Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 18:20   #4021
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
No maskara, bo nawet po herbacie wymiotowałam. TŻ mi zrobił w termos jak do pracy szedł, bo na nic nie miałam sił. Ale już jest dobrze

Heh, ja też się budzę jak mój wstaje, ale zaraz zasypiam
ja tak samo heehe zawsze, wstaje o 5.40 moj tzt o 6.40 wychodzi a ja albo ide spac, albo teraz ostatnio leci o 7 rano m jak milosc od początku, nigdy nie oglądałam, tak wiec teraz sobie oglądam i później idę spać albo juz wstaje;p

Ojojoj jakie slodkie- http://demotywatory.pl/3925304/Nie-tylko-pies

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-09-20 o 18:32
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:42   #4022
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mnie mąż tak nauczył że teraz jak rano nie zjem to długo nie wyleże a zaczęło się od tego że jak sam nie mógł zjeść to mi wpychał żebym dokończyła za niego teraz codziennie zanim pojedzie do pracy,godz 6 przynosi mi kanapki do łóżka i gorąca herbatkę i w ten oto sposób ja jestem najedzona a mąż ma towarzystwo rano potem odjeżdża do pracy a ja idę spać także w ciąży wszystko jest możliwe nawet te bardzo poranne śniadania
No u mnie podobnie bywało, jak TŻ wstawał czasem nawet o 5:00 nad ranem , to jedliśmy razem śniadanko i najedzona, wracałam do wyrka po jego wyjściu. I nie był to dla mnie nigdy problem. Przynajmniej nie ssało mnie potem z głodu.

Przed chwilą Oliwka mnie podźgała w bok, zaraz pewnie się maksymalnie rozszaleje, bo się najadłam słodkich winogron.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-20 o 18:44
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:45   #4023
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane

dziękuję Wam wszystkim za troskę
na szczęście jesteśmy w domku i mamy dużo odpoczywać
jutro kontrolka akurat mój gin będzie mieć dyżur w szpitalu

niestety tak będzie coraz częściej obawiam się,że bajka o pięknym II trymestrze dobiega końca i zaczyna się pod górkę, no cóż jak będzie trzeba to będę leżeć

na szczęście wczoraj moja teściowa i TZ bardzo się starali, synek też był kochan, mąż mi kupił taką ogromną bombonierkę ferrero- aż się popłakałam ze wzruszenia

pozdrawiam wszystkich i miłego dnia życzę
odpoczywa odpoczywaj kochana
teraz ktoś za Ciebie powinien stać przy garach i pichcić takie pyszne specjały
Stary 2012-09-20, 18:48   #4024
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

Aha i mam jeszcze pytanie dotyczące materaca dla dzidzi. Na różnych stronach napisane jest, że jedno dziecko, jeden materac, bo to się przystosowuje do pierwszego "użytkownika". Nie wiem czy to chwyt reklamowy czy prawda. Dostałam materacyk od chrześniaka i teraz nie wiem czy go brać, czy nowy kupić. Z jednej strony trochę szkoda kasy, bo wygląda jak nowy...
wiesz co nie wiem czy sie "dostosowuje: do dziecka ale ja np kupię nowy. SYnek pare razy sie zsikał w łóżko i mimo prania i wietrzenia to jednak dla małej chce nowy

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak się robi ten syrop z cebuli ???
ja robie tak
kroję cebulę w piórka, daję do słoika trochę cebuli, zalewam łyżką miodu, i tak warstwami , a na sam koniec wyciskam połowę cytryny. jak oddzieli się sok to mieszkam i piję

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak jest z bezrobotnym po porodzie? Tzn. mi się kończy umowa wraz z porodem, potem z ZUSu się dostaje macierzyński tak? A potem? Można przejść na bezrobotny czy nie? U mnie nie ma szans na przedłużenie umowy, ostatnio rozmawiałam z kierowniczką i mówi, że boi się (!!!) zapytać o to w kadrach i że po prostu skończy mi się umowa i tyle. I tak się zastanawiam, czy jest szansa na zasiłek po macierzyńskim czy nie?
po macierzyńskim rejestrujesz sie i normalnie masz prawo do zasiłku
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:53   #4025
djerba
Wtajemniczenie

Hej laski,

Dzisiaj byłam na glukozie..bleeee....ochyd a..Panie nawet mi nie pozwoliły pójść i usiąść w aucie, więc siedziałam bite 2h i podczytywałam Was
Kupiłam dzisiaj fajne kapcie dla siebie i męża http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...-meskie-kapcie
moich na stronie nie ma

a później dostałam faaaaajną torebkę od mamy już na urodzinki z reserved
Stary 2012-09-20, 18:55   #4026
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zabiłabym za budzenie mnie rano
Kochana ja śpię zbyt czujnie żeby jego gramolenie i szykowanie się mnie nie obudziło z reszta zawsze czujnie spałam więc nie przeszkadza mi to. Z reszta gdyby właśnie nie moja czujność co drugi dzień poszedł by spóźniony do pracy potrafi wyłączyć budzik i spać dalej wtedy właśnie wkraczam ja do akcji zwalając go z łóżka także czujność to przydatna rzecz
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:56   #4027
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Biedna, ale najwazniejsze że z dzidzia wszystko dobrze teraz musisz sie oszczedzac, dobrze że rodzinka pomaga
Juuupiii!! mam legginsy!!!
podobają się?
Stary 2012-09-20, 19:05   #4028
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Dziewczyny a takie cos ala termosik, nie wiem jak to nazwac. Takie cos w co wklada sie butelke, zeby trzymala cieplo

...
jak bedziesz karmić piersią to będzie Ci zbędny

zresztą to zawsze można dokupić później

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
dziewczyny, a czym się różnią takie materacyki za 600zł a takie za 52? Siostra mężą mówi, że materacyk powinien być droższy od łożeczka, ona sama kupowała za jakieś 350zł. Podobno na tych tańszych Maluchowi robią się odparzenia. Nie to, że chcę inwestować tyle kasy w materac, ale zastanawiam się, ile w tym prawdy?

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

to jedź z nim, do Bytomia jest 30min autobusem, no i Bokeh jest z Kato
oj coś rżnięta jest ta siostra męża jak dla mnie :/ Sorki że tak pisze ale dla mnie to ona bredzi

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Kurde dziewczyny troche mnie zalamalyscie, bo ja nie mam ani 1 szt body z dlugim .. Kupilam teraz na allegro 10 szt bluzeczek takich luzniejszych z dlugim rekawkiem z mysla, ze bede je wlasnie w domu zakladac na te bodziaki ... cyli co trzeba l;eciec do tesco i na dlugi dokupic ??
małęmu dziecku akłąda się jedną warstwę ubrania więcej niż samemu sięnosi. Jak masz na tyle ciepło żeby chodzić w krótkim, to możesz śmiało dziecku założyć body krótkie i na to bluzeczka albo pajac. ja bynajmniej tak ubierałam i ubierać będę
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:05   #4029
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam pytanko...czy jak jeździcie autem (jako paseżr) jest Wam niedobrze?? Ja mam coś w stylu choroby lokomocyjnej...miałam to w dzieciństwie....a potem wogóle...aż do teraz od miesiąca jak jeżdże gdzieś z męzem jest mi niedobrze...ale jak sama prowadzę...to tak nie mam..
nie, nie mam tak ani jako pasażer jak jeżdżę z mamą ani jako kierowca w swoim..
jedynie czego potrzebuję jak jeżdżę to otwarte okno...bo mi duszo strasznie...z moją mamą tego nie mogę praktykować bo jej ciągle zimno i teraz jeszcze chora jest
Stary 2012-09-20, 19:06   #4030
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
podobają się?
i to jak! w imieniu wszystkich legginsowych dziewczyn - Dziekuję!
a mam pytanie jeszcze odnośnie ubrań bo czuje sie w tym temacie jak dziecko we mgle co zakłada sie pod pajacyki na długi rekaw? nic czy wlasnie body na krotki rekaw?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:06   #4031
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
KOchana ja mieszkam w kamienicy i grzeje konwektorami, jako ze jestem cieplolubna, to zima temp musze miec min 22 st, mozna na krotkli rekaw spokojnie chodzic ... oczywiscie jak cos moze byc wiecej ...
Ja też z tych ciepłolubnych ale do przesady dla mnie 22st to stanowczo za mało zimą muszę mieć min 26 stopni inaczej trzese się jak galareta
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-09-20, 19:36   #4032
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
ja po wczorajszej prawie nieprzespanej nocy dziś spałam ponad 11 godzin wstałam o 10 30, zjadłam śniadanie no i się snuje po domu zamiast zrobić coś konkretnego... ale dalej czuję się źle, głowa mnie boli, katar męczy, gardło... no porażka... najgorsze jest to, że lekarka kazała mi przyjść jutro jeśli mi się nie poprawi, bo jak to powiedziała "jestem ostro zaprawiona i niewykluczone, że mimo ciąży wprowadzimy antybiotyk". a ja bym baaardzo nie chciała, takie maleństwo i już antybiotyki

heh, ja mam na odwrót, dół w miarę szczupły za to brzuch i biust - porażka! więc teraz już w ogóle wyglądam komicznie - nogi w stosunku do brzucha i piersi wyglądają jak dwa patyki :P chociaż ostatnio mi mąż powiedział, że mi troszkę tyłek urósł. jak się uniosłam, że chyba normalne, że tyję w ciąży to on: no ale to chyba dobrze, nareszcie go masz!

co do mieszkania: my narazie mieszkamy w moim mieszkaniu, ale jeszcze przed porodem (mam nadzieję w grudniu ) planujemy się przenieść do teściów, tzn będziemy mieć osobne wejście, łazienkę, kuchnię, więc nie traktuje tego jak mieszkanie u teściów, tylko przeprowadzkę do większego mieszkania bo będziemy mieć piętro i poddasze (jeszcze nie zaadaptowane), narazie tylko na piętrze będziemy mieć ogromny salon z jadalnią, dużą kuchnię, łazienkę, sypialnię i pokoik dla dziecka. A u góry będzie można zrobić jeszcze 2 dość duże pokoje, łazienkę i takie pomieszczenie gospodarcze ( ze względu na skosy jest tam za nisko, żeby zrobić powierzchnię użtykową, ale przecież zawsze się przyda miejsce do przechowywania różnych gratów ) ale narazie tego nie robimy, wiadomo - ze względu na $$. I tak ten remont nas mooocno, bardzo mocno szarpnie...

A co do pokoju dla dziecka - ja myślałam, że dziecko będzie z nami w sypialni, i około 2 roku życia przeprowadzimy je do swojego pokoju, a mój TŻet stwierdził, że lepiej, jakby Ania od początku była u siebie... tylko ja sobie nie wyobrażam w nocy wstawać do niej i iść do innego pokoju co wy na ten temat myślicie?
tylko przenosiny 2 latka to troszkę za późno...
najlepszy wiek jak dla mnie to okolice od 7-12 ms.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
i to jak! w imieniu wszystkich legginsowych dziewczyn - Dziekuję!
a mam pytanie jeszcze odnośnie ubrań bo czuje sie w tym temacie jak dziecko we mgle co zakłada sie pod pajacyki na długi rekaw? nic czy wlasnie body na krotki rekaw?
to się bardzo cieszę
ja nic nie zakładałam..tylko samego pajaca

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ja butelki już mam, ale właśnie tak się teraz zaczęłam zastanawiać nad tym podgrzewaczem. Myślicie, że faktycznie się przyda? Może już obecne mamy coś więcej powiedzą?

ja mam podgrzewacz aventa, jak któraś z Was chce to mogę odsprzedać.. bardzo mało używany

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
No w sumie tak. U mnie na NIE przemawia również fakt, że mam bardzo małą kuchnię i KAŻDY dodatkowy sprzęt to jednak kłopot, bo nie ma gdzie postawić. A właściwie gdzieś ten podgrzewacz za każdym razem chować a potem wyciągać to nie wiem czy nie wyjdzie mi na to samo jak wsadzę do garnka
ehehe podgrzewacz jest malutki

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
czytam, że ludzie którzy mają mikrofalę podgrzewacza nie potrzebują. Prawda? Ale żeby dziecko od razu promieniować mikrofalą? To wolę w wodzie podgrzewać. Jak tak strasznie mi w nocy będzie przeszkadzać to może dokupię

Szaja no niby tak, ale czy miejsce znajdę?

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

aha byłam w aptece i kupiłam witaminki razem z niebieskim kocykiem, nie mogłam się oprzeć
mleka nie można podgrzewać w mikrofali..jedynie albo wodę albo obiadki/deserki ze słoiczka

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2012-09-20 o 19:35
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:41   #4033
mikakrolikowa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36648876]nie, za to erotyczne owszem :d

Zgadzam się z całą wypowiedzią

Dziewczyny, zrobiłam zakup roku w SH

Kurtka, nowiuteńka z metkami, oversize (czyli i po ciąży będę nosiła ), zapłaciłam 36zł, a nowa kosztuje... 135 DOLARÓW

Do tego kilka ślicznych maluszkowych rzeczy: bluza z polarku, mam wrażenie, że nowa, cieplutki welurkowy kombinezon na 3-6mcy (14zł!!!), z przodu owocki a z tyłu króliczek :d i pajacyk z jeżykami, wzięłam w sumie z powodu rękawków z odwijanymi końcami

Agatce też kupiłam, bluzeczkę i legginsy, a co [/QUOTE]
Widze że u ciebie w mieście też Biga jest ja ostatnio zaczełam tam zaglądac i chyba w naług popadam

Cytat:
Dziewczyny widzialyscie w Biedronce ten regalik z koszyczkami? Kurcze sliczny!!! Zastanawiam sie wlasnie, czy by sie nie przydal przypadkiem u mlodego w kaciku
Właśnie się zastanawiam nad zakupem
Dziś po wizycie kolejne niespodzianki nie znamy płci oststnio była dziewczynka i ja juz sukieneczek nakupiłam i rózowych ciuszków a dziś wielki znak zapytania lekarz raz widział dziewuszkę raz chłopca wszystko przez pepowinę więc miesiąc niepewności mnie czeka ale dzidzia rośnie bo skoczyła z 400g na 850g więc sporo i termin mi się przez to przesunoł na 20.12 zobaczymy jak to będzie po wizycie tylko pełno niewiadomych a i jeszcze może cesarka mnie czeka
pozatym to strasznie nerwowy dzień byłam u taty po operacyjnej na intensywnej opiece i aż mi się słabo zrobiło jutro z rana przed praca musze do szpitala jeszcze podjechać ale emocje okropne
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:44   #4034
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Czemu mleka nie można w mikro? Zawsze mnie to dziwiło NIC się z mlekiem nie dzieje (piszę o modyfikowanym), zawsze przed podawaniem zamieszałam żeby równomiernie ciepłe było.

Pod pajacyka NIC nie zakładam.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Mika, no ja właśnie w BIDZE kupiłam te rzeczy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:47   #4035
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No maskara, bo nawet po herbacie wymiotowałam. TŻ mi zrobił w termos jak do pracy szedł, bo na nic nie miałam sił. Ale już jest dobrze

Heh, ja też się budzę jak mój wstaje, ale zaraz zasypiam
TŻ tylko raz w tygodniu wstaje wcześniej ode mnie i też się budzę przez to wcześniej, ale gdybym nie chodziła do pracy to by nie miał ciekawie. Nie mówiąc już o specjalnym budzeniu na śniadanie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:47   #4036
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36656491]Czemu mleka nie można w mikro? Zawsze mnie to dziwiło NIC się z mlekiem nie dzieje (piszę o modyfikowanym), zawsze przed podawaniem zamieszałam żeby równomiernie ciepłe było.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Mika, no ja właśnie w BIDZE kupiłam te rzeczy [/QUOTE]

ale ja pisałam o mleku z piersi, a nie o mm ;]

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Widze że u ciebie w mieście też Biga jest ja ostatnio zaczełam tam zaglądac i chyba w naług popadam

Właśnie się zastanawiam nad zakupem
Dziś po wizycie kolejne niespodzianki nie znamy płci oststnio była dziewczynka i ja juz sukieneczek nakupiłam i rózowych ciuszków a dziś wielki znak zapytania lekarz raz widział dziewuszkę raz chłopca wszystko przez pepowinę więc miesiąc niepewności mnie czeka ale dzidzia rośnie bo skoczyła z 400g na 850g więc sporo i termin mi się przez to przesunoł na 20.12 zobaczymy jak to będzie po wizycie tylko pełno niewiadomych a i jeszcze może cesarka mnie czeka
pozatym to strasznie nerwowy dzień byłam u taty po operacyjnej na intensywnej opiece i aż mi się słabo zrobiło jutro z rana przed praca musze do szpitala jeszcze podjechać ale emocje okropne
termin może Ci się jeszcze z parę razy przesunąć..nie ma co tego brać pod uwagę. najważniejszy termin z 13tyg.. teraz dzidzia urosła szybciej, a w następnych tygodniach może przystopować.
Stary 2012-09-20, 19:50   #4037
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Kochana ja śpię zbyt czujnie żeby jego gramolenie i szykowanie się mnie nie obudziło z reszta zawsze czujnie spałam więc nie przeszkadza mi to. Z reszta gdyby właśnie nie moja czujność co drugi dzień poszedł by spóźniony do pracy potrafi wyłączyć budzik i spać dalej wtedy właśnie wkraczam ja do akcji zwalając go z łóżka także czujność to przydatna rzecz
Spokojne spanie jeszcze bardziej przydatna

Instagram

Stary 2012-09-20, 19:50   #4038
mikakrolikowa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36656491]Czemu mleka nie można w mikro? Zawsze mnie to dziwiło NIC się z mlekiem nie dzieje (piszę o modyfikowanym), zawsze przed podawaniem zamieszałam żeby równomiernie ciepłe było.

Mika, no ja właśnie w BIDZE kupiłam te rzeczy [/QUOTE]
Właśnie widze po metkach

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ale ja pisałam o mleku z piersi, a nie o mm ;]

termin może Ci się jeszcze z parę razy przesunąć..nie ma co tego brać pod uwagę. najważniejszy termin z 13tyg.. teraz dzidzia urosła szybciej, a w następnych tygodniach może przystopować.
Wiem że to jeszcze ruchome a z 13 tyg to 01.01.2013
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:53   #4039
BlackSanctum
Zakorzenienie

Właśnie wpłaciłam pieniądze na 3 aukcje - w sumie za prawie 50 ciuszków, w tym śliczny kombinezon, który pokazywałam oraz buciki i kurteczka, zapłaciłam 50zł. To chyba niedużo, co? Ciuszki na pierwsze 3 miesiące spokojnie już mam. Ale zapewne coś jeszcze dokupię.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-20 o 19:55
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:00   #4040
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ tylko raz w tygodniu wstaje wcześniej ode mnie i też się budzę przez to wcześniej, ale gdybym nie chodziła do pracy to by nie miał ciekawie. Nie mówiąc już o specjalnym budzeniu na śniadanie
A ja jestem na bezrobociu i nie mam i tak nic ciekawszego do roboty więc jak dla mnie to raj że mąż tak o mnie dba jak kto lubi tak jak BLACK pisała przynajmniej mi w brzuchu nie jeździ i mogę sobie spokojnie pospać Właśnie teraz jak się spóźnia ze śniadaniem to mi nie na rękę bo ja i synek już czekamy przyzwyczajenie
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-09-20, 20:05   #4041
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Właśnie wpłaciłam pieniądze na 3 aukcje - w sumie za prawie 50 ciuszków, w tym śliczny kombinezon, który pokazywałam oraz buciki i kurteczka, zapłaciłam 50zł. To chyba niedużo, co? Ciuszki na pierwsze 3 miesiące spokojnie już mam. Ale zapewne coś jeszcze dokupię.
Black jestem pod wrazeniem, bo ja jak cos licytuje taniego, to nigdy ceny minimalnej nie przebije i sie poddaje

Kurna dziewczyny jak ja nienawidze prasowac, za mna dopiero 3 tshirty tz, a lezy jeszcze cala micha ... Jak ja sie do tego przyzywyczaje to nie wiem ... A moze kupie sobie zelazko z wytwornica pary, bo moje cos nie teges ... Glupia jestem, bo kupilam 5 lat temu na nowe mieszkanie, piekne rozowo - czarne w kwiatuszki philipsa ... za ponad 350 zl ... a teraz patrzylam w neceie ze za 250 mozna miec z wytwornica pary, bo moje jakos specjalnie pary nie wytwarza
Stary 2012-09-20, 20:05   #4042
ilkas
BAN stały

Cytat:
50 ciuszków, wow, super. pokaż linki
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:07   #4043
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojne spanie jeszcze bardziej przydatna
powiedzmy ze równie przydatna też czasem lubię sobie pospać i jak ktoś wtedy przerwie mój sen w nieodpowiednim momencie to potrafie być nie miła ale jeśli chodzi o śniadanie do łóżka w wydaniu męża - nie potrafie się gniewać
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-09-20, 20:07   #4044
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Super łupy! A powiedz mi w Pepco są rożki? Ile zapłaciłaś? I za niedrapki?
Ehh od dziś miał być koniec ze słodyczami po czym Teściowa przynosi z pracy: Ferrero i Crispello z milki Jak żyć gdy wokół tyle pokus
Za rożek 25 zł, za niedrapki(nie wiedziałam, że tak się to nazywa) 3 zł.

Cytat:
Hej dziewczyny. Męczyła mnie grypa jelitowa, a teraz ciężko mi was nadrobić i się wbić w rozmowę
Łooooooo matko grypa jelitowa, najgorsze co może być. Tyle razy już przez nią pod kroplówą leżałam, że masakra. Pamiętam, że jak zaszłam w ciążę to też myślałam, że jelitówkę mam, a tu dzidziuś tak dawał popalić.

Słuchajcie! Mój mąż usilnie pisze, żebym swoją pocztę sprawdziła. No więc wchodzę na maila, a tam tekst od niego: "To o mnie i naszej córci Oli". Macie ochotę to posłuchajcie. Rozbawił mnie do łez i wzruszył jednocześnie.
http://www.youtube.com/watch?v=2xqfr...e_gdata_player
Stary 2012-09-20, 20:11   #4045
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Black jestem pod wrazeniem, bo ja jak cos licytuje taniego, to nigdy ceny minimalnej nie przebije i sie poddaje

Kurna dziewczyny jak ja nienawidze prasowac, za mna dopiero 3 tshirty tz, a lezy jeszcze cala micha ... Jak ja sie do tego przyzywyczaje to nie wiem ... A moze kupie sobie zelazko z wytwornica pary, bo moje cos nie teges ... Glupia jestem, bo kupilam 5 lat temu na nowe mieszkanie, piekne rozowo - czarne w kwiatuszki philipsa ... za ponad 350 zl ... a teraz patrzylam w neceie ze za 250 mozna miec z wytwornica pary, bo moje jakos specjalnie pary nie wytwarza
Też nie lubię prasować, a TŻ prasuje sobie sam.

Instagram

Stary 2012-09-20, 20:12   #4046
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Black-cóż za szaleństwo pewnie ze się opłaca,wychodzi w sumie 1zł za jedną rzecz,nigdzie tak nie kupisz. Więc jakby nie patrzeć to z pewnością udany zakup
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-09-20, 20:13   #4047
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Też nie lubię prasować, a TŻ prasuje sobie sam.
Ehhh gdzie wy tych waszych TZ znalazlyscie ... Moj to ani nie ugotuje, ani nie wypierze, ani nie wyprasuje ... jak go zmusze to pozmywa, odkurzy i podloge umyje, ale to musze sie niezle nagadac
Stary 2012-09-20, 20:15   #4048
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Black-cóż za szaleństwo pewnie ze się opłaca,wychodzi w sumie 1zł za jedną rzecz,nigdzie tak nie kupisz. Więc jakby nie patrzeć to z pewnością udany zakup
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-09-20, 20:15   #4049
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhh gdzie wy tych waszych TZ znalazlyscie ... Moj to ani nie ugotuje, ani nie wypierze, ani nie wyprasuje ... jak go zmusze to pozmywa, odkurzy i podloge umyje, ale to musze sie niezle nagadac
Z prasowaniem prosta sprawa - albo wyprasuje sam, albo pójdzie w wymiętym

Instagram

Stary 2012-09-20, 20:22   #4050
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Z prasowaniem prosta sprawa - albo wyprasuje sam, albo pójdzie w wymiętym
Kurcze kochana u mnie to nie takie latwe, bo moj by poszedl w wymietym, a niestety to o mnie zle swiadczy, ze chlop chodzi w pogniecionych rzeczach ... to straszne jest, nieraz bym nie posprzatala czy cos, ale jakby goscie wpadli, to nikt nie pomysli, ze facet balaganiarz i len i nic nie robi ... Tylko o mnie by kaZdy pomyslal, ze jestem mega syfiara i dom zanidbuje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości