|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
Cytat:
![]() Kochana powiedz mu o wszystkim co czujesz, nie duś w sobie złych emocji bo potem wybuchniesz w najmniej oczekiwanym momencie, Malutkiej tez to szkodzi . Cytat:
Cytat:
z tym że z tabletkami moje libido było mniej niż zero i odstawiłam:pCytat:
chyba zabiore tżtowi kurtę i bede w niej lazic [QUOTE=neti1;36642561] Cytat:
zazdroszczę, ja nigdy nic nie wiem i nie wiem gdzie tego szukać. Znasz się na tym dobrze? można do Ciebie uderzać z takimi pytaniami jakby co? Aha, wczoraj pytałaś o to czy któraś z nas jest z warszawy i odnośnie szpitala. JA się bedę teraz przeprowadzac do Piaseczna i chyba tam tez jest dobry szpital. A Ty gdzie bedziesz rodzic? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, kochać to może nie, ale lubię, choć są momenty, że mam już dość.
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Polecam, uwielbiam takie nalesniki
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dupa, nie zrobie bo jutro ruszam na miasto najpierw na badania a potem pojeździmy po sklepach i popatrzymy na wozki. hmm, to może na kolacje sie szarpnę ![]() ale mi narobiłaś smaku |
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Może jakoś meblami wydzielić kącik dla maluszka ???
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj wybił 19 tydzień mojego maleństwa
Za tydzień połówkowe ![]() Mam nadzieje że siusiak Kalince nie wyrósł ![]() Wczoraj miałam tak opuchnięte nogi że szok. Dłuższe wypady to już nie dla mnie
|
|
|
|
#3906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
|
#3907 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż też się na synka nastawia. Pytałam się co to będzie jak będzie dziewczynka, tylko się uśmiechnął i powiedział, że wtedy pierwsze co zrobi to maleńką koszulkę z napisem: córeczka tatusia Cytat:
Tego się nie da pomylić z niczym innym.Ja pierwsze ruchy poczułam w 16 tc i mi się wydawało (za pierwszym razem), jakbym miała w brzuchu telefon z wibratorem Wcześniej ja mu mówiłam kiedy, a on nic nie czuł, a teraz to tylko się śmieje jak poczuje ![]() Aga8484, zjedz coś słodkiego, to maleńka na pewno się ożywi i zacznie buszować ![]() Aha i mam jeszcze pytanie dotyczące materaca dla dzidzi. Na różnych stronach napisane jest, że jedno dziecko, jeden materac, bo to się przystosowuje do pierwszego "użytkownika". Nie wiem czy to chwyt reklamowy czy prawda. Dostałam materacyk od chrześniaka i teraz nie wiem czy go brać, czy nowy kupić. Z jednej strony trochę szkoda kasy, bo wygląda jak nowy... Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2012-09-20 o 13:30 |
|||||
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, ze nie o to Ci chodzi?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-09-20 o 13:29 |
|
|
|
|
#3909 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale drugie zawsze tylko na jeden dzień i to był błąd ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak się robi ten syrop z cebuli ???
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Cukrem się zasypuje kilka cebul? Hm??
A i zapomniałam : śliczny pokoik umieściłaś! Moja mała nie będzie mieć swojego pokoju (brak miejsca) ale może obok łóżeczka lub za nim przykleję coś na ścianę + przewijak i się taki kącik zrobi... |
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo piekny, u mnie niestety tez pokoiku dzidzia nie bedzie miala;p ale wczoraj widzialam fajną fototapete - http://allegro.pl/hit-cenowy-fototap...624151255.html i chyba ja przykleje kolo łozeczka
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, jak się liczy to wiem. Chodzi o to że mam stała umowę więc normalnie będę kase dostawać. A w sytuacji jak umowa kończy się równo z porodem a nastepna dopiero po miacierzyńskim to kto płaci i ile??
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Byłam w skrzynce i legginsów ani awizo nie ma ![]() Marsi dobrze, że już z nami jesteś odpoczywaj kochana.Hosenko podziwiam, że tak wcześnie chcesz do pracy wrócić, ja bym nie umiała. Po pierwsze nie ma się kto zająć dzieckiem, a po drugie.....tak jak pisała Debrah......te pierwsze chwile......nawiązanie tej niesamowitej więzi...nie umiałabym zostawić Ifwka straszne jest to, co piszesz.......no przecież ja bym chyba na jakąś terapię takiego chłopa wysłała....
|
#3917 |
|
BAN stały
|
Ja muszę pokoik dla dziecka pogodzić z meblami które już tam i dlatego brak mi koncepcji. Meble są jasno brązowe, a mi się tak marzyło białe łóżeczko
Tym bardziej, że koło łóżeczka mam zamiar postawić komodę którą już mam, żeby było blisko do takich rzeczy jak pieluchy, kosmetyki itd. I nie wiem czy to nie będzie się gryzło. Podobają mi się też łóżeczka ciemnobrązowe, a jak na złość jasnobrązowe takie jak meble to nie hehe
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawy artykuł nt. kolorów w pokoju dziecka: http://muratordom.pl/wnetrza/pokoje-...z,70_9264.html
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Płaci ZUS i taką samą kwotę jeśli ma się stałe wynagrodzenie (ja mam różnie, bo oprócz podstawy mam premię i prowizję a a te są różne, więc ja będę miała liczoną średnią)
|
#3919 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, zrobiłam zakup roku w SH ![]() Kurtka, nowiuteńka z metkami, oversize (czyli i po ciąży będę nosiła Do tego kilka ślicznych maluszkowych rzeczy: bluza z polarku, mam wrażenie, że nowa, cieplutki welurkowy kombinezon na 3-6mcy (14zł!!!), z przodu owocki a z tyłu króliczek :d i pajacyk z jeżykami, wzięłam w sumie z powodu rękawków z odwijanymi końcami Agatce też kupiłam, bluzeczkę i legginsy, a co
|
||
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3922 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boję się trochę Na razie mam 57 kg....Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zasypujesz pokrojoną cebulę cukrem i czekasz
|
|||
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak jest z bezrobotnym po porodzie? Tzn. mi się kończy umowa wraz z porodem, potem z ZUSu się dostaje macierzyński tak? A potem? Można przejść na bezrobotny czy nie? U mnie nie ma szans na przedłużenie umowy, ostatnio rozmawiałam z kierowniczką i mówi, że boi się (!!!) zapytać o to w kadrach i że po prostu skończy mi się umowa i tyle. I tak się zastanawiam, czy jest szansa na zasiłek po macierzyńskim czy nie?
|
#3924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
|
#3925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja mam już 63, 5 kilo do przodu odwagi wyjściowej. A u mnie mąż daje 2 cebule i zalewa miodem, ale nie wiem ile tego miodu. Cytat:
|
||
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja zmieniałam aż 3 razy - najpierw zerowe libido, potem migreny dzień w dzień, potem puchłam, potem miałam nerwicę na TŻa (ciągle się kłóciliśmy)... W końcu odstawiłam na 3 miesiące, w czerwcu miałam znów zacząć brać, znowu inne, ale okres nie przyszedł... W każdym razie po ciąży chyba do nich wrócę (oczywiście jak już odstawię małą od cyca), ale już się obawiam skutków ubocznych. A co do makijażu, to... ja też tak przed ciążą robiłam - tylko oczy i ewentualnie troszkę pudru lub różu, ale teraz muszę się malować, bo mam wysyp pryszczochów, takich malutkich, czerwonych. No cóż, hormony.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-20 o 14:02 |
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
ano boi się, mówi, że teraz ciężka sytuacja w firmie, że jak o coś dzwoni to od razu awantura i woli się trzymać z daleka od Wawy
![]() Generalnie mi nie zależy - i tak nie ma kto się Małym zająć więc w domu muszę zostać. Chodzi mi właśnie o ten zasiłek, jest szansa, że dostanę po macierzyńskim?
|
#3928 |
|
Zadomowienie
|
Hejka Mamusie ... Ale sobie pospalam dzis ... Szok
![]() Poszlam spac wczoraj kolo 2 w nocy, czytalam o nowej mordowni psiej, pseudoschronisku w Ruskiej Wsi, skad wyciagane sa psy w stanie agonalnym ... wiecie czasami zaluje, ze wiem co sie tak naprawde dzieje w wiekszosc schronisk w polsce, jak bardzo zwierzeta sa meczone i traktowane jak rzeczy ... Na ktorych sie zarabia pieniadze, a je sie zostawia, zeby umieraly smiercia glodowa, bo sluza tylko do zarobku ... Naprawde wstyd mi ze jestem czlowiekiem Dzwonilam do pani do Leginsow, zeby zapytac sie czy jest szansa, zeby mi uszylka cos dluzszego ... i tu wielkie zaskoczenie, nawet jesli bede chciala 1 sztuke, spodni czy leginsow, mam dzwonic i mi uszyje dluzsze ... Jestem bardzo milo zaskoczona i czekam na paczuszke ... Bo widzialam juz fotki na watku ![]() ![]() Bardzo dziekuje nie wiem tylko ktorej, za fote lozeczka 2 w 1 ... ktore potem mozna zmienic na normalne lozko dla malucha ... dla mnie bomba i chyba cos takiego zamowie , mebelki sa do tego bardzo fajkne ... Wczoraj moj TZ mnie zaskoczyl, przyniosl mi wieczorem 6 roz czerwonych .. od razu zaznaczajac ze 3 sa dla Blanki
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak rzuciłam to dziadostwo, tka moja waga byla stala ach kurde bo wlasnie tzt mi mowil o tym syropie z cebuli ze z czosnkiem itd. ech dzwonie do tesciowej
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
ja po tabsach też spuchłam, ale brałam na pcos non stop przez 6 lat
czuję, że po porodzie niestety znowu będę musiała do nich wrocić
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

na razie mamy taki zarys..
) - ok 59kg, nie mam tendencji do szybkiego tycia... To się chyba przekłada na ciążę. Poza tym nie jem dużych porcji, mam raczej mały żołądek, więc nigdy się nie napycham.

hmm, to może na kolacje sie szarpnę 
22.05.2008
14.08.2011

odpoczywaj kochana.
Tym bardziej, że koło łóżeczka mam zamiar postawić komodę którą już mam, żeby było blisko do takich rzeczy jak pieluchy, kosmetyki itd. I nie wiem czy to nie będzie się gryzło. Podobają mi się też łóżeczka ciemnobrązowe, a jak na złość jasnobrązowe takie jak meble to nie hehe 

No cóż, hormony.