Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 19:39   #1741
natallkaa
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
czytalalam to pod katem stanikow o ktorych diewczyny pisza i nagle czytam,ze kremowy to chlopiecy i mnie zatkalo

dla wyjaśnienia - chodzi o pajacyki - co więcej - dzięcięce
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:43   #1742
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Wg mnie nie wszystkie - na tej stronie, którą cytujesz jest napisane, że ceny poza promocją tych staników, których promocja dotyczy wynosza od 47,90 do 99,90.
ale to i tak spoko
Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Specjalne zapiecie zeby odslonic cyca, do karmienia. Taki zatrzask jakiś, więc on bedzie dobry i do karmienia a jak ktos sie nie zna to nie pozna ze to takie specjalne
aaaaaaaaaa to za☠☠☠iscie jade w sobote po nie! kupie se 2 a coo

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:45   #1743
DeKajka
Zakorzenienie

widzialyscie to ? musze sie wybrac do reala
http://promobaby.pl/promocja-10145.html

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:52   #1744
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
widzialyscie to ? musze sie wybrac do reala
http://promobaby.pl/promocja-10145.html
Ooo a reala mam 5 min piechotą, chyba jutro sie wybiore

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:53   #1745
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
Specjalne zapiecie zeby odslonic cyca, do karmienia. Taki zatrzask jakiś, więc on bedzie dobry i do karmienia a jak ktos sie nie zna to nie pozna ze to takie specjalne
Widzę, że jesteście w temacie cycokoszków.

Polecam ten dla osób wolących z fiszbiną:
http://allegro.pl/biustonosz-miekki-...595083251.html

i cały miękki:
http://allegro.pl/petite-fleur-nowy-...601572615.html

oba już mam sprawdzone i wyprane, mieszkają w torbie do szpitala

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:57   #1746
Dojotka1987
Zakorzenienie

dobrywieczor) czytam Was od rana ale jakos nie mam weny do pisania) malujemy pokoj dla Dawidka bylismy tez na zakupach i mamy juz pierwsze rzeczy (nie liczac ubranek) kupilismy posciel, nadstawke do przewijania dziecka, becik, wanienke i inne) lista sie troche skrocila;p prosze fotki, chociaz na zdjeciach to tak brzydko wszystko wyglada;p na zywo duzo ladniej;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00206.jpg (145,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00207.jpg (146,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00208.jpg (147,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00209.jpg (154,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00210.jpg (149,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00213.jpg (153,8 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-09-20, 20:03   #1747
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meyka87 Pokaż wiadomość
Hej
Ja jeszcze nie mam nic oprócz zamówionego wózka ale to było najgorsze. Tyle co się naoglądałam, naczytałam, ile po nocach mi się śniły... teraz mam spokojniejszą głowę wózeczek szaro kremowym z dodatkową letnią budką i wkładką do spacerówki w kolorze czerwonym, czyli na zimę będzie kremowo, na lato trochę go ożywię http://starwoman.blogg.se/2010/august/barnvagnen.html

Dziewczyny kupujecie fotelik z bazą isofix czy bez? Fotelik mam wybrany ale właśnie nie wiem czy kupować bazę
bardzo ładny wózek

ja chciałam z bazą, ale po pierwsze nie mamy foteli isofix, a po drugie mój brat kupił tą bazę i mówił mi, że dobrze przypięty fotelik bez bazy i taki z bazą niewiele się różnią i gdyby wiedział wcześniej, to by nie kupował tej bazy, bo szkoda pieniędzy. oglądał też jakieś crash testy i tam wychodziło, że ta baza aż tak nie pomaga.
Gdybym miała kasę i takie fotele, to może bym kupiła, a tak to... oszczędzę sobie tego

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was krótkie pytanie: czy planujecie sporządzenie planu porodu?
ja nie.... idę na SPONTAN!!!!!

Cytat:
Ale jaki mialam sen .. az mi sie budzic nie chcialo

Snil mi sie porod . Ze zaczelam rodzic ale potem nic nie pamietalam i nikt mi nie chcial powiedziec jak to sie stalo .. No i moj synuś . Byl duzy .. pucaty i sliczny .. zapamietam tą twarzyczke napewno . Boski . Nosilam tego klocka na rekach i karmilam - zupką Amino - pomidorową . A potem sie dziwialam dlaczego go brzuszek boli i placze .. Ale ze mnie matka ..

Cytat:
To ten rysunek .. kurcze Adas z mojego snu troche podobny .. tyle ze bardziej pucowaty ..
ja też bym takiego chciała załączę Wam moje fotki z dzieciństwa - Antek może tak wyglądać

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
martus ja tez doalaczam do wiecZnie samych z dziecmi
i ja również.... dzisiaj 20 a mój tż miał caaaałe 2 dni wolnego od początku miesiąca

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
A ja wczoaj dostalam 10 paczek pampersow 2 i 3 bo kolega kupil dla syna wczesniej a on tki gigant ze juz w 4 zapiernicza
wow, ale super!!!

Cytat:
dziewczynki pokazuje wam moja lazienke jeszcze tylko kabiny i mebelkow brakuje w przyszlym tyg myje
toż to prawdziwy pałac kąpielowy

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
A tak poza tym witam Was wszystkie w ten nowy dzień My z małą rozpoczynamy dziś 7 miesiąc
Niestety mam też pewien dylemat. Pisałam już Wam, że od czasu do czasu w nocy twardnieje mi brzuch. Ginka mnie ostatnio badała i z szyjką wszystko w porządku. Jest to jednak dla mnie dyskomfort, bo te spinanie brzuszka męczy mnie całą noc. I chyba już wiem co jest powodem tego twardnienia. W większości przypadków zdarza się to po orgazmie. Czy któraś z Was też tak ma? Ehhh...i wydaje mi się, że chyba do czasu porodu będę musiała zrezygnować z przeżywania orgazmu a czy z samego seksu to jeszcze muszę sprawdzić. W każdym razie dla mojej malutkiej zrobię wszystko
za 7 miesiąc
a ja czytałam, że gdy macica kurczy się podczas orgazmu to maluch odczuwa przyjemni kołysanie.... mój tam korzysta z tego

Cytat:
tez nie znosze sie spozniac i jak na spotkanie jechalam to w jakis objazd i korek trafilam i 10 minut sie spoznilam,to nerwy mialam okropne w autobusie.W pracy to ja zawsze pol godz wczesniej, ale moj tz ma tak samo. On nawet jeszcze szybciej jest niz ja. Dzis np wstal o 8 i sie juz do pracy ubral, jedzenie spakowal i tak siedzial do 9.30 zeby wyjsc na 11!
A jak chodzi na 16,to od jakiejs 12-13 juz jest do wyjscia gotowy. Bo on tak nie lubi na ostatnia chwile A najgorsze jest to,ze on juz nic przez te 1,5h nie zrobi, bo zaraz musi wyjsc
dobre... też muszę zastosować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0018.jpg (36,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0020.jpg (27,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0021.jpg (33,5 KB, 10 załadowań)

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:05   #1748
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
dobrywieczor) czytam Was od rana ale jakos nie mam weny do pisania) malujemy pokoj dla Dawidka bylismy tez na zakupach i mamy juz pierwsze rzeczy (nie liczac ubranek) kupilismy posciel, nadstawke do przewijania dziecka, becik, wanienke i inne) lista sie troche skrocila;p prosze fotki, chociaz na zdjeciach to tak brzydko wszystko wyglada;p na zywo duzo ladniej;p
oooo mam taką samą gąbkę do wanienki

Stary 2012-09-20, 20:12   #1749
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
SKOŃCZYŁAM!

Teraz mam jedynie do zrobienia stronę tytułową, aneksy, streszczenie, spis treści i bibliografię. No i muszę poprawić literówki

Ku...a po co mi to?

Ściskam
braaaaaavo!!!!!

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Właśnie mi przyszedł wózek
Jest super wygodny, koła trzeba napompować, bo ciężko się takimi flakami jeździ
Właśnie zaczęłam go prać, rozebrałam na części pierwsze, bo wszędzie kurz i paprochy. Śpiworek wyprany i przykrycie do gondoli.
Pierze się spacerówka
pokażesz jak wypierzesz?

Cytat:
ogladalam spiworki na allegro na licytacjach i jest niezly opis: "Napisalam producent Tako,ale tak na prawde nie wiem kto, bo nie ma metek.."
No tak to wszystko mozna sobie napisac.
to mogła napisać producent: Gucci po co się na Tako rozdrabniać
Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej

Byłam dzisiaj na glukozie słodycze to ja lubie ale bez przesady ogolnie nie bylo źle i obyło się bez zwracania i mdlenia tylko potem głowa zaczęla mnie bolec ale podobno czasami tak moze byc po takiej dawce cukru. Nie musiałam czekac na poczekalni i poszlam sobie do mojej mamy ktora mieszka na przeciwko szpitala więc te 2h szybko mi zleciały. Wyniki odbiorę jutro rano jak bede szla na wizytę do gin wiec proszę o trzymanie kciuków za wyniki i wizytę

Potem poszlam odebrac kupiony lezaczek-bujaczek bo znalazłam używany na stronie mojego miasta za całe 30zł zdziwiłam się kiedy drzwi otworzył mi mój kolega z klasy ze szkoły podstawowej leżaczek jest jak nowy i baaaardzo mięcutki

Po drodze weszłam tez do lumpka i aż mnie zatkalo jak znalazłam zestaw pościeli do łóżeczka(jak nowa) z ochraniaczem i wstegami ozdobnymi z NEXTA za pościel zaplaciłam 13zł Poniżej wstawiam zdjęcia moich dzisiejszych zdobyczy i dodaje że wszystko oprócz leżaczka jest z lumpka i wydałam na to 25zł
za glukozę

ale boskie rzeczy..... Let's find Nemo i misiaczki szczególnie

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-20, 20:12   #1750
halwaya
Zakorzenienie

Kurcze.. cały dzień jakiś dół mnie gnębi.. przed chwilą dzwonił tż z pracy, że dostał wiadomość, że z jego dziadkiem w szpitalu już bardzo kiepsko jest.. jesienna deprecha na maxa..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:15   #1751
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość

pewnie Takko jest często szukane

Stary 2012-09-20, 20:19   #1752
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

a propos Gucci
http://www.ebay.co.uk/itm/Gucci-gucc...item4abc2bae02

Stary 2012-09-20, 20:41   #1753
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
ufff..po wizycie.
Szacowana waga małej 1750g, wszystkie wymiary idealnie w terminie (30 tydzień), mała leży główką w dół, II stopień łożyska, przepływy i ilość wód w normie. Za 2 tyg znów zmierzymy wagę i brzuszek i porównamy jak rośnie.
Moja waga stoi w miejscu, nic nie tyję

a co to jest II stopień łożyska? ja byłam w 28 tyg ( wg. usg w 29+5) i miałam I stopień

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
dzwoniłam do labolatorium i wyniki cukru mam dobre i nie wykryto przeciwciał w krwinkach ale jestem szczęśliwa nie muszę sie już stresować

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Kochane a gdzie robicie chrzciny? Dom czy lokal ? Bo ja widziałam ostatnio u nas w restauracji, że chrzciny robią za 25zł/osoba
no my w restauracji u mojego męża na pewno - liczę, że nas potraktuję ulgowo
http://www.buddhapub.pl/
ten "obraz" co tam widać jest zrobiony cały z kryształków swarovskiego - jak go podświetlają to tak pięknie się błyszczy

Cytat:
wogóle wylicytowałam 2 bluzeczki za 10 zł na allegro chyba dwie- chyba że to była podana cena za sztukę ale pierwszy raz w życiu coś licytowałam
oby były takie jak trzeba

Cytat:
u nas jest na chrzest jakies 25 osob
u nas wychodzi 31, ale 7 osób jest z 2go końca Polski i liczę, ze im się nie będzie chciało przyjechać i będzie 24

Cytat:
bo Teściowa to oczywiście w domu w domu.... ;/
a za mną właśnie przemawia fakt, że potem nie trzeba taplać się w tonie naczyń do zmywania - chyba, że ktoś ma zmywarkę to spoko
ale tak? sprzatac to wszystko, zmywac.. masakra. a to nie jest 5 gości :P

a kogo się zaprasza na chrzest ?
ja mam zmywarkę, ale miała na Boże Narodzenie 2 lata temu 6 gości ( w sumie było nas 8 osób) i gdyby nie to, że moja teściówka jest za☠☠☠ista to bym chyba ze zmywania do rana nie wyszła.....
ja nie będę już niczego w domu robić

my zapraszamy rodziców, dziadków, rodzeństwo, chrzestnych naszych no i jeszcze taką parę, u której ja jestem chrzestną synka

Cytat:
patrzę teraz na ciuszki w reserved dla malucha boże jaki mały elegancik z niego może być
Kochana, oblookaj w Zarze..... tam to dopiero są ciuchy.... po prostu dorosłe przerobione na miniaturki i mi się podobają bardzo, ale jak już mały będzie siedział - bo jak na niemowlaka to wolę te słodkie Smykowe bodziaki i inne dla maluszków

Cytat:
No ja jestem mega wkurzona bo przyszła paczka wylicytowanych ubranek miały być w stanie bardzo dobrym, a większość juz leży do wywalenia. Plama na plamie, zniszczone sprane do granic wytrzymałości. Bałam sie tej paczki bo wylicytowalam ja za 20 zł z przesyłka 30... ale to i tak nieuczciwe
Kochana, 30 zł na ulicy nie leży, ja bym porobiła zdjęcia ciuszków i złożyła reklamację

Cytat:
A mnie naszlo na cykanie fotek .. potem je jeszcze przerabialam i tak mi gdzies godzina uciekla .
Moj brzusio w 33 tygodniu ..
aj low ju

Cytat:
za☠☠☠ista cena! jutro z rana ide do Rossmana oblukać czy są pampki
a zakładałaś sobie kartę Rossnę? niby trzeba już mieć dziecko, ale ja ściemniłam w formularzu do tego dostałam 1,47 pln zniżki dodatkowo
no i na tą kartę jak kupujesz, to im więcej kupisz, tym później masz większe zniżki - ja mam chyba 3% na razie - niby nic, ale się przydaje

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-20, 20:56   #1754
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

martuś, ale ci sie udalo z tymi pieluszkami

dojotka pięęęęękne zakupy!!!!!

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

o chrzcie to nie myslam....ja nawet nie wiem kto chrzestnymi zostanie

zreszta my planujemy na wiosne/lato

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
kupie se taki i bede wyciagasc ostentacyjnie na spacerku..a niech sie gapią..bede lansiara

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

aga ale z ciebie pieeekny bobasek

ja nie robie planu porodu.
zreszta ja jeszcze nie wiem gfdzie ja rodzic bede pewnie zdecyduje jak juz powiem mezowi, ze chyba sie zaczelo
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:05   #1755
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

kupie se taki i bede wyciagasc ostentacyjnie na spacerku..a niech sie gapią..bede lansiara

-
ja proponuje lepszy lans - kupić taką wstążkę
http://www.ebay.co.uk/itm/2-metres-1...item3cca39e54b
- powycinać i ponaszywać na ubranka

Stary 2012-09-20, 21:06   #1756
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Agasobo wszystkie biustonosze, w tym ciazowe. Promocja do niedzieli. Ciazowy zamiast 70 kosztuje 35zl
a to na pewno jutro zajrzę
sobie czarny sprawię

Cytat:
To włąsność fotografki
powinna Ci ją oddać, bo wyglądasz w niej bossssko

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
wiecie co ja jestem może jakaś inna, ale poplamionych i podartych ciuszków to nawet za darmo do opieki nie oddałam tylko wyrzuciłam, też sprzedaje na all po córce, ale takie "ładniejsze" (dałam nawet link na fb)
już pomijając uczciwość, to mi by się nie chciało bujać z reklamacjami i wstydzić się za siebie jakby mnie ktoś opierdalał, że syf wysyłam.

kiedyś miałam taką sytuację, że sprzedawałam biały płaszczyk, nowy i ktoś tam wylicytował, a pech chciał, że jak go niosłam to przeleciał koło mnie mój pies i mi dosłownie 3 kropki z błotka strzepnął na niego to ja napisałam do tej babki, porobiłam jej zdjęcia ( chociaż nic prawie nie było na nich widać) i dałam jej możliwość wycofania się z aukcji bez żadnych konsekwencji.
Akurat się nie wycofała i nadal chciała ten płaszczyk ( aż Wam zdjęcie załączę, bo boski był ) no ale ja miałam czyste sumienie.

Cytat:
czeka mnie dokladnie jutro to samo o 10.30 (wizyta+wyniki)
Bylam w sr. Dzis bylo spotkanie z przesympatyczna Pania dietetyk. Miala prezentacje przygotowana z zywienia w ciazy i po ciazy i madre rzeczy mowila, bez jakiegos umoralniania,ale z naciskiem na zdrowie.
Ma nam wyslac ta prezentacje to dolaze do ogolnego maila. Jeszcze czekam na slajdy o radzeniu sobie z bolem z poprzednich zajec,to tez Wam wrzuce.
a co to jest ogólny mail

za wizytę i wyniki

Cytat:
co jeszcze było fajnego ? bo to ta extra babka prowadzi ta?

aaaaa Kochana, były same fajne rzeczy
jak przyszłam to stała w progu, kazała zdjąć buty i włożyć CZYSTE skarpeteczki wszystko pochowane do szafeczki, wchodzimy na salę, było koło 20 osób ( wszyscy z tżtami prócz 3 dziewczyn) i tu mój pierwszy szok - to były zajęcia dla dziewczyn, które rodzą w listopadzie, 1 była tylko z grudnia .................. ja miałam najmniejszy brzuch ze wszystkich mó tż mówi do mnie: Ty przy nich wyglądasz jakbyś nie była w ciąży
z jednej strony się ucieszyłam, ale z drugiej.... czułam się naprawdę, jakby one były zaawansowane, a ja w I trymestrze....
jak weszliśmy na salę to była zapuszczona muzyka poważna....
ogólnie z takich "momentów" to dobre było jak się zapytała czy mamy już imiona wybrane, no to my i kilka par powiedzieliśmy, że tak, to zapytała jakie, padło Antoni, Filip, Julia - więcej nie pamiętam- a ona do nas, dlaczego wybraliśmy imię Antoni, czy sprawdzaliśmy jego znaczenie i porównywaliśmy z horoskopem.........

yyy jak powiedziałam, że my pod innym kątem wybieraliśmy imię ( chcieliśmy, żeby było na A tak jak nasze imiona) to myślałam, że mnie wzrokiem zabije. I jeszcze mówi: a może trzeba było wybrać takie, żeby zaczynało się na taką literkę jak nazwisko? a ja na to: no wie Pani, mieć inicjały SS to nic przyjemnego

ogólnie jak ktoś zadawał pytania w trakcie przemowy, to nie było odzewu, dopiero "po przemowie" można było się odezwać.

pytała czy już mamy coś dla dzieci kupione ( ja już tu siedziałam cicho, bo wiedziałam, że to może być podchwytliwe pytanie ) no i jak któraś powiedziała, że smoczek............. to się zaczęło!!!!
SMOCZEK- NIE!!!!!!!!!!
BUTELKA - A PO CO?????????!!!!!!!!!!!

kobieta, wyobraźcie sobie, ma karmić piersią do 6 miesiąca i butelka nie jest potrzebna! w ogóle!

no i żadne gadżety również - my mamy dziecku dać naszą miłość, a nie gadżety ( ja właśnie zamawiam konika morskiego )

ogólnie było spoko, trochę jak w wojsku - dobra odpowiedź - łagodne spojrzenie, zła odpowiedź - zostajesz zbanowany do końca zajęć

było śmiesznie tylko teraz się zastanawiam jak ja przeżyję 2 kolejne zajęcia z nauki karmienia piersią.................. .....

Cytat:
Ale mam takie samo zdanie, nie wiem jak ta baba mogła mi to wysłać, no dla mnie szok
Na razie mam nauczke, ale szkoda nawet tych 30 zł, dobrze chociaż ze kilka jest ok, reszta do śmieci, chyba ze baba odda kasę to jej to odesle..

Odpisala! Przyznaje ze są w..dobrym (polemizowalabym z tym mocno), ze innym jak wysyłala takie to nikt nie miał pretensji, ze w żadnym szmateksie tyle sztuk bym nie miała i ona jest w ciężkiej sytuacji finansowej i każdy pieniądz sie jej przyda!
ja bym się nie szczypała tylko reklamowała....

Cytat:
ooooo w weekend bede we Wro to zajadę do Renomy. tam chyba jest ten sklep

http://www.kappahl.pl/category/estor..._staniki_3490/
naprawde wszystkie? nawet te co kosztowały 109zł ?
nie-e tylko te, które kosztowały wcześniej 47,90 - 99,90

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-20, 21:12   #1757
halwaya
Zakorzenienie

agasobo - uśmiałam się z tej relacji
ja mam za tydzień pierwsze zajęcia to zobaczę co i jak.. ciekawi mnie jak wyglądają takie zajęcia po angielsku i ciekawe jacy ludzie - pewnie będę 'babcią' tam

Stary 2012-09-20, 21:18   #1758
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

a co to jest II stopień łożyska? ja byłam w 28 tyg ( wg. usg w 29+5) i miałam I stopień
Chodzi o dojrzałość łożyska, z biegiem ciąży się starzeje, są 4 stopnie bodajże(0,1,2,3), im starsze tym mniej wydolne.CZyli im dłużej młodsze tym lepiej.

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-09-20 o 21:19
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:20   #1759
agasobo
Zadomowienie

gdzie wszystkie polazły? ja właśnie skończyłam Was nadrabiać

Cytat:
uwielbiam żyrafki

Cytat:
Kurcze.. cały dzień jakiś dół mnie gnębi.. przed chwilą dzwonił tż z pracy, że dostał wiadomość, że z jego dziadkiem w szpitalu już bardzo kiepsko jest.. jesienna deprecha na maxa..
za dziadka.... może też pomogą

Cytat:
jest mój

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

aga ale z ciebie pieeekny bobasek

ja nie robie planu porodu.
zreszta ja jeszcze nie wiem gfdzie ja rodzic bede pewnie zdecyduje jak juz powiem mezowi, ze chyba sie zaczelo

a dziękować, szkoda że mi na starość tak nie zostało.... włosy się wyprostowały, figlarną minkę zastąpił 2gi podbródek..... ecchhhhh starość nie radość

Cytat:
ja proponuje lepszy lans - kupić taką wstążkę
http://www.ebay.co.uk/itm/2-metres-1...item3cca39e54b
- powycinać i ponaszywać na ubranka

o tak!

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-20, 21:20   #1760
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
no my w restauracji u mojego męża na pewno - liczę, że nas potraktuję ulgowo
http://www.buddhapub.pl/
ten "obraz" co tam widać jest zrobiony cały z kryształków swarovskiego - jak go podświetlają to tak pięknie się błyszczy

a zakładałaś sobie kartę Rossnę? niby trzeba już mieć dziecko, ale ja ściemniłam w formularzu do tego dostałam 1,47 pln zniżki dodatkowo
no i na tą kartę jak kupujesz, to im więcej kupisz, tym później masz większe zniżki - ja mam chyba 3% na razie - niby nic, ale się przydaje
ale ładna restauracja
a tą karte mam ale nie zarejestrowaną bo wlasnie widziałam, że to już jak sie ma dziecko ..
Cytat:
aaaaa Kochana, były same fajne rzeczy
jak przyszłam to stała w progu, kazała zdjąć buty i włożyć CZYSTE skarpeteczki wszystko pochowane do szafeczki, wchodzimy na salę, było koło 20 osób ( wszyscy z tżtami prócz 3 dziewczyn) i tu mój pierwszy szok - to były zajęcia dla dziewczyn, które rodzą w listopadzie, 1 była tylko z grudnia .................. ja miałam najmniejszy brzuch ze wszystkich mó tż mówi do mnie: Ty przy nich wyglądasz jakbyś nie była w ciąży
z jednej strony się ucieszyłam, ale z drugiej.... czułam się naprawdę, jakby one były zaawansowane, a ja w I trymestrze....
jak weszliśmy na salę to była zapuszczona muzyka poważna....
ogólnie z takich "momentów" to dobre było jak się zapytała czy mamy już imiona wybrane, no to my i kilka par powiedzieliśmy, że tak, to zapytała jakie, padło Antoni, Filip, Julia - więcej nie pamiętam- a ona do nas, dlaczego wybraliśmy imię Antoni, czy sprawdzaliśmy jego znaczenie i porównywaliśmy z horoskopem.........

yyy jak powiedziałam, że my pod innym kątem wybieraliśmy imię ( chcieliśmy, żeby było na A tak jak nasze imiona) to myślałam, że mnie wzrokiem zabije. I jeszcze mówi: a może trzeba było wybrać takie, żeby zaczynało się na taką literkę jak nazwisko? a ja na to: no wie Pani, mieć inicjały SS to nic przyjemnego

ogólnie jak ktoś zadawał pytania w trakcie przemowy, to nie było odzewu, dopiero "po przemowie" można było się odezwać.

pytała czy już mamy coś dla dzieci kupione ( ja już tu siedziałam cicho, bo wiedziałam, że to może być podchwytliwe pytanie ) no i jak któraś powiedziała, że smoczek............. to się zaczęło!!!!
SMOCZEK- NIE!!!!!!!!!!
BUTELKA - A PO CO?????????!!!!!!!!!!!

kobieta, wyobraźcie sobie, ma karmić piersią do 6 miesiąca i butelka nie jest potrzebna! w ogóle!

no i żadne gadżety również - my mamy dziecku dać naszą miłość, a nie gadżety ( ja właśnie zamawiam konika morskiego )

ogólnie było spoko, trochę jak w wojsku - dobra odpowiedź - łagodne spojrzenie, zła odpowiedź - zostajesz zbanowany do końca zajęć

było śmiesznie tylko teraz się zastanawiam jak ja przeżyję 2 kolejne zajęcia z nauki karmienia piersią.................. .....

o kufa o kufa hahahahahahha:hah aha:

Stary 2012-09-20, 21:21   #1761
muminek88
Zadomowienie

dzis kolejna punkcja niestety... mam dosc bo nie ufam tym lekarzom...szczegolnie od dzis po rozmowie z moim ginekologiem ktory dal m ido zrozumienia ze w dzisiejszych czasas,z dzsiejsza medycyna i sprzetem nie powinno dosjsc do naszej tragedi...on widzial juz te wode w sercu wieczorem!!i dlatego dzownil do szpitala w czasie jak tam jechalam...mnieli mnie operpwac wieczorem!!!!!!!!!!nie wiecie co czuje!!wiem ze czasu nie cofne ale to wina lekarza ktory mimo paniki jednego olał sprawe!!na co czekal??bylo widac przetaczanie!!a pozatym dzis przypadkiem sie dowiedzielismy ze Lara miala wylew 2 i 3 stopnia po obu stronach a nie tylk opolowiczny 2 stopnia!! i jak ja mam im ufac??
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:22   #1762
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:

A mnie naszlo na cykanie fotek .. potem je jeszcze przerabialam i tak mi gdzies godzina uciekla .
Moj brzusio w 33 tygodniu ..
wow, ale śliczne a w jakim programie przerabiałaś zdjęcie??

Cytat:
czytalalam to pod katem stanikow o ktorych diewczyny pisza i nagle czytam,ze kremowy to chlopiecy i mnie zatkalo
ja tak samo zrozumiałam

Cytat:
śliczne rzeczy. Pościel mi się bardzo podoba

Cytat:
dużo zdrówka dla dziadka

Weronika, śliczna łazienka i jaka duża

Ja też po sr. Dzisiaj miałyśmy o porodzie, dokładnie faza po fazie. Ciekawie było. Z ciekawostek, o których nie wiedziałam: nie należy malować paznokci, robić mocnego makijażu, bo po porodzie po cerze i paznokciach położna ocenia stan rodzącej.

Nia mam siły siedzieć, bo mnie plecy bardzo bolą. Lecę na łóżeczko. Do jutra kochane
Stary 2012-09-20, 21:24   #1763
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie wszystkie polazły? ja właśnie skończyłam Was nadrabiać

uwielbiam żyrafki

za dziadka.... może też pomogą

jest mój

o tak!
dzięki za kciuki ja wątpię czy coś pomoże - dziadek chyba już od miesiąca leży w szpitalu na intensywnej terapii - najpierw trzustka siadła, teraz nerki przestały pracować.. mój tż zdołowany - ja w sumie też, bo znałam dziadka - świetny facet.. no dobra.. wyżaliłam się.. dzięki

Stary 2012-09-20, 21:25   #1764
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dzis kolejna punkcja niestety... mam dosc bo nie ufam tym lekarzom...szczegolnie od dzis po rozmowie z moim ginekologiem ktory dal m ido zrozumienia ze w dzisiejszych czasas,z dzsiejsza medycyna i sprzetem nie powinno dosjsc do naszej tragedi...on widzial juz te wode w sercu wieczorem!!i dlatego dzownil do szpitala w czasie jak tam jechalam...mnieli mnie operpwac wieczorem!!!!!!!!!!nie wiecie co czuje!!wiem ze czasu nie cofne ale to wina lekarza ktory mimo paniki jednego olał sprawe!!na co czekal??bylo widac przetaczanie!!a pozatym dzis przypadkiem sie dowiedzielismy ze Lara miala wylew 2 i 3 stopnia po obu stronach a nie tylk opolowiczny 2 stopnia!! i jak ja mam im ufac??
Stary 2012-09-20, 21:27   #1765
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm czyli wiadomo, że to ewidentna wina lekarza.... czy wszczynacie postępowanie karne?
Kuźwa... popaprańcy ...
ale trzeba wierzyc, że tym razem bedzie dobrze!

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
dzięki za kciuki ja wątpię czy coś pomoże - dziadek chyba już od miesiąca leży w szpitalu na intensywnej terapii - najpierw trzustka siadła, teraz nerki przestały pracować.. mój tż zdołowany - ja w sumie też, bo znałam dziadka - świetny facet.. no dobra.. wyżaliłam się.. dzięki

Stary 2012-09-20, 21:28   #1766
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
masakra! muminku, ja bym tej sprawy tak nie zostawiła..
całuję mocno

Stary 2012-09-20, 21:28   #1767
MiciaKicia
Zakorzenienie

za 2,5 h przywitam 3 z przodu !!!!!!!!

Stary 2012-09-20, 21:29   #1768
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2012-09-20, 21:30   #1769
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
agasobo - uśmiałam się z tej relacji
ja mam za tydzień pierwsze zajęcia to zobaczę co i jak.. ciekawi mnie jak wyglądają takie zajęcia po angielsku i ciekawe jacy ludzie - pewnie będę 'babcią' tam
żebyś się nie zdziwiła
ja mam 30, babka powiedziała, że średnia w naszej grupie jest 28, a ja do tżta: o ku***wa to ja zawyżam

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Chodzi o dojrzałość łożyska, z biegiem ciąży się starzeje, są 4 stopnie bodajże(0,1,2,3), im starsze tym mniej wydolne.CZyli im dłużej młodsze tym lepiej.
dziękuję, bo już sobie pomyślałam, że moje jakieś niedorozwinięte jest

dziewczynki, spotkałam dzisiaj koleżankę i ona mnie zapytała o coś, a ja nie znałam odpowiedzi, może któraś z Was wie:

przyszedł jej z sądu "nakaz zapłaty w postępowaniu pojednawczym" no i tam z grubsza było napisane, ze ma zapłacić ileś tam tysiaków za zaległy czynsz i opłaty mieszkaniowe, bo jej spółdzielnia wniosła pozew i tam jakieś posiedzenie sądu było niejawne i uznali, że ma to zapłacić z odsetkami i jeszcze dodatkowo 1200 koszty postępowania sądowego - w terminie 2 tygodni, albo wnieść sprzeciw. I teraz pytania:

1. co się stanie jak tego nie zapłaci w ciągu tych 2 tygodni? albo jak wpłaci tylko część?

2. czy mimo tego, że tam jest napisane, że ma zapłacić w ciągu 2 tygodni - może wystosować jakieś pismo do spółdzielni, żeby jej to rozłożyli na raty? czy jak już ma z sądu to MUSI?

mamy tu może prawnika? albo może któraś z Was miała taką sytuację?

a teraz moje pytanie: czy kupowałyście już może jakieś ręczniczki albo tzw "okrycia kąpielowe" na allegro, albo i nie? bo ja chciałam zakupić, ale boję się, że będą jakieś szorstkie, a w sklepach są drogie

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-20, 21:35   #1770
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
hmmm czyli wiadomo, że to ewidentna wina lekarza.... czy wszczynacie postępowanie karne?
Kuźwa... popaprańcy ...
ale trzeba wierzyc, że tym razem bedzie dobrze!
chwilowo nie mamy czasu ani glowy na to...i pewnie kasy tez nie...wiem ze kolejny kro to pogadac z ordynatorem ginekologii i szpitala tam gdzie rodzilam...potem muismy miec gina ktory mnie nie prowadzil i wskaze takze na bląd....na razie musze sie skupic na Laurze,nie wiem jak jej pomoc i wciaz szukac o metodach dagnozowania i rechabilitacji,badaniach itd ale ciezko mi sie dogadac w szpitalu....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości