|
|
#1351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
no ale on zawsze jadał co 2 godz to chyba głodny był zasnał na dobre odłożyłam do łóżeczka ciekawe kiedy się zbudzi serce mi się kraje że poszedł spać głodny moje słoneczko. Może mu za szybko leci mleko bo tak tryska ale zawsze tak na początku mi tryska i jadł do tej pory...
|
|
|
|
#1352 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostaliśmy maść Neomecynę, przeszło po dobie, ale Fabi miał takie ropne wypryski Koniecznie wypróbuj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do Ikei mam 160 km ![]() Cytat:
Cytat:
Niech zdrowieje bidulek Jutro mam pierwsze zajęcia w szkole ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Aaaa... Fabiemu coś się poprzestawiało i znowu usnął o 17 i jeszcze nie wstał. Znowu będzie noc z bawieniem się |
||||||
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cholera poparzyłam sobie rękę wrzątkiem, wyparzałam laktator i mi woda chlupnęła na rekę dobrze ze mam opatrunek hydrożelowy w domu to załozyłam i ulga
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Boze jak mnie ta babka wk.ur.wia
|
#1355 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
wpadla do pokoju boo mala sie darla bo w cycku mleko mi sie skonczyło a tz robil mm i mowi daj jej jesc ja mowie przeciec daje a ona ze po co daje cycka jak jest pusty
w ogole dzis mnie szlag trafil bo mowi ze z dzieckiem sie nie wychodzi na dwor jak jest mniej niz 14 stopni
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczęta.
Ja jak zwykle wpadam i znikam - boże, czy to się kiedykolwiek zmieni.... Jutro może będzie więcej czasu, to wam troszkę poodpisuje
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
bez sensu, to co w zimie nie mozna z dzieckiem wyjsc?
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
ciastuś nie słuchaj głupot
a u mnie dziś nocuje moja mama |
|
|
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo kutwa ,ale jestem zła.
Zamówiłam zaproszenia na chrzciny. Dogadałam się z babką,że ma je zrobić w trybie ekspresowym. Wszystko ładnie,pięknie. Umówiłyśmy się ,że prześle jej potwierdzenie przelewu,żeby jutro zaproszenia były gotowe do wysłania. I co?? Przelew gdzieś zaginął , nie ma go ,nawet saldo konta się nie zmniejszyło Wyszłam na kompletnego przypała
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, moze chodziło o jakieś długie spacery
|
#1364 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi bardzo pasuje , wczesniej bylam zauroczona pampersami tymi bialymi, ale ostatnia paczka tak smierdziala ze wiecej nie kupie, a dadki u nas sie sprawdzaja... kupilismy trojeczki , sliczne sa te lewki na nich![]() Moja taka duza jak Twoja a na raczkach tez sie nie prostuje, ciagnie sama glowe... a łezki widzialam tylko jak miala katar to jej oczka lzawily... a tak jak juz sie rozplacze to bezlzowo. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do Asi, bo doczytałam, że zagęszczasz mleczko kaszką ryżową tak? Zaciekawiło mnie to, powiedz mi proszę, czy to taka kaszka jak można w markecie kupić, o jakimś smaku ? Widziałam takie np. bananowe itd, ale wydało mi się to dziwne i nie na teraz. No i czy można zagęszczać już teraz? Chetnie bym coś pokombinowała
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Wanilka, pewnie się nie spotkamy, skoro maluch chory ??? A co się stało z Irmusią, że Leoś chory i są w szpitalu? Nie doczytałam :/ Olcia, super, że mama śpi u was - wiem jaka to ulga, jak moja mama spała z małą, a ja w koncu mogłam się wyspać i nie mysleć o niczym. Niestety teraz mimo, że jestem u rodziców, to oszczedzam babcię i sama wstaję
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia Leoś miał cały czas żółtaczkę dlatego muszą mu zrobić dokładniejsze badania
|
#1367 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko ja zagęszczam takim kleikiem : http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...check_cookie=1 .
Jest bez smaku. O owocowym kleiku nawet nie myśle jeszcze .Podobno kleik ryżowy powoduje zaparcia i polecany jest przy biegunkach, a kleik kukurydziany jest polecany przy zaparciach i "normalnych" kupach. Ja ostatnio skusiłam się na kukurydziany i Patryk źle go zniósł. Nie wiem jak jest na "normalnych" mlekach .My mamy bezlaktozowe,nisko kaloryczne (podobno) . Bywało tak,że Patryk zjadł i po godzinie czy 1,5 był głodny. A teraz zje sobie i tak jak pisałam śpi nam od 22 do 2 i do 7. Albo od 22 do 4-5 ,ostatnio nawet do 6. No i nie ulewa mi po tym kleiku. Na 120 ml wody (czyli 130 ml mleka) daje jedną czubatą łyżkę kleiku. Ale zaczynałam od pół łyżki,żeby go przyzwyczaić.
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze, nie sądziłam, że to taka poważna sprawa.
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Dzięki Asia za odpowiedz. W takim razie kleik spełnia trochę rolę tego fantomaltu, o ktorym wspominałam. Ten fantomalt drogi dość, koło 40 zł za puchę, więc wolałabym kupić własnie kleik. Ale to chyba spytam kolege, co o tym mysli, czy jest potrzeba. Bo po tym fantomalcie mała jest bardziej pojedzona mam wrazenie i dłuzej śpi. |
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też dada odpowiada. otworzyłam ostatnio opakowanie pampersów sleep&play i zapach mnie powalił po cholere to perfumują
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-09-20 o 21:48 |
|
|
|
|
#1370 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko nie ma za co
![]() Co do kleiku zdania są podzielone . Jak ze wszystkim chyba :/ . Koleżanka ostatnio dostała z☠☠☠** od pediatry,że daje kleik dla takiego małego dziecka (a chłopiec starszy od Patryka o 10 dni). A mi np. pediatra sama powiedziała,że kleik owszem spełni swoją role,ale nie w takich proporcjach jak jest na opakowaniu (bo tam jest napisane "6-7 łyżek stołowych na 200 ml mleka") ,chodzi o to by posiłek stał się bardziej kaloryczny i sycący dla niemowlęcia. Ja kleik podaje tylko i wyłącznie na noc. I o dziwo Patryk nie domaga się go w ciągu dnia-a tego się bałam.
|
#1371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie tutaj w DE jest darmowa gimnastyka dla Mam od bodajże 6.tygodnia po porodzie, można chodzić z dzieciami-ale nie wiem, czy z moją krzykliwą, nieregularną córką da radę...muszę pomyśleć ![]() właśnie SKYN-marzy mi się wypróbowanie ich, ciekawe czy jest różnica...moja mama mi różne rzeczy podsyła, ale o to jej nie poproszę
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam Was nawet zaczelam cytowac ale nie mam na to sily..
mala w koncu usnela caly czas marudzila do tego okolo 19 zaczela jej rosnac giraczka, podalam jej paracetamol jakies pol godz temu i teraz zasnela... do tego tak mnie boli glowa ze nie mam sily na nic.. |
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas o dziwo dzisiaj dzień super, mała prawie cały przespała, a jak nie spała była pogodna, zajmowała się sobą. Dopiero teraz wieczorkiem troszeczkę pomarudziła, ale to nic. Normalnie dzisiaj miałam dziecko anioła
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisuje się na prawko
i tak z ciekawości robię sobie te testy i całkowicie nie umiem zapamiętać kiedy kto ma pierwszeństwo Czuję się jak jakiś tuman...A Fabi dalej śpi
|
|
|
|
#1375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym nawet nie czula sie tak zle gdyby nie tem bol glowy. szalenstwo. nie wiem co sie ostatnio ze mna dzieje... ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
tak tesknie za prowadzeniem samochodu ![]() jestem kierowca z zamilowania uwielbiam samochody. moglabym jezdzic wszedzie. ehh... teraz jestem skazana na komunikacje publiczna. |
||
|
|
|
#1376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobranoc
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1378 | |||
|
Wtajemniczenie
|
jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam
wczoraj czytałam przy karmieniu i nie cytowałam Agunia wszystkiego dobrego z okazji rocznicy a moje plecy? no cóż potrzebuje nosidło![]() Mamcia sto lat dla Amelki Blu czemu sama składasz papiery do macierzyńskiego? u mnie sami to zrobili, no chyba że powinnam sama też się przejść? Linka widzę zrobiłaś test butelkowy, mam nadzieje że to Cię utwierdzi w przekonaniu że córcia się najada ![]() allebazi mój tylko na piersi i codziennie przesypia min 6 h, zdarza się i 8h zawsze przed snem trochę mleczka odciągam żeby nie było takich długich przerw w karmieniu, zwykle zasypia o 21 i budzi się o 3 lub 5, anna99302 widzę że wizyta udana, bliźniaki mówisz? muszę skoczyć po ten cerazette bo tyle szczęścia na raz bym nie zniosła Paulaaa23 biedny Adaś u nas po bananach były straszne purty, teraz moge jeść bez problemu, nawet nie odbekuje już i gazów jest bardzo mało, kreskę mam nadal, dosyć ciemną. za badaniakarolka-Lilunia śliczna i jakie ma juz dorosłe zdjecie ![]() wvictoria wypaśmy telewizor kupujecie;o mi byłoby szkoda tyle kasy na tv ![]() Karolina 700 zł za kanałowe to mało? myślałam że mam drogiego stomatologa, zmieniam zdanienitka_88 my na 3 trójki przeszliśmy jak młody miał ponad 5 kg i tylko dlatego że mieliśmy bardzo dużo 3, powiedzieliśmy jednym znajomym i się rozniosło, wszyscy przychodzili z 3 u nas nóżka jest konkretna więc nic się nie wylewaDepoison fajny albumik narzeczony dziękuje za kciuki i przesyła buziaka(mama nie patrz)![]() mam nadzieje że się uda do kiedy jesteś?Cytat:
![]() Cytat:
wypierasz się Fabi niech tez zdrowieje![]() a wiesz że u nas od dwóch dni tez jest spanie od 17, tylko że u nas nie ma nocnej zabawy, tatuaż bardzo fajny tylko oszczednie z miejscem, kto wie ile jeszcze młodych naprodukujecie szkoły współczuje![]() u mnie też się zaczyna ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-20 o 22:28 |
|||
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
W końcu wybraliśmy knajpę na chrzciny
Nie jest jakaś bardzo luksusowa ale zapraszamy prawie 30 osób więc więcej niż te 120 na osobę nie chcę płacić. Cytat:
Mama mnie ostatnio pocieszyła, że jak ona byla młodą matką (ja jestem jej pierwszym dzieckiem) to najbardziej była przerażona tym, ze to już będzie tak zawsze (byłam dość krzykliwym dzieckiem ) a to wszystko mija przecież ![]() Bardzo dobra decyzja. Prawko to inwestycja. Testy są proste, raz dwa sie nauczysz |
|
|
|
|
#1380 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ogół przesypia 5-6 godzin aha, chociaż to dość późno ![]() Cytat:
Żeby szybko wyzdrowiał.No wagę to bardzo słuszną, chłop jak dąb ![]() Cytat:
![]() Spoko, za niedługo wakacje ![]() Hmm ciekawe.... ale może rzeczywiście tak jak pisałyście dotyczy to długich spacerów Cytat:
Ale super, że mama przyjeżdża. Odpoczniesz sobie nieco.Cytat:
Rzeczywiście dziwnie wyszło, a z zaproszeniami zdążycie?Cytat:
Jak chcesz to mogę Ci wysłać paczkę w prezencie od Amelki Cytat:
Super, prawko to fantastyczna rzecz. A w zasadzie to jeżdżenie samochodem, ale wtedy prawko się przydaje.Jak zaczniesz jeździć to szybko pojmiesz kto ma pierwszeństwo ![]() Chociaż mój małż mówi, że duży może więcej. |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

jesteście kochane!
znowu było zaskoczenie że jest dużym dzieckiem, ponoć jak 5 miesięczny bobas
Niech zdrowieje bidulek 
dobrze ze mam opatrunek hydrożelowy w domu to załozyłam i ulga

Czuję się jak jakiś tuman...

Fabi niech tez zdrowieje
Super, prawko to fantastyczna rzecz. A w zasadzie to jeżdżenie samochodem, ale wtedy prawko się przydaje.