i tak czuje ze ogólnie mojej macicy sie odechciało rodzić. Czuje się lepiej teraz niz 2 czy 3 m-ce temu Lecę nadrabiać co tam naskrobałyście od rana. Ciekawe czy jakieś dzieciaczki sie pojawiły.... A i dziewczyny widziałam cudny kombinezono-śpiworek na zime w H&M. zakochałam się , tylko kosztuje 130 zł, a w Pepco kombinezor kosztuje 50zł ale jest różnica w materiale i wykonaniu
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiem, że pewnie dla większości z Was temat materacyków to już temat bardzo odległy, ale ja dopiero dziś wzięłam się za zamówienie go, bo w weekend dowieziono nam łóżeczko i nareszcie znam jego wymiary.
Ze względów finansowych na tę chwilę nie mogę sobie pozwolić na zakup materacyka lateksowego, więc zdecydowałam się na gryka-pianka-kokos. Czy któraś z Was też wybrała tę opcję? Zamawiała może któraś z Was go na allegro i może polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? I jeszcze jedno... czytam różne artykuły o tych materacykach i natrafiłam na informację, że maluszek powinien przez pierwsze 3 miesiące spać na stronie z kokosem, a później już na gryce. Czy to prawda? ![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc!
|
#2272 | |
|
Rozeznanie
|
Elena wielkie gratulacje tym bardziej że swoje przeszłaś
![]() Cytat:
Agnus bardzo dziękuję za miłe słowa. Brzmi świetnie z takiej perspektywy
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-09-20 o 17:47 |
|
|
|
|
#2273 |
|
Zadomowienie
|
Maggie zdjęcia są cudne
Śliczna z Ciebie kobitka !
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie dziwię się, że się stresujesz. ja dzień przed też pewnie będę portkami trzęsła, dlatego wolałabym by mnie z zaskoczenia wzięło... a psiaka też dziś będę kąpać bo przed chwilą łajza mała wytarzała się w kocim gówienku Cytat:
![]() a za namiary na zaproszenia byłabym bardzo wdzięczna ![]() a czy ta pani robi także zaproszenia na inne okazje? Cytat:
a nie wiem ile waży mała, byłam tak obolała i zdezorientowana po tym masażu, że nie dopytałam albo nie dosłyszałam nie wiem, niektóre kobiety nie opisują tego badania jako bolesne lecz jako nieprzyjemne... ja się czułam, jakby mnie w środku paliło żywym ogniem... poza tym lekarz polecił mi codziennie regularnie masować piersi ale nie tak by było mi przyjemnie ale raczej mam poszczypać brodawki by wywołać skurcze...spróbować można
|
|||
|
|
|
#2277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak Wam, ale mi każdy maluszek, który szuka piersi i otwiera buzię by się przyssać kojarzy mi się z wgryzającym się rekinkiem ![]() Cytat:
pol dnia na porodówce męczyłam tak piersi. dziewczyny czy białe krostki na buźce u małej mogą oznaczać trądzik niemowlęcy czy może być to reakcja alergiczna na pomidora (to chyba nie, bo zsypałoby ją całą, nie?)
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-09-20 o 18:20 |
||
|
|
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
Nisia, Elena gratulacje ogromne
![]() Dearlie moja mała leży w kształcie litery L, lewa strona i gora brzucha. Konczi czy ja też mogę prosić o namiary do koleżanki która robi tak piekne zaproszenia? Maggie śliczne zdjecia Aga_Ton trzymam kciuki żeby akcja się rozkręciła. myślę że teraz na pewno coś się ruszy Kasiam zazdroszczę że będziesz miała Giulie już jutro przy sobie.Będę od rana o Was myslała i trzymała kciuki żeby nic nie bolało i mala przyszła szczęśliwie na świat.
|
#2279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja też. Po nim mnie wszystko swędziało. Myślałam że się zadrapię.
Cudny Śliczności W ogóle te nasze wątkowe dzieci piekne są Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dawałam ani z Paulą ani teraz. W podziękowaniu teraz daliśmy dla położnej która była z nami do 7-ej słodkości i kawki dobre. A tej co odbierała zaniesiemy coś dobrego słodkiego i alkoholowego do domku jak będę na chodzie. |
|||
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Elena
![]() Maggie super zdjecia a nam odpadl kikut,ale wcale mnie to nie cieszy bo pepek malemu odstaje boje sie o przepukline itd. Dobrze ze za tydzien ide na wizyte do pediatry
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

pewnie jak juz sie zacznie u Ciebie to pójdzie szybciutko.
Juz macie wszystko gotowe? na powitanie dzieciątka ?
Czy dzieciaki ułożone, po którejś konkretnej stronie mają łatwiej podczas porodu sn? Czy to wszystko jedno? Jak to było w Waszych przypadkach?
!! !! !!

matko, tyle co ja mam skurczy i nic się nie dzieje...
dobrze że dwie minuty wcześniej byłam w toalecie bo jak nic zsikałabym się z bólu... lekarz i tak moim zdaniem był w miarę delikatny, robił co chwilę przerwy bym mogła odpocząć i głęboko pooddychać a mi się chciało piszczeć, tak mnie rwało...

boje sie o przepukline itd. Dobrze ze za tydzien ide na wizyte do pediatry